Değerlendir:
  • 20 Oy - 2.95 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Boğa Burcu ve Özellikleri
Yazar Mesaj
michiru Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 61
Üyelik Tarihi: Jan 2012

Rep Puanı: 0

Mesaj: #41
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri
tuhaftır,boğa burcunun özelliklerini içsel olarak idealize ederdim;sabır,dayanaklılık,şefkat ve bağlılık gibi... (her halde jüpiterim ve marsımın boğada hemde 2.evde olmasından olacak) lakin şu ara tanıştığım iki boğa sayesinde tekrardan bir düşünme raddesine geldim :D
01-18-2012 12:28 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #42
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri
BOĞA BURCU
SABİT NİTELİKTE
TOPRAK ELEMENTİNDE
FEMİNEN
YÖNETİCİ GEZEGENİ VENÜS
AY BOĞA BURCUNDA YÜCELİR
MARS BOĞA BURCUNDA ZARARLI
URANÜS BOĞA BURCUNDA DÜŞER
KRİTİK DERECELERİ 9 ve 21ir zevk a
BOĞA BURCUNUN TARİHLER 20 NİSAN-20 MAYIS


Boğa burçları sakin ve ağırdan alan tutumları ile tanınırlar. Risk almaktan hoşlanmamalarının bir nedeni de maddi rahat ve güvenceye atmamaktır. Bu nedenle Boğa burcu kişilerinin bir ellerindekini sağlama alma dürtüleri vardır. Sahip olduklarını kolay kolay bırakmak istemezler. Sebatkar, dayanıklı, fiziksel olarak sağlam,ayaklarını yere sağlam basan insanlar olduklarını söyleyebiliriz. Bir kez karar verdiler mi onları bu karardandöndürmek oldukça zordur , bu nedenle inatçı bir kişiliğe sahiptirler. Bazen düşüncelerinde doğmatik veya muhafazakar olabilirler. Değişmekten ve değişikliklerden hoşlanmadıkları için, eğer rahat ve huzurlarını bozacak bir tehlike ortaya çıkarsa, öfkelerini deneyimlemek pek hoş olmayabilir. Hayal güçleri pek zengin değildir, ancak gerçekçi bakış açısı almak için herzaman onların görüşüne baş vurabilirsiniz. Günlük hayatta pratik ve basitlikten yanadırlar. Dokunma ve tat alma duyuları oldukça gelişkin olduğu için kolaylıkla hedonist zevkler geliştirebilirler. Pragmatik ve elle tutular değerlere sahip oldukları için Boğalar hayatlarının çoğunu bunları elde etmek ve sağlama almak için uğraşmakla geçirirler, yüksek bir zevk anlayışına sahip oldukları için de çevrelerinde rahat ama estetik eşyalar bulundururlar. Doğada yaşamaktan ya da yeşille içiçe olmaktan hoşlanırlar. Tensel zevklere de düşkün olduklarından kokular, masaj ve tenlerine yumuşak dokunuşlar onları çok mutlu eder. Çiçek yetiştirmek, bahçeye sahip olmak ve ekip dikmek Boğalar için bir yaşam biçimi olabilir. Sakınmaları gereken ise aşırı rahatlarına düşkümlük gösterip tembelleşip, hantallaşmaları olabilir. Vücutta sırt ve boyun bölgesi hassas yerleridir, boğaz çevresi ve ses telleri ile ilgili rahatsızlıklara yakalanabilirler.
ALINTI
03-24-2012 07:31 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #43
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri
Astrolojiye ilk başladığım yıllarda anlamakta en zorlandığım burçlardan birisi Boğa idi. Hele Jüpiter Boğa'dayı hiç anlayamazdım. Boğa paranın burcudur, Jüpiter de şans gezegenidir. Dolayısıyla bu insan para açısından şanslı, çok parası olacak gibi açıklamalar oldum olası bana bir şey ifade etmedi. Çünkü ben bunların ardındaki anlamın peşine düşmüştüm. Boğa'da hiç gezegenim yok, insan kendisinde deneyimlemediği şeyi anlamakta zorlanıyor. Hele astroloji sembolizmi deneyim olmadan çok kısır kalıyor. Neyse ki 2. evdeki bir gezegenim, ayrıca çok sayıda Boğa burcu arkadaşım vardı ve bu sayede Boğa burcunu kavrayabildim. Lisede tarih öğretmenimiz Roma döneminin çöküşünü anlatırken, Roma'lılar iyice azıtmışlardı, yattıkları yerden üzüm yer, şarap içerlerdi diye anlatırdı. Zaten o dersten sadece bu aklımda kalmış. Her neyse, öğretmen bize aslında Boğa burcunun bir yönünü anlatıyordu. Doğrusu hiç yattığım yerden üzüm yiyemedim, çünkü ben şöyle bir uzanıp keyfini çıkartma özürlüsüyüm.



Şöyle bir uzanmak, toprak ananın nimetlerinin tadını çıkartmak, beş duyuyu beslemek Boğa burcunun en önemli özelliklerindendir, ancak bunun aşırısı insanı mutsuzluğa götürebilir. Benim tanıdığım Boğa özelliklerine sahip bazı kişiler karınları acıkınca dünyayı görmezler. Her şeyden önce mutlaka yemek yemeleri gerekir. Bunun ne sakıncası var diyebilirsiniz. Bir de şöyle düşünün, diyelim ki işinizde önemli bir sorununuz var ve bir türlü bu sorunu konuşma fırsatı bulamıyorsunuz. Nihayet bir gün denk geldi ve sorunu konuşma fırsatı doğdu. Ancak bu fırsat tam da öğlene rastladı ve biraz sonra karnınız acıktı... İşte bu özelliğinde aşırıya kaçan bir Boğa insanı açlığını erteleyip sorununu çözeceğine yemek yemeye gidebilir. Bunu bir de daha geniş çaplı sorunlar için düşünün... Beş duyuyu beslemek, güvenliği sağlamak derken kendi özelliklerinizi geliştirmekten, değer verdiklerinize sahip çıkmaktan geri kalabilirsiniz. Oysa Boğa burcunun yapması gereken maddi, manevi kendi özelliklerine sahip çıkarak, doğuştan varolan yeteneklerini geliştirerek maddesel dünyada somut ve kalıcı bir değer üretmektir. Ancak bu üretkenliğini kullandığında kendisini güvende hissedebilir. Şimdi Güneş Boğa burcunda ilerlediğine göre (maddi, manevi) neyin size ait olduğunu, neyin olmadığını irdelemekte, sizin olanlara sahip çıkmakta ve bunlara sahip olduğunuz için şükran duymakta yarar var.



© Barış İlhan
04-20-2012 11:23 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #44
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri
Boga nin gelistirmesi gerekenler

Biçim vermek, onu sağlamlaştırmak

Kendi değerinin farkına varmak

Değer verdiklerine sahip çıkmak

Beş duyunun tadını çıkartmak

Şükran duygusu geliştirmek

Tabiat ananın besleyiciliğine inanmak

Yeterli olduğunu kavramak

Kendi özelliklerini, yeteneklerini geliştirmek

Üretmek

astrolojidergisi.com
04-20-2012 11:24 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Arkadaş
Kayıtsız

 
Mesaj: #45
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri
Boğa burcu hakkında anlatılanlar için teşekkürler gülücük

Boğa burcundan bahsederken doğadanda hep bahsediliyor. Doğallıktan hoşlandığınıda duymuştum.

Galiba bitkiler ve hayvanlar alemide boğa burcunun içinde.

5 duyu organı ile var olanı kavramak olabilir.

Tam tersi akrep'te 5 duyu organı olmadan, ölüm ve ötesini kavramayı açıklıyor olabilir.

Biri var olmak, biri yok olmak
04-20-2012 01:52 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #46
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri
(04-20-2012 01:52 PM)By Ceykp Yazılan:  Boğa burcu hakkında anlatılanlar için teşekkürler gülücük

Boğa burcundan bahsederken doğadanda hep bahsediliyor. Doğallıktan hoşlandığınıda duymuştum.

Galiba bitkiler ve hayvanlar alemide boğa burcunun içinde.

5 duyu organı ile var olanı kavramak olabilir.

Tam tersi akrep'te 5 duyu organı olmadan, ölüm ve ötesini kavramayı açıklıyor olabilir.

Biri var olmak, biri yok olmak

Biri Mayısta topraktan fışkıran hayatın dayanıklılığını / kök salmasını ifade ediyor

Diğeri Kasım.. Yaprak dökümü ve toprağın kelime-i şehadet getirmesi gülücük

04-20-2012 04:49 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Arkadaş
Kayıtsız

 
Mesaj: #47
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri
makara

Mayısta meyva veren ağaçlar, kasımda kelime-i şaadet getiriyor gülücük
04-20-2012 05:20 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #48
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri
Kendi kendine, kendi kaynaklarında ve sağlamlaştırarak yolculuğuna ağır-ağır devam eder Boğa Burcu.



Zodyak kuşağının ikinci, toprak elementinin ilk burcu olması pratikliğini ve kendisinden önce başlatılanı muhafaza ederek devam ettirme gücünü tanımlar. Israrcı kararlılığıyla temelleri çok sağlam atar ve bu yapının devam ettirilmesi için gerekeni sürekli sağlar. Bu yüzden bulunduğu konumunu ve içinde bulunduğu yapıyı uzun süre devam ettirebilme yetisine sahiptir. Ancak bazen bu çabası gereğinden fazla uzun sürebilir ve bu süreç içinde kendi haklarını savunmakla ilgili sorunlar yaşayabilir. Çünkü kendi önceliği pratik devamlılık üzerinedir, bireylik üzerine değil. Bu yüzden kendi bireyliğini ve emsalsiz farklılığını uzun süre görmezlikten gelebilir veya yokmuş gibi yapabilir. Belki de, daha önemlisi bunun değerini oldukça geç fark edebilir. Boğa burcunun hep kendine has yavaş bir süreci vardır. Bu konuda zorlanmaktan ve başkalarının süreçlerinin dayatılmasından hiç hoşlanmaz. Kendi istikrarlı tekrarı içinde bir bildiği vardır ve buna müdahale edilmesini istemez. Aslında onun olduğu gibi kalabilmesinin bir sırrı da budur. O hep bildiğiniz kişidir, şaşırtmayı sevmez. Bu yüzden de güvenilirdir. Siz ne derseniz deyin kendi bildiğini, kendi sürecinde yapmaya ısrarcıdır, ta ki öneriniz pratik işlerliliğini veya haz kaynağını onun sürecinde kanıtlayıncaya değin.



Genel olarak değişimi ve sürprizleri gereksiz bulan bir mizacı vardır. O, daha ziyade her şeyin aynı kalmasından yanadır. Hatta değişime yöneltilen gücün gereksiz olduğunu bile savunabilir, çünkü önceliği savunmak ve aynı şekilde muhafaza etmektir. Bu konuda onun üstüne yoktur. Elindeki kaynakların gerekliliği ve pratikliği konusunda olağanüstü duyuları vardır. Hesabını en azami gerekliliğe göre yapabilir. Gücünü de bu şekilde biriktirip, son derece dirençli bir şekilde savunma yapabilir. Böylece hayatta, sadece olduğu gibi olduğunda, mutlu olabilmek için tüm gerekliliğe sahip olduğunu keşfedecektir. Son derece pratik bir gerçekliğe sahiptir ve gerekli kararları kesin bir netlikle alıp uygulamaya geçirebilir. Aslında duyularıyla ilgili gerçekçiliği de çok nettir. Tüm güzelliklere karşı duyarlıdır. Hazda kalma sürecinin uzatılmasına ve güvenceye fazlaca önem verebilir. Bu yaklaşım bazen tembelliğe ve hiç risk almamaya yol açabilir. Bu yüzden hedefinin sürekliliği, pratik bir sonuca ulaşabilmesi, haz vermesi ve duyulara hitap edebilmesi anda ve mekanda kalarak yoluna devam etmesini sağlayan önemli unsurlardır. İşte bu nedenle, sanata duyarlı ve kendi kaynaklarıyla hayatta güzelliği yaratabilen ve devamını talep eden yapısı, onu canlı ve dinamik kılar. Aksi halde aynılığın fazlaca monotonlaştığı ve sürekliliğin gereğinden fazla önemsendiği sıkıcı tekrarların içinde kendisini, tüm hakları ve kaynaklarıyla beraber en asgari düzeye indirgediği bir hayat yaşayabilir.



Ya da tam tersi varlığını ve değerini sadece sahip olduklarına endeksleyebilir. O zaman duyarlı mizacını, kuru, sert, kuralcı ve hatta zalim bir şekilde tutsak bırakır ve kurban edebilir. İşte Boğa’nın paylaşmayan yanı bu zalimliğin değişmeyen sertliğidir. Kendine de sadece kendi kaynaklarıyla sınırlı kalmayı ve yalnızlığı fazlasıyla dayatabilir. Her türlü zorlukla tek başına mücadele etmeyi bir çeşit dayanıklılık testi gibi görebilir. İşin kötüsü bunu da gereğinden uzun bir süre devam ettirebilir. Paylaşım dengesi, alıp, kabullenip, geri verip, muhafaza edebilmek çelişkisi, yola devam eden Boğa’nın önüne sıklıkla çıkan gelişim konularından birisidir.



Tüm burçlar gibi Boğa da bunun dengesini kendi sahip olduğu yeteneklerle çözebilecek ve emsalsizliğini hayata katarak fark yaratacak burçtur. Bunu yaşayabileceğiniz bir 2012 diliyorum, doğum gününüz kutlu olsun!


astrolojivebiz
05-02-2012 11:14 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #49
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri
Komünizmin kuramsal kurucusu olan Karl Marx 5.Mayıs.1818’de doğmuştur. Güneş’i, Ay’ı ve bunların yöneticisi olan Venüs’ü Boğa’da olduğu için doğasında Boğa özellikleri oldukça vurgulanmıştır.

Marx’ın felsefesindeki materyalizm ve ekonomik konulara vurgu, madde ve parayı simgeleyen Boğa burcunun özelliklerini açıkça göstermektedir. Marx’ın Yükselen burcu Kova’dır. Kova toplumsal (komünal), halktan yana, devrimci bir burçtur. Burada komünizmi temsil etmektedir. Boğa ve Kova birbirlerine kare yapan burçlardır. Aralarında direnç vardır. Buradaki direnç sahip olunan para, mal, değer (Boğa) ile bunun toplumsal, eşit paylaşımı (Kova) arasındaki çatışmadır. Marx’ın felsefesi de bu tema üzerine kurulmuştur.


astrolojidergisi.com
05-03-2012 12:32 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
bu şarkı yarınlara Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 633
Üyelik Tarihi: Jul 2010

Rep Puanı: 65

Mesaj: #50
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri
keşfedilen bir şeyi yeni keşfetmiiş gibi olmasın ama gülücük bir şeye dikkat ettim... uzun yıllardır farkındayım ki sonbahar/kış döneminin ardından gelen İLK güneşli günlerde insanlar çok erken uyanıyor ve özellikle sabah saatlerinde bir saat uyudum zannederken bir de bakıyor ki aslında beş dakika anca uyumuş.(diğer çoğunluk zamanlarda tam tersi olur!)


lakin insan, güneşli günlere alıştı mı üç ya da dört hafta sonra bu sefer bir uyku bastırıyor ki yukarıda bahsettiğim durumun sanki rövanşı alınıyor... ben eminim ki bu birkaç haftadır herkes yorgun, hep uyuma isteğinde ve de iştahı açık bir betimlemede... Sıkıya gelemiyor... Hep hantal hantal uzanmak, müzik dinlemek, aşık olmak istiyor.



ne de çok uyuyor boğa tabiatına sürprizzz acaba diyorum boğanın tembel türünden olan insan tipi, bu özelliğini salt mevsimden mi almaktadır??

t'as l'air d'une chanson...

kafka'nın takıntısı yalnızlığın laneti değil, tecavüze uğrayan yalnızlıktır! m. kundera

dance me to the end of love...!
05-11-2012 01:54 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Boğa burcu yüzü Nin.Me.Sar.Ra 20 44,607 05-28-2018 10:51 PM
Son Mesaj: Merau
  Boğa Burcu Vurgusu ve Ünlüleri astrosohbet 31 42,484 01-09-2018 04:48 PM
Son Mesaj: justicee
  Boğa Kadını yaren 20 27,552 05-19-2017 06:47 PM
Son Mesaj: gökyüzü
  Boğa Burcu ve Boğa Burcu'nun Bilinmeyen Yüzü Yakamoz 0 4,460 02-06-2015 01:47 AM
Son Mesaj: Yakamoz
  Boğa’nın Üç Tipi Luli 2 7,144 06-19-2014 11:02 PM
Son Mesaj: balsamic
  Diger Burclara Göre Boga Mavisahram 6 9,850 08-15-2012 01:25 AM
Son Mesaj: Derin
  Boğa Burcunun 10 Temel Özelliği Jackal 0 4,431 05-05-2012 10:54 PM
Son Mesaj: Jackal
  Edebiyatta ve felsefede Boğa'lar Derin 1 4,978 01-17-2012 11:08 PM
Son Mesaj: michiru
  Gücün Karanlık Tarafı : Boğa raisisset 0 4,284 08-22-2010 10:12 PM
Son Mesaj: raisisset
  Boğa Burcu ve Psikopatoloji Luli 0 3,900 05-15-2010 12:45 AM
Son Mesaj: Luli

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir