Değerlendir:
  • 12 Oy - 3.75 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Venüs
Yazar Mesaj
bluex Çevrimdışı
Süper Moderatör
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 33
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #1
Venüs
VENÜS (Venus)

Güneşe uzaklığı: 107.3 - 107.5 - 107.8 Mio km
Yörüngesel dışmerkezlilik: 0.007
Yörüngesel eğiklik: 3.4 0
Eksensel eğiklik: 178 0
Çap: 12.104 km
Kurtulma hızı: 10.3 km/sn
Kütle: 0.815 (Yer = 1)
Hacim: 0.86 (Yer = 1)
Yoğunluk: 5.25 (su =1)
En yüksek kadir: -4.4
Dolanım süresi: 224.7 gün
Eksensel dönme: 243.16 gün
Kavuşum dönemi: 584 gün

Uyduları: Yok

Gözlem koşulları:Güneş ve Ay'dan sonra gökyüzündeki en parlak cisimdir. En parlak olduğu dönemlerde (Güneşe çok yakın olmadığında) gündüz de görülebilir. Venüs'ün kavuşum dönemi 584 gündür. Bu sürenin yarısında (10 aydan biraz kıs bir süre) Güneş'den önce doğar, diğer yarısında da Güneş'den sonra batar. Kuzey yarımkürede, en iyi gözlem zamanı sonbahar sabahlarıdır. Çıplak göze Venüs, sabit, beyaz bir ışıkla parıldayan parlak bir cisim olarak görülür. Çok parlak olmasının nedenleri güneşe yakın olması ve Güneşten gelen ışığın %80'ini yansıtmasıdır (albedo değeri).

[Resim: xx1qn1kt7.gif]
07-02-2007 05:27 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #2
Cvp: Venüs
Sevgi veya para için...
sevginin büyük kraliçesi olan Venüs'ün astrolojik anlamının kısa bir tanımlaması sunduğunu soy, arzulama, uyum, adalet ve dengeli ilişkiler, tat, müzikal ve sanatsal ifadedir

Sevginin Tanrıçası olan Venüs, her düzeyde dişi ilişkiler ve sosyal etkileşimleri temsil eder. O, bizim sosyal görüşlerimiz ve davranışımızı yönetir, bizim estetik tatlarımız ve meyillerimizle beraberdir. Tadın ve sanatların kraliçesi olan Venüs, uyum, adalet ve dengenin ilkelerini temsil eder.

Venüs, bizim değerlerimizin, nerede yalan söylediği ve bizim önceliklerimizi nasıl koyduğumuzu gösterir. O, bizim arzularımızı yönetir. Yıldız falında onun yerleştirmesi, bizim meyillerimizi tanımlar, evlilik ve diğer ortaklıklar, onun bütün formlarındadır.

Venüs paranın akışı ve bizim yaşamlarımızda mali koşulları yönetir.

Venüs, (İlişkiler; Uyum) Terazi'nin göreneksel gezegensel yöneticisidir, (Güvenlik; Maddi zevkler) onun gün işareti, ve Boğa, onun gece işareti. Venüs, Balık'ta yüceltilir (Hassasiyet; Özveri).


"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
07-14-2007 02:32 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #3
Cvp: Venüs
Venüs

Yönettiği: Boğa ve terazi

Zarar gördüğü: Koç ve akrep

Güçlü olduğu: Balık

Düşük olduğu: Başak

Zodyak ın çevresini 225 günde döner. Her burçta ortalama 19 gün kalır.

Arketipi: Esin perisi, sevgili, güzel

Gölgesi: Persephone( Mitolojide ölüm ve yeniden doğuş tanrıçası) meşum kadın

Prensibi: Venüs sevginin, aşkın, duygunun, uyumun, verme ve alma yeteneğinin, ilişkilerin ve ortaklığın simgesidir. Erotizm içerdiği için, aynı zamanda baştan çıkarmayı, insanın kendini tümüyle adama yeteneğini , arzuları ve birleşmek, bağ kurmak ve kaynaşmak için duyulan arzuyuda temsil eder. Venüs estetik duyarlılığıda simgelediği için bir yandan sanatsal ilgi ve yeteneği diğer yandan yüksek zevkleri ve duyma, koklama, dokunma, tatma ve görme gibi duyumsal keyifleri temsil eder. Ay ve Venüs dişi prensibi oluştururlar. Amam Venüs genç kadını sevgiliyi ve bağımsız kadını simgeler.


Güçlü yönleri: Baştan çıkaran kadın. Hayat dolu ilişkiler, uyum, denge, uzlaşma ve içten bir empati ( başkasının duygularını anlayabilme yeteneği) arzular. Aranmak, sevilmek, pohpohlanmak ve okşanmak ister. Lüksü, zerafeti ve kibarlığı çok sever. Sbırlı, bağlı, anlayışlı, iyiliksever, içten sosyal, şefkatli, zarif ve özverilidir. Zevki ve artistik yeteneği gelişmiştir. Duygusal ve estetiktir, seçkin bir yaşam zevki vardır. Güzel olan her şeyden keyif alır.


Problemli Alanı: Yapaylık. Başkalarından sık ve kolay ayrılır.Dışsal faktörlere aşırı önem verir. Kibirli,yüzeysel,zevksiz, hilekar,sapkın, zevke düşkün, kolay baştan çıkan, açgözlü, saplantılı, tembel, vicdansız, çocukça ve ölçüsüz, kaba, kıskanç, acımasız, ukala, iddiacı, ve düşük ahlaklıdır.

Amacı: Aranmak ve istenmek, aramak ve istemek,ilişkiler kurmak. Sevgi ve erotizmi en yüksek düzeye çıkarmak. Güzelliği, sanatı ve uyumu ifade etmek, beslemek, geliştirmek. Zarif bir yaşam tarzını, seçkin davranışları ve güzel zevkleri geliştirmek ve muhafaza etmek.


Venüs Prensibinin Temsilcileri: Dünyaya güzellik ve sevgi getiren tüm insanlar: Ressamlar, heykeltıraşlar, aktör ve aktrisler, yazarlar, müzisyenler, tasarımcılar, kozmetikçiler, mimarlar ve sevecen insanlar,8 eğlence dünyasında çalışanlar dahil)

Fiziksel bağlantıları: Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrek, ter bezleri ve erotik bölgeler

Mitolojik bağlantıları:Afrodit(yunan) Venüs(roma) aşk, güzellik ve barış, aynı zamanda uyum tanrıçası.

Kaynak:Astroloji anahtar sözcükleri kitabı

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
08-22-2007 07:48 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
memati Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 45
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
RE: Venüs
sevmek mi sevilmek mi konusunda yıldırım venüs-satürn kavuşumu ve venüsün oğlakta olması nın birbirine benzer etkiler gösterdiğini gözlemlediğini yazmıştı peki bu iki durum arasındaki fark nedir?bilen varmı?örneğin aynı benzerliği venüs-ay kavuşumu ve venüsün yengeçte bulunması durumu için de söyleyebilir miyiz?

Sen yıldız ol,ben yumruk, Fatsa'da buluşalım...
09-21-2007 10:21 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #5
Cvp: RE: Venüs
memati Yazılan:sevmek mi sevilmek mi konusunda yıldırım venüs-satürn kavuşumu ve venüsün oğlakta olması nın birbirine benzer etkiler gösterdiğini gözlemlediğini yazmıştı peki bu iki durum arasındaki fark nedir?bilen varmı?örneğin aynı benzerliği venüs-ay kavuşumu ve venüsün yengeçte bulunması durumu için de söyleyebilir miyiz?

selam memati ; hades'te venüsle ilgili güzel bir soru sormuştu ve henüz net bir cevap veremedim onada çünkü konuyu ve üyeleri güzelce irdeleme sırasını venüse vermek istiyorum müsadenizle. venüslerimizi irdeleyelim şeklinde bir başlık açacağım , oradan venüs burçlarını ve açılarını yorumlamaya çalışırız.

senin soruna şöyle cevap vermeye çalışayım ; astrolojide ki hangi kavramlar hangi soruların cevabını veriyor buna bakalım.

gezegenler = hayatın ya da zihnin hangi fonksiyonu , konumuz ne ?

burçlar = nasıl ? , stratejimiz nasıl olmalı ? , örneğin ; nasıl seviyoruz , nasıl mücadele ediyoruz ??

evler = nerede ? ve hayatın hangi alanında ? , çünkü evler uygulamayı yaptığımız arena oluyor.

örneğin , venüs ilişkilere işaret ediyor. fonksiyonu budur.. ( ne ? = ilişkiler )
peki ilişkileri nasıl deneyimliyoruz ? sorusunun cevabı için venüsün burcuna bakıyoruz.. verdiğim örneğe göre venüs oğlakta olunca ilişkiler daha bi mesafeli olabiliyor. ciddiyet ön plana çıkıyor. yani oğlak stratejisi..

venüs - satürn kavuşumuna gelince ; burada zihnin iki ayrı fonksiyonunun kavuşum yaptığını söylemiş oluyoruz. venüs ( ilişkiler) ile satürn (özdisiplin , başarma , gerçekleştirme potansiyeli , zahmetler , kısıtlamalar , yalnızlık , güvenilirlik vs.. ) birleştiğinde BURAYA DİKKAT ''daha çok etkilenen fonksiyon yani gezegen VENÜS olur''
satürn ağır abidir , marstan sonraki jüpiter , satürn , uranüs , neptün ve plüto ağır hareket eden ağır abilerdir ve bu gezegenlerin bulundukları burçlardan ziyade yaptıkları açılar ve bulundukları evler önemlidir..
peki son soru şu ; venüs , satürnden nasıl etkilenir ?
yıldırım diyor ki ; venüs oğlakın verdiği potansiyele benzer şekilde etkilenir..

senin verdiğin örnekte memati , ay - venüs kavuşumu için aynı şeyi söylemeyelim çünkü ay ile venüs kişisel gezegenlerdir birbirlerini denk kuvvette etkilerler.
oysa şunu diyebilirdik ; ay akrep ile ay-plüto kavuşumu etkileri birbirine benzerdir..ben mesela ay-plüto kavuşumuna sahip biri olarak , tipik yay burcu insanına göre az bişi kinci , kıskanç ve inatçıyım , az bişi gülücük

umarım cevap verebilmişimdir , venüste görüşmek üzere ;)

09-22-2007 03:21 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #6
VENÜS'ÜN SEMBOLÜ
VENÜS'ÜN SEMBOLÜ

Bu sembolde tin'i, sonsuzluğu (daire) maddeyi veya maddi koşulları temsil eden sembol olan haçın üstünde görüyoruz. Bu durumda madde daha önemsiz bir konumda bulunuyor. Ancak bunu Venüs'ün fonksiyonunun bütün bedensel arzuları ve maddi çekicilikleri bir kenara atmak şeklinde düşünmemeliyiz. Bu sembolü alıcı, feminen, kendine doğru çeken olarak kabul edebiliriz. Venüs bir şeyi beğendiğinde, o şeyi gidip alan Mars'tır.

Biyoloji ve tıpta Venüs sembolü feminen'in sembolüdür.

Bu sembolün tanrıça Venüs'le ilişkilendirilen "kibir ve gösterişin aynası"nı temsil ettiği söylenmektedir. Ayna daire, aşağıdaki haç da aynanın sapıdır. Ayrıca Mısırlıların Ankh'ı olduğu iddia ediilmektedir.

VENÜS'ÜN TEMEL FONKSİYONU



Venüs'ün temel fonksiyonu diğer insanlarla ve çevreyle "birbirine bağlı" ilişkiler geliştirmektir. Bunun için ussal beceriler kanalıyla rasyonel bir yargılamanın aksine, duyguları değerlendirmek gerekir.



Bu fonksiyon duygularla ve duyguların eksikliği ile ilintilidir. Sadece zihinsel ve entelektüel süreçleri ele almamak gerekir.


Venüs insanın kendisini diğer insanlarla ilişkilendirmesini; ilişki kurmasını, bağlanmasını, hatta bariz biçimde uyumsuz görünen temasları kurmasını simgeler.



Davranışlarda işbirliğine yatkın modeller oluşturulur. Bağlılığın gereklerine göre, bilinçli veya bilinçsiz, amaç birliği, işbirliği, sempati ve empati geliştirilir. Karşıtlar biraraya getirilir. Denge, uyum ve ritim sağlanır.



Venüs daha ziyade içsel ve subjektif bir deneyimdir. Kendine çekme arzusunu ve gücünü simgeler. Her iki cinste de kadınsı dürtüyü temsil eder. Bu, cinsel bir ilişkinin fiziksel yönünden daha fazlası demektir. Karşıtları birleştirme isteği, sevmenin gücü, sıcaklık ihtiyacıdır. Yaratıcı dürtünün özündeki duygudur.



Şükran duyma ve şükran duyulma ihtiyacıdır. Bir şeyi veya bir insanı destekleme ihtiyacıdır. İnsanın kendisiyle çevresi arasındaki sürtüşmeyi ve uyumsuzluğu azaltma arzusudur. Doğadaki ve sanattaki güzelliğin, estetiğin keyfini çıkarma ihtiyacıdır.



Tüm bunların dışında Venüs'ün en temel fonksiyonu insanın iç dünyasındaki tanrılar (gezegenler, psikolojik fonksiyonlar) arasında barışı sağlamaktır. İnsan ancak onun sayesinde kendisiyle barışık olabilir. Ayrıca sevgiyi verme, sevgiyi alma ve kendimizi sevme kapasitemiz de Venüs'le simgelenir.



Astroloji, Psikoloji ve 4 Element kitabında Stephen Arroyo Venüs'ün fonksiyonu ile ilgili olarak şu soruları soruyor:



Kişi sevgisini nasıl ifade eder?

Takdir edildiğini nasıl hisseder?

Kendisini nasıl verir?



VENÜS VE BAĞLANTILARI



MESLEKLER: Tüm sanatsal işler -müzik, resim, sahne sanatları, bale; çiçekçi, bahçe mimarı, iç mimar, dekoratör, mobilya imalatçısı veya satıcısı, fotoğrafçı, galerici, konfeksiyoncu, şarapçı, parfümcü, kozmetikçi, döşemeci, perdeci, kuaför (saç tasarımcısı), güzellik salonu sahibi, modacı, gravür sanatçısı.



BİTKİLER: Akçaağaç, kızılağaç, badem ağacı, elma ağacı, kayısı ağacı, şeftali ağacı, kuşkonmaz, baklagiller, kayın ağacı, kiraz ağacı, kestane ağacı, fulya, papatya, kara hindiba, mürver ağacı, üzüm, çilek, zambak, hatmi çiçeği, nane, orkide, solucan otu, kekik, menekşe. Tüm hoş, hafif kokulu baharatlar ve parfümler.



RENKLER: Sarı, uçuk mavi, pastel renkler, turkuaz: aynı zamanda beyaz, gök mavisinden yeşile kadar renkler, limon sarısı, açık sarı, pembe, çivit rengi, şarap rengi, leylak rengi, mor, bazen de koyu vişne rengi ve parlak kırmızı.



METALLER, MİNERALLER: Bakır; aynı zamanda bronz, pirinç.



DEĞERLİ TAŞLAR: Akik taşı, alabaster (kaymaktaşı, su mermeri), beyaz ve kırmızı mercan, beril (gök zümrüt), lazûlit (lacivert taşı), tüm beyaz taşlar, pırlanta, turkuaz, tüm mavi renkli safirler, zümrüt, yeşim.



HAYVANLAR: Serçe, kumru, kuğu, kırlangıç, geyik, yunus, tavus kuşu, ardıç kuşu, iskele kuşu, keklik, sülün, tavşan, keçi, panter, arı, kelebek, ıstakoz, som balığı.



TATLAR: (Sepharial'e göre) Tatlı ve ılık, sıcakça.



BİÇİMLER: (Sepharial'e göre) Kıvrımlı çizgiler, ritmik helezoni kıvrımlar (sütun, kolon).



HAFTANIN GÜNÜ: Cuma. İngilizcesi Friday, Almancası Freitag, İtalyancası Venerdi, Fransızcası Vendredi, Anglo-Sakson dilinde Frigedaeg (Frigga).

Hazırlayan: Barış İlhan

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
10-31-2007 09:13 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #7
RE: Venüs
http://www.boyutpedia.com/default.aspx?I...Collection

yönetici gezegen venüs,tıklayın...

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
12-01-2007 04:13 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #8
RE: Venüs
Aprilios Yazılan:GÜZELLER GÜZELİ AFRODİT

Yunan mitolojisindeki adıyla Afrodit, Güzelliğin ve sevginin Tanrıçasıdır. Doğumuna ilişkin iki farklı öykü vardır :

Bir tanesi onun, Tanrı Zeus ve Tanrıça Dione'nin kızları olduğu.

Diğeri ise; Kronos'un babası Uranos'un cinsel organını bir tırpanla keserek denize attığı ve bu organın ak köpükler içinde denizde yol alırken bir istiridye kabuğunun içine girdiği ve bu köpüklerin Kıbrıs sahillerinde karaya çıktığı. Orada Tanrılar O'na Afrodit dediler.

Afrodit; sevginin ve güzelliğin Tanrıçası olduğu için aşka yüz çevirmiş olanlara karşı, aşktan yana olanları korumuştur. Güzel Tanrıça'nın başından hem ölümlülerle hem de ölümsüzlerle pek çok gönül macerası geçmiştir.

Kendine bağlı olan Aşk (Eros), Arzu (Himeros), Kandırma ve İkna etme (Peitho), Acı çekme (Pathos) ve Düğün işlerini ayarlama (Hymennaios) ile ilgili tanrısal güçler aracılığıyla veya onlardan yardım alarak, sadece romantik ve cinsel aşk konusunda etkili olan bir Tanrıça olmamıştır. O, platonik aşkın da Tanrıçasıdır. İnsanların ruhen tanrıya ve birbirlerine bağlanmalarının, güçlü bir arkadaşlığın, uyum içerisinde yürütülen ilişkilerin, empati ve sempati duygularını geliştirmenin de yaratıcısıdır. Güzellik tanrıçası için uyum içinde olmak, güzel olmak için de temel şarttır.

DÜNYA'YA EN ÇOK BENZEYEN GEZEGEN VENÜS

Venüs gezegeni büyüklük, yoğunluk ve yapı bakımından Dünya'ya çok benzemektedir. Atmosferi vardır. Atmosferinde bulutlar vardır ve bu bulutlar sera etkisi yaparak büyük bir sıcaklık yaratır. Bu bulutlar sayesinde Venüs renkten renge girerek Güneş ve Ay'dan sonra çıplak gözle bakıldığında gökyüzündeki en parlak objedir.

Güneşten en fazla 48 derece uzaklaşır. Bu yüzden Güneş doğmadan hemen önce yada gün batımından hemen sonra görünebilir. Zodyak'ta her gün 1.5 derece ilerler. Bir burcu 25 günde tamamlar.

VENÜS ASTROLOJİDE NEYİ SEMBOLİZE EDER?

Evrende iki tür birleştirici güç vardır. Biri zorlayıcı dıştan gelen ve karşı konulumu olan (Mars, Satürn, Plüton gibi...) diğeri ise zorlamayan, içten gelen ve güdüsel olan. Bu, farklı seviyelerde farklı algılanabilir. Bazıları buna elektrostatik çekim der, kimileri moleküler bağlayıcı enerji, kimileri ise sadece çekim der. İnsanlar da bu güce AŞK denir. İnsanları birbirine bağlayan aşk. Bu romantik aşktan çok farklıdır. İnsanların kendilerini ifade etmelerini sağlar, yaratıcıdır.

Venüs hem güzellik hem yaratıcılık gezegenidir. Aşkı, uyumu, yaratıcılığı, sanatı, çekimi, güzelliği, zevki, sosyal kabul edilmeyi sembolize eder. Gerçek sanatçı, potansiyeli gören ve onu gerçekleştirendir. Bütün Venüs güçleri spontane çekimlerdir. Venüs uyumu gösterirken, Mars kişinin özel kimliğini oluşturmasına yardım eder. Venüs Mars'la bir aradayken ilişkilerin fiziksel yönünü gösterir. Venüs, gidip bir şeyleri almak için uğraşmak yerine bir şeyleri kendine çekmekle ilgilidir.

Doğum haritasında; güzelliği değerlendirme ve bizim yaratma gücümüzü, sevgi ve bağlılığımızı ifade edişimizi ve ilişkiyi şekillendirmemizi temsil eder.

Bir kadının haritasında Venüs, dişiliğin ifadesi ve kendini ilişkide ifade ediş şeklini gösterir. Çekiciliğini kullandığı alandır. Kadınsı oynadığı rol ne? Nasıl cezbediyor? Venüs özgür bir kadındır. Hiç bir erkeğe ait değildir ama karşılaştığı her erkeğin arzularını uyandıracak bir yaradılışı vardır. Her kadının bir Afrodit ruhu vardır. Bunun nasıl bir karakterde olduğunu bulunduğu burcun özelliklerine bakarak görebiliriz.

Bir erkeğin haritasında Venüs, onun için ideal olan kadını gösterir. Burç, ev ve açı olarak, çekim duyduğu ve aradığı kadın figürünü çizer. Ay da Venüs'le beraber kadın figürünü temsil eder fakat, Ay daha derin bir seviyede duygusal ihtiyaçlarını, Venüs ise ilk bakışta bir kadında çekici bulduğu özellikleri gösterir.

Venüs Boğa ve Terazi burçlarında Yönetici durumdadır. Bu burçlarda güçlüdür ve güzel özelliklerini yansıtmaktadır. Venüs, toprak burcu olan Boğa'da daha çok Venüs'ün madde özelliklerini simgeler. Maddi değerlerimiz, paramız, değer yargılarımız, somut olarak oluşturmak istediklerimiz, aşkın fiziksel tarafı, sanatın ve güzelliklerin somut hali, dokunma, koklama, tat alma duyuları...Venüs, hava burcu olan Terazi'de ise daha sosyal tarafını ortaya çıkarır. Sosyal kabulleniş, sevgi, romantizm, aşkın zihinsel tarafı, uyum, estetik değerler, zarafet...

Boğa ve Terazi'nin zıt burçları olan Akrep ve Koç'ta Zararlı durumdadır. Burada sevgi, barış ve uyum gezegeni, Mars'ın yönetimindeki burçlarda bencilleşir ve özelliklerini kaybetmeye başlar.

Venüs Balık burcunda Yükselir. Venüs, Neptün yönetimindeki Balık'ta bütün olumlu özelliklerini gösterir. Sevgisi daha evrenselleşir, daha fedakar olur. Balık'ın zıt burcu olan Başak'ta ise Düşük durumdadır. Başak'ın mükemmellik arayışı ve huzursuz yapısı Venüs'ün karakteri ile uyuşmaz.

yazar; Meral Erduran.

08-22-2008 02:01 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #9
Cvp: Venüs
Venüs yaşamınıza zevk katan her türlü şeyin yanında, sevebilme kapasitesinizi, sevginizi ve aşkınızı dışa vurumunuzla bağlantılıdır. Doğum haritasında Venüs, kişisel ilişkilerinizde, özellikle evlilik ve aşkta duygularınızı nasıl ortaya koyduğunuz hakkında kuvvetli ipuçları verir. Paraya, mal varlıklarına, konfora, sosyal ve estetik değerlere yaklaşım biçiminizi gösterir. En yüksek anlamıyla Venüs insan türünün sevgisini ve sosyal adalet için duyduğunuz arzuyu anlatır.

Venüs doğum haritanızda olumlu açılar yaptığı zaman, uyumlu ilişkiler yaşamanızın yanında, sevginizi, aşkınızı, dokunarak, sözlerinizle ya da başka yöntemlerle kolayca ifade edebilme yeteneği de kazanırsınız. Duygularınız ve sevgi hisleriniz, kişisel değer duygunuz ve yakın ilişkiler kurabilme yeteneğiniz, Venüs’e açı yapan gezegenler tarafından etkilenir. Venüs’ün açıları birebir ilişkilerinizde sevginizi dışa yansıtma, birlikte olma şeklinizi, insanlarla paylaşma arzunuzun hayatınızın hangi alanlarında doğduğunu, estetik ve artistik değerlerinizin, yaratıcı eğilimlerinizin ortaya çıkış şekilleri konusunda oldukça kuvvetli ipuçları sağlar.

Kaynak: Niobe.

11-10-2008 12:37 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #10
RE: Venüs
bende şöyle bir minik yorum yapayım ;

Venüs ; Kadın gözüyle Dünyadır..

Mars ; Erkek gözüyle Dünyadır..


Dünyaya has keyifler , aşklar , bizi mutlu eden şeyler , parasal konular (ama güç yönünde kullanılan paralar değil , lüks ve ihtiyaçlar için kullanılan paralar) , renkler , beğeniler , sanata olan eğilimler gibi estetik olan ve KADIN RUHUNA , KADIN BAKIŞAÇISINA hitap eden DÜNYEVİ şeyler Venüsle tanımlanır diyebiliriz..

Mars ise Dünya içindeki mücadele , tutku ve cinsellik , adrenalin , hareket , yönetmek , güç , irade gibi erkeksi bakışaçısını ifade eder..

dikkat ; her ikiside ağırlıklı olarak DÜNYEVİ İHTİYAÇ VE ALIŞKANLIK VE BAKIŞAÇILARINI ifade ediyor yani kritik noktayı gözden kaçırmayın derim bu iki arkadaşta PEK DERİNLİK YOKTUR..

DERİNLİK ; venüsün bir üst oktavı olan Neptünde ve Marsın bir üst oktvı olan Plütonda vardır..

birde gerçek derin ihtiyaçlarımızı ifade eden AY'da..

11-10-2008 01:12 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Venüs Dönüş (Venus Return) haritaları. Valde_Amor 6 17,348 02-24-2020 10:51 AM
Son Mesaj: Karmen
  Venüs Karakter Haritası (Venus Persona Chart) BayanKararsız 6 18,341 01-15-2020 12:13 PM
Son Mesaj: Frederico
  Venüs Akrep Burcunda astrosohbet 76 134,907 08-27-2019 11:41 PM
Son Mesaj: Birsel
  Venüs Aslan Burcunda astrosohbet 24 42,571 06-12-2019 09:44 PM
Son Mesaj: Karpuzseverim
  Venüs Balık Burcunda astrosohbet 5 11,001 02-11-2019 08:21 PM
Son Mesaj: koçastroloji
  Retrograde Venüs yagmurimu 0 3,164 01-18-2019 12:46 PM
Son Mesaj: yagmurimu
  Doğum haritasında Venüs-Asc uyumu zorlamak 46 65,286 07-21-2018 12:57 AM
Son Mesaj: Merau
  Venüs Kova Burcunda astrosohbet 23 34,585 05-04-2018 06:45 PM
Son Mesaj: Merau
  Venüs İkizler Burcunda astrosohbet 32 45,621 12-08-2017 04:29 PM
Son Mesaj: Merau
  Venüs Evlerde vivienleigh 49 91,149 09-21-2017 10:44 AM
Son Mesaj: Merau

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir