Değerlendir:
  • 23 Oy - 3.48 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

GÜNEŞ
Yazar Mesaj
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #1
GÜNEŞ
GÜNEŞ

Güneş'in astrolojide benzersiz bir yeri vardır. Diğer planetlerle eşit değildir. Zaten o bir planet değildir, ancak biz kolaylık sağladığı için planet diyoruz. Tüm diğer gezegenler onun etrafında dönerler, ve o ortalarında, verdiği ısı ve ışık sayesinde yaşamın devamlılığını sağlar. Tarihteki ilk gerçek tek tanrılı din olan solar kült Mısır firavunu Akhenaten tarafından kurulmuştur. Bunlar dünyanın kaynağının Güneş olduğuna inanırlardı.

Astrolojik çarkta Güneş, aldığı açılar ve bulunduğu burçla, pek çok astrolog için en önemli referans noktasıdır. Ancak tüm bu önemine rağmen, tek önemli faktör de değildir. Ay ve Yükselen ile bir arada yorumlandığında doğum haritasının önemli bir kısmı deşifre olmuş sayılır.

Pek çok kültürde güneş tanrıları bulunur. Yunanistan'da iki tekerlekli savaş arabasını her gün gökyüzünde kullanan Titan Helios’a güneşli Rodos adası verilmişti. Ancak batılı kültürde en fazla Apollo bilinir. Annesi Titan Leto, Zeus tarafından hamile bırakılır. Zeus’un karısı Hera bu durumda öfkesini Leto’ya yöneltir. Hera’nın gazabından korkan tüm yeryüzü ona kucak açmayı reddeder. Leto bebeğini güvenli bir yerde dünyaya getirebilmek için Ortygia (Bıldırcınlı ada) adasında Apollo’nun ikiz kız kardeşi Artemis’i, Ay tanrıçasını, doğurur. Aradan dokuz gün geçtikten sonra kardeşi Apollo’nun doğumuna yardım eder. Apollo doğduktan sonra tanrı adaya parlak anlamına gelen Delos adını verir. Bu adada hiçbir ölümlünün doğumuna ya da ölümüne izin verilmezdi. Delos, Cyclades adalarının merkezindedir. Tıpkı güneşin sistemin merkezinde yer alması gibi.



Apollo Yunan tanrılarının altın çocuğudur. Müzik, matematik, tıp ve kehanet yetenekleri ile ödüllendirilmiştir. Apollo kendisine Yunanistan’da parlayabileceği bir yer aramaktadır. En sonunda Delphi adındaki yeri bulur, ancak burası Python adlı bir yılan tarafından korunuyordur. Onunla savaşır ve Delphi’yi alır. Efsaneler yılanlarla savaşan tanrılarla doludur. Bazı feminist mitologlar tanrının ataerkil değerleri temsil ettiğini, yılanın ise yüce anneyi temsil ettiğini söylerler. Erich Neumann, Jung ekolünün iyi bir yorumcusu olarak bu efsanelere daha sofistike bir açıklama getirir. Yılan ya da ejderha kolektif bilinçdışını temsil etmektedir, bu da rahatlıkla yeraltında yaşamasına bağlanabilir. Bu yaratıklar aslında yaşamın gücünü ellerinde bulundururlar ancak bilinçli değildirler, bir hedefleri yoktur. Bu yılan ya da ejderhalar feminen olarak nitelendirilebilirler, çünkü bilinçli bir muhakemeden ziyade etkiler ve psişik olaylarla hareket ederler. Bu durumda canavarla savaşan tanrı kaosu bitirir ve yaşam enerjisini, kolektif bilinçdışını gün ışığına çıkarıp ona bir hedef verir.

Güneş her zaman yönlendirilmiş ya da hedefe kilitlenmiş bir amacı temsil eder. Haritalarımızda çok güçlü bir amacı gösterir. Bu nedenle Güneş güçlü bir erkek arketipi ile “içsel kral”la özdeşleşebilir. İster erkek, ister kadın olalım, bu “içsel kral”ın sadece Güneş ile açıklanması pek doğru olmaz – örneğin Jüpiter içsel kralın önemli bir parçasıdır. Benlik ancak içsel kral ile kraliçenin bir bütün olması ile oluşacaktır.

Her ne kadar içsel kral erkek arketipi olarak yorumlansa da, bu terimi kullanırken dikkat etmeliyiz. Japonya ve Cherokee yerlilerinde güneş tanrıçaları da bulunmaktaydı. Hititler tanrıça Hebat’a güneş tanrıçası derlerdi. Yunan mitolojisinde gençliğin tanrıçası, diğer tanrılara ambrosya (tanrıların yiyeceği) ve nektar (tanrıların içeceği) sunardı. Hebat (Yunan’da Hebe) ilk kadın güneş tanrıçasıdır.

Güneş arketipi kahramanı Herkül, Yunan ve Roma mitolojilerinin güçlü karakteri, aynı zamanda cesur olduğu kadar da kaotikti – sarhoş olur, kavga ederdi. Herkül’ün vahşi saldırganlığı Güneş’in mutsuz yanına işaret eder. Panteon’u düşünelim. Güneşin gayrimeşru oğlu babasını Güneş tanrısı Helios’u ziyaret etmek için en doğudaki uzak noktaya seyahat eder. Bir tek dileği vardır: Savaş arabasını tek başına kullanmak. Helios oğlunu vazgeçirmek için ne kadar ikna etmeye çalışsa da başaramaz. Sonunda razı olur ve Panteon'a atlı arabayı verir. Ancak atları kullanmak genç Panteon'un başaramayacağı kadar ustalık isteyen bir iştir. Gökyüzünde çılgınca, kontrolsüz bir şekilde dolaşırken, dünyaya yaklaştıkça ortalığı yakıp yok eder. Sonunda Jüpiter kızarak Panteon'un üzerine bir yıldırım gönderir. Bu mitin anlamına göre, fazla istek ve amaç yüklü olmak bizi saldırganlığa sürükler ve bunun neticeleri yıkıcı olur.

Bir diğer güneş miti İkarus’u, büyük usta zanaatkar Daedalus’un genç oğlunu içerir. Baba ve oğul Kral Minos tarafından, Daedalus’un kendi inşa ettiği labirentte tutsak edilmişlerdir. Kaçışlarını sağlayabilmek için baba her ikisi için mumdan kanatlar yapmış ve oğluna güneşe fazla yaklaşmaması konusunda uyarıda bulunmuştur. Ancak babasının sözlerine yeterince değer vermeyen İkarus, uçmak tecrübesinin de verdiği heyecan ile güneşe doğru uçmaya başlamış ve sonunda kanatları eriyerek denize düşmüştür. Kontrollü olan babası ise Sicilya’ya varmayı başarmıştır.

Bu mitolojik öyküler bize fazla güneş etkisinin yaratabileceği sorunları göstermektedir, bir diğer olumsuz etki de güneşin yeterli gücü olmadığı zaman yaşanmaktadır. Güneş geleneksel olarak Terazi'de düşüştedir. Burada kişinin istek ve amacı, diğer insanlarla uyum içerisinde olma çabası sebebiyle bastırılmıştır. Apollo en yakışıklı ve popüler tanrılardan biri olabilir, ama ilişkilerinde başarılı değildi. Hiç evlenmedi. Ok atma talimi yaparken kendisiyle alay ettiği için Apollon'a içerleyen Eros, oklarıyla Apollo'nun Daphne (Defne)’ye aşık olmasını sağladı. Ancak Daphne bu aşka karşılık vermedi ve dağa kaçtı. Apollon gazabı ile Apollo'nun en sevdiği bitki olan Defne ağacına dönüştü. Daphne neden kaçmıştı? Tanrılar arasında en yakışıklı, en popüler sayılan Apollon aşkına neden karşılık bulamamıştı? Bunun sebebi, güneş enerjisi yüksek insanlar için amaçları, istekleri o kadar önemlidir ki başkaları ile ilgilenecek zamanları yoktur; dünyayı keşfetmek ve onu fethetmekle çok meşguldürler. Güneş Aslan’ı yönetir, Koç’ta da güçlenir. Bu iki burçta egoizmleri ile meşhurdurlar.

Çeviren ve Derleyen : Berna ÇAPÇIOĞLU
Kaynaklar:
Pierre Grimal “MİTOLOJİ SÖZLÜĞÜ”, Sosyal Yayınları
Ariel Guttman & Kenneth Johnson “MYTHIC ASTROLOGY”, Llewellyn Pub.,
Liz Greene “MYTHIC ASTROLOGY”, Simon & Schuster Pub.
Donna Rosenberg “DÜNYA MİTOLOJİSİ”, İmge Kitabevi

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
04-30-2007 12:25 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Alya Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 98
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #2
RE: GÜNEŞ
Kendini Tanımayı Öğrenmek

“Astrolojik Güneş”

Mutlu, tatminli, kendi ile barışık bir hayat için kendini tanımanın öneminden bahsetmiştik. Kendini tanımak bilincinde olduğumuz yönümüz kadar bilinç dışımızdakileri anlamak ile mümkündü , bu bütünlüğün ortasında çekirdek misali özbenliğimiz duruyordu.

Astrolojide Güneş işte bu çekirdeğin arketipidir. Güneş sistemindeki diğer bütün gezegenler onun etrafında döner. Dünyanın, güneş etrafındaki dönüşü mevsimleri dolayısı ile hayatı oluşturur, ve insanın geçirdiği döngüleri temsil eder. Haritadaki bu çekirdek diğer gezegenlerin yarattığı bütün dengesizlikleri ve çatışmaların dengeleyicisidir.

Güneş girmeyen eve doktor girer

Artık hastalıkların sadece fizyolojik değil psikolojik boyutuda olduğunu biliyoruz. Hastalık kısaca dengesizliktir, A kimyasının B kimyası ile uyumsuzluğu veya iç dünyamızın dış dünya ile dengesizliği gibi. Güneş’in bagajlarımız etkisi ile yaşayabileceğimiz fizyolojik veya psikolojik hastalıkları iyileştirme kapasitesi bilinç dışındakini bilince getirme, karanlığı, aydınlığa getirme yoluyladır. Karanlıkta kalan, gelişemez, büyüyemez. Güneş’in temsil ettiği özbenliğimiz de bu yüzden karanlıkta kalmamalıdır.

Gezegenler arası sert açıların çokluğuna bakmaksızın Güneş bütün uyumsuzlukları ve problemleri çözebilen tek kuvvettir. Bu çatışmalar ve dengesizlikler eğer bilincimize diğer bir değişle aydınlığa çıkmazsa, erken aile ortamında yaşadığımız problemler ile birleşince bütün hayatımızı mahvetmeye yetebilir. Haritadaki Güneş’in neyi temsil ettiğini bilmek, özümüz, kimliğimiz ve kaderimizi bilmektir. Bunların bilinmesi ile sağlam temellere oturan kişiliğimizin, çocukluğumuzun hatıralarını veya aile geçmişimizin bilinçaltındaki etkilerini silme kapasitesi vardır. Psikoterapinin amacı da insanı, kollektif bilinçaltının, sosyal koşulların, ailenin, çocukluk yıllarının baskısından kurtararak kendi ile yeniden buluşturmak değil midir? İşte Güneş’in doktorluğu buradadır. Bu bağlamda Güneş’e içimizdeki doktor diyebiliriz.

Kompulsif davranışların etkisi altına girmiş kişiler, alkol, aşırı yemek, madde bağımlılığı veya diğer kendine zarar veren alışkanlıklara bağımlı olan kişiler, ortaya neden bağımlı oldukları konusunda bir sebep getiremezler ancak genelde bunların nedeni uzun süreli bastırılmış duyguların verdiği stresten kaçıştır. Güneş’in üstünün örtülmesi de bu bastırılmış duyguların en kapsamlısıdır.

Hayatın bizim için anlamı Güneş’in temsil ettiği değerlerdir. Bize kendimizden büyük bir şeyin parçası olduğumuzu hatırlatır ve onla uyumlu yaşamamızın yolunu gösterir. Büyük bir trajedi ve kayıp ile karşılaştığımızda bize yaşama sebebi verir. Her doktor bilir, eğer hasta yaşamak istemiyorsa, hiç bir ilaç ona fayda etmez.

Bir Mars-Satürn kare açısı veya bir Ay-Plüton karşıt açısı bizi bir iç çatışmaya sürüklese de, sadece merkezimiz, çekirdeğimiz, temelimiz zayıf olduğu zaman bizi yıkabilir. Güneş, bütün gezegenlerin ara bulucusudur, onların bizim aleyhimize değil bizim için çalışmalarını sağlar. Bize benlik hissi verip bütün parçalarımızı bir araya getirir ve bu benlik gezegenlerin temsil ettikleri değerlerin bizi kontrol etmesini değil onları ifade etmemizi sağlar.

Hayat Sanatı

Astrolojide Güneş’in yöneticisi Aslandır, temsil ettiği ev ise 5. yaratıcılık, kendini yaratıcı olarak ifade etme (bunların arasında çocuklar, sevgiyi ifade etme de vardır) evidir. Bu evin sembollediği artistik yetenek veya yaratıcılık bireyseldir, kişinin hayata çok özel olarak bağlanışıdır. Buradaki sanat, bildiğimiz alanda bir sanat olmasa da kişinin hayatı yaşayış sanatıdır, bilincin, insan hayatına yansımasıdır.

Güneş haritada hangi evde ise orada bir aitlik hissi vardır veya ruhumuza ilham veren yer o evdir diyebiliriz. Bu yüzden Güneş ile menkibemiz arasında bir bağ kurabiliriz, bu menkibe onun aracılığı ile hayatımız kazandığımız iş veya gönülden bağlandığımız hobimiz olabilir. Bu konuda herhangi bir ışık arıyorsak kendimizi, değerlerimizi ve vizyonumuzu anlamadan bu ışık bize gelmez.

Güneş’in haritamızdaki yeri, burcu ve açıları hayatımıza anlam verir, kaderimiz ve ilhamımız olur. Orada geleceğimiz vardır, gerçekten olmak istediğimiz veya olmamız gereken yer orasıdır. Yaşımız, koşullarımız ve duygusal ihtiyaçlarımıza bağlı olarak Güneş’in konumunu ve anlamını farklı yorumlayabiliriz fakat ne olursa olsun kişinin kaderinin kendi içinde olduğu unutulmamalıdır ve belki bu yüzden Güneş, menkibe ile direk bağlantılıdır. Kaderimizin örgüsünün dışsal değil, içsel olduğunu astroloji bize devamlı anlatmaya çalışır.

Güneş’in parlamayan ışığı

Güneş bize ışığını vermiyorsa, depresyon, yaşama arzusunda azalma, iç çelişkiler ve baskılar altında kalma, diğer kişilere bağımlı olma, kolektif ile özdeşleşme, başkalarının tasdikine aşırı bağlılık gibi problemler ile karşılaşırız. Güneş’in bize ışığını vermemesi, Güneş’in burcunun değerlerine ve ihtiyaçlarına hayatımızda yer vermemek, aktif olarak onun içinde bulunduğu evin temsil ettikleri ile meşgul olmamak, ona açı yapan gezegenlerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmamak ile haritada ifade edilir. Bunlar sonucu pasifleşme, güçsüzleşme, anlamsızlaşma ve kendimize güven eksikliği gibi duygular ile baş etmek zorunda kalırız. Kendi fikirlerimizin tasdiki için başkalarına ihtiyaç duyarız, çevremizden bizi soyutlayacak bütün fikir ve davranışlardan korkarız.

Hiç bir gezegen tek başına bütün değildir, buna Güneş te dahildir. Güneş’in içgüdüsel ihtiyaçlarımızın, çevremizin pahasına hayatımızda tek basina ifade edilmesi de yanlıştır fakat genelde karşılaşılan Güneşin fazla değil az ifade edilmesidir.

Saglıklı ve kuvvetli bir ego, eleştirdiğimiz “Egosentrik” olmak ile karıştırılmamalıdır

Bilincimizin temeli egomuzdur. Kuvvetli ve sağlam bir egonun gelişmesi bütünlüğümüz için çok önemlidir. Sağlıksız bir ego ile bilinç ve bilinçaltından oluşan bütünlük ile birleşme mümkün değildir. Doğum haritası kendi içinde ne kadar kuvvetli olursa olsun, erken çocukluk ortamı egonun gelişimde yıkıcı olumuşsa, özellikle kendi Güneş’leri ile iletişimi kuramamış ebevynler tarafından çocuğun özbenliği sistematik olarak yıpratılırsa ve çocuğu aile sorumluluklarının kendi olmasından önce geldiğine inandırırlarsa, yaşadığı toplum ve kültür kendine has bir birey olmasını desteklemiyorsa kişinin Güneşi parıldayamaz.

Güneş’in açılarına bakarak haritada dengenin sağlanıp sağlanamadığını anlarız. Özellikle, Ateş elementi eksik bir harita bize kişinin Güneş’inin getirdiği ilhama güvenmeğini gösterir. Kişi kendini yaratıcı olarak görmeyebilir ve diğerlerinin yaratıcılığının takipcisi olur. Bu hal aşırı güvenlik ihtiyacı ve diğerlerine bağımlılık gibi harita konfigurasyonları ile desteklenebilir. Böyle bir harita dengesine sahip çocuk eğer çevreye olan sorumluluğu öne çıkaran bir aileye sahipse hemen bakıcı rolünü üstlenebilir. Ailesi tarafından sevilmeyeceği düşüncesi ile gerçek kişiliğini ifade etmekten korkabilir.

Güneş’e zor açılar bir iç çatışmanın göstergesidir ve buna neden olarak baba ile sorunları da gösterebiliriz. Satürn gerilemesi ile anlatılmaya çalışılan düzen kurucu, kural koyucu, hedef belirleyici baba özelliklerinden mahrumiyet, Güneş’in zor konumu ile kahraman olarak görülen babanın çocuğa beklediklerini vermemesidir.

Güneş’e Uranüs, Plüton, Neptün’den gelen sert açılar ise kişini kollektif ile yani dış dünya ya açık olamama veya uyum problemine işaret edebilir ve kişinin birey olarak parlama ihtiyacından bahseder. Böyle bir konuma sahip kişilerin kendi kimliğini yaşarken, topluma hizmet verecek bir aracı bulmasını gerektirir. Herşeyin temeli dengedir ve hiçbir şeyin aşırısına kaçılmamalıdır.

Güneş’in hangi evde olduğu da kişilik ve toplum arasında ki bir çatışmaya gösterge olabilir. Güneş eğer 8., 11. veya 12. evlerde ise kollektif bilince çok açık olmayı gösterir ve kişisel vizyon ifade edilirken ve topluma bir şekilde katkıda bulunmasının gerekliliğini bize anlatır. Güneş 4. veya 10. evde ise ebevylerden biri ile kuvvetli bağ sonucu kendi ışığını kendine değil, o ebevynin yaşanmamış hayatına yöneltme tehlikesinden bahseder.

Açıları ne kadar zor olursa olsun eğer istersek Güneş’imizi ifade edebiliriz fakat zor açılar bizim bunun için çok calışmamız gerektiğine işaret eder. Öteyandan haritamızda Güneş’in konumun iyi olması hayatta problem yaşamayacağız demek değildir. Örneğin sadece Güneş’i ifade etmek Ay’ımız (duygusal dünyamız) ile kontağı kopartabilir bu da başka türlü sıkıntılar getirir.

Ancak Güneş ışığının kaybı, hayatın anlamının kaybolmasıdır ve Ay’ın verdiği hiçbir duygusal tatmin bunun yerini tutamaz. Yaşamak için bir sebep göremiyorsak, o zaman başkaları üzerinden yaşamaya başlarız ki onlar da bizi bir şekilde hayal kırıklığına uğratırsa daha büyük bir yıkım ile karşılaşırız.

Kendimizi bir birey olarak geliştirmeye başdığımızda, diğerlerinin, özellikle partnerimiz veya çocuklarımız üzerinden (için, uğruna) yaşamayı bıraktığımızda, onlardan tepki görürüz. Halbuki önceden onlar için yaşarken bunu kontrol etme olarak algılıyorlardı degil mi?

Bireyleşmemize etrafımız direnecekdir

Güneş, içimizdeki bize ait ve yalnız olan bir şeyin imajıdır ve sadece onu diğerlerinin bağından ayırdığımız zaman parlamaya başlar. Güneşimizin ışığının keyfini çıkarmak bir derece de yalnızlık ile gelse de (tabi bu etrafımızda insanlar olmaması demek değildir) bilmemiz gereken bunu yaşamamız gerektiğidir çünkü eğer egomuz tam olarak gelişmezse bilinçaltımıza tamamen çökebiliriz. Aile veya toplum ile bir çatışma kaçınılmazdır fakat bu ışığı yakalamadan veya egomuzu sağlamlaştırmadan yaşadığımız aşk veya sevgi sadece bir bağımlılıktır. Diğer insanı ayrı bir şahıs olarak saygı duyup, kendimizden ayıramazsak gerçek anlamda bir sevgiyi yaşayamayız.

İçimizdeki güneşin parlamaması bize mutsuzluk verirken yalnızlık korkusu, kıskançlık korkusu, diğerleri tarafından beğenilmeme, tasdik edilmeme korkusu ile, Güneş’in üstünü örtebiliriz. Eğer kendimizden emin değilsek, diğerlerinin tasdiki o kadar önemli olur ki Güneş’imizi ifade etmeği akıl bile edemeyiz. Kendimize ait, sıradışı, özel bir şey ortaya çıkartırsak diğerlerinin bize kızacağını, kabul etmeyeceğini düşünürken hep sıradan olanı seçebiliriz. Giderek ifade edilememişlik içimizi yer bitirir ve sonra değişik olana veya kendini sıradan şekilde ifade etmeyene bizde saldırırız. Buna örnek olarak sanatçıların, aktörlerin veya aktristlerin önce hayran olunup, yüceltilip daha sonra aynı kişilerce küçültülmesi gösterebiliriz. Güneş ışığınının diğerlerince tehtid unsuru olarak görülüp, saldırılmasının tarihte bir çok örneği vardır.

Sonuç olarak Astrolojik Güneş’ten yani kişinin yaratıcılığından bahsederken gerçekten diğerlerinden farklı olan, kendi kaderine ve hayata katkısı olan, kişinin özünden bahsederiz. Güneş’in temsil ettiklerini yaşamanın bize ne katacağı, ne kaybettireceği ve neden onları yaşamamayı seçtiğimizi iyi düşünmeliyiz çünkü düşünmemenin bedeli ağırdır.


Pelin Hattatoğlu

Yapılan hiçbir iyilik cezasız kalmaz! Bekle gör ki yaptığın iyiliklerin cezasını çektirsinler!
06-12-2007 05:59 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #3
GÜNEŞ
Bir birey olarak potansiyelin ve benzersizliğinin çekirdeğidir: kişinin kim olduğu ve etrafta ne olduğunu anlatır. O, ana yönü temsil eder, ve kişinin, neyi yapmaya başladığını başarması için kişinin kararlılığını ifade eder..

Güneşin konumu, saygı ve otoriteyi yönetmesi için senin kişisel dürüstlüğün ve bütünlüğün, yeteneğin derinliğini gösterir, diğerlerini hayran bırakmak ve etkilemek. O, kişinin karakterinin pulunu gösterir, kişinin bireyliğinin en derin lezzetidir.

Senin işaretin (Güneş işareti), güneşin, o zaman içeride olduğu Zodyak işaretidir, ve senin, doğmuş olduğunu yerleştirir. On iki burç vardır, ve her işaret, otuz dereceden yapılır, tam Zodyak'ta 360 dereceyi yapmaktır. Güneş, bir günde bir derecenin hakkında yolculuk yapar, ve öyle bir on iki ay döneminde Zodyak doğru boyunca olur.

Kişinin güneş işareti, bu yaşam boyunca kişinin seyahatinde , en içerdeki ruhsal motivasyonunun içinde durur.kişinin karakterinin en içerdeki yapısının izidir.


Çeviri

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
07-14-2007 03:18 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #4
Cvp: GÜNEŞ
Güneş

Yönettiği:Aslan

Zarar gördüğü: Kova

güçlü olduğu:Koç

Düşük olduğu: Terazi

Zodyaktaki yolu bir yıldır. Her burçta yaklaışık bir ay kalır.

Arketipi:Kahraman,baba, kral

Gölgesi:Hükmedici, megaloman

Prensipleri:Güneş doğuştan gelen karakterinizi,temel konularınızı,kişiliğinizin en çok geliştiği alanları ve biçimleri temsil eder. Hayattaki yolunuzu ve amacınızı, sizin için en temel ve gerekli şeyleri simgeler. Güneş bilinci, aklı
iradeyi, faaliyeti, yaşamsal enerjiyidinamik gücü,bireysel yaratıcılığı ve farkındalığı, aydınlığı, sıcaklığı, motivasyon yeteneğini,cesareti iyimserliğive yaşam gücünü temsil eder. Marsla birlikte güneş horoskoptaki erkeksi prensipleri düzenler. Aynı zamanda insanın babasına veyabaab yerini tutan insanlara ve otoritekonumundaki insanlara karşı tavrınıda yansıtır.

Güçlü yönleri: Özgüvenli birey,Güçlü benlik gelişimi.Güçlü bir izlenim veren çarpıcı bir kişilik. Kendine inanan, çok çok canlı ve sıcak bir insan Candan, cömert, yaratıcı,bağımsız ve kendine güveni sağlam.

Problemli Alanı: Aşırı büyümüş insan. Ya kişisel imkanlarını olduğundan daha büük gören, abartılı,şişinti, ve kendini beğenmiş biri ya da kırılgan, zayıf iradeli, dalkavukluğa yatkın ve kendi değerini geliştirmekte zorlanan, geç gelişen biri.

Amacı: Ne ise o olma dürtüsü, bireysel karakterini geliştirme arzusu. Bütünlüğe, benliğinin iç merkezine ve gerçek kimliğine ulaşma arayışı. "Bir kahramanın yolculuğu"


Güneş Prensibinin Temsilcileri: Tüm rol modelleri ve güçlü kişilikler: Babalar, yöneticiler, otorite figürleri,politikacılar,örgütleyiciler, aristokrasi, ama aynı zamanda egoistler, diktatörler, zorbalar,dolandırıcılar ve megalomanlar.

Fiziksel bağlantıları: Kalp,omurilik, kan dolaşımı, karın boşluğu, solunum sistemi

Mitolojik Bağlantıları: Helios(yunan)/ sol(roma), güneş tanrısı _ en önemli Apollo( yunan ve roma) aynı zamanda Phoebus( parlak) da denir, Zeus ile Leto nun oğlu parlak güneşli günlerin, güzel sanatların, tedavi sanatının ve bilgeliğin tanrısı.


Kaynak:Astrolojini anahtar sözcükleri kitabı

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
08-22-2007 04:02 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #5
Cvp: GÜNEŞ
Hayatın güç kaynağı: Güneş

Astrolojiyle ilgilenmeye başladığım günlerden bu yana kafamı meşgul eden konulardan biri de, dünyaya hayat veren Güneş’in neden doğal olumsuz olarak kabul edildiğidir.

Astrolojide Güneş’in en önemli özelliği çevresine ısı ve ışık vermesidir. Bu ısı o kadar güçlüdür ki, yanına fazla yaklaşan herşeyi yakıp kavurur. Bu yüzden Güneş’in olumsuz kabul edilmesi mantıklıdır. Güneş’le aynı evde yer alan gezegenler eğer fazla yaklaşmışlarsa Güneş’in ısısından etkilenir ve yanık kabul edilirler. Yanık bir gezegen olumlu etkisini yeteri kadar gösteremez. Her gezegen için yanma dereceleri farkı olmakla beraber, Güneş’e 5 dereceden daha yakınlık çok zararlı olarak kabul edilebilir. Güneş’le aynı evde bulunan bir gezegen yanık olmasa bile, olumsuz bir gezegenle aynı evde olmanın bedelini öder ve olumlu etkisi azalır.

Hint mitolojisinde Güneş Surya olarak adlandırılır. Surya’yı, 7 atın sürdüğü bir arabayı kullanan, 3 gözü ve 4 kolu olan kırmızı renkli bir adam temsil eder. Bu arabayı süren 7 atı ışığın renklerinin ifadesi olarak düşünmek gerekir. Rivayete göre günlerden bir gün Surya herkes gibi evlenmek istemiş. Kendisine eş olarak Sanyana isimli bayanı seçmiş. Ancak Surya’nın ısısı o kadar fazlaymış ki Sanyana buna dayanamaz hale gelmiş ve eşini terkederek ormana kaçmış. Surya’nın kendisini tanımaması için de kısrak şekline bürünmüş. Bu durumun farkına varan Surya at kılığına girerek eşine ulaşmış. Bu beraberliğin sonucunda bir çok çocukları dünyaya gelmiş.

Ama Surya’nın ısısı ve sıcaklığı hala dayanılmaz boyutlardaymış. Bunun üzerine Sanyana’nın babası imdata yetişmiş ve Surya’yı sekiz parçaya ayırarak ısısının azalmasına sebep olmuş. Böylece Sanyana artık eşini bırakıp gitmemiş. Surya ve Sanyana sonsuza kadar mutlu yaşamışlar. Sanırım diğer gezegenler de bu olaydan sonra yıldız haritalarında Güneş’in ısısına dayanabiliyorlar.

Yıldız haritasında Güneş’i güçlü olan kişiler de aynı mitolojideki Surya gibi çevrelerine ışık saçarlar. Bu tür kişiler bulundukları ortamlarda hemen dikkat çekerler. Aslan burcunun yönetici gezegeni olan Güneş, gezegenler ailesi içinde kral olarak kendisine yer bulur. Ateş elemanını da temsil eden Güneş, geçen haftaki yazımda belirttiğim gibi kişilerde pita beden tipini ve bilincimizin niteliklerinden satva gunasını ortaya çıkartır.

Batı astrolojisinde Güneş’in bulunduğu burç en önemli burç kabul edildiği için günlük gazetelerde yıldız falı köşelerinde yapılan yorumlar Güneş’in bulunduğu burca göre yapılan kısıtlı yorumlardır. Hint astrolojisinde yükselen burcun daha önemli olduğunu daha önceki yazılarımdan hatırlayacaksınız. Ayrıca Güneş’ten başka 8 gezegen daha olduğunu da biliyoruz.

Güneş’i güçlü kişiler kendilerinden emin, güçlü, uyanık ve etkili kişiler olurlar. Ayrıca yıldız haritamızda babayı temsil ettiği için, güçlü bir Güneş kişinin babasıyla iyi ilişkiler içinde olduğunu gösterir. Yıldız haritasındaki zayıf Güneş ise kişiyi aşırı gururlu, kendini beğenmiş, kıskanç, alıngan ve sinirli yapabilir. Bu durumda kişinin babasıyla arasında fiziksel ya da ruhsal mesafe olabilir. Güneş aynı zamanda devlet kademesini, yüksek otoriteleri de temsil eder. Meslek evi olan 10. evde yer alan Güneş kişinin devlet kademesinde yükseleceğinin işaretini verir. Bir çok devlet adamının 10. evinde, içinde Güneş’in de yer aldığı güçlü raja yogalarına rastlıyoruz.

Güneş’le ilgili daha yazacak çok şey var. Bunları da isterseniz başka bir yazıya saklayalım. Güneş’in enerjisinin hayatınızda hiç eksilmemesi dileğiyle.

Metin ÖZENBAŞ

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
10-01-2007 09:34 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #6
GÜNEŞ'İN SEMBOLÜ
GÜNEŞ'İN SEMBOLÜ



Güneş'in sembolü her zaman ortasında bir nokta olan daire biçiminde gösterilir. Çağlar boyu astrologlar daireyi bütünlüğün, tamlığın, hayat veren prensibin veya tanrısal tinin temsilcisi olarak yorumlamışlardır. Ortadaki noktanın yeniden vücut bulan egoyu, tanrısal kıvılcımı, insan ruhundaki potansiyel kusursuzluğun veya tanrısallığın tohumunu gösterdiği düşünülmüştür.



Yaratıcılık için ilk enerji kaynağı olarak, doğadaki eril prensip veya erkeğe özgü üretken yaşam gücü fikri bu sembolü yorumlamada birçok astrolog tarafından kullanılmaktadır. Güneş sembolünün çeşitli yorumlarını incelerken ortadaki noktanın veya çekirdeğin daireyle ilişkisini anlamaya çalışmak çok önemlidir. Mildred Kyle'ye göre daire tek başına ele alındığında beliren, tezahür eden, ifade edilen herşeyin altında yatan kavranamaz birliği göstermektedir. Bu fikri evrene uyarlarsak, daire belirmemiş, tezahür etmemiş, başlangıcı ve sonu olmayan, Mutlak'ı, Tanrı'yı anlatmaktadır. Daire, astrolojide bizim Solar Logos'umuzun veya bizim güneş sistemimizde beliren Tanrı'nın fiziksel sembolü olan Güneş'i belirtmektedir. Daire bir insan için kullanıldığında, başlangıcı ve sonu olmayan, ölümsüz tini temsil etmektedir.



Ortasında nokta olmayan daire belirmemiş, tezahür etmemiş yaşamı veya tini gösterir. Ortasına nokta konunca bu ifade, tezahür gerçekleşir. Bütün hayat ortadaki bu noktadan ifade edilmeye başlar. Bu noktayı her nerede görsek, bunun, bir yumurtada olduğu gibi, uygun koşullar sağlandığı anda belirmeye başlayacak olan bir yaşam çekirdeği olduğunu anlarız.



GÜNEŞ'İN TEMEL FONKSİYONU



Güneş'in temel fonksiyonu kendini ifade etmek ve bütünlemektir. Bütünlüğe ve eşsizliğe ulaşabilmek için ruhumuzun çeşitli yönlerini bir merkez etrafında toplamamız gerekir. Bir bakıma güneş sisteminde olduğu gibi kendimizi kendi güneşimizin etrafında döndürmemiz gerekir. Ancak eğer güneşin çekim gücü çok fazla olursa diğer psikolojik özelliklerimizi kendine çekerek yutar, eğer çok zayıf olursa bu özellikler bir başka güneşe doğru giderler. Dolayısıyla güneşin çekimini tam kıvamında tutarak, diğer fonksiyonlarımızın da tüm potansiyelleriyle çalışmalarını sağlamamız gerekir.



Yapıcı özellikleri: Cömertlik, saygınlık, gurur, kendinden eminlik, bağımsızlık, liderlik, yaratıcılık, yapıcılık, kendine güvenen, organize etmek ve yönetmek, bireylik, erkeklik.

Yıkıcı özellikleri: Ben-merkezcilik, egoistlik, işinin ehli olmama, yetersizlik, gösteriş, fiyaka, caka, tantana, palavracılık, böbürlenmek, yıkıcılık, saldırganlık veya ürkeklik, baskınlık.



GÜNEŞ VE BAĞLANTILARI



MESLEKLER: Kuyumcu, banker, kurye, yaldızcı, devlet görevlileri, yöneticiler, organizatörler, jüri başkanı, ustabaşı, lider veya otorite sahibi.



BİTKİLER: Badem, anason, dişbudak ağacı, defne ağacı, sedir ağacı, kırlangıç otu, tarçın, nergis, tütsü, üzüm, lavanta, limon, mısır, kadife çiçeği, ökse otu, misk otu, hardal, zeytin, portakal, hurma ağacı, şakayık, nane, gelincik, haşhaş, pirinç, sedef otu, safran, adaçayı, ayçiçeği, asma, ceviz ağacı, tüm aromatik baharatlar.

RENKLER: Turuncu, altın, sarı-kahverengi: ayrıca kahverenginin tüm gölgeleri, sarı-pembe, sarının derin tonları, kehribar,safran.

METALLER, MİNERALLER: Altın, özünde ışık varmış gibi parlayan cisimler.

DEĞERLİ TAŞLAR: Lal taşı, elmas, yakut, aynülhir (kuvars benzeri değerli bir taş).

HAYVANLAR: Kartal, at, horoz, aslan, ateş böceği, tavus, deniz yıldızı, ayı, tarla kuşu, kuğu, bülbül, doğan, şahin, kedi ve tüm kedigiller.

TATLAR: Tatlı ve keskin.

BİÇİMLER: Düzenli daireler, eğriler.

HAFTANIN GÜNÜ: Pazar, Sonntag (Almanca), Sunday (İngilizce), Domenica (İtalyanca), Dimanche (Fransızca), Sunnandaeg (Anglo-Sakson).



Hazırlayan: Barış İlhan



Kaynak:

Jeff Mayo, The Planets and Human Behavior

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
10-31-2007 08:14 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #7
GÜNEŞ
Güneş, astronomik olarak gezegensel sistemin merkezindedir. Tüm gezegenler, onun etrafında dönerler. Enerjisi ile bizi etkiler. Yeryüzünde yaşayan tüm canlılar için etkisi çok büyüktür. Bu benzetimden yola çıkarak, bir harita içerisinde de benzer etkiyi yarattığını söyleyebiliriz. Karışıklığın olduğu yere düzen getirir ve bize gereken yaşam enerjisinin nerede odaklandığını gösterir. Güneş’in yerleştiği ev ve burç, haritamızda özel bir öneme sahiptir. Güneş aydınlatır. Bulunduğu alanı, adeta haritamızın en aydınlık olduğu yer olarak görebiliriz. Güneş parlaktır. Haritamızda bulunduğu yerde, adeta parlar. Güneş güçlüdür. Güneş’in haritamızda bulunduğu yer, temel gücümüzün nerede odaklı olduğunuz gösterir. Güneş, gün boyunca tepemizdedir; görünür haldedir. Haritamızda bulunduğu yerde kendimizi ortaya koyarız, görünür hale geliriz. Güneş doğal bir ün göstergesidir. Genel olarak bakarsak, Güneş’in Zodyak durumu, ev yerleşimi, kişinin tanınmasının ölçüsünü, nasıllığını ve nereden olacağını gösterir. Güneş’e açı yapan planetler, kendi doğalarının özelliklerine göre kişinin kazanacağı tanınma ve şöhreti etkilerler.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
11-27-2007 09:23 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Dinoo Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 391
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 5

Mesaj: #8
RE: GÜNEŞ
Merkezde olmakla ilgilidir.
İdare etmek,yönetmek
Dikkat çekmek
Ortada olmak
Görünür olmak
Kendini saklayamamak
Erildir. Aksiyon alır yönlendirir.
Ben merkezcidir.Egosaldır
Parlamayı,ünü şan şöhret
Krallar,padişahlar,yöneticiler,politikacılar, başbakan,patronlar,müdürler,baba
Güç sahibi. Gücü temsil eder. Yaşamsal enerjisi
Cömerttir.
Güneş’e bir gezegen 8,5 dereceden yakın duruyor ise yanık gezegen denir.
Haritamızda kişiliğimiz ile ilgili göstergedir. Geliştirmekte olduğumuz yönümüz.
1,4,7,10. evlerde güçlü konumdadır.
Güneşin rahat ettiği burçlarda konumlanması onu güçlendirir.
Neptün ve Satürn ile açı yapması gücünü zayıflatır. Çünkü bu gezegenler egoyu ortadan kaldırır.
Amaç duygusu verir. Hedef belirleyicidir.
Güneş kişiye nasıl karar aldığını gösterir.
Bulunduğu ev, hayatında odaklandığı alandır.
Eskiler güneşi tanrısallaştırmışlardır
Yaratıcılığımızı simgeler
Bilinçli olarak seçtiğimiz şeyler
İçsel gücümüzdür
Gündüz gezegenidir
Güney yarım kürede olmayı sever
Bilinçli zeka
Spontane
Erkeksi tavırlar
Egemenlik

Astroloji okulu temel seviye ders notlarından alıntıdır

http://solarlunarx.blogspot.com/

Haritam

Kusurlarımız ile Mükemmeliz.!
10-15-2010 02:46 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #9
RE: GÜNEŞ
Güneş yılda bir kez Zodyak kuşağının tümünü dolanır. Doğum günümüz Güneş’in doğum anındaki yerine tekrar geldiği an, yani Solar Retürn’ümüzdür (Güneş Dönüşü). Güneş’e gelenekte ‘Gününün Efendisi’ denirdi. Ay’la birlikte o Işıkları oluşturur. Ay gecenin, Güneş gündüzün ışığıdır.

YÜCELME BURCU ASLAN
RENKLER ALTIN, SARI, TURUNCU
GÜNÜ PAZAR
METALİ ALTIN

Günün Efendisi olarak Güneş erildir ve haritada babayı gösteriyor olabilir, bir kadının haritasında çekildiği erkek tipini gösterir.

Evrensel düzeyde Aslan ve Güneş soyluluk, heybet, devletlilik, onur ve otorite ile ilişkilidir. Güneşleri güçlü olan insanlar sınırsız bir enerji ve canlılık sergiler ve aslanın birçok olumlu özelliğini paylaşırlar: cömertlik, cesaret, özgüven, vizyon netliği, soyluluk, karakter gücü ve ışıl ışıl bir sağlık.

Kötü açılar almış bir güneş yukarıdaki özelliklerin tersini gösterir: kendini beğenmişlik, dikkat merkezi olmak istemek, özgüvensizlik, kimlik duygusunun belirsizliği. Kötü sağlık ve canlılık eksikliği de kötü etkilenmiş bir Güneş’i gösterir.
ÖZ BENİNİZ

Varlığın ve ışığın kaynağı olarak Güneş gün ışığındaki hayatınızı, bilincinizi ve psikolojik amacınızı temsil eder. Diğer gezegenler nerede olursa olsunlar, Güneş öz beninizi, olmaya çalıştığınız kişiyi gösterir. Örneğin Ay burcu ne olursa olsun, bir Koç her zaman Koç, bir Terazi her zaman Terazidir. Eğer kendi Güneş burcu özelliklerinizi bastırırsanız, parlamayı bırakıp başka insanların ışığıyla yaşamaya, onların sizin hakkınızdaki düşüncelerini kabul etmeye başlar, cansızlaşır ve depresyona girersiniz. Kendi ışığınıza sahip çıkarsanız, sağlıklı bir öz sevgi, kendinizi sağlıklı bir merkezde ve bütün hissedersiniz. Bu durum Güneş’in glifinde kendini gösterir. Dairenin içindeki nokta bütün hayatın kendinden taştığı bilinç noktasıdır.

© Joanna Watters. Astrology For Today, published by Carroll & Brown Publishers Ltd., London, 2003

© 2010, BATİNİLER.
11-25-2010 10:33 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Venüs
Kayıtsız

 
Mesaj: #10
RE: GÜNEŞ
Güneş burcu kimliğin kalbidir, kalbi sağlıklı tutmak hayat damarlarımızın çalışmasını sağlar. Nasılki her nefes alışverişimizde oksijenle yenileniyorsak, her kalp atışımızla da vücudumuzun enerji ihtiyacını karşılıyoruz. Gerektiği gibi sağlıklı ve ihtiyaçlar dahilinde beslendiğimiz ve oksijen teneffüs ettiğimiz sürece kalbimiz vucudumuzun enerji ihtiyacını sağlayacaktır. Bu durumda bizlerde gayet canlı, dinamik ve yaradılış itibarı ile yaşamamız gerektiği ölçüde hayatımızı idame ettiririz.
Güneşimiz de aynen böyledir, yerleşmiş olduğu burcu ve elementi besleyemez ve çalışır hale getiremezsek, yaşantı kaynağımız olan güneşimizin ışığını saçamayız, aslında kendi benliğimizi yaşayamayız.
Koç burcu insanı ateş özelliklerini beslemek zorundadır, bolbol hareket etmeli, spor yapmalı, liderliğini gösterebileceği alanlarda cesur adımlar atmalıdır, enerji ışığını besleyemezse hapsedilmiş ve beslenememiş benlik ışığı, halsiz kalmasına, sürekli şikayetlerde bulunan biri olmasına sebep olacaktır, bunun ötesinde sürekli agresif tavırlar sergileyip komplekslere kapılarak muhatabını özgüven eksikliğinden dolayı aşağılama eğiliminde bulunmasına sebep olacaktır.
Yengeç burcu su özelliklerini beslemek zorundadır. Güneşi yengeçte olan biri hem öncü özellikleri ile hem de anaç özellikleri ile bütünleşmeyi ve bu ışığını beslemeyi öğrenmelidir. Sert kabuğunun içinde güvenlik ihtiyacı içinde olan yengeç mutlak şekilde bir yuvaya sahip olmalıdır, sevgisini verebileceği birilerine mutlak ihtiyaç duyar, kendi varlığını reddedip beslemediği müddetçe güven problemi yaşayacak ve ruhsal problemlerle sürekli saldırgan bir tavır sergileyecektir.
Terazi burcu ve hava elementi eşliğinde ışığını yansıtamayan bir terazi ilişkilerinde daima problem yaşayacaktır, terazinin ihtiyacı dengedir, adalettir ve bunun yanısıra sanat ve güzellik dahilinde olan herşeyle alakalıdır. Öncü bir hava olan teraziler entellektüel paylaşımlarda bulunmalı, sanatsal faaliyetlere katılmalı, adaleti ve dengeyi daima ön planda tutmalıdır. Sırf muhatabını kırmamak adına kendi benlik ışığını besleyemeyen terazi asla biz olmayı başaramaz, malesef hep seni besleyen olarak hayat ışığını söndürecek ve beslenebileceği ilişkilerde tükenen kendisi olacaktır.
Oğlak burcu ve toprak elementinde yerleşen güneş, güvenliğe ihtiyaç duyar. Ayakları sağlam şekilde yere basmalıdır, emniyet ve en iyi olanı elde etmek asıl hedeftir. Sabırlı ve güçlü olan bu kişiler riskten hoşlanmazlar, çok sabırlı oldukları için tüm güçleri ile hedeflerine kilitlenip sonuna kadar çalışırlar, kariyer ve saygı daime ön plandadır. Ancak ışıklarını besleyemeyenler, kariyer ve saygıyı elde edemeyeceklerine inanırlar. Daima güvensiz bir halleri vardır, monoton bir şekilde sürekli hayattan şikayet ederler, mutluluğu maddi güvenle özdeşleştirdikleri için, enerjilerini başarılı olabilecekleri bir iş alanında sergileyemezlerse ışıkları sönmeye mahkum olacaktır, sürekli asık suratlı ve asabi bir görüntü sergileyeceklerdir.
Evet kişi daima kendi güneşini beslemek zorundadır, güneşi açı almamış biri ışığını güneşinin bulunduğu elementin özellikleri geliştirerek canlı tutabilir. Güneş burcumuz ister ben evlerinde olsun, ister biz evlerinde olsun, hiç farketmez, çünkü güneşiniz hangi elementte ise siz o elementin ışığını beslemeli ve enerji stoğunuzu çalışır hale getirmelisiniz, benliğinin farkında olmayan kişi asla biz olmayı başaramaz..
Daima farkındalığınızı kullanmanız dileğiyle..gülücük
12-19-2010 05:57 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  (Haritanızda Güneş)En Parlak Işıldadığınız Yeri Bulmak : Güzellik Küresi raisisset 34 47,930 04-03-2018 06:35 PM
Son Mesaj: justicee
  Güneş 1.Evde-Tüm Haritalarda pinknilden 0 4,240 06-30-2017 08:36 PM
Son Mesaj: pinknilden
  Güneş Evlerde : uranus 85 121,025 09-02-2016 03:19 AM
Son Mesaj: Alejandro
  Güneş Merkezli Yaşamak astrosohbet 11 21,705 02-05-2015 11:24 PM
Son Mesaj: zorlamak
  Güneş ve altın arasındaki geleneksel ilişki Derin 0 3,804 12-16-2010 04:54 PM
Son Mesaj: Derin
  Güneş Burçlarda Anahtar Kelimeler Dinoo 3 10,158 11-23-2010 12:38 PM
Son Mesaj: Daily
  Güneş ve Ay astrosohbet 4 20,410 07-30-2010 05:07 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Güneş Devinimi qulsah 0 3,092 01-01-2009 05:11 AM
Son Mesaj: qulsah

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir