Değerlendir:
  • 29 Oy - 2.1 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Transit Jüpiter' in Doğum Haritasındaki Planetlerle Etkileşimi
Yazar Mesaj
Yakamoz Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 159
Üyelik Tarihi: Aug 2010

Rep Puanı: 19

Mesaj: #1
Transit Jüpiter' in Doğum Haritasındaki Planetlerle Etkileşimi
yazılar Filiz Mete’ nin “Burcunuz, İlişkileriniz ve Transit Yıldız Etkileri” adlı kitabından alıntıdır.

Transit Jüpiter’ in Doğum Haritasındaki Planetlerle Birleşiminin Etkileri

Transit Jüpiter doğum haritanızdaki planetler ile birleşim oluştururken, birleştiği planetin enerjisini arttırarak amaçlarınıza ulaşmanıza yardımcı olur. Ortaya çıkan enerji doğum haritanızdaki yıldız konumlarına göre olumlu veya olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Transit Jüpiter’ in Güneş ile birleşmesi: Transit Jüpiter’ in Güneş ile oluşturduğu birleşimin etkisiyle enerjinizde ve özgüveninizde artış olur. Yüksek enerjinin etkisiyle bu durum yeni başlangıçlar için favori bir konumdur. Güneş’inizle birleşen transit Jüpiter sizi popüler yapar. Etrafınızla uyumunuz ve anlama kapasiteniz yükselir. Doğum haritanızda Güneş’inizin açıları olumlu ise belirgin bir şansın yaşandığı bir dönemdir. Genişleyen olanaklar ve fırsatlar söz konusudur. Bu olumlu etkiden yararlanarak yeni projeler başlatabilir, hayatınıza yeni bir yön verebilirsiniz. Bu süreçte motivasyon önemlidir. İyi disipline olabilirseniz olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz. Aksi takdirde bu süreç rahatlığın ve boş vermişliğin hakim olduğu bir dönem olarak yaşanır ve oluşan enerji boşa harcanır. (Yaptığım araştırmalarda Jüpiter transitinde aynı burca mensup kişilerin hep olumlu şeylerle karşılaşmadığını gözlemledim. Hep yapılan yorumlarda söz gelişi Jüpiter falanca burçta, dolayısı ile o burç insanlarının şansını açıyor denilir. Oysa ki herkes için geçerli olmayabilir. Güneş’ in doğum haritasında açıları olumsuz ise bu etkinin sorunların tetikleyicisi olduğu da bir gerçektir. Çalışmalarımda bunu sıkça gözlemledim.)

Transit Jüpiter’ in Ay ile birleşmesi: Transit Jüpiter’ in Ay ile birleşmesi duygu ve hislerinizde belirgin bir artışa neden olur. Bu etki altında normalde tepki vermediğiniz olaylara karşı aşırı duyarlı olabilirsiniz. Bu durun transit Jüpiter’ in natal Ay ile oluşturduğu kare ve karşıt açılarda da ortaya çıkabilir. Ayrıca bu etki altında iç dünyanızdan kaynaklanan ve size dert olan sorunların çözümlenmesini sağlayacak enerjiye sahip olursunuz. Yaşamdan ne beklediğinizi, arzu ve isteklerinizi anlamaya çalışmanız işinizi kolaylaştırır. Bu evrede duygu ve düşüncelerinizi süzgeçten geçirerek kendinizle barışık olmayı öğrenebilir ve daha mutlu bir yaşama adım atabilirsiniz.

Transit Jüpiter’ in Merkür ile birleşmesi: Transit Jüpiter’ in Merkür ile birleşim etkisinde kafanızda beliren yeni planlar ve düşünceler vardır. İnançlarınızın ve zihinsel faaliyetlerinizin arttığı bir dönemdir. Bu süreç sizi inatçı ve bencil biri yapabilir. Taşıdığınız düşünceler saplantı haline dönüşebilir. Bu etki altında düşüncelerinizi rahatlıkla ifade edebilir, eğitim alanında başarılı olabilirsiniz. Hedeflerinize ulaşmanız için iyi bir etkendir.

Transit Jüpiter’ in Venüs ile birleşmesi: Transit Jüpiter’ in Venüs ile birleşmesi aşk hayatınızı ve sosyal ilişkilerinizi olumlu etkiler. Yükselen romantik duygular ve şahsi istekler söz konusudur. Bazen bu etki nişan ve evliliklerin yapıldığı dönemi gösterir. Bu olayların gerçekleşmesi için sadece bu etki yeterli olmayabilir.Destekleyici enerjilerin de olması gerekir. Sanatsal faaliyetler için favori konumdur. Ayrıca bu etki parasal kazançları arttırdığı gibi, lüks harcamaların artışına da neden olabilir.

Transit Jüpiter’ in Mars ile birleşmesi: Transit Jüpiter’ in Mars ile birleşmesi kendinize olan güveninizin arttığı bir dönemdir. Bu etki altında risk almaktan korkmaz, iş yaşamınızda hırs nedeniyle güç kazanmaya çalışırsınız. Gurur, aşırılıklar ve inatçı davranışlar zarar verici olabilir. Güçlü bir transittir. Olumlu etkisi sizi başarıya, güç sahibi olmaya, zenginliğe şöhrete taşıyabilir. Rahata düşkünlük ve gevşeklik bu transitin olumsuz yansımasına neden olur. Sonuçta yıkım, ayrılıklar ve kayıplar söz konusudur.

Transit Jüpiter’ in Jüpiter ile birleşmesi: Yaklaşık 12 yılda bir yaşanan bir transittir. Transit Jüpiter ile natal Jüpiter’ in birleşimi horoskopunuzda bulunduğu evin yönettiği konularda belirgin bir şansın ve iyiye gidişin göstergesidir. Bu dönemde genişleyen olanaklar ve fırsatlar söz konusudur. Eğitim, yolculuk ve para işleri için favori bir konumdur. Bu etki altında kişisel idealleriniz ve inançlarınızın güçlendiğini hissedersiniz. Oluşan enerjinin etkisiyle her şeyi yeniden planlar ve yeni başlangıçlar için harekete geçersiniz. Evlilik, ortaklık, iş, eğitim ve idealler için önemli adımlar atabilir, hayatınıza yeni bir yön verebilirsiniz. Bu transit bir yaşam döneminin kapatılıp başka bir dönemin açılmasına neden olabilir. 24 ve 36 yaş döneminde gerçekleşen transit çok önemlidir. Fırsatlar kapınızı çalarken, siz de kapıyı açmasını bilmelisiniz. Bu transitten olumlu yararlanmak için yakındaki Satürn transitini gözlemleyerek doğru seçimler yapmanız sizi başarıya götürecektir.

Transit Jüpiter’ in Satürn ile birleşmesi: Transit Jüpiter’ in natal Satürn ile birleşmesi sizi güvenlik arayışı içine itebilir. Bu konum yaşam standardınızı yükseltmek için itici enerjiyi açığa çıkarır. Bu dönemi geleceğiniz için sağlam temellerin oluşturulacağı bir dönem olarak düşünebilirsiniz. Değişim için iyi bir zaman değildir. Hedeften sapmalar sorunlar ile karşılaşmanıza neden olur. Bu transit işsiz ve bunalımlı bir döneminize rastlarsa çıkış yolu bulmanızı kolaylaştırır. Yeni başlangıçlar için fırsatlar oluşturur.

Transit Jüpiter’ in Uranüs ile birleşmesi: Transit Jüpiter’ in bu konumu içinizde özgür ve yaratıcı düşünceyi açığa çıkarırken, sizi yeni arayışlar içine itebilir. Çevrenizden kaynaklanan kısıtlanma ve baskıları aşma dönemidir. Bu evre ani kazanç ve kayıpların, başlayan ve biten ilişkilerin, parlak düşüncelerle elde edilen başarıların dönemi olarak yaşanabilir. Her yönden geliştirici bir etkidir. Olumsuz etkileşiminde hatalı ilişkiler ve yapılan yanlışlar söz konusudur. Bu etki altında sosyal otoriteye karşı alınan tavırlar ve davranışlar kişiyi toplum dışına itebilir.

Transit Jüpiter’ in Neptün ile birleşmesi: Transit Jüpiter’ in Neptün ile oluşturacağı birleşim sezgilerinizi arttırırken hayal dünyanızı genişletir. Bu dönem yaratıcı düşünce gücünüzün ve sanatsal faaliyetlere duyduğunuz ilginin arttığı bir zaman dilimidir. İyi motive olursanız başarılı yapıtlar ortaya çıkarabilirsiniz. Yazarlar ve sanatçılar için favori bir konumdur. Olumsuz etkileşiminde kendinize acıma, ruhsal sarsıntı, hayallerinizde kendinizi kandırma ve rahatınıza düşkünlük ortaya çıkabilir. Hayal aleminde gezinmeniz gerçekler ile aranızdaki bağı koparabilir.

Transit Jüpiter’ in Pluton ile birleşmesi: Transit Jüpiter’ in Pluton ile oluşturduğu birleşim düşüncelerinize derinlik kazandırarak yaşamın gerçek yüzünü anlamanıza yardım eder. Olumlu etkisinden yararlanırsanız bilgi peşinde koşar, yeteneklerinizi geliştirmeye çalışırsınız. Olumsuz etkileşimde içinize kapanır, yaşamın sonunu merak eder ve gizli şeylere ilgi duyarsınız.

07-27-2011 06:20 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Transit Jüpiter' in Doğum Haritasındaki Planetlerle Etkileşimi - Yakamoz - 07-27-2011 06:20 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Transit Jüpiter ve Köşe Noktalarından Geçişi astrosohbet 46 61,424 11-27-2019 01:22 PM
Son Mesaj: gullusutcu
  Transit Jüpiterin Açıları Simurg 110 165,290 10-20-2019 12:17 PM
Son Mesaj: Frederico
  Transit Jüpiter Evlerde salmakis 65 142,062 07-08-2019 01:15 AM
Son Mesaj: Karpuzseverim
  Jupiter Akrep Dönemi Başlasın ! Alejandro 39 44,615 04-15-2018 02:13 AM
Son Mesaj: say24
  Jupiter Terazi dönemi başlasın ! Alejandro 94 102,482 07-08-2017 09:29 PM
Son Mesaj: gemini
  transit jüpiter günes mars merkür kavuşumu kartalyus 3 7,267 07-19-2016 11:17 PM
Son Mesaj: Alejandro
  Transit Jüpiter'in şans noktasından geçişi Reinarubia 6 14,610 12-23-2012 07:39 PM
Son Mesaj: Reinarubia
  jüpiter geri harekette!! ginka 46 56,879 10-05-2012 10:23 PM
Son Mesaj: arzu
  Jüpiter Koç Burcunda Luli 42 62,404 04-06-2011 12:42 AM
Son Mesaj: arzu
  Jüpiter Balıkta astrosohbet 19 28,024 02-08-2010 03:55 AM
Son Mesaj: Mercan

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir