Değerlendir:
  • 18 Oy - 2.67 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

İkizler Burcu ve Psikopatoloji
Yazar Mesaj
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #1
İkizler Burcu ve Psikopatoloji
İkizler burcu öğrenme, zihinsel uyarılma ve iletişim kurma ihtiyaçlarını temsil eder. İkizler burcu gelişimsel açıdan değerlendirildiğinde, Piaget’nin tanımlamış olduğu bilişsel gelişim evrelerinden biri olan “işlem öncesi” dönemin ikinci evresi olan “sezgisel” döneme (4–7 yaş) karşılık gelir. Bu dönemde dil hızla gelişmekte, yaşantılar yoluyla kazanılan davranışların sembolleştirilmesine yardım etmektedir. Okuma ve yazma öğrenmek için uygun bir dönemdir. Ancak çocuklar bu dönemde, nesnenin dikkat çekici özelliklerine odaklanmakta diğer özelliklerini gözden kaçırmaktadır. Genel olarak değerlendirildiğinde, 4–7 yaş arasındaki çocukların davranışları ile İkizler burcu davranışları arasında şaşırtıcı benzerlikler vardır. İkizler burcu meraklı, konuşkan, öğrenme ve iletişim odaklıdır. Bunların yanı sıra, İkizler burcunun yaşayabileceği sorunlar ile 4–7 yaş arasındaki çocukların yaşayabileceği sorunlar arasında da paralellikler vardır: odaklanma veya konsantrasyon güçlüğü, dikkatsizlik vb.

İkizler burcunu sembolize eden bu gelişim döneminde uygun bilişsel uyarılmanın eksikliği gibi sebeplerden dolayı iletişim sorunları ve öğrenme bozuklukları ortaya çıkabilir. Bu tarz rahatsızlıkların belirtileri çoğu kez çocuğun ilkokula başladığı yıllarda ortaya çıkar. Örneğin, disleksi rahatsızlığına sahip olan çocuklar okuma ve yazma zorluğu çekerler. Daha uç bir örnek ise, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğudur (ADHD). Bu rahatsızlığı sahip olan çocuklar genel olarak dikkatin kolay dağılması, dikkati ayrıntılara verememek ve aşırı hareketlilik gibi belirtiler gösterirler. Bu çocuklar dinlemekte zorluk çeker ve derslerde sık sık öğretmenin sözünü keserler; ödevlerinde dikkatsizce hatalar yapar ve başladıkları işi tamamlamakta güçlük çekerler. Ev ödevi gibi konsantrasyon gerektiren işler bu çocuklar için bir stres kaynağıdır. Genel olarak değerlendirildiğinde, ADHD olan kişi aşırı uyarılmış bir durumdadır; bundan dolayı etkili öğrenmek ve iletişim kurmak için gerekli olan odaklanma yetisi eksiktir.

Bu durumu astrolojik açıdan değerlendirecek olursak; bir doğum haritasında İkizler burcu vurgusunun aşırı olduğu durumlarda, harita sahibinin zihinsel uyarılma düzeyinin aşırı olacağını ve nihai olarak öğrenme ve iletişimle ilgili bazı sorunlarla karşı karşıya kalabileceğini söylemek mümkündür. Söz konusu harita sahibi aşırı hareketli, dikkatsiz, aşırı konuşkan, karşısındakini dinlemekte ve başladığı işleri tamamlamakta zorluk çeken bir kişi olabilir. Akademik öğrenme yetisindeki eksiklik yüzünden birçok konu hakkında yüzeysel bilgi sahibi olup, bir konu hakkında derinlemesine bilgi sahibi olamayabilir. Eğer harita sahibi İkizler burcunun karşıt burcu olan Yay burcunun sembolize ettiği bazı fonksiyonları (akademik öğrenme vb.) kişiliği ile bütünleştirmeyi başarabilirse, bu sorunların üstesinden gelmek konusunda önemli bir adım atacaktır.




Barış Özkırış

05-25-2010 11:55 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
RE: İkizler Burcu ve Psikopatoloji
bu tarz yazıları faydalı bulsam da , astroloji mantığından biraz sapma yaratıyor.
kişisel gelişim ve psikoloji bilhassa modern yöntemde illaki araya girse de , dozunu iyi ayarlamak lazım.

şimdi yazının tamamını okuduğumda , astrolojik bilgiler kırıntı gibi kalmış.

ben psikolojimi doktordan da öğrenebilirim neticede.
05-27-2010 01:40 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Venüs
Kayıtsız

 
Mesaj: #3
RE: İkizler Burcu ve Psikopatoloji
Dikkat dağııklığı konusunda, Neptün-Merkür etkisinin birlikte çalıştığını düşünüyorum. Bu duruma hiperaktivitede eşlik ediyorsa, Mars-Uranüs açılarınında etkileşiminin açılarda yoğun hissedildiği kanaati bende hakim olmuş durumda... Bir bireyde DEHB sendromu bulunuyorsa bu kişi aynı zamanda davranış bozukluğuda sergilemeye yatkın oluyor... Ben kendi çocuklarımda daha önceden de açmış olduğum dikkat eksikliği ve hiper aktivite bozukluğu konusunu bayağı bir araştırmıştım.Oldukça uzun, detayları birtek burç veya planetle açıklanamayacak kadar geniş bir konu bu... Ama, kısacası şunu diyebilirim ki; hem gen faktörü ki, bu çocukların ebeveyn haritaları incelendiğinde de aynı etkiler gözlemlenebiliyor, hem de haritalarının oluşturmuş olduğu kombine bir etkileşim farkediliyor. Özellikle Hiperaktivitesi yoğun kişilerde zeka çoğunlukla normalin çok daha üstünde oluyor. Tabi ender olarak bu kişilerde IQ sü normalin altında olanlarda çıkmıyor değil....Dikkat eksikliği olan kişilerde ise çoğunlukla IQ normal kabul edilen % 100 oranında olduğu halde bazen öğretmenleri veya velileri çocuğu gerizekalı zannedebiliyor...
Malesef ki, ülkemizde insanlar kendilerini eğitmediğinden dolayı, böyle çocukların harcanması hiçte kaçınılmaz bir sonuç doğurmuyor... Hatta öğretmenlerin, yavrularımızı emanet ettiğimiz bu saygıdeğer zatların pedagojik anlamda psikoloji eğitimini yeterince almamaları hem bu yavruların ziyan olmasına sebep oluyor, hem de ülkemiz adına geleceğimizin asıl cevherlerinin değerlendirilmemesi içler acısı bir şekilde vuku bulmuş oluyor. Özellikle, IQ sü yüksek çocuklarda farkedilen Hiper aktivite çocuklarının gerizekalı olarak zannedilip aşağılanmaları zaten bu çocukların özgüvenini zedeliyorken, IQ potansiyellerinin değerlendirilmemesi de geleceklerini sekteye uğratıyor...
ASTROLOJİK anlamda bu duruma bakılınca, başta da ifade ettiğim gibi, bu kişilerin haritalarında belli bir şekilde kendini göstermekte... Dünyada ki birçok IQsünün yüksek olduğu saptanan bilimadamlarının, dehaların haritalarına bakıldığında da aynı durumları gözlemleyebilirsiniz.. En basitinden hayat hikayelerini okuduğumuzda dahi bu kişilerin vaktiyle Hiper aktivitelerinden dolayı konsantrasyon bozukluğu yaşadıklarını ve bunun kaçınılmaz sonucu olarak gerizekalı damgası yediklerini farketmişizdir..
05-27-2010 02:54 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Diger Burclara Göre Ikizler Mavisahram 9 18,401 04-07-2020 08:45 PM
Son Mesaj: Hattusas
  İkizler Burcunun Özellikleri ay_se 55 67,646 09-10-2017 11:30 PM
Son Mesaj: Merau
  İkizler Burcu Vurgusu ve Ünlüleri astrosohbet 24 30,054 08-18-2017 06:52 PM
Son Mesaj: Merau
  İKİZLER ERKEĞİ yaren 33 48,166 03-25-2015 05:37 PM
Son Mesaj: say24
  İkizler Burcu ve Diğer Burçlarla Uyumu ve Uyumsuzlukları ay_se 1 6,712 02-20-2015 11:57 PM
Son Mesaj: Екетарина
  İkizler Burcu ve İkizler Burcu'nun Bilinmeyen Yüzü Yakamoz 0 4,220 02-06-2015 01:51 AM
Son Mesaj: Yakamoz
  Gücün Karanlık Tarafı : İkizler raisisset 10 16,246 07-15-2012 12:19 AM
Son Mesaj: gemini
  İkizler Burcunun 10 Temel Özelliği Jackal 0 5,433 05-05-2012 10:58 PM
Son Mesaj: Jackal
  ikizler için hediyeler smoochy 1 4,181 03-14-2012 02:19 AM
Son Mesaj: DEMET
  Edebiyatta İkizler Luli 2 5,785 01-23-2012 04:21 AM
Son Mesaj: smoochy

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir