Değerlendir:
  • 21 Oy - 2.86 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

İkizler Burcunun Özellikleri
Yazar Mesaj
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #27
Güneş İkizler Burcunda
İKİZLER BURCU –


Kişisel Özellikleri

İkizler burcu ismini Gemini (İkizler) takım yıldızındaki iki parlak yıldızdan alır. Bu burcun sembolizminin temel özelliği düalitedir ve kadim zamanlarda İkizler takımyıldızı zıt kuvvetlerin karşılıklı olarak birbirlerine bağlı oldukları için bir araya getirebileceğini ve kabul edilebileceğini gösterirdi. Burcu temsil eden iki sütun, birbirini fethedemeyen sağ ve sol, ak ve kara, cehalet ve idrak, şer ve hayır, ölüm ve hayat güçlerini gösterir.

Bu burca iliştirilen efsane ikizlerin zıt özelliğine dayanır. Roma efsanesinde bu ikizler büyük bir gücü olan ölümsüz olarak doğmuş Pollux ile ölümlü doğmuş, son derece güçlü bir zekaya ve mantığa sahip Castor’dur. Ölümle ayrılmak yerine yeryüzünde ve gökyüzünde sırayla yaşamayı kabul etmişlerdir. Ölümlü ikiz sahip olmadığı ölümsüz canlılığı telafi etmek için akla yönelir. Efsane ikizlerin ayrılmayı reddetmelerinde bilinçli akıl yürütme ile bilinçaltı inancın ebedi birlikteliğini ve birbirine bağlılığını kanıtlar. Bu yüzden bu burç ruhani ve maddi olanın kronik kutuplaşmasını, mantıksal akıl yürütmeyle içgüdüsel inancın birbirinin yerine geçmesini, bütün zıtlıkları akıl ve inancın, zeka ve duygunun, eril ve dişilliğin tek bir şeye dönüştüğü bir eşikte uzlaştırma arayışını gösterir.

İkizler bunu nasıl yapıyor? Bu efsane zeka kıvraklığı ve kolay iletişim kurma yetenekleriyle bilinen tipik bir İkizler’i nasıl tarif ediyor? İkizlerin esasında bilinç ve bilançaltı alem arasında hızla salınan bir kutupluluk burcu olması, akla meyletmenin İkizler’in içsel motivasyonunun yalnızca yarısı olduğunu göstermektedir. İkizler insanının tuhaf ve tutarsız ruh halleri arasında salınması, yüzeysel konuşmalardan çekilme ihtiyaçları hissettikleri içe bakış dönemlerini, bu kendi üzerine düşünme dönemi geçtikten sonra sohbetlere katılma ihtiyaçları kadar sert bir şekilde yaşadıkları gerçeği yeterince ele alınmamıştır. İkizlerin gerçekten de nadir görülen bir iletişim yeteneğine sahip olması, onların sadece mantıksal dünya odaklanmadıklarını, ayrıca akıl dışı alanı da kucakladıklarını gösterir. İkizler bir durumun iki tarafını birden görme ve bunlar arasında iletişim kurma yeteneğine sahiptir, çünkü eline çabuk bir mizaca sahip olmaları her iki ucu da tecrübe etmelerini sağlar. İkizlerin kasvetli, mantık dışı içe kapanma, yalıtılma, yabancılaşma, maddici şüphecilik veya idealist ilham dönemlerinden pek bahsedilmez. Bununla birlikte İkizlerin sahip olduğu karakter esnekliği, bir anda iki şey birden – hem yenilen hem yenen, hem şifacı hem hasta, hem öğretmen hem öğrenci olabilme, bir tarafından ötekinden asla tam anlamıyla ayrılmadığı zıtları bütünleştirebilme yeteneklerinin bir kanıtı olarak görülür. Bu zıt kutupların birleştirilmesi, ancak iki ucun da birbirinden bağımsız olarak edinilen tecrübelerin sindirilmesinden sonra meydana gelir ve bu durum aşk ve nefret, güven ve güvensizlik, övgü ve hakaret, doğruluk ve yanlışlık anti tezlerinin, aynı madalyonun iki yüzü oldukları görülmeden önce tek tek yüzleşilmelerini gerektirir.

İkizlerin aradığı şey iletişimdir, güneş burcuna yönelik tariflerinde muhabir, öğretmen, elçi, diplomat, çevirmen, dilbilimci ve yazarlar olarak yetenekleri anlatılır. Güneş burçları uçların deneyimi arasındaki akışı sembolize ederken, yönetici gezegenleri Merkür, bunun iletişimini güçlendirir.

Roma mitolojisinde Merkür tanrılar arasındaki kanatlı ulaktır. Romalılar dikkatlerini gezegenin hızına yöneltmiş ve çabukluk ile hile, hazır cevaplılık ve esneklik gibi şekil değiştirmelere vurgu yapmıştır. Merkür hırsızların ve yalancıların tanrısı olduğu gibi, ticaretin, yolların, jimnastik alıştırmaların, yani zihinsel, dilsel ve fiziksel hüner gerektiren her şeyin tanrısıdır. Yunan karşılığı Hermes’le kıyaslandığında, bilge tanrının yüzeysel, sığ bir yanıdır bu ve daha eski kültürlerin aklı kavramıyla ilişkilendirdiği derin, ruhani nitelikleri pek göstermez.

Fakat Yunan karşılığı olan Hermes’te Mısır Bilgi Tanrısı Thoth ile Mezopotamya’nın bilgelik tanrısı Nabu’nun bir alaşımını görürüz. Hermes bize iletişimin daha kutsal yönlerini sunar ve o “mantıksal bilgi”yi tezahür edişinde Yaratıcı’nın Aklının ve Zihninin tanrısal bir kişileştirilmesi olarak işgörür. O dili, yazılı kelimeleri, matematik ve geometriyi icat eden tanrıdır. İletişim yeteneği onun Tanrısal ve Kutsal güçlerinin doğrudan bir kanıtıdır. Çünkü kavramları hem görsel hem de sessel olarak kelimelerle tanımlayabilme yeteneği, kadim kültürler tarafından doğaüstü bir yetenek olarak görülmüştür. Kelimeler ve bunarı bir araya geliş biçimi, majikal semboller, İlahi Aklın aynaları olarak algılanmıştır. Doğru tonlama ve doğru ruhani yaklaşımla söylendiklerinde, tanrıları çağırmanın, hastaları iyileştirmenin ve itaat ettirmenin yoludurlar. Kadim dönemlerde yazmak rahiplerin işiydi, okuma yazma bilmeyenlerde hayranlık uyandırırdı ve majikal ve mistik bir sanat olarak çok yukarı bir yere konurdu. Roma tanrısı Merkür’ü ruhani mirasının tüm ihtişamına, ancak Merkür’ün, dönüşüm, birleşme, sentez ve aydınlama sembolü olduğu Mercurius kişiliğinde tanık olabiliyoruz. İletişim bu süreç içinde yerli yerine oturur ve İkizler tecrübe etme ve sentezleme yetenekleriyle dönüşümün anahtarını ellerinde tutarlar.

İkizler keşfetme içgüdüsüyle harekete geçirilmiş bir merak burcudur. Fakat bu keşif derinliğine değil, genişliğine bir keşiftir, bu yüzden keşifleri genellikle odaklanmadan ve derin nüfuz etmelerden yoksundur. Çok hoşsohbet olarak tanınmalarına uygun bir şekilde, çok çeşitli konularda “yeteri kadar” bilgiyi alma konusunda çok iyidirler. Genellikle görüşlerinde aşırı uçlara gitmezler ve her zaman başkalarıyla fikir alışverişine veya karşıdakiyle uyuşmak için perspektif değiştirirler. Fakat bağımsız zekaya büyük bir saygı duyarlar ve başkalarıyla tam anlamıyla rahat bir zihinsel bağ kurma ihtiyacını hissederler. Çok çeşitli kesimlerden farklı ilgi ve eğilimde insanlarla arkadaş olabilme kapasiteleri İkizlere geçimli ve sosyal, dostane ve iyimser olma ününü kazandırmıştır. İkizler geniş bir arkadaş kitlesine birkaç yakın ve mahrem dosta sahiptirler. Bu nedenle insan tanımalarına dayanan mesleki alanlarda çok başarılı olmalarını sağlayan bir haberleşme yeteneklerine sahiptirler. İkizler rahat müzakere becerileri ya da başkalarına bilgiyi kolay sindirebilecekleri esnek bir dille anlatma – gazetecilik ve öğretmenlik – yeteneği veyahut hızlı hareket, hızlı düşünmeyi içeren fiziksel esneklik gerektiren mesleklerde herhangi bir kariyere çok uygundurlar. İkizler’in değişken karakteri bize bu burcun ticaret, mübadele, değiş tokuş ve kaynak paylaşımı burcu olduğunu gösterir. Hızlı eyleme geçme, çabuk karar verme yetenekleriyle birlikte İkizler ideal girişimcilerdirler ve aynı anda birçok projeyi birden yönetebilme kapasiteleriyle ünlüdürler. Geleneksel olarak atletlerle, jimnastikle, majisyenlik, sihirbazlık, hilebazlık, dolandırıcılık ve yankesicilikle ilişkilendirilen ikizler, elin ve ayağına çabuk insanların haritasında önemli bir yer tutar.

Aşık olarak ikizler, eğlenceli, hareketli, flörtçüdürler, genç görünüşleri ve genç ruhlarıyla tanınırlar. Fakat duygusal şiddetten yoksundurlar ve derin duygusal bağlardan, özellikle başkalarıyla sohbet ve flört etmede kısıtlandıklarını hissettiklerinde korkarlar. Genellikle iki veya daha fazla kişiye aynı anda aşık olabilir ve ilişkilerin cinsel yanını keşfetme konusunda çok meraklıdırlar. Bu yüzden bir İkizler aşığı, daha çok bağlılık isteyen ve duygusal olarak yoğun partnerler için bitmek bilmeyen bir duygusal karışıklık kaynağı olabilirler.

İkizler genellikle eften püften şeylerle uğraşmakla, yüzeysel olmakla ve bir türlü yerinde duramamakla suçlanırlar. Kuşkusuz onlardan bütün bunların hepsi görülebilir, fakat kişinin kendi çevresine açık kalması ve aynı anda zıt taleplerle uğraşması yeteneği açısından bakıldığında, tutarsızlık ve değişkenlik eğilimleri bir erdemin öteki yüzü olarak görülebilir. Bu burcun işareti zihinsel hareketlilik ve köprü kurmadır. Herkesi anlamak ve herkese yanıt vermek için, bazen iki yüzlü veya samimiyetsiz görünebilirler. Çevresiyle birlikte harekete geçen bir mizacın ödemek zorunda kaldığı bir bedeldir bu. İkizler her şeyden önce kıvrak zekalıdır; en iyileri “önce eyle, sonra düşün” felsefesine göre hareket etmezler. Düşünce ve duygunun aşırı uçlarını bir araya getirme, akıl ve sezgilerini ışık hızıyla birleştirme yetenekleri, onlara hareket halindeyken düşünmelerine ve çabuk ve yerinde tepkiler vermelerine olanak tanır.

ASALETLER

İkizler’de Asalet Kazanan Gezegenler:

Merkür Burç yöneticisi ve gece üçlü yöneticisi

Satürn Gündüz üçlü yöneticisi

İkizlerde Debil Olan Gezegenler:

Jüpiter Zararlı

Kişisel Özellikleri

Vücut genelde ince, düzgün, uzun. Uzun kollar, koyu saçlar, gözler iyi görür (Lilly’e göre temiz bakışlı, nüfuz eden ela gözler), çabuk refleksler, hazır cevaplık, zihinsel açıklık.

YÖNETTİKLERİ

Yön: Batı

Anatomi: Kollar, omuzlar, eller, parmaklar, sinir sistemi, kan ve ciğerler.

Hastalıklar: Kolları, omuzları, elleri, kanı, damarları, nefesi, sinir uçlarını, ciğerleri, bronşitleri, nefes borusunu etkileyen hastalıklar. Ayrıca zihni ve hayal gücünü etkileyen ruhsal hastalıklar.

Yerler: Dağlar ve tepeler, yüksek yerler, tahıl ambarları ve depoları. Kütüphaneler ve çalışma odaları, evlerin duvarları, hol, oyun odası, sandıklar, çekmeceler, kasalar, paranın saklandığı veya tutulduğu yerler, hazineler, cüzdanlar, çantalar. İkizler bir hava burcu olduğu için yerin üstündeki yerleri, yüksekte ve yakındaki ışık kaynaklarını, mesela pencereler veya dikkate değer ölçüde ışıklı veya havadar odaları temsil eder.

Ülkeler ve şehirler: İtalya, Belçika, Ermenistan. İngiltere’nin batı ve güneybatısı, Londra, Fransa’da Louvain, Belçika’da Bruges, Almanya’da Nuremburg, Hassfurt, Mainz ve Bamberg. İspanya’da Cordova, İtalya’da Cesena.

Renkler: Alaca renkler. Sarı veya yeşile çalan sarı.

Taşlar ve Metaller: Taşlar ve metaller burçların değil, gezegenlerin yönetimindedir. Fakat Merkür’le ilişkisinden dolayı İkizler sık sık agat, cıva ve alaca renkli taşlarla ilişkilendirilir.

© Deborah Houlding

© 2010, BATİNİLER.
12-03-2010 04:18 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
İkizler Burcunun Özellikleri - ay_se - 06-14-2007, 07:52 PM
Cvp: ikizler burcunun özellikleri - Angel - 06-28-2007, 04:04 PM
Cvp: ikizler burcunun özellikleri - Angel - 10-29-2007, 02:55 AM
RE: İkizler Burcunun Özellikleri - Sahinde Hülya - 06-03-2008, 11:11 AM
RE: İkizler Burcunun Özellikleri - yaren - 10-26-2008, 11:11 PM
RE: İkizler Burcunun Özellikleri - Angel - 01-20-2009, 02:39 AM
RE: İkizler Burcunun Özellikleri - Daily - 02-18-2010, 12:20 AM
RE: İkizler Burcunun Özellikleri - ginka - 02-18-2010, 12:27 AM
* Güneş İkizler´de - Luli - 06-17-2010, 11:36 PM
Hava Grubu Olarak İkizler Burcu - Luli - 08-08-2010, 07:08 PM
İkizler Burcunu Tanıyalım - Luli - 08-27-2010, 11:24 PM
Güneş İkizler Burcunda - Derin - 12-03-2010 04:18 PM
RE: İkizler Burcunun Özellikleri - ginka - 02-05-2011, 03:40 PM
RE: İkizler Burcunun Özellikleri - ginka - 02-05-2011, 05:46 PM
RE: İkizler Burcunun Özellikleri - ginka - 02-05-2011, 06:19 PM
RE: İkizler Burcunun Özellikleri - Derin - 05-22-2011, 02:13 AM
RE: İkizler Burcunun Özellikleri - aeon - 03-24-2012, 07:33 PM
RE: İkizler Burcunun Özellikleri - Derin - 05-13-2012, 12:47 AM
RE: İkizler Burcunun Özellikleri - Lajâ - 06-27-2012, 01:23 AM
RE: İkizler Burcunun Özellikleri - FACE - 12-13-2012, 01:53 PM
RE: İkizler Burcunun Özellikleri - Marie - 08-23-2014, 12:47 AM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Diger Burclara Göre Ikizler Mavisahram 9 18,548 04-07-2020 08:45 PM
Son Mesaj: Hattusas
  İkizler Burcu Vurgusu ve Ünlüleri astrosohbet 24 30,190 08-18-2017 06:52 PM
Son Mesaj: Merau
  İKİZLER ERKEĞİ yaren 33 48,387 03-25-2015 05:37 PM
Son Mesaj: say24
  İkizler Burcu ve Diğer Burçlarla Uyumu ve Uyumsuzlukları ay_se 1 6,738 02-20-2015 11:57 PM
Son Mesaj: Екетарина
  İkizler Burcu ve İkizler Burcu'nun Bilinmeyen Yüzü Yakamoz 0 4,237 02-06-2015 01:51 AM
Son Mesaj: Yakamoz
  Gücün Karanlık Tarafı : İkizler raisisset 10 16,348 07-15-2012 12:19 AM
Son Mesaj: gemini
  İkizler Burcunun 10 Temel Özelliği Jackal 0 5,444 05-05-2012 10:58 PM
Son Mesaj: Jackal
  ikizler için hediyeler smoochy 1 4,204 03-14-2012 02:19 AM
Son Mesaj: DEMET
  Edebiyatta İkizler Luli 2 5,815 01-23-2012 04:21 AM
Son Mesaj: smoochy
  İkizler Kadını yaren 15 20,672 08-28-2010 07:16 PM
Son Mesaj: sessizgidiş

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir