Değerlendir:
  • 18 Oy - 2.61 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

* Satürn ve Tutkal *
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #1
* Satürn ve Tutkal *
Bir kaç gün içinde fırından çıkacak.

Tutkal = Hayvan kemiği ve derisinden yapılan, koyu mor, kahverengi renk tonunda, suda çözdükten sonra kullanılan jelatinsi bir yapıştırıcı.

alıntı = mavirize.com

* ayrıca bknz = İlişkilerde Satürn ve Kemikleşme

Bu yazı içerisinde Satürnün tutkal adını verdiğimiz yapıştırıcı maddeyle olan bağlantısını işlemeye çalışacağım. Yani tutkalı inceleyerek Satürnü anlamaya çalışacağız & Satürnün tutkal özelliğini irdelemeye çalışacağız.

Ne alaka diye soranlar için kısa bir açıklama ;

Astroloji der ki yukarda ne varsa aşağıda da aynısı vardır. Şimdi astrolojiyi hafife alanlara günümüz biliminin de aynı şeyi söylediğini belirtelim. Bir atomun çekirdeği ve etrafında dönen elektronları gözünüzde canlandırın. Hemen ardından Güneşi ve etrafında dönen gezegenleri..Kabeyi ve etrafında dönen Hacı adaylarını..
Sizin hepsi ayrı şeyler olarak değerlendirdiğiniz bu kavramların aslında aynı sistemin farklı farklı görünen birimleri olduğunu ve birini anlayarak diğerlerini de anlayabileceğinizi söyleyebiliriz. Aslında bilim de benzer mantıkla ilerliyor örneğin uçaklar ve insanın uçma hayaline dair herşeyin temelinde kuşların model alındığını söyleyebiliriz yani kuşların uçma prensiplerini çok iyi öğrenmiş bir insan , bir uçağın uçma prensiplerini diğer insanlara göre çok daha kolaylıkla anlayabilir.

Bu temel yaklaşım insanlığa yüzyıllardır ifade edilen bir felsefenin özünü de barındırır '' kendini bilirsen , evreni ve hayatı tanırsın ''

İşte Astrolojik enerjileri bu mantıkla ele alıp , Merkür ve İletişim gibi , Uranüs ve Elektrik gibi , Neptün ve Okyanus gibi , Plüto ve Ölüm gibi bir astrolojik potansiyelin bir kavramla özdeşleştiği yazıları yeri geldikçe yazmak ve yayınlamak istiyorum.

Bu yazıda Satürn gezegenini Tutkal adını verdiğimiz yapıştırıcı ile özdeşleştireceğiz. Tutkalın tanımına dikkat ediniz , hayvan kemiği ve derisinden yapıldığı ifade ediliyor ve biliyoruz ki Satürn gezegeni canlıların vücudunda kemikleri ve deriyi (iskelet sistemi) temsil ediyor.. !

Yani Satürnle tutkalı özdeşleştirirken aslında tutkalın özünün yine Satürnle bağlantılı olduğunu görüyoruz.

Satürnü astrolojik olarak hiç bilmeyen biriyseniz , tutkalı inceleyerek Satürn hakkında fikir sahibi olacağınız ipucunu size verdiğimizde kafanızda bazı fikirler oluşacaktır.

Tutkal bir tür yapıştırıcıdır , iki nesneyi birbirine bağlar ve aralarındaki bağı güçlendirir , tutkal sürülen bir nesnenin hareket kabiliyeti azalır örneğin ayaklarınızın altına tutkal sürüp yürümeyi denerseniz sizi yavaşlattığını hatta bazen hiç kımıldayamadığınızı görürsünüz.

İşte Satürn adlı gezegenin de benzer özellikleri vardır. Satürn dokunduğu yere ait hareketliliği yavaşlatır..

Örneğin Satürn bir doğum haritasında Merküre dokunmuşsa yani Merkür adlı gezegenle açı yapıyorsa , Merküre özgü konularda o harita sahibine tutkal sürdüğümüzü düşünüp bunu yorumlamayı deneyebilirsiniz ve emin olun yorumunuz gayet başarılı olacaktır. Merkür iletişim demektir ve ağızla alakalıdır öyleyse Merkür-Satürn bağlantısı olan kişinin dudaklarına tutkal sürdüğünüzü gözünüzde canlandırabilirsiniz çünkü gerçekten kadersel olarak o kişinin dudaklarına bizim göremediğimiz Satürn Tutkalı sürülmüştür. Dudağına tutkal sürülen bir kişi için ne düşünürüz ? Konuşmak eyleminin yavaşlayacağını düşünürüz. Bazen konuşmanın canyakıcı yada can sıkıcı olacağını düşünürüz. Gerçekten Merkür-Satürn bağlantısı olan bir kişi aklına gelen bir düşünceyi tam ifade edecekken , sanki dudaklarını ve ağzını oynatmasını zorlaştıran bir tutkalla engelleniyor gibi hissedecektir. Bu tutkal sayesinde , düşünerek konuşmak gibi bir özellik kazanacak ,düşünmeden konuşmak ve patavatsızlık gibi problemlerden daha kolay uzak durabilecektir. Yine de her düşündüğünü , her bomba espirisini her ortamda kolayca ifade edemeyecek zorlanacaktır. Belki tutkallanmış ağzından zorla çıkan o kelimelerin yanlış anlaşılacağından korkacaktır çoğu zaman.

Satürnün dokunduğu yere tutkal sürüp o alanda hareketi ve eylemi yavaşlatması , kişinin hayatında değişimleri ve aksiyonu da yavaşlatacaktır.
Bir doğum haritasınd Satürnün kişisel gezegenlerle (güneş,ay,merkür,venüs-,mars) yapacağı dinamik açılarda tutkal etkisini irdelemeyi deneyelim.
Örneğin bu kişi Uranüs Transiti yaşıyor olsun. Uranüs transiti ani-beklenmedik değşimleri (sürprizleri) ifade eden bir enerjidir. Ve pek çok kişi Uranüs transitlerinde hayatlarının inişli-çıkışlı olmasını deneyimlemektedir. Kimisi ilişkisini bitirir , kimisi yaşadığı yerden uzaklaşır ve başka bir yere taşınır , kimisi kariyeriyle alakalı sürpriz bir değişim yaşar vs.

Trenin giderken ray değiştirmesi ve yön değiştirmesi gibi bir etki taşıyan Uranüs transiti , doğum haritasında Satürnü güçlü konumda olan kişiler de nasıl etki yapar ?

Satürn tutkalına bolca sahip olan kişi içinde Uranyen değişim seçenekleri çıkar karşısına. Örneğin yeni bir iş seçeneği çıkar ve çokta karlı ve heyecan verici görünmektedir.
Oysa Satürn tutkalına sahip olan kişi , bu yeni iş seçeneğine dürtüsel olarak olumlu baksa bile hızlı adımlar atıp gerekli girişimde bulunmakta zorlanır çünkü eline ayağına tutkal bulaşmış gibidir ve dahası uzun zamandır çalışmakta olduğu mevcut işi ona yapışmıştır !
Yıllardır çalıştığı o iş kişiye yapıştığı için , bu tutkaldan kurtulması ve o yeniiş seçeneğine evet deyip hemen harekete geçmesi zor olur.
Belki o anda yeni iş seçeneğini sunan biri HADİ YAPALIM ACELE ET mesajları vermekte ve motive etmektedir ancak her tarafı mevcut işiyle tutkallanmış olan kişi için HADİ deyip harekete geçmek o kadar kolay değildir. Sanki ayakları o yıllardır çalıştığı işyerinin zeminine yapışmış gibidir.

Dolayısıyla başkalarını sarsıcı şekilde etkileyen Uranüsün elektrikli dalgaları , Satürn tutkalına sahip kişinin hayatında belki İÇSEL bazı değişimlere sebep olsa da görünür dış dünyasınd bariz değişimler yaratmayabilir.

Öyleyse Transitleri yorumlarken , kişinin doğum haritasından bağımsız olamayız sonucuna varabiliriz.

Kişinin Satürn tutkalı bolca sürülen kişiliği , Mars-Jüpiter-Uranüs gibi dinamik enerjiler de bile hayatında hareket artışı yaşamayabilir yada yaşasa da çok net ve belirgin değiimler vehareketlenme olmayabilir. Başkaları Jüpiter transitinde önüne çıkan fırsatı değerlendirip yeni ilişkiye adım atmışken , Satürn tutkalına sahip kişi önüne çıkan ilişki seçeneğine adım atmakta tereddüt edip o Jüpiter transitini ''deneyim yaşamadan'' geçirebilir.

Satürnün bu tutkal etkisi faydalımıdır yoksa zararlımıdır ?

Yerine göre değişir diyelim.. Örneğin Mars-Jüpiter-Uranüs transitlerinden bolca etkilendiğiniz bir dönemde arabayı yavaş kullanmak can sıkıcı olup HIZLAN dürtüsü içinizde artmışken Satürn tutkalı arabınızın tekerleklerine yapışmış gibidir ve hızlanıp kaza riskinden sizi koruyabilir.

Satürn tutkalının en büyük faydası sizi türlü kaza , bela ve hatalardan uzak tutmasıdır.

Zararı ise en az faydası kadar mühimdir.. Çünkü hayatınıza çıkabilecek fırsat ve seçeneklerin pek çoğunu yavaş hareket nedeniyle kaçırırsınız. Söylemeniz gereken o çok önemli sözleri , tutkalın dudaklarınızdaki yüzünden söylemezsiniz ( merkür-satürn ) Duygularınızı ifade etmekte zorlanırsınız ve ilişkilerinizde karşı taraf sizi yanlış anlayabilir , onu sevmediğinizi düşünebilir.

Satürnün tutkal etkisi sinastri yorumlarında daha sık çıkar karşımıza. İki kişi arasında Satürn bağlantıları çok ise bu kişiler birbirine bolca tutkallanmıştır diyebiliriz. Dolayısıyla istikrar ve uzun soluklu ilişkiler için Satürn bağlantıları iyidir hatta gereklidir.

Evliliği sembolize eden şeylerden biri hatta belki birincisi parmağa takılan ve yüzük adı verilen halkadır. Bu halka , o iki kişinin birbirine bağlandığını (tutkallandığını) ifade eder. Hatta evli birinin başkalarından kur gördükleri anda hiç bir söz etmeden parmağındaki yüzüğü göstermeleri '' ben birine tutkallıyım '' mesajını içerir.

Ve ne ilginçtir , yüzük halkası evlilikte tutkal görevini üstleniyorken gökyüzünde de Satürn HALKALARI aynı rolü üstlenir..

Güneş & Satürn bağlantısında

Kişi hayatın kendisine tutkallanmış gibidir ve örneğin ölüm korkusu taşıyabilir yada hayatına canlılık katan şeyleri kaybetme korkusu taşıyabilir.
Değişim seçeneğiyle karşılaştığında , istekleri eskiye ait olanla tutkallandığı için , o yeni seçeneğe kuşkuyla bakabilir ( değişimi istese bile bu yavaş olabilir )
Kendini bir otorite figürüyle tutkallanmış hissedebilir ( baba gibi , patron yada müdür gibi )

Ay & Satürn bağlantılarında

Kişi geçmişiyle tutkallanmış olabilir. Uzak geçmiş yada yakın geçmiş farketmez , kişi geçmişte olup bitenleri sanki tutkallamış ve her an BUGÜNE taşıyor gibidir.
Dolayısıyla bugünü , geçmişinden etkilenebilir.
Aynı zamanda duyguları tutkallanmış olabilir. Kelebek yada arı gibi çiçekten çiçeğe konmaz bu duyguları , gayet istikrarlıdır. Yapıştığı yerde kalma eğilimi vardır. Burada en önemli risk duyguların melankoli ve depresif imgelerle yapışması riskidir çünkü bu kişiler için melankoli ve depresyona girdiğinde çıkması daa zor olabilmektedir.
Bazı durumlarda kişinin anneyle tutkallandığı görülür yada aile kavramıyla.

Merkür & Satürn bağlantılarında

Kişinin dudakları tutkallanmış gibidir , yukarda Merkür-Satürn bağlantısı örneğini yazmıştım. Merkür düşüncelerle de bağlantılıdır ve kişi bazı düşüncelere yapışıp kalabilir.
Düşüncenin istikrarı ve konsantrasyon açısından faydalıdır , örneğin Einstein doğum haritasında Merkür-Satürn kavuşumuna sahiptir ve düşünceleri bilimsel soru işaretleriyle tutkallanmıştır. Belki Einstein olamayabilirsiniz lakin düşüncelerinizi her neye tutkallarsanız o alanda bilgi birikimiyle ve fikirleriyle saygı gören biri haline gelebilirsiniz , tabii bu düünceleri karamsar şeylere tutkallama riskine dikkat edin uyarısını da unutmayalım.

Venüs & Satürn bağlantılarında

İlişkiler konusu tutkallanmış gibidir. Kişi sevgisini ve beğenisini ifade etmekte zorlanır ve partneri kendini sevilmiyormuş gibi hissedebilir oysa olası bir ayrılık seçeneği gündeme gelmesi halinde Venüs-Satürn kişisi partnerine ne kadar yapışıp kaldığını hissettirir ve muhtemelen ilişkinin devam etmesini daha çok isteyen taraf olacaktır.
Bu kişinin partnerine tutkallanması , sadakat açısından olumludur , ilişkinin uzun ömürlü olması açısından verimlidir.
Venüs beğenilerle ve keyif almakla ( hoşlanma duygusuyla ) bağlantılıdır ve bu duygunun üzerini tutkallamak , zevk alınan konuları daraltacaktır , kişi aynı tür zevklere yapışıp kalacaktır ve belki de partneri dahil yakınları tarafından sıkıcı biri olarak algılanabilecektir.

Mars & Satürn bağlantılarında

Kişinin hevesleri tutkallanmış gibidir. Bir şeye heves ettiğinde o tutkalın hızını yavaşlattığını deneyimleyebilir.
Mars öfkeyle bağlantılıdır ve buraya tutkal sürdüğümüzde , kişiyi öfkelendiren bazı sabit kalıplar olacağını söyleyebiliriz. Ya da kişi öfkelendiğinde bu hissi çabuk üzerinden atamayabilir çünkü o an öfke duygusuyla tutkallanmıştır.
Mars hareket ve eylem prensiplerini yönetir , bu prensipleri tutkalladığımızda kişinin genelde aynı tarzda manevra özelliklerini benimseyeceğini , aynı tarzda hareket edip eyleme geçeceğini söyleyebiliriz. Eğer manevaları işe yarıyorsa bu özelliğini verimli olarak kullanır lakin eğer bir konuda başarısı gecikip duruyorsa , manevra esnekliği göstermesi ve tarznı değiştirmesi gerekirken bu esnelik ona zor gelebilir.
Mars cinsellik konusuyla da alakalıdır ve kişinin tutkularına tutkal sürdüğümüzde , neyse gülücük

Jüpiter & Satürn bağlantılarında

Kişinin inançları tutkallanmış gibidir. Benimsediği inançlar , hayat görüşü ona yapışmış gibidir ve esneklik göstermekte zorlanabilir.
Jüpiter gelişmek ve genişlemele alakalıdır , üzerine tutkal sürülünce kişinin gelişimi ve sosyal dünyasının yada iç dünyasının genişlemesi yavaşlayacaktır (Satürn ve geciktirme)
Jüpiter eğitimle , yurtdışı bağlantılarıyla , zenginlik kavramıyla da alakalıdır ve Jüiterin tüm bu ifadelerini tutkalladığınız da bazı şeylerin yavaşladığını ama olumlu açıdan istikrar kazanacağını söyleyebiliriz. Kişi inançta dahil yukardaki bu kavramlardan en az birine yapışıp kalabilir.

* Peki bu bağlantılar tüm açılar için geçerli midir ?

Açıların türü , tutkalın yoğunluğuyla paralel olacaktır..

Kavuşum , Kare ve Zıt açılarda tutkalı bolca sürdüğünüzü ve daha etkili olduğunu düşünebilirsiniz

Üçgen ve 8 türevi açılarda ( 45 ve 135'lik açılar ) tutkalı oldukça sürdüğünüzü ve oldukça etkili olduğunu düşünebilirsiniz.

Sekstil ve quintil gibi daha hafif etkili açılarda ise tutkalı az sürdüğünüzü ve yapıştırıcı etkisinin daha az olacağını düşünebilirsiniz.

01-12-2012 09:36 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
body snatcher Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 74
Üyelik Tarihi: Dec 2011

Rep Puanı: 10

Mesaj: #2
RE: * Satürn ve Tutkal *
haritamda satürn kavuşum ay varken, aslında ayrıldığımız ya da ayrılamadığımız fakat ayrılacağımız bir ilişkinin diğer ferdinin haritasında satürn karşıt ay olması. ve bu ikisinin denk düşmesi..

ve kemikleşme, tutkal gibi kelimeler o kadar uyuyor ki.. fakat satürn çemberde durduğu gibi durmuyor.

http://b1112.hizliresim.com/s/7/ym23.jpg
bütün açılar;
http://a1112.hizliresim.com/s/7/ym21.jpg
01-14-2012 04:45 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mavisahram Çevrimdışı
Siron Vip
*****
Siron Vip
lt=
Mesajlar: 925
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 17

Mesaj: #3
RE: * Satürn ve Tutkal *
satürn ne gibi cemberde durmaz ki anlayamadim.... hangi anlamda...

HAYALLER NE KADAR BÜYÜK OLURSA, KIRIKLIKLARI DA O KADAR GÜRÜLTÜLÜ OLUR


Söylesem tesiri Yok, sussam gönül razi degil...


Ögüt verecek insana degil, örnek olacak insana ihtiyac


Öyle Bir Dert Varki BendE, Bin Dermana Degismem !!!
01-14-2012 05:29 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #4
RE: * Satürn ve Tutkal *
Bir aksilik olmazsa yazı önümüzdeki bir-iki saat içinde fırından çıkıyor.

01-14-2012 08:32 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ferzan Çevrimdışı
Leo Vip
*****
Leo Vip

Mesajlar: 50
Üyelik Tarihi: Jan 2012

Rep Puanı: 3

Mesaj: #5
RE: * Satürn ve Tutkal *
(01-14-2012 08:32 PM)Neptunian Yazılan:  Bir aksilik olmazsa yazı önümüzdeki bir-iki saat içinde fırından çıkıyor.


verygood
01-14-2012 08:45 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #6
RE: * Satürn ve Tutkal *
Nihayet bitti

Satürn ve Tutkal adlı yazıyı bu konunun ilk mesajından yada blogtan okuyabilirsiniz.

http://www.neptunian.org/

01-14-2012 10:09 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Messa Çevrimdışı
Mars Vip
*****
Mars Vip
lt=
Mesajlar: 780
Üyelik Tarihi: Jun 2010

Rep Puanı: 25

Mesaj: #7
RE: * Satürn ve Tutkal *
(01-14-2012 10:09 PM)Neptunian Yazılan:  Nihayet bitti

Satürn ve Tutkal adlı yazıyı bu konunun ilk mesajından yada blogtan okuyabilirsiniz.

http://www.neptunian.org/


Eline sağlık güzel bir yazı olmuş.
01-14-2012 10:19 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ferzan Çevrimdışı
Leo Vip
*****
Leo Vip

Mesajlar: 50
Üyelik Tarihi: Jan 2012

Rep Puanı: 3

Mesaj: #8
RE: * Satürn ve Tutkal *
(01-14-2012 10:09 PM)Neptunian Yazılan:  Nihayet bitti

Satürn ve Tutkal adlı yazıyı bu konunun ilk mesajından yada blogtan okuyabilirsiniz.

http://www.neptunian.org/


Emeğinize sağlık.Bir solukta okudum.Bol tutkallı biri olduğumu gördüm.
01-14-2012 10:26 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
picachu Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 401
Üyelik Tarihi: Feb 2011

Rep Puanı: 8

Mesaj: #9
RE: * Satürn ve Tutkal *
evt guzel bi yazigülücük)) neden konusamadigimi duygularimi tam ifade edemedigimi anladim.. gülücük) ya da neden anlasilmadigimi..

teskurlerçiçek

https://resmim.net/f/xWSL8c.jpg

haritam
01-14-2012 10:27 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
eylülmavi Çevrimdışı
Neptunyen Vip
*****
Neptunyen Vip

Mesajlar: 1,245
Üyelik Tarihi: Aug 2010

Rep Puanı: 35

Mesaj: #10
RE: * Satürn ve Tutkal *
teşekrüürler yıldırım çok güzel..

ben hafif tutkallıyım gülücük

ben bu satürnün tutkallığını bi iş arkadaşımda bariz bi şekilde gördüm.. güneş ikizlerdi, merkür-satürn boğada kavuşum halinde, çok zeki, çalışkan bilgili olmasına rağmen bunu tam iafade edemiyordu.. ve haklı durumlarında haksız duruma düşüyordu.. ve diğer sahtekar başak, merkürünü çok iyi kulalnıyordu, satürn etkisi yokdu, anında kendini bir numara yapıyordu.. ama kesinlikle hak doğrunun yardımcısı, ikizler olan, başağa göre şua na çok iyi konumda.. başak yerin dibine doğru ilerliyor.)) yalancının mumu hesabı gülücük

deme ki satürn zorlaya zorlaya başarıyı er-geç veriyorgülücük

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=b...spc=1&ast=
01-14-2012 11:44 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Satürn - Kısıtlanma - Ödül Hades 26 50,162 03-30-2020 07:12 PM
Son Mesaj: Hattusas
  Satürn Evlerde Angel 127 207,591 01-30-2019 01:26 AM
Son Mesaj: justicee
  Satürn Döngüsü (29 Yaş Bunalımı) Angel 61 90,879 09-02-2018 07:07 PM
Son Mesaj: Feslegen
  Satürn Gerilemesi Angel 12 24,913 04-17-2018 01:11 AM
Son Mesaj: Feslegen
  Satürn yükselenbaşak 71 94,013 04-17-2018 12:59 AM
Son Mesaj: Ahmeedd
  Satürn Burçlarda vivienleigh 39 65,929 02-27-2017 12:39 PM
Son Mesaj: Kumsal
  Gezegenler ve Metalleri - Satürn Derin 2 8,024 11-02-2012 01:25 AM
Son Mesaj: Arkadaş
  Satürn ve Saklı Süreç Valde_Amor 14 26,877 10-21-2012 09:51 PM
Son Mesaj: Arkadaş
  Bir Satürn Yazısı Zembul 7 15,313 08-11-2012 04:06 PM
Son Mesaj: Presence
  Zen Deyişi ve Satürn plutomania 2 5,709 07-19-2012 02:23 PM
Son Mesaj: ceycey2

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir