Değerlendir:
  • 49 Oy - 2.86 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Vedik Astroloji
Yazar Mesaj
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #7
Vedik Astrolojiye Göre Can Dündarın Analizi
Son romantik: Can Dündar

Biz astrologların işi çok zor ! Bazen yıldız haritasını incelemek istediğimiz ünlü kişinin doğum saatini bulamayabiliyoruz. Yaşadığı olaylardan doğum saatini bulmak ise oldukça vakit alan bir çalışma. Can Dündar’ın doğum saatini aramaya başladığımda imdadıma Can Dündar’ın web sitesi yetişti ( http://www.candündar.com.tr ). Otobiografisini yazdığı sayfada doğum saatini 06:56 olarak açıklamış. Can Dündar doğum saatini dakikasına kadar kesin nerden biliyor? Bir astroloğa mı danıştı yoksa hastane kaydı mıdır bilinmez. Ama bu saate göre çıkan harita Can Dündar’a uyuyor.

Daha önce bu sayfalarda incelediğimiz ünlülerde olduğu gibi Dündar’ın haritası da astroloji kitapları için örnek gösterilebilecek bir harita. Yıldız haritasında nerdeyse yok yok. Benim ilk dikkatimi çeken haritada 3 gezegenin geri harekette oluşu oldu. Hint astrolojisindeki 9 gezegenden Güneş ve Ay geri hareket etmez. Rahu ve Ketu ise sürekli geri hareket halindedir. Geri kalan Saturn , Jupiter, Mars, Venüs ve Merkür zaman zaman geri giderler. Hint astrolojisine göre geri hareket eden gezegenler o gezegenin niteliklerini tersine çeviriyorlar, alt üst ediyorlar ve değiştiriyorlar. Ayrıca olumlu gezegenlerin olumlu özellikleri artıyor, olumsuzların ise azalıyor. Başka ilginç bir özellik ise geri giden gezegenler eğer düşüşteyse düşüş durumları yücelmiş hale dönüyor.


Can Dündar , 16.06.1961 , 06:56 , Ankara , R : geri hareketli gezegen

Can Dündar’ın haritasında Jupiter düşüşte ama geri harekette olduğu için özel bir güç kazanmış. Haritada aynı zamanda Merkür, Jupiter ve Saturn geri harekette. Bu da Dündar’ın bu gezegenlerin temsil ettiği konularda diğer insanlara göre farklı baktığını söyleyebiliriz. Jupiter’in geri gitmesi bilgiyi vermede nerede duracağını bilememeye yol açıyor olabilir. Merkür’ün geri gidişi Can Dündar’da farklı bir entellektüel bakış oluşturmuş. Saturn’ün geri gidişi ise Can Dündar’ı aşırı çalışmaya sevketmiş olabilir.

Birinci evde ise Ay ve Mars gezegenlerini kavuşum halde görüyoruz. Ay’ın kişiye romatizm verdiğini hatırlatmaya gerek yok. Mars ise Ay’ın aksine oldukça sert bir gezegen. Bu iki gezegen Can Dündar’ı aynı anda hem romantik hem de mücadeleci ve hırçın bir insan yapmış. Ancak Mars’ın düşüşte olması hayatı boyunca Mars’la ilgili sorunlar yaratmış olmalı. Hırçınlıkla varmak istediği hiç bir konu hedefine ulaşmamış gibi duruyor. İyi bir kavgacı olduğu söylenemez.

Ben haritada iki raja, bir gaja kesari bir de amala yoga buldum. Bunun yanı sıra Merkür’ün yanık olmadığı durumlarda oluşan ve kişiye ince zeka veren buddha aditya yoga da var. Birinci evde yine birinci evin yöneticisi Ay , beşinci ve onuncu evlerin yöneticisi Mars’la raja yoga oluşturmuş. Mars’ın düşüşte olması bu yoganın değerini biraz azaltmış. Yedinci evde ise yine yedinci evin yöneticisi Saturn ile dokuzuncu evin yöneticisi Jupiter’in kavuşumundan bir raja yoga oluşmuş. Bu gezegenler aynı zamanda sekizinci ve altıncı evlerinde yöneticileri oldukları için, yine çok güçlü bir raja yoga olduğunu söylemek zor.

Gaja kesari yoga ise Jupiter’in Ay’a göre köşe evde yer almasıyla oluşmuş. Venüs’ün olumlu gezegen olarak Ay’ın bulunduğu eve göre 10. evde yerleşmesi ise Can Dündar’ın yıldız haritasındaki amala yoga. Bu kadar güçlü yogalar sevilen yazarı toplumun en üst noktasına kadar getirip bırakmaya yetiyor.

Peki şu an Can Dündar hangi etkiler altında? Hayat devreleriyle ilgili bir yorum yapabilir miyiz? Dündar şu an Venüs ana hayat devresinde ( mahadasa ) bulunuyor. Meslek evinde bulunan Venüs, Can Dündar için aynı zamanda başarı evi olan onbirinci evin de yöneticisi. Ancak bu güzel devre sade sati ile gölgelenmiş. Sade satinin Saturn’ün Ay’a göre bir önceki eve girmesiyle başlayan ve bir sonraki evden çıkmasıyla sona eren, hayatımıza engeller çıkaran transit olduğunu okuyucularım hatırlayacaklardır. Eylül 2009’da Can Dündar’ın hayatında bu tatsız transitin sona ermesinin ardından Venüs ana devresi kendisini tam anlamıyla gösterecek ve Dündar 2022 ylına kadar meslek hayatının altın yıllarını yaşayacak.

Bugün Can Dündar’ın yıldız haritasındaki teknik unsurlara bir göz atma fırsatı bulduk. Kişiliği ile ilgili detaylara umarım başka bir yazıda değinme fırsatım olur.. Türkiye’nin en sevilen yazarlarından olan Can Dündar’ın bizi hiçbir zaman yazısız ve belgeselsiz bırakmamasını diliyoruz.

Metin Özenbaş

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
11-20-2007 01:14 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Cvp: Vedik Astroloji - Angel - 12-01-2007, 02:16 AM
Cvp: Vedik Astroloji - Angel - 12-01-2007, 02:23 AM
RE: Vedik Astroloji - Mahinur - 04-15-2012, 05:11 PM
RE: Vedik Astroloji - Akbaba - 04-27-2012, 06:54 PM
RE: Vedik Astroloji - capri - 07-13-2017, 04:02 PM
RE: Vedik Astroloji - Venüsx - 07-13-2017, 07:39 PM
RE: Vedik Astroloji - freeloader - 07-14-2017, 08:18 PM
Vedik Astroloji - Angel - 11-18-2007, 09:18 PM
Vedik Astroloji - Angel - 11-18-2007, 09:21 PM
HİNT ASTROLOJİSİ NEDİR - Angel - 11-20-2007, 12:43 AM
NAKSHATRA / Takımyıldızlar - Angel - 11-20-2007, 12:50 AM
Vedik Astrolojiye Göre Can Dündarın Analizi - Angel - 11-20-2007 01:14 AM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  VEDİK - KALA SARPA YOGA nev_bahar 12 23,764 12-17-2018 11:19 PM
Son Mesaj: Feslegen

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir