Değerlendir:
  • 53 Oy - 2.89 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Venüs Burçlarda - Venüs Evlerde
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #41
Cvp: RE: venüs burçlarda - venüs evlerde
Beatricé Yazılan:Benim Satürnüm de 2.evde hayatımın erken dönemindeyim ama maddi kaynaklar konusunda henüz bir sorunum veya eksikliğim olmadı, tabii bir CL500 alamam ama (=

sevgili Beatrice ; senin Satürn 2.evin sonlarında görünüyor yani ben öyle gördüm ;)

3.evde olması olasılığını düşündünmü hiç ,,,

10-17-2008 02:51 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
darkvenus
Kayıtsız

 
Mesaj: #42
Cvp: RE: venüs burçlarda - venüs evlerde
Yıldırım Yazılan:örneğin Satürnü 2.evde olan birisi parasal kaynaklar ve özdeğer konusunda hayatının ilk yıllarında sorun yaşayabilir ancak bu yönünü disipline ederek ciddi bir ekonomik birikim yapabilir.

Evet katılıyorum bu tespitine satürnüm akrepte ve 2. evde maddi sıkıntılar ile geçen bir hayatım oldu hala da sürmekte,özdeğer kısmına gelince de insanın kendi özdeğerinden kendine verdiği değerden söz edersem,uzunca bir süre kendime gereken değeri vermedigimi hep yetersiz buldugumu söyleyebilirim.gerekli hayat dersleri alındıktan sonra (satürn) özdeğer bulunabiliyor üstelik de para nasıl kazanılır ve yönetilir iyi biliyorsunuz parayı değerlendirmekte gösterilen disiplin ve getirisi olabilecek girişimleri hissedebilme yönü ile de ödülleniyorsunuz.satürnü benim gibi 2. evde olanlar varsa katılacklardır bana.
10-17-2008 02:16 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #43
Cvp: RE: venüs burçlarda - venüs evlerde
Beatricé Yazılan:Doğum saatim tam olarak doğru, ama 4 dereceden 3.ev sayılabilirse bildiğim kadarıyla bana pek uymaz. Öğrenim hayatımı düşünürsem pek Satürn etkili gibi değil. Satürnün yayda olmasından kaynaklı olabilir mi? Ya da Kuzey ay düğümüyle üçgen açısı?

Satürn ile Uranüsün arasında hafif etkilide olsa bir kavuşumdan söz edebiliriz. öyleyse Satürnü tek başına ele alarak yorum yapmak yanıltıcı sonuçlar oluşturabilir. ben olsam Satürn-Uranüs sinerjisini 3.evde yorumlamayı düşünürdüm sevgili Beatrice ;)
algılama yeteneği , pratik zeka ve pratik fikirler , iletişim (konuşma - dinleme - yazma) , hazırcevaplılık , elleri kullanma - el becerisi , klasik astrolojiye göre kardeşler ve komşular vb. gibi 3.ev konularında Satürn-Uranüs sinerjisini hissedip hissetmediğini bir düşün istersen.

not ; bunu senin fikrini değiştirmek istediğim için filan değil , sadece evleri ve gezegenlerin anlamlarını bilen biri olarak senin yapacağın değerlendirmeler bizler içinde faydalı olabilir. ben mesela 2.evin sonundaki gezegenlerin 3.evde yorumlanabileceğini düşünüyorum , doğru yada yanlış düşündüğümü sizlerden kritikler alarak tartmak istiyorum ok ;)

10-17-2008 11:38 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
esraa1
Kayıtsız

 
Mesaj: #44
RE: venüs burçlarda - venüs evlerde
ay oglak burcunda ve 2.evimde artemis ve haklısın bende biraz daha garanticilik var yani kenarda kösemde biraz param olsun isterim ve kendimi böylelikle güvende hisederim.bu arada satürn 2.evde eli sıkılılık verirgülücük
10-18-2008 12:12 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #45
Cvp: venüs burçlarda - venüs evlerde
VENÜS 7. EVDE
KENDİNİ SEVEBİLMEK


Venüs ilişkilerle bire bir nitelendirilen gezegendir. Ay gibi o da haritada dişi ilkeyi temsil eder, fakat Venüs’ün dişi enerjisi Ay’a nazaran daha fizikseldir. Venüs ve Mars ilişkilerdeki fiziksel enerjidir. Bu sebeple aynı zamanda cinsellikle de ilgilidirler. Venüs’ün haritadaki konumu çekim duyduğumuz şeyleri gösterir. Nelerden zevk alıyoruz, hangi konulara çekim duyuyoruz ya da başkalarını nasıl kendimize çekiyoruz… Venüs’ün burcu, bulunduğu ev ve açıları aşkı, sevgiyi ve ilişkileri nasıl değerlendirdiğimizi, nasıl ilişki kurduğumuzu gösterir.
Özellikle bir erkeğin haritasında Venüs, onun nasıl bir kadını çekici bulduğunu gösterecektir. Ay daha çok bilinçaltı, alışkanlıklar, ruhsal ve duygusal ihtiyaçlarla ilgiliyken, Venüs daha çok fiziksel ihtiyaçlarla ilgilidir. Bir kadının haritasında ise Venüs, kadın olarak kişinin kendini nasıl ifade ettiğini, nasıl ilişki kurduğunu ve karşı cinsi nasıl baştan çıkardığını gösterir. Her kadının içinde bir Afrodit vardır ve onu nasıl kullandığı diğer etkilere göre değişir. Aslan Burcunda yer alan bir Venüs etrafında hayranlar ister. 7.ev Terazi Burcunun doğal evidir. Terazi Burcunun yöneticisi de Venüs olduğu için, Venüs burada yuvasındadır. Burada bütün gücünü ortaya koyar ve güçlenir, çünkü kendi doğal alanında yer almaktadır. Bu konuma sahip kişiler için ilişkiler doğal olarak çok önemlidir. Bu kişiler ilişkilerinin mükemmel ve uyumlu olmasını isterler. Eşler birbirine eşit, kendi üstlerine düşen sorumlulukları alabilen ve sağlıklı kadın-erkek ilişkisine sahip kişiler olmalıdırlar.
Bu konumdaki bir Venüs handikabı, kişinin mükemmel uyumu araması olacaktır. Bu sebeple küçük şeyler abartılıp büyütülebilir ve mutsuzluklar ortaya çıkabilir. İlişkiler, bu konuma sahip kişi için o kadar önemlidir ki, kişi her zaman daha iyisini ve daha mükemmelini arayabilir. Sanki hiçbir zaman yeterince tatmin olmaz ve sevgiye yeterince doymaz. Bir taraftan da ilişkilerde uyumu sağlayabilmek için fazlaca fedakarlıkta bulunabilir. Bu yine Venüs’ün bulunduğu burca ve açılarına göre değişecektir.
7.ev kendi içimizde olan fakat kabul etmekte zorlandığımız yönümüzü gösterdiği için, Venüs burada kişinin sevgi ve aşk duygusunu kendi içinde kabullenmekte zorlandığını, bunu ilk başta karşı tarafla olan ilişkileriyle, karşı cinste deneyimleyerek bulabileceğini gösterecektir. Venüs 7. evde doğal evinde olduğu için diğer gezegenlere oranla burada daha sağlıklı çalışacaktır. Nasıl kendini sevmeyen bir kişi başkalarını da sevemezse, başkalarını gerçek anlamda sevebilen bir kişi, kendisiyle de barışık biridir. Buradaki fark, kişinin kendini sevmeye başlamadan önce, sevgi duygusunu karşı cinsle yaşayacağı deneyimler sayesinde sağlıyor olmasıdır. Burada her ilişki kişiye ayna vazifesi görür. Karşılaştığı her kişi, hayatına giren her birey, ona kendisiyle ilgili bir özelliğini gösterir. Böylece, bu konuma sahip kişi, karşılaştığı kişilere duyduğu sevgi sayesinde kendinde sevdiği yönleri ve yaratıcı enerjiyi fark etmeye başlar. Erich Fromm Sevme Sanatı adlı kitabında şöyle der: “Esas itibariyle sevgi bölünemez; diğer sevgi ‘nesnelerine’ duyduğumuz sevgi, kendimize duyduğumuz sevgiden ayrılamaz.” Bu tanımlama herkes için geçerli, Venüs’ü 7.evde olan kişi için ise doğrudur. Bu konuma sahip kişi başkalarını severek, sevgi duygusunu geliştirebilir ve daha sonra bu sevgiyi kendisine de yöneltebilir.


(alıntıdır- astrozenith.com)

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
11-02-2008 02:21 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
luthi Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 122
Üyelik Tarihi: Dec 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #46
RE: venüs burçlarda - venüs evlerde
venüs ikizlerde ve 12.evde olunca genelde flörtçü vs deniyor ama bence öyle değil tamtersi bastırılmış dişiselik bu güzelsende güvenemiosun kendine benim venüsüm merkür güneş hepsi 12.evde ikizlerde 20li yaşlarıma kadar etek bile giymemişimdir kendimi övmekten güzeim vs demekten nefret ederdim ama şimdi deiştim tabe ama yinede kokoş değilim =)
12-27-2008 03:02 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Tuğçe Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 723
Üyelik Tarihi: Dec 2008

Rep Puanı: 30

Mesaj: #47
RE: venüs burçlarda - venüs evlerde
zamazingo Yazılan:benim venüsüm 3. evde oğlak burcunda açısı 10 derece 43 dakika.
venüs güneş 45 derece
venüs satürn 120 derece
venüs mc 150
venüs earth 135
14/02/1979 koblenz /germany saat 23:50 yükselenim akrep ay burcum başak güneş kova da 4. evde...
buna göre ne açıklama yapılabilir?

venüs oğlakta geç evlilik verebilir,ayrıca venüse satürn dokunmuş yani evlilik geç olabilir bir kez daha karşımızda venüs-satürn açısı olanlar sadıklardır ve sadakate önem verirler.venüs-güneş kare zevklere düşkünlük,para çarçur etme çocuklarla ilgili sorunlar.. ay burcu başak..duygularını kolay ifade edemeyebilirsin..güneş kovada 4.evde aile içinde bağımsız yapın dikkat çeker..3.evdede oğlak varsa sen çok düşünen ama fazla konuşmayan biri olabilirsin ..düşüncelerini açıklarken tartarsın..yavaş konuşursun belkide..benden bu kadar
01-19-2009 04:05 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
luthi Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 122
Üyelik Tarihi: Dec 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #48
RE: venüs burçlarda - venüs evlerde
venüs koçta maddileşir biras daha çok kendini düşünme arzuların olabilir ikili ilişkilerinde aynı zamanda ilk görüşte görüp sevme durumlarıda olabilir ancaaaaaaaak bu nokt aönemli sevdiğin kişiyi ele geçirene kadar süper heycanlı ve aşık hissederken ele geçirdiğinde sıkılabilirisn hevesin geçebilir daha çok aşka aşık insan tanımı buna uyuor sanırım ve soğuduğu an anında uzaklaşır bu insanlar venüsü koç ünlülerden elizabeth taylor var marilyn monroe var bide :D ooo tehlikeli sevgilisin yani:D
01-26-2009 09:00 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
NinMeSarRa_ Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 664
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #49
RE: venüs burçlarda - venüs evlerde
luthi Yazılan:bişi sorucam beyhancım ya astro comdaki genel bilgilerimi okurken venüsüm ve güneşim 12.evin sonunda olduğu için 1.ev değerlendirmeleri yapmışlar bunu duymamıştım daha önce böle bişi oluomu ki? hoş neptünü 12.evin sonunda yükselene yakın die yıldırımda anlatmıştı bi arkımın olayını aynen şöle yazıo işte Note: The Sun is technically near the end of house 12 and is therefore interpreted in house 1

Sevgili Luthi,
ASC ve MC'de diğer gezegenler gibi açı yapıyor kabul edilirler, bunu sen de biliyorsundur.Şimdi senin haritanda Venüs ve Güneş ASC'nle bileşiyor dolayısıyla ASC evi yani 1. evdeymiş gibi yorumlanmaları çok doğal.Diğer evler sözkonusu olduğunda ben bu yöntemi kullanmıyorum doğrusunu istersen.

Nin.Me.Sar.Ra
01-29-2009 05:30 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #50
RE: venüs burçlarda - venüs evlerde
Nin.Me.Sar.Ra Yazılan:
luthi Yazılan:bişi sorucam beyhancım ya astro comdaki genel bilgilerimi okurken venüsüm ve güneşim 12.evin sonunda olduğu için 1.ev değerlendirmeleri yapmışlar bunu duymamıştım daha önce böle bişi oluomu ki? hoş neptünü 12.evin sonunda yükselene yakın die yıldırımda anlatmıştı bi arkımın olayını aynen şöle yazıo işte Note: The Sun is technically near the end of house 12 and is therefore interpreted in house 1

Sevgili Luthi,
ASC ve MC'de diğer gezegenler gibi açı yapıyor kabul edilirler, bunu sen de biliyorsundur.Şimdi senin haritanda Venüs ve Güneş ASC'nle bileşiyor dolayısıyla ASC evi yani 1. evdeymiş gibi yorumlanmaları çok doğal.Diğer evler sözkonusu olduğunda ben bu yöntemi kullanmıyorum doğrusunu istersen.

evet ASC çizgisinin 4-5 derece üstündeki ( 12.evde ) bir gezegeni UFUKTA YANİ GÜÇLÜ sayabiliriz bence.

01-29-2009 06:16 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Venüs Dönüş (Venus Return) haritaları. Valde_Amor 6 18,479 02-24-2020 10:51 AM
Son Mesaj: Karmen
  Venüs Karakter Haritası (Venus Persona Chart) BayanKararsız 6 20,266 01-15-2020 12:13 PM
Son Mesaj: Frederico
  Venüs Akrep Burcunda astrosohbet 76 142,869 08-27-2019 11:41 PM
Son Mesaj: Birsel
  Venüs Aslan Burcunda astrosohbet 24 45,161 06-12-2019 09:44 PM
Son Mesaj: Karpuzseverim
  Venüs Balık Burcunda astrosohbet 5 11,529 02-11-2019 08:21 PM
Son Mesaj: koçastroloji
  Retrograde Venüs yagmurimu 0 3,358 01-18-2019 12:46 PM
Son Mesaj: yagmurimu
  Doğum haritasında Venüs-Asc uyumu zorlamak 46 70,230 07-21-2018 12:57 AM
Son Mesaj: Merau
  Venüs Kova Burcunda astrosohbet 23 36,828 05-04-2018 06:45 PM
Son Mesaj: Merau
  Venüs İkizler Burcunda astrosohbet 32 48,606 12-08-2017 04:29 PM
Son Mesaj: Merau
  Venüs Evlerde vivienleigh 49 96,475 09-21-2017 10:44 AM
Son Mesaj: Merau

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 14 Misafir