Değerlendir:
  • 30 Oy - 3.17 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

VEDİK - KALA SARPA YOGA
Yazar Mesaj
nev_bahar Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 90
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #1
VEDİK - KALA SARPA YOGA
Hint (Vedic) Doğum haritasında Kuzey Ay Düğümü (k) “Rahu” ; Güney Ay Düğümü (l) “Ketu” adını alır. Bunların doğum haritasındaki yerleşimleri “Kala Sarpa Yoga” adı verilen özel bileşimler meydana getirir. Bu yoganın oluşması için aşağıdakiler gerçekleşmelidir :

1. Rahu ilk altı evden birinde, Ketu son altı evden birinde yerleşmelidir.

2. Diğer yedi gezegen Rahu ve Ketu arasında sıkıştırılmış olmalıdır. Rahu veya Ketu ile birleşen gezegen olması durumu değiştirmez.

Analizler pek çok eğitimli, kültürlü ve yetenekli insanın bu yoga ile doğduğunu ve pek çoğunun yaşamda pek sorunla karşılaştığını ve bu nedenle öldüğünü göstermektedir.

Eski Hint kaynakları bu yoganın zararlı olduğunu ve sıkıntılar getireceğini açıklamaktadır. Başka bir özelliği de haritada yer alan başka olumlu yoga varsa bile çalışmaz duruma gelmektedir. Fakat bazı özel durumlarda Kala Sarpa yoga mükemmel sonuç üretebilmektedir.

Bu yoga nedeniyle oluşan sorunlar Rahu’nun yerleştiği ev ile alakalı olmaktadır. Rahu ile aynı evde bulunan bir gezegen yoganın olumsuzluğunu azaltabilir. Ancak, bu yerleşimin olumlu çalışması için şunlar olmalıdır :

1. Söz konusu evde zararlı bir gezegen olmamalıdır.

2. Bu ev zararlı bir gezegen tarafından görünüm almamalıdır.

3. Evin yöneticisi Yanık durumda olmamalıdır.

4. Evin yöneticisi muzır evlerden birinde (6,8,12.evler) yerleşmemelidir.

5. Evin yöneticisi düşman evde veya zayıf durumda bulunmamalıdır.

Rahu-Ketu ekseni dışına yerleşen her hangi bir gezegen Kala Sarpa yogayı bozar ve bu gezegene “Kurtarıcı” adı verilir.

Rahu-Ketu ekseni dışına yerleşen birden fazla gezegen varsa zararlı yoga tamamen ortadan kalkmış olur.

Bu yoganın oluşturacağı tüm etkiler Rahu veya Ketu’nun dasa veya bhukti’leri sırasında ortaya çıkar. Yoga yaşamda sıkıntı,sorunlar, gerilim ve başarıyı elde etmekte gecikmeler nedenidir. Böyle insanlar çok çalıştıkları halde başarıya zorlukla ulaşabilirler. Yoganın yerleştiği evlerin özellikleri zarar görür.
Yoganın Oluşma Biçimleri

1) Rahu ve Ketu 1. ve 7.ci evlerde : Bu yerleşim kişiye ruhsal alanlarda meraklar oluştururken evlilik olaylarında sorunlara neden olur.

2) Rahu ve Ketu 2. ve 8. Evlerde : Bu yerleşim parasal konularda olumlu değildir. Böyle birisi başkasının kazanması için çalışacak ve para kolay gelip kolay gidecektir. Seks ve cinselliğe aşırı düşkünlük sağlığı bozacaktır. Faydalı görünüm varsa kişi maddi konularda cömert olur.

3) Rahu ve Ketu 3. ve 9.Evlerde : Bu yerleşim kişinin kendi doktrinleri (öğretileri) nedeniyle mutsuz olacağını gösterir. Kendi enerjisi ve çalışması ile başkalarının dikkatini çekebilir.

4) Rahu ve Ketu 4. ve 10. Evlerde : Bu yerleşim aile konularını ön plana çıkartacaktır. Zorluklar, sorunlar, hayal kırıklığı, başarısızlık ve gözden düşme olayları görülecektir. Çocuklar nedeniyle aile yaşamı zarar görecektir.

5) Rahu ve Ketu 5. ve 11. Evlerde : Bu yerleşim kişinin kötü arkadaşlar nedeniyle zarar görmesine ve sorunlar yaşamasına neden olur. Aşırı serbest yaşam isteği tehlikeler getirebilir. Kişi çocuksuz kalabilir.

6) Rahu ve Ketu 6. ve 12. Evlerde : Tutuklanmak veya kısıtlanmış yaşam görülebilir. Ruhsal alanlarda yetenekli ve kısmetli olabilir. Bu yerleşim bazen büyük yararlara bazen de büyük sorunlara neden olur. Kafa yapısı olarak toplumun karşısında birisi veya düşmanı olabilir.
Rahu ve Ketu’nun Özellikleri

Rahu ve Ketu doğal olarak zararlıdır. Rahu şaşırtıcı derecede maddi ve tam olarak bencildir. Rahu etkisindeki kimse başkalarının aleyhine olsa da dünya zevklerinden yararlanmak ister. Rahu ilk altı burcun etkileyicisidir. Ketu da sonraki altı burcu etkiler. Rahu insanın zihin ve duyu organları ile bütünleşirken, Ketu ruh ile kenetlenir.

Rahu ve Ketu 3,6 ve 11. Evlerde faydalı bir gezegenden görünüm aldıklarında mükemmel sonuçlar üretirler. Sağlam ve güçlü bir beden, tanınmış ve ünlü kişilik, varlık ve mutluluk verirler. 3.cü evdeki Rahu insanı varsıl yapar ama, güzel huylarla bezemez. İnsanın çocukları olur ama üzüntüden kurtulmaz. Hırsızlardan ve yangından aşırı korkar.

Kala Sarpa yoganın oluşması için Rahu yükselenin önünde olmalı ve Ketu da gerisinde yerleşmelidir. Bunun tersi durumda yani, Ketu yükselenden itibaren ilk altı burçtan birinde yerleşirse ortaya “Kalam Rita Yoga” çıkar. Bu yoga negatif olmadığı gibi oldukça güçlü bir Raja yogadır. Bu yoganın sahibi yaşamda yüksek mevkilere gelir, ün, varlık ve genç yaşlarda başarı sahibi olur.

Rahu ile çeşitli bileşimler yapan gezegenlerin oluşturduğu yogalar aşağıdadır :

ASTA LAXMI LAGNA : Rahu 6.evde ve Jüpiter köşe (kendras) evlerden birindeyken oluşan yogadır. Hastalıklar ve yenilmesi güç düşmanlar gösterir ama varlık verir. Bu yoganın en olumlu şekli Jüpiter’in 10. Evdeki durumudur.

PAISACHAG RASTHA YOGA : Rahu ve Ay Yükselende yerleşirken doğal zararlı gezegenler köşe evlerden birinde olursa kişiye kötümser bir mantalite ile ruhsal dengesizlikler verir. Böyle birisi intihar meyli taşır.

GURU CHANDALA YOGA : Rahu ile Jüpiter kavuşumundan meydana gelen yogadır. Böyle birisi toplum tarafından kabul edilmiş doktrinlere inanmayan ve karşı gelen birisi olur. Kadın haritasındaki sonucu daha sert ve etkilidir. Kuşkulu bir karakter ve başkalarına inanmayan kişilik oluşturur. Bundan başka varlık sahibi olması oldukça zordur.

ڪےєνмєк ßαzєη ναzgєçмєуi ßiŁмєктiя..
Bazen...! Unutmak Gerekiyormuş UNUTANI..
нєяşєч вєиdє вαşLαя вєиdє вітєя.
05-28-2008 03:15 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #2
RE: VEDİK - KALA SARPA YOGA
Çok güzel bir yazı aslan teşekkürler ama hint astrolojisindende anlayan bir arkadaşımız olsada bizim haritalırımızı incelese ne hoş olurdu dimi :(

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
05-28-2008 05:46 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
nev_bahar Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 90
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #3
RE: VEDİK - KALA SARPA YOGA
sağol.evet güzel olur aslında benim üye olduğum bir site var.akreportal sitesi orda bilgileri verince yapıyorlar .bir de hint astroloji ile ilgili bilgilerde var.vedic hint astroloji programıda var.bu prıgramdan haritanı çıkartabiliyorsun.ama işte yorum yapmak analiz yapmak gerekiyor.basit bir başlangıç yapabilirim istersen bende yeni yeni merak sardım.öğrenmeye çalışıyorum.bayağı detaylı bir olay.....
BAŞLANGIÇ İÇİN
Yıldız haritasını yorumlatan kişiler, daha sonraki günlerde hayatlarında bazı şeylerin değiştiğini hissettiklerini söylüyorlar. Bunun nedeni, yıldız haritasıyla ilgili bilgi alan kişilerin bilinçlerini, hayatlarının evrensel planına açmış olmalarından ileri geliyor. Yani yıldız haritasını kendi hayatımızın şifresi gibi düşünürsek, kendi hayat şifresinin açılımıyla zihinsel bağlantı kuran insan, bilginin değiştirici ve düzenleyici gücünü bilincinde hissetmeye başlıyor.

Herkesin astrolog olmasını bekleyemeyiz belki, ama insanın kendi yıldız haritasını yüzeysel bile olsa yorumlayabilmesi gerçekten ilginç bir deneyimdir. Önceki haftalarda vermiş olduğum harita örneklerinin daha iyi anlaşılması için evlerin niteliklerini ve en önemli yorum aşamalarını vurgulamak istiyorum.

Basit yorum yapmak isteyen bir kişinin öncelikle yıldız haritasında evlerin ne anlama geldiğini bilmesi gerekir. Aşağıdaki haritada her evin içine o evle ilgili en önemli nitelikleri yazdım. Burdaki haritanın yükselen burcunu Koç burcu olarak kabul ettim. Bu yüzden en üstteki kare şeklindeki eve 1 rakamını yazdım. Ama başka bir burç yükseldiğinde, birinci eve o burcun numarasını yazmalıyız. Evlerin yerlerinin her zaman aynı kaldığını biliyoruz.

Evlerden sonra bilinmesi gereken en önemli konu, gezegenlerin nitelikleri.

Güneş; babayı ve fizyolojimizi,
Ay; anneyi ve zihnimizi,
Mars; cesaretimizi ve enerjimizi,
Merkür konuşmayı ve kendimizi ifadeyi,
Jupiter; bilgiyi ve refahı,
Venüs; evliliği, estetiği ve üremeyi,
Saturn; disiplini ve dönüşümleri,
Rahu ve Ketu ise hayatımızda çözmek zorunda olduğumuz konuları temsil eder.
Tabi bunlar ilk akla gelen etkiler. Her gezegenin daha bir çok etkisi bulunmakta. Hangi evde hangi gezegenin bulunduğuna dikkat edip, o gezegenin özellikleriyle bulunduğu evin özelliğini bağdaştırırsak ilk analizimizi yapmış oluruz.

Birinci aşama yorum bittikten sonra ikinci yorum aşaması olarak incelemek istediğimiz evin hangi burçta olduğunu ve bu burcu hangi gezegenin temsil ettiğini belirleriz. Bu gezegen o evin yöneticisidir. Yıldız haritamızda bu gezegenin yer aldıgı evle, yöneticisi olduğu ev arasında bağlantı kurarak yorum yapabiliriz. Şimdi sırayla hangi gezegenin hangi burca ait olduğuna bakalım.

Koç: Mars,
Boğa:Venüs,
İkizler: Merkür,
Yengeç: Ay,
Aslan: Güneş,
Başak: Merkür,
Terazi: Venüs,
Akrep: Mars,
Yay: Jupiter,
Oğlak: Saturn,
Kova: Saturn,
Balık: Jupiter.
Örneğin 11. evin niteliği olan genel kazancımızı incelemek istiyoruz. Bu eve düşen burç eğer Boğa ise, yönetici gezegeni Venüs’tür. Bu durumda Venüs’ün olumlu bir gezegen olduğunu düşünerek ve ilgili olduğu konulara artış getirdiğini hatırlayarak kazancın yüksek olacağına karar verebiliriz. İkinci aşama olarak Venüs’ün hangi eve gittiğine bakmalıyız. Örneğin birinci eve gitmiş bir Venüs için, kazanç evinin yöneticisinin kişilik evine gitmiş olması nedeniyle kişinin iyi para kazanan, geliri iyi olan bir kişi olacağı yorumunu yapabiliriz.

Bir insan hayatı tek bir yoruma hiç bir zaman sığdırılamaz. Önemli olan insanın yıldız haritasındaki en temel etkileri tanıması ve yeteneklerini ve güçlü olduğu değerleri hayatında ön plana çıkarabilmesidir.

ڪےєνмєк ßαzєη ναzgєçмєуi ßiŁмєктiя..
Bazen...! Unutmak Gerekiyormuş UNUTANI..
нєяşєч вєиdє вαşLαя вєиdє вітєя.
05-28-2008 06:39 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
nev_bahar Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 90
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #4
RE: VEDİK - KALA SARPA YOGA
Vedic sisteminde aşağıdaki tarihleri baz alıp burcunuzu bulacaksınız öncelikle:

Koç Burcu (14 Nisan – 13 Mayıs) Mars

Boğa Burcu (14 Mayıs – 13 Haziran) Venüs

İkizler Burcu (14 haziran – 13 Temmuz) Merkür

Yengeç Burcu (14 Temmuz – 13 Ağustos) Ay

Aslan Burcu (14 Ağustos – 13 Eylül) Güneş

Başak Burcu (14 Eylül – 13 Ekim) Merkür

Terazi Burcu (14 Ekim – 13 Kasım) Venüs

Akrep Burcu (14 Kasım – 13 Aralık) Mars

Yay Burcu (14 Aralık – 13 Ocak) Jüpiter

Oğlak Burcu (14 Ocak – 13 Şubat) Satürn

Kova Burcu (14 Şubat – 13 Mart) Satürn

Balık Burcu (14 Mart – 13 Nisan) Jüpiter

ڪےєνмєк ßαzєη ναzgєçмєуi ßiŁмєктiя..
Bazen...! Unutmak Gerekiyormuş UNUTANI..
нєяşєч вєиdє вαşLαя вєиdє вітєя.
05-28-2008 06:49 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
dubletoprak Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 51
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #5
RE: VEDİK - KALA SARPA YOGA
"Güney ay düğümü bu bedenlenmemizde beraberimizde getridiğimiz kişiliğimizin güçlü ve zayıf yönlerini gösterir, g. ay d. en az direnç gösterebildiğimiz noktadır, onun yer aldığı burç ve evin özelliklerini ifade etmek için geriye gitmeye eğilimliyizdir, çünkü o düzeyde tepki verdiğimizde kendimizi güvende hissederiz, fakat bu nokta üzerinde yoğunlaşmak geri gitmemize sebep olur ve önümüze çıkan fırsatları sınırlandırır oysa amacımız g. ay d.'nin yeteneklerini, anlamını beslemek üzere kuzey ay düğümünün (ev, burç ve yer aldığı burcun yönetici planetinin konumuna göre) anlamını beslemek üzere kullanmaktır. K. ay d.'mizi geliştirmek özellikle haritamızdaki planetlerden kare ve karşıt açı alıyorsa bizim için pek kolay olmaz, sürekli g. ay d.'mizin bulunduğu burç ve evin temsil ettiği alışkanlıklara, davranış kalpılarına doğru çekildiğimizi hissederiz. Öte yadan , k.ay d'nin burcunun enerjilerini aktif bir şekilde ifade ederek ve yer aldığı evin hayat alanında etkin bir faaliyet yürüterek , evrenin yardımcı ve iyileştirici etkilerini kendimize çekeriz." (Doğum Haritası Yorumlama Sanatı, Tracy Marks)

şimdi bu bilgiler ışığında aklım daha da karışıyor çünkü
benim k. ay d. 11. evde aslanda
g. ay d. 5 . evde kovada, yani kova 5, aslan 11 olarak rahat edemeyecekleri karşıt evlerdeler
aslanın yöneticisi güneş 4. evde oğlakta, kafam giderek karışıyor
yani ben 11. evin konuları olan sosyal ilişkiler, arkadaş ortamı, sosyal faaliyetle gibi durumlarda bir aslan gibi yaratıcı, lider, parlayan ve cömert olmalıyım mı?, ne demek şimdi bu?
ki bir sosyal grubun liderliği eğer benim bu yaşamımın amacıysa, aslanım niye 12. evde ve ayda,
içimdeki aslanı hiçbir zaman dışarı vuramıyorum ki.......
sorumu anlayan var mı, parça parça bilgiler biraraya gelince nedense hiçbir şey ifade etmiyor,
ya da ben çözemiyorum Hmm
06-03-2008 07:40 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #6
RE: VEDİK - KALA SARPA YOGA
dubletoprak Yazılan:"Güney ay düğümü bu bedenlenmemizde beraberimizde getridiğimiz kişiliğimizin güçlü ve zayıf yönlerini gösterir, g. ay d. en az direnç gösterebildiğimiz noktadır, onun yer aldığı burç ve evin özelliklerini ifade etmek için geriye gitmeye eğilimliyizdir, çünkü o düzeyde tepki verdiğimizde kendimizi güvende hissederiz, fakat bu nokta üzerinde yoğunlaşmak geri gitmemize sebep olur ve önümüze çıkan fırsatları sınırlandırır oysa amacımız g. ay d.'nin yeteneklerini, anlamını beslemek üzere kuzey ay düğümünün (ev, burç ve yer aldığı burcun yönetici planetinin konumuna göre) anlamını beslemek üzere kullanmaktır. K. ay d.'mizi geliştirmek özellikle haritamızdaki planetlerden kare ve karşıt açı alıyorsa bizim için pek kolay olmaz, sürekli g. ay d.'mizin bulunduğu burç ve evin temsil ettiği alışkanlıklara, davranış kalpılarına doğru çekildiğimizi hissederiz. Öte yadan , k.ay d'nin burcunun enerjilerini aktif bir şekilde ifade ederek ve yer aldığı evin hayat alanında etkin bir faaliyet yürüterek , evrenin yardımcı ve iyileştirici etkilerini kendimize çekeriz." (Doğum Haritası Yorumlama Sanatı, Tracy Marks)

şimdi bu bilgiler ışığında aklım daha da karışıyor çünkü
benim k. ay d. 11. evde aslanda
g. ay d. 5 . evde kovada, yani kova 5, aslan 11 olarak rahat edemeyecekleri karşıt evlerdeler
aslanın yöneticisi güneş 4. evde oğlakta, kafam giderek karışıyor
yani ben 11. evin konuları olan sosyal ilişkiler, arkadaş ortamı, sosyal faaliyetle gibi durumlarda bir aslan gibi yaratıcı, lider, parlayan ve cömert olmalıyım mı?, ne demek şimdi bu?
ki bir sosyal grubun liderliği eğer benim bu yaşamımın amacıysa, aslanım niye 12. evde ve ayda,
içimdeki aslanı hiçbir zaman dışarı vuramıyorum ki.......
sorumu anlayan var mı, parça parça bilgiler biraraya gelince nedense hiçbir şey ifade etmiyor,
ya da ben çözemiyorum Hmm

selam d.t ;

ay düğümleri benimde hakim olduğum bir konu değil , üzerinde çalışmayı düşündüğüm bir konu.
şu kadarını söyliyeyim ; 5.ve 11.evlerini incelemek ve anlamlandırmak istiyorsan o eve düşen burçtan ve yönetici gezegeninden başlayabilirsin.

birde parça parça giderek öğrenmek faydalı olmakla birlikte , önce neyi öğrenmek gerektiğinin de bilincinde olmak lazım diye düşünüyorum.
mesela ben astroloji konusunda henüz usta olamasamda belli bir düzeydeyim ama yinede ay düğümlerini , arap noktalarını vb. pek çok konuda eksiğim olduğunu söylemeliyim.
siz daha yolun başında (bence daha belirsiz olan) aydüğümleri vb. konulara yoğunlaşırsanız kafanızın karışması muhtemeldir.
burçların ve gezegenlerin ve tabii evlerin olumlu-olumsuz özelliklerine öncelik vermenizi + açılara yoğunlaşmanızı önerebilirim öncelik olarak.

tracy marks'ın alıntı yaptığınız o kitabı oldukça iyi olmakla birlikte , yeni başlayanlar açısından daha net ve akıcı bulduğum bir kaç kitabı tavsiye etmek istiyorum.

boyut yayın evinin çıkardığı ASTROLOJİ ATLASI serisinin GÖKYÜZÜNÜN PENCERESİNDEN - AÇILAR kitabını çok tavsiye ederim.
ya da grand lewinin NE ÇOK ŞEY SÖYLER ŞU YILDIZLAR isimli kitabı değerli bir klasiktir.
barış ilhan'ın ASTROLOJİ DERSLERİ isimli kitabıda oldukça donanımlıdır.
yine steven forest'e ait üçleme astroloji kitabı gayet güzeldir.
carole golder'in AŞIKLAR İÇİN AY BURÇLARI kitabı ay burcunuzu tanımak için dört dörtlüktür bence.

06-03-2008 10:56 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
dubletoprak Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 51
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #7
RE: VEDİK - KALA SARPA YOGA
Yıldırım Yazılan:
dubletoprak Yazılan:"Güney ay düğümü bu bedenlenmemizde beraberimizde getridiğimiz kişiliğimizin güçlü ve zayıf yönlerini gösterir, g. ay d. en az direnç gösterebildiğimiz noktadır, onun yer aldığı burç ve evin özelliklerini ifade etmek için geriye gitmeye eğilimliyizdir, çünkü o düzeyde tepki verdiğimizde kendimizi güvende hissederiz, fakat bu nokta üzerinde yoğunlaşmak geri gitmemize sebep olur ve önümüze çıkan fırsatları sınırlandırır oysa amacımız g. ay d.'nin yeteneklerini, anlamını beslemek üzere kuzey ay düğümünün (ev, burç ve yer aldığı burcun yönetici planetinin konumuna göre) anlamını beslemek üzere kullanmaktır. K. ay d.'mizi geliştirmek özellikle haritamızdaki planetlerden kare ve karşıt açı alıyorsa bizim için pek kolay olmaz, sürekli g. ay d.'mizin bulunduğu burç ve evin temsil ettiği alışkanlıklara, davranış kalpılarına doğru çekildiğimizi hissederiz. Öte yadan , k.ay d'nin burcunun enerjilerini aktif bir şekilde ifade ederek ve yer aldığı evin hayat alanında etkin bir faaliyet yürüterek , evrenin yardımcı ve iyileştirici etkilerini kendimize çekeriz." (Doğum Haritası Yorumlama Sanatı, Tracy Marks)

şimdi bu bilgiler ışığında aklım daha da karışıyor çünkü
benim k. ay d. 11. evde aslanda
g. ay d. 5 . evde kovada, yani kova 5, aslan 11 olarak rahat edemeyecekleri karşıt evlerdeler
aslanın yöneticisi güneş 4. evde oğlakta, kafam giderek karışıyor
yani ben 11. evin konuları olan sosyal ilişkiler, arkadaş ortamı, sosyal faaliyetle gibi durumlarda bir aslan gibi yaratıcı, lider, parlayan ve cömert olmalıyım mı?, ne demek şimdi bu?
ki bir sosyal grubun liderliği eğer benim bu yaşamımın amacıysa, aslanım niye 12. evde ve ayda,
içimdeki aslanı hiçbir zaman dışarı vuramıyorum ki.......
sorumu anlayan var mı, parça parça bilgiler biraraya gelince nedense hiçbir şey ifade etmiyor,
ya da ben çözemiyorum Hmm

selam d.t ;

ay düğümleri benimde hakim olduğum bir konu değil , üzerinde çalışmayı düşündüğüm bir konu.
şu kadarını söyliyeyim ; 5.ve 11.evlerini incelemek ve anlamlandırmak istiyorsan o eve düşen burçtan ve yönetici gezegeninden başlayabilirsin.

birde parça parça giderek öğrenmek faydalı olmakla birlikte , önce neyi öğrenmek gerektiğinin de bilincinde olmak lazım diye düşünüyorum.
mesela ben astroloji konusunda henüz usta olamasamda belli bir düzeydeyim ama yinede ay düğümlerini , arap noktalarını vb. pek çok konuda eksiğim olduğunu söylemeliyim.
siz daha yolun başında (bence daha belirsiz olan) aydüğümleri vb. konulara yoğunlaşırsanız kafanızın karışması muhtemeldir.
burçların ve gezegenlerin ve tabii evlerin olumlu-olumsuz özelliklerine öncelik vermenizi + açılara yoğunlaşmanızı önerebilirim öncelik olarak.

tracy marks'ın alıntı yaptığınız o kitabı oldukça iyi olmakla birlikte , yeni başlayanlar açısından daha net ve akıcı bulduğum bir kaç kitabı tavsiye etmek istiyorum.

boyut yayın evinin çıkardığı ASTROLOJİ ATLASI serisinin GÖKYÜZÜNÜN PENCERESİNDEN - AÇILAR kitabını çok tavsiye ederim.
ya da grand lewinin NE ÇOK ŞEY SÖYLER ŞU YILDIZLAR isimli kitabı değerli bir klasiktir.
barış ilhan'ın ASTROLOJİ DERSLERİ isimli kitabıda oldukça donanımlıdır.
yine steven forest'e ait üçleme astroloji kitabı gayet güzeldir.
carole golder'in AŞIKLAR İÇİN AY BURÇLARI kitabı ay burcunuzu tanımak için dört dörtlüktür bence.

teşekkürler yıldırım,
ben birşeye ilgi duyunca herşeyi bir anda öğrenmek gibi bir maymun iştahı, merakı ve çoşkusu yaşarım (merkürüm yanık?)gülücük)
ama haklısın adım adım öğrenilmeli
kitap önerileri için de teşekkürler
06-04-2008 03:14 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
El Auria Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 176
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #8
Cvp: VEDİK - KALA SARPA YOGA
sevgili aslann,rahu ve ketu nun yerleşimlerinden bahsederken sadece konuyu ev olarak değil yerleştiği burcu da hesaba katarak yorum yapmamız gerekir..tamam rahu 1.evde kişiye mental sorunlar verir ama yükselimde olduğu bir burçtaysa tam tersi etki yapar..mesela rahu malefic bir gezegendir daha çok uranüs e benzetilir özellik bakımından..ama ikizler ve yabaşak ta yerleştiyse kişiye beklediğinden de üstte bir başarı sağlar..maddi ve manevi anlamda kazanımlar getirir..

Unutma: Cesaret korkusuzluk demek değildir. Eğer bir insan korkusuzsa, ona cesur diyemezsin. Bir makineye cesur diyemezsin, o korkusuzdur. Cesaret sadece korku okyanusu içinde var olabilir. Cesaret korku okyanusu içinde bir adadır. Korku vardır ama korkuya rağmen insan o riski göze alır; işte cesaret budur. İnsan titrer, insan karanlığa girmekten korkar ama yine de girer. İnsan, kendine rağmen adım atar; cesur olmanın anlamı budur. Korku dolu olmak ama onun altında ezilmemek demektir.”
06-28-2008 12:11 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
neptunzz Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 103
Üyelik Tarihi: Dec 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #9
RE: Cvp: VEDİK - KALA SARPA YOGA
phaldor Yazılan:söylediğim programlardan haritanızı çıkartıp ekleyebilirsiniz arkadaşlar..junior jyhotish i tavsiye ederim..güzel bie harita çıkartıyor..daha sonra yorumlara geçeriz..

Teşekkürler phaldor dedıgın programı indirdim(junıor jyht) fakat harıta cıkarma sorunum var bu time zone kısmına yaz saati-kış saati neyse onu eklemıyormuyuz, bırde "dst" var gün ışıgı mı oluyor nedir onu boş mu bırakacagız ?Bu kısımları açıklarsan sevinirim sağolasın gülücük
07-02-2008 12:50 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
neptunzz Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 103
Üyelik Tarihi: Dec 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #10
RE: Cvp: VEDİK - KALA SARPA YOGA
phaldor Yazılan:junior jyhotist pek detaylı bir program değil.diğerini yükle pc ye isterse..çünkü çok kapsamlı bir program..

vala artık junıor jyhts'e takmıs durumdayım detaylarını çözmeden bırakamam aklım takılır sürekli onu kurcalarım durmadan düsünürüm çözmem lazım bu programın işlevini ve senden ricam şu bır kac soruya cevapların nedir almak isterim ? -ok

1-dst ve zone tıme işlemını hallettım kesın dogru cıktı asc ve evler yerlesti fakat asc mısal kocsa ardındaki burc olan balıkta 2.ev dıye gıdıyor degıl mı dıger evlerde 2.ev balık,3.ev kova vs.ters akıyor yani evler modern sısteme göre yanlıs degıl dimi bu anladıgım budur evet/hayır desen anlarım -ok

2-cur-per dıye bır kısım var harıtada o nedemek oluyor bazı gezegenlerın kısaltma halınde sıraya dızılmıs halinı yazmıs ven-mo-sa diye bunun anlamı açılımı nedir yasam döngüsü fılanmı kişinin hayat deverelerımı hayatta etkısı mı?Bunlar aklıma geldi emın degılım acıklama rica etsem bu "cur-per" için teşekkurler.

3-vimshottari dashas ne anlamları ifade edıyor ordakı yıllar neyi anlatıyor ve o yıllardakı gezegenlerın bulundugu harıta da kı evlerım aktıf mi olacaktır bu aklımı karıstırdı mısal jupıter 2009 da aktıflesse benım 5.evım olsa jupıter natalda o artık hareketlenıyormu ev konusu aktiflesıyormu nedir ona da bir cevap lütfen alayım.

4-asc,saturn,jupıter ve merkür bır evde toplanmıs bulunuyor bu junıor jyh. programında ufak kare ekranda onların ıfadesı ve yorumu nasıl yapılacak bu toplanma konusunu merak ettım orayı çözemedım asc natal harıtamdan farklı onun çözümü nedir?

Hersey ıcın teşekkürler valla artık aklıma girdi bu hint astrolojısı habire sorular cıkar ve arastırma yaparım hazır sende bu işte bence ustasın deneyımlerle dolusun bu sorularımı cevaplarsan cok mutlu olurum hersey için sağolasın PHALDOR gülücük
07-02-2008 02:03 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Vedik Astroloji bluex 19 30,475 07-14-2017 08:18 PM
Son Mesaj: freeloader

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir