Değerlendir:
  • 20 Oy - 2.85 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Transitler ve Sorular
Yazar Mesaj
Arkadaş
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
Transitler ve Sorular
Bir JÜPİTER transitinin yaşantımıza tercüme edilmesini kolaylaştırmak için aşağıdaki gibi sorular sorabiliriz.

[/font]

- Karşınıza çıkan hangi olanaklar gerçekten size uygundur, kendinizi geliştirmeniz ve büyümeniz için gereklidir? Hangileri ise sadece keyfi olarak "hadi olsun bakalım" türünden, kof, fayda getirmeyecek gelişmelerdir?


- Hangi olanaklar (neler) sizi uzun vadede ileriye götürür? Neler sizi ileride olumsuz sonuçlarına katlanmak zorunda kalabileceğiniz, gerçek hedeflerinizden sapmanızla sonuçlanacak durumlara iter?


- Yeni olanakları doğru ve ayaklarınızın üstüne sağlam basar bir şekilde değerlendirmek için hangi belirli ve kalıcı yöntemleri uygulamalısınız? Bu yöntemleri bulmaktan sizi geri tutması olası duygu ve düşünceler neler olabilir?


- Yeni şeyler öğrenmek arzunuzdaki artışı nasıl kullanıyorsunuz?


- İnsan içine daha fazla çıkıyor musunuz? Yeni insanlar, başka kültürden gelen insanlarla ilişkileriniz var mı? Seyahat ediyor musunuz? Dünyanıza girmesi olası yabancı olan bu yeni şeyleri, insanları tanımanın sizin yaşam felsefenizi geliştirebilmeniz açısından ne kadar önemli olduğunun farkında mısınız? Yoksa "sepet şeklinde" gezip, pasaportunuzun sayfalarını mı doldurmaktasınız? Kadıköy vapurunda karşınıza oturmuş turist kızın ayakkabısının biçimsizliğine takılıp temsil ettiği şeyi sadece buna mı indirgemektesiniz?


- Vizyonunuz, yaşama dair fikirleriniz, görüşleriniz ne kadar size ait? Çoğunluğu ailenizden, çocukluk döneminin o meşhur "mahalle adabından" yani sosyal çevrenizden kalın izler mi taşımakta?


- Şu sıralar içinde bulunduğunuz bu iyimserlik ve kendine güven halini transitin bitiminden sonrada kalıcı kılmak, işe yarar tutmak için çaba gösteriyor musunuz? Yoksa bu pek hoş ruh halini bozuk para gibi harcamakta mısınız?


- Yaşamınızın anlamı nedir? Bu anlam hakkında bir fikriniz varsa bu anlamı günlük yaşama uygulamak, işlemek için ne yapabilirsiniz? Teoriyi pratik uygulamaya nasıl geçirebilirsiniz?



Eğer SATÜRN‘ün kalıcılığa,tutarlılığa ve disipline ilişkin sınavlarından birisiyle karşı karşıyaysak aşağıdaki sorulara "dürüstçe" cevap vermek, "Altın Çağ’ın Satürn’ü" ile tanışmamızı sağlayabilir.



[font=Verdana]- Kendinize karşı ne kadar dürüstsünüz? Kendi kendinizi ne kadar ciddiye alıyorsunuz?



- Yaşamınızdaki kalıcı, uzun vadeli ve dayanıklı yapıları nasıl kurar ve onları hangi yöntemlerle korursunuz?


- Yaşamınızda her hangi bir alanda darlık, yoksunluk veya memnuniyetsizlik hissediyor musunuz? Çoktan değiştirilmiş olması gereken şey nedir?

- Önceliğiniz nedir? Neler daha az önemlidir?


- Hedeflerinize ulaşmak için hangi önemli adımlar atılmalıdır?


gerektiğini düşünüyorsunuz? Sizi engellemesi olası içsel ve dışsal nedenler neler olabilir? Hedeflerinizi gerçekten güvenilir, sağlam bir temel üzerine inşaa ettiğinizden emin misiniz?


- Planlarınızı gerçeklerden yola çıkarak mı yapıyorsunuz? Yoksa herşey arzulanan gerçekliğin, ideal bir varsayımın üstüne mi kurulmakta? Yok varsaydığınız gerçekler söz konusu olabilir mi?


- Sizi korkutan durumlar veya insanlar var mı? Korkularınızla yüzleşir misiniz? Yoksa kaçar mısınız? Korkunuzu yok sayarak o temaların dış dünyadan size olaylar şeklinde çıkagelmelerini sağlayacak biçimde davranıyor olabilir misiniz?


- Otorite ile sorununuz var mı ? Ne kadar kendi kendinizin otoritesisiniz? Ne kadar dışsal otoriteye bağlısınız? Böylesi bir otorite bağımlılığı varsa ne yapmayı düşünüyorsunuz?


- Çocukluktan kalma bir takım sosyal normlar, örneklemeler v.b. şeylerin bugün kendiniz gibi yaşamanızı engellediği duygusunu taşıyor musunuz? Ebeveynlerinizin genel çizgisi neydi? Siz hangi alanlarda hala bu çizgiyi takip etmektesiniz, hangi alanlarda değişip geliştiğinizi düşünüyorsunuz? Kendi yolunuzu buldunuz mu?
03-01-2012 08:36 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Arkadaş
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
RE: Transitler ve Sorular
URANÜS transitleri size yaşamınızda önemli bir noktaya, kavşağa geldiğinizi söylerler. Hangi yöne gideceğinize karar vermek durumunda olursunuz. Sadece size has özellikleriniz, arzularınız, geleceğe ait planlarınız önem kazanır. Aşağıdaki sorular bu konuda size yardımcı olabilirler.


- Yaşamınızda hangi alanda eskiye bağlı kalıyorsunuz ve değişiklikten kaçınıyorsunuz? Daha iyi farkına varabilmek için kendinize şu soruyu sorun: "Yaşamımda herşeyin yirmi yıl daha aynı şekliyle kalmasını hayal edebilir miyim?" Bunu hayal etmek sizde nasıl bir duygu uyandırıyor?


- Değişim fikrini Uranüs getirir. Ancak o bir yapılanmadan farklıdır. Gerçekleşmesi istenen şeyin planlanması gerekir. Sizce içinizden gelen, çoğu zaman dışarıdakilerin hazırlıksız yakalandığı, değişim arzunuz ve hedeflediğiniz noktaya ulaşmak için hangi etaplardan geçmeyi tasarlıyorsunuz?


- Yapmak istediğiniz değişiklik, içinizden gelen güçlü değişim arzusu nereye kadar sizin farklılaşma arzunuzu tatmin etmeye yönelik? Sadece farklı olmak adına nedensiz ve sağlıksız bir baş kaldırı, isyankarlık gibi duygular söz konusu olabilir mi?


- Nerede ve ne zaman faklılıklarınız ortaya çıkar? Gerçek farklılığınız (bir ego gösterisi yapmaya yeltenmeksizin) nedir?


- Farklılığınızı en iyi nasıl ortaya koyabilirsiniz?


- Canlılığınızı, hareket etme ve eyleme geçme arzunuzu sinirlenmeksizin nasıl tatmin edersiniz?


NEPTÜN transitiyle ilgili olarak deneyimlerimiz genellikle yoğun bir siste , güçlü bir akıntı içinde bindiğimiz salı kazasız belasız karşı kıyıya ulaştırmak gibidir. Doğru yolu bir şekilde bilebiriz. İçsel olarak gelen bir bilgidir. Bizi yönlendiren beş duyumuzun dışında başka bir şey bize gitmemiz gereken yönü söyler. Ancak bu sesi duyabilmek için asla ve asla uyku halinde olmamalıyız. Uyuyan veya uyuşturulmuş bir bilincin işi değildir bu. Tam tersi, bilinç en açık, en saf halindeyken kendiliğinden bilebilir. Bu konsantrasyon halini çok iyi kavramalıyız ki Neptün gerçekten yaşamımız için yön bulmamızda etkin olan duygunun sembolü olsun. Aksi halde o salın üzerinde akıntıya kapılıp yolumuzu yitirebiliriz. İç dünyamız, ego sınırlarımızın ötesi ve nihayet evrenle, insanlıkla ortaklaşa paylaşılan temel duygular, kendi dışımızdakilerin ihtiyaçları gibi alanlarda kurban veya kurtarıcı rollerinden uzak durarak etkin olmalıyız. Aşağıdakilere benzer sorular bu alanda olası deneyimleri çözümlemede faydalı olabilirler:


- İç dünyanıza ilişkin ne yapıyorsunuz? ( doğa, rüya çalışmaları, resim, müzik ve benzeri sanatsal uğraşlar, size dinginlik veren, meditatif etki eden her türlü eylem


- Kendinizi dile getirmede her hangi bir yaratıcı etkinlikte bulunuyor musunuz?


- Fantazileriniz, hayalleriniz, gerçekleştirmeyi dilediğiniz her hangi bir rüyanız var mı? Eğer varsa bu hayalleri, fantazileri gerçeğe dönüştürmek için sizce ne yapmalısınız


- Ideal durumla gerçek durum bir yerlerde birbirlerine karışıyor olabilir mi?


- Genel olarak baktığınızda idealleriniz genellikle sadece sizin çıkarlarınızda, egonuzda yoğunlaşıyor olabilir mi?


- Başkalarının ihtiyaçlarına yaklaşımınız nedir?


- Verirken önce karşılığında alacaklarınızın hesabını yaptığınız olur mu?


- Empati sözcüğü size neyi çağrıştırıyor?


- Başkalarının ihtiyaçlarına en çok hangi alanlarda daha duyarlısınız?


- Hayal kırıklıkları yaşıyor musunuz? Eğer yaşıyorsanız buna sebep olan bizzat sizin hangi duygunuz olabilir?
03-01-2012 08:45 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Arkadaş
Kayıtsız

 
Mesaj: #3
RE: Transitler ve Sorular
Plüto Transitinde sorulacak sorular
[/font]
[font=Verdana]

- Yaşamınızda varlığı eskiden beri süre gelen her hangi bir yapının temellerinin çatırdamaya başladığını hissettiğiniz halde, oluşmakta olan yeni duruma karşı neler hissetmektesiniz? (güven, korku, öfke, güçsüzlük, acizlik) Eskinin silinip gitmekte olduğu gerçeğiyle nasıl baş edersiniz?


- Yaşantınızda dönüşüm, yeniden yapılanma gerekliliği olan durumlar olduğunu görebiliyor musunuz? Eski ve alışılmış olana sonsuza kadar elveda diyeceğinizi bile bile hayatınıza yeni giren durumlara ve elbetteki buna bağlı asıl duygulara "hoş geldin" diyebiliyor musunuz?


- Yaşantınızın her hangi bir alanında sizi sıkıştıran, sizi geride durmaya zorlayan, adeta enerjinizi baskılayan bir durum var mı? Gücünüzü daha fazla ortaya koymak, dile getirmek için ne gibi imkanlarınız var? Yaşamınızda belki gizliden gizliye istediğiniz, talep ettiğiniz bir alan, durum v.b için gücünüzü nasıl yönlendiriyorsunuz?


- Hangi şeylere, durumlara, insanlara, inanç veya varsayımlara fazlasıyla bağlısınız? Onlar olmaksızın yaşayamayacağınıza ilişkin duygularınız var mı?


- Ruhunuzun derinlerinde belki bir terapinin aydınlatılmasında çok fayda sağlayacağı "karanlık bir köşeniz" var mı?


- Adeta "içsel bir mayalanma" olarak görebileceğimiz bu dönüşüm sürecini desteklemek, teşvik etmek için ne yapabilirsiniz?


- Yaşam hedefiniz açısından bakıldığında ne kadar "egoist" bir insansınız? Toplumun (aile, iş, eş, ortaklıklar, ülke çıkarı v.b) faydası için egonuzun isteklerinden fedakarlık yapmanızın zamanı gelmiş olabilir mi?


- İçsel sesiniz kulaklarınıza ulaşabiliyor mu? Bu sesi duyabilmeniz için gerekli alanı ve zamanı yaratabiliyor musunuz?
03-01-2012 08:59 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Transitler astrosohbet 1,012 1,457,258 11-11-2020 02:56 AM
Son Mesaj: Feslegen
  İnsanı ot gibi hissettiren transitler Marie 27 36,892 11-21-2019 03:19 PM
Son Mesaj: Karmen
  Kişisel bakımlar ve dış görünüşde değişiklikler için uygun transitler ? Alejandro 18 28,050 09-13-2017 11:12 AM
Son Mesaj: Laremme
  Transitler Bize Neler Yaptı ? :) :( ariess 89 110,772 10-17-2010 02:00 AM
Son Mesaj: Félicé

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir