Değerlendir:
  • 14 Oy - 2.5 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Satürn Aslandan çıkarken!!!
Yazar Mesaj
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #1
Satürn Aslandan çıkarken!!!
Satürn yaşlara göre kişileri nasıl etkilemiştir?




Şüphesiz ki, Satürn gezegeninin Aslan burcundan bu zor geçişi, yaşlara göre değişik etkiler doğurmaktadır. Çünkü kişinin doğum haritasında yer alan Natal Satürn ile Transit Satürn arasındaki açısal etkiler bu farklılıklara yol açmaktadır.

Bunları anlatmak için, ortaya çıkacak en büyük etkinin, kavuşum, kare veya karşıt açılardan oluşacağını düşünerek, sadece bu açıları yapabilecek konumlara ve konuma sahip kişilerin doğum tarihlerine değindik.

Ancak burada önemli bir uyarı yapmamız doğru olur. Eğer verdiğimiz tarihlerin başlangıç ve sonlarına yakın doğduysanız, bazen burç geçişlerinde gerçekleşen geri hareketler nedeniyle, burç farklılıkları doğabilir. Bu yüzden verdiğimiz bu tarihler genelleme olmaktadır. Her zamanki gibi, en sağlıklı bilgiyi kendi doğum haritanızı çıkarttırarak, takip edebilirsiniz.



Satürn kavuşum Satürn yaşayanlar:

Çok önemli bir yaşam döngüsünü yaşamakta olan bu kişiler, doğdukları anda da haritalarında Satürn’ün Aslan burcunda bulunduğu kişilerdir.

Eylül 1946 ile Mayıs 1949 tarihleri arasında doğan, yani şu an 61 ila 58 yaşlarında olan kişiler; Ekim 1975 ile Temmuz 1978 tarihleri arasında doğanlar, yani şu an 32 ila 29 yaşlarındakiler de, aynı özellikte, yani Satürn Aslan burcundayken doğmuşlardır.

Birbirinden kuşak olarak farklı olsa da, her iki yaş grubundaki kişiler benzer deneyimler yaşamaktadırlar.

Gençler ilk kez hayatla bu kadar ciddi bir mücadele etmek zorunda kalmışlardır. Bu güne kadar daha rahat, sorunlarını başkalarına devredip kurtulmuşken, şimdi tümüyle bütün sorumlulukların üzerilerine geldiklerini görmüşlerdir. Sınırlanmış, kuşatılmış, örselenmişlerdir. Hayatın ne kadar acımasız olduğunu anlamışlardır.

Onlardan bir kuşak önceki Satürn Aslan jenerasyonu ise, sanki tüm sorunların yerlerinden kalkıp tekrar üstlerine geldiğine şahit olmuşlardır. Ne kadar bir önceki geçişten deneyimler elde etseler de, şimdiki sınavlarının bunun üstünde olduğunu görmüşlerdir. Bir kez daha yenilmezliklerini kanıtlamak durumda kalmışlardır.

Her iki grup için, bugün attıkları tohumların ilk filizlerini Satürn Akrep burcuna girip, ilk karesini yaptığında, yani Kasım 2012 ila Eylül 2015 tarihleri arasında göreceklerdir. Bu tarihlerde, şimdi aldıkları kararları gözden geçirmeleri için önemli, zorlu bir süreç olacaktır. O zaman içinde, çeşitli olaylarla karşılaşacaklarını bilerek davranmaları yerinde olur.



Satürn kare Satürn yaşayanlar:

Satürn Aslan’dan geçerken, iki farklı burca, hem Boğa, hem de Akrep’e kare açı yapmaktadır.

Satürn Boğa’da olup etki alanlar, Mayıs 1969 ila Şubat 1972 tarihleri arasında doğanlar, yani şu an 38 ila 35 yaşlarındakiler; Temmuz 1978 ila Mayıs 2001 yılları arasında doğan, yani şu an 9 ila 6 yaşlarında olan kişilerdir.

Aldıkları etkiler bir çeşit test edilme, bazı olaylarla karşılaşarak daha önce attıkları adımların doğru ya da yanlışlığını görme şeklindedir. Yaşı uygun olanlar, daha önce yani, 27 ila 30 yaşları arasındaki yaşadıkları hayat derslerini şimdi yeniden düzenleyebilirler. Ortaya çıkan olaylar ne kadar sert olsa da, alınacak dersler, önlemler devam etmektedir.

Yaş farkı olmaksızın tüm bu kişiler, Satürn Akrep’e girerek, karşıt açıyla, bu olaylar hakkındaki gelişmeleri ve gerginlikleri en üst boyuta getirmeden önce yani, Kasım 2012 ile Eylül 2015 tarihleri öncesinde alabilecekleri her türlü önlemi almalıdırlar.

Satürn Akrep’teyken doğanlarsa yani, Kasım 1953 ila Şubat 1956 tarihleri arasında doğanlar, yani şu an 54 ile 51 yaşlarındakiler; Aralık 1982 ile Aralık 1985 tarihleri arasında dünyaya gelen ve şu an 25 ve 22 yaşlarında olan kişilerde Boğa burçlarına benzer olarak, kare açıyla etki almaktadırlar.

Ancak buradaki kare açı büyüyen değil, küçülen bir karedir. Yani Satürn’ün her 29,5 yılda bir tamamlanan döngüsünden önceki, son kare açıdır. Burada alınacak önlemlerin değeri daha artmaktadır. Çünkü gittikçe daralan şartlar gündeme gelmektedir. Satürn’ün Akrep’e geçeceği Kasım 2012 ile Eylül 2015 tarihleri arasında yeni bir döngü başlayacaktır. Bu tarihten itibaren, birçok olayın onların üstüne geleceğini bilirlerse, şimdiden zorlandıkları bu konularla ilgili önemlerin ne kadar önemli olduğunu idrak edebilirler.



Satürn karşıt Satürn yaşayanlar:

Satürn Aslan burcundayken, doğumda Satürn’ü Kova’da yerleşenlere karşıtlık yaşatmaktadır. Karşıtlığın doğasıyla kişiler sorumluluklarıyla ilgili konularda denge kurmakta zorlanmışlardır. Başta ikili ilişkiler olmak üzere, bir çok alanda yıpranmışlardır.

Özellikle Şubat 1962 ila Nisan 1964 yılları arasında doğmuş, şu an 45 ve 43 yaşlarındakiler; Mart 1991 ila Şubat 1994 tarihleri arasında dünyaya gelmiş olan, şu an 16 ve 13 yaşındaki kişiler bu zorlayıcı etki altındadırlar.

Bir yandan kendi yaşam gerçekleri, sorumluluklarıyla ilgili konularda uğraşmaları gerekmektedir. Bir yandan da ikili ilişkilere dayanan konularda zorlanmalar ve mücadelelere göğüs germeleri gerekmektedir. Oldukça zorlayıcı bir etkidedirler.

Gençler daha başlarına ne geldiklerini anlamasalar da, oldukça dikkatli olmalılardır. Üzerlerinde gerilim yapan bu konu, 27 ila 30 yaşları arasında, ortaya çıkacak, hayatlarının temel zorluklarına ait izler taşımaktadır. Şimdi karşı taraftan gelen zorlama, daha sonra benzer konularda, kendilerinin aşması gereken zorlukları anlatacaktır.

Sonraki kuşağı temsil edenler ise, hayatlarında yine 27 ila 30 yaşlarında, atlattıkları zorlu sınava verdikleri cevabın, adeta hasadını toplamaktadırlar. O zaman başlayan zorlu yaşam döngüsünün bugün nereye geldiğini çok net ve bir o kadar da gerilimle takip etmektedirler. Sorumluluk, sınırlama, zorluk gibi konularda, ektiklerini biçmektedirler bir yerde.

Her iki yaş grubu da bu zorlu geçişi bir fırsat olarak değerlendirmelidir. Pes edip gitmenin mümkün olmadığı bu süreçte, alınan derslere dikkat edilmelidir. Zira Satürn’ün Akrep’e geçeceği Kasım 2012 ile Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan kare etkisini, bu deneyimlerle yaşayacaklardır. Bir sonraki Satürn’ün Kova’daki kavuşumuna giderken, son ayarlamaları yapacakları olaylarla, bu tarihte karşılaşacaklardır.



HAVA BURÇLARI:

Satürn’ün sınırlamaları zihinsel anlayış ve iletişim üzerinde baskı yaratmaktadır. Kişi her ne kadar kendini ifade etmek istese de zorlanır. Daha önce bildiklerini aktaramaz. Bu zorlu süreçte, iletişime ait konularda daha katı ve disiplinli bir bakış açısı edinir.




Yükselen İkizler:

Neler oldu?

Satürn’ün Aslan’dan geçişi, sizin için önem taşıyan konulardan birini, yani yakın çevrenizi ve iletişiminizi oldukça etkilemiştir. Bu alanda yaşadığınız zorluklar halen devam etmektedir.

Kardeşleriniz, kuzenleriniz, yakın akrabalarınızla ilgili konularda bazı zorluklar yaşamış olabilirsiniz. Onlardan gelen sorumlulukları taşımak sizin için oldukça güç olabilir.

Bu süreçte, hem her türlü iletişim konusu hareketlenmiş, hem de sınırlamalar gelmiştir. Zamanın yetmediğinden bolca şikâyet etmiş olabilirsiniz. Elinizde kalem kâğıt ya da bilgisayar klavyesi olmadığı anlar azdır. Sanki okuma, yazmayı yeni öğrenir gibi, tekrar tekrar yazmak, rapor vermek, analiz yapmak zorunda kalmışsınızdır. Toplantılar, konuşmalar, dedikodular sizi yıpratmıştır.

Bir kulağınızda bir telefon, diğerinde bir başkasıyla neye uğradığınızı şaşırmış olabilirsiniz. Ama bu görüşmelerden olumlu, iç acıcı bir sonuç çıkması pek enderdir. Ne yaparsanız yapın, sanki kimse sizi anlamıyor gibi gelmiştir.

Sürekli kısa ama zorunlu yolculuklar, hayat enerjinizi yiyip bitirmiş olabilir. Aynı yerlere, bitmeyen sorunlarla gidip gelmiş olabilirsiniz. Hareketlilik yaşamınızın her yerini işgal ederken, gittikçe depresyona yatkın bir hale gelmişsinizdir. Adeta kayığa dolan suları boşaltamaz olmuşsunuzdur. Bırak şimdi, hayat size, duymak istedikleriniz değil de, asıl gerçekleri söylesin…

Neler olabilir?

Temmuz ayının 14’dünde doğan yeni ay maddi koşullarla ilgili konuları gündeme getirmiş olabilir. Bütçeniz, kaynaklarınız üzerinde durmanız gerektiğini anlatmıştır.

Şu günlerde içinde bulunduğumuz bir, iki gün dolunayın etkisi hâkim olacaktır. Ancak bu dolunay sizin için daha farklı konuları aydınlatacaktır. Satürn sebebiyle zorlandığınız konular olan, yakın çevreniz, iletişim ve kardeşlerle ilgili konularda gelişmeler olabilir. Aynı zamanda uzun ve kısa yolculuklara ilişkin konular açılabilir. Eğitim, öğrenim konuları gündemin baş maddesi sayılabilir.

1 Ağustos tarihine ise dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu tarihte elde olmayan koşullarda gelişecek konularla zorlanabilirsiniz. Gizli kalmış, geri plandaki olayların açığa çıkması pek hoş olmayacaktır. Aynı zamanda bu olaylar bazı kadersel zorlukları ya da kayıpları gündeme getirebilir.

Yeni ay 13 Ağustos tarihinden itibaren kendini gösterecektir. Ancak bu yeni ay sıcak bir gündemi ifade etmektedir. Önünüze gelen zorlukları aşmak için son bir engelden daha geçmeniz gerekebilir.

Bu engellerle ilgili tüm konular 22 Ağustos’ta daha belirgin olarak ortaya çıkacaktır. Bu tarihlerde baba, eş, patron gibi otoriteyi anlatan figürlerle ilgili sorunlar ve sorumluluklar baş gösterebilir. Sakin olmakta büyük yarar vardır.

Yeni ayın hasat mevsimi olan dolunay 28 Ağustos’ta oluşacaktır. Ayrıca bu dolunay, ülkemizden izlenemese de, Ay Tutulmasıyla gerçekleşecektir. Yani konular olduğundan daha gergin yaşanabilir. Yakın çevre, iletişim, eğitim, kardeşler gibi konularda gelişmeler açık olmalı, gerilimden uzak durmaya çalışmalısınız.

11 Eylül’de Ay Tutulmasının devamı niteliğinde gerçekleşecek, Parçalı Güneş Tutulması ise, yeni konuları gündeme taşıyacaktır. Bu tarihten itibaren, daha bariz bir şekilde hissedeceğiniz, yaklaşık yine 3 sene süren zorlayıcı bir süreç başlayacaktır. Bu süreçte, eviniz, aileniz, kökleriniz, babanız, güvenliğinizle ilgili sınavlara tabi tutulacağınızı bilmelisiniz. Taşınmak, ev satın almak, iş değiştirmek gibi birçok etkiler taşıyacak bu dönem, aynı zamanda, hayatınızın en zor dönemeçlerden biri olduğunu kavramalı, ciddi, ama çalışkan bir tutum izlemelisiniz.




Yükselen Terazi:

Neler oldu?

2005 Temmuz’undan itibaren hayatın umutlarınız üzerine perde çektiğini hissetmiş olabilirsiniz. Gelecek planlarınız kesintiye uğramış, kendinizi bazen çaresiz görmüşsünüzdür.

Bir yandan da yaşadığınız bu tecrübelerle, daha realist bir bakışla, ileriye dönük planlarınızı revize etmiş olmalısınız.

Ancak sosyal gruplar veya arkadaşlıklar arasında zorluklarınız bu kadar kolay olmamış olabilir. Bağlı olduğunuz dernek, meclis varsa, bu alanlarda yeniden yapılandırmalar ve sorumluluk içeren konular gündeme gelmiştir.

Kendinizi farklı kişiler arasında bulmuş olabilirsiniz. Geleceğe yönelik planlarınızı, yeni arkadaşlarınızla kurmanız bazı zorluk ve çabaları da beraberinde getirmiştir.

Aynı zamanda işinizden, mesleğinizden elde ettiğiniz gelirlerde daralmalar, kısıtlanmalar ve yetersizlikler oluşmuştur.

Neler olabilir?

14 Temmuz itibariyle dolan yeni ay sizin için işinizi, kariyerinizi gündeme taşımış olabilir. Eğer çalışmıyorsanız evliliğiniz, sosyal statünüz toplumsal alana taşınmış, herkesi ilgilendiren bir biçim almış olabilir. Geleceğe yönelik planlarınızı gözden geçirmiş olabilirsiniz. Bu konularda yeni imkânlar doğmuştur.

Şu an içinde bulunduğumuz 30 Temmuz tarihinde oluşan dolunay hem bu konulardaki olayları daha ortaya çıkarmış, hem de arkadaşlar, gruplar, dernekler gibi farklı konuları da aydınlatmış olabilir. Kendinizi sosyal çevreler içinde bulabilirsiniz.

1 Ağustos tarihinden itibaren bazı konularda gerginlikler ve zorluklar yaşayabilirsiniz. Özellikle kazalara, krizlere, kayıplara yol açabilecek, gereksiz hareketlerden sakınmalısınız. Eğer bir operasyon geçirme ihtimaliniz varsa ertelemeniz ya da sıkı önlem almanız yerinde olur.

13 Ağustos’ta doğacak yeni ay, belki konuların değişmesini sağlayacaktır. Ama zorlukların, mücadele gerektiren konuların hala gündemde olduğunu görebilirsiniz. Önünüzde atlamanız gereken son engeller vardır. Arkadaşlıklar, grup çalışmaları, ekip yapılandırması bir kez daha gündeme gelecektir.

Bu konudaki en fazla güçlük ve sorumlulukların 22 Ağustos’ta açığa çıktığını görebilirsiniz. Bu tarihte sizden daha üst seviyede olan, otorite olarak gördüğünüz kişilerle ilgili bazı zorluklar yaşayabilirsiniz.

28 Ağustos’ta daha önce belirttiğimiz gibi, Ay Tutulması eşliğinde gelişecek olan dolunay gerginliğinizi iyice attırabilir. Sakin olmalısınız. Zira sağlığınızı tehlikeye atabilirsiniz.

11 Eylül’de gerçekleşecek olan Parçalı Güneş Tutulması yaklaşık 3 sene sürecek yeni hayat derslerinize vurgu yapacaktır. Bu dönemde güç toplamak için geri planda kalmanız uygun olur. Zaten ne kadar zorlasanız da işlerin kontrolünüz dışında geliştiğini göreceksiniz. Bazı kayıplar, korkularla yüzleşmeniz gerekebilir. Bu inziva, izole geçecek süreçten güçlenerek çıkacaksınız.




Yükselen Kova:

Neler oldu?

Geçen yaklaşık 3 senelik süreç içinde, başta ilişkilerinizden yana zor bir dönemden geçmiş olabilirsiniz. Evliyseniz eşinizle aranızdaki sürtüşmeler, sorunlar sizi kopma noktasına getirmiş olabilir. Evli değilseniz, sevgilinizle ilişkiniz, üzerinize sorumluluk almanızı gerektiren, ciddi bir hal almış, belki de sizi evliliğe taşımıştır.

İşyerinde ya da sosyal alandaki rakipleriniz güçlenmiş ve pek de hoş olmayan bir tarzda rekabet içine girmiş olabilirler. Açıkça düşmanlıklarını dile getirip, size yönelik kısıtlamalarda bulunmuşlardır.

Aslında bu süreçte kim olursa olsun, karşınızdaki kişilerden, ilişkilerinizden yana zorlu ve sıkıntılı bir zamandan geçmektesiniz. Diğer insanlarla ortaklaşa işler yapmak gittikçe zor bir hale gelmiş olabilir. Bir yandan da yalnız başınıza adım atmaktan çekinmiş olabilirsiniz.

Neler olabilir?

Temmuz’un 14’ünde doğan yeni ay günlük rutin işlerinizle ilgili konuları gündeme getirmiş olabilir. Hizmet içeren, detay gerektiren, sağlık ve hijyen gibi konuları içeren, evcil hayvanlarınızı bile ilgilendiren olaylarla karşılaşmışsınızdır.

30 Temmuz yani bugünden itibaren gerçekleşen dolunay ilişkileriniz üzerindeki gerginliği oldukça artırmıştır. Sen – ben diyaloglarının, sizi tartışmaya sürükleyecek gerginlikte olduğunu bilmelisiniz.

1 Ağustos’ta ise gerginliğini bazı zorlayıcı olaylara bırakabilir. Aile içinde gelişen, gereksiz bir patlama ilişkinizdeki zorluğu daha da artırabilir. Olayları mümkün olduğunca, sakin algılamalı, tepki vermek yerine anlamaya çalışmalısınız.

Ağustos ayında ilerlerken, 13’ünden sonra yeni bir ay doğacaktır. Yalnız doğan bu yeni ayın, yaşadığınız olayların üzerindeki, son bir engeli ortaya çıkarma ihtimali yüksektir. Ay boyunca ikili ilişkilerden kaynaklanan sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Ayın 22’sinde ise bu zorlukların en fazla su yüzüne çıktığına şahit olabilirsiniz. Aynı zamanda bu tarihte, eşinizle, babanızla ya da otorite olarak gördüğünüz kişilerle ilgili sorumluluklar gündeme gelebilir.

28 Ağustos’taki dolunay, Ay Tutulması eşliğinde olacağı için, gerginliği daha da artırabilir. Dolunayın etkisiyle ortaya çıkacak yeni konular ise, maddi imkânlar, borç alacak ilişkisi, kaynaklarınızdır.

Bu konuda ortaya çıkan olaylar, 11 Eylül’deki Parçalı Güneş Tutulması'yla tekrar vurgulanacaktır. Ayrıca aynı temalar yaklaşık 3 senelik yeni bir dönemde sizin için, sıkıntı verebilecek, zorlayıcı olacaktır. Bu dönemde para kazanmayı, değerlendirmeyi, yönetmeyi, kaynaklarınızı korumayı öğreneceksiniz. Tutumlu olmak, zaruri bir ihtiyaç olacaktır. Bu süreçte maddi bazı zorluklardan geçeceğinizi bilerek, şimdiden önlemler almalısınız.


Asude argun
Esenliklerle...

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
09-02-2007 06:49 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #2
Cvp: satürn aslandan çıkarken!!!
Satürn Başak’tan geçerken, yaşlara göre kişileri nasıl etkileyecektir?



Satürn 2 Eylül 2007 tarihinde İstanbul’a göre saat 15:15’te Başak burcuna geçecektir. 21 Temmuz 2010 yılı, yine İstanbul’a göre, saat 15:40 ise tümüyle Başak burcunu terk edip, Terazi’ye geçecektir.

Satürn’ün Başak burcuna girmesiyle bazı koşullar, zorlanan alanlar değişecektir. Öncelikle Başak’ta özel bir değer taşımasa da, zararlı olduğu Aslan’dan çıkması Satürn’ün getirdiği zorlukların bir nebzede olsa, düzeleceğini anlatmaktadır.

Bu en zararlı konumdan çıkan Satürn kendisi gibi soğuk & kuru tabiatlı Başak’a geçerek, bu kadar gaddar olmayacaktır.

Entelektüel bazda anlaştığı Merkür’ün yönettiğini burçta ilerleyen Satürn çok çalışmayı, disipline olmayı ifade edecektir. Detay gerektiren, hizmete yönelik, faydalı olma, verimlilik temaları taşıyan tüm konularda, kadersel zorlanmalar ve derslerle karşılaşacağız.

Daha önceki bölümde, Satürn Aslan’dayken hangi yaşlara daha fazla etki yaptığını, anlattığımız gibi Satürn Başak’taki bu yeni etkilerden en fazla, haritasındaki Satürn’üne birleşim, kare, karşıt açı alanlar etkilenecektir.

Yine önceki bölümdeki hatırlatmayı önemle yapmak gerekmektedir. Burada verilen tarihler geneldir. Doğum tarihiniz bu tarihlerin başı ya da sonuna denk geliyorsa, Satürn’ün burç değiştirirken yaptığı geri hareketler sebebiyle, bulunduğu burç değişebilir. Kendi haritanıza sahip olarak kontrol edebilirsiniz.




Satürn kavuşum Satürn yaşayacaklar:

Eylül 1948 ila Eylül 1951 yıllarında doğan ve şu an 59 ila 56 yaşlarında olan kişilerle, Aralık 1977 ila Eylül 1980 yıllarında doğmuş, şu ana 30 ila 27 yaşlarında olan kişiler için Satürn’ün Başak’tan geçişi çok özel anlam taşımaktadır. Bu süreç içerisinde hayatlarında yeni bir döngünün başladığını göreceklerdir.

Yaşı daha genç olanlar, bugüne kadar hissetmedikleri sorumlulukları hissedeceklerdir. Hayat onları tüm zorluklarla mücadele etmeleri için adeta yalnız bırakacaktır. Büyüdüklerini, olgunlaştıklarını anlatacak, üzerlerine gelen sorumluluklardan kaçamayacaklardır. Büyük başöğretmen Satürn’den kaçmaları pek mümkün olmayacaktır.

Bir üst sınıftakiler de, 27, 30 yaşlarındaki sınavlarına benzer konularda, ama bir üst boyutta sorular, sorunlarla karşılaşacaklardır. Geçmiş deneyimlerini kullanarak, çetin konuların altından kalkabileceklerdir. Her iki grup içinde hayatın bundan sonraki anlamı değişecek, daha disipline ve ciddi bir hal alacaktır.



Satürn kare Satürn yaşayacaklar:

Satürn Başak’tan geçerken, iki farklı burca, hem İkizler’e, hem de Yay’a kare açı yapmaktadır.

Satürn İkizler’de olup etki alanlar, Temmuz 1971 ila Nisan 1974 tarihleri arasında doğanlar, yani şu an 36 ila 33 yaşlarındakiler; Eylül 2000 ila Haziran 2003 yılları arasında doğan, yani şu an 7 ila 4 yaşlarında olan kişilerdir.

Aldıkları etkiler bir çeşit test edilme, bazı olaylarla karşılaşarak daha önce attıkları adımların doğru ya da yanlışlığını görme şeklindedir. Yaşı uygun olanlar, daha önce yani, 27 ila 30 yaşları arasındaki yaşadıkları hayat derslerini şimdi yeniden düzenleyebilirler. Ortaya çıkan olaylar ne kadar sert olsa da, alınacak dersler, önlemler devam etmektedir.

Satürn Yay’dayken doğanlarsa yani, Şubat 1956 ila Şubat 1959 tarihleri arasında doğanlar, yani şu an 51 ile 48 yaşlarındakiler; Aralık 1985 ile Aralık 1988 tarihleri arasında dünyaya gelen ve şu an 22 ve 19 yaşlarında olan kişilerde İkizler burçlarına benzer olarak, kare açıyla etki almaktadırlar.

Ancak buradaki kare açı büyüyen değil, küçülen bir karedir. Yani Satürn’ün her 29,5 yılda bir tamamlanan döngüsünden önceki, son kare açıdır. Burada alınacak önlemlerin değeri daha artmaktadır. Çünkü gittikçe daralan şartlar gündeme gelmektedir.



Satürn karşıt Satürn yaşayacaklar:

Satürn Başak burcundayken, doğumda Satürn’ü Balık’ta yerleşenlere karşıtlık yaşatacaktır. Karşıtlığın doğasıyla kişiler sorumluluklarıyla ilgili konularda denge kurmakta zorlanacaklardır. Başta ikili ilişkiler olmak üzere, birçok alanda yıpranabilirler.

Özellikle Nisan 1964 ila Nisan 1967 yılları arasında doğmuş, şu an 43 ve 40 yaşlarındakiler; Haziran 1993 ila Nisan 1996 tarihleri arasında dünyaya gelmiş olan, şu an 14 ve 11 yaşındaki kişiler bu zorlayıcı etki altındadırlar.

Bir yandan kendi yaşam gerçekleri, sorumluluklarıyla ilgili konularda uğraşmaları gerekecek, bir yandan da ikili ilişkilere dayanan konularda zorlanmalarla baş etmeleri ve çeşitli mücadelelere göğüs germeleri gerekecektir.

Gençler daha başlarına ne geldiklerini anlamasalar da, oldukça dikkatli olmalılardır. Üzerlerinde gerilim yapan bu konu, 27 ila 30 yaşları arasında, tekrar ortaya çıkacak, hayatlarının temel zorluklarına ait izler taşımaktadır. Karşı taraftan gelen bu zorlama, daha sonra benzer konularda, kendilerinin aşması gereken zorlukları anlatacaktır.

Sonraki kuşağı temsil edenler ise, hayatlarında yine 27 ila 30 yaşlarında, atlattıkları zorlu sınava verdikleri cevabın, adeta hasadını toplamayacaklardır. O zaman başlayan zorlu yaşam döngüsünün nereye geldiğini çok net ve bir o kadar da gerilimle takip edeceklerdir. Sorumluluk, sınırlama, zorluk gibi konularda, ektiklerini biçeceklerdir.



SU BURÇLARI:

Satürn’ün su burçları üzerindeki genel etkisi, kişinin duygusal yaklaşımları üzerinde kısıtlamalar, korkular yaratmaktır. Duyguların aşırı hassaslaşması, ifade etmekteki zorluklar kişiyi adeta duygusuz bir insan görünümüne sokacak şekilde katılaştırabilir.



Yükselen Yengeç:

Neler oldu?

Zorlu bu süreçten geçerken maddi kaynaklarınızla ilgili ciddi zorluklar yaşamış olmalısınız. Parasal konularda açmazlarla karşılaşmış, güveniniz sarsılmış olabilir. Değerlere bakış açınız bu zorlukla sebebiyle değişmiştir. Kaynaklarınızı, paranızı daha tutumlu kullanmanın yollarını bulmuş olmalısınız.

Bir yandan da yeni kaynak arayışlarına girmiş, kendi paranızı kazanmak için çok çalışmanız gerekmiş olabilir. Ancak ne kadar çalışsanız da hak ettiğiniz parayı almakta zorlanmışsınızdır.

Bütçenizin kontrolü eskisinden fazla önem kazanmıştır. Banka hesabınız, cebinizdeki nakit paralar sebebiyle bir çok zorun yaşamışsınızdır. Ne kadar tersine davranmak isteseniz de, kontrolünüz dışındaki olaylar sizi yıpratmıştır.

Paranın ne kadar önemli bir değer olduğunu anlamış, buna sahip olmak ve korumanın gerekliliğini bir kez daha kavramış olmalısınız.

Neler olabilir?

Temmuz ayının 14’ünde doğan yeni ay, daha çok kendinizi öne çıkarabileceğiniz şartları sağlamış olabilir. Kısa bir süre içinde olsa bir adım önde yer almışsınızdır.

30 Temmuz’da gerçekleşen dolunaysa, yine parasal konuları gündeme getirmiş olabilir. Maddi ihtiyaçlarınızın oldukça yükseldiğini, gerilimin artığını gözlemiş olabilirsiniz.

1 Ağustos’ta ise maddi zorluklarınızla, gelecek için girişimleriniz arasındaki olaylarla karşılaşmış olabilirsiniz. Arkadaş çevrenizdeki hareketlilik, kayıplarınızı gündeme getirmiş olabilir.

13 Ağustos’ta doğacak yeni ay ise parasal konularınız üzerindeki sıkıntıları, tüm zorluklarıyla son kez aydınlatacaktır. Bu uzun dönemden geçerken ders alıp almadığınızı adeta son kez test edecektir.

22 Ağustos tarihinde ise bu zorluklar en üst mertebeye erişebilir. Sizden büyük ve otoriter kişilerle ilişkilerinize de bu tarihte dikkat etmelisiniz.

Ayın sonuna yakılaşırken 28’sinde hem dolunayı, hem de ay tutulmasını yaşayacağız. Bu yüksek enerji, artık daha başka konular üzerinde etkili olacaktır. Yaklaşık 3 sene sürecek yeni bir dönemde iletişim, eğitim, öğretim gibi konularda zorluklar, mücadeleler yaşayacaksınız. Yakın çevreniz, kardeşleriniz, akranlarınız, kuzenlerinizle ilgili sorumluluklar alabilirsiniz. Her türlü zorlu trafik artacaktır.

11 Eylül’de yaşayacağımız Parçalı Güneş Tutulması bu konuların önemini anlatan bir başlangıç yapabilir.



Yükselen Akrep:

Neler oldu?

Herkesi yoran Satürn sizi de, 2005 yazından beri, daha başka alanlarda zorlamıştır. Sizin için sınava çekildiğiniz alan işiniz, mesleğiniz, statünüzüdür.

Aktif olarak çalışmayan biri bile olsanız, toplumun önündeki imajınız, yaşam hedefleriniz konusunda sıkıntı çekmiş olabilirsiniz.

Özellikle hanımlar için, bu dönemde evlenmiş, aile sorumluluğu almış, anne olmuş ya da anneleriyle ilgili konularda çaba göstermeleri gerekmiş olabilir.

Rütbe ya da terfi almak için zorlanmış olabilirsiniz. Üstleriniz, amirleriniz ya da patronlarınızla ilgili olarak, sonu gelmez gibi düşündüğünüz zorlayıcı olayların etkisinde kalmış olabilirsiniz.

Hayatta kendi hedefleriniz, statünüz, otoriteniz için gerekli adımları atmak için, oldukça ciddi ve karamsar geçirdiğiniz bir dönemin sonuna yaklaşmaktasınız.


Neler olabilir?

Temmuz ayının 14’ünde gerçekleşen yeni ay iyimser enerjileri ortaya çıkarmıştır. Uzun yolculuklar, uzak ülkeler, felsefeler, basın yayın gibi günlük hayattan daha üst boyuttaki alanlarda olaylarla karşılaşmış olabilirsiniz.

Ayın sonundaki dolunay ise işiniz ve eviniz arasındaki dengeleri ortaya koymanızı gerektirmiş olabilir. Evdeki işlerinizi ayarlayarak, işinizi organize edebilmişsinizdir.

Ağustos’un 1’de ise bazı zorlukları atlatmış olabilirsiniz. Eşiniz ya da karşınızdaki kişilerle diyaloglarınızla işiniz arasında kalmış olabilirsiniz. Ortaklaşa hareket etmeye çalışmanız pek mümkün olamayabilir.

13 Ağustos’tan itibaren doğacak yeni ay, ne yazık eski sorunları gündeme getirebilir. İşiniz, mesleğinizle ilgili yaşadığınız zorluklar son bir kez perdeye gelecektir.

Özellikle 22 Ağustos’ta amirleriniz, üsteleriniz, patronunuzla ilgili sorunlara sebep olacak şeylerden uzak durmalısınız. Sabrınız tekrar denenecektir.

28 Ağustos tarihinde yaşayacağımız dolunayla beraber ülkemizden gözlenemeyecek bir Ay Tutulması olacaktır. Bu da daha büyük etkilerin ortaya çıkacağını anlatmaktadır. Ancak artık konular değişmeye başlayacaktır. Artık arkadaşlar, gruplar arasında çaba göstermeniz gerekecektir.

11 Eylül’de gerçekleşecek Parçalı Güneş Tutulmasından sonra bu konular daha net ortaya çıkacaktır. Yaklaşık 3 senelik bir süreçte zorunlu bir şekilde, grup çalışmaları yapmanız, ekiplerle birlikte olmanız gerekecektir. Arkadaşlıklarda sorunlar yaşayabilirsiniz. Sosyal çevrenizden, kalabalıklardan sıkılsanız da, çalışmalınıza detaylı bir şekilde devam edeceksiniz.



Yükselen Balık:

Neler oldu?


Temmuz 2005’den beri oldukça zor şartlardan geçmiş olmalısınız. Bu süreçte sürekli ve detaylı çalışsanız da hiçbir karşılığını alamamış olabilirsiniz. Çalışma şartlarınız, astlarınızla ilişkileriniz oldukça zorlayıcı olmuştur.

Hatta öyle ki, sağlığınız bozulmuş, hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalmış olabilirsiniz. Ne kadar çabalasanız da bir türlü eski sağlığınıza erişememeniz sinirlerinizi de yıpratmıştır.

Kendinizi köle gibi hissetmiş, durmadan hizmet etmek zorunda kalmışsınızdır. Ayrıca hiçbir yardım alamamış, tüm detaylarla teker teker uğraşmışsınızdır. Bu detaylı çalışma zorunluluğu yüzünden adeta zanaatkâr hale gelmişsinizdir.


Neler olabilir?

Temmuzun ortasında gerçekleşen yeni ayla, zorluklara rağmen hayattan zevk aldığınız konular ön plana çıkmıştır. Çocuklarınızla ilgili gelişmeler gündeme gelmiş olabilir. Tatil fırsatı doğmuş, eğlence yerlerine gitmiş olabilirsiniz.

Ancak Temmuz’un sonundaki dolunay sizi yine hapsetmiş olabilir. Verdiğiniz tepkilerle sağlığınız tekrar bozulmuş, biraz dinlenmek zorunda kalmış olabilirsiniz.

Ağustos’un başında yakın çevrenizdeki hareketlilik, zaten zor idare ettiğiniz gündelik işlerinize baskı yapmış olabilir. Kardeşler, yakınlar, akranlarla ilgili konularda uğraşı vermeniz gerekmiş olabilir.

Ağustos ayının 13’de doğacak yeni ay, herkese olduğu gibi, sizin içinde zorlandığınız koşulları bir kez daha gündeme getirecektir. Gündelik işleriniz, sağlığınız, hizmet ve detay gerektiren konularda olayların gelişimini görebilirsiniz.

22 Ağustos’ta ise yaşadığınız tüm bu zorlukların adeta aydınlandığını, üst seviyede gündeme geldiğini görebilirsiniz. Bu tarihlerde otorite olarak gördüğünüz kişilerle diyaloglarınıza dikkat etmeniz gerekmektedir.

28 Ağustos’taki Ay Tutulması ise konuların, zorlukların artık başka bir alana taşınacağını anlatmaktadır. Dolunayın etkisiyle gerginleşecek ilişkinize dikkat etmelisiniz.

11 Eylül tarihindeki Parçalı Güneş Tutulması da benzer etkileri dile getirecektir. Böylece gelecek 3 senelik zamanda ikili ilişkilerin ne kadar önemli olduğunu öğreneceksiniz. Mevcut bir ilişkiniz, evliliğiniz varsa sorumlulukların artacağını, gerginliğin oluşacağını bilmelisiniz. Hatta detaylara dikkat etmezseniz kopma noktasına bile gelebilirsiniz.



Bu yazı dizimiz boyunca, en başta bahsettiğimiz gibi, tüm diğer unsurlardan arındırarak, Yükselen Burçlara göre Satürn’ün Aslan’daki etkilerini aktarmaya çalıştık.

Ancak biliyoruz ki, her birimizin, bir diğerinden tamamen ayrı ve kendine göre mükemmel bir doğum haritası var. Bu haritalarımıza göre, Satürn bu etkileri bazen artmakta, bazen azalmaktadır. O yüzden burada yazdıklarımız sizin için temel bir şablon niteliğinde olmalıdır. Hiçbir zaman bir doğum haritası, birbirinden ayrı temalarla değerlendirilemez.

Umarım bu yazı dizisiyle sizi Satürn’e karşı korkutmadan bilgilendirmiş ve uyarmışızdır. Lütfen öneri, görüş ve tecrübelerinizi yazınız. Sizden gelen önerilerin sonraki yazılarımıza katkıları olacaktır.

Esenliklerle...


Yazan: Asude Argun

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
09-02-2007 06:50 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Transit Saturn Evlerde salmakis 191 341,651 11-01-2021 09:32 PM
Son Mesaj: Karpuzseverim
  Transit Satürn Doğ. Haritasında Ay'a Açı Yaparsa astrosohbet 33 42,714 12-13-2019 04:53 PM
Son Mesaj: justicee
  Transit Satürn Açıları Simurg 69 141,468 03-11-2019 12:03 AM
Son Mesaj: merkür_yen
  Transit Satürn Doğ. Haritasında Güneşe Açı Yaparsa astrosohbet 11 21,928 04-06-2018 09:47 AM
Son Mesaj: say24
  Transit Satürn Yay Burcu Geçişi tools 17 25,498 01-10-2018 12:58 AM
Son Mesaj: Kumsal
  Satürn Devinimi & Transitleri nev_bahar 168 257,037 06-19-2016 07:09 PM
Son Mesaj: Alejandro
  Transit Satürn akrep burcunda. Tuğçe 29 40,423 04-23-2016 09:00 PM
Son Mesaj: ekinoks
  Transit Satürn' ün Doğum Haritasındaki Planetlerle Etkileşimi Yakamoz 75 110,776 10-01-2015 09:09 PM
Son Mesaj: Didemm
  Satürn Yüzünden mi? dubletoprak 9 15,233 01-15-2013 12:52 AM
Son Mesaj: hulya35
  Transit Satürn Akrep Sınırlarında Lajâ 96 115,060 12-27-2012 03:55 PM
Son Mesaj: Mavisahram

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir