Değerlendir:
  • 45 Oy - 3.04 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Satürn Döngüsü (29 Yaş Bunalımı)
Yazar Mesaj
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #1
Satürn Döngüsü (29 Yaş Bunalımı)
29 YAŞ BUNALIMI

(SATÜRN DÖNGÜSÜ)



29 yaş kişinin hayatında çok önemli bir dönüm noktasına işaret eder. Bunun astrolojik sembolü, Satürn’ün doğum anındaki yerine geri dönmesidir. Bu geri dönüş kişinin kendisini ve özbenini yeniden canlandırması gereken bir zamana işaret eder. Bu dönemde kişi kendisini gerçekleştirebilme işini başarabilmek için öncelikle tek bir adım atmalıdır. Ancak buna karar verirken yapması gereken en önemli şey bütünlüğü hedeflemektir. Yani kişi iç dünyasına uygun bir dış dünya yaratmaya yönelik olmalıdır. Fakat burada kendi bütünlüğüne doğru atacağı tek bir adım bile aşina olduğu güvenlik modellerini terketmesi anlamına gelebilir. Bu durumda kişi sanki ölümle tehdit ediliyormuşcasına panik duygusuna kapılabilir ve genellikle kendi alıştığı rahatlatıcı modellerde kalmayı tercih edebilir. O zaman kendi kaynaklarına sahip çıkamaz ve dış dünyada kabul edilen, daha önce denenmiş, başarısı ıspatlanmış yöntemlerle hedeflerine ulaşmak ister. Yani atması gereken adımı atamamış ve hedeflerini dış dünyanın kriterlerine göre belirlemiş olur. Genellikle bilinç dışının bu hedeften haberi yoktur. Bu durumda kişi kendisine toplum tarafından uygun görülen bir hayatı dayatmış olabilir, klişe kültürel yapılara teslim olabilir, sadece egosuna yönelik kararlar alabilir, şan, şöhret, mevki, itibar ve para kazanma konularını hedefleyip bunları hayatındaki herşeyin önüne koyabilir. Panik halinde bu hedefleri hayatının en önemli konusu yapıp hemen netice almaya çalışabilir. Bazen de felç edici bir korkuyla savunmaya geçme ihtiyacı kişiyi bulunduğu yerden kımıldayamaz hale getirebilir. Umutsuzluk ve depresyon eğilimi çok artar. Böyle durumlarda kişinin kendisini eleştirmen koltuğundan değil seyirci koltuğundan değerlendirmesi çok önemlidir. Çünkü şartlar çok zorlayıcı olduğunda eleştiriler öz yıkıcı bir hal alabilir ve bu durum ilerlemenin önünü kesen kalın bir duvar oluşturabilir.



Aslında bu dönemde yaşanan problemler ve gecikmeler önemli işaretlerdir. Problemli alanlar kişinin özellikle öncelik vermesi gereken konulara ışık tutar. Gecikmeler kişinin tekrar düşünmesine fırsat verebilir. Ancak bu fırsatlar ve işaretler her şeyin eskisi gibi olmasına çaba harcanması için değildir. Kişi hayatında önemli değişimler yapmak zorundadır. Bu kariyerini, işini yada eşini, ortağını veya yaşadığı yeri geride bırakması anlamına gelebilir. Çünkü şimdi yolunda gitmeyen, çalışmayan ve istenilen doyumu vermeyen şeylerin elenmesi dönemidir. Bu elemeler yenisine yer açılması için şarttır. Fakat ne yazık ki kişi tercihlerini her zaman bilinçli olarak yapamaz bu durumda bilinç dışı kişinin karşısına kaderi olarak çıkabilir. Her ne olursa olsun neticede bir kapı kapanır başka bir kapı açılır. İşte bu yüzden 29 yaş civarında hayatın pek çok alanında krizler yaşanabilir.



Bu yaşta kişi kendi iç dünyası ile irtibatını koparmadan önceliklerini belirlemelidir. Bunun getirdiği sorumluluğu kabullenmeye, gücünü odaklamaya ve bu yoldaki görevleri kabul etmeye de hazır olmalıdır. Bu durum kişinin yalnız kalmasını, kendi kaynaklarına ve emeğine güvenmesini gerektirebilir. Bu dönemde yaşanan deneyimler kişinin kendisi olma yolunda başarılı olması gereken bir dizi sınav gibidir. Eğer kişinin kendisine belirlediği öncelikler gerçekten kendi iç dünyasını yansıtıyorsa adım adım sağlamlaştıracağı bir yapının ilk tuğlalarını üst üste koymaya başlamış demektir. Ancak bunun için gereken özdisiplin ve kendi sınırlarını geliştirme sınavlarını da vermeye gönüllü olması gerekir. Ne olursa olsun çalışmak, didinmek, sorumluluk üstlenmek ve korkularla yüzleşmek zamanıdır ama herşeyden önemlisi kişinin kendisine karşı sorumluluğunu farketmesi gerekir. Kişi bu dönemde dışarıdan yardım almakta zorlanabilir. Eğer dışarıda bir gücün ve düzenin kendisine ne yapması gerektiğini söylemesine alışıksa bunu beklemek veya herhangi bir şekilde kendisini yansıtmayanı uygulamak ileride büyük bir hayal kırıklığına yol açabilir. Çünkü tam şimdi kişinin kendi hayatının otoritesi olma ve kendi doğasına uygun bir şekilde hayatını inşa etme zamanıdır. Kişi bu konuda sadece kendisine dayanmalı ve kendisini büyütmelidir. Bu noktada aşırı mükemmelliyetçilik yanlış yerlere götürebilir. Çünkü kişinin kendisinden beklentilerini fazla abartması onu pratik ve uygulamacı olmaktan alıkoyar. Oysa burada esas konu kişinin kendisinin ne olup ne olmadığını bilmesi ve bunu bir bütün olarak eksiğiyle fazlasıyla kabul etmesidir.



Bu başlangıcın gidişatı hemen belli olmaz. 7-8 yıl sonra kişi aslında yanlış bir adım attığını veya bu adımda bazı düzeltmeler yapması gerektiğini farkedebilir. Kişi bu hayata her kim olmaya geldiyse o olabilme cesaretini gösterdiğinde tam ve bölünmez bir bütünlüğe ve tehdit altında olmayan toplumsal bir statüye ulaşacaktır. Artık olduğu gibi olduğunda kendisini yeterli bulma duygusuyla eriştiği bu zirveye Güneş’ini yerleştirebilir. Kuşkusuz Güneş bu zirveden etrafını daha iyi aydınlatacak ve ısıtacaktır.



Meltem Erdağ Ersoy

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
06-29-2007 04:38 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
SarıCimcime Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 14
Üyelik Tarihi: Jun 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
RE: SATÜRN DÖNGÜSÜ (29 YAŞ BUNALIMI)
ben 29 yaş transitini atlattım gülücük benim Saturn saolsun 12. evden Asc ye 5 dereceyle kavuşum yapıyor. Ve bu transit neticesinde bende olgunlaşma oldu. Korkularımla yüzleştim gülücük Saturnün bende neden olduğu fobilerle gülücük birçok olumlu değişimler oldu karakterimde.
06-29-2007 05:25 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
romantica Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 28
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
RE: SATÜRN DÖNGÜSÜ (29 YAŞ BUNALIMI)
Bende atlattım ; sil baştan hayatımı yeniden düzene koydum ve o dönemde herzamankinden güçlü kendinden emindim diyebilirim...

Evet, bilirim nereden geldiğimi
Alev gibi doymamış, aç
Yanar, tüketirim kendimi.
Işık olur, ne tutarsam,
Küldür arkamda kalan.
Ben ateşim besbelli.

NİETZSCHE
06-29-2007 05:37 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Kurby Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 96
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
RE: SATÜRN DÖNGÜSÜ (29 YAŞ BUNALIMI)
Ben de bu döngüyü yaşayanlardanım ve ben de rahat atlattım.Hatta ben aile işimizin büyümesine ve yurtdışına açılmasını sağlamıştım.(Düşünsenize tatile gidiyorsunuz.Sevgiliniz yanınızda.Aklınıza birden yanınızda kullanmak için getirdiğiniz topuk taşını kullanmayıp, bir kaç dükkana göstermek geliyor.Gözünüze kestirdiğiniz ilk dükkanın sahibi yurtdışına bu konu ile ilgili bağlantı kurabileceğini söylüyor.Sevinç,sevinç,sevinç) Çünkü satürn önce MC ile sonra kendisi ile kavuşmuştu.Süper bir bağlantıydı.Hem kendimin hemde ailemin hayatını kurtardım.Ama sonra babama laf anlatamadım.Tam 5 yıl çalıştık o bağlantı kurduğum kişi ile.Ben aradan çekilince iş bitti.Ve depresyondan sıyrılma dönemimdi.Kendimi bulma.Sanki yıllarca uyumuşumda bir tokatla kalkmışım gibi hissediyordum.Ama gene de çok güzeldi.
06-29-2007 06:10 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #5
Cvp: SATÜRN DÖNGÜSÜ (29 YAŞ BUNALIMI)
Satürn Dönüşü (29 Yaş)

Satürn, Jung’un “gölge” diye adlandırdığı bilinçaltımızdaki ilkel, gelişmemiş, kabullenmediğimiz yönümüzün sembolüdür. Satürn, zamanın efendisi olarak geçmişimizdir ve içimizdeki kural koyan, limitleri belirleyen ebevyn imajıdır.

Satürn, güneş etrafındaki dönüşünü ortalama 29 yılda tamamlar diğer bir değişle doğum anındaki pozisyonu ile kavuşumu 29 yaşımızda gerçekleşir. Transit eden her gezegenin natal pozisyonu ile kavuşumu çok önemlidir fakat özellikle Satürn’ün bu dönüşünde bilinçaltındaki bazı yönlerimiz aktive edilir ve karşı karşıya geldigimiz problemlerin yarattığı sıkıntı ve çabalamalarız neticesinde karakterimize gelişme potansiyeli doğar.

29 yaş civarında yetersiz olduğumuz veya bir illüzyon ile kendi içimizde abarttığımız yönümüz ile yüzleşiriz, aile bağlarımız ve geçmişten ödünç aldığımız değerleri sorgularız. Satürn’ün kendi natal pozisyonuna döndüğü bu yaşın hemen öncesi hayatımızda bir yıkım, bir çözülme, bir yanılsama yaşanır. Tek taraflı olarak algılanmış, yanlış veya tam anlamadığımız kişiliğimiz zor ve depresif bir dönem geçirir. Bu zor dönem psikolojik çocukluğumuzu üzerimizden atmak, gelişen kişiliğimizi geçmişin etkisinden kurtarmak için gereklidir. Ancak böylece hayatımıza geçmişimizin, çevremizin, ailemizin ve gölgelerimizin bir ürünü olarak değil bir birey olarak devam edebiliriz.

Bilinçdışımızdakini dışarıya yansıttığımız için bu dönemde ilişkilerimizde zorluklar yaşamamız doğaldır. Daha önce yapılan birçok evlilik bu yaşlarda çözülür veya zorlanır. Kişi kendi karanlığı ile karşı karşıya geldiğini farketmeyip bütün tatminsizliklerinden eşini sorumlu tutar. Eğer bu evlilik kişiye şimdi yanlış ve yetersiz gelen daha önceki değerlerine dayanıyorsa bu dönemde bitebilir.

Bazen gölgemiz ile bu karşılaşmaya çaresizliklerimiz ve aşağılık komplekslerimiz eşlik eder. Çok eskilerde, çocuklukta bıraktığımız yaralar ve endişeler birden su yüzüne çıkar. Kendimize olan güvenimizin sandığımızdan daha kırılgan olduğunu fark ederiz. Kişi kendini tanıyamaz olur, başkalarında eleştirdiği, ayıpladığı ne varsa kendi içinde onların varlığını veya ihtiyacını farkeder. Sorgusuz, sualsiz inandıklarının yanlışlığını veya yetersizliğini görmeye başlar.

Bu dönem öncesi yapılmış evliliklerin çözülmesinin yanısıra bu etki altında birçok evlilik planlanır yada gerçekleşir. Evliliğin getireceği güvencenin, bu çocukluğun sona erişinin farkındalığı ile gelen bilinmeyen bir geleceğin karşısında yaşadığımız çaresizliğe çare olacağı düşünülür. Evlilik, zihnimizin karmakarışık olduğu bu dönemde bize destek olur. Bu evlilikler yanlış demek degildir, belki de gereklidir, fakat kişinin olayların ardındaki gerçek nedenleri görmesi her zaman daha sağlıklıdır.

Sonucu ister mutluluk veya mutsuzluk olsun bu dönem ve öncesi yapılan evliliklerin çok azı tam ve açık bir bilinç ile yapılır. Diğer bir değişle bu evliliklerin çok azı bilinçdışındaki çaresiz, bağımlı, bir illüzyon etkisi altında olan iki çocuğun evliliği değil de bilinçli ve sorumlu iki olgun bireyin evliliğidir.

Her Satürn geri dönüşü yaşananlar evlilik veya ilişki ile ilgili değildir. Satürn’ün doğum haritasındaki yeri hangi alanda bu tecrübelerin kendini göstereceğini anlamamıza yardım eder. Örnegin bu yıllar iş hayatımızda artan tatminsizlik hislerini, yanlış mesleği seçtiğimizin farkındalığını da getirebilir. Bütün bu olayların temelinde kişi kendinin gizli efendisini farkeder bu da kişinin “gölgesidir”. Gölgemiz, doğal yeteneklerimizi kendi amacı için kullanmıştır. Bu bilinçdışımızdaki gelişmemiş çocuğun farkına varmadan malesef kendi seçimlerimiz doğrultusunda yaşamak yerine bazı büyük ideallerin maşası oluruz.

Bütün bu olayların şiddeti 29 yaş civarı ne kadar bağımsız bir birey olduğumuz ile alakalıdır. Olgunluk ile karşılayacağımız her Satürn dönüşü olumlu bir değişim, kendimizin daha çok farkına varmak ve hedeflerimizin konsolidasyonu için birer fırsattır. Bu önemli açılar döneminde yaşadıklarımızı iyi kullanamaz ve idare edemezsek elimizde olan herşeyin yıkımı ile karşılaşmak içten bile değildir. Ancak, kişinin bu yıkılanların kendi değil, kendi olduğunu zannettiği insanın hayatı olduğunu iyi anlaması gerekir.

Bu dönem bazıları için çocuğunun doğumu ardından, bazıları için bir finansal çöküşün ardından, diğerleri için inandığı şeylerin çözülüşü ardından yada bir hastalık ile birlikte gelir. Bu tecrübelerin anlamı için devamlı kişinin kendisine bakmamız gerekir fakat bu değişim Satürn dönüşünde yaşanıyorsa mutlaka bilinçdışındaki gölgenin bilince entegrasyonunu içeriyordur.

Satürn dönüşünün tecrübeleri natal Satürn’ün hangi evde olduğu ile alakalı olabilir. Örneğin 7. ve 8. ev ilişkiler, 10. ev amaçlar, kariyer hedefleri, 9. ev dünya görüşü, 11. ev sevgi ve ilgi ihtiyacını işaret eden konular çerçevesinde gelişir. Bazen çesitli alanlardaki tecrübeler aynı değişime neden olur.

Satürn’ün kökleri derindedir bu yüzden bu tecrübeler kalıcı etkiler yaratır. Eski maske atılır yerine gerçek –çoğu zaman idealden daha az mükemmel- yüz ortaya çıkar. Bu yüzü ne kadar kabülleneceğimiz, egomuzun onu nasıl algılayacağına bağlıdır. Genelde “gölge” yönümüzü kolay hazmedemeyiz fakat o bizim realitemizdir ve hayatımıza onu entegre etmemiz gerekir. Kişi kendinden başkası olamaz, bu gerçeği gönüllü olarak kabullenmezse, olaylar karşısında gönülsüzce kabullenmek zorunda kalır. Egomuzun bilinçdışımız ile işbirliği yapma veya yapmamasının sorumluluğu da sadece bizdedir.


Pelin Hattatoğlu

Referanslar:

1-Murray Stein, In Midlife-A Jungian Perspective, Spring Publications, Inc.,1988.

2-Liz Greene, Relating, Red Wheel/Weiser, LLC, 1977.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
12-16-2007 04:12 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
merikeklik Çevrimdışı
Merkury Vip
*****
Merkury Vip
lt=
Mesajlar: 59
Üyelik Tarihi: Jul 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #6
Cvp: SATÜRN DÖNGÜSÜ (29 YAŞ BUNALIMI)
Saturn döngüsünü okuduktan sonra acaba bu döngüyü bne nasıl yaşadım diye düşündüm.saturn döngüsünün bendeki etkisi 1 yıl sonra ortaya çıktı.12 yıllık mesleğimi bırakıp ,farklı bir mesleğe geçmem oldu.o dönemde evlilikle de ilgili bir sınavdan geçmem gerekti.meslek değişiminin getirdiği zorluklar(tayninim başka bir şehre çıkmış olması)o dönemi çok sıkıntılı geçirmeme neden oldu.ama normalde kararsız ve azimsiz bir yapım olmasına karşın meslek değişimi konusunda son derece kararlı bir tutum sergiledim.ya giderim,ya giderim dedim ve o anda tüm sonuçlara katlanmaya hazırdım..aradan 5 yıl geçti. ve aldığım karardan hiç pişman olmadım.aslında düşününce 29 yaş öncesi ve sonrası diye ayırbilrim hayatımı.30 yaşımda mesleğimi değişitirdim ve kızım dünyaya geldi.ev sahibi oldum.ardından alınan ev sermaye yapılıp yeni bir iş yerii açıldı ,şu an yaşadığım şehre taşındım ve oğlum oldu..bende yaşamımdaki hıza ayak uydurmya çalışıyorum..
Sa

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=e...&rs=0&ast=
08-23-2008 12:26 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #7
RE: Cvp: SATÜRN DÖNGÜSÜ (29 YAŞ BUNALIMI)
merikeklik Yazılan:Saturn döngüsünü okuduktan sonra acaba bu döngüyü bne nasıl yaşadım diye düşündüm.saturn döngüsünün bendeki etkisi 1 yıl sonra ortaya çıktı.12 yıllık mesleğimi bırakıp ,farklı bir mesleğe geçmem oldu.o dönemde evlilikle de ilgili bir sınavdan geçmem gerekti.meslek değişiminin getirdiği zorluklar(tayninim başka bir şehre çıkmış olması)o dönemi çok sıkıntılı geçirmeme neden oldu.ama normalde kararsız ve azimsiz bir yapım olmasına karşın meslek değişimi konusunda son derece kararlı bir tutum sergiledim.ya giderim,ya giderim dedim ve o anda tüm sonuçlara katlanmaya hazırdım..aradan 5 yıl geçti. ve aldığım karardan hiç pişman olmadım.aslında düşününce 29 yaş öncesi ve sonrası diye ayırbilrim hayatımı.30 yaşımda mesleğimi değişitirdim ve kızım dünyaya geldi.ev sahibi oldum.ardından alınan ev sermaye yapılıp yeni bir iş yerii açıldı ,şu an yaşadığım şehre taşındım ve oğlum oldu..bende yaşamımdaki hıza ayak uydurmya çalışıyorum..
Sa

içten paylaşımınız için tşkler merikeklik -ok

şunu diyebiliriz sanırm satürn döngüsü yaşayacak arkadaşlara ; olgunlaşacaksınız , belki tırtılın kelebeğe dönüşmesi gibi biraz zahmetli olacak ama gerekeni yaparsanız bu zahmete değecek..

08-23-2008 01:09 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #8
RE: SATÜRN DÖNGÜSÜ (29 YAŞ BUNALIMI)
Şekerpare Yazılan:Benim bu döngüyü yaşamam daha var zaman ama bir kaç şey paylaşmak istiyorum bu döngüyü yaşayanlara ya da yaşayacaklara yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.

Grant Lewi nin Astrology for the Millions adlı kitabında bu döngüyle ilgili olarak şöyle bahsetmiş.

"Bu transit geçtiğinde geçmiş zamana ait birçok içsel kısıtlamalardan kurtulmuşsunuzdur.Doğanızdaki ölü kalıntıları süpürerek temizlemiş ve harekete geçmek için ortamı hazırlamış olduğunuzdan, artık içsel kompleksler ve kişisel zorluklardan daha az engellenerek ilerleyeceksinizdir. Kısaca olgunlaşmış olacaksınız, çocukça şeyleri bir kenara bırakmış oacaksınız ve bir yetişkin olarak dünyadaki yerinizi almış olacaksınız." demiş.

Bu döngü olup hemen bitmiyor, yani geçiş devresi 2, 2.5 yıl kadar sürebiliyor. Benim çok yakın bir tanıdğım ciddi zorluklar yaşıyordu hayatında ve bu döngyü geçirdikten sonra yani 29 yaşından sonra kendisi için çok ciddi köklü değişiklikler oldu ve pozitif yönde oldu.

evet şekerpare , satürn bizleri zorluyor ama yapılması gerekeni yaptığımız zamanda meyvesi büyük oluyor.
bu arada şunu söyleyim , satürnyen bir tabiata sahip olanlar bence satürn döngülerinden çok ciddi yaralar almazlar yada en azından venüslülere , neptünlülere yada marslılara göre daha kolay adapte olurlar 29 yaş döngüsüne..
mesela şekerpare sen bir oğlak burcu olarak pek endişelenme bence ;)

08-23-2008 03:13 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #9
RE: SATÜRN DÖNGÜSÜ (29 YAŞ BUNALIMI)
Uranos Yazılan:Bu sene 1979'luların çoğu yaşıyor bu döngüyü ama ne yazık ki ben 1980'li olmama rağmen kasım ayında yaşayacağım bu döngüyü. Yani 29 değil 28 yaşında. Üstüne üstlük rötar yapıp duracağı için seneye de dönem dönem bu etki içine gireceğim. Pek çok kişi zorluklarla mücadele ettiğini söylemiş ama benim yaşamım genelde bu şekilde geçtiği için ne kadar etkilenirim bilmiyorum. Gene de büyük konuşmamak lazım.

Merak ettiğim şey ise transitin etkisinin kaç derece toleransı var. Genelde 1 dereceden az olur ama satürn bu, belli olmazgülücük)

bence sevgili uranos , toleransı 1 dereceden biraz fazla tutmalıyız. 4-5 derece varken etki hafiften hissedilmeye başlıyor ama bence toleransı 2-3 derece almalıyız. 3 derece varken etki belirginleşir ve 3 derece uzaklaşana kadar etkiyi hissederiz diye düşünüyorum.

08-23-2008 01:22 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ay_se Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 226
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #10
RE: SATÜRN DÖNGÜSÜ (29 YAŞ BUNALIMI)
bende bu döngüyü yaşayanlardan biriyim.ve en ağır yaşadığım döngüydü diyebilirim.insanın kendini bulması gibi bir şeydi bu.tabi o zamanlar bilmiyordum satürn döngüsünü.ama o yıllara gittiğimde bunun nasıl bir şey olduğunu anlayabiliyorum.bana verdiği dersleri öylesine iyi aldımki.almasam zaten yıkıldığım yerden kalkamazdım.öylesine zor bir dönemdiki oldukça depresif anlarım oldu diyebilirim.yıkılmak vardır ya.tam dizlerinizin üzerine gelirsiniz.işte öyle.satürn kalk diyordu benim kalkmaya halim yoktu.kendime güvenim sanki kalmamış,bir boşlukta kaybolmuştum.belki güçsüzlüğüm güçlü olmam gerektiğini haykırdı içimden.ve bir anda toparlandım diyebilirim.sanki yeniden doğmak gibi bir şeydi bu.herşeyi bilincinde tekrar tekrar canlandırmak ve toparlanmak.bir nokta koyup kaldığın yerden değilde.sanki sıfırdan başlamak gibi.silkinmek tabiri yerinde ise.farkındalık bunun adı işte.içindeki gölgeyi çizmek,resmetmek.yani karar vermek.aldığın kararda kalıcı olmak.şimdi o günlere döndüğümde aldığım karardan hiç pişmanlık duymadım.meğer satürn döngüsüyle hayatımın kararlarını almışım.onun öğrettikleri ise benim için çok önemli derslerdi.ömrümce unutamayacağım.olgunlaşıp kendimi bulmam sancılı olsada en büyük dersi satürn döngüsünde yaşadım..

feryadıma şahit gökteki tüm yıldızlar.
09-09-2008 03:03 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Satürn - Kısıtlanma - Ödül Hades 26 50,205 03-30-2020 07:12 PM
Son Mesaj: Hattusas
  Satürn Evlerde Angel 127 207,626 01-30-2019 01:26 AM
Son Mesaj: justicee
  Satürn Gerilemesi Angel 12 24,921 04-17-2018 01:11 AM
Son Mesaj: Feslegen
  Satürn yükselenbaşak 71 94,035 04-17-2018 12:59 AM
Son Mesaj: Ahmeedd
  Satürn Burçlarda vivienleigh 39 65,946 02-27-2017 12:39 PM
Son Mesaj: Kumsal
  * Satürn ve Tutkal * astrosohbet 36 55,067 12-31-2012 06:02 PM
Son Mesaj: Presence
  Gezegenler ve Metalleri - Satürn Derin 2 8,026 11-02-2012 01:25 AM
Son Mesaj: Arkadaş
  Satürn ve Saklı Süreç Valde_Amor 14 26,883 10-21-2012 09:51 PM
Son Mesaj: Arkadaş
  Bir Satürn Yazısı Zembul 7 15,321 08-11-2012 04:06 PM
Son Mesaj: Presence
  Zen Deyişi ve Satürn plutomania 2 5,713 07-19-2012 02:23 PM
Son Mesaj: ceycey2

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir