Değerlendir:
  • 29 Oy - 3.14 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Satürn
Yazar Mesaj
yükselenbaşak
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
SATÜRN
Satürn kararlılık,hırs, verimlilik,konsantrasyon, kalıcılık,sorumluluk, disiplin ve sabrı sembolize eder. Çeşitli kısıtlama ve engeller Satürn'ün doğasından kaynaklanmaktadır. Satürn'ün etkilerinden sayılabilecek diğer bazı özellikler ise kurallar,bunların uygulamaları, acı, korku, otorite, disiplin ve kontroldür. Ayrıca içe kapanma ,depresyon ve ruhsal değişiklikler de bu gezegenin etkilerindendir.
Olumsuz gibi görünen birçok şeye rağmen Satürn'ün etkisi ilerleme ve gelişmeleri destekler. Kısaca bu gezegeni hem yapıcı hem de yıkıcı olarak nitelendirebiliriz. Satürn gerçeklerle yüzleşmemiz için daima bizi zorlar. Erkeksi bir gezegendir. Varlığı yaşamımızı kaostan uzaklaştırır, kontrol ve standart getirir. Diğer yandan yıldız haritanızda etki ettiği alanlarda ani ve sert değişiklikler görürsünüz.
Satürn'ün doğal olarak yönettiği burç Oğlak'tır.İkinci dereceden de Kova burcunun yöneticisidir.Yengeç ve Kova burçlarında güçsüzdür. Sağlık açısından kemikleri,dişleri ve deriyi yönetir. Dalak ve safra kesesi de ona bağlıdır. Satürn'ün olumlu yönleri ihtiyatlılık, sorumluluk, yapıcılık,sabır ve disiplindir. Bencillik,ümitsizlik ve tutuculuk ve dar görüşlülük ise olumsuz yönleridir. Satürn etkisi altındaki her şeyde temel yapının oluşturulmasını sağlar. Bu anlamda çok etkilidir.
06-10-2007 09:59 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yükselenbaşak
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
RE: SATÜRN
İhtiyar, üzgün, ancak denetimli adam. Satürn'ün döngüsünü tamamlaması yaklaşık olarak 30 yıl alır ve etkisi altındakilere uzun, ancak ciddi hayatlar verir. Satürn kara maji uygulayanların en sevgili yıldızıdır.Satürn'ün rengi kurşuni ya da metalik siyahtır. Disiplin ve düzen veren bütün sınırlayıcı, tutucu kurumlar, özgürlüğe getirilen sınırlamalar, sivil idari sistem, polis gibi kontrol edici güçler. Zorluklarla mücadele ve üzüntüler geçirmiş tecrübeli derin düşünceli bir kişinin karamsar bakışını gösterir. Disiplinli, sabırlı sorumlu olmayı öğretir. Sistematik, ekonomik ve pratik olan doğal bir organizatördür. Bilim adamı, yönetici, mühendis, matematikçi, çiftçi, inşaatçı, politikacı gibi mesleklerde başarı verir. Geleneksel olarak satürn en uğursuz gezegen olarak düşünülür. Cehennem. Şeytan. Yıkım. Satürn otoriteyle olan ilişkimizi temsil ettiğinden, babayı ya da ailedeki otoriter kişiyi temsil eder. Satürn sınırlandırmanın ve bilinçlenmenin sembolüdür. Kişiliği dayanıklılık ve süreklilikle güçlendirir. Enerjiyi yönlendirir ve konsantrasyon sağlar. Satürn'le baş etmenin yolu disiplindir. Satürn dikkat, sınırlılık, ciddiyet ve kararlılık ister. Zaman, organizasyon, birleştirme, sağlamlaştırma, kristalize etme, varlığını koruma, hırs, sorumluluk, geleneksellik, karamsarlık ve azmi temsil eder. Kısıtlar, geciktirir, yasaklar, geliştirir ve derinleştirir. Korku, endişe ve kuruntuya neden olur. Satürn Oğlak ve Kova'nın yönetici planetidir. Denge burcu Terazi'de güçlüdür. Yengeç ve Aslan'da rahat değildir. Atılgan Koç'la Satürn'ün tedbirli yaklaşımı bağdaşmaz. Doğal evi 10. ev. Konsantrasyon- disiplin- kısıtlama- sorumluluk- yaşlı kimseler- üzgün kimseler- cimrilik- donukluk- tutukluk- yaşlılık- iskelet sistemi- böbrek taşı- organ kaybı.

PRENSİP: Sorumluluk- disiplin- kısıtlama- konsantrasyon- sınırlandırma.

PSİKOLOJİK: (+) Konsantrasyon- sağlamlık- sebatkar-ciddi- derinlik- dikkat- tecrübe ile öğrenmek- tutumluluk- çalışkanlık. (-) Ruhsal kısıtlama- melankoli- içine kapanıklık- yalnızlık- uyumluluk eksikliği- hasis- güvensiz- geri çekilme- sınırlama isteğinde olmak.

BİYOLOJİK: İskelet sistemi- kemikler- sertleşme- taş oluşumu- organ kaybı- yaşlılık- eklemler- dalak- deri- dişler- ilik.

SOSYOLOJİK: Ağır çalışan kimseler- ruhsal tutuk ve üzgün kimseler- yaşlı insanlar- çiftçiler- baba- mülk sahibi kimseler.

ETKİLER: (+) Her hangi bir konuda sebatkar olabilen bir yapı, güçlü konsantrasyon yeteneği- tecrübelerin iyi kullanılması- ağır çalışma koşullarına dayanıklı olmak- tutumlu olmak- dikkatli ve ciddi davranışlar sergilemek- tecrübelerden gelebilecek avantajlar- güçlü iskelet yapısına ve dişlere sahip olmak. (-) Ruhsal yönden tutukluk- kendini geri çekme- yalnızlık duygusuna kapılmak- güvensizlik sergilemek- hasis olmak- uyumluluk eksikliği çekmek- tecrübe edinmekte zorlanmak- tecrübelerin yanlış kullanımı- konsantrasyon eksikliği- zayıf kemikler ve zayıf dişler.
06-10-2007 10:16 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yaren Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 239
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #3
RE: SATÜRN
Satürn konsantrasyon, kalıcılık, somut sonuçlar, kararlılık, hırs ve verimlilik gezegenidir. Satürn, değerli şeylerin ancak detaylara çok dikkat ederek, azim, bağlılık ve kararlılıkla elde edildiğini öğretir.

Bu görev gezegeni aynı zamanda tedbirli olmayı, gecikmeyi, kısıtlanmayı, eksilmeyi, daralmayı, sorumluluğu, kural ve uygulamaları, acıyı, korkuyu, otoriteyi, disiplini, kontrolü ve yadsımayı yönetir.

Satürn hata arar, hatayı bulduktan sonra problemi çözmek için yerimizden kalkıp harekete geçene kadar o alanlarda baskı uygular. Üzerimizdeki uyuşukluğu atmamızda hiçbir gezegen Satürn kadar etkili olamaz. Satürn, çare bulmamız için acının kaynağına konsantre olmamızı sağlar. Onun derslerini asla görmemezlikten gelemezsiniz. Satürn ciddi, pratik ve gerçekçi olmanın, aynı zamanda ekonomik, tutumlu ve tutucu olmanın değerini öğretir.

Hemen yüzünüzü ekşitmeden önce şunu düşünün: Satürn olmasaydı, hayatta ilerleyemez ve gelişemezdik. Maddi bir dünyada yaşıyoruz ve Satürn bu gerçekle yüzleşmemiz için bizi zorlar. Satürn olmadan hiçbir standart, kontrol, sağduyu ve altyapıya sahip olamazdık – sadece kaos olurdu.

Hayatım boyunca elde ettiğim en büyük başarıların Satürn ziyareti sırasında gerçekleştiğini gördüm. Gördüğüm diğer yıldız haritalarını da değerlendirdiğim zaman, aynı şeyin sizin için de gerçek olması gerektiğini söyleyebilirim. Satürn’ün Güneş’e kavuşum yapması tüm Satürn etkileri içinde en zor olanı olarak kabul edilir. 1995’de Web sitem Astrology Zone’u kurduğum zaman yıldız haritamda aynı etki vardı. Satürn yıldız haritanızda aktif olduğu zaman, başlanılan girişimler çok başarılı olabilir zira çok çalışmaya gönüllüsünüzdür ve yaptığınız işe kendinizi adarsınız. Bu nedenle işinizin gelecekte de devam etmesini sağlayan çok derin ve sağlam temeller atmış olursunuz.

Satürn bizi ensemizden yakalar ve en korktuğumuz şeyle yüzleşmeye zorlar. Satürn yıldız haritanızda belirli bir noktaya dokunduğu zaman, o alanda bir çeşit yavaşlama veya duraksama yaşarız. Satürn soğuk ve buz gibidir. Bu gezegenin aynı zamanda ağır ve kasvetli bir etki getirdiği kabul edilir. Yine de Satürn’ün bu yaptıklarının iyi bir nedeni vardır – dikkatinizi çekmek amacıyla bunları yapar. Satürn öğretici gezegendir ve olgunlaşmamıza yardımcı olur; sabır ve fedakarlığın değerini, aynı zamanda sorumluluk almanın ve güvenilir olmanın gerekliliğini öğretir.

Satürn Oğlak burcunun yöneticisidir. İnsan vücudundaki diş ve kemiklerden, bir şirketin hiyerarşik düzenine, bir gökdelenin çelik konstrüksüyonuna kadar yaşamda hemen hemen her şeyin temel yapısını ve kaynağını yönetir. Bu gezegen geçmişte kalan değerleri yönettiğinden tarihi, sanatsal ve arkeolojik objeleri de kapsar.

Satürn Zodyak’ın çevresini yirmi dokuz senede turlar ve her burçta iki buçuk sene kalır.

(alıntıdır)

Full Time Şerefsiz Olacağına,Part Time İnsan OL......
06-20-2007 02:28 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
bluex Çevrimdışı
Süper Moderatör
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 33
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
Satürn
SATÜRN (Saturn)

Güneşe uzaklığı: 1343 - 1425.5 - 1509 Mio km
Yörüngesel dışmerkezlilik: 0.056
Yörüngesel eğiklik: 2.50
Eksensel eğiklik: 26.40
Çap: 120.500 km
Kurtulma hızı: 35.4 km/sn
Kütle: 95 (Yer = 1)
Hacim: 744 (Yer = 1)
Yoğunluk: 0.7 (su =1)
En yüksek kadir: -0.3
Dolanım süresi: 29.5 yıl
Eksensel dönme: 10 s 14 dk
Kavuşum dönemi: 378.1 gün

Uyduları: 17 tane Pan, Atlas, Prometheus, Pandora, Janus, Epimetheus, Mimas, Encaladus, Tetyhs, Telesto, Calypso, Dione, Rhea, Titan, Hyperion, Iapetus, Phoebe

Gözlem koşulları:Güneşe Jüpiter'den daha uzak ve biraz daha küçük olduğu için Saturn daha sönük görülür. Yaklaşık12.5 ay olan kavuşum dönemi nedeniyle yılın büyük bir bölümünde gökyüzündedir. Yörüngesinde çok yavaş ilerlediği için aynı takım yıldız içinde 2 yıldan daha uzun süre kalır. Satürn'ün halkaları orta boy teleskoplar ile ayırt edilebilir. Her 15 - 17 yılda bir Dünya Satürn'ün halkalarını düzleminden geçer bu durumda halkalar görülemez. Satürn'ün uydularından sadece Titan ve Rhea orta boy teleskoplar ile görülebilir.

[Resim: xx1qn1kt7.gif]
07-02-2007 05:31 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #5
Cvp: Satürn
Satürn, geçmişi yönetir. Yaşamda anahtar bir dönem, Satürn dönüşüdür.

Dev Satürn, çıplak göze görünür en dış gezegendir, Satürn'ün en ayırıcı astronomik özelliği, halkaların muhteşem takımının olduğudur, ama Satürn, hem de küçük ayların düzineleriyle dönen bir mini-güneşle ilgili-sistemin merkezidir. Bu aylar, devden en büyük, Merkür veya Plüton'dan daha büyüktür, ve yoğun bir atmosfere sahip olur

Astrolojik olarak Kova ve Oğlak'ın gezegensel gezegeni, bir hasat Tanrı olan Satürn, zalim biçerdöver olarak bilinendir. Eski Roma'da Satürn'ün hükümdarlığının öyküsel yaşı, mutluluğun, hırsızlık veya kölelik olmadan bir altın çağı olarak, ve özel mal olmadan görüldü. Bu prehistorik çağ, kış gündönümünün karanlığında Romen zamanlarında kutlandı.

Satürn, sorumlulukları yönetir, bizim, karşılaşmak için meyilli olduğumuz kısıtlamalar ve sınırlamalar, ve bizim, yaşamda öğrenmiş olduğumuz derslerdir. O, inkar etmez, veya hayal gücü, ilham, dinsellik, veya iyi kısmeti azaltmaz, ama o, bu şeylerin, yapı ve anlam verildiğini talep eder.

Bizim, geçirmeye geldiğimiz ve yendiğimiz karmic dersler, bu hayatta, Satürn tarafından ifade edilir. Bunlar, çoğunlukla ilişkilerde kısıtlama veya zulümdür; Kronik zayıflatma, sağlıkta düzenler; Maddi yaşamda ileri yaş, yoksulluk ve diğer zor koşullar.


İlk Satürn dönüşü (Yaş 28-30'un etrafında), olgunluğun evresine gençliğin evresinden geçişi işaretler.



Çeviri

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
07-14-2007 02:50 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #6
Satürn
Satürn için bugüne kadar ne çok söz söylenmiş, ne çok yorumlar yapılmış kimbilir. Özellikle astrolojiyle uğraşan kişilerin büyük merakla çözmeye ve anlamaya çalıştıkları Satürn gezegenler içinde en yavaş hareket eden gezegen olarak biliniyor.

Yıldız haritalarımızda Satürn, Oğlak ve Kova burçlarının yöneticisi. Temsilcisi olduğu hayat alanı ise uzun ömür. Kişiliği ile Satürn bağlantısı olan kişilerin hayatlarının uzun sürdüğünü görüyoruz. Bunun da sebebi Satürn’ün zodyaktaki devrini en uzun sürede tamamlayan gezegen olması. Yani uzun zamanla ilgili her türlü konu Satürn’ün etki alanına giriyor. Uzun ömür, yavaş süren işler, sabır, hayatımızdaki yaşlı insanlar ve gecikme gibi konuları yıldız haritalarımızda Saturn’ün yerleşimine bakarak incelemek mümkün.

Satürn aynı zamanda Mars’la beraber en olumsuz kabul edilen iki gezegenden birisi. Burda olumsuz olarak değil de belki en fazla hayat dersini önümüze koyan gezegen olarak düşünmemiz daha doğru olur. Satürn hayatımızda karşımıza bir çok olay çıkarır. Bizi bu olaylarla hayata hazırlar ve bir an önce olgunlaşmamızı ister. Biz karşımıza çıkan bu olaylardan eğer hızlı şekilde ders alabilirsek Satürn’ün etkilerini engeller ya da ızdırap olarak değil, tam tersi hızlı şekilde olgunlaşma olarak yorumlayabiliriz.

İş hayatında Satürn ağır çalışmayı temsil eder. Yıldız haritalarında kişiliği ile ilgili gezegen ya da burçları Satürn’le ilişkide olan kişiler iş beğenmemezlik etmiyorlar. Çalıştıkları sektörde ya da kendi mesleklerinde her türlü işi sonuna getirmek için kolları sıvıyorlar. İş hayatında bu gezegenin disiplini de sağladığını görüyoruz. Ancak Satürn’ün geri hareketi sırasından doğan kişiler Satürn’ün enerjisini tam olarak yorumlamakta güçlük çekiyorlar. Bu kişiler ne zaman çok çalışıp ne zaman duracaklarını bilmiyorlar. Satürn iş seçmediği için de Satürn toplumsal yaşamda daha çok yönetici kesimi değil de bizzat çalışan ya da talimat alan insanları temsil ediyor. Ama yıldız haritasında Satürn’ü birinci evde olan bir kişi yöneticilik yapamaz diye bir kural yok. Diğer gezegenlerin de ağırlıklarının iyi yorumlanması gerekir.

Satürn kişiye keder, sıkıntı, ayrılık gibi konular da maalesef getirebiliyor. Özellikle Satürn’ün Güneş, Ay ya da birinci evin yöneticiyle yaptığı kavuşumlarda kişinin zihinsel barışının zedelendiğini görebiliyoruz. Özellikle Satürn Ay kavuşumları psikolojik rahatsızlıklara yol açabiliyor. Bu ilginç gezegen yıldız haritasında kişilikle ilgili bir yerde bulunuyorsa karamsarlığa da yol açabiliyor.

Satürn lüks yaşamdan hoşlanan bir gezegen değil. Kişiye mütevazi yaşam koşullarından mutlu olmasını öğretiyor. Manevi anlamda ise içe dönük insanları temsil ediyor. Bu yüzden Satürn ana devresine giren kişiler biraz kendi başlarına kalmayı seviyorlar. Satürn ana devresi özellikle Jupiter’den sonra geldiği için biraz şaşırtıcı olabilir. Jupiter ana devresinde canlı, hareketli, mutlu yaşarken insan kendisini birden Satürn’ün garip yalnızlığında bulabiliyor. Satürn ana devresi yaşayan kişilerin hareketleri yavaşlıyor. Daha yavaş düşünmeye başlıyorlar. Ama düşünceleri gereken derinliği taşıyor ve alelacele kararlar almıyorlar. Belki bu yüzden de hayatlarında başlayan işler daha kalıcı olabiliyor.


Metin Özenbaş

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
07-19-2007 08:02 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #7
Cvp: Satürn
SATÜRN NELERİ SİMGELER ?


Disiplin ve maddeci aklın temsilcisidir.

Karamsarlık, darlık, sıkıntı, sınırlılık, maddeye bağımlılık, alışkanlıklardan vazgeçememe, terbiye etme, ders verme, öğreticilik, maddeye dönük akıl; ağır fakat pratik olma, mütevazilik, donukluk, soğukluk, olgunluk, sakin ve soğukkanlılık gibi manaları da sembolize eder.

Sabır, inatçılık, çaba, şöhret ve başarıyı da temsil eder. Meslek, iş ve kazanma tutkusu, acımasızlık hatta zalimlik verebilir...

Yaşamımızdaki pek çok sıkıntının kaynağında satürn gezegeninin eğitici etkileri gizlidir. Zorlar, sıkar, yorar, ama karşılığında eğitir ve olgunluk verir.

Aslında o insana gerekli olmayan şeyleri alarak, kişiyi belli bir idrak noktasına getirir... Ancak direnmeyip, verilmek istenen dersi anlamak ve kabul etmek gerekir.

Doğum tarihi itibahyle, Satürn kişiye özel yıldız haritasında, bir burca ve 12 evden birine isabet eder.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
07-25-2007 11:49 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
memati Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 45
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #8
RE: SATÜRN
satürn şimdi her burçta iki buçuk sene kalıyor ya;bana öyle geliyor ki bulunduğu ev daha önemli.benim satürn 9. evde ve din felsefe gibi konulara çok kafa yormuşluğum ve bu alanda çok gel gitler yaşamışlığım vardır.bir de yükseköğrenimim biraz sorunlu geçti her ne kadar okulu zamanında bitirmiş olsam da:)yalnız uzak yolculuklar konusunda pek sıkıntı yaşamadım.ortaokulu bitirdiğim günden itibaren hep ailemin bulunduğu şehirden uzaktaydım.muhtemelen de sürekli seyahat etmem gereken bir işim olacak bu nedendir ki?bir de burayı okuyan herkes satürnünün hangi evde olduğu ve o alanda yaşadığı deneyimleri paylaşırsa iyi olur diye düşünüyorumgülücük

Sen yıldız ol,ben yumruk, Fatsa'da buluşalım...
08-10-2007 03:01 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 178
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #9
Cvp: SATÜRN
benim satürnüm aslanda 8. evimde 8. ev partner evi , ölüm ,miras konularını da içine alan bir ev..eşimden yana bir kısıtlama yaşamadım ama ölüm acısı tattım .. ..belki bu açıdan yaklaşılabilir..evet aynı burçta iki sene kalıyor bulunduğu eve önem vermek gerek oraya bir kısıtlama getiriyor ama dediğim gibi benim kısıtlanmam ölümle bağlantılı oldu belki ilerde vergi problemim olacak ..8. ev cinsellikle bağlantılıdır diye bir kalıp vardır bu görüşü düzeltmek istiyorum klasik astrologlara göre 8. ev yaşama karşı duran bir evdir bu sebeple cinselliği içine almaz cinsellik aşk 5. evin konularıdır bunu da eklemek istedim..gülücük
08-10-2007 03:33 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #10
RE: SATÜRN
şimdi bu bilgiyi bende bi yerde okumuştum. 8.ev cinsellikle ilgili değil diyordu okuduğum kaynak. 5.ev aşkın flört zamanını temsil ediyor şeklinde biliyordum.
evler konusunda bu yüzden kafam karışıyor , sizlerinde kafasını karıştırmadan şunu söyleyim kendi adıma ; 8.evim aslan ve 5.evim boğa = aslan ve boğa potansiyeli olan bayanları çekici bulduğumu itiraf edeyim gülücük
bence bu evler konusunda da sıkı bir irdeleme yapmalıyız üyeler arasında. bu tür küçük iç gözlemlerden önemli sonuçlar çıkarabiliriz diye düşünüyorum.

08-10-2007 03:50 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Satürn - Kısıtlanma - Ödül Hades 26 50,196 03-30-2020 07:12 PM
Son Mesaj: Hattusas
  Satürn Evlerde Angel 127 207,621 01-30-2019 01:26 AM
Son Mesaj: justicee
  Satürn Döngüsü (29 Yaş Bunalımı) Angel 61 90,896 09-02-2018 07:07 PM
Son Mesaj: Feslegen
  Satürn Gerilemesi Angel 12 24,919 04-17-2018 01:11 AM
Son Mesaj: Feslegen
  Satürn Burçlarda vivienleigh 39 65,945 02-27-2017 12:39 PM
Son Mesaj: Kumsal
  * Satürn ve Tutkal * astrosohbet 36 55,066 12-31-2012 06:02 PM
Son Mesaj: Presence
  Gezegenler ve Metalleri - Satürn Derin 2 8,025 11-02-2012 01:25 AM
Son Mesaj: Arkadaş
  Satürn ve Saklı Süreç Valde_Amor 14 26,881 10-21-2012 09:51 PM
Son Mesaj: Arkadaş
  Bir Satürn Yazısı Zembul 7 15,320 08-11-2012 04:06 PM
Son Mesaj: Presence
  Zen Deyişi ve Satürn plutomania 2 5,713 07-19-2012 02:23 PM
Son Mesaj: ceycey2

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir