Değerlendir:
  • 18 Oy - 2.72 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Uranüs
Yazar Mesaj
yükselenbaşak
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
URANÜS
Uranüs yeni ve beklenmedik sürpriz gelişmeleri, değişimleri,modern bilimleri, ileri seviyedeki iletişim araçlarını ve yeni arkadaşlıkları simgeler. Ayrıca geleceği ve yeni buluşları da simgelemektedir.
Uranüs yenilikçi ve becerikli, kendine özgü ve deneyseldir. Görevi, eski kuralları ani ve yeni değişimlerle yok etmektir. Uranüs'ün bir diğer ismi de büyük uyandırıcı olarak geçmektedir, çünkü aniden aniden harekete geçmek ve değişiklikler yapmak Uranüs'ün işidir. Bağımsız olmak ve harekete geçmek için ilham verir. Heyecan ve yüksek bir enerjiyle gelenekselleşmiş ve katılaşmış tüm kuralları yok etmek için harekete geçme yetisine sahiptir. Uranüs, Merkür'ün çok ileri seviyede bir hali olarak kabul edilir. Duygusallıktan uzak, oldukça tarafsız ve mantıklıdır. Eğer Yıldız haritanızda Uranüs güçlü bir konumdaysa toplumda önemli ve göze çarpan bir yeriniz vardır.
Sağlık açısından Uranüs kan dolaşımını, fiziksel değişimleri, kramp ve felçleri, ani sinir çöküntülerini idare eder. Kova burcunun doğal yöneticisidir. Akrep burcunda güçlü, aslan burcunda güçsüz, boğa burcunda ise zayıftır. Uranüs'ün olumlu yönleri insancıllık, arkadaşlıklar, özgürlük, orijinallik,nezaket, beceriklilik ve yeniliktir.Olumsuz yönleri ise kışkırtıcılık ve sapmalardır.
Uranüs sosyal değişimleri sağladığı gibi tüm insani konuları da yönetir. Aynı zamanda astrolojiyi de yönetmektedir. Bu gezegen her burçta 7 sene kalır ve Zodyak çevresindeki turunu 84 yılda tamamlar
06-10-2007 09:59 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yükselenbaşak
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
RE: URANÜS
İlerici akımlar, ihtilaller, grevler, reformlar, yeni teknolojiler, ekonomik değişim, ağır endüstri, nükleer enerji Ani çarpıcı değişiklik yapar. Herkesten farklı olma, bireysellik arayışı, aşırı hallerde topluma uyamama yaratır. Tavsiye ve emir almaktan hoşlanmaz. Uzay bilimci, elektronikçi, mucit, para psikolog, astrolog, okülist gibi toplumun ötesinde düşünce gerektiren, yaratıcı, reformcu ve eksantrik mesleklerde başarı verir. Uranüs'ün 5 ayı, 11 saatten biraz daha kısa bir günü ve 84 dünya yılına eşdeğer bir yılı vardı Uranüs astrolojisi, elektrik-elektronik, bilgisayar, kimya, fizik, matematik alanlarını ve doğal afetleri yöneten gezegendir. Yaşamımızda ani, parlak bir sezgiyle sarsıldığımızda, bu Uranüs'ün etkisidir. Uranüs'ün etkisinin kendini gösterdiği en iyi örnek, altıncı his dediğimiz şeydir. Geleceği görme, telepati, telekinesis. Uranüs duygularla nadiren ilgilenir. O bir akıl gezegenidir ve bundan gurur duyar. Uranüs'ün bir burçtan geçmesi yaklaşık 7 yıl sürer. Uranüs her zaman düşünce alanında devrimi temsil eder. Kişisel düzeyde, toplumun dayattığı baskılardan kurtulmak isteyen, isyankar yanımızı harekete geçirir. Dahi, özgürlükçü, bilinçlendirici, tinsel bir müdahaleci. Akıl ve sinir sistemiyle ilgili konularda Merkür ile benzer özelliklere sahiptir, ancak ondan çok daha güçlü, sert, fanatik, inatçı ve zorludur. Özgürlük dürtüsünü temsil eder. Aşırılıkların ve ani değişikliklerin planetidir. Yeniye yer açabilmek için eskiyi yıkar. Satürn'ün kristalize eden, sıkılaştıran etkisini kaldırır. Yararlılığını yitirmiş, miadını doldurmuş eski davranış biçimlerini değiştirir. Yeni gelmeden önce eski imha edilmelidir, ancak genellikle yeni ve bilinmeyenden korkarız ve eskiyi bırakmaya gönülsüz oluruz. Uranüs bizim bırakmamızı sağlar. Parçalama, anarşi, başkaldırı, devrim, özgürlük, bireysellik, orijinallik, buluşlar, deneyimler, sebatsızlık, düzensizlik ve kopuşlar getirir. Sezgisel bilgiyle ilintilidir. Uranüs Kova'nın yönetici planetidir. Yıkma, yeniden yapma burcu Akrep'te güçlüdür. Aslan'da ve süreklilikten yana olan Boğa'da rahat etmez. Doğal evi 11. ev. Ani değişiklikler- yaratıcılık- özgürlük- akıl- çoğunluğu etkileyen kararlar- devrimler- reformistler- mucitler- teknikerler- yıkıcı kimseler- kısıtlama- nabız- nefes- sırt- sinir sistemi- vücut ritmi.

PRENSİP: Anilik- değişim- düşüş ve zorlanma- toplumsal kısıtlama- yenilikler- bağımsızlık.

PSİKOLOJİK: ( + ) Orijinallik- serbestlik- özgürlük sevgisi- kendi yoluna gitmek- yeni olanı sevmek- hareketlilik- iyi algılama-hafif gerginlik- yenilik arzusu. ( - ) İnatçılık- uyum eksikliği- dik kafalılık- bilgiçlik taslamak- gergin yapı- güçlü ruhsal gerginlik- agresif davranışlar- karakter tutarsızlığı- yenilik tutkunluğu- yıkıcı yaklaşımlar.

BİYOLOJİK: Genel vücut ritmi- nabız- nefes- sinir sistemi ile olan tüm ilişkiler- beyin zarı- hipofiz- omurilik- uyuşan bölgeler.

SOSYOLOJİK: Reformitler- darbeciler- devrimciler- mucitler- teknikerler- ruhsal gergin olan kimseler.

ETKİLER: ( + ) Orijinal fikirler üretebilmek- algılama gücünün iyi kullanımı- yeniliğe açık olmak- başkalarına karşı yardımda bulunma- genel çevre ile iyi ilişkiler kurma- hareketli bir kişilik- vücut ritminin dengeli olması. ( - ) İnatlaşma sevgisi- karakter tutarsızlığında aşırılık- gergin ve sinirli davranışlarda bulunmak- yenilik tutkunluğunun abartılması- abartma eğilimi- geleneksel olmaya karşı çıkmak- her şeyi biliyormuş gibi davranışlar sergilemek- topluma karşı çıkmaktan hoşlanmak- bağımsızlığın abartılması.
06-10-2007 10:18 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
bluex Çevrimdışı
Süper Moderatör
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 33
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
Uranüs
URANÜS (Uranus)

Güneşe uzaklığı: 2733.6 - 2868.8 - 3004 Mio km
Yörüngesel dışmerkezlilik: 0.047
Yörüngesel eğiklik: 0.8 0
Eksensel eğiklik: 98 0
Çap: 51.120 km
Kurtulma hızı: 22.5 km/sn
Kütle: 14.6 (Yer = 1)
Hacim: 67 (Yer = 1)
Yoğunluk: 1.3 (su =1)
En yüksek kadir: 5.6
Dolanım süresi:84 yıl
Eksensel dönme: 7 s 14 dk
Kavuşum dönemi: 370 gün

Uyduları: 15 tane Cordelia, Ophelia, Bianca, Cressida, Desdemona, Juliet, Portia, Rosalind, Belinda, Puck, Miranda, Ariel, Umbriel, Titania, Oberon

Gözlem koşulları: Uranüs hiçbir zaman 6. kadirden daha parlak olmaz. Bu nedenle çıplak gözle ancak olağanüstü açık ve temiz gökyüzü koşullarında bile sadece küçük sönük bir yıldız gibi görülebilir. Küçük teleskoplarla yeşil bir yuvarlak olarak görülür, ayrıntı seçilemez. Uyduları ancak çok büyük teleskoplar ile görülür. 84 yıl süren dolanım süresi ile Uranüs bir takımyıldızdan diğerine çok yavaş geçer. 90'lı yıllar boyunca Yay ve Oğlak takımyıldızlarında olacaktır.

[Resim: xx1qn1kt7.gif]
07-02-2007 05:32 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #4
Uranüs
Uranüs, ani ve beklenilmeyen değişiklikler, kural özgürlüğü ve özgünlüğün gezegeni. Toplumda o, radikal fikirler ve insanları yönetir, kurulan yapıları dağıtan devrimci olaylara ek olarak. Bütün gezegenlerin arasında Uranüs en çok, dehayı yönetir.

Kişinin yaşamında Uranüs'ün kişisel imaları, onun ev konumu tarafından gösterilir, ve kişinin haritasında diğer gezegenlerle onun görünüşlerini belirtir. O, tahmin edilebilirlik ve farkındalık alanlarını tanımlar. Yüksek ölçüde geleneklere uymayandır. Uranüs, olağandışı veya benzersizi tanır. Kendisine kişinin, ait olduğu arkadaşlar ve birlikleri gösterir, olduğu gibi saklı çalışmalar, bilim ve teknoloji, bilgisayarlarla kişinin potansiyel ilgisini gösterir.



Çeviri

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
07-14-2007 03:00 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #5
Cvp: Uranüs
Uranüs

Yönettiği: Kova

Zarar ördüğü: aslan

Güçlü olduğu: Akrep

Düşük olduğu: Boğa

13 Mart 1781 de Friedrich Wilhem Herschel tarafından keşfedilmiştir. Tüm Zodyak çevresini 84 yılda döner. Her burçta ortalama 7 yıl kalır.

Arketipi: ( akıllı) aptal, özgürlük kahramanı

Gölgesi: Devrimci, hain.


Prensibi: Uranüs Fransız devriminin ilkelerini temsil eder. Özgürlük, eşitlik, kardeşlik. İnsanların özündeki dehayı , bağımsızlık ve bireysel özgürlük anlayışını simgeler. Uranüs aynı zamanda büyük kurtarıcı ve özgürleştirici olarak ta bilinir. Şaşırtıcı değişikliklerin ani esinlenmelerin ve ani ayaklanmaların temsilcisidir.


Güçlü yönleri: Bireyci. Tüm düzeylerde( zihinsel, duygusal ve maddi) bağımsızlığı ve özgürlüğü gerçekleştirmeye çalışır. Anlık algılamalar, kendiliğinden spontan gelen çözümler ve keşfetme ruhu. Doğru anda sezgisel kavrayış. Kozmik bilince ve bilincin genişlemesine yöneliş. Özgün, göreneklere uymayan deneyimlerden hoşlanan.”yedinci duyu” yeteneği.


Problemli alanı: Sık fikir değiştiren insan.Huzursuz ve sürekli enerji yüklüdür. Kararsızdır ve her zaman yeni bir şeyin, değişimin, devrimin ve yıkımın peşinde koşar. Keyfi, önceden kestirilemeyen, düşüncesiz, yıkıcı ve son derece inatçıdır. Zorunlu olan her şeyden kaçar. Ne pahasına olursa olsun özgürlük ister, bu durumda başkaları sık sık kendilerini aldatılmış hissedebilir. Gündelik yaşamın banal sorunları ile uğraşma isteği veya yeteneği yoktur.


Amacı: Demokrasi, özgürlük ve insan haklarını gerçekleştirmek. Bireysel ve toplumsal düzeyde eski yapılara, tavırlara, düşüncelere ve fikirlere karşı çıkmak. Eski bağlardan kurtulmak. Her türlü bağı kopartmak.


Uranüs prensibinin Temsilcileri: Mucitler,, teknisyenler, pilotlar, sanatçılar, devrimciler, anarşistler, astrologlar, fütüristler, zihinsel akrobatlar, çifte bilinçli (bu ve başka dünyalara dair) yogiler, eksantrikler, filozoflar ve sürgündekiler.


Fiziksel bağlantıları: Sinir sistemi, tansiyon ve gerilim boşaltılması, ritim.



Mitolojik Bağlantıları: Ouranous(yunan)/ Uranüs(roma) göklerin tanrısı, kaosun oğlu, gaea nın (yeryüzü) kocası ve kronus un babası. Evrenin ilk yöneticisi, yaratıcı fikirlerin ve yüce düşüncelerin sembolü


Kaynak: astrolojinin anahtar sözcükleri kitabı.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
08-23-2007 12:49 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #6
RE: Uranüs
URANUS ve Dönguleri (Bu yazıyı 19 Ocak 2003 de yazmıstım, ders notlarımdan...)

13 Mart 1781 de kesfedildi.Düzensiz dönüş hızı vardır.
İçimizdeki devrimciliği,sürpriz değişimleri,yeniden doğuşu,özgürlüğü simgeler.

Her 21 senede bir döngüsü oluşur.Bundan dolayı da insanlar her 21 senede bir değişim yaşamak isterler.Çünkü bu döngü başladığında hayatımızda da yeni başlangıçlar dönemi başlar.gerilim.
18-21 yaşlarda insanlarda ailesine karşı,kurulmuş olan sistemi değiştirme ihtiyacı oluşur.Bu büyük bir enerjidir.Değişmeyen tek şey “başkaldırma”dır.Yani herkes öyle veya böyle başkaldırır.

40 lı yaşlarda (38-42), ortayaş krizi oluşur.Oluşturduğu enerji ile kişi geçmişiyle hesaplaşır.
Evliyse boşanabilir,işinden memnun değilse işini değiştirebilir.Bu dönemde kendi insiyatifimiz dışındaki terslikleri yaşayabiliriz.Bilinçli veya bilinçsiz bir takım değişiklikler yaşarız.”40 ından sonra azanı teneşir paklar”, sözü bu amaçla çıkmıştır.

Uranus sürpriz değişiklikler yaşatır insana,Pluton ise köklü değişiklikler.Pluton = Yanardağ (içten içe yanar,kişi bunun farkına varmaz ve birden bire patladığında köklü değişiklikler yaratır.)Rüzgar vardır ve bunun kasırgaya dönüşmesidir uranus etkisi.Yani cok büyük bir enerjidir ve kasırga nasıl sürpriz yaratırsa,Uranus de öyledir.Kişi bu değişiklikleri içsel olarak arzular,değişiklik yapmak ister.Eğer Uranus döngüsünü hissedersen,rüzgarı arkana alırsın.
Bu arzularına dur diyebilirsen,alışkanlıklarına sıkı sıkıya bağlı kalıp tutunursan,bu sefer tutunduğun koltukla beraber savrulursun. sıkıntılar(”keder,sanssızlık” deriz hep),bunalım yaşarız.
Halbuki 40 lı yaşlarda hepimiz bir değişiklik yaşayabiliriz.Şuurumuzu yükseltip,direnç göstermeden bunu kabul etmek gerekir.İçinden gelen sesi dinle ve yüreğinin götürdüğü yere git.
Şimdiye kadar ne yaptığını ve ne yapacağını Uranüs döngüsüyle beraber yaşarız. Kişi “Ben artık başka bir şey yapacağım”, der.Kendi kendisine baş kaldırır.Böylece kendisine uyguladığı hayat programını değiştirir.
Uranüs direkt sinir sistemini (=elektriğimizi) etkiler.Omuriliğinizde hissedersiniz Uranüs’ü. Elektriğimiz değişir.İşte bu sebebten frekansımızı da değiştirmemizin tam zamanıdır.
Bambaşka bir ortamda buluruz kendimizi.Değişimini başaramayan koltukta çakılır kalır.Tatmin olmamıştır.İçindeki arzularını yerine getirememiştir.O yüzden bu kişi ilerki yaşlarda bunalım yaşar.Genç insanlara hükmetmeyi bu yüzden sever yaşlı,tatmin olmamış insanlar.

63 yaşında kişi,kendini tekrar tanımlama hissine sahip olur.Kendisini bu yüzden rahatsız,mutsuz hissedebilir.Yeni emekli olmustur,veya olacaktır ve bu kişi için cok önemli bir değişimdir.Bunu olumlu kullanırsa,isteyerek emekli olursa avantajlıdır.

Astroloji burda da kişiye yardımcı olur.Bilinçliyse bu konuda,kendini ona göre yönlendirebilir,bazı olayları kabul edebilir ve bu sekilde mutlu olabilir.

84 yaşında,eğer kişi 42 ve 63 yaşındaki değişiklikleri kendi istediği şekilde gercekleştirmişse,mutlu bir yaşam sürer.Olgun ve tecrübelidir.
Ama eğer geçmiş döngülerde değişimini yapamamışsa,o zaman atrafına,bilhassa yakınlarına kök söktürür.

Uranus Fransiz ihtilali ile bağdaşır.Sonra Elektrik bulunmuştur.1919 da Uranus balığa geçmiştir.Aynı simdiki gibi.

Uranusun keyfini çıkartabilmek için Uranus ü iyi anlamak gerekir.Herseyi yenileme fırsatı verir insana.
Uranus,Neptun ve Pluton; Satürn kadar hayatımızda belirleyici değildir.
Satürn döngüsü 14-15 li yaşlarda başlar,sonra Uranus etkileşimi başlar.Bu muhteşemdir,çünkü kişinin uyanmasına,yenilikler yapmasına yardım eder.

Doğum haritasında, Uranus – Venus etkileşimi varsa bu yaratıcılığı,aşkı,sanatı sembolize eder.Sanat yaratıcılık boyutunda muhteşem güzel ve başarılı olur.Aşk potansiyeli de vardır.
İlişkileriniz,duygularınız,beğenileriniz değişir.Bu dönemde kişi aşka kendini kaptırmamalıdır,çünkü skandalvari aşklar yaşama potansiyeli vardır.Transit bittiğinde o partnerin (kadın veya erkeğin) hiç de istediğin birisi olmadığını anlar ve hayal kırıklığı yaşarsın. Hasta olursun,psikolojin bozulur.
(Astrolojinin faydası)

Uranus döngüsünde kişi kendi potansiyellerini keşfetme imkanına sahip olur.Ama kendini kaptıracağına bu enerjiyi olumlu kullanmalısın.Olumlu kullandığında sırası gelir Uranus e teşekkür edersin!!!Eğer doğru ve tam bilirsen,nasıl değişiklik yapacağını,zamanını bilirsen çok başarılı olursun.M.Ali Erbil tam o döngüde bir program yaptı ve meşhur oldu.Eskiden onu kim tanıyordu ki? Uranus onu harekete geçirdi,tetikledi.

Uranus döngüsünde ya kendini tekrar yaratırsın (özgürlük duyguları) ya da kendini yok edersin.
Belirli kalıplarda isen özgür değilsindir,yaratıcı olamazsın.Parçası oldugun düzenin,sistemin yenilenmesi için önce kendini yenilemen lazım.Bunun için de zihinsel özgürlük gerekir.

Uranus döngüsü kitleler üzerinde de etkileşim yapar.
Uranusu incelerken, bulunduğu burç pek önemli değildir,çünkü kişisel gezegen değildir.
Ama kova burcunun yöneticisi olduğundan,kovadaki değişim potansiyeli önemlidir.Şu sıralarda kova dan çıkmak üzeredir.Geçişte balık burcunun özelliklerini yansıtır.Kovadayken müthiş değişimler oldu(1994-1995) daha özgür olma ihtiyacı çıktı insanlarda.Zaten her seferinde böyle değişiklikler,veya kitleleri etkileyecek değişiklikler olur.Şimdi de bu geçiş döneminde bu değişimin gerilimini yaşıyoruz.Uranus 1919 da da kovadan balığa geçmiş ve Türkiye insanı inanılmaz bir enerjiyle bayağı büyük sürpriz bir değişim yaşamıştır.Uranus her burç değiştirdiğinde (7 senede bir) kitleler etkilenir çünkü sistemde değişiklikler olur.1995 de doğanlar bu değişikliğin içine doğdu.Yani değişimin yansımasıyla dünyaya geldi.

Herkes sahip olduğu potansiyel doğrultusunda ve Uranusün bulunduğu burcun etkisinde değişir.Kendinde yapabileceğin en ufak bir değişiklik bir kitlede kıvılcım olabilir.TC nin kuruluşu gibi…Cünkü Uranus Türkiyenin haritasında MC nin üstünde yer almaktadır.

Esas etkileşim geçişe yaklaşırken veya geçişten uzaklaşırken meydana gelir.Tam zirvedeyken etkileleşim olmaz, çünkü değişime uyum sağlamış oluruz.

Şimdi Uranus Kovadan Balık burcuna giriyor.
Kova: Dışardaki özgürleşme.
Balık : İçsel özgürlük.
7 yıllık yeni bir çağ başladığında bu içsel özgürlük bir ihtiyaç olarak açığa çıkar.Dışardaki topluluklar etkilenir bu potansiyelden.Bu çok büyük bir potansiyeldir. İsyanlar,savaşlar,keşifler,yenilenme,rönesans…hep bu döneme (Uranusün Kova burcundaki durumuna) rastlar.Savaşlar bitince içe yönelme başlar(Balık).Ülkeler kendi yapılanmalarını oluşturur.
Ülkeler bütün dünyanın değişiminin bir parçasıdır.(Elektrik ve frekanslardan herkes etkilenir)
Örneğin,geçmişe göre şu anda insanların şuur düzeyi,farkındalığı değişti.

Farkında olmak ile olmamak çok önemlidir.Bazı şeylerin farkındaysanız ama ne oldugunu anlıyamıyorsanız canınız sıkılır.Tam olarak nasıl değişeceğimizi bilmiyorsak ,sıkıntılar başlıyor demektir.Uranus balık burcuna 11 Mart da geçiyor.Bu demektir ki, Uranusün Balık burcundaki deneyimleri yaşanacak yani insanlar onu deneyimleyecek.
Balık burcu maddenin ötesidir.  Bedenimizden daha fazlasını öğrenmek için özgürleşeceğiz. Yeni bir yapılanmadır bu.Büyük sıkıntı verir insanlara bu, ama bu büyük enerji, olumlu kullanılırsa hem kişileri hem de ülkeyi yüceltir.

Kendini kabul edersen,pratik hayatın daha uyumlu ve iyi olur. Kaptıracağına kendini, kabul göster.
Keyif almak için öğrenmek lazım.Karşındaki kişiyi öğrenirsen, ondan keyif alırsın.Sen özelsin ve herkesin de özel olduğunu kabul etmelisin.”Ben özelim,ben güzelim,ben yaparım…” demelisin.Kolay yaşamayı öğrenmek lazım.Beğenmediğin herşey, aslında kendi içindeki kusurlarındır.  Kusurlarını öğren ve onları düzeltmeye başla !


24 Şubat 2004

Uranus şu anda balık burcunda ve kişilerde ve ülkelerde içe yönelme başladı.
Amerikan Savunma Bakanlığının (Pentagon) cıkardıgı bir yazıda iklim değişikliklerinin tehlikesinden, küresel ısınmadan bahsediliyor ve 2020 yılında Avrupa kıtasının cogu kuzey bölgelerinin, buzulların erimesiyle sular altında kalacagı konu ediliyor.Simdi ülkeler kendi içlerine yönelerek, ne yapacaklarını tartışmaya basladılar. 23 Şubat aksamı NTV de bu raporla ilgili tartışma baslatıldı ve Türkiyenin bir cevre politikasının eksikliğinden bahsedildi. Bu da gösteriyor ki, Uranus gercekten de Balık burcunda içe yönelmeyi sembolize ediyor.
Son zamanlarda insanlar mistik deneyimlere basladılar.NLP, tarot, yoga gibi insanların içlerine yönelerek kendilerini geliştirmeleri bu dönemde daha da yogunlastı.
Bunlar hep Uranusün etkileridir…..
Bu dönemde dogan insanlar da bu etkileri almis kişiler olacaklar, çünkü dünyanın su anda buna ihtiyacı var….

Kaynak : Ders Notlarım (19 Ocak 2003) Yasemin Boran

sevgiyle kalınız....

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
08-23-2007 09:20 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 178
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #7
Cvp: Uranüs
uranus 7 senede bir burç değiştirip 21 senede bütün burçları mı dolaşıyor döngüsünü tamamlayarak ..ben bunun hesabını yapamadım ..7X12=84 sene eder..


istatistikler evliliklerin 7. senesinin 14. senesinin ve her seferinde üzerine 7 ekleyerek bu şekilde bir sisteme dayatmışlar ve istatistikler bu yıllarda boşanmaların daha fazla olduğunu ortaya çıkarmış bu da uranusle bağlantılı olabilir mi?her 7 senede burç değiştirdiğine göre..gülücük
08-23-2007 12:14 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #8
RE: Uranüs
yaklasık yedi senede bir burc değiştirir, ama 21 senede bir döngu yasariz...
Döngü : dogum haritandaki uranus e 90, 180, 270 yaptığı zamanlara denir...

Mesela neptun döngusu, nataldaki neptun e tr. neptun 90 derece yaptiginda ya da 180 derece yaptiginda oluısur...
Saturn döngusu, yine nataldaki Saturn üne tr. saturn 90, 180, 270 ve 0 yaptiginda, olusur, o da yaklaşık 7 senede bir oluyor...
Pluton dongusu de aynen oyle olusur... nataldaki plutonuna tr. pluton 90, 180 yaparsa yani....
Bunlara döngu deniyor ve cok buyuk degisimler yasiyor kişi... ve uranus döngusu de yaklaşık her 21 senede bir nataldaki Uranusumuze kesin 90, 180 ve 270 derece yapiyor.... ve bu dönguler yaklaşık 1.5 - 2 sene sürüyor.... kişi iyice değişebilsin diye...gülücük)) geri gidiyor, duzeliyor, sonra tekrar geri gidiyor filan.... ve kişi bu süre icinde bir sürü , aslında temelinde birbiriyle baglantılı olaylar yasıyor... neyse ihtiyacı onunla karşılaşıyor....

sevgiyle kalın.....

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
08-23-2007 01:57 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #9
Cvp: Uranüs
URANÜS



Astrolojide Kova burcunun yeni yöneticisi olan Uranüs teleskopun icadından çok sonra, 1781 yılında William Herschel tarafından bulundu. Bundan önceleri de gözleniyordu, ancak onu bir yıldız sanıyorlardı. Aslında Uranüs çıplak gözle de görülebilir, ancak Satürn'ün uzaklığının iki misli mesafede, diğer yıldızlar arasında, çok soluk ve belirsiz durmaktadır. Uranüs çok şaşırtıcı bir gezegendir. Halkalardan ve onbeş aydan oluşan bir sisteme sahiptir. Dönüş eksenindeki 98o lik eğim nedeniyle, yörüngesindeki hareketi diğer gezegenlerden çok farklıdır. Yuvarlana yuvarlana döner.



Uranüs keşfedildiğinde (1781) Herschel ona İngiltere Kralının ardından "Georgium Sidus" adını vermek istemiştir, ancak İngiliz olmayan astronomlar buna karşı çıkmışlardır. Sonra Berlin'li astronom Johann Bode Satürn'ün babası, Jüpiter'in büyükbabası olan "Uranüs" adını önermiştir. Birçok astronom bunu kabul etmiştir, ancak "Herschel" ve "Herschellium" adı da yıllarca devam etmiştir. Uranüs'ün glifindeki "H" biçimi de buradan gelmektedir.



Modern astrolojide Uranüs'ün sembolizmine uyarlanan özellikler mitolojilerden ve bu Tanrının özelliklerinden biraz bağımsızdır. Keşfedildiği dönemde dünyada yaşanan olaylar astrologların ilgisini daha fazla çekmektedir: 1789, Fransız İhtilali; 1781, Kuzey Amerika'daki Bağımsızlık savaşı. Uranüs'ün keşfi o zamana kadar geçerliliğini koruyan, her şeyi yerli yerinde düşünen ortaçağın kozmosu algılama biçiminin sonu olmuştur. Astroloji ve numerolojinin geleneksel sembolizmi sarsılmıştır. Artık yedi kutsal gezegenin yanında, kutsal olmayan sekizinci bir gezegen durmaktadır. Buna rağmen astrolojide hala eski hermetik gerçek -"Yukarıda neyse, aşağıda da o"- geçerliliğini korumaktadır.



URANÜS'ÜN SEMBOLÜ


Uranüs'ün glifindeki H biçiminin Herschel'in adından geldiğini daha söylemiştik. Bu sembol aynı zamanda ilk televizyon antenlerine de benzemektedir. Televizyonun Uranüs'le ilişkilendirilen imgeler için bir aracı olduğu hepimiz kabul ederiz.


Uranüs'ün sembolünde dairenin üzerinde haç durmaktadır. Haçın iki yanında da birer dikey çizgi bulunmaktadır. Bazı astrologlar bu çizgileri yarım daire biçiminde çizerler. Llewellyn George'a göre Uranüs'ün sembolü Mars ile Ay'ın ) ( birleşiminden oluşmaktadır. O bunun tinin hala maddesel koşullarla uğraşırken tamamen zihnin kontrolünde olduğunu gösterdiğine inanmaktadır. Jeff Mayo'ya göre Uranüs'ün glifinin Mars'ın eski glifine benzediği çok açıktır. Buna eklenen iki yarım daire ile Uranüs'ün sembolünde üç temel sembol -haç, daire, yarım daire; yani madde, tin, ruh- yer almaktadır.


URANÜS'ÜN TEMEL FONKSİYONU


Uranüs'ün temel fonksiyonu bireyleşmek, bilinenden özgürleşmek, normalden sapmaktır. Yani dışsal kişiliğin normal tavırlarından ve düşünce biçimlerinden sapmak; bunu içsel kişilikte, yani ruhta bulunan kaynak veya dürtü ile yapmak, ve belki de aniden sanki bir yıldırım gibi yapmaktır. Çevreye verilmesi beklenen normal tepkilerden ve normal büyüme modellerinden saparak, buluşlara götüren dürtüler, orijinal ve bağımsız ifade biçimleri geliştirmektir. Kişi kendisini diğer insanlardan farklı kılan eşsizliğe ulaşma ihtiyacındadır. Bu nedenle gelenekdışı davranış biçimleri, özgürlük arayışı, yaratıcı ilhamlar, deneyim arzusu ve kısıtlanmamış ifadeler görülür. Bu konuda daha fazla bilgi için Jeff Green'in Uranüs makalesini okumanızı tavsiye ederim.



URANÜS ve BAĞLANTILARI


MESLEKLER: Astrolog, havacılık, bilim alanı, araştırmacı, tarihçi, antikacı, elektronik sanayii, fizik, bilgisayar alanı, radyo ve televizyon endüstrisi, elektrik endüstrisi, fotoğraf endüstrisi, sinemacı, kaşif, mühendislik, sosyal hizmetler, radyoloji, sivil örgütlenmeler.


BİTKİLER: Belirsiz, ancak Kroton Tiglium Ağacının tohumundan alınan Kroton yağının tipik olduğu söylenmektedir. Ayrıca Manly Palmer Hall Ay ve Venüs'le ilişkilendirilen bitkilerin doğasının Uranüs'le de uyumlu olduğunu söylemektedir.


RENKLER: Derin maviler, ekoseler, çizgili ve karışık renkler; ayrıca değişken renkler, elektrik tonları, gümüşsü beyaz, siyah-beyaz karışımları, göz kamaştıran beyaz, griler, menekşe, koyu mor, elektrik mavisi, turuncu.



METALLER, MİNERALLER:Uranyum, radyum; ayrıca elektrum, platinyum, aluminyum, radyoaktif elementler. Eletrik ve manyetik maddeler.

DEĞERLİ TAŞLAR: Amber ve bir dereceye kadar Güneş ve Venüs'le bağlantılı taşlar.


TATLAR: Soğuk, ekşi, tuzlumsu.

BİÇİMLER: Kesik çizgiler, karıştırılmış, birleştirilmiş formlar.





Hazırlayan: Barış İlhan



Kaynaklar:

Jeff Mayo, The Planets and Human Behavior

Geoffrey Cornelius and Paul Devereux, The Secret Language of the Stars and Planets

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
10-31-2007 09:31 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #10
Cvp: Uranüs
Uranüs hayatınızın hangi alanlarında yenilikçi ve özgün yaklaşımlarınızın olduğunu, orijinalitenizi ortaya koyuş şeklinizi belirler. Uranüs’ün bulunduğu burç demokrasi ve eşitlik anlayışınız üzerinde de belirleyiciliğe sahiptir.

Uranüs, bulunduğu burç, ev ve yaptığı açılar, özgünlüğünüzü, orijinalitenizi ve bağımsızlığınızı ortaya koyuş şeklinizle bağlantılıdır. Uranüs’ün sunduğu gerçek özgürlük ancak Satürn’ün dersleri öğrenildikten sonra kazanılabilir. Uranüs’ün açıları sizin her türlü yeniliğe, deneyime ve değişikliğe açık olduğunuz ve eğer tam bir objektivite ile yaklaşırsanız, faydalanabileceğiniz alanlara işaret eder.

Uranüs’ün bulunduğu ev, özgürlük ve orijinalite arayışı içinde bulunduğunuz ve toplumsal normların dışına çıkarak, etkin, zorlayıcı tecrübeler yaşadığınız hayat alanıdır. Uranüs’ün açıları, özgürlük ihtiyacında olduğunuz her türlü kısıtlamaya ve baskıya isyan edebileceğiniz, yeni deneyimler ve heyecanlar istediğiniz alanları ifade eder. Hayatın bu alanlarında diğerlerinden farklı olmak, geniş ve özgür bir hareket kabiliyetine sahip olmak, şartlanmalardan, toplumsal geleneklerden uzak kalmak istersiniz. Genellikle hayatınızın bu alanlarında orijinalite, yenilikçilik vardır.


Kaynak : Niobe.

11-10-2008 12:25 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Uranüs Evlerde salmakis 76 151,955 11-13-2019 11:01 AM
Son Mesaj: justicee
  Uranüs ve Normalden Sapma astrosohbet 23 32,020 03-11-2017 12:09 AM
Son Mesaj: Ahmeedd
  Uranüs Burçlarda salmakis 11 20,761 05-02-2016 09:54 PM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Uranüs => Farkındalık => Değişim astrosohbet 17 29,212 04-10-2015 12:36 AM
Son Mesaj: say24
  Yıldırım Aşkları ve Uranüs ozohre 26 40,627 05-25-2012 03:54 PM
Son Mesaj: eylülmavi
  Uranüs Kapıyı Çalınca Angel 3 6,932 08-15-2011 03:58 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Hayal Kırıklıklarının altındaki Uranüs Venüs 20 30,920 06-24-2011 01:02 AM
Son Mesaj: nisan15
  Uranüs: Bilinenden Özgürleşmek Angel 9 14,025 05-23-2009 02:35 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  Uranüs Döngüsü Angel 4 9,794 01-01-2009 05:17 AM
Son Mesaj: qulsah

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir