Değerlendir:
  • 20 Oy - 2.85 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Transitler ve Sorular
Yazar Mesaj
Arkadaş
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
Transitler ve Sorular
Bir JÜPİTER transitinin yaşantımıza tercüme edilmesini kolaylaştırmak için aşağıdaki gibi sorular sorabiliriz.

[/font]

- Karşınıza çıkan hangi olanaklar gerçekten size uygundur, kendinizi geliştirmeniz ve büyümeniz için gereklidir? Hangileri ise sadece keyfi olarak "hadi olsun bakalım" türünden, kof, fayda getirmeyecek gelişmelerdir?


- Hangi olanaklar (neler) sizi uzun vadede ileriye götürür? Neler sizi ileride olumsuz sonuçlarına katlanmak zorunda kalabileceğiniz, gerçek hedeflerinizden sapmanızla sonuçlanacak durumlara iter?


- Yeni olanakları doğru ve ayaklarınızın üstüne sağlam basar bir şekilde değerlendirmek için hangi belirli ve kalıcı yöntemleri uygulamalısınız? Bu yöntemleri bulmaktan sizi geri tutması olası duygu ve düşünceler neler olabilir?


- Yeni şeyler öğrenmek arzunuzdaki artışı nasıl kullanıyorsunuz?


- İnsan içine daha fazla çıkıyor musunuz? Yeni insanlar, başka kültürden gelen insanlarla ilişkileriniz var mı? Seyahat ediyor musunuz? Dünyanıza girmesi olası yabancı olan bu yeni şeyleri, insanları tanımanın sizin yaşam felsefenizi geliştirebilmeniz açısından ne kadar önemli olduğunun farkında mısınız? Yoksa "sepet şeklinde" gezip, pasaportunuzun sayfalarını mı doldurmaktasınız? Kadıköy vapurunda karşınıza oturmuş turist kızın ayakkabısının biçimsizliğine takılıp temsil ettiği şeyi sadece buna mı indirgemektesiniz?


- Vizyonunuz, yaşama dair fikirleriniz, görüşleriniz ne kadar size ait? Çoğunluğu ailenizden, çocukluk döneminin o meşhur "mahalle adabından" yani sosyal çevrenizden kalın izler mi taşımakta?


- Şu sıralar içinde bulunduğunuz bu iyimserlik ve kendine güven halini transitin bitiminden sonrada kalıcı kılmak, işe yarar tutmak için çaba gösteriyor musunuz? Yoksa bu pek hoş ruh halini bozuk para gibi harcamakta mısınız?


- Yaşamınızın anlamı nedir? Bu anlam hakkında bir fikriniz varsa bu anlamı günlük yaşama uygulamak, işlemek için ne yapabilirsiniz? Teoriyi pratik uygulamaya nasıl geçirebilirsiniz?



Eğer SATÜRN‘ün kalıcılığa,tutarlılığa ve disipline ilişkin sınavlarından birisiyle karşı karşıyaysak aşağıdaki sorulara "dürüstçe" cevap vermek, "Altın Çağ’ın Satürn’ü" ile tanışmamızı sağlayabilir.



[font=Verdana]- Kendinize karşı ne kadar dürüstsünüz? Kendi kendinizi ne kadar ciddiye alıyorsunuz?



- Yaşamınızdaki kalıcı, uzun vadeli ve dayanıklı yapıları nasıl kurar ve onları hangi yöntemlerle korursunuz?


- Yaşamınızda her hangi bir alanda darlık, yoksunluk veya memnuniyetsizlik hissediyor musunuz? Çoktan değiştirilmiş olması gereken şey nedir?

- Önceliğiniz nedir? Neler daha az önemlidir?


- Hedeflerinize ulaşmak için hangi önemli adımlar atılmalıdır?


gerektiğini düşünüyorsunuz? Sizi engellemesi olası içsel ve dışsal nedenler neler olabilir? Hedeflerinizi gerçekten güvenilir, sağlam bir temel üzerine inşaa ettiğinizden emin misiniz?


- Planlarınızı gerçeklerden yola çıkarak mı yapıyorsunuz? Yoksa herşey arzulanan gerçekliğin, ideal bir varsayımın üstüne mi kurulmakta? Yok varsaydığınız gerçekler söz konusu olabilir mi?


- Sizi korkutan durumlar veya insanlar var mı? Korkularınızla yüzleşir misiniz? Yoksa kaçar mısınız? Korkunuzu yok sayarak o temaların dış dünyadan size olaylar şeklinde çıkagelmelerini sağlayacak biçimde davranıyor olabilir misiniz?


- Otorite ile sorununuz var mı ? Ne kadar kendi kendinizin otoritesisiniz? Ne kadar dışsal otoriteye bağlısınız? Böylesi bir otorite bağımlılığı varsa ne yapmayı düşünüyorsunuz?


- Çocukluktan kalma bir takım sosyal normlar, örneklemeler v.b. şeylerin bugün kendiniz gibi yaşamanızı engellediği duygusunu taşıyor musunuz? Ebeveynlerinizin genel çizgisi neydi? Siz hangi alanlarda hala bu çizgiyi takip etmektesiniz, hangi alanlarda değişip geliştiğinizi düşünüyorsunuz? Kendi yolunuzu buldunuz mu?
03-01-2012 08:36 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Transitler ve Sorular - Arkadaş - 03-01-2012 08:36 PM
RE: Transitler ve Sorular - Arkadaş - 03-01-2012, 08:45 PM
RE: Transitler ve Sorular - Arkadaş - 03-01-2012, 08:59 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Transitler astrosohbet 1,012 1,464,679 11-11-2020 02:56 AM
Son Mesaj: Feslegen
  İnsanı ot gibi hissettiren transitler Marie 27 37,251 11-21-2019 03:19 PM
Son Mesaj: Karmen
  Kişisel bakımlar ve dış görünüşde değişiklikler için uygun transitler ? Alejandro 18 28,309 09-13-2017 11:12 AM
Son Mesaj: Laremme
  Transitler Bize Neler Yaptı ? :) :( ariess 89 111,226 10-17-2010 02:00 AM
Son Mesaj: Félicé

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir