Değerlendir:
  • 31 Oy - 3.13 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tr.Satürn Başak Burcunda
Yazar Mesaj
Hades Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 74
Üyelik Tarihi: Jun 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #1
Tr.Satürn Başak Burcunda
Evet öncelikle Aslan lara geçmiş olsun diyorum. gülücük
Benim 9. evimde aslan var ve satürn oradaydı. Eğitim konusunda bu sene çok ağır geçti ama hayatımın en başarılı eğitim yılıydı. gülücük Şİmdi ise başak burcuna geçiyor. Benim öz burcum. 10. evimde. Birde aynı zamanda burada Güneş ve Mars var. Nasıl bir etki yaratacak 2,5 sene bu satürn gülücük?
06-25-2007 06:13 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ay_se Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 226
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #2
RE: Satürn'ün Başak burcuna geçmesi
arkadaşlar bu konu benide yakından ilgilendiriyor.
benimde kızımın yükseleni başak ve 12 evinde mars başak .bu satürn natal satürnüne bu yıl 180 oldu ve zaten yeterince öğretilerde bulundu kızıma.başaktada rahat bırakmayacak elbet.Satürn 2 Eylül 2007’den itibaren başak burcuna giriyor 10 Nisan 2010 tarihine kadarda başaklar alacakları dersleri almaları lazım.fazla analizci ve titiz davranışları konusunda edinecekler bu deneyimleri elbet.fazla mükemmeliyetci olmamaları gerektiğini belkide.mükemmeli ararken ellerindekileri kaybetme rizki olduğunu.

Şans, bolluk ve yükseliş gezegeni jüpiterinde olası etkilerini göz ardı etmemek lazım başaklar için önemli  çünkü. Gerçi bazı başakları 2006 aralık sonları jüpiter konumu epeyce yormuştu, ama gene de iyimser bir hava estirdiğini kabul etmek lazım. Jüpiter bu yıl çok güçlü olacak ve tüm özelliklerini belirgin bir şekilde sergileyecek. Özellikle büyüme, genişleme, neşe, cömertlik, hoşgörü ve inançla ilişkilendirilen Jüpiter’in güçlü olması demek hayallerinizi gerçekleştirmeniz anlamına geliyor. Ama başakları sert bir açıyla etkilediği için olumsuz yönlerini de sık sık hissedecekler.kendi gurubunda olmaları bir avantaj olabilir.

satürn başakları inşallah çok yormadan tokatlar diyorum.ama kızım için endişeliyim çünkü öz burcu yengeç çok dayanıklı değil.başak yükseleni ona bu dayanıklılığı verir diye düşünüyorum.başak yıkılsada yıkıldım demeyecek kadar sağlam basar çünkügülücük

feryadıma şahit gökteki tüm yıldızlar.
06-25-2007 07:38 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yaren Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 239
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #3
RE: Satürn'ün Başak burcuna geçmesi
Satürn Başak burcuna geçer geçmez Oğlaklar son derece rahatlayacaklar. Kariyer yapma dönemleri başlıyor onlar için. Finansal alanda Neptün var bu da hayallerini gerçekleştirebilme olanağı tanıyor.
(su karakuş)

Full Time Şerefsiz Olacağına,Part Time İnsan OL......
06-26-2007 08:40 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yaren Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 239
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #4
satürn başakta ...burçları nasıl etkiler
ARTIK KAYTARMAK YOK
Sorumlulukları ve disiplini simgeleyen Satürn 2 Eylül’de öğleden sonra saatlerinde kılı kırk yaran Başak burcuna adım atarak buradaki uzun yolculuğuna başlıyor. Bu burçtaki en son ziyaretini 1977-1980 yıllarında tamamlamış olan Satürn yaklaşık 30 yıl sonra tekrar aynı yere dönüyor. Şimdi 29 Ekim 2009’a kadar verimli ve pratik Başak’ta ilerleyecek olan ciddi gezegen kısa bir ayrılıktan sonra 7 Nisan 2010’da tekrar aynı yere gelip bitiremediği işlere son dokunuşlarını yapacak. 21 Temmuz 2010’da ise “30 yıl sonra tekrar görüşürüz” diyerek Başağı tamamen terk edecek.

Astrolojinin “Büyük Öğretmeni” Satürn bize zamanı ve her şeyin bir sonu olduğunu hatırlatır. Sözünü tutmayı seven ve dakikliğe önem veren bir burçta ilerlediği süre boyunca bize zamanı verimli kullanmayı öğreteceğine hiç kuşku yok. Şimdi hepimiz daha sıkı çalışacak ve kaytarmanın ne demek olduğunu unutacağız. En başta herkesin günlük düzenine bir göz atması, amaçlarını belirleyip programını o doğrultuda yapması gerekecek.

Uygulamaya yönelik bir burçta ilerleyen Satürn boş lafları ve havada kalan teorileri hemen tarihe gömer. Görevine sahip çıkmayan ve sadece görünüşte meşgul olanlar kısa sürede belli olur. Gösteriş ve şatafatın artık rafa kalkacağını anlamak da zor değil. Özdisiplin, kontrolcülük, sadelik ve işlevselliğin ön plana çıkacağı bu dönemde hepimize elimizden gelenin en iyisini yapmak düşüyor.

Bir konuyu iyice analiz etmeden adım atmamak, her şeyi sağlama bağlamak ve eleştirilerden olabildiğince yararlanmak hayatımıza büyük bir rahatlık getirecek. Şimdi sadece teorik bilgiyi değil pratiği de önemseyeceğiz. Deneyime ve ustalığa saygı duymayı asla unutmayacağız.

Sağlam yapıları simgeleyen Satürn, sağlığı ve düzgün işleyişi ön plana alan Başak burcunda ilerlerken bu konuda bıraktığımız eksiklikleri bir an önce tamamlasak iyi olur. Vücudumuzdaki sağlam yapılar dişler ve kemikler olduğuna göre hiç bir sorun yaşamasak da sadece kontrol için bir diş hekiminin yolunu tutsak fena olmaz.

Güneş Sisteminde çıplak gözle görülebilen en uzak gezegen Satürn olduğu için bu gezegen aynı zamanda sınırlarla ilişkilendirilir. Biz de şimdi vücudumuzun sınırı olan cildimize daha iyi bakmalı, sağlıklı yaşam kurallarını eskisinden daha ciddiye almalıyız.



Şimdi başlayan dönem sadece Başaklar için önemli değil. Doğdukları zaman Satürn Başak’ta olan herkes yaklaşık 30 yılda bir gerçekleşen Satürn döngüsünü yaşamakta. 19 Eylül 1948 - 3 Nisan 1949, 29 Mayıs 1949 - 20 Kasım 1950, doğumlular ikinci Satürn döngülerine başlıyorlar. 17 Kasım 1977 - 5 Ocak 1978, 26 Temmuz 1978 – 21 Eylül 1980 tarihlerinde doğanlar ise ilk Satürn döngüsüyle karşılaşıyor.

Döngüler genellikle yaşantımızda bir dönemi kapatıp yeni bir dönemi başlatma anlamına gelir. Bu deneyimi ilk kez yaşayanlar gerçek bir olgunlaşma sürecine giriyor. Şimdi çocukluğu tamamen terk edip yaşantınızda ciddi ve kalıcı yapılar oluşturma dönemine adım attığınızın bilincine varabilirsiniz.

İkinci Satürn döngüsünü yaşayanlar ise deneyimlerinden yararlanma ve yıllardır elde ettikleri bilgeliği çevreleriyle paylaşma dönemine girdi. Şimdi artık zamanın değerini daha iyi anlayacak, geride bıraktıklarınızla vedalaşıp yeni bir döneme başlayacaksınız. Zamanında gerekenleri yapmış olanlar kendilerini daha bilge ve daha doyumlu hissedecekler.




Başaklar Satürn’ün prensiplerine pek yabancı değildir. Bu nedenle bazı burçlar Satürn’ün ziyaretiyle kendilerini çok zorlanmış ve sınırlanmış hissederken siz bu kadar olumsuz duygulara kapılmayacaksınız. Gene de kendinizi sıkmak zorunda kalacak, zaman zaman engellendiğinizi hissedecek hatta sürekli sabrınızın denendiğini düşüneceksiniz. Bütün bunlara rağmen düzenli, dikkatli ve gerçekçi tutumunuzu sürdürürseniz bu dönemin sonunda size gerekmeyen her ne varsa onu hayatınızdan çıkarmış ve geleceğiniz için sağlam temeller kurmuş olacaksınız. Bütün bunlar için sırtınızı sıvazlayan olmasa da siz coşkuyla kendinizi tebrik edebilirsiniz.

Şimdi ilk yapmanız gerekenler 7 veya 14 yıl önce hayatınıza kattığınız yeniliklere bakmak olacak. Uzun vadede 30 yıl geriye bile gidebilirsiniz. Bunların sizi hâlâ tatmin ettiğini, desteklediğini ve geleceğe taşıdığını düşünüyorsanız mesele yok. Ama potansiyelinizi gerçekleştirmenizi engelleyen veya zamana direnemeyip zayıflayanlar varsa onlara bir göz atmanız gerekecek. Gelecekte sizinle birlikte yol almasını istediğiniz ne varsa hemen sağlamlaştırma işlemlerine başlayın. Gerekli çabayı ve sabrı gösterirseniz bunlar daha da güçlenerek hayatınızı desteklemeye devam ederler. Ancak süresi bitmiş, geçerliliği kalmamış ve becerilerinizi kullanmanızı engelleyen ne varsa yolunuzdan çekileceğine inanabilirsiniz. Değişken bir burcun üyesi olduğunuz için yeniliklere ayak uydurmaktan kaçınmazsınız ama alışkanlıkların sağladığı güvenli havayı terk etmekte zorlanırsanız bu süreç sizin için acı verici olabilir.

Satürn burcunuzdayken daha çok sorumluluk almaya, daha sıkı çalışmaya, bazen sizi bile zorlayacak kadar disiplinli olmaya hazırlanın. Ama bilin ki ne kadar emek harcar ve bedel öderseniz o kadar karşılık alacaksınız. Mükemmeliyetçi bir burcun üyeleri olarak şimdi hayatınızdaki her şeyi sağlamlaştırıp mükemmelleştirmek istemeniz çok doğal. Beden ve ruh sağlığınız, ilişkileriniz, hedefleriniz ve maddi varlıklarınız için elinizden gelen her şeyi yapmayı unutmayın. Hataları görmekte ve kusurları düzeltmekte daha keskin davranacağınıza kuşku yok ama sadece eleştirmekle kalmayın; siz de kıyasıya eleştirilmeye hazır olun. Bunlara küseceğinize yararlanmayı öğrenin. Belki bu sayede siz de etrafı eleştirirken daha duyarlı olmayı becerirsiniz.

Düzen kurmaya meraklı gezegen sizinleyken yeteneklerinizi geliştireceğinize ve sağlam bir düzen kuracağınıza kuşku yok. Ama işkolik olup titizliği abartarak, sağlıklı yaşam kurallarını uygulamak için kendinizi hırpalayarak çevrenize eziyet etmeyin. Aynı zamanda hem güvenilir hem de esnek olabilirsiniz. Somut dünyada emlak alım satımı ve inşaatla ilgilenenler şimdi daha avantajlı koşullar yakalayabilir. Tutarlı ve istikrarlı davranacağınız için istediğiniz her konuda başarıya mutlaka ulaşırsınız ama şimdi hiç bir şeyin pek kolay olmayacağını bilin. Bazen kendinizi yalnız kalmış veya reddedilmiş hissedebilirsiniz; bu havanın geçici olacağına inanın. Hayatınızdan çıkan bir şeyler varsa yerlerinin başka şekillerde dolacağını bilin.




Satürn önce burcun başında doğanları etkilemeye başlayacak. 2008’de ise Eylül doğumlu Başaklar bu rüzgârı hissedecek. Son iki yıldır Boğa, Aslan, Akrep ve Kova burçlarını çok zorlayan Satürn artık onları sıkıştırmayı bırakıyor. Şimdi bu Sabit burçlar yavaş yavaş rahatlayıp harcadıkları emeğin ödüllerini alma dönemine giriyor. Başak dışında kalan diğer Değişken burçlar (İkizler, Yay, Balık) ise bir an önce Satürn’ün prensipleriyle el sıkışmaya hazırlansınlar. Şimdi bazı şeyler için başlama, bazı şeyler için de son bulma zamanı.

İkizler üyeleri aile ilişkilerine ve ailevi sorumluluklarına gereken önemi vermeye başlasın. Özellikle aile büyükleriyle iyi geçinmeye çok dikkat edin. Hayatınızın temellerini sağlamlaştırmanız hatta gerekirse yeni ve kalıcı temeller kurmanız gereken bu dönemde hiç bir şeyi aceleye getirmeyin. Yüzeysellikten mümkün olduğunca uzak durup ayrıntıya gereken önemi verin. Maddi yatırımlarda ayağınızı sağlam basmayı unutmayın. Geçmişten gelen sorunları bir an önce halletmeden geleceğe ilerlemenin zor olduğunu hatırlayın. Bu arada kendinizin ve yakınlarınızın sağlığı için gereken emeği harcamaktan geri durmayın.

Yaylar kariyerlerinde büyük bir yükseliş yaşamak, iş hayatına başlamak veya toplumsal yaşamda daha saygın ve kalıcı bir rol üstlenmek istiyorlarsa tam zamanıdır. Ama bunu bir anda yapmaya kalkışır, gerekli aşamalarda bekleyip olgunlaşmayı gözden kaçırırsanız hızla geri düşersiniz. Sabretmeyi, adım adım ilerlemeyi, deneyimden yararlanmayı ve eleştiriye açık olmayı mutlaka başarmanız lazım. Ara sıra sizi engelleyen katı kurallara boyun eğmeniz de gerekecek. Otoriter kişilerle sürtüşmenin size bir şey kazandırmayacağını da bir an önce hatırlayın.

Balıklar gönüllü olarak bir an önce toparlanıp düzene girmezlerse yaşanan gelişmeler bunu onlara zorla yaptıracak. Hayata biraz daha eleştirel bakmayı ve organize olmayı öğrenmeniz lazım. En iyisi kısa ve uzun vadeli programlar yapıp bunlara uymayı öğrenmeniz olacak. Duygusal partneriniz, iş ortağınız veya yakın dostunuzla ilişkilerinizin bir tür sınavdan geçeceği bu dönemde karşınızdakinin değil kendi kusurlarınıza odaklanın. Bunları düzeltmeden ilerlemenin zor olduğunu göreceksiniz. Yeni bir ilişkiye veya ortaklığa başlamak isteyenler ise sorumluluk almaya hazır olsunlar.




Başak dışında kalan Toprak burçları (Boğa ve Oğlak) Satürn’ün bu konumundan çok memnun. Artık her alanda desteklendiğinizi hissedecek ve daha sağlam adımlar atmanın verdiği güvenin farkına varacaksınız. Kalıcı yatırımlar ve diğer maddi hedefleriniz için şimdi başarılı çalışmalar yapabilirsiniz. Sağlığınıza da önem verip arzuladığınız sonuçları alacağınıza hiç kuşku yok.

Boğalar üstlerinden kalkan ağır yükün etkisiyle giderek ferahlayacaklar. Şimdi bir ilişkiye başlarken belki daha ince eleyip sık dokuyacak ama sonuçtan daha memnun kalacaksınız. Kendiniz veya çocuğunuz için güzel atılımlar gerçekleştirebilirsiniz. Yeteneklerinizi geliştirmek hatta hobilerinizi kariyeriniz haline dönüştürmek istiyorsanız sakın boş durmayın.

Oğlaklar hayat görüşlerini sağlamlaştırıp dünyaya daha büyük bir güvenle baktıklarını hissedecekler. Eğitim alanında önemli hedefleri olanlar harcadıkları çabaların boşa gitmediğini görecek. İş hayatında belli bir yere gelmek isteyenler de amaçlarına mutlaka ulaşacak. Geziler veya yabancılarla yapılan çalışmalar size çok şey öğretecek; yeter ki tek taraflı düşünmemeyi başarın.

Yengeç ve Akrepler Satürn’ün olumlu etkisini alıyorlar. Hayatınızda önem verdiğiniz ne varsa daha da sağlamlaştıracak ve koşulların sizi desteklediğini hissedeceksiniz. Şimdi gereksiz yere yanınızda sürüklediğiniz kişilerden kurtulmanız ve onların yerini sizi geliştiren kişilere vermeniz mümkün.

Yengeçler sağlam dostluklar kurabilir ve devam eden arkadaşlıklarını daha güçlü zeminlere oturtabilir. Bazı akrabalarınızla aranızdaki bağların sıkılaşacağına da kuşku yok. Eğitim konusunda büyük hedefleri olanlar gösterdikleri çabanın karşılığını alacaklar. İletişim konusunda da daha dikkatli olmayı unutmayın.

Akrepler geniş topluluklarda veya derneklerde daha büyük sorumluluklar alabilir. Yaşantınızdaki her şeyi daha rahat kontrol ettiğinizi görmek sizi rahatlatacak. Bazı arkadaşlarınızla çeşitli nedenlerle yollarınız ayrılsa da yerlerine gelenler sizi daha çok tatmin edecek. Şimdi gelecek için ciddi hedefler belirleme zamanı, sakın boş durmayın.

Full Time Şerefsiz Olacağına,Part Time İnsan OL......
09-05-2007 05:59 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #5
Cvp: satürn başakta ...burçları nasıl etkiler
Satürn Başak'a geçince...

İnce eleyip sık dokuyacağımız, çalışkanlığa önem vermemiz gereken bir döneme doğru ilerlemekteyiz. Hayallerimizi bir kenara koyup elimizdeki işlere odaklanmalıyız


Satürn 2 Eylül'de Başak burcuna geçecek ve 2009 / 2010 geçişine kadar da bu burçta kalacak. Satürn bulunduğu burcun konularını önce bir sorun olarak karşımıza getirir, ardından bu eksiklik ve gölgelerden yeni bir anlam ve düzen kurmaya başlar. Biz Satürn'ü hep sorun çıkaran, engelleyen ya da kısıtlayan bir güç olarak görürüz ancak gerçek olgunlaşma her zaman Satürn sayesinde gerçekleşebilir. Zaten bu gezegen, zamanın da tanrısıdır, yani Kronos'tur.
Zodyakta Başak saflaştırmayı, analizi ve içedönük işleyen araştırmayı simgeler. Gerçekten de bu burç sıcak Aslan'ın şaşaalı döneminden sonra doğanın eylül ayında kendi içine dönüş zamanına da denk gelir. Başak kontrollü, ılımlı, zekayla hareket eden, hizmet ve mükemmelleştirme arayışında bir burçtur.
Satürn-Başak kombinasyonunun ilk yansıması organizasyonel konular üzerinde zorunlu olarak durma, gerçekçi olma ihtiyacı ve bu ihtiyaçtan doğan endişeler ve vesveseler biçiminde olacaktır. Ne kadar etkin çalışıyoruz, ne işe yarıyoruz, işlevimiz nedir, ne ölçüde verimli olabiliyoruz gibi sorular ve etkinlik arayışı günlük hayatımızda daha belirgin biçimde ortaya çıkacak.
Kuşkusuz bu transitin ilk gözle görülür etki alanı ekonomi ve organizasyonel konulardır. Örneğin dünyada ve ülkemizde işsizlik konusu, çalışma hayatının sorunları, memurların ve emekçilerin kendi aralarında kurdukları örgütler süregelen koşullarda daha fazla dikkatimizi çekecek ve zorunlu olarak bu sorunları ilk elde çözüme kavuşturma önceliği olacak.
Benzer biçimde devletlerin sosyal politikaları, sosyal demokrat arayışlar içinde yeni şekillenmeler ve tıkanan politikalar yüzünden yeni arayışlar söz konusu olabilir.

Sağlıkta yeni arayışlar
Başak ekonomi ile ilgili konularda muhafazakar ve akılcı yollar arayan bir yönelime işaret eder. Bu yeni dönemde üretim ekonomileri, yani reel ekonomide, tarımda ve endüstriyel alanlarda gerekli değişikliklere gitmek, bu alanlarda çalışan kişileri daha verimli ve etkin kılmak, işsizlik konusunda yeni çareler aramak ayaklarımızı yere bastırmamız gereken daha kontrollü bir süreci başlatabilir.
Genel olarak dünya ekonomisinde ve uluslararası sermaye hareketlerinde tıkanmalar, emekçi kesim ve emeklilerin fonlarını gerçekçi biçimde yeniden gözden geçirmek, aslında dünya ekonomileri açısından bir genişleme değil, daha çok rasyonalizasyon süreci içinde bir daralmaya da işaret edebilir.
Başak aynı zamanda sağlık, düzen ve toplumsal hijyen alanında dikkat çeken bir burçtur. 2007-2010 yılları arasında dünyada sağlık ve kamu sağlığı konuları, hastalıklara yeni çare arayışları ve değişik sağaltım teknikleri için dikkat çekici çabalar zorunlu hale gelecektir. Hatta bu dönemde Uranüs de Başak burcunun karşıtı olan Balık burcunda ilerlediği için, özellikle 2008-2009 yıllarında, gerek bedensel gerek ruhsal sağlığın daha bütüncül yaklaşımlar içinde ele alınabileceğini bekleyebiliriz.
Kısaca söylemek gerekirse, Satürn'ün Başak burcunda ilerleyeceği 2007-2010 yılları arasında, ayaklarımızı yere daha sıkı basma, emeğe önem verme, üretimi yeniden organize edecek rasyonel politikalar izleme gereği doğacak. İnce eleyip sık dokuyacağımız, çalışkanlığa önem vermemiz gereken bir döneme doğru ilerliyoruz. Hayallerimizi bir kenara koyup elimizdeki işlere odaklanmalıyız.

teraziler açısından önümüzdeki dönem yeniden şekillenme, arayışlara girme ve önemli çözülmeler getiriyor. Bu süreçte eskiyi geride bırakmak söz konusu. Kabullenme ve hayata yeni gözlerle bakma önemli bir yer tutuyor.
Satürn'ün bu transiti iş hayatınızla ilgili konulara karmaşa getirebilir. Tam olarak kendinizi ortaya koyamamaktan ya da elde olmayan bazı nedenlerden ötürü kısıtlamalarla karşılaşmak söz konusu olabilir. Önümüzdeki iki yıl boyunca sabırlı olmak ve çoğu zaman sorunlara kabullenici yönde bakmak gerekebilir.
Akrepler Satürn'ün Başak burcuna geçmesi ile birlikte son iki yıldır üzerlerinde hissettikleri büyük baskılardan kurtulmaktalar. 2005 Temmuz'undan bu yana kariyer hayatında daha fazla sorumluluk ve baskılar ortaya çıkmış, kendini daha fazla savunmak zorunda kalmış olan Akrepler yeni dönemde grup çalışmalarında ciddi işler yapabilirler.
Bu dönemde geleceğe yönelik planlarını gözden geçirecekler. Eğer şimdiye kadar sorumluluklarını yerine getirmişlerse, bu dönemde işten gelen kazançlar söz konusu olacak. Özellikle iş hayatında takım çalışmaları dikkat çekecek.
Yaylar açısından bu Satürn transiti sorumluluklara büyük bir çağrı anlamına geliyor. Önümüzdeki iki yıl içinde iş hayatındaki rüzgarlar şekil değiştirebilir. Böyle bir geçiş içinde, işteki konulara ağırlık vermek ve sorumluluklardan ve özellikle detaylardan kaynaklanabilecek hatalara karşı dikkatli olmak gerekiyor.
Eğer her zamanki gibi özgür hareket etmek ister ve boşverici davranırlarsa, iş hayatlarında büyük bir kriz yaşayabilirler. Sorumluluklar ise başarı getirecek.

Oğlak, Kova ve Balık
Oğlaklar Satürn'ün olgunlaştırıcı desteği altında olacaklar. Başak burcundan gelen üçgen açı onların yeni sorumluluklar alsalar bile bunu isteyerek yapabileceklerini de söylüyor. Oğlaklar eğer daha önce yapıcı çabalar sarf etmişlerse, şimdi daha kararlı bir dengede ilerleyebilecekler.
Özellikle yabancılarla ilgili konular, yükseköğrenim, yolculuklar ya da yeni kişilerin getirebileceği zenginlikler, hukuka ait konularda sabır gerektiren çalışmalar içine girebilirler. Oğlaklar bu dönemde hayat görüşlerinde aşırı eleştirel olmamalılar.
Kovalar son iki yıldır hayatlarında önemli engeller ve kısıtlamalarla karşılaştılar. Bu yeni dönemde, ortaklaşa konularda yine sorumlu davranmak gerekiyor.
Kovalar bu dönemde finansal alanda fazladan sorumluluk alabilir, iş hayatında kredi ve borçlara dikkatle yaklaşma gereği duyabilirler. Bu finansal yükler aileden de kaynaklanabilir. Bu arada eşlerinin ya da ortaklarının maddi konulardaki sorunlarıyla ilgilenme gereği ortaya çıkabilir.
Balıklar eylülden itibaren Satürn'ün karşıt burçlarına geçmesi ile birlikte, gerçeklerle karşılaşma konusunda bir mücadeleye girecekler. Evlilikte, ortaklıklarda şimdiye kadar gündeme gelmeyen sorunlar kişilik çatışmasına da yol açabilir.
Balıklar 2010 yılına kadar kişisel görüşlerini ciddi biçimde gözden geçirecekler. Eşe ya da ortağa ait konularda daha fazla sorumluluk almaları da gerekebilir.

http://www.milliyet.com.tr/2007/08/26/pa...hakan.html

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
09-06-2007 09:34 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yaren Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 239
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #6
RE: satürn başakta ...burçları nasıl etkiler
Satürn Başak'a geçince...

Satürn 2 Eylül'de Başak burcuna geçecek ve 2009 / 2010 geçişine kadar da bu burçta kalacak. Satürn bulunduğu burcun konularını önce bir sorun olarak karşımıza getirir, ardından bu eksiklik ve gölgelerden yeni bir anlam ve düzen kurmaya başlar. Biz Satürn'ü hep sorun çıkaran, engelleyen ya da kısıtlayan bir güç olarak görürüz ancak gerçek olgunlaşma her zaman Satürn sayesinde gerçekleşebilir. Zaten bu gezegen, zamanın da tanrısıdır, yani Kronos'tur.

Zodyakta Başak saflaştırmayı, analizi ve içedönük işleyen araştırmayı simgeler. Gerçekten de bu burç sıcak Aslan'ın şaşaalı döneminden sonra doğanın eylül ayında kendi içine dönüş zamanına da denk gelir. Başak kontrollü, ılımlı, zekayla hareket eden, hizmet ve mükemmelleştirme arayışında bir burçtur.

Satürn-Başak kombinasyonunun ilk yansıması organizasyonel konular üzerinde zorunlu olarak durma, gerçekçi olma ihtiyacı ve bu ihtiyaçtan doğan endişeler ve vesveseler biçiminde olacaktır. Ne kadar etkin çalışıyoruz, ne işe yarıyoruz, işlevimiz nedir, ne ölçüde verimli olabiliyoruz gibi sorular ve etkinlik arayışı günlük hayatımızda daha belirgin biçimde ortaya çıkacak.
Kuşkusuz bu transitin ilk gözle görülür etki alanı ekonomi ve organizasyonel konulardır. Örneğin dünyada ve ülkemizde işsizlik konusu, çalışma hayatının sorunları, memurların ve emekçilerin kendi aralarında kurdukları örgütler süregelen koşullarda daha fazla dikkatimizi çekecek ve zorunlu olarak bu sorunları ilk elde çözüme kavuşturma önceliği olacak.

Benzer biçimde devletlerin sosyal politikaları, sosyal demokrat arayışlar içinde yeni şekillenmeler ve tıkanan politikalar yüzünden yeni arayışlar söz konusu olabilir.

Sağlıkta yeni arayışlar

Başak ekonomi ile ilgili konularda muhafazakar ve akılcı yollar arayan bir yönelime işaret eder. Bu yeni dönemde üretim ekonomileri, yani reel ekonomide, tarımda ve endüstriyel alanlarda gerekli değişikliklere gitmek, bu alanlarda çalışan kişileri daha verimli ve etkin kılmak, işsizlik konusunda yeni çareler aramak ayaklarımızı yere bastırmamız gereken daha kontrollü bir süreci başlatabilir.

Genel olarak dünya ekonomisinde ve uluslararası sermaye hareketlerinde tıkanmalar, emekçi kesim ve emeklilerin fonlarını gerçekçi biçimde yeniden gözden geçirmek, aslında dünya ekonomileri açısından bir genişleme değil, daha çok rasyonalizasyon süreci içinde bir daralmaya da işaret edebilir.

Başak aynı zamanda sağlık, düzen ve toplumsal hijyen alanında dikkat çeken bir burçtur. 2007-2010 yılları arasında dünyada sağlık ve kamu sağlığı konuları, hastalıklara yeni çare arayışları ve değişik sağaltım teknikleri için dikkat çekici çabalar zorunlu hale gelecektir. Hatta bu dönemde Uranüs de Başak burcunun karşıtı olan Balık burcunda ilerlediği için, özellikle 2008-2009 yıllarında, gerek bedensel gerek ruhsal sağlığın daha bütüncül yaklaşımlar içinde ele alınabileceğini bekleyebiliriz.

Kısaca söylemek gerekirse, Satürn'ün Başak burcunda ilerleyeceği 2007-2010 yılları arasında, ayaklarımızı yere daha sıkı basma, emeğe önem verme, üretimi yeniden organize edecek rasyonel politikalar izleme gereği doğacak. İnce eleyip sık dokuyacağımız, çalışkanlığa önem vermemiz gereken bir döneme doğru ilerliyoruz. Hayallerimizi bir kenara koyup elimizdeki işlere odaklanmalıyız.

Web: http://www.hakankirkoglu.com

Full Time Şerefsiz Olacağına,Part Time İnsan OL......
10-25-2007 07:00 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #7
Cvp: Satürn'ün Başak burcuna geçmesi
Satürn’ün Başak burcundaki devinimleri ve dönemleri.

Eylül 2007’de Başak burcuna geçen Satürn, 1919-1921, 1948-1951, 1977-1980 yıllarında da Başak burcunda yol almıştı. O dönemde doğmuş olanlar 2007-2008 döneminde Satürn devinimi yaşayacaklar ve yaşam yollarında doğum anına eşdeğer zorluklarla karşılaşacaklar. Satürn; kısıtlama ve engelleme öğretisinin kralıdır. İskelet sistemi, olgun yaş dönemleri ve ektiğimizi biçme konularıyla karmamızın en zorlu bölümünü simgeler.
Satürn aynı zamanda geçmişi yönetir. Bazen önemli bir “ son” a gelindiğini ifade eder. 1 tam turu devirdiğinde ise yaşamda kilit bir dönemi anlatır. Koşullar geçmişi gözden geçirmeye zorladığında, Satürn komplo kurmuş demektir. Satürn dönüşü olgunlaşma yolundaki ilk basamaktır. Doğduğunuz anda bulunduğu noktaya ilk dönüşü 28-30 yaşlara rastlar. 1 tam tur böylece tamamlanır. Yaşam yolunda bir basamak çıkılır.

İlk Satürn dönüşü (28-30 yaş civarında), gençlik evresinden, olgunluk evresine ilk geçişi ifade eder.

İkinci Satürn dönüşü (57-59 yaş civarında), olgunluk evresinden akıllılık evresine geçişi anlatır.

Üçüncü Satürn dönüşü (86-88 yaş civarı), sonraki dünyaya ya geçişi ya da ikinci çocukluk dönemine dönüşü simgeler.

Her 3 dönüş devresi de bir parça tehlike içerir. Hastalıklar, engeller ve yorgunluklar depresyonla birleşebilir. Sonunda yaşamınızın yeni bir yola girdiğini ve kazanımlarla çıktığınızı anlarsınız.


Konsantrasyon Eksikliği Çekenler Dikkat!

Bütün bunları niye anlattım? Bir parça bilgi, iki parça güncellenen ilgi için. Yakın zamanda depresif hissedecek ve “of bir türlü çalışamıyorum, hiçbir şeye konsantre olamıyorum, Merkür de gerilemiyor ne oluyor bana” diye inleyecek değerli okurlarıma durumu önceden haber verebilmek için elbette.

Satürn öğretmenimiz, birkaç gün sonra durağanlaşıp gerileyecek. Küçük bir mola verecek. Güneş sisteminde çıplak gözle görülebilen en uzak gezegen dev Satürn, her yıl en az 1 kez geriler. Bu dönemde fonksiyonlarını ağırlaştırır, görevinden uzaklaşır ya da zamana yayarak ilerler.

Jüpiter’le ilgili yazılarımı izleyenlerin hayalinde şişman, bakımlı, şık ve keyifli bir aristokrat adam dolanır. Etrafta dans ederken görüldüğü söylenir.

Satürn sert bir askerdir. Komutlar verir ve ses tonunda asla yumuşama gözlenmez.
Ya da modası geçmiş kıyafetleri, diz altı etekleri ve döpiyesiyle, kalın kemik çerçeveli gözlüklerinin ardından ürkünç şekilde bakan öğretmen hanımdır. Onu nerde görseniz tanırsınız. Yüzü her zaman asıktır. Son derece ciddi bakar. Her şeyi fazlasıyla ciddiye alır ve eğlenceden hoşlanmaz. Karamsardır gelecekten umutlanmaz.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
12-15-2007 03:33 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #8
Satürn'ün Başak burcuna geçmesi
Başak burcunda Satürn, iş alanınızı ve sağlığınızı düzenler.

Başak burcunda fonksiyonları: mantıklı ve sağlıklı bir düzen ve sistem oluşturmaktır. Kişi çabalayarak işinde ustalaşır. Çalışma ortamını düzenler ve disiplinle yerleştirir. Çalışma alanında yetersizlik ve işini kaybetme korkusu kişiyi boğabilir. Hatalarından korkmamayı öğrenmek ve hatalara rağmen ilerlemeye çalışmak Satürn’ün en önemli dersleridir.

Satürn Başak burcunda gerilerken neler olacak?

-Azim artar. Kendinizi motive etmekte zorlanmazsınız.
-Engeller azalır, baş etme gücünüz artar, korkularınız azalır.
-Alışkanlıkları ve düzeninizi değiştirmek istemezsiniz.
-Kontrollü davranışlar abartılabilir.
-Özeleştiri ve eleştirilerle kendinizi hırpalarsınız.
-Yorucu çalışmalara farkında olmadan yol açar ve zor yolu seçersiniz.
-Konsantrasyonunuz azalır.
-Yeteneklerinizden ve yapabileceklerinizden kuşku duyar, özgüvenli davranamazsınız.
-Yalnız başınıza çalışmayı ve tek kişilik aşkları tercih edersiniz.
-Başarıya çok yavaş adımlarla ve emin olmadan ilerlersiniz. Başarı geç gelir.
-Depresif, karamsar, ciddi ve can sıkıcı bir görüntü sunarsınız.
-Eğlenceli hiçbir şeyden zevk almazsınız.

Su Karakuş

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
12-15-2007 03:33 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ay_se Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 226
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #9
RE: Satürn'ün Başak burcuna geçmesi
bu ara kızım bir satürn transiti yaşıyor.kızımın yükseleni başak.hem yükseleninden geçiyor transit satürn hemde yükselinde bulunan natal marsıylada kavuşumda.hadi hayırlısı diyorum.1. 2. ve 3. evden geçen satürnün kişiler üzüerinde daha derin deneyimler ve sert dersler aldığını biliyorum.kızım henüz 15 yaşında.bu satürn transitinde ondaki değişimleri anlamaya ve gözlemleye çalışacağım.öncelikle şunu söylemek istiyorum.kızım oldukça asi yaradılışlı.ama dikkatimi çeken şu oldu.satürnden sonra sanki karşısındakini daha anlamaya çalışarak yaklaşıyor.yine sert ve otariter.yine dediğim dedik tavırlar içinde.ama daha sabırlı olma eğiliminde.ve dinlerken anlamaya çalışarak dinliyor.daha yolun başındayız detaycı başak kılı kırk yaracak biliyorum.acaba kızımın tam kişiliğini oturtma döneminde ona nasıl bir hayat tecrübesi verecek.umarım satürn kızmı çok yormaz.bu satürn ama,yinede kızımın derslerini iyi ezberlemesi lazım..

feryadıma şahit gökteki tüm yıldızlar.
12-16-2007 01:03 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #10
RE: satürn başakta ...burçları nasıl etkiler
SATÜRN BAŞAK'TA


Satürn işçileri temsil eden Başak'taki yolculuğuna dünyanın her tarafında grevlerle girmişti. Bu Satürn dalgası Türkiye'de de grevlerle yankısını bulmuştu. Şimdi de son yılların en baskıcı (Satürn) yöntemleri ile 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması engellendi. Türkiye'nin doğum haritasında işçileri temsil eden evin yöneticisi Jüpiter'e bugün transit Neptün tam bir kare açı yapıyordu. İşçiler gaz ve su (Neptün) ile durduruldu.

http://www.astrolojidergisi.com/

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
05-04-2008 11:52 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Transit Saturn Evlerde salmakis 191 341,705 11-01-2021 09:32 PM
Son Mesaj: Karpuzseverim
  Transit Satürn Doğ. Haritasında Ay'a Açı Yaparsa astrosohbet 33 42,743 12-13-2019 04:53 PM
Son Mesaj: justicee
  Transit Satürn Açıları Simurg 69 141,509 03-11-2019 12:03 AM
Son Mesaj: merkür_yen
  Transit Satürn Doğ. Haritasında Güneşe Açı Yaparsa astrosohbet 11 21,933 04-06-2018 09:47 AM
Son Mesaj: say24
  Transit Satürn Yay Burcu Geçişi tools 17 25,500 01-10-2018 12:58 AM
Son Mesaj: Kumsal
  Satürn Devinimi & Transitleri nev_bahar 168 257,100 06-19-2016 07:09 PM
Son Mesaj: Alejandro
  Transit Satürn akrep burcunda. Tuğçe 29 40,447 04-23-2016 09:00 PM
Son Mesaj: ekinoks
  Transit Satürn' ün Doğum Haritasındaki Planetlerle Etkileşimi Yakamoz 75 110,819 10-01-2015 09:09 PM
Son Mesaj: Didemm
  Satürn Yüzünden mi? dubletoprak 9 15,234 01-15-2013 12:52 AM
Son Mesaj: hulya35
  Transit Satürn Akrep Sınırlarında Lajâ 96 115,069 12-27-2012 03:55 PM
Son Mesaj: Mavisahram

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir