Değerlendir:
  • 13 Oy - 3.15 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

31 Aralık-16 Mayıs 2009 Satürn retro haraketi ve burçlar..
Yazar Mesaj
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #1
31 Aralık-16 Mayıs 2009 Satürn retro haraketi ve burçlar..
Net sonuçlar için haritanızda satürn hangi evde geriliyorsa o alanla ilgili olan yazıyı dikkate alınız....

Yükselen koç...aynı zamanda 6.inci evdeki transit satürn.

Satürn gezegeninin etkisi altında, değişime karşı direnmeniz ve alışkanlıklarınızdan kolayca vazgeçememeniz mümkündür. Oysaki, bu süreçte asıl yapılması gereken, iş hayatınız veya sağlığınızla ilgili konularda yaşamınız adına değiştirmeniz gereken durumlar varsa bunları gayet bilinçli bir şekilde ele almak ve gereken konularda alışkanlıklarınızı yeniden düzene sokmak gerekir. Ayrıca bu etki altında yaşamın güzelliklerini hissetme duygunuzu engelleyen sorumluluklar gündeme gelebilir. Aslında bütün bunlar sizin olgunlaşmanız adına gerekli olan derslerdir. Bu durumda yapmanız gereken ne olursa olsun kendinizi iş yaşamınız açısından yeniden düzenleyerek bundan sonrası adına olumlu adımlar atmaya hazır hale getirmek olmalıdır. Oluşan sorunlar karşısında kesinlikle yılmamalı, kendinizden kuşku duymamalı ve yeteneklerinizden de şüphe etmemelisiniz. Otorite konumundaki kişilerle veyahut birebir iş ilişkisinde olacağınız insanlarla sorun yaşamamak için elbirliği içinde karşılıklı görüş alışverişinde bulunmaya çalışırsanız bu sürecin bitiminde bu davranışlarınızın karşılığını gayet olumlu bir şekilde alabilirsiniz. Yine bu dönemde iş yaşamınızla ilgili geçmişte yaşanan bazı durumlar tekrar gündeme gelebilir. İşte tam bu noktada yapılması gereken geçmişe takılıp kalarak umutsuzluğa düşmek yerine bütün bunları bir tecrübe olarak görmek ve şimdiki yaşamınızı düzenlemek olmalıdır. Bu dönemde, olumsuz düşünmek ve iş konusundaki aksaklıklar karşısında ani tepkiler vermek veya tam tersi tepkisiz kalmak gibi psikolojik durumlar meydana gelebilir. Bu nedenle sizler şimdiden bu enerjinin bilincinde olarak bu süreci genel anlamda gündelik iş temponuz ve sağlığınızla ilgili konularda tekrar düşünmeli, kendinizi gözlem altına alarak geliştirmek adına hevesli olmalısınız. Kesinlikle hoşgörülü davranmalı ve işinizin sorumluluklarını gönüllü bir şekilde kabul etmelisiniz. Satürn Temmuz 2010 yılında Terazi burcuna geçtiğinde, Başak burcu süresince yaşadıklarınızı, edindiğiniz dersleri ve yaptığınız düzenlemelerin meyvelerini almaya başlayabilirsiniz.
İşte Sevgili Koçlar, Satürn transiti ister düz isterse geri hareket olsun yukarıdaki soruların cevaplarına göre şekillenecek ve yaşanacak deneyimlerin işaretidir. Şimdi sizler de, kendinizi yeniden gözden geçirerek genel olarak iş hayatınızla ilgili konular üzerinde gerçekçi bir şekilde gözlemde bulununuz. Böylece kendinizi düzenlemeniz ve bundan sonrası adına yapacaklarınızı belirlemeniz kolay olabilir. Ayrıca mesleki kariyer evinizde başlayan Pluto Oğlak enerjisinin dönüşüm ve yenilenme gücüne de doğru bir yanıt vermiş ve uzun yıllar sürecek deviminizi gerçekleştirmeye başlamış olursunuz. Bundan sonrası siz Koçlar için uzun yıllar boyu, iş hayatınız, sağlığınız, kariyerinizle ilgili konularda etkili olup, toplum içindeki yerinizi, iş yaşamınız çerçevesi içinde düzenlemeniz adına etkili olacaktır. Bu yolda siz Koçların başarılı seçimler yapmanızı ve en yüksek noktalara gelmenizi diliyorum.


Yükselen Boğa..aynı zamanda 5.inci evdeki transit satürn.

31 Aralık 2008-16 Mayıs 2009 tarihleri arasında oluşacak bu etki altında, siz Boğalar, yaşadığınız aşkı tekrar gözden geçirerek, geçmiş olayları bir kez daha düşündüğünüzde kişisel açıdan değişime direnebilir ve aşk konusunda düşüncelerinizden, alışkanlıklarınızdan vazgeçmek yerine inatla sürdürebilirsiniz. Bu dönemde yaşamın eğlenceli yanlarının keyfini çıkarmak yerine tam tersine kendinizi daha fazla sorumluluk altına sokabilecek şekilde hareket edebilirsiniz. Oysaki sizin de dinlenmeye hakkınız olduğunu unutmamalısınız. Ayrıca bu süreçte, yaşadığınız herşeyi sorgulama ihtiyacı duyabilirsiniz. Yine aşk konusuna geri dönersek, bu süreçte aşk hayatınızla ilgili konularda kimi zaman aşırı bir şekilde kendinizi savunurken kimi zamansa savunmasız herşeye razı olmuş gibi tavırlar içine girecek oluşunuzdur. Eksiklerin gayet iyi farkında olduğunuz halde, değişimde bulunmak yerine olanı olduğu şekliyle kabul etmek düşüncesi, daha sonra pişmanlıklara neden olacağından, bu enerjiyi olumlu anlamda kullanmak için herşeyden önce kendinizi gözden geçirmeli, eskiyle alakalı yaşadığınız her tecrübeyi kendinize bir ders olarak görerek daha sağlıklı bir aşk yaşamak adına neler yapılmalı bunu tespit etmelisiniz. Geri hareket süreleri genel anlamda tekrar düşünmek anlamı geldiğinden eski bir ilişkinize yeniden dönme ihtiyacı duyacağınız gibi, eski bir sevgilinin size geri dönmesi anlamı da taşıyabilir. Burada yapılması gereken ne olursa olsun kendinizi ifade etmenizi sağlayacak, huzurlu ve mutlu bir aşk yaşamak adına yapılması gerekenleri mantıklı bir şekilde ele alarak düşünmek olmalıdır. Geri harekette acil kararlar vermek yerine beklemede kalarak sağlıklı bir sonuca varmak adına düşünmek en faydalı yoldur. Kendinizi ve aşkı fazlasıyla sorgulayabileceğiniz bu süreçte moral açısından pek keyifli olmayabilir ve yaşamın güzel yanlarını hissetmek açısından tedirginlik duyabilirsiniz. Bu dönemde kendinizi ve yaşadığınız ilişkiyi ve bundan sonrasını içsel bir şekilde gözden geçireceğiniz için, doğal olarak yapacağınız bu sorgulamalar sayesinde düzenlemelerde bulunabilir ve geri hareketin ardından bunları yürürlüğe koymaya başlayabilirsiniz. Aşk evinizde bu yılın son geri hareketinin size yaşatacağı olaylar her ne kadar baskı ve zorluk gibi dursa da, şunu biliniz ki, bunların hepsi, daha güzel bir dünya ve daha güçlü bir aşk için alınması gereken derslerdir. Bu geri hareketi aynı yaşam alanında görmeniz için 29 sene beklemeniz lazım. O nedenle bu enerjinin ne kadar önemli olduğunu biliniz ve yapılacak gözden geçirmelerin, sizin açınızdan olabilecek zorluklarını değil, faydalarını düşünerek içinizi rahat tutunuz. Hani bir laf vardır. Sel gider kum kalır diye. İşte Satürn gezegeninin her transiti, asıl öze ulaşmanız için gerekli olan zaman sürecidir. Sizin gibi dayanıklı, sağlam ve güvenilir kişilerin, Satürn sınavından başarıyla geçeceğini biliyorum.
Sakin olmaya devam etmeli, her zaman için doğru kararlar vermeyi başarmış kişiler olarak, yine hoşgörülü ve sabırlı bir şekilde bu süreci atlatabileceğinize inanmaktayım.

Yükselen ikizler...aynı zamanda 4.inci evdeki transit satürn.

31 Aralık günü ikinci kez geri hareketine başlayan Satürn gezegeni Güneşinizle zorlu bir açı oluşturarak, sizi sorumluluk almaya teşvik ediyor. Başak burcundaki ikinci kez geri hareket yapan Satürn gezegeni bana göre, tüm burçlar için kendilerini muhakkak gözden geçirmeleri gereken bir ikinci ders ve aslında ikinci bir şans gibidir. Bu ikinci geri harekette, kesinlikle yüzeysel düşünmekten vazgeçip, sorumluluklarınızı mutlaka kabul etmek durumundasınız. Bilinçli istekleriniz ile yaşamın sorumlulukları arasında oluşacak gerilim, ister istemez sizin kendinizi düzenlemeniz yolundaki çok önemli bir mihenk taşıdır. Her zaman hareketli, hayatın keyifli yanlarını çıkarmaya çalışan, kararsızlıklar yaşayabilen ve sorumlulukları konusunda değişkenlik gösterebilen, ilgi alanları oldukça fazla kişi için bu durum ciddileşmek ve ağırbaşlı davranarak, geleceğinizi artık kurmanız yolundaki bir derstir. 16 Mayıs 2009 tarihine kadar devam edecek bu ikinci geri harekette, kimi aylarda oldukça zorlansanız da, olgunlaşmayı ve sorumluluk almayı başardığınızda bu dönem, çok daha kolay geçebilir. Kimileriniz bu süreçte yeni bir yaşam kurmak adına, kimileriniz girişimleriyle alakalı, çoğunluğunuz ise tüm yaşamını tekrar gözden geçirerek yapmayı düşündüklerinin önünde engel oluşturan noktaları saptamaya çalışabilir. Her geri hareketin, kişinin kendini yeniden yapılandırması adına aslında önemli bir süreç anlamı taşıdığını biliniz. Sizler bu dönemde hem toplum içindeki yerinizi, hem de ev yaşamınızla alakalı eş veya büyüklerinizle aranızdaki ilişkiyi tekrar gözden geçirebilir, planlamalarda bulunabilirsiniz. Bu planları ve tespit ettiğiniz herşeyi derleyip toparlayarak geri hareketin bitiş zamanı olan 16 Mayıs 2009 tarihinden sonra yürürlüğe koyabilir, yeni bir adım atabilir ve hayatınızı şekillendirebilirsiniz.


Yükselen Yengeç...aynı zamanda 3.inci evdeki transit satürn.

Hatırlarsanız Eylül 2007 aylık yorumlarınızda size Satürn gezegeninin etkisinden geniş bir şekilde bahsetmiş ve 29 Ekim 2009 yılına kadar sorumluluklar almanızı, kendinizi yeniden oluşturmanızı, yetersizlik duygusu hissederek güvence arayışına yönelmenizi, bu alanda yaşanacak tüm sorunlarla baş etmeye çalışarak kendinize güven duymayı öğrenmenize sebep olacaktır demiştim. Burada önemli üzerinde durmamız gereken nokta, öncelikle Satürn gezegeninin Başak burcundaki etkisini iyice anlamamızdır. Çünkü bunu anladığımızda geri hareketin, bahsedilen konularda geriye çekilerek düşünmek, ani kararlar vermemek olduğunu daha iyi çözümleyebiliriz. Peki Satürn gezegeni iletişim evinde ilerlerken ne gibi yansımalar yaymakta, geçmişte yazılanlara dönerek bir kez daha hatırlayalım.
Öncelikle zihinsel düşünce sisteminiz eskiye oranla değişime uğratıcıdır. Daha titiz ve detaylı düşünebilir, hatta öğrendiklerinizi bile yetersiz bularak daha fazla kendinizi geliştirmeniz gerektiğini düşünebilirsiniz. Herşeyin altında yatan sebebi araştırmak, bulmak, gerekirse insanlarla bir araya gelerek konuşmak ve son tesbiti yapmak için kendinizi oldukça yormanız mümkündür. İletişiminiz de aynı doğrultuda değişime uğrayacağından, söylenen bir söze inanmakta zorluk çekmek, duygusal olmaktan ziyade aşırı derecede mantıklı olmaya çalışmak bu sürecin önemli değişimleri arasında yer alır. Hizmet bilincinin gelişmesi nedeniyle, yakın çevrenizdeki insanlara yardımcı olmaya çalışmak neredeyse vazgeçilmez bir istek doğurur. Kardeşlerinizin içinde bulunduğu sorunları çözmek zorunda olduğunuzu hissedebilir, kendi zamanınızda ödün vermek gereği duyabilirsiniz. Onlarla aranızdaki sorunun kaynağında iletişimsizlik vardır ve siz de bunun üstesinden gelebilmek adına yoğun bir uğraş vermek zorunda kalabilirsiniz. Sabır ve görev bilinciniz nedeniyle, yakınınızda kim varsa onun yardımına koşmanız, kendi işlerinizi ihmal etmenize yol açabilir. Tabi ki bu dönemde çevrenizdeki insanların sorunları artacağı için kendinizi bir kurban gibi hissedebilirsiniz. Sanki tüm problemleri siz çözmek zorundasınız gibi, herkesle ilgilenebilirsiniz. Bu arada bulunduğunuz çevreyi değiştirseniz de, eski çevrenizle bağınızı koparmak ve yeniye alışmak oldukça fazla zaman alabilir.Yine bu süreçte, yakınlarınızla aranızdaki irtibatın tümünde eleştirel davranışlar içine girebilirsiniz, herşeyin mükemmel olması için, denetim ve disiplin uygulamaya kalkar ve kimi zaman da birilerinin sizi beğenmeyeceğinden korkarak, herşeye uyum sağlamaya çalışabilirsiniz. Bu sizi çelişkili bir ifade tarzına yöneltebilir, bir dediğiniz diğerini tutmayabilir. Bunun nedeni size yakın olan insanları kaybetmek korkusudur.
Eğitim hayatınız veya eğitimle alakalı her konuda, öğrenme hevesiniz yüksektir. Öğrendiğiniz bilgileri, etrafınızla paylaşma isteğiniz yüksektir. Konsantrasyonunuz yüksek oranda artar, her konuda bilgi sahibi olmaya çalışır ve düşüncelerinizi yazı veya sözel olarak ifade etmeye uğraşabilirsiniz. Kısaca hızlı öğrenmek ve çabuk tüketmek yerine, geç öğrenerek hiç unutmamak gibi durumlar oluşabilir. Bu süreçte kimileriniz meslek olarak öğretmenliği seçebilir veya uzun bir emeklilik döneminden sonra öğretmenliğe geri dönebilirsiniz. Öğrenme amaçlı kurs programları, dilinizi geliştirmek veya iletişimle ilgili her konuda uzmanlaşmak için çabalarsınız.Yolculukların tümü işinizle ilgili konularda oluşmaya başlar. Yani siz bu süreçte seyahat alanıyla ilgili bir mesleğe sahip olabilirsiniz. Bu sizin bu yolla insanlara hizmet vermenizi sağlayabilir. Ayrıca eğitimle ilgili alanlarda çıkan sorunlarla uğraşarak, temelinizi en iyi şekilde kurmanız gerekebilir diyerek bitirmiştim. 31 Aralık günü başlayacak ve 16 Mayıs 2009 tarihine kadar sürecek Satürn gezegeninin geri hareketi yukarıdaki konularda dikkatli olmanızı, eksiklerinizi tamamlamanızı, kendinizi gözden geçirerek düzenlemede bulunmanızı sağlayıcı bir dönem anlamına gelebilir. Bu süreçte acil kararlar almak yerine, beklemede kalarak herşeyi yeniden ele almak en faydalı yoldur. Sabırlı ve sorumluluklarınızın bilincinde olarak düzenlemelerde bulunursanız, bu sürecin sonunda ödülünüzü yaşamdan alabilirsiniz. Her geri hareketin, kişinin kendini yeniden yapılandırması adına aslında önemli bir süreç anlamı taşıdığını biliniz. Sizler geri hareket süresince kendinizi ve yaşadığınız çevreyi, birlikte olduğunuz kişileri özel veya ailevi olarak tekrar değerlendirmeye alırsanız, aksayan noktaları saptamanız gayet kolay olabilir. Bu saptamalar sonucunda elde ettiğiniz bulguları, derleyip toparlayarak geri hareketin bitiş zamanı olan 16 Mayıs 2009 tarihinden sonra yürürlüğe koyabilir, iletişimsel olarak hem özel ilişkinizde hem de genel anlamda yeni bir adım atabilir ve hayatınızı şekillendirebilirsiniz.



Yükselen Aslan...aynı zamanda 2.inci evdeki transit satürn.

Satürn gezegeni 2007 Eylül ayında finansal gelirlerinizle alakalı yaşam alanında transitine başladığında size bu konuda aylık yorumunuzda bilgi vermiş ve kişisel değerler, maddi ve manevi kaynaklarınız, mallarınız, yetenekleriniz, fiziksel ihtiyaçlarınız kısaca maddi güvenliğiniz konularında eğitici olmak adına dersler vereceğinden, sizi sınayarak engellerle karşılaştırarak deneyeceğinden, zorluklar vererek sabırlı olmanız için baskıda bulunacağından söz etmiştim. Satürnün öğretmen kimliğini asla unutmadan bu sürece girmeniz gerekir diye devam etmiştim. Verdiği dersleri iyi öğrenmeniz halinde, bu sürecin sonunda geçeceğiniz sınavı başaracak ve gerçek dünyadaki maddi gücünüzün portresini çizecek ve yolunuza devam edeceksiniz. Bu yaşam alanının tek bir adı var dersem yanlış olmaz. O da parasal güvenliktir. Satürn bu eve geçtiği andan itibaren, artık birinci evdeki gibi kendinizle ilgilenmek diye bir kavram ortadan kalkar, artık ana konununuz üretken olabilmek adına çalışmaya ağırlık vermek zorunluluğudur. İşte bu neden, içinizde bir istek doğurarak, mantıklı bir düzen içinde, hizmet bilinciniz uyanmaya başlayacaktır. Çaba sarfederek, dikkat göstererek, sabırla görevlerinizi yerine getirmeniz lazımdır. Hatalarınızı görmeniz, kendi yeteneklerinizi ortaya çıkarmak için çaba sarfetmeniz çok önemlidir. Pratik çözümler bulmak ve ekmeğinizi kazanmak için öncelikle kendinize güven duymanız ve korkmamanız gerekir.
Satürn enerjisi bu süreçte Başak burcunda ilerlediği için, kuşku ve kuruntular içinde kalarak, sanki hiçbirşey yapamayacakmışsınız ve güvenliğiniz bir şekilde elinizden gidecekmiş gibi bir hisse kapılabilirsiniz. Bununla baş etmenin yolu, öncelikle kendinize güvendir. Sizin dışınızdaki bir dünyada kendinizi ispatlamak ve gereksinimlerinizi kazanmak için, mücadele etmeye gönüllü razı olmalısınız diyerek devam etmiştim. 31 Aralık 2008 günü başlayacak ve 16 Mayıs 2009 tarihine kadar sürecek Satürn gezegeninin geri hareketi yukarıdaki konularda dikkatli olmanızı, eksiklerinizi tamamlamanızı, kendinizi gözden geçirerek düzenlemenizi sağlayıcı bir dönemi başlatacaktır. Bu süreçte acil kararlar almak yerine, beklemede kalarak herşeyi yeniden ele almak en faydalı yoldur. Sabırlı ve sorumluluklarınızın bilincinde olarak düzenlemelerde bulunursanız, bu sürecin sonunda ödülünüzü yaşamdan alabilirsiniz. Ayrıca Uranüs gezegeninin geri hareketinin de bittiğini düşünürsek, evlilik kaynaklı gelirler, ortaklık yoluyla yapılan işler, banka kredileri, vergiler, sigortalar, miras yoluyla gelen gelirleri gösterdiği gibi dikkat edilmediği takdirde ve gücünüzü aşacak şekilde hareket etmeniz halinde büyük sorunlara neden olabilir. Ne olursa olsun her türlü ilişkide temkinli olmayı ve yorganınıza göre ayağınızı uzatmayı ihmal etmemelisiniz. Uranüsün hızlılık konusunda ve çağı takip etmeniz konusunda size yararları olduğu gibi, dikkatsizlik halinde bir anda düşüşe geçirebilecek etkilere sebep olduğunu da unutmamanızı bildirmek isterim.


Yükselen Başak...aynı zamanda 1.inci evdeki transit satürn.

Aralık ayındaki yine önemli bir diğer enerjiniz ise, Eylül 2007 yılından bu yana burcunuzda seyrine başlayan Satürn gezegeninin etkisidir. Bu enerjiden sizlere, önemli görünümler yaptığında günlük yorumlarınızda, değişimlere neden olacağı zaman aylık yorumlarınızda ve her yıl yıllıklarınızda bahsetmekteyim. Bu ay bahsetmemizin nedeni ise, 31 Aralık 2008 tarihinde başlayacak geri hareketi nedeniyledir. Geri harekete geçmeden önce, Satürn gezegeninin burcunuzdaki geçişinin anlamını bir kez daha hatırlayalım. Böylece geri hareketini de daha kolay çözümleyebilir, yararlı bir dönem geçirebiliriz.
Satürn gezegeni, Eylül 2007 yılından bu yana, geleceğiniz adına ne yapmanız gerektiğini, nelere ihtiyacınız olduğunu ve nelerle sınanacağınızı, türlü zorluklarla öğrenmenizi sağlayan, sınavları epey ağır ama öğretileri akıldan çıkmayacak değerli bir öğretmen gibidir. Nasıl öğretmenlerimizin öğrettikleri veya başarısız olduğumuz zaman bize olan kızgınlıklarını, yıllar sonra, iyi ki kızmış, iyi ki kulağımı çekmiş veya iyi ki azarlamış diye anıyorsak, Satürn gezegeninin de derslerini aynı böyle hatırlayacağımızı söyleyebiliriz. Astrolojik anlamı gecikmeler yaratarak kıymet bildirici, kısıtlayarak, engel çıkartarak kim olduğunuzu anlamanızı sağlayıcı ve sarsarak, kimi zaman eğerek sizi bilgeliğe ulaştırıcı olmasıdır. Evet dersleri, sınavları belki ağırdır ama bir şey var ki, onunla öğrendiğiniz hiçbirşeyi asla unutmazsınız. Bu dönem bittiğinde öğrendiğiniz her ne varsa, sizi olgunlaştırır, deneyim sahibi yapar ve bütün bunlarla hayata daha güvenli bakmanızı sağlar. Bu enerjinin olumsuz yanlarını bilerek, olumlu anlamda kullanmaya başladığınızda ise yaşamınızı en güvenli şekilde geçirmenizi sağlayan, bir iş ve düzene sahip olabilirsiniz. Şimdi bu dönemde neler yaşayacağınızı ve neler yapmanız gerektiğini açıklayayım.
Öncelikle bu dönem burcunuza girmeden önce birkaç ay evvel kendini hissettirmeye başlar. Sanki yaşamınıza bir el uzanmış ve size kendisini izlemenizi söylüyor gibidir. Sorumluluk denen olgunun, yaşı genç olanlar ilk kez farkına varmaya başlar. Orta yaşlarda olanlar bunu daha önce bir kez yaşadıkları için daha olgunlaşmış olarak karşılarlar, daha ileriki yaşlarda olanlar içinse bu tam bir olgunluk anlamı taşır. Satürn gezegeni burcunuza girdiği tarihten itibaren, o güne dek oluşturulmuş kimliğiniz değişime uğraşmaya başlayacaktır. Yeni bir kimliğin ilk öğretileri için yavaş yavaş hazırlandığınızı hissedebilirsiniz. Bu dönemin hemen başında olan bu değişime ne kadar gönüllü olur ve sorumluluk almaya ne kadar istekli davranırsanız, bilin ki bu zorlu süreci o kadar kolay atlatır ve yaşamınıza mükemmel bir temel daha atmış olursunuz. Özellikle yükseleni Başak olanlar için bu çok daha belirgin olarak gerçekleşebilir.
İşte sevgili Başaklar Satürn hareketinin burcunuz üzerindeki yansımasını tekrar hatırlamış olduk. Geri hareketine gelince öncelikle Güneş ve Ay hariç tüm gezegenlerin geri hareket yaptığını biliniz. Satürn gibi zaten ağır seyreden bir gezegeninin geri hareketi doğal olarak gecikme ve engellenme anlamına gelse de, aslında sizler için yeni bir planlama, yeniden gözden geçirme ve yeniden kendinize bir yol çizebilmek adına duraklama demektir. 31 Aralık 2008 tarihinde başlayan ve 16 Mayıs 2009 tarihine kadar sürecek bu geri hareket süresince ani kararlar vermemenizi, bilgilerinizi tekrar gözden geçirmenizi, eksiklerinizi tamamlamanızı, kendinizi gözden geçirerek düzenlemenizi öneriyorum. Bu süreçte beklemede kalarak herşeyi yeniden ele almak en faydalı yoldur. Sabırlı ve sorumluluklarınızın bilincinde olarak düzenlemelerde bulunursanız, bu sürecin sonunda ödülünüzü yaşamdan alabilirsiniz. Satürn gezegeninin burcunuzda seyri bir geri hareketini daha hesaba katarsak Temmuz 2010 yılında sona erecektir. Bu demek oluyor ki, sizler için ortalama iki yıl daha sürecek olgunlaşma ve büyüme devresi söz konusu. Bu size sakın yıldırmasın. Bu süreçte yaşadığınız zorlukların ödülünü 2010 yılında görmeniz mümkündür.


Yükselen Terazi...aynı zamanda 12.inci evdeki transit satürn.

Eylül 2007 yılından bu yana Başak burcunda ve yuva alanınızda seyrini sürdüren Satürn gezegeni, bu seyrini Temmuz 2010 yılına kadar sürdürecektir. Bu enerji altında, yaşamdan beklentiniz olan ne varsa, hedeflerinizin sorumluluğunu üstlenerek, kapasitenizi geliştirmeli, kendinizi gündelik iş temponuzu en iyi şekilde gerçekleştirmek amaçlı düzenlemeli, insanlara hizmet etmeyi ve özverili davranmayı öğrenmeli, başarılı olmaya yemin etmelisiniz. Korkular, şüpheler, kendinize inanmama gibi durumlar Satürn enerjisinin size olan baskısıdır. Eğer siz yukarıda yazdığım gibi bir düşünce şeklini benimserseniz, Satürn gezegeninin içsel baskısından kurtulur ve enerjiyi olumlu anlamda kullanabilirsiniz.
Bu süreçte, insanlarla olan tüm ilişkinizi belirli bir sınır içinde tutmaya meyilli olursunuz. Sanki yakınlık sizin için ürkütücü gibidir. Sorumluluklarınızın ağırlığını daha fazla hissettiğiniz için, bu baskıdan kurtulmak adına, iletişiminizi kesebilirsiniz. Halbuki bu son derece yanlıştır. Yargılanmaktan veya sizi denetim altına almalarından korkmak demek, korkularınızın sizi bulması anlamı taşıyacağı için, negatif bir etki çemberi oluşturabilirsiniz. İlişkilerinizle ilgili gerçek duygularınızı gizlediğiniz için, kim sizin ne düşündüğünüzü anlaması mümkün olmadığından, kendinizi ifade etmek için çok uğraşırsınız. Bunun altında yatan en önemli sebep, reddedilmek ve terk edilmek korkunuz yatmaktadır. İşte bu nedenle, size merhametle ve sevgiyle yaklaşan insanlardan uzak durur, tam tersine sizin ne kadar güçsüz olduğunuzu sevilmeye layık olmadığınızı düşünen ve böyle davranacak olan kişileri tercih edebilirsiniz. Sanki korkularınızla yüzleşmek ister gibisinizdir. Bütün bunlar tamamen Satürn gezegeninin dersleridir ve siz bu dersi bu şekilde öğrenirseniz kendinize cidden çok yazık edebilirsiniz. Bu enerjiyi olumlu kullanmanın yolu, öncelikle sorumluluklarınızın bilincinde olmak, aile hayatınız başta olmak üzere, kendi kimliğinize sahip çıkarak, yaşamınızı belli bir düzen içinde sürdürecek şekilde planlamanızdır.
Gezegenlerin geri hareketleri daima gecikme, yanlış anlama ve sorunlar olarak bilinse de, aslında her geri hareket biz insanoğlu için, herşeyi tekrar gözden geçirerek düzene kavuşturmak adına fırsat anlamına gelmektedir. Geri hareket esnasında, içsel manada içe dönüldüğü için, herşey çok daha net olarak algılanabilir. Bu içe yöneliş ise, aksayan noktaları görebilmeniz açısından gayet faydalıdır. Evet zaman sanki durmuş, aynı nokta üzerinde saplanıp kalmış gibi hissetmeniz doğaldır. Fakat bu hareketin manasını düşündüğümüzde, aslında aynı nokta üzerinde durma eyleminin, sizin kendi yaşamınızı düzenlemek adına ihtiyacınız olan molayı kazandırdığını farkedebilirsiniz. Bir öğretide der ki, hayat, ona ne anlam bahşettiğinize bağlıdır. Bu söz çok hoşuma gider. Şimdi sizler de bu geri hareketi, aile yaşamınız, duygusal ve ruhsal anlamda güvenliğiniz kısaca geleceğinizi şekillendirmeniz adına bir fırsat bilerek, gerekli düzenlemeleri yapmanızdır.
31 Aralık 2008 günü başlayacak ve 16 Mayıs 2009 tarihine kadar sürecek Satürn gezegeninin geri hareketi yukarıdaki konularda, eksiklerinizi tamamlamanızı, kendinizi gözden geçirerek düzenlemelerde bulunmanızı sağlayıcıdır. Bu süreçte acil kararlar almak yerine, beklemede kalarak herşeyi yeniden ele almak en faydalı yoldur. Sabırlı ve sorumluluklarınızın bilincinde olarak düzenlemelerde bulunursanız, bu sürecin sonunda ödülünüzü yaşamdan alabilirsiniz. Şunu unutmadan belirteyim ki, Satürn gezegeni astrolojik açıdan hayatın temeli, yapı taşı ve bel kemiğidir. Bu nedenle her transiti, hayatınızın temelini sağlamlaştırmanız adına son derece önemlidir. Eğer siz, sorumluluklarınızın bilincinde olmaz, sorunların üstünü sıvazlar, hayatı sadece eğlence olarak görürseniz, ne bugününüzü ne de yarınlarınızı garanti altına alamaz ve amaçsız bir insan olarak yaşamınızı sürdürürsünüz. Bu bakış açısı altında, başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.


Yükselen Akrep...aynı zamanda 11.inci evdeki transit satürn.

Sevgili Akrepler Eylül 2007 yılından bu yana ileriye yönelik hedefler, sosyal ilişkiler, gelecekle alakalı planlarınız üzerinde etkili olan Satürn gezegeninin Başak burcu enerjisini deneyimlemektesiniz. Satürn, astrolojik anlamı olarak, temel kurma, temeli sağlamlaştırma, disiplinli bir çaba ile yaşamınızın kontrolünü elinizde tutma, somut başarılar elde ederek güvenliğinizi sağlama konularında etkili, eğitici, öğretici ve dersler vererek olgunlaştırıcı bir enerjidir. Astrolojiyle ilgili olan veya olmayan kişilerin bile tedirginlik duyduğu ve olumsuz olarak bildikleri bu gezegenin enerjilerini doğru anlamda kullandığımızda, hem dış dünyada hem de kendi içinizde, yaşamınızın kontrolünü ele geçirebilir ve amaçlarınızı arzuladığınız şekilde elde edebilirsiniz. Peki Satürn neden böylesine zorlu bilinmektedir. Çünkü Satürn emek sarfetmeyen, sorumluluklarını yerine getirmeyen, sadakat hissi olmayan, öylesine yaşayan, disiplinsiz bir şekilde hayatını sürdüren, bencil bir hayat süren insanlar için hakikaten bir kılıç kadar keskin ve yaralayıcı olabilir. Oysaki, bunun tam tersi hareket eden insanların gerek iş gerekse özel hayatlarında doğru ve yerinde seçimlerde bulundukları için başarılı olduklarını görmekteyiz. Bu yüzden insanoğlunun en önemli yaş döngülerinde onun terbiye edici etkisini görebiliriz. Örneğin 14, 21, 28,35,42 yaş gibi. Şöyle bir düşünürseniz hemen hemen hepimiz bu yaşlarda belli sınavlardan geçtik veya geçeceğiz ve kendimizi ispat etmeye çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Sizlerle bu bilgileri paylaşmak öyle hoş ki, bazen karşımdaymışsınız gibi düşünerek sözü uzatmaktayım ama astrolojiye meraklı olanlarınızın bunları okurken keyif alacaklarını tahmin ediyorum.
Evet önce Satürn gezegeninin Başak burcunda 2010 yılına kadar devam edecek seyrinin size olan etkilerini bir daha hatırlayalım ve geri harekette nelere dikkat etmeliyiz onu gözden geçirelim. Satürn gezegeni siz Teraziler için, amaçlarınızı kişisel seviyede geliştireceğiniz bu süreçte, gerçek dostlarınızın kim olduğunu anlayacağınız sınavlar yaşayacak, kendinizden daha olgun kişilerle tanışarak, onların deneyimlerinden yararlanacaksınız. Hedeflerinizi gerçekleştirme yolunda, iyi bir işbirliği ve ilişkiler ağı kurabildiğiniz takdirde, bu insanlarda büyük destek görebilirsiniz. İş yeri dostlukları, beraber çalıştığınız insanlarla güçlü ilişkiler sayesinde hem güvenlik duygusu elde edecek hem de huzurlu bir ortamda çalışmanın hazzını yaşayacaksınız. Bu dönemde tabi ki zorlanacağınız aylar hatta günler olacaktır. İşte bu durumlarda kesinlikle ego saplantılarından uzak kalmalısınız. Fakat bu, kendinizi ezdirmek, başkaları yararına çalışırken kendinizden ödün vererek mutsuz olmak tarzında olmamalıdır. Bu dengeyi iyi kuramadığınız takdirde hedef duygunuzda sapmalar meydana gelebilir ve zaman kaybedebilirsiniz.
Bu dönemde organizasyonla ilgili meslekler, insanları grup halinde biraraya getirmenizi sağlayacak girişimler, sizinle aynı fikirde olan insanlarla beraber yapılan ekip çalışmaları önemli bir yer tutar. Satürn enerjisinin ders verici özelliği nedeniyle kimi zaman insanlarla olan işbirliğinizde büyük sorunlar çıkabilir, anlaşmazlıklar yüksek boyutlara ulaşarak sizi devre dışı bırakacak hale gelse de, kesinlikle kendinize olan güveninizi kaybetmeden, birey olarak amaçlarınızdan uzaklaşmadan yolunuza devam edin. Bütün bunların oluşma nedeninin kendinizi geliştirmek adına olduğunu unutmayın. Başka yollar deneyerek, girişimlerde bulunarak belki biraz daha yolunuzu uzatarak, amacınız için ter dökmeye devam edin. Sizi yolunuzdan çevirmeye kalkacak kişilere en güzel cevabın, özgüvenli ve sabırlı bir şekilde çalışmak ve hedeflerinizi gerçekleştirmek olduğunu kesinlikle unutmayınız demiştim. Satürn gezegeninin bu enerjisini fırsat bulduğunuzda Aylık yorum köşemizde tekrar okumanız faydalı olacaktır.
31 Aralık 2008 günü başlayacak ve 16 Mayıs 2009 tarihine kadar sürecek Satürn gezegeninin geri hareketi yukarıdaki konularda dikkatli olmanızı, eksiklerinizi tamamlamanızı, kendinizi gözden geçirerek düzenlemenizi sağlayıcı bir dönemi başlatacaktır. Bu süreçte düşünmeden acil kararlar almak yerine, iş yaşamınızla ilgili konuları tekrar gözden geçirmek, yeni iş olanaklarıyla karşılaşmanızı sağladığı gibi, daha sağlam adımlar atmanız için de sizi son derece olumlu bir şekilde destekleyecektir. Sabırlı ve sorumluluklarınızın bilincinde olarak düzenlemelerde bulunursanız, bu sürecin sonunda ödülünüzü yaşamdan alabilirsiniz.


Yükselen Yay.aynı zamanda 10.inci evdeki transit satürn.

Satürn gezegeni 2 Eylül 2007 tarihinde Başak burcunda yani kariyer evinizde seyrine başladığında sizlere bu konuda geniş bir bilgi sunmuş ve sizlerin yaşamında gayet önemli hale geleceğini belirterek, öncelikle seçmiş olduğunuz meslek, eğer sizin amaçlarınıza ve almış olduğunuz eğitim ve yeteneklerinize uygunsa, bu dönemin başlangıcında iyi bir iş ortamında bulunarak kendinizi başarılı kılmak isteğiniz önemlidir. İş girişimlerinde bulunarak, kendinize en uygun bir kurum veya şirkette işe başlamak isteğiniz ön plandadır. Eğer, seçtiğiniz meslek sizin pek arzularınıza uygun değilse, bu sürecin başlangıcında oldukça zorlanabilirsiniz. Hiç arzulamadığınız bir mesleği sürdürmek zorunluluğu içinde iş aramakta olabilirsiniz. Her iki durumda da işiniz zor olabilir. Bunun dışında hali hazırda çalışan biri iseniz, otorite konumundaki kişiler veya işinizden elde ettiğiniz gelirin sizin toplum içindeki yaşamınızı sürdürmenizi sağlayacak cinsten olması gerekir. Bu dönem içinde, kimileriniz patronlarınızla anlaşmazlık yaşayarak, sizden daha güçlü kişilerin egemenliği altında kendinizi ifade etmeye çalışarak bir mücadele verirsiniz, kimileriniz ise kariyer yapmanızı sağlayacak bir yer bulana kadar zorlanabilir, kimileriniz ise arzu etmediği bir meslekte binbin zorlukla mücadele ederek keyifsiz bir iş yaşamını sürdürüyordur demiştim.
Ne durumda olursanız olun, bu dönemi en başarılı şekilde geçirmek ve Satürn enerjisini olumlu anlamda kullanmak için herşeyden önce kendinizi gözden geçirmelisiniz. İsteklerinizin gerçeğe uygun olup olmadığını, arzularınızın sizi yenerek kişiliğinizin önüne geçip geçmediğine dikkat etmelisiniz. Bu süreçte oldukça zorlanacağınızı düşünseniz de, en önemli engellerin sizin kendi içinizden kaynaklandığını kesinlikle unutmayınız. Çünkü ihtiraslarınızı belirli bir dengede tutmayı başaranlar, amaçlarını gerçekçi temellere oturtabilmiş kişiler ve beklentileri hayalcilikle süslü insanlar, doğal olarak oldukça zorlu dersler alarak, ne yapmaları gerektiğini öğreneceklerdir. O nedenle her ne olursa olsun, kişisel hedeflerinizi, içinde bulunduğunuz toplumun şartlarına göre hareket ederek gerçekçi bir şekilde ele alırsanız bu dönem sizin son derece parlak geçecek ve ideallerinizin bile ötesinde bir iş sahibi olacaksınız. Çalışmalı, sabırlı olmalı, sorumluluk almalı ve ütopik fikirler yerine, ham gerçeklerle, mantıklı bir şekilde düşünmelisiniz demiştim.
31 Aralık 2008 günü gerçekleşecek bu ikinci geri hareketi 16 Mayıs 2009 tarihine kadar süreceği için yukarıdaki konularda dikkatli olmanızı, eksiklerinizi tamamlamanızı, kendinizi gözden geçirerek düzenlemenizi sağlayıcı bir dönemi başlatacaktır. Artık kim olduğunuzu, nasıl bir çaba içinde olmanız gerektiğini, kısaca kendinizi mesleki anlamda gösterebilmek adına bu geri harekette hazırlıklı hale getirmeye çalışmalısınız. Bu süreçte düşünmeden acil kararlar almak yerine, iş yaşamınızla ilgili konuları tekrar gözden geçirmek, yeni iş olanaklarıyla karşılaşmanızı sağladığı gibi, daha sağlam adımlar atmanız için de sizi son derece olumlu bir şekilde destekleyecektir. Sabırlı ve sorumluluklarınızın bilincinde olarak düzenlemelerde bulunursanız, bu sürecin sonunda ödülünüzü yaşamdan alabilirsiniz. Satürn gezegeni 2010 yılının 21 Temmuz tarihine kadar devam edecek ve 2010 yılının bahar aylarında üçüncü geri hareketinden sonra Terazi burcunda ilerlemeye başlayacak. Şimdi size düşen, bu tarihe kadar yaşamınızla alakalı konularda özellikle iş anlamında gereken noktaları saptamak ve sorumluluk içinde hayatınızı geçirmektir.


Yükselen Oğlak...aynı zamanda 9.inci evdeki transit satürn.

Satürn gezegeni en son Aralık 2007 tarihinde bir geri hareket daha yapmıştı. Bu ikinci geri hareketi olarak önemli. Bundan sonra Ocak-Mayıs 2010 tarihleri arasında üçüncü geri hareketini yaparak Terazi burcunda ilerlemeye başlayacak. Şimdi gelin önce yöneticiniz Satürn gezegeninin Başak burcundaki etkisini, 2008 yılına veda etmek üzere olduğumuz yılın bu son ayında bir kez daha tekrarlayalım ve geri harekette neler yapmanız lazım onun da üzerinde durarak hatırlamış olalım. Satürn Eylül 2007 tarihinden bu yana, yaşama bakış açınız ve dünyayı algılayışınız, özgürlük düşünceniz ve kendi bireyliğinizi bağımsız bir şekilde dünyaya gösterme gücünüz, normal düzeninin dışına çıkarak önce çevrenizi sonra da tüm dünyayı keşfetme isteğinizle alakalı dersler görme ve sonunda kendinize ait bir düzeni kurabilmek için verilen mücadelenizin belirtisi olacaktır. Bu süreçte siz, bugüne dek yaşadıklarınızı ve bu süreçte yaşayacağınız her tecrübeyi belirli bir çerçeve içinde gözden geçirerek yaşam felsefenizi genişletecek veya yeniden oluşturmak için çaba sarfedeceksiniz. Bütün yaşanacakların kısaca özeti, kimliğinizin özünün değişime uğrayarak, kendinizi yeniden keşfetmeniz ve oluşturmanızdır. Tabi ki bu dönemde, bugüne dek yaşadıklarınızın sizde bıraktığı izler çok önemlidir. Orta yaşın üzerindekiler benim ne demek istediğimi gayet iyi anlayacaklardır, henüz yolun başındakiler için bu, kişiliğin, bundan sonraki yıllarda göreceği dersler adına kendini geliştirmesi anlamı taşımaktadır. Bu çeşitli yollarla olur. Kimileriniz yüksek eğitim, kimileriniz evlilik, kimileriniz bir başka ülkenin topraklarında çalışarak, kimileriniz ise yeni bir çevrede yeni bir hayata başlayarak bunu oluşturmak durumundadırlar.
Bu dönem bir keşif süreci olduğu için, birçok konuda olduğu gibi, iç aleminizdeki inanç sistemini yeniden gözden geçirmenizi sağlayan deneyimler yaşayabilirsiniz. Yüce Yaradan kavramını araştırmaya başlar, bütün din ve felsefeleri öğrenmeye çalışarak kendi içinizde bir yolculuk geçirebilirsiniz. Yaşadığınız olaylar da bu duyguyu beslemeye başlayacaktır. Öyle durumlar oluşur ki, yaşadığınız hayata ve kendinize olan inancınızın kimi zamanlarda sarsılmaya başladığını hissedebilirsiniz. Bu dönemde Satürn Başak burcunda ilerlediği için, sizin güneşinizle olumlu bir görünüm yapacağından deneyimlerinizin özünde, sizi hayatın yerden yere vurması diye bir durum söz konusu olmayacaktır. Fakat yaşadıklarınız, kimliğinizin bundan sonraki yaşam adına pozitif yönde gelişmesi için gerekli derslerdir. Çalışma temponuzu metafizik veya mistik çalışmalar, araştırmalar veya bu yönde alınan eğitimler, öğretiler oluşturabilir. Tabi ki bu çalışmaların fanatizm düzeyinde olması normal dışı olacağından, enerjinin bilincinde olarak, aşırılıklara kaçmamak en doğrusudur. Eğitim hayatınızla ilgili gelişmelerin ister yüksek okul isterse başka yollarla olsun, bu dönemde önemi oldukça fazladır. Kişi türlü zorluklarla karşılaşsa da, eğitim sürecini ustalaşmak adına ve insana hizmet amaçlı düşünmeye başlayacaktır. Sabır sizin anahtarınız olduğuna göre bu süreçte, yılmadan yorulmadan ve inatla gerçeği bulmaya, hayatın özünü anlamaya çalışmak, dönemin faydalı bir şekilde geçirilmesini sağlayacaktır.
Süreç içinde, mükemmellik anlayışınız ileri derecede artacağından, öğrendiklerinizi yetersiz bularak, tekrar tekrar gözden geçirmek, bilgilerinizi yetersiz bulup daha fazlasını öğrenmeye çalışmak yine enerjinin etkilerindendir. Bunun altında yatan en önemli duygu ise, hedeflerinize erişmek ve toplum içinde kendinize güçlü bir yer edinmek isteğiniz yatmaktadır. Ne kadar çok bilgi sahibi olursanız, ne kadar çok şey deneyimlerseniz o denli başarılı olacağınızı düşünmektesinizdir. Bundan önceki ikibuçuk yıllık süreçte oldukça zorlanan ve türlü tersliklerin üstesinden gelen bir kişinin, bu süreçte bu kadar çok güç istemesini tuhaf bulmamak lazım.Hakikaten maddi ve manevi anlamda ve birçok alanda o kadar çok savaşlar yaşadınız ki, şimdi bu süreçte tek yapmanız gereken şey, her zaman olduğu gibi bütün bu öğrendiklerinizi yaşama geçirmenizi sağlayacak bilgiler edinmek, aşırılıklara kaçmadan, kendinize olan güveninizi yitirmeden, acizlik veya güçsüzlük gibi duygulara hayatınızda yer vermeden kimliğinizi dış dünyada göstermenizi sağlayacak gücü kazanmak olmalıdır demiştim.
31 Aralık 2008-16 Mayıs 2009 tarihleri arasındaki yöneticiniz Satürnün ikinci geri hareketi, Güneşinizle olumlu bir görünüm yapması ve Jüpiter gezegeninin de burcunuzda ilerlemesi dolayısıyla, olumlu hamlelerde bulunmak, hayatınızı yeniden yapılandırmak, yeni kararlar almak için herşeyi tekrar gözden geçirmeniz gereken süre demektir. Yukarıdaki konularda eksiklerinizi tamamlayarak düzenlemelerde bulunabilirsiniz. Yalnız bunları hayata geçirmeden önce geri hareketin bitişini beklemek doğru olabilir. Tabi ki daha önceden karar verilmiş, saptanmış, gözden geçirmelerde bulunmuş durumlar, geri harekette yürürlüğe konabilir. Ama yeni olarak uygulamak istediğiniz herşeyde şöyle bir durup düşünmek hatta gerekirse beklemek faydalıdır. Bu süreçte düşünmeden acil kararlar almamalı, iş yaşamınızla ilgili konuları tekrar gözden geçirmelisiniz. Bütün bu saptamalar, planlar ve projeler, geri hareketin ardından hayat geçirilmeye başlanabilir.


Yükselen Kova...aynı zamanda 8.inci evdeki transit satürn.

Hatırlarsanız, Eylül 2007 tarihinde Satürn Başak burcunda seyrine başladığında, o ayki yorumlarınızda ikinci yöneticiniz olan Satürn gezegeninden sizlere bahsetmiş ve, maddesel, duygusal, cinsel ve ruhsal olarak bir tür yenilenme deneyimleri yaşayabileceğinizi söylemiştim. Artık geçmiş yaşantınızdaki hayat şartlarınız değişime uğrayacak, aşırı isteklerinizi veya saplantılarınızı terk etmek durumunda kalacaksınız. Bunların tümüyle baş etmenin sırrı ise, sıkı sıkıya sarıldığınız değerlerinizin sizin için ne kadar önemli olduğu ve nelerden vazgeçebileceğiniz, neler olmazsa yine ayakta kalabileceksiniz olgusuyla sıkı sıkıya bağlıdır. Yani siz bağımlılıklarınızdan taviz vermezseniz yaşadığınız deneyimler sizi onlardan uzaklaştıracaktır. Eğer eşinizin parasına güvendiğiniz bir yaşam sürüyorsanız, bu parayı elde etmeniz güçleşecek, ailenizin desteğiyle ayakta duruyorsanız bundan eskisi gibi yararlanmanız mümkün olmayacak, çalışmadan etmeden birilerine sığınarak yaşıyorsanız artık bu durum sona erecek ve hırsla çalışmak zorunda kalacaksınız. Ek gelir kaynaklarınız elinizden çıkabilecek ve siz iki kat kazanmak zorunda kalacaksınız. Cinselliğinize aşırı düşkün bir yaşam sürüyorsanız buna bir son vermek ve belirli bir düzende yaşamak zorunda kalacaksınız. Finansal borçlarınız olduğu halde aşırı harcama yapıyorsanız, bankalarla sorunlarınız nedeniyle tutumlu olmayı öğreneceksiniz. Krediler alarak hayatınızı geçindiriyor ve işinizi ayakta tutmaya çalıştığınız halde, gelir düzeyiniz tam tersi bir yaşam sürüyorsanız, eskisi gibi bu kredileri temin edemediğiniz için, daha fazla emek sarfederek işinizi ayakta tutmaya özen göstereceksiniz. Kısaca neye güvenip bel bağladıysanız fakat karşılığında bir şey yapmadan tembel oturuyorsanız bilin ki, Satürn bir gölge gibi tepenizde olacaktır diye devam etmiş ve bu süreç size her ne kadar zorlu gelse de, çalışan, çalıştığı emeğin karşılığında düzgün yaşam süren, her türlü gelirine karşı mütevazi olmasını bilen, içgüdüsel arzularını iradesine yenilmeden dengede tutabilen, yan gelip yatmadan kimseye güvenmeden çabalayan, hakkı olmayana el uzatmayan, hiç kimse Satürn gezegeninin yaratacağı etkilerden ürkmemeli, yaşamını aynen sürdürmeli ve ödüllerini beklemelidir. Doğru düzgün yaşayan hiç kimse bu enerjilerden kötü bir şekilde nasibini almayacaktır. Satürn öğretmendir ve dersini alan kişiye ise sağlam temelli ödüller sunar ve Satürn gezegeninin ödülü geçici değil kalıcıdır. Bunu aklınızdan çıkarmayın. Umarım sizin için bu iki buçuk yıl oldukça mutlu huzurlu ve sağlam deneyimler şeklinde yaşanır diyerek bitirmiştim.
İşte 31 Aralık 2008 tarihinde başlayacak, Satürn gezegeninin ikinci geri hareketi 16 Mayıs 2009 tarihine devam edeceğinden siz Kovaların bu süreç içinde yukarıdaki konularda dikkatli olmanızı, eksiklerinizi tamamlamanızı, kendinizi gözden geçirerek düzenlemenizi sağlayıcı bir dönemi başlatacaktır. Bu süreçte düşünmeden acil kararlar almak yerine, iş yaşamınızla ilgili konuları tekrar gözden geçirmek geri hareketin bitim tarihinde, sizlerin yeni iş olanaklarıyla karşılaşmanızı sağladığı gibi, parasal konularda da, daha sağlam adımlar atmanız için de sizi son derece olumlu bir şekilde destekleyecektir. Sabırlı ve sorumluluklarınızın bilincinde olarak düzenlemelerde bulunursanız, bu sürecin sonunda ödülünüzü yaşamdan alabilirsiniz.


Yükselen Balık... aynı zamanda 7.inci evdeki transit satürn.

Satürn gezegeni, 2 Eylül 2007 tarihinde Başak burcunda ilerlemeye başladığında siz Balıklar için, ciddi ilişkiler, ortaklıklar ve evlilik konularının bundan sonra daha bir ciddiyetle ele alınması gereken olgu olduğundan söz etmiştim. Başak burcunda seyrine başladığı için, Aslan burcundaki kadar zararlı etkiler altında değildir. Aslında Satürn gezegeni, ilişki evinde rahat ettiği bir yerdir fakat , olumlu veya olumsuz etkilerini iyice gözden geçirirseniz, bu sizin için son derece güzel bir dönem olarak geçebilir demiştim. Yani iki yönlü bir enerji olduğu için, 2008 yılında kimi Balıklar için gayet mutlu, kimi Balıklar için zorlayıcı olabileceğini biliyorduk. Sonra yine enerjiyi açıklamaya devam etmiş ve bu sürecin başlamasıyla beraber, bugüne dek yaşadığınız ilişkilerden farklı bir sorumluluk anlayışı sizi sarmaya başlayacaktır. İlişkisi olanlar bu süreçte birlikte oldukları kişiye karşı daha fazla bağlılık gösterdikleri gibi beraber oldukları kişi de aynı şekilde davranmaya başlayabilir. İlişkisi olmayanlar ise, karşılarına çıkan kişinin yaşça deneyimli, olgun ve hoşgörülü tarzda olmasına dikkat edecektir. Genelde kendinizden küçük veya oldukça büyük kişiler (yaş farkı) dikkatinizi çekmeye başlar. Bu durum yaş olarak görüleceği gibi, kişinin düşünce yapısının yaşıtlarına oranla farklılığı olarak da ele alınabilir. Hatta ilişki açısından gayet kısıtlı bir yıl olabileceğini belirtmiştim.
Genel anlamda hayatınıza giren kişi, öncelikle sizin ilişki konusuna eskisinden daha fazla ciddi olarak bakmanızı sağlayacak derecededir. O güne dek sadece kendi isteklerinizle yaşayan biri iseniz, biliniz ki bu kişi sayesinde biz olmayı daha fazla öğrenmeye başlayacaksınız. Ayrıca artık yaşadığınız ilişki aşk oyunu ve flört deneyimlerden oldukça farklı, tamamen ciddiyete dönük hatta bir yaşam kurmaya kadar varacak boyutta olan beraberliktir.
Satürn gezegeni bu süreçte Başak burcunda ilerlediği için ve sizin güneşinizle uygun açıda olması dolayısıyla ilişkiler, genel anlamda beraber aynı gündelik iş temposunu paylaştığınız kişiler olabileceği gibi, çeşitli hizmetler yoluyla tanışacağınız bir kişi de olabilir. Mükemmellik anlayışınız bu dönemde yüksektir, karşınızdaki insana eskisi gibi iyimser gözlerle bakmak yerine, daha seçici ve detaylarına kadar dikkat edecek şekilde bakabilirsiniz. Bugüne dek beraberliklerde yaşadığınız zorlu günlerin biraz da sebebi iyi niyetinizin haddinden fazla oluşu ve inceleme gereği bile duymadan sadece aşık olduğunuz bir kişiyi tercih etmenizdi. Oysaki bu süreçte karşınıza çıkacak kişi sizi, siz de onu yakından tanımak için oldukça çaba sarfedecek, her şeyini öğrenmek isteyecek ve ilişkinin uzun ömürlü olması için temelinin sağlam olmasına çalışacaksınız.
Bu süreçte öğreneceğiniz en büyük ders, yaşadığınız ilişkiyi her ne olursa olsun abartmamanız, karşınızdaki insanı kendiniz gibi görme yerine, onu bir birey olarak kimliğini net olarak saptamanızdır. Unutmamalısınız ki, onu ne kadar gerçekçi bir şekilde düşünürseniz yanılma payınız o denli düşük olacaktır. Bu evli olanlar için de geçerli bir durumdur. Eşiniz nasıl biridir, ilişkinizde aksayan yönler nelerdir, huzursuzluk ve mutsuzluğunuzun sebebi nedir ve bunların düzeltilmesi yolunda kim kendi payına ne yapmaktadır gibi soruların cevaplarını tam olarak vermelisiniz. Bütün bunların kafanızda oturma süreci ikibuçuk yıllık zaman dilimidir. Bu dönemin sonunda hakikatler yerine oturacak, temeli kuvvetli olan evlilikler sürecek, yıllardır kanayan yara gibi devam eden ve kangren halini alan kimi evlilikler de bitecektir. O nedenle o güzelim iyi niyetinizi sınırda tutmayı, kendinizi ve onu gerçekçi bir şekilde değerlendirmeyi ve yaşamınız adına yeni bir yön çizmeyi asla ihmal etmeyiniz. Kısaca eğer yaşadığınız beraberlik sizin içsel huzurunuz ve güvenliğinizi tam olarak sağlamıyorsa ve evlilik, ilişki bağınız kuvvetli değilse, bir sürü zorlukla baş etmenizi sağlamıyorsa ve garip bir şekilde güven oluşturmuyorsa sonuç olumsuz demektir. Tabi ki bunu tam olarak anlamak yukarıda da belirttiğim gibi bu süreç sonunda gerçekleşecektir diyerek bitirmiştim.
İşte şimdi, 31 Aralık günü başlayacak ve 16 Mayıs 2009 tarihine kadar sürecek Satürn gezegeninin geri hareketi yukarıdaki konularda dikkatli olmanızı, eksiklerinizi tamamlamanızı, kendinizi gözden geçirerek düzenlemenizi sağlayıcı bir dönemi başlatacaktır. Artık kim olduğunuzu, nasıl bir çaba içinde olmanız gerektiğini, kısaca kendinizi ilişki veya evlilik anlamda gösterebilmek adına bu geri harekette hazırlıklı hale getirmeye çalışmalısınız. Bu süreçte düşünmeden acil kararlar almak yerine, iş yaşamınızla ilgili konuları tekrar gözden geçirmek, yeni iş olanaklarıyla karşılaşmanızı sağladığı gibi, daha sağlam adımlar atmanız için de sizi son derece olumlu bir şekilde destekleyecektir. Sabırlı ve sorumluluklarınızın bilincinde olarak düzenlemelerde bulunursanız, bu sürecin sonunda ödülünüzü yaşamdan alabilirsiniz.


iremsu...

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
12-10-2008 09:16 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #2
Cvp: 31 Aralık-16 Mayıs 2009 satürn retro haraketi ve burclar...
Natal haritalarındaki gezegenlerinin biri yada birkaçı retro olan kişilerin, (o gezegendeki) transit gerilemelerden çok fazla etkilenmediğini hatırlıyorum ,,,

12-13-2008 01:33 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Transit Saturn Evlerde salmakis 191 341,717 11-01-2021 09:32 PM
Son Mesaj: Karpuzseverim
  Transit Satürn Doğ. Haritasında Ay'a Açı Yaparsa astrosohbet 33 42,756 12-13-2019 04:53 PM
Son Mesaj: justicee
  Transit Satürn Açıları Simurg 69 141,513 03-11-2019 12:03 AM
Son Mesaj: merkür_yen
  Transit Satürn Doğ. Haritasında Güneşe Açı Yaparsa astrosohbet 11 21,933 04-06-2018 09:47 AM
Son Mesaj: say24
  Transit Satürn Yay Burcu Geçişi tools 17 25,500 01-10-2018 12:58 AM
Son Mesaj: Kumsal
  Satürn Devinimi & Transitleri nev_bahar 168 257,112 06-19-2016 07:09 PM
Son Mesaj: Alejandro
  Transit Satürn akrep burcunda. Tuğçe 29 40,454 04-23-2016 09:00 PM
Son Mesaj: ekinoks
  Transit Satürn' ün Doğum Haritasındaki Planetlerle Etkileşimi Yakamoz 75 110,842 10-01-2015 09:09 PM
Son Mesaj: Didemm
  Satürn Yüzünden mi? dubletoprak 9 15,234 01-15-2013 12:52 AM
Son Mesaj: hulya35
  Transit Satürn Akrep Sınırlarında Lajâ 96 115,071 12-27-2012 03:55 PM
Son Mesaj: Mavisahram

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir