Değerlendir:
  • 17 Oy - 2.71 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Yıldırım Aşkları ve Uranüs
Yazar Mesaj
ozohre Çevrimdışı
Yeni Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 4
Üyelik Tarihi: Oct 2010

Rep Puanı: 0

Mesaj: #1
Yıldırım Aşkları ve Uranüs
Oğuzhan Ceyhan
Uzman Astrolog
Güncelleme: 02:01 TSİ 09 Nisan. 2009 Perşembe
Uranüs’ün toplum hayatındaki yarattığı bazı etkileri daha iyi algılayabilmeniz için bir hikayeyi sizinle paylaşmak istiyorum.

Erman, o gün her zamankinden farklı olarak yatağından kalktığında öğleden sonra başına gelecekleri bilse idi acaba o güzel bahar sabahı her zaman yaptığı gibi, teknik üniversitenin spor salonunda arkadaşları ile basketbol oynamaya gider miydi?

Maçın en hararetli olduğu dönemde karşısındaki tribünde kendisini izleyen birkaç kişi ile göz göze geldi. Küçük bakışmalar maç içindeki heyecanlar ile birlikte bu tribünde kendisini destekleyen taraftarlar içinde sarışın bir kızcağız dikkatini çekmişti. O her sayı atışında ayağa kalkıyor ve çevresindeki insanlara sarılıyordu. Erman maçtan sonra duşunu almıştı, salonun kapısından çıkarken, Neslihan ile göz göze geldiler. Bu tribünde kendisini destekleyen sarışın kızcağız değil miydi? Baharın ilk günleri, gençliğin ve enerjinin kaynaştığı sanki farklı bir şeyi anlatan bir şeyler vardı gökyüzünde.

Erman ve Neslihan bilmiyordu ama Venüs Uranüs ile beraber Terazi burcunun ilk derecelerinde kavuşmakta idi. Neslihan Terazi burcuydu. Erman’ın yükseleni Koç. Bakışlar, nazlı serzenişler, oğlanın kıza ilişki teklifi ve çok hızlı gelişti olaylar. 10. günde sanki bir karı koca gibiydiler. Uzun yıllardan beri birbirlerini tanıyorlardı sanki. İlişkilerini çevrelerindeki pek çok insan kıskanıyor, aileleri bile her ikisindeki değişikliği fark ediyordu. Peri masalı gibiydi. Birinci ay büyük aşk şekillenirken ikinci ayın başında Erman Neslihan ile birlikte yaşayacakları yuvalarından çoktan bahsetmeye başlamış, Neslihan başta pek oralı olmasa da, yaz tatilinde birlikte gittikleri romantik küçük pansiyonda Erman’ın teklifini kabul etmişti.

Erman için güneş artık daha farklı doğuyor, martı çığlıkları bir başka duyuluyor, etrafında gördüğü her çiçeği Neslihan ile bağdaştırıyordu. Kısacası Erman aşık olmuştu. Ama Neslihan da öyle.

Söz konusu Uranüs olunca aşkın içinde büyük bir tutku da vardır sevgili okuyucular. Bir bahar geçmiş, bir yaz geçmiş, üniversitelerin yeniden açılacağı güz döneminin başlangıcı gelmişti. Venüs, bu arada gökyüzünde Erman ile Neslihan’ın tanıştığı andaki Uranüs’e 90 derecelik kare bir açı yapmak üzereydi. Neslihan son zamanlarda kendi içinde bazı değişimler görmekte ama bu değişimler ile dürtülere anlam verememekte idi. Öyle ya, kendisi Şirin ise Ferhat’ını bulmamış mıydı? Çevrelerindeki herkes, Paul ve Virginia gibi bir aşk yaşadıklarını söylememekte miydi? O zaman neydi sorun? Birkaç günden beri eski erkek arkadaşı Hakan’ ı düşünüyordu. Aslında Erman’ın kendi içinde var olan hiçbir özelliği Hakan’da yoktu. Üstelik Hakan kaba idi. Onu kırardı. Bir de peyzaj mimarlığı bölümünden zaten Ayşegül ile de çıkmamış mıydı?

Bu duygu ve düşüncelere anlam veremedi. Güz dönemi geçerken Erman’ a her geçen gün daha fazla sert davranmaya başladı. Onunla kurmuş olduğu diyalogda onu aşırı eleştirdiğini fark etmedi bile. Sonunda bir gün Venüs gökyüzünde Erman’la tanıştığı andaki Uranüs’e 90 derecelik bir açı yaptı. Erman o sabah Neslihan’ın soğuk ve duygusuz bir ses ile, “Artık bitti,” diyen telefonunu aldı. Artık ne kadar konuşmak istese de, Neslihan onunla konuşmamakta, hatta telefonlarına çıkmayacağını söyleyerek onu anlamayı reddetmekte idi.

Evet sevgili okuyucular, bu ilişkinin sonucunda Neslihan kaba diye gördüğü Hakan ile ilişkisine dönerken, Erman bu ilişkinin şoku nedeni ile üniversite hayatını belli bir dönem dondurmak zorunda kalmıştır. İsimler gerçek değildir, en azından insanları deşifre etmemek amacı ile verilmemiştir. Ancak olay gerçektir.

Uranüs, yıldırım aşklarına, ani büyük birlikteliklere ve sevgi ilişkilerinde mükemmeli buldum diye nitelendirilen pek çok dürtüsel kavrama sebebiyet verse de ilişkilerde ani ayrılıklar, büyük aşkların hüsran ile sonlanması ve bu ilişkilerin getirmiş olduğu şiddet ve kriminal vakalar ile de ilgilidir. Pek çoğumuz uzun süreli veya hayallerimizin aşkı olan kadın ve erkek ile, 7 yıldan sonra çevremizde bir anda ayrılan birbirlerine düşman olan çiftler biliriz. Bunlar Uranüs transiti ile başlayan evliliklerdir. Bazı özel açı değerleri sebebi ile, bu ilişkiler bazen iki Uranüs ondalığı 14 yıl, bazen de 3 Uranüs ondalığı 21 yıl sonunda da nefret ile bitebilmektedir. Kişiliğin ilişkilerinde normal tavırlarından ve düşünce biçimlerinden uçuk ve farklı bir yöne sapması ve bunu çok da bilinçli bir şekilde yapması Uranüs transiti ile ifade edilebilir.

[IMG=http://img812.imageshack.us/img812/3411/astro.gif][/IMG]
10-09-2010 10:26 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mavisahram Çevrimdışı
Siron Vip
*****
Siron Vip
lt=
Mesajlar: 925
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 17

Mesaj: #2
RE: Yıldırım Aşkları ve uranüs
Evet hikaye güzel ve gercekmis söylenildigi gibi....
Yalniz Eger o Neslihan daha önce kimseyle cikmamis olsaydi ne olacakti?
Elbette mutlu son...
Bu yüzden aslinda gercekten insanlar evlilik disi iliskileri yasamamali bir süre, adina günümüzde flört de dense...
Ve evlilikler gercekten verici ve alici olmali... Ve her iki tarafinda anladigi ve algiladigi gibi....
Bosuna Islamiyet bu gibi konulari yasaklamamis, evlilikten önce belirli birmüddet iliskiyi... Haliyle farkli insanlar taniyorsun ve kiyaslama ortaya cikiyor... Bu dogru degil... Sonuclar günümüzde ortada zaten...

Sezedelenmis, ve kirik gönüller kalpler... kimisi taslastirip o kalbini kendi icine cekilmis... Söz uzunda... uzun lafin kisasi demisler...

Düzenli bir aile hayati yasayan her birey her yönden kendisini gelistirmis bir yapi; ebeveynlerimiz oldugu müddetce hersey güzel gidecektir...
Bu yüzden evlilik kararlari alinmadan önce, her iki tarafa da sorulmali... günül rizasiyla evlendirilmelidir...

Bu günümüzde zor olmakla beraber, yaslari ilerlemis cogu evlenmeyen insanimiz... o kadar cok hayat sahneleri izliyorki...haliyle bunlar onun olusumunda cok rol oynuyor... bazen insanlar kendisinin ait olmadigi hayatlarda bile kendilerini hayal edebiliyorlar... Bu da sonuc itibariyle verimli bir evlilik ortaya cikmasinda engel oluyor...
Duygular fazla kiskirtiliyor... vesselam...

HAYALLER NE KADAR BÜYÜK OLURSA, KIRIKLIKLARI DA O KADAR GÜRÜLTÜLÜ OLUR


Söylesem tesiri Yok, sussam gönül razi degil...


Ögüt verecek insana degil, örnek olacak insana ihtiyac


Öyle Bir Dert Varki BendE, Bin Dermana Degismem !!!
10-09-2010 11:43 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #3
RE: Yıldırım Aşkları ve uranüs
(10-10-2010 02:52 AM)ayca571981 Yazılan:  
(10-10-2010 02:03 AM)ayca571981 Yazılan:  
(10-10-2010 01:27 AM)ayca571981 Yazılan:  çok merak ettiğim bişey var.tamam tr. uranüsle venüsümüz kavuşum yaptı ve yeni bi aşka merhaba dedik ok. ama geçici bi durummuş peki bunun yanında tr. satürn arkadan gelse arkasından tr pluton tr. jupiter şimdi ne olacak bu aşk yine bitecekmi yoksa bukadar karışıklığa bi ömür devammı edecek

bana cevap verebilecek birleri varmı lütfen...aðla...

ben halen cevap bekliyorum ve pes etmeye niyetim yok cevabımı alana kadar da burdayım. ölüm orucuna başladım:D

Bu aşk biter mi, devam eder mi? Bu soruya net bi cevap yok..
Venüs konularında, bu sadece ilişkiler değil para, estetik duygumuz, beğenilerimiz, sevme- sevilme kabiliyetimiz, sanatsal konularda, ani, sarsıcı, farklı, şok etkisi yaratan(uranüs), sıkıntılı, sorunlu,kasvetli, zevksiz(satürn), yoğun, derin, karanlık, manipülatif, dönüştüren, kökten değiştiren, krizler yaşatan (pluto), e bu kadar acımasız durumdan sonra da jüpiterle biraz rahatlayan bi dönemden geçeceğini söyleyebiliriz..
Bu dönemdeki dayanıklılığına bağlı aşk süren...
10-10-2010 03:00 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Messa Çevrimdışı
Mars Vip
*****
Mars Vip
lt=
Mesajlar: 780
Üyelik Tarihi: Jun 2010

Rep Puanı: 25

Mesaj: #4
RE: Yıldırım Aşkları ve uranüs
Bu tür ilişkiler gayet doğal. Sevmekgayet normal bir olay aniden gelişir ne olduğunu anlamazsınız sevdiğinizi kişiye kavuşursunuz yada kavuşmazsınız. Sevmemekte gayet doğal bir durum. Evet, bir şeyler hissediyorsunuz seviyorsunuz hatta dillere destan oldu aşkınız ama bitebilirde. Bazen kendinizin kontrolünde olmaz. Ne yapsan ne etseniiz karşınızdakinden uzaklaşıyorsunuzdur. Bence sevmediğiniz anda karşınızdakine bunu söylemek en güzeli. Kimsenin suçu yoktur bana göre. Bence en büyük suç karşınızdakini sevmediğiniz halde sırf acıdığınız için seviyormuş gibi yapmaktır. Bu bence karşıdakine yapılacak een büyük hakaret.
10-10-2010 02:07 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
simya Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 54
Üyelik Tarihi: Aug 2010

Rep Puanı: 2

Mesaj: #5
RE: Yıldırım Aşkları ve Uranüs
Erkeklerde Tr Uranüs'ün Nt Mars kavuşumları beni hiç şaşırtmıyor. suna-bak 3.kişi hayatları ziyaret ediyor. Hiç şaşmaz mı yaa gülücük

SİMYA YILDIZ HARİTASI
02-13-2011 11:54 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mahinur Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 900
Üyelik Tarihi: Jan 2011

Rep Puanı: 50

Mesaj: #6
RE: Yıldırım Aşkları ve Uranüs
Transit Uranüs 7.evimi ziyaret edecek.Eyvah ki ne eyvah.Yaptığı tüm açılar da sert.
Ancak transit Uranüs'ün yanı sıra o ilişkinin kalıcı ya da geçici olması sinastrideki yerleşim ve açılara da bağlıdır diye bir tahmin yürütüyorum.Doğru muyum?acaba
02-14-2011 01:47 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
redroseee Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 211
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #7
RE: Yıldırım Aşkları ve Uranüs
pekı tr uranus natal venuse kare acı yapıncada yenı bır ılıskı olabılırmı? yada tr venus natal marsa 60 derece acı yapınca ??

YILDIZ HARITAM
02-14-2011 02:14 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #8
RE: Yıldırım Aşkları ve Uranüs
(02-14-2011 02:14 AM)redroseee Yazılan:  pekı tr uranus natal venuse kare acı yapıncada yenı bır ılıskı olabılırmı? yada tr venus natal marsa 60 derece acı yapınca ??

Transit Uranüsün Venüse açı yaptığı dönemler , ilişkiler konusunda her an herşeyin olabileceği zamanlara işaret eder.

Venüs transitleri durağan değilse sadece 1 hafta süren hafif etkilerdir.
Belki tanışma zamanlarına işaret edebilir.

02-14-2011 02:24 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
eylülmavi Çevrimdışı
Neptunyen Vip
*****
Neptunyen Vip

Mesajlar: 1,245
Üyelik Tarihi: Aug 2010

Rep Puanı: 35

Mesaj: #9
RE: Yıldırım Aşkları ve Uranüs
t-uranüs, mars-venüs kavuşumuma karşıt yapacak.. ne aldatmak, ne aldatılmak isterim gülücük)

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=b...spc=1&ast=
02-18-2011 12:14 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
simya Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 54
Üyelik Tarihi: Aug 2010

Rep Puanı: 2

Mesaj: #10
RE: Yıldırım Aşkları ve Uranüs
(02-17-2011 11:30 PM)marskovası Yazılan:  
(02-13-2011 11:54 PM)simya Yazılan:  Erkeklerde Tr Uranüs'ün Nt Mars kavuşumları beni hiç şaşırtmıyor. suna-bak 3.kişi hayatları ziyaret ediyor. Hiç şaşmaz mı yaa gülücük
Genelde kişilerin mars ve venüsleri aynı burçta oluşlarından ayırt edemiyorum hangisine açı yapınca ancak tr harita çıkarmıştım (aldatan kişinin) ve durum şöyleydi:

Tr Uranüs Karşıt açı Venüs
Tr Uranüs Karşıt açı Mars

Konuya hakim olanlar daha iyi cvp.lar ama birçok aldatan kişi Tr haritasında Tr Uranüs'ün Nt Mars ve Venüs'e açılarını gördüm buna özellikle kavuşumda dahil..

SİMYA YILDIZ HARİTASI
02-18-2011 01:14 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Uranüs Evlerde salmakis 76 151,700 11-13-2019 11:01 AM
Son Mesaj: justicee
  Uranüs ve Normalden Sapma astrosohbet 23 32,003 03-11-2017 12:09 AM
Son Mesaj: Ahmeedd
  Uranüs Burçlarda salmakis 11 20,750 05-02-2016 09:54 PM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Uranüs => Farkındalık => Değişim astrosohbet 17 29,187 04-10-2015 12:36 AM
Son Mesaj: say24
  Uranüs yükselenbaşak 20 29,593 10-14-2012 08:36 PM
Son Mesaj: Arkadaş
  Uranüs Kapıyı Çalınca Angel 3 6,924 08-15-2011 03:58 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Hayal Kırıklıklarının altındaki Uranüs Venüs 20 30,906 06-24-2011 01:02 AM
Son Mesaj: nisan15
  Uranüs: Bilinenden Özgürleşmek Angel 9 14,003 05-23-2009 02:35 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  Uranüs Döngüsü Angel 4 9,779 01-01-2009 05:17 AM
Son Mesaj: qulsah

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir