Değerlendir:
  • 20 Oy - 2.95 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Boğa Burcu ve Özellikleri
Yazar Mesaj
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #19
Güneş Boğa Burcunda
Genel / Kişilik Özellikleri
Boğa burcu Zodyak’ın kadim burçları arasında en eski burçlardan biri ve insanlığın bir kültürel dönüm noktası olarak öküzün evcilleştirilmesinin kutlanmasıdır. Boğa Çağı (4000-2000) süresinde kadim medeniyetler öküzün yük hayvanı olarak kullanılması ve sabanın icadıyla büyük bir atılım gerçekleştirmişlerdir. Bu dönemde boğa en önemli dini sembollerden biri haline gelmiş ve üreme ve yaratıcılığın en güçlü sembollerinden biri olmakla onurlandırılmıştır.

Günümüzde güneş boğa burcuna baharın çiçek açma, renklenme ve büyüme döneminde girer. Yeşilin ve renklerin bol olduğu bu dönem, hoş, gevşetici bir sıcaklık içerir. Birçok hayvanın minik yavrularının seslerini bu üreme döneminde duyarız.

Boğa burcu her ne kadar sahip olduğu güçle bilinse de, yumuşak, rahat işleyen ve belli bir tutku karşısında ancak yavaşça hareket eden bir enerjiyi sembolize eder. Bu burç içinde doğanlar olaylara telaşsız yaklaşır ve hayattaki ince şeyleri takdir etme ve onlardan tat alma yeteneğiyle donanmıştır. Çok canlı olmadıkları için hemen dikkat çekmeseler de, vakit tanındığında, çok çekici bir karakter derinliği sergilerler. Boğa burcu insanları rahatlatıcı, destekleyicidirler ve kuru, topraksı bir mizaçları vardır. Ne hava burçlarında görülen yanılsamalara, gereksiz heyecanlanmalara sahiptirler. Her davranışlarının altında olan ‘gerçekçi olalım’ vurgusu, abartılı düşlerle, ateşli tutkularla veya gerçekçi olmayan vaatlerle hemen heyecanlananların ayaklarını yere bastıran rahatlatıcı bir duygu verir.

Boğaya direnç, sebat ve dayanıklılık bahşedilmiştir. Boğalar sık sık fazla sabit fikirli olmakla, zihinsel motivasyonlara ve değişimlere tepki vermekte ağır kalmakla suçlanırlar; aslında içgörüleri yavaş yavaş oluşur, olgunlaşmak için zamana ihtiyaç duyar ve böylece yüzeysel hareketlere direnebilen bir kararlılık gücü oluşur. Bir taraftan bakınca inatçılık olarak görünen şey, karşı taraftan bakıldığında güven duyulabilir bir sağlamlık ve nadir rastlanan bir istikrar olarak görülebilir.
Sık sık söylenir, bir boğayı arkadan itemezsiniz, ancak önden çekebilirsiniz. Boğalara yanlış yaklaşırsanız, en büyük kuvvetin bile yerinden oynatamayacağı bir şeyle karşılaşırsınız. Boğanın tabiatı saldırgan olmasa da, bir savaşa girdiklerinde mutlak bir kuvvete sahiptirler. Yerinden oynamayı reddetmek dışında her şeyi bir kenara koyan tam bir kararlılık. Hareketsizlik kapasiteleri çok nadir görülen bir yetenektir. Bir boğa bir yere oturmaya karar verdiği zaman, tek çözüm yavaş ikna yöntemidir. Kaba kuvvet, korkutma, tehdit boğanın kulağının arkasından geçer gider. O harekete geçmeye karar vermeden çok önce siz yorulup vazgeçersiniz.

Boğalar sakin bir yapıya sahiptirler. Bu yüzden sinirlenip öfkelerini gösterdiklerine nadir rastlanır. Kızdıkları zamansa çok korkutucu olurlar, bununla birlikte güçlerini yitirir ve korunmasız hale gelirler. Kızgınlığa hemen tepki vermedikleri için, böyle bir öfke eylemi, ciddiyetle dikkate alınması gereken ciddi bir stres ve duygusal karmaşa işaretidir. Bir boğa sinirden kendini kaybederse, saldırır ve önüne geleni yok eder. Streslerini önceden planlanmış bir saldırının yerine getirilmesi, kelimelerle iğneleme, incitici sözler yerine pat küt gürültüler çıkarmak ve fiziksel yıkımla gösterirler.
”Zücaciye dükkanında boğa” deyişi yıkımla ilgili değildir, fakat kızgın bir boğanın içsel kuvvetine kıyasla çevresindeki her şeyin nasıl kırılgan olduğunu gösterir. Boğalar kendi tutkularının şiddetinden nihayetinde en çok korkan ve strese giren kişi olurlar ve kendilerini duygusal olarak katılaştırarak bu korunmasızlığı örtmeye çalışırlar. Bu alanlar Boğa burcundan bir insanın girmek istemediği alanlardır, bu durum onları duyguları hakkında konuşmak veya içlerindeki paylaşmak konusunda en ketum Zodyak tiplerinden biri kılar.

Fakat Boğalar için ilişkiler önemlidir, aşk da. Bununla birlikte havai romantizmden uzak durmayı seçerler, çünkü bunları aşkın özensiz ifadeleridir. Burç Venüs tarafından yönetilir ve bu Boğaların topraksal, duyusal keyifler ve fiziksel arzulara yatkınlığını güçlendiren bir şeydir. Duyuları ve duyguları büyüleyen, onlara hoş gelen her şey Boğa için bir zevk kaynağıdır; öyle ki genellikle iyi kumaşlar, yumuşak ipekler, zengin kadifeler, mücevherler ve sanat eserlerine duydukları ilgiyle göze çarparlar. Genellikle geleneksel olana veya ihtilaflı olmayan şeylere eğilim gösterirler, vurgulanmış duyumsallıklarından dolayı renkleri, tatların, dokuların, kokuların, görüntülerin ve seslerin karışımında hem kendilerini hem başkalarını memnun eden bir yeteneğe sahiptirler. Uyum arayışları içinde ‘çirkin’, ‘ucuz’ ve ‘kaba’ olandan doğal olarak kaçarlar, kimi insanlar bunu bir maddecilik olarak görebilir. Ama bu aslında duyusal tabiatlarının bir dışavurumudur. Güzelleştirilmiş ortamları sayesinde boğalar kendi içsel güzelliklerinin bir uzanımını yaratırlar.
Boğalar aşıklar olarak son derece fiziksel, seks düşkünü, güdüden zengin, hayal gücünden yoksun olarak bilinirler. Her zaman tutucu ve geleneksel olana çekilmeleri nedeniyle yeniliklerden ve deneyselliklerden uzak dururlar. Onlar için güven ve istikrar bir ilişkinin ilişki olduğunu gösterir, bu burç açık evlilikler veya özgür, yüzeysel ilişkilere uygun bir burç değildir. Ne de ilişkilerde oynanan duygusal oyunların kafa karışıklığını severler, bunlar kendilerinin o kadar sevmedikleri yönlerini öne çıkartan bir stres kaynağı olurlar. Kıskançlık, burcun en kötü özelliklerinden biri olarak tarif edilmiştir, fakat Boğalar’ın başka burçlara göre kıskançlığa daha yatkın olduğu söylenemez. Sorun şu ki onlar kıskançlıklarıyla baş etmesini bilmezler, inceden inceye plan yapma konusundaki zayıf yetenekleriyle kıskançlıklarını doğrudan ve aşikar bir biçimde sergiler ve onlar için bağlılığın ağır bir sorumluluk içeren bir bağlılık olduğunu gösterirler.
Kimileri boğa burcunu açgözlülükle, sahip olma ihtiyacı duymayla, her şeyi öyle olmasa bile kalın, elle tutulur pratik – ve böylece gerçek – kılmaya tercüme eden fazla basitleştirici bir bakış açısına sahip olmakla suçlarlar. Soyut kavramların onları uğraştırdıkları doğrudur ve bu burç hızlı düşünme, icatçılık, orijinal fikirlere sahip olma ile bilinen bir burç değildir. Onların ilgileri ispatlanmış ilkeler çevresinde döner. Bu yüzden tarihi ve mirasa çok düşkündürler. Aile hayatlarında geleneksel değerlere sadıktırlar ve ticarette sağlam yatırımları, zamanla değer kazanan yavaş ama kesin kar getiren mülk, antika gibi şeyleri tercih ederler.
Toprak burçlarının ilki olarak Boğalar “kaya gibi sağlam”, “ayakları yere basan” dediğimiz tiplerin kişileşmesidir. Toprakla gerçek bir yakınlıkları vardır, onlar için doğal bir ortamda bulunmak, toprağın ürünleriyle çevrilmek bir ruhani kuvvet kaynağıdır. Çiftçilik ve tarım Boğa burcuna aittir ve bu durum burcun eski dönemdeki kökenleriyle ilgilidir. Üretkenlik ve yaratıcılık da Boğa burcu için uygun anahtar kelimelerdir; Boğa burçlarını kendi uyum ve güzellik anlayışlarına fiziksel bir form kazandırmaktan daha fazla mutlu eden bir şey yoktur. Bu yüzden birçok boğa burcunun yaratıcı sanatlarla uğraştığına tanık olabilirsiniz; boğalar yaratıcılıklarını çiçek düzenleme, çömlekçilik, yaratıcı yemek pişirme vb. uygulamalı uğraşlarda ifade etmeyi severler. Kişinin kendine zihinsel ve duygusal olarak yüklenmeden bir şeyi ‘sadece yapmak’ onlar için tam bir gevşeme yoludur. Boğa burcu bir projeye başlamaya bir kez motive olursa, azim ve kararlılık güçleriyle kendilerine hayran bırakırlar. Başka burçlardan çok daha belirgin olarak bu burç gizli güç ve kuvvet kaynaklarına sahip, karakter bakımından sağlam ve güvenilir bir burçtur.


Boğada asalet Kazanan gezegenler:
Venüs Burç ve gündüz üçlü yöneticisi olarak.
Ay Yücelme ve gece üçlü yöneticisi olarak.

Boğada zarar gören gezegegenler: —

Fiziksel yapı

Güçlü, belirgin yapılı, genelde kısa boylu, geniş alınlı, büyük kafalı –gözler, ağız ve dudaklar genelde belirgindir. Siyah saçlar veya esmere yakın ten, geleneksel tariflerine göre siyah kıvırcık saçlı ve büyük elli.


Traditional Rulerships
Yön: Bütün toprak burçları güneyle ilişkilidir. Boğa güney doğuyu gösterir.
Anatomi: Boğaz, boyun ve omuzlar.
Hastalık: Boğa hastalıkları boğazı, boynu etkileyen hastalıklardır, bademcik, boğaz iltihaplanma, apse, kistler.
Yerler: Atların, büyük baş hayvanların ve bu hayvanlara ait aletlerin saklandığı yerler, ahırlar. Çiftlik arazisi, evlerden uzaktaki koruluklar. Barakalar, bungalovlar gibi katsız evler ya da evlerde alt katlar ve bodrum. Bir toprak burcu olarak Boğa, yere yakın, aşağıdaki yerleri gösterir.
Ülkeler: Polonya, İsveç’in kuzey kısmı, Rusya, İrlanda, İsviçre, kuzey İtalya, İran, Kıbrıs.
Renkler Toprak renkleri, kahverengi, terakota, bej, ama özellikle yeşil.
Taşlar ve Metaller: Taşlar ve metaller gezegenlere aittir, zümrüt renginden dolayı boğa burcuyla ilişkilendirilebilir. Venüs dolayısıyla Boğa bakır, markazit, kaymaktaşı, lacivert taş ve zebercet taşıyla ilişkilidir.

Geleneksel Tanımları:

Hayvani: Hayvani burçlar geleneksel olarak dört ayaklı hayvanlarla sembolize edilen burçlardır. Bunlara dört ayaklılar da denir. Bu burçlar adabı muaşerete karşı pek hassas olmayabilir, duygularına karşı hayvani tepkiler vermekle ünlüdürler. Bazen bu durum kibarlığın değerini takdir etmekte zorlanmaları ve kabalaşmaları anlamına gelebilir. Bazen bu burçlar meramlarını sözle anlatmak zorlanabilirler.

© Deborah Houlding.

© 2010, BATİNİLER.
12-03-2010 04:13 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Boğa Burcu ve Özellikleri - ay_se - 06-14-2007, 07:54 PM
Cvp: boğa burcu ve özellikleri - Angel - 08-03-2007, 12:36 AM
RE: boğa burcu ve özellikleri - yaren - 08-03-2007, 01:18 AM
Cvp: boğa burcu ve özellikleri - Angel - 10-29-2007, 02:46 AM
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri - Angel - 03-09-2008, 02:33 PM
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri - Luli - 08-22-2008, 04:07 PM
Cvp: Boğa Burcu ve Özellikleri - qulsah - 11-02-2008, 02:29 AM
Cvp: Boğa Burcu ve Özellikleri - qulsah - 12-22-2008, 03:03 AM
Cvp: Boğa Burcu ve Özellikleri - qulsah - 01-01-2009, 05:25 AM
Cvp: Boğa Burcu ve Özellikleri - Simurg - 01-05-2009, 09:42 PM
Cvp: Boğa Burcu ve Özellikleri - qulsah - 01-09-2009, 03:51 PM
Cvp: Boğa Burcu ve Özellikleri - qulsah - 01-09-2009, 05:19 PM
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri - Angel - 01-20-2009, 02:41 AM
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri - i3erat - 05-15-2010, 10:55 AM
Toprak Grubu Olarak Boğa Burcu - Luli - 08-08-2010, 07:04 PM
Boğa Burcunu Tanıyalım - Luli - 08-27-2010, 11:28 PM
Güneş Boğa Burcunda - Derin - 12-03-2010 04:13 PM
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri - Derin - 12-20-2010, 06:42 PM
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri - asalluhi - 12-27-2010, 09:07 AM
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri - Daily - 03-07-2011, 01:33 AM
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri - Daily - 03-07-2011, 01:44 AM
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri - jet - 03-07-2011, 02:45 AM
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri - Daily - 03-07-2011, 03:15 AM
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri - Daily - 03-07-2011, 09:25 AM
Güneş Boğa'da - Derin - 04-20-2011, 02:42 PM
Boğa'nın geliştirmesi gerekenler - Derin - 05-04-2011, 12:24 PM
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri - Derin - 05-04-2011, 12:25 PM
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri - Derin - 05-11-2011, 09:53 PM
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri - Tuğçe - 05-27-2011, 01:08 PM
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri - nisan15 - 05-27-2011, 01:30 PM
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri - nisan15 - 05-27-2011, 01:39 PM
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri - michiru - 01-18-2012, 12:28 AM
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri - aeon - 03-24-2012, 07:31 PM
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri - Derin - 04-20-2012, 11:23 AM
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri - Derin - 04-20-2012, 11:24 AM
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri - Arkadaş - 04-20-2012, 01:52 PM
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri - Arkadaş - 04-20-2012, 05:20 PM
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri - Derin - 05-02-2012, 11:14 PM
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri - Derin - 05-03-2012, 12:32 AM
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri - Marie - 08-23-2014, 12:45 AM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Boğa burcu yüzü Nin.Me.Sar.Ra 20 44,309 05-28-2018 10:51 PM
Son Mesaj: Merau
  Boğa Burcu Vurgusu ve Ünlüleri astrosohbet 31 42,244 01-09-2018 04:48 PM
Son Mesaj: justicee
  Boğa Kadını yaren 20 27,376 05-19-2017 06:47 PM
Son Mesaj: gökyüzü
  Boğa Burcu ve Boğa Burcu'nun Bilinmeyen Yüzü Yakamoz 0 4,446 02-06-2015 01:47 AM
Son Mesaj: Yakamoz
  Boğa’nın Üç Tipi Luli 2 7,126 06-19-2014 11:02 PM
Son Mesaj: balsamic
  Diger Burclara Göre Boga Mavisahram 6 9,818 08-15-2012 01:25 AM
Son Mesaj: Derin
  Boğa Burcunun 10 Temel Özelliği Jackal 0 4,424 05-05-2012 10:54 PM
Son Mesaj: Jackal
  Edebiyatta ve felsefede Boğa'lar Derin 1 4,960 01-17-2012 11:08 PM
Son Mesaj: michiru
  Gücün Karanlık Tarafı : Boğa raisisset 0 4,269 08-22-2010 10:12 PM
Son Mesaj: raisisset
  Boğa Burcu ve Psikopatoloji Luli 0 3,891 05-15-2010 12:45 AM
Son Mesaj: Luli

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir