Değerlendir:
  • 15 Oy - 3.07 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Değerli Olanı Korumak_Venüs Plütoyla birleşiyor ve Oğlak Burcunda
Yazar Mesaj
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #1
Değerli Olanı Korumak_Venüs Plütoyla birleşiyor ve Oğlak Burcunda
Değerli Olanı Korumak… 23.Ocak.2008 / 17:36:23
Venüs Pluto’yla birleşmenin ardından Oğlak burcuna giriyor...


Venüs Oğlak'ın Burçlara Göre Etkileri

Bu haftanın öne çıkan, bizi etkileyen gökyüzü transitlerinden biri Venüs’ün içinde bulunduğu hareketliliktir.

Venüs önce 24 Ocak 2008 sabah saat 08:58’de 29˚57″deki Pluto’ya birleşecek, hemen ardından saat 10:05’de Oğlak burcuna geçecektir.

Buradaki seyrini 24,25 gün sürdürdükten sonra 17 Şubat saat 18:22’de bir sonraki burca ilerleyerek, Kova burcuna geçecektir.


Daha önce sizlerle paylaştığım “Aşka Sahip Çıkabilir Misiniz?” isimli makalede belirttiğim gibi, Venüs genel olarak beğeniyi, ilişkileri, kişisel cazibeyi anlatır. Güzelliğin, estetiğin, zarifliğin, cinsel cazibenin sembolü olan Afrodit’in gezegenidir kendisi... Âşık olmamızı, sevgimizi gösterme şeklimizi, insanlarla ilişkilerimizi, kendimizi hoş hissettiğimiz her şeyi, bu gezegen sembolize eder. Hatta öyledir ki tatlılarla bile ilişkilendirilmiştir. Aynı zamanda, yine değerli bir konuya da sembol olmuştur. Maddi konuları kapsayarak, paramızı, gelirimizi de anlatır.

Pluto gezegeni ise daha yüksek boyuttaki konuları sembolize eder. Yeniden yapılanmayı gerektiren, büyük ve köklü değişimleri bu gezegenin etkisiyle ifade ederiz. Güç tutkusunu, kendini arıtmayı, yüksek yenilenme enerjisini Pluto’nun gizemli, derin, karanlık etkisinde buluruz. Adeta değdiği yerde atom bombası etkisi yapan, bu küçük (hatta şimdilerde gezegenden bile sayılmayan) gezegen aslında oldukça güçlüdür. Tabii ki bu etkinin kalibresi kişisel haritalarınızla doğru orantılıdır. Kişiyi hem sonlanmalara zorlar, hem engel olunamaz bir değişime sürükler. Küllerinden tekrar doğan Zümrüd-ü Anka kuşu gibidir…

Bu transitin anlattıklarına bakarsak, Venüs’ün önce Yay burcunun son derecesinde olan Pluto’yla birleşmesi, hayatımızda değer verdiğimiz konularda güçlü etkiler alacağımız anlatır. Aşk hayatımız, sevgiyi anlatma ve anlama şeklimiz, maddi değerlerimizle ilgili bazı olaylar gündeme gelebilir.

Geriye bakarsak, farklı etkiler taşısa da, konuların kırıntısından biraz ipucu buluruz belki… 11 Aralık 2006 ile 4 Ocak 2007 tarihleri arasında da Venüs Oğlak burcundan geçmişti. Hatta Pluto’yla 8 Aralık 2006 tarihinde birleşmişti.

Ancak bu buluşmada, Pluto’nun her ne kadar Yay’da olması sebebiyle, bu birleşmenin daha iyicil etkiler taşıdığını düşünsek de, anaretik derece olarak bilinen 29˚ olması, gelişen krizler ya da zorluklarla konunun önemini vurgular gibidir.

Venüs’ün Oğlak’a geçmesi, Klasik Astroloji açısından, üçlü yöneticisini ziyaret ettiği için, daha yüzümüzü güldürecek gibi… (Helenistik dönemin temsilcisi Dorotheus’a göre Venüs Toprak burçları grubunun gündüz yöneticisidir.) Ancak sevgili Venüs karanlık Pluto’nun gölgesinden uzaklaşana kadar pek rahat edemeyecektir.

Venüs Satürn burcu Oğlak’ta zorlansan da daha yapıcı hareket eder. Artık sevgiyi, değerleri, ilişkilerimizi ciddiye almamızı, yeni temeller inşa etmemizi zorunlu kılar. Sevdiğimiz şeylerin çekici enerjisini akıllı ve hedefine uygun bir şekilde kullanmalıyız. Mesafeli, aklı başında ilerlemenin yavaş ama yararlı etkilerini görebiliriz.

Ancak bu tür makalelerde belirttiğim bir şeyi tekrarlamak gerekir. Bu yazının, genel nitelikte olması sebebiyle, gökyüzündeki diğer transitleri ve en önemlisi kişisel haritanızdaki değerleri, göz ardı ettiğini hatırlatmalıyım… Yani astrolojik bir datanın gökyüzünden cımbızla çekilmiş, incelemeye alınmış olduğunu unutmamalısınız. Bu etkinin kişisel açılımları, çok daha başka şeyleri sembolize ediyor olabilir.



Şimdi burçlara göre, bu açının nasıl etkiler işaret ettiğini anlatayım:

Koç ve yükselen koçlar:

Kendinizi maddi ve manevi olarak geliştirmek için attığınız, cesur adımların etkisini oldukça güçlü bir şekilde görebilirsiniz. Daha iyimser ve girişken davranabilirsiniz. Ancak abartıdan kaçınmalısınız. Yabancılar, inançlar ya da hukuksal alanda değişim görebilirsiniz.

İşiniz, kariyeriniz ya da toplumsal statünüzü sağlamlaştıracak etkiler almaktasınız. Üstlerinizle iyi ilişkiler sağlamalısınız. Toplumsal alanda kişisel hedeflerinizi geliştirecek ve bunları sergileyecek imkânlar doğabilir. Evli olmayanlar için evlilik lafı etrafta dolanırken temkinli olmalılar. Evliler ise ilişkilerini herkesin önünde yaşarken sorumluluklarını da taşımalılar.



Boğa ve yükselen boğalar:

Parasal konular, borç alacak ilişkilerine çok dikkat etmelisiniz. Eşiniz ya da ortağınızdan gelen kazançlarınızda değişimler yaşayabilirsiniz. Başkalarının kaynaklarını kullanırken kontrollü olmalısınız. Her türlü operasyondan uzak durmanız gereken bu dönemde, güzelleşmek için risk almamalısınız.

Felsefik, idealist, dini ya da ahlaki konularda eğitim almak için hevesli olabilirsiniz. Hukuksal, akademik alandaki girişimlerinizden yana şanslısınız. Yabancılar, farklı kültürler, inançlar sayesinde hayata daha farklı bir gözle bakabilirsiniz. Kendinizde beğendiğiniz, değer verdiğiniz konuları geliştirmek için girişimde bulunabilirsiniz. Böylece kalıcı ve köklü bir değişim yaşayabilirsiniz.


İkizler ve yükselen ikizler:

İkili ilişkileriniz hem önem kazanacak, hem de bir sınava tabi olacak gibi görülüyor. Size bu kadar değer veren partnerinize karşı daha müşfik olmalısınız. Birlikteliğinizdeki tutkular ön plana çıkarken, gücünüzü kontrol etmenin önemini anlayacaksınız.

Parasal konular önem kazanırken, başkalarının kaynaklarından yararlanmakta zorlanmayacaksınız. Hem eşinizden, hem ortaklaşa işlerinizden yana risk almayıp, planlı hareket etmenin yararını göreceksiniz. Beklediğiniz maddi konulardan yana kazançlı çıkacaksınız. Ama borç almak ya da vermek konusunda tutumlu olmak zorundasınız.


Yengeç ve yükselen yengeçler:

Gündelik işlerinize dikkat etmelisiniz. Çalışma şartlarınızı, astlarınızı, size yardım edenlerle ilişkilerinizi, düzeninizi yeniden yapılandırmalısınız. Süre gelen sağlık sorunlarınız içinde yapılması gereken tedavi ya da uygulamaları ihmal etmemelisiniz. Evcil hayvanlarınızla ilgili konularda da gerekenleri yapmalısınız.

Özellikle eşiniz, partnerinizle ilgili konularda olumlu, güçlü destekler içeren gelişmelere şahit olabilirsiniz. Ortaklaşa iş yapmak için önünüze fırsatlar çıkabilir. Ancak acele etmemelisiniz. Uzun soluklu devam etmesini istediğiniz beraberlik içeren işler için gereken planlamayı yapmalı, hedefleri net bir şekilde belirlemelisiniz. Bir yandan da süregelen anlaşmazlıklarınıza çözüm bulmalı, rakiplerinizle barış sağlamalısınız.

Aslan ve yükselen aslanlar:

Aşkınızı haykırmak, dile getirmekten geri durmaya bilirsiniz. Tutkulardan hoşlandığınız, sevmek, sevilmekten zevk aldığınız bir dönemdesiniz. Ancak aşkın gözü kör olduğu için riskli hareketlerden ya da tutku krizlerinden kaçınmalısınız. Çocuklarla ilgili konular da gündeme gelebilir.

Rutin hayatınızla ilgili değişiklikleri yapmak için adım atabilirsiniz. Çalıştığınız alanı güzelleştirmek için kararlı davranabilirsiniz. Ofisiniz, eviniz ya da gün boyu çalıştığınız alanlarla ilgili olumlu etkiler altındasınız. Bunun sayesinde sağlığınızda da değişimler olabilir. Özellikle güzelliğinize, estetiğinize dair konularda (operasyonlar hariç) güzel hizmetler alabilirsiniz.


Başak ve yükselen başaklar:

Evinizde, yuvanızda değişim süreci devam edecek gibi gözüküyor. Ebeveynlerinizle ilgili konularda bazı gelişmeler olabilir. Güvenliğinizi, aile içindeki ilişkilerinizi gözden geçirebilirsiniz. Biraz cesaretle baktığınızda kökten bir değişime gittiğinizi görebilirsiniz.

Hayattan zevk aldığınız, aşk, sevgi, eğlence, spor veya hobi gibi konularda gelişmeler yaşayabilirsiniz. Kendinizi göstermekten, sergilemekten, alkış almaktan hoşlanacaksınız. Yaratıcı, sanatsal yönünüz kuvvetlenirken bunu kanalize etmek için hedeflerinizi iyi belirlemelisiniz. Flört etmek isteyebilir, kısa kaçamaklarda bulunabilirsiniz. Ancak bu konuların getireceği sorumlulukların da farkına varmalısınız.


Terazi ve yükselen teraziler:

Komşu, kardeş, kuzen gibi yakın ilişkilerinizde bulunduğunuz kişilerle ilgili konulara dikkat etmeniz gerekebilir. Aynı zamanda yanlış anlamalara meydan vermemesi için, sözlerinizin, ifadelerinizin de nereye gittiğini bilmelisiniz.

Ailenize ilişkin konularda da olumlu etkiler almaya başlayacaksınız. Kendi köklerinizin, ailenizin, ebeveynlerinizin hatta atalarınızın size maddi, manevi kattığı değerleri fark edeceksiniz. Bu değerlere sahip çıkmanız ve kontrollü hareket etmeniz, güven duygunuzu besleyecektir. Evinde yapacağınız estetiğe yönelik her türlü bakım, onarım, güçlendirme, yenileme çalışmasını yapabilirsiniz. Evinizde huzur, barış ve güven bulmak için yavaş ama hedefe odaklı davranmalısınız.



Akrep ve yükselen akrepler:

Parasal konulardaki bazı değişim ve dönüşümler kaçınılmaz hale gelebilir. Yeniden bütçenizi planlamalı, kaynaklarınızı gözden geçirmelisiniz. Maddi ve manevi anlamda tüm değer yargılarınız yeni bir biçime bu sayede dönüşecektir.

Etrafınızdaki her türlü iletişim artacaktır. Bu sayede akranlarınız, kardeşleriniz ya da komşularınızla beraber olmaktan zevk alacaksınız. Kendinizi anlatmak, ifade etmek için hoş sözlerin, nazik jestlerin ne kadar önemli olduğunu göreceksiniz. Bir şeyler öğrenmek, bilgi almak için fırsatların sizden yana olduğunu görebilirsiniz. Zevk aldığınız, hoşunuza giden, güzelliğiniz için kullanabileceğiniz şeyleri alıp, satmaktan yana kazançlı çıkabilirsiniz.


Yaylar ve yükselen yaylar:

Kendinizi ve etrafınızda dönen dünyaya bakış açınızı değiştirmek, kendinize verdiğiniz değeri anlamak için adım attığınızı fark edebilirsiniz. Büyük bir değişim içinde olduğunuzu görmelisiniz. İlişkileriniz de her zamankinden daha fazla yer tutacaktır.

Attığınız adımların karşılığını maddi konularda görmek, kaynaklarınızı artırmak için tedbirli olmalısınız. Bütçenizi, gelir, gider dengenizi korumalısınız. Bankadaki ya da cebinizdeki paraları değerlendirmenin yeni ve kazançlı yollarını bulabilirsiniz. Maddi şartların sizden yana olması, güvenlik ihtiyacınızı giderecektir. Finansal anlamdaki gelişmeleri değerlendirmek için organize olmalısınız. Lüksünüz, güzelliğiniz ya da zevkiniz için para harcamaktan çekinmelisiniz.


Oğlak ve yükselen oğlaklar:

Eski defterleri kapatmanın, hesapları bitirmenin zamanı gelmiş gibidir. Gizli kalmış konular gündeme gelirken, dostunuzu düşmanınızı ayırt etmek zor olabilir. En iyisi kontrolün sizin elinde olmadığını kabul etmeniz, fedakârlıkta bulunarak davranmanızdır.

Ancak bu sayede kendinizi oluşturacak yeni şartların sizden yana geliştiğini göreceksiniz. Kendinizi çekici bulacağınız, güzelliğinizi ve nezaketinizi göstermekte zorlanmayacağınız şartlar zamanla ağır basacaktır. Tüm bakışları bir anda üstünüze çekebilir, dikkatleri üzerinizde toplayabilirsiniz. Kılık kıyafetinizle, saçınızla ya da imajınızla ilgili değişiklikleri yapabilirsiniz. Tabii bu kadar öne çıkan güzel konularla beraber, ilişkilerinizde gündeme gelecektir. Her zamanki gibi kontrolü elden bırakmayarak kararlı adım atmanın yararını göreceksiniz.


Kova ve yükselen kovalar:

Arkadaşlık ilişkilerinizi gözden geçirmeniz gereken bir dönemden geçmektesiniz. Dâhil olduğunuz sosyal gruplar ya da ekiplerle ilgili değişimler gündeme gelebilir. Cemiyet, dernek ya da platformlarda güç savaşlarını görebilir, kendinize güvenizi sorgulayabilirsiniz.

Gelişen olaylar sebebiyle biraz izole olmak, geri planda kalmak daha iyi gelecektir. Maddi anlamdaki kayıplardan da uzak kalmak için kontrollü olmalısınız. Olayları akışına bırakmanız yararlıdır ancak risk almamalı, dağılmamalısınız. Ayrıca gizli, saklı ilişkilerden, perde gerisinde dönen oyunlardan uzak durmaya bakmalısınız. Bu süreçte sabır gösterme, fedakârlık yapma sırasının size geldiğini düşünüp, yardımsever olmaya özen göstermelisiniz.

Balık ve yükselen balıklar:

İşiniz, mesleğiniz ya da hayat hedeflerinizi düzenlemeniz, son değişiklikleri yapıp, bu alanda ilerlemek için adım atmalısınız. Güçlü, önemli kişilerin etkisiyle size değer katacak konular gündeme gelebilir. Sosyal statünüzü ortaya koymaktan zevk alacaksınız.

Arkadaşlık ilişkileriniz her zamankinden fazla değer kazanacaktır. Sosyal alanlarda, dernek ya da gruplarda geleceğe yönelik planlarınızı oluşturmak için uygun zemin elde edeceksiniz. Her türlü organizasyonlara dâhil olabilirsiniz. Ümitlerinizi bir takım güzel planlarla ortaya koydukça, destekler ve öğütler alacaksınız. Gelecek günler için şimdiden çalışmalısınız.

Gördüğünüz gibi, teker teker baktığımızda farklı konuları ortaya koyuyor zodyaktaki turumuz… Ancak hep ilişkilerimiz, maddi ya da manevi değer anlayışımız üzerinden gelişen olayları anlatmakta Venüs’ün bu kıpırtıları… Bazı değişimlere uğradıktan sonra, elimizde kalanları, sahip olduklarımızı korumak için kararlı olmamız gerektiğini anlatmakta bizlere…

Asude Argun

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
01-24-2008 02:17 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Venüs Akrep Burcunda astrosohbet 76 134,669 08-27-2019 11:41 PM
Son Mesaj: Birsel
  Venüs Aslan Burcunda astrosohbet 24 42,477 06-12-2019 09:44 PM
Son Mesaj: Karpuzseverim
  Venüs Balık Burcunda astrosohbet 5 10,993 02-11-2019 08:21 PM
Son Mesaj: koçastroloji
  Venüs Kova Burcunda astrosohbet 23 34,528 05-04-2018 06:45 PM
Son Mesaj: Merau
  Venüs İkizler Burcunda astrosohbet 32 45,532 12-08-2017 04:29 PM
Son Mesaj: Merau
  Venüs Oğlak Burcunda astrosohbet 16 25,770 03-16-2017 11:29 PM
Son Mesaj: Ahmeedd
  Venüs Koç Burcunda astrosohbet 61 85,995 04-28-2016 02:47 PM
Son Mesaj: NeptünKızı
  Venüs Başak Burcunda astrosohbet 17 24,702 01-23-2016 05:17 PM
Son Mesaj: Pluton94
  Venüs Terazi Burcunda astrosohbet 9 17,662 12-21-2015 02:58 AM
Son Mesaj: Nin.Me.Sar.Ra
  Venüs Yay Burcunda astrosohbet 8 10,660 10-16-2012 12:46 AM
Son Mesaj: michiru

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir