Değerlendir:
  • 23 Oy - 2.91 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Uranüs Burçlarda
Yazar Mesaj
salmakis Çevrimdışı
Scorpio Vip
*****
Scorpio Vip

Mesajlar: 172
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 10

Mesaj: #1
Balık burcundaki Uranüs
Uyanışlar

Balık burcundaki Uranüs bizi derinlerde kök salmış korku ve endişelerimizden kurtulmaya çağırıyor. Uyanışı siz de hissedin

Son zamanlarda gözüme daha sık çarpan bir konudan, bir farkındalıktan söz etmek istiyorum. Bu dönemde görüşmelerimde dikkatimi çeken şeylerden birisi Uranüs'ün Balık burcundaki transiti oluyor.
Uranüs 2003'ten bu yana, sınırsızlığı, bilincin geniş okyanuslarını ve yaratıcıya dönüşü simgeleyen son burç Balık'ta ilerliyor. Özellikle şimdilerde Uranüs burcun ortalarına yaklaştığı için gücünü iyice belirginleştiriyor ve eyleme dönüştürüyor.
Başta Balık burcunda doğanlar ve bu burçta gezegenleri olan kişilerin hayatında geçmişe ait korkuların gittikçe dağıldığını görüyorum. Uranüs bize çıplak gerçeği gösteren, Arşimet'in hamamdan "Buldum" diyerek fırlaması gibi, ani, ışık hızıyla gerçekleşen uyanışlar getiren gezegendir.
Balık burcunda ya da su elementinde gezegenleri olan kişiler çoğu zaman olumsuz yönü ortaya çıktığında, suçluluk duygusu, aşırı duygusal bağımlılıklar, çaresizlik ve aşırı fedakarlık yapma temaları ile karşılaşırlar. Özellikle bu durum şimdilerde 40-42 yaşlarına yaklaşan ve Satürn'ü de Balık burcunda olan kişilerin hayatlarında yüksek gerginlikler yaratıyor. Zira Satürn kurulu düzeni, korkulara dayalı savunma sistemlerini ve özellikle Balık'ta hayata kendini bırakma ve evrensel akışa güvenme, doğal olarak "inanma" temalarında onları yepyeni bir dönemece sürüklüyor.

Gelişim krizleri
Bu yüksek gerginlik aynı zamanda içerisinde son derece yaratıcı olabilecek, bu kişileri olgunlaştıran ve kendi potansiyellerini daha fazla gerçekleştirebilecekleri gelişim krizleri de yaratıyor. Örneğin astrolojik haritalarında Balık gibi değişken burçlarda gezegenleri olan kişiler bu aydınlanmayı sanki elektriğe kapılmışça yaşamaktalar. Derinlerde yerleşmiş korkular birer birer şok tesiriyle açılmakta, kişiler bu korkularla yüzleşirken aslında kendilerini şimdiye kadar hep oyalayan duygusal durumlarından da sıyrılmaktalar.

Önemli seçimler
Bu duygusal şartlanmalar her alanda kendini gösterebilir. Para kazanmaktan (ikinci ev) aile hayatına (dördüncü ev) ya da evlilik (yedinci ev) gibi haritada Satürn'ün ve değişken burçların yerleştikleri evlere odaklanmış olabilirler.
Şimdi Uranüs, Balık burcunda ilerlerken bu yenilenme ve özgürleşme hissini yaşayan kişiler önemli seçimlerle karşı karşıya gelmekteler: Ya onları sürekli tüketen endişe ve gerginlikler karşısında iyice zayıflayacak, bedenen ve ruhsal olarak hasta olacaklar ya da bu korkularından silkinerek evrenin, hayatında aslında kendilerini hapsetmediğini ve duygusal anlamda hiçbir borçları olmadıklarını görebilecekler. Bu ikinci seçenek onlara kendi yeteneklerini daha iyi değerlendirme kapısını açacak.
Psikosentez ekolünün kurucusu Roberto Assagioli, "Kişiötesi Gelişim" kitabının "Ruhun Uyanışı" adlı bölümünde Tolstoy'un geçirdiği ruhsal dönüşümü şöyle aktarır: "Bir bahar günü ormanda tek başıma binlerce değişik sesi duyduğumu hatırlıyorum... Kulaklarım dinlemeye hazırdı ve çevremde her şeyin öldüğünü görerek kendi hayatıma bir son verme arzusu duydum. Ancak kendi kendimi incelediğimde, sadece Tanrı'ya inandığımda gerçek anlamda yaşadığımı hatırladım, ne zaman onu unuttuğum ve inanmayı kestiğimde, aslında yaşamayı da durdurdum."
Balık burcundaki Uranüs, Balık burcunun sonsuzluğunu, yaratıcının kucağına dönüşümüzü ani deneyimlerle açıklar. Eğer sizin de haritanızda Balık burcunda ya da değişken burçlarda gezegenleriniz varsa, bu güçlü uyanışı, yaratıcı enerjiye yönelişi 2003 yılından bu yana çok daha fazla fark ediyor olabilirsiniz.

http://i1105.hizliresim.com/2011/5/4/3215.gif
06-11-2007 06:43 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #2
Uranüs Burçlarda
Koç Burcu ( Enerjik ve Acil)

Sen özgürlüğe değer biçersin,aceleci bir enerjin var ve hem kendin için hem başkaları için yapılan şeyi başarmak istersin. Yeni fikirler düşünebilir,enerjin ve fikirlerinle onu şevkle sunarsın. Birilerine ihtiyaç duymadan kontrol edersin. Sen, derince geleneksel olmayan şeylerin üzerinde olabilirsin, (Ateşle, Uranüs) icatlar yapabilirsin ama çabukça sonuçlara varamazsan başarılı olmazsın. Yeni alanları araştırma cesaretin vardır o Kendi çıkarın için değişiklikleri kabul etmek zorundasın ve edersin o Adım adım gelişen davranışlardır

Boğa Burcu (Katlanmak)

Pratiksin ve meselelerde herhangi bir konuda iyice düşündükten sonra verilen karardan asla bir daha dönmezsin. Uranüs düşüşteyken yeni fikirlere arada sahip olması için çatışmalara sahip olabilirsin, sen kendi istediğin bir şeyi yapmak için özgür olmayı istediğin zaman kurallar ve düzenlemelerde kendini tuzağa tuzağa düşürülmüş hissedebilirsin. Yeniliklerin bir yapıya ve amaca sahip olmalıdır o Özgürlük hislerin sorumluluk almanı gerektirecektir.

İkizler Burcu ( Çok Yönlü ve Değişken)

Sen çok yönlü değişken yollarda fikirlerine ilişkin sapmalar yaşayabilirsin. sen, iyi olabilen bir sürü garip ve geleneksel olmayan fikirleri üretirsin.
Sen, diğerlerine düşünmek ve anlatmanın yeni yollarını icat etmek boyunca geleceği ararsın (. Sen, iletmenin yeni yollarını geliştirebilirsin . Sen, farklı fikirlerin arasında yırtılmaya yönelirsin, Konuşma özgürlüğüne daima sahip olacaksın o İletişimde yeni yöntemler peşinde olabilirsin o Yeni fikirler üretip başkaları ile paylaşmak isteyeceksin

Yengeç Burcu (İçgüdüsel ve koruyucu)

Sen, seni diğerlerinden farklı duygularıyla sempatik yapabilen, veya senin, duygusal yönden geleneksel eve veya vatanseverliğe tepki gösterdiğin ifade edebildiği değişken bir yolda duygusal olmaya yönelirsin.
Aile ve aile içi ilişkilerde geleneksel olmayan kavramların vardır o Yemek ile ilgili yeni fikirler üretebilirsin. Ev ve yerli ülke ve bakma gibi güvenliğin göreneksel formlarına karşı isyan etmeyi ifade edebilir, birinin üssünü oluşturmanın yeni alternatif yolları olduğu için, mesela kendinden gelişme gösterebilirsin.

Aslan Burcu (Etkileyici ve Yaratıcı)

Aslan'da Uranüs etkileyici bir şekilde sapmaya ve zevklere yaratıcı bir şekilde yönelir. Sen, yeni zevkler, muhtemelen geleneksel olmayanları seçersin, ve kendini beğenmenin yollarını arasın.Sen, (İlhamlar) yeni fikirlerle (Uranüs zararı), muhtemelen diğerlerini hayran bırakması için senin temelde tesadüfi arasında bazı çatışma, veya "Serinlet" görüşü ve bir şevki geçirebilirsin, ve eğlenmenin yeni yollarını ararsın. Sen, fazla gururlu olabilirsin. Geleneksel kavramlara küstahlıkla meydan okursunuz o Bilimsel araştırmalara yönelebilirsin yada araştırma konuları çokca ilgini çekecektir o merhametlisin.

Başak Burcu (Analitik ve Kritik)

Analitik ve kritik bir biçimde sapmaya yönelir, özel olarak onun, çalışmayı anlattığı gibi, hijyen ve sağlık çok önemlidir. Bu, iyileştirmenin geleneksel olmayan metotlarına cazibeyi ifade edebilir, Senin, pratik olduğun ve pratik etkiye senin yeni fikirlerini koyabildiğin muhtemeldir. Elde bulunanları doğru kullanma ve geliştirmeye yatkınsın o Sağlık konusunda yeni fikirler üretebilirsin

Terazi Burcu (Diplomatik ve Uyumlu)

Terazi'de, diplomatikçe ve uyumlu bir şekilde uyumludur Uranüs. Evliliğin alanında,, senin kendi işini yapman için boşluğa sahip olmalı, olduğunu ifade edebilir. Senin için eşitlik esas. Geleneksel olmayan fikirlerle çekici bir arkadaş senin, ne kadar üzerinde etkili olabilir.. Yasal konularda yeni kavramlar yaratabilirsin o özgürlükle ilgili yeni ve değişik fikirlerin olacaktır ,ortaklıklar kurabilir yapıdasın ve genellikle yatırımlarına ortaklar ile girersin.

Akrep Burcu (Şiddetli ve Ağzı sıkı)

Sen aşırı derecede duygusalsın, senin duygusal parçanı saklamaya yönelebilirsin.
Duygularını gösterdiğin yolda geleneksel olmayan biri olabilirsin. Sen hem de temel olarak dönüştürüyor olabilen şiddetli ve ani değişiklikleri yapabilirsin. Sen, kendini derinine keşfetmek ve kendini ortaya çıkarmak için değiştirebilirsin ve bu tutkulu duygular, bu beceriyle diğerlerine yardım edebilirsin. Aklınızı iyi kontrol edebilirsin o tıbbi araştırmalarda yeni araştırma alanları açabilir, yenileme ve ıslahat arayışında olabilirsin

Yay Burcu (Özgür bırak ve hoşgörülü ol)

Felsefe,din ve faha yüksek düşüncelere sahip olabilirsin. Bu yıllarda doğmuş insanlar, bilginin çeşitli alanlarında yenilik getirmeye yönelir. Onlar hatta, dinde yenilik getiren olabilir. Kabul edilen inançlar ve dogmalardan tahliyeyi aramak için, onlar, uzak yerlere çok fazla yolculuk yapar. Onlar, yeni fikirlerin yukarısı rüya görmekte özel olarak iyidir . Sen, ortak sosyal inançlara senin bağlarını salıvermekte karıştırılabilirsin, ve düşünmenin yeni yollarını yaratmak. Milliyetçi birisin o eğitimde yeni anlayışlar arar, dinsel kurumlarda devrim düşüncesine sahip olabilirsin

Oğlak Burcu (İhtiyatlı)

Sen ilhamlara ve yeni fikirlere sahip olma kapasitesine sahip olduğun için onları kolaylıkla pratiğe çevirebilirsin.Özgürlük ve bağımsızlık senin için çok önemlidir.Sen diğerleri tarafından kendi yolunda gitmekte caydırılmazsın,bundan dolayı istediğin şeyi ısrar edebilir ve başarabilirsin. Kurumlarda, politik ideallerde, iş ve endüstride değişiklikler peşindesin ve bu arayış seni sosyal imkanlarının yeterli olduğu ölçüde araştırmacı, atılımcı yapacaktır.

Kova Burcu (İlgisiz)

Sen kendi işini yapıyor olduğun zamanlarda diğer insanların ne düşündüğüne çok ilgi duymazsın. . Sen, sadık bir arkadaşsın, bundan dolayı insanlar, herhangi bir tuhaflık hissedebilirler.
senin arkadaşlarının, tuttuğu herhangi bir geleneksel olmayan davranış ve inançlardan aşırı derecede hoşgörülüsün. Sen, senin arkadaşlarının, sana ihtiyaç duyduğu zaman bir ele ödünç vermekten korkmazsın. Sen, düşünceler ve fikirlerinle bir kişisisin. Sen, bir orijinal ve ilerleyen düşünür olabilirsin, analitik hem de olmak. Esaretten kurtulma ve bağımsızlık istersin o pratiksin o yeniliğe düşkünsün o fen bilimlerinde başarılı olabilirsin.

Balık Burcu (Kolay etkilenen ve ilham veren)

Senin için özellikle manevi,dinsel inançlar önemlidir.Sen hassas ve duygusalsın, psişik olabilirsin, o, senin doğal olarak doğru şey, yaptığındır. Sen, adapte olabilen ve çok yönlüsün, ve sen,birşeyleri bilmenin esrarengiz bir hissine sahip olabilirsin . Sen, geleneksel olmayan müzik, sanat veya manevi inançlarda bir ilgiye sahip olabilirsin.
Aşırı duygusal birisin o hayırseverlik ve merhametlilik duyguların hep gelişme halinde olacaktır.

Çeviri

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
07-13-2007 06:47 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #3
Cvp: Uranüs Burçlarda
Uranüs Aslanda;
Aşkta ve her türlü duygusal ilişkinizde alabildiğine özgür olmayı istersiniz. İçinizdeki kahramanın kendi hayatını özgün şekilde yaşaması için elinizden geleni yapma dürtünüz son derece kuvvetlidir. İradenizi, sahip olduğunuz gücü özgün şekilde değerlendirir ve kullanırsınız. Yeniliğe karşı riskleri göze alabilecek kadar açık bir yaklaşımınız vardır. Her şeyi ilk deneyimleyen olmayı bir ayrıcalık olarak kabul edersiniz. Demokrasi ve eşitliğe saygınız vardır ama, bireysel ihtiyaçlarınızı daha ön planda tutmanız bu konuda ben-merkezcil bir yaklaşımın hakimiyetine neden olabilir.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
12-08-2007 03:09 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #4
Cvp: Uranüs Burçlarda
Uranüs Başakta;
Öğrenme, öğretme ve üretme özgürlüğünüzün olması sizin için son derece önemlidir. Özgün metotları üretimde ve yaşamınızı devam ettirmekte kullanmakta son derece başarılısınızdır. Farklı öğrenme yolları denemekte hiç bir sakınca görmezsiniz. Her türlü yeniliğe karşı kontrollü, ama reddetmeyen bir şekilde yaklaşırsınız. Özellikle bilgi edinmeyi ve üretimi kolaylaştıran teknolojik yenilikler karşısında son derece atak bir davranış biçiminiz vardır. Demokrasi ve eşitlik sizin için önemlidir. Ama etrafınızdaki insanları, kendinize göre biraz "daha eşit" bulursunuz.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
12-08-2007 05:33 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #5
RE: Cvp: Balık burcundaki Uranüs
mislina Yazılan:beni uranüs nasıl etkilemiştir hala 7 evimde

sevgili mislina ; geçtiğimiz yıl transit uranüs yaklaşık 12-15 derecelerindeyken , senin 7.evine dokunmuş ve aynı zamanda 4.evindeki uranüsüne kare açı yapmış.

ailenle ilgili beklenmedik gelişmeler , âsi tavırlar , özgürlüğünü kısıtlayabilecek olasılıklar , bir ilişkine dair (iş ilişkisi de olabilir) beklenmedik gelişmeler sözkonusu olabilir..
benim aklıma şimdilik bu olasılıklar geldi.

transit uranüsün balık burcunun son derecelerine geleceği önümüzdeki bir-iki yıl içinde yine ailen ve olası ilişkilerinle ilgili uranyen gelişmeler sözkonusu olabilir hazırlıklı olmanı öneririm.

08-09-2008 03:40 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #6
RE: Uranüs Burçlarda
Uranüs yay burcunda;Uranüs insanı yeniliklere,değişikliklere ve hatta bazen çılgınlıklara zorlayan bir burçtur.Sevmediği ,kararlı,sebatlı bir burçta yıldız pek çok olumlu özelliğini kaybetmekle birlikte daha sakin olur.Yay özgürlüü,bağımsızlığı,yenilik mearkını temsil eden çift karakterli bir burçtur.Ani kararlar,sonucun ne olacağını düşünmeden yapılan atılımlar yaydaki Uranüsün neden olduğu şeylerdir.Uranüs burada insana sevimlilk ve çekicilik de verebilir ama yıldızın bu konumu kolay kolay güven uyandırmaz.Yine de uranüs yay burcundan jüpiter,güneş gibi yıldızlarla iyi açılar yapıyorsa durum değişebilir.Yyadaki Uranüs insanın bilmeyi,öğrenmeyi istenesine,gizli kalmış bilgileri ortaya çıkarmasına da neden olabilir.Uranüs astrolojiye vb.ye ilgi duymaya da neden olabilir.
11-06-2008 12:44 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #7
Cvp: Uranüs Burçlarda
Uranüs Oğlak

Maddi kararlarınızda ve mesleki yaşamda özgür olmayı ve inisiyatif kullanmayı isteyen bir yapınız vardır. Kuralların pratik olmadığı ve fayda getirilmediği sürece değiştirilmesinden yanasınızdır. Bu olmadık şekilde bir yıkıcılık sergilemek değil, tam tersine gelişimi destekleyici yeni bir düzeni yaratabilmek için eskiye rahatça hoşçakal diyebilmektir. Yenilikleri yaratan ve uygulayan kendinizi olduğunuz ve kontrolünüzü kaybetmediğiniz sürece, değişime direnç göstermezsiniz. Demokrasi ve eşitlik kavramlarınız statüko engeline takılmaya eğilmlidir. Toplumsal normların gerekliliklerini aşmakta zorlanabilirsiniz.

Kaynak : Niobe.

11-10-2008 01:30 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
sankigibibiraz Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 43
Üyelik Tarihi: May 2010

Rep Puanı: 3

Mesaj: #8
RE: Uranüs Burçlarda
(07-20-2011 10:14 PM)kare Yazılan:  üranüs yayda bu kadar devrim odaklı anlamlar verirken nasıl oluyor da milliyetçi yorumu getirilebiliyor anlamadım. yay uzaklara bakıyor ama yerleş diyor bir şey ona, ait ol? çelişkiye bak.

Yay yabancıları başka memleketleri kültürleri dilleri vs. gösterdiğinden bizim asi anarşist Uranüs sırf muhalefet olsun diye bunu yapıyor olabilir. suna-bak

Benim de Uranüsüm Yayda Güneşe ve Venüse sekstil Ayrıca Venüs yükselen yöneticim.İnsanların ukalalığımı şirin bulmalarını, isyan bayrağını çekip gitsem bile bir şekilde beni yeniden hayatlarına sokmaya çalışmalarını buna bağlıyorum.
07-20-2011 10:58 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Messa Çevrimdışı
Mars Vip
*****
Mars Vip
lt=
Mesajlar: 780
Üyelik Tarihi: Jun 2010

Rep Puanı: 25

Mesaj: #9
RE: Uranüs Burçlarda
Uranüsüm Yay burcunda , güneşime kare ve ben uçup gidiyorum başka diyarlara gülücük)
07-20-2011 11:06 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
nisan15 Çevrimdışı
Neptunyen Vip
*****
Neptunyen Vip
lt=
Mesajlar: 669
Üyelik Tarihi: May 2011

Rep Puanı: 30

Mesaj: #10
RE: Uranüs Burçlarda
uranüaüm akrepte 8. evde ve gbüneşime 180 derece bu ne oluyor ?

HARİTAM

''Kelimelere yüklediğim anlamı, ancak ben bilebilirim.'' GORGİAS
07-20-2011 11:30 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Uranüs Evlerde salmakis 76 151,892 11-13-2019 11:01 AM
Son Mesaj: justicee
  Uranüs ve Normalden Sapma astrosohbet 23 32,015 03-11-2017 12:09 AM
Son Mesaj: Ahmeedd
  Uranüs => Farkındalık => Değişim astrosohbet 17 29,207 04-10-2015 12:36 AM
Son Mesaj: say24
  Uranüs yükselenbaşak 20 29,605 10-14-2012 08:36 PM
Son Mesaj: Arkadaş
  Yıldırım Aşkları ve Uranüs ozohre 26 40,623 05-25-2012 03:54 PM
Son Mesaj: eylülmavi
  Uranüs Kapıyı Çalınca Angel 3 6,929 08-15-2011 03:58 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Hayal Kırıklıklarının altındaki Uranüs Venüs 20 30,917 06-24-2011 01:02 AM
Son Mesaj: nisan15
  Uranüs: Bilinenden Özgürleşmek Angel 9 14,021 05-23-2009 02:35 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  Uranüs Döngüsü Angel 4 9,789 01-01-2009 05:17 AM
Son Mesaj: qulsah

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir