Değerlendir:
  • 24 Oy - 2.38 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Balık Burcu ve Özellikleri
Yazar Mesaj
ay_se Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 226
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #1
Balık Burcu ve Özellikleri
Elementi : Su

Özelligi : Hassasiyet
Yönetici Gezegeni : Neptün ve Jüpiter
Metali : Alüminyum
Ugurlu Günü : Persembe
Ugurlu Sayisi : 7
Ugurlu Taslari : Yesil safir, opaz, mercan, ametis
Ugurlu Renkleri : Deniz mavisi, yesil, mavi
Ugurlu Çiçekleri : Inci çiçegi, beyaz gül, zambak
Ugurlu Kokulari : Kiraz çiçegi, zambak, limon
Ugurlu Müzik : Hafif müzik
En Belirli Özelligi : Merhamet
En Büyük Ideali : Rahat etmek
En Büyük Hatasi : Kendini kötülemek
En Büyük Arzusu : Dünyayi dolasmak
En Büyük Yetenegi : Güzel sanatlar




Dünyasal ihtiraslari hemen hemen hiç yoktur. Zenginlik onlari pek az çekecektir. Evlilik veya miras disinda zengin olan çok az Balik vardir. Gelecege ait yogun istekleri yoktur. Geçmis hakkinda sezgileriyle edindikleri bilgileri ve bugün için tatli bir hosgörüleri vardir. Bu burçta doganlar için kolay yolu seçmek tuzaga düsmek demektir.

Balik'in davranisindaki çekicilik ve onun gevsek ve iyi yaratilisi sizi etkiler. O, hayal kurma ve yasamdaki yolunu sezgileriyle bulma özgürlügünü elinden almadiklari sürece, sinirlayici yasaklarin çoguna aldirmaz. Hakaretlere, karsilikli yakinmalara ve baska insanlarin öfke yaratan fikirlerine karsi daha da ilgisizdir. Onun da öfkelendigi zamanlar olur. Sonunda bir kez de öfkelenince, zeki ve igneleyici bir dille insani çok kirici sekilde alaya alabilir.

Balik burcundan biriyle karsilastiginizda önce ayaklarina bakin. Dikkat çekecek kadar küçük ve narindirler, ya da aksine kocaman ve yorgun bir çamasirci kadininkiler kadar hantal olurlar. Balik'larin elleri de küçük, narin ve çok zarif biçimlidir. Ya da aksine saban sürenlerin elleri gibi kocaman ve kemiklidir. Cilt ipek gibi yumusak, saçlar ince, çogunlukla dalgali ve açik renktir.

Balik'larin gözleri islak, gözkapaklari dolgun ve bakislari garip isiklarla doludur. Bu gözler sik sik, ama her zaman degil, hafifçe firlak, yuvarlak ve son derece insana hitabedicidir. Bazi Balik'larin gözleri gerçekten güzeldir. Yüzleri elastiki ve hareketlidir, bu yüzlerde genellikle kirisikliklar yerine gamzeler görürsünüz.

Balik'larin pek azi uzun boyludur. Neptün vücutlari bazen acaip sekilde iri yari olursa da, olaganüstü zerafetleri yüzünden, bu pek göze çarpmaz. Yürümek yerine bir çesit akip giden görünüsleri vardir.

Balik'lar dünyayi pembe gözlüklerle görme istegiyle dogmustur. Insanlarin çirkin tarafini gayet iyi bilir, bununla birlikte herkesin güzel, bütün davranislarin sevimli oldugu kendi sulak, tatli dünyasinda yasamayi yeg tutar.

Balik 12. burçtur. Daha önceki bütün burçlarin bir karisimidir. Zevkine ve keyfine düskünlügü de Terazi burcundan gelir. Balik, bütün hava burçlarinin doga sevgisini ve bütün ates burçlarinin alev alev yanan arzularini kendi benliginde toplamistir. Ancak bu kati ve sabit degildir, sürekli degisir. Garip bir gücle kendini asarak dün, bugün, yarini birarada görebilme yetenegidir.

Balik'lar sonsuza kadar yasayabileceklerini düsünebilirler, sik sik da sanki buna hararetle inaniyormus gibi davranirlar. Onlar genelde kendisine hiç iyi bakmaz. Fazla enerjisinin çogunu basi dertte olan akrabalarina yardim ederek, dostlarinin sikintilarini paylasarak harcar.

Onlarin dertleri ruhsal ve parasal olabilir. Hangisi olursa olsun, bunlar Balik'in zaten pek güçlü olmayan sagligina ciddi sekilde zarar verebilir. Balik'larin enerjilerini kendilerine saklamasi gerekir.

Mizah onlarin gizli silahlarindan biridir. Dökemedikleri gözyaslarini gizlemek için tebessüm ederler. Balik'larin yüreginde hastalara ve zayiflara karsi sonsuz bir acima duygusu ve yardim etme arzusu vardir.

Yardim etmek Balik'larin önde gelen içgüdüsüdür. Huysuz ve ters Balik insanlari da vardir, ama bu görünüs sadece korumak için giyilmis ince kabuktan baska birsey degildir. Balik çok geçmeden ne kadar kolay incinebildigini ögrenir. Gözyaslari dökebilir; sonra bir baska görünmez dügmeye basarak günes açabilir.

Bunlarin ikisi de gerçek degildir. Hepsi Balik'ça bir hiledir ve kendileri bile aradaki farki anlamakta güçlük çekerler. Kendine aciyarak ve kendini severek içe dönmedigi zamanlar gerçek bir azizden farki yoktur.

Bütün komsularinin üzüntü ve dertlerini alacak kadar büyük yürekleri olan bir sürü tipik Balik ev kadini ve her hafta yüzlerce acikli öyküyü sempatiyle dinleyen bir sürü sabirli Balik burcu barmen vardir.

Balik, sözcüklerle anlatilamayacak kadar derin olan gerçegi bir basina anlamaya çalisarak yasar hayatini. Onun dostlugunu kazanmak isteyenler, onu sevenler aklinin ve duygularinin baskalarina benzemeyen yanlarini kavramak için hayal güçlerini kullanmak zorundadir.

feryadıma şahit gökteki tüm yıldızlar.
06-14-2007 08:03 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #2
balık burcu ve özellikleri
Balık Burcu ( Pisces ) 20 Şubat_20 Mart

Yöneticisi: Jüpiter ve Neptün
Güçlü: Venüs
Zararlı: Merkür
Düşük: Merkür
Elementi: Su
Niteliği: Değişken
Karakteristiği: Soğuk ve ıslak
Cinsiyeti: Dişi
Huyu: Soğukkanlı (uyuşuk )
Sembolü: Her biri ayrı yönde yüzmeye çalışan birbirine bağlı iki balık.
Fiziksel Özellikleri: Ayaklar ve ayak bilekleri
Arketipi: Kahin, hayırsever Samariten.
Motivasyonu: Bendenin tutsaklığından kurtulma arzusu.
Yaşamdaki işi: Bu dünyada Tanrının işlerinin canlı tanığı olmak.
Modelleri: Büyük barışçılar, ruhsal danışmanlar ve sanatçılar.
Mevsimsel Bağlantıları: Tabiat anaya adak olarak sunulan tohumların toplandığı oruç mevsimi.
Gölgesi: Bağımlı,değişken insan.
Açlığı: Kutsal ruhla bütünleşmek.
Kusuru: Şarabın ruhunu kutsal ruhla karıştırmak.
Yönlendiren Prensibi: Sezinliyorum veya seviyorum.
Mitolojik Bağlantıları: Kahramanları ( Yunus pey ) önce yutan ve bir arındırma (yeniden doğuş ) sürecinden sonra dışarı tükürerek kurtaran balık.


Temel Düşüncesi

Balık burcu ruhsal deneyimler yaşamak, fizikötesi dünyalara ulaşmak veya bir hapishane gibi gördüğü bedenin sınırlarından kurtulmak için büyük bir istek duyar. Bu dünyanın değerlerine önem vermez, dolayısıyla başkalarına yardım etmek için özverilerde bulunmaya her zaman hazırdır. Sınırsız bir sempati onu harekete geçirir. Balık, dinleyen ve yargılamadan düşünen büyük spiritüel danışmanların burcudur. Onun sorunu net bir kimlik duygusu geliştirmektir. Bu yüzden, Balık burcu Güneş yerine Yükseleni egosu olarak deneyimleme eğilimini gösterir.


Davranışları

Güçlü Yönleri: Yol gösterilen birey, fedakar insan. Dışsal izlenimler ile içsel bilgiyi sismografik bir algılamayla tam zamanında sezer. Aktif ve kararlı hareketlerden ziyade, içgüdüsel ve pasif davranışlara eğilimlidir. İşleri oluruna bırakma sanatını iyi bilir. Yardım etmeye, fedakarlık yapmaya isteklidir, kendinden önce başkalarını düşünür.

Problemli Alanı: Edebi kurban. Kendini sürekli zavallı bir kurban durumuna sokar. Hastalıklara ve depresyona sığınır. Çaresizliğini kullanarak başkalarını yönetir. Çekici dış görünümünün altında kötü ve acımasız davranan çelişkili bir kişilik gizlidir. Bukalemun gibi durduğu yerin rengini alır ve kolay kandırılma zayıflığı başkaları tarafından kontrol edilmeye karar verebilir. Bağımlılığa yatkındır.


Düşünceleri

Güçlü Yönleri: ezgileri güçlü insan. Yaratıcı özellikleri güçlü antenleri ve şaşmaz bir bağlantı kurma duygusudur. Sezgiler genellikle gerçekleşir. İçgörü ve bilgeliğe ulaşmayı amaç edinir.

Problemli Alanı: Bulanık düşünceli.Havai, gizemli, tutarsız ve samimiyetsizdir. Açık ve objektif bir düşünceyi bir dakikadan fazla sürdüremez. Aldatıcı hayallere ve bulanık düşüncelere sahiptir.


Duyguları

Güçlü Yönleri: Duyarlı insan. Karşılıksız sever ve özveride bulunur. Sınırsız bir empatisi, kendini adama yeteneği ve derin bir anlayışı vardır. Bütünleşip tek olmayı arzular. Büyüleyici, çekici, duygusal ve zariftir. Sevgi insanı tümüyle sarıp sarmalar.

Problemli Alanı: Kandırılması kolay insan. Sınır koymasını bilmez. Aşırı duyarlı, kırılgan ve hafif depresiftir, ama son derece sert ve soğukta olabilir. Mazoşist eğilimleri vardır.


Tipik Uğraşı Alanlar

Sempati, spiritüellik, yardım veya özveri gerektiren meslekler, örneğin ruhsal danışmanlık ve hayır işleri gibi. Sirk, tiyatro ve sinema gibi fantezi ve hayal dünyasınıçalıştıran işler. Başta müzik, şiir ve resim olmak üzere tüm sanatlar. Güçlü bir içgüdü gerektiren meslekler; medyumluk, naturopati ve homeopati gibi gizemli alanlar. Suyla ilgili faaliyetler: gemicilik, balıkçılık ve dalgıçlık. Ecza mühendisi.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
10-29-2007 09:16 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yaren Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 239
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #3
Cvp: Balık Burcu ve Özellikleri
BALIK BURCU GENEL



Balık'ta su unsuruyla, değişen nitelik birleşir. Yöneticisi olan Neptün, sezme gücü, hayaller, derin duygular ve çevreye uyabilme niteliklerini burca verir. Dolayısıyla da ortaya son derece hassas bir burç çıkmıştır. Balık insanı, dış alemi duyguları sayesinde hemen algılar. Buna kendi hisliliği de eklenince Balık insanının aşağı yukaru tamamıyla duygulardan oluşmuş olduğu da anlaşılır.

Böyle duygulu bir tip, dünyamızda pek çok üzücü durumla karşılaşacaktır tabii. Bunların her biri de onu yıkabilir. Ama Neptün sayesinde Balık burcunun kendi kendisini aldatma yeteneği de vardır. Balık insanı, üzülmemek için çevreye uyar. Dolayısıyla da kendi düşüncelerinden vazgeçer. Bunu yapamadığı zamanlar Balık tipi büyük karamsarlığa kapılabilir.

Balık insanı, iyi niyetli, yumuşak ve çok merhametlidir. Ayrıca inanılmayacak kadar renkli bir iç dünyası vardır. Hem Balık insanı için gerçek olan da bu iç dünyadır işte. Oysa bu hayallerin gerçeklerle pek ilgisi yoktur. Ancak Balık insanının sezme gücü de inanılmıyacak kadar gelişmiştir. Bu sezgiler onu gerçeklere hazırlar. Yani bu duygular onu yaşamı sertliklerinden koruyan birer tampon gibidir. Hem Balık insanı gerektiğinde kendisini gerçeklerden uzaklaştırmasını da iyi bilir.

Yalnız bazen bu gerçeklerden kaçma isteği içkiye ve uyuşturucu maddelere düşmesine de yolaçabilir. Balık insanı, kuşkucu bir tiptir. Gerçekler bir yana; olmayan şeylerden bile korkarlar. Bu yüzden sinirleri bozulabilir. Yine bu tip, kendi kendini kandırır. Ayrıca başkalarını kandırmayı da doğal sayar.

Bu sözlerimizden Balık burcunun güçsüz, aciz olduğu anlamını çıkarmamalısınız. Bunlar Balığın özellikleridir. Ama doğum anında yıldız haritasındaki başka güçler bu etkileri hafifletir ve hatta çok olumlu hale getirebilir. Örneğin Balık tipinin eşsiz iç dünyası kendisi için yararlı olabilir. Yazı yeteneği olan bir Balık insanı bu sayede başarıya erişebilir. Güzel sanatların bütün dallarında da durum aşağı yukarı böyledir. Ünlü pek çok yazar ve sanatçı Balık burcundan çıkmıştır.

Balık insanı endişeli tip olduğu için hemen karamsarlaşır. Bu üzüntü biraz sürerse sinir rahatsızlıkları ve sindirim bozuklukları ortaya çıkabilir.

kaynak:internet

Full Time Şerefsiz Olacağına,Part Time İnsan OL......
11-04-2008 03:08 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yaren Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 239
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #4
Cvp: Balık Burcu ve Özellikleri
BURCUN ANALIZI


Eğer bir Balığı veznede ya da bir banka müdürünün masasında otururken görürseniz, bilin ki az bulunan bir balık cinsiyle karşı karşıyasınız. Bu insanların pek azı uzun süre bir yerde kapalı kalmaya katlanabilir. Şayet bir ruh çağırma seansına katılırsanız, bir sanat galerisini ziyaret ederseniz, bir manastıra uğrarsanız, bir konsere giderseniz, ya da bir gece kulübündeki gösteriyi izlerseniz Balığa rastlama şansınız artar. Siz en iyisi Yazarlar Birliği toplantısına bir bakın, bir oyundan sonra sahne arkasına uğrayın, ya da bir yatta güneş banyosu yapanlara göz atın.

Yaşamın akıp giden bu sularının herhangi birinde O'nu yakalama şansınız adamakıllı artacaktır. Çevre ne kadar yaratıcı ve artistik, ne kadar acelesiz ve özel olursa o kadar çok Balığa rastlarsınız. Kokteyl partilere ya da gala balolarına atarsanız, ağınız renkli, pırıltılı tiplerle dolacaktır. Hattâ oltanıza birkaç büyük Balık veya Prenses Radziwill gibi yabancı sulardan gelen egzotikler de takılabilir.

Neptün insanlarında dünyasal ihtiraslar hemen hemen hiç yoktur. Çoğu rütbe, mevki, iktidar ya da liderlik gibi şeylere metelik bile vermezler. Zenginlik O'nları pek az çeker. Evlilik ya da miras yoluyla zengin olmadıkça, yığınla paraya sahip olan pek az Balık insanı vardır. Doğrusunu isterseniz, paraya hiç de karşı değillerdir, işinize yaramayan eski paralarınız varsa, sevinçle kabul ederler. Ne var ki, paranın geçici niteliğini çoğumuzdan daha iyi bilirler.

Her kim söylemişse; "Milyoner olmak istemem — milyoner gibi yaşamak isterim" sözü gerçek Balık felsefesini yansıtır. Gerçek Neptün kalbi para hırsı ve tamahtan uzaktır. Geleceğe ait yoğun istekler yoktur; hemen hemen bir ilgisizlik içindedirler. Geçmiş hakkında sezgileriyle edindikleri bilgileri ve bugün için tatlı bir hoşgörüleri vardıı Gerçek Balık için olduğu kadar insan Balık için de akıntıya karşı şavaşmak hiç kolay değildir. Akıntıya kapılıp, o nereye çekerse orayı gitmeleri daha olağandır ve O'nu gerçek huzur ve mutluluğa götüren tek yol da budur. Bu Burçta doğanlar için kolay yolu seçmek, tuzağı düşmek demektir. Kolay yol onları baştan çıkaran, aynı zamanda tehlikeli oltayı gizleyen, göz alıcı bir tuzaktır. Tehlike ise, boşa harcanan bir yaşamdır.

Balığın davranışlarındaki çekicilik ve O'nun o gevşek iyi yaratılışı sizi etkiler. O, hayâl kurma ve yaşamdaki yolunu sezgileriyle bul ma özgürlüğünü elinden almadıkları sürece, sınırlayıcı yasakların çoğuna aldırmaz. Hakaretlere, karşılıklı yakınmalara ve başka insanların öfke yaratan fikirlerine karşı daha da ilgisizdir. Bir Balığa toplumun çökmekte olduğunu, iktidarın çatırdadığını, hava kirliliğinin hepimiz mezara sokacağını ve dünyanın sonuna yaklaştığını söyleyin. Esneyecek, büyüleyici bir tebessümle gülümseyecek, ya da inanmaz sempatik bir bakışla bakacaktır. Bir şiddet hareketi ya da tepki karşısında hiç heyecan göstermez. Tabii, Balık her zaman yumuşak huylu değildir, O'nun da öfkelendiği zamanlar olur. Sonunda bir kez de öfkelenince; zekî ve iğneleyici bir dille insanı çok kinci şekilde alaya alabilir. Neptünlüler kuyruklarını şiddetle sağa sola çarparak, içlerinden kabaran öfke selini yüzünüze püskürtürler. Ama tipik Balıklar normal olarak en az direnme yolunu seçerler ve Neptün'ün serin sulan sürekli olarak öfkelerini alır götürür. Balığı öfkelendirmek, berrak ayna gibi bir göle çakıl taşı atmaya benzer. Dalgacıklar yaratırsınız ama suyun yüzü kısa sürede gene sakinleşecektir.
Bir Balık insanla karşılaştığınızda önce O'nun ayaklarına bakın. Dikkati çekecek kadar küçük ve narindirler (erkeklerinki de öyle), ya da aksine kocaman ve yorgun bir çamaşırcı kadınınkiler kadar hantal olurlar. Balıkların elleri de küçücük, narin ve çok zarif biçimlidir. Ya da aksine saban sürenlerin elleri gibi kocaman, kemiklidir. Cilt ipek gibi yumuşak, saçlar ince, çoğunlukla dalgalı ve açık renktir (bununla birlikte çok sayıda esmer balığa da rastlarsınız.) Balıkların gözleri ıslak, gözkapakları dolgun, ve bakışları garip ışıklarla doludur. Bu gözler sık sık, ama her zaman değil, hafifçe fırlak, yuvarlak ve son derece insana hitabedicidir. Bazı Balıkların gözleri gerçekten güzeldir. Bu gözleri anlatacak başka bir söz bulamazsınız. Yüzleri elastiki ve hareketlidir, bu yüzlerde genellikle kırışıklar yerine gamzeler görürsünüz. Balıkların pek azı uzun boyludur; Neptün vücutları bazen acaip şekilde iri yan olursa da, olağanüstü zarafetleri yüzünden, bu pek göze çarpmaz. Yürümek yerine bir çeşit akıp giden görünüşleri vardır ~ sanki odanın içinde, ya da caddeden aşağı yüzer gibidirler. Bazen gerçekten yüzerler de... Su nerede? Her halde yakınlarda bir yerdedir ve Balığı çekmektedir.

Buzlu sulara duyduğu sevgiden olacak, günde bir düzine fincan çay ya da kahve içme alışkanlığı, sodalı içecekler özlemi — veya daha sert bir şeyler içme isteği vardır. Akrepler ve Yengeçler gibi Balıklar da alkolden millerce uzakta dururlarsa akıllılık etmiş olurlar. Pek az Neptünlü bir toplantıda bir kadeh içki alarak onunla yetinir. Böyleleri vardır, kuşkusuz. Ama Balıkların pek çoğu sorunlarından kurtulmak için çareyi içkide bulur, içki Onları çok hoş ve sahte bir güven duygusuyla avutur. Tehlikeli bir ninni.. Tabii, bir kadeh içki içen her Balık alkolik olmaz; ne var ki, bunlarda alkoliklerin yüzdesi, olması gerekenden daha yüksektir.

Balık dünyayı pembe gözlüklerle görme isteğiyle doğmuştur, insanlığın çirkin tarafını gayet iyi bilir; bununla birlikte, herkesin güzel, bütün davranışların sevimli olduğu kendi sulak, tatlı dünyasında yaşamayı yeğ tutar. Gerçek, görmeye katlanamayacağı kadar kötüleşince, pudra ponponundan temellere dayanan pembe hayallere sığınır. Yaşam O'nu bir su darbesiyle başarısızlığın ve umutsuz koşulların karanlık sularına savurunca, bir hamlede sıçrayıp bu tehlikeden kurtulacağına, O'nu işe yarar kararlar almaktan alıkoyan uçuk yeşil hayallerinin ardına gizlenmeye yönelir. Bir yana itiliveren Balık, azimli bir davranışla durumu değiştireceği ya da yeni, güçlü bir silkinmeyle hayalî değil, gerçek başarıya kavuşacağı yerde, başarısızlığın çirkinliğine katlanmak için kendi sahte umutlarını daha da derinleştirmeye çok meyillidir.

Mart doğumlu herkes böyle tipik bir Neptün tuzağına düşmezse de, uyarıyı gerekli kılacak sayıda Balık insanı düşer. Bu çeşit bir Balık yazar, eserine malzeme topladığı bahanesiyle kendini avutarak ve aslında sadece yosun ve ödenmemiş faturaları toplayarak yıllarını boşuna harcayabilir. Kendisini çalışmaya yöneltecek bir patronu olmayan Balık ressam, fırçalan toz tutarken, büyük şaheserine fon olarak kullanacağı doğayı incelemekte olduğunu kendi sakalına anlata anlata günlerce parkları arşınlar durur. Tuvallerini şanla şerefle boyarken O'na yardım edecek ilham perisi nerede? Başını sokacak bir dam altı ve dolabında biraz yosun bulundurmaya yetecek kadar gelirle terkedilen bir Balık kadını, dünü sevgiyle anımsayarak, yarın için puslu umutlar besleyerek ve bugünkü parlak güneşi boşa harcayarak, saatlerini hayal kurmakla geçirecektir. Ya aktör, besteci, müzisyen? Varın bunların öykülerini de siz yazın.

Balık Burcunun sembolü olan ve aksi yönlere yüzen iki balığın, Neptünlünün çift arzularla bölündüğünü gösteren bir işaret olduğunu okumuşsunuzdur. Bu doğru değildir. Çift arzular ikizler Burcuna aittir. Ters yönlere yönelen iki balık, kendisine seçme hakkı verilen Balık Burcunu sembolize eder: Yukarı doğru yüzme, ya da dibe doğru yüzerek amaçlarına asla erişememe arasında seçme hakkı. Balık dünyevi mal ve mülke önem vermeden, şu ya da bu şekilde insanlığa hizmet etmek için yaratıldığını öğrenmek zorundadır. Yukarı doğru yüzen Balık Einstein, çağımızın en büyük bilgini olarak, inanılmaz buluşlarıyla, atom enerjisinden uzayın fethine kadar uzanan, baştan başa yep yeni çağdaş bir dünya kurmuştur. Aşağı doğru yüzen Balıklarsa bulaşık yıkayarak veya kar küreyerek hizmet ederler. Seçme hakkı her zaman kendi ellerindedir. Çünkü hepsi de, asla yoksun olmadıkları, olağanüstü yeteneklerle donatılmışlardır. Ne var ki Balık, her iki tarafı da çok iyi gören gözleriyle bazen ileriyi görmekte-güçlük çeker. Balık çoğunlukla geri çekilir - ya kendini adadığı meslek hayatının en yüksek tepelerine doğru ya da uyarıcılara, sun'i heveslere ve sahte heyecanlara...


BURCUN ANALIZI -2



Her ne kadar Balıklar ortaya çıkıp kendilerini göstermekten ve rekabetten çekinirlerse de, Neptün'ün güçlü çekimi onların çoğunu, hattâ en utangaç olanlarını bile, sayısız duygu ve heyecanlarını anlatmak için sahip oldukları o efsanevi anlatım gücünü gösterebilecekleri parlak sahne ışıklarına doğru çeker. Yaradılıştan çekingen oldukları halde» çoğunlukla en iyi tiyatro sanatçıları onlardan çıkar. Ancak, çok yorucu provaların ağır çalışma koşullarına ve sıkıcı ama gerekli olan deneyim yıllarının monotonluğuna katlanmak için kendileriyle savaşmayı başarırlarsa... Bazen eleştirmenlerin açtıkları korkunç yararların hassas Balık ruhlarında bıraktığı izler, tam üne kavuşacakları sırada, geleceğin bir Barrymore'unun veya bir Bernhardt'ının sahneden çekilmesine neden olur. Onlar için ezberleme hemen hemen hiç sorun olmaz. Kimi zaman Ay'ın ya da Merküri'nin etkisiyle kendi telefon numaralarım bile unutabilirlerse de, Balıkların efsanevi bir hafıza gücü vardır. Rıhtımdaki balıkçıdan çocuk hastanesindeki hemşireye kadar her Balık için yaşamın kendisi zaten muazzam bir sahnedir. Balığın her şeyi aksettiren gözünde, bu sahnede baştanbaşa, hızla geçip giden şaşırtıcı bir tiyatro oyunu sahnelenmektedir. Bunu bilen Neptünlüler birçok fırtınaları dengeli bir sükûnetle karşılarlar. Bununla birlikte, her zaman üstlerine ani bir kederin bastırması ve beraberinde çoğunlukla önceden hissettikleri acaip rüyaları ve anlaşılmaz kâbusları getirmesi tehlikesi vardır. Balık birşeyin olacağını hissederse, o genellikle olur. Size bir uçağa ya da arabaya binmemenizi söylerse, gideceğiniz yere yüzerek veya yürüyerek gidin daha iyi.

Astrologlar bir "eski ruh" tan söz ettikleri zaman, daha önce birçok hayatlar yaşamış ve her birinin aklını, deneyimini beraberinde getirmiş olan bir ruhu kastederler. Çoğunlukla da Balığı kastederler, çünkü, yaşam bir Balık için ya en büyük güçlüklerle dolu bir zorunluluktur -- ya da tam bir doyuma erişmek için ele geçen güzel bir şans. Burçlar âleminde Koç nasıl doğumu temsil ediyorsa, Balık da ölümü ve sonsuzluğu temsil eder. Balık onikinci burçtur; daha önceki bütün burçların bir karışımıdır. Balığın doğal yapısı da diğer bütün burçların yapılarının bir alaşımıdır. Bununla başa çıkmak pek kolay olmasa gerek. Balığın arada sırada pat diye ortaya çıkıveren o şaşırtıcı organize etme, dikkatim ayrıntılar üstünde toplama yeteneği, aynı zamanda nezaketi, Başak Burcundan aldığı dersleri aksettirir. Yargılan Terazi Burcununki kadar âdil ve tarafsızdır. Zevkine, keyfine düşkünlüğü de tamamiyle Terazi'den gelir. Balık insanlarında Yengeç'in delice eğlenme hevesi ve aynı zamanda tüm sevimliliği ve yengeçliği vardır. Bazen Yay'ın açık sözlü içtenliği ve cömertliğiyle doludur. Aslan kadar eğlenceyi gezmeyi sever, tıpkı Oğlak gibi bütün benliğiyle görevine bağlıdır ve çoğunlukla onun gibi yüksek sosyal mevkilere hayranlık duyar. Balıkta yüzeysel bir Satürn melankolisi de bulunabilir, hattâ belki yüzeyselden biraz daha fazla. Balık bir Ay çocuğu kadar küskün, bir Aslan kadar da mutlu olabilir. Balık da Kova gibi didik didik didikleyip incelemekten hoşlanır. Sık sık Koç'taki idealizm ve heyecanla dolup taşar, ancak Merih'in itici gücünden yoksundur. Bir Balık ikizlerin çabukluğuyla ok gibi ortalıkta dolaşıp, ikizler kadar hızlı konuşabilir ve zekîce düşenebilir. Öte yandan Boğa kadar tembel ve rahat da olabilir, o'nda Merküri'nin keskin zekâsı, Venüs'ün yumuşak zarafeti vardır. Balık bunları Akrep'in mistik »ezgileriyle birleştirir, ama O'nda Akrebin; acımasızlığı yoktur.

Balık, bütün hava burçlarının fikir tartışması zevkini, bütün toprak burçlarının doğa sevgisini ve bütün ateş burçlarının alev alev yanan arzularını kendi benliğinde toplamıştır. Ancak katı ve sabit değildir. Sürekli değişir. Balığın kendi burcunu diğerlerinden ayıran tek özelliği, garip bir güçle kendini aşarak dünü, bugünü ve yarını bir arada görebilme yeteneğidir. Balık müzik ve sanat sevgisini, çok gelişmiş duygularını ve çok yönlülüğünü diğer burçlara borçludur; ama derin zekâsı, bilgeliği ve şefkati yalnız kendisine aittir. Bunları, insanlığın geçirdiği her deneyimden edinilen bilginin karışımından seçerek elde etmiştir. Bütün bunları öğrendikten sonra, Balık dostlarının neden zaman zaman bir bilmece gibi olduklarını, arada sırada da bambaşka biri olup çıktıklarını merak etmenize gerek kaldı mı?

Balıklar sonsuza kadar yaşayabileceklerini düşünebilirler, sık sık da sanki buna hararetle inanıyormuş gibi davranırlar. Balık genellikle kendisine hiç iyi bakmaz. Fazla enerjisinin çoğunu başı dertte olan akrabalarına yardım ederek, dostlarının sıkıntılarım paylaşarak harcar. Onların dertleri ruhsal ya da parasal olabilir. Hangisi olursa olsun, bunlar Balığın zaten pek güçlü olmayan sağlığına ciddi şekilde zarar verebilir. Balık enerjisini kendisine saklamalı; uyarıcı veya yatıştırıcılara alışmaktan, yorgunluktan ve başka insanların yardımına koşmaktan kaçınmalıdır. Doğum haritalarında güçlü bir Merih etkisi olmadıkça; bebeklikte en zayıf, çocuklukta nadiren dayanıklı olan Balık'ların yavaş bir metabolizmaya sahip oldukları anlaşılıyor. Çoğunlukla yataktan uykulu gözlerle ve halsiz kalkmaları bundan olsa gerektir. Kötü beslenme alışkanlığı karaciğer bozukluklarına, iç organlar ve sindirim sistemi bozukluklarına neden olabilir. Kazalar, ayaklarda, ellerde ve kalçalarda bazı anormallikler sık sık görülür; soğuk algınlıkları, grip ve zatürre de öyle. Akciğerler güçlü değildir, zayıf ayak parmaklan ve bilekleri Mart doğumlarının doğal sonucudur. Balıkların ayak tabanlarında düşüklük ve tarak kemiklerinde incinmeler görülür, yahut da son derece güçlü ve kıvrak ayaklan vardır. Bunun ikisinin arası olmaz. Bununla birlikte, Balıklarda gizli bir iç direnç vardır. Neptün'ün bir şansı da bu gizli gücü keşfetmek ve ondan yararlanmaktır. Balıkların, istedikleri herhangi bir şeyi elde etmek veya ondan kurtulmak için kendilerini kelimenin tam anlamıyla hipnotize etme yetenekleri vardır. Kedilere, farelere, yüksekliklere, metrolara, asansörlere ve insanlara karşı duydukları korkular kurtulabilecekleri şeyler arasındadır.

Mizah onların gizli silâhlarından biridir. Balıklar dökemedikleri gözyaşlarını gizlemek İçin tebessüm ederler. Hicvin ustasıdırlar. Öylesine olağan bir tavırla, zekîce imalarda bulunurlar, ki, ne anlamını ne de maksadını anlayabilirsiniz. Gene de kesin bir huzursuzluk duyarsınız. Balık etrafına yanıp sönen ışıklar gibi öylesine hızla müstehzi imalar saçar ki, bunları yakalamakta güçlük çekersiniz. Son derece şakacıdır; kendi yüzünün bir çizgisi bile oynamazken çevresindekileri kahkahadan kırıp geçirmekte üstüne yoktur. Rastgele yapılan şakalardan ince, zekâ işi şakalara zarafetle geçivermeyi iyi bilir. Bu eğlence bazen sıcak ve zararsızdır, yerine göre bazen de soğuk ve acımasız olur; ama her zaman Balığın gizlemek istediği bir başka duyguyu örtmek için yapılır, pek de öyle rastgele değil. Balık, gülüşlerini maske olarak kullanır, onlar da kendisini iyi gizlerler.

Balıkların yüreğinde hastalara ve zayıflara karşı sonsuz bir acıma duygusu ve yardım etme arzusu vardır. Balık hastalara duyduğu şefkati Başakla paylaşabilir, ancak bir adım daha ileri giderek sıkıntıda olanları, arkadaşsız kalanları, ne kadar yadırgandıklarına ve toplum tarafından nasıl reddedildiklerine aldırmadan iflâs edenleri ve uygunsuzları yürekten anlamaya çalışır. Başak, kendi iradeleriyle zayıf davrandıklarım, bu yüzden anlayışı hak etmediklerini düşünürken, Balık nezaketle onlara yardım edip rahatlatacaktır. Bir liraya ya da bin liraya, çok miktarda borç almaya ve başka hiç kimsenin vermeyeceği küçük bir teşvike ihtiyacınız varsa, Balığa gidin. Hiçbir konferansla ve tepeden bakışla karşılanmayacaksınız. Hırsız, katil, esrarkeş, sapık, günahkâr, aziz, iki yüzlü ya da yalancı olsun — Balık hiç kimseyi yargılamaya kalkışmaz. Eğer tipik bir Neptünlüyse, hırs, şehvet, tembellik ve kıskançlık o'nun eleştirici gazabına uğramayacaktır. Yüreğinden anlayış taşar ve elinden gelen hiçbir yardımı esirgemez. Her kusuru ve erdemi hisseder ve her tuzağı bilir. Bu nedenle birçok Balık kendilerini dine adayarak yaşamlarını dua ve ibadetle geçirirler.

Yardım etmek Balığın önde gelen içgüdüsüdür. Huysuz ve ters Balık insanları da vardır, ama bu görünüş sadece korunmak için giyilmiş ince bir kabuktan başka birşey değildir. Balık çok geçmeden ne kadar kolay incinebildiğim öğrenir. Dünya henüz hassas Balığın dalga uzunluğuna göre ayarlanmamıştır. Bu yüzden gülünç duruma düşmemek ve de elindekini avucundakini son kuruşuna kadar başkalarına kaptırmamak için, bazen ilgisizmiş gibi davranır. O'ndan yararlanmaya çalışanların haksız istekleri Balığı gerçek duygularını gizlemek zorunda bırakır. Neptün sularının derinliği Balığın her acıyı ve mutluluğu kendi yüreğinde duymasına neden olur. Bir çok Balığın acıklı öykülere ilgi duymazmış gibi davranmalarına şaşmamak gerekir. Ama unutmayın ki sadece öyleymiş gibi davranıyorlar. Bir kez başaramazsanız ikinci kez deneyin, gerçek Balığın su yüzüne çıktığını göreceksiniz.

Balığın görkemli hayal gücü, o cin gibi harika hiciv yeteği, ve Neptün'e has güzellik duygusu O'nun en ince duygulu ve sonsuza kadar yaşayacak düz yazı ve şiirler yaratmasına neden olabilir. Gerçekten; dünya herhalde onların artistik çabalarından ve o nazik şefkatlerinden bir an bile yoksun yaşayamazdı. Yoksun kalırsa dönemez, dururdu. Sık sık akrabalarının ve arkadaşlarının yaşamlarındaki karanlık köşeleri aydınlatmak uğruna kendi rüyalarım gömen balıklara rastlayacaksınız. Ya da kendi yüreklerindeki gizli özlemleri ve istekleri feda etme pahasına, sahnelerden herkese gözyaşları ve kahkahalar armağan eden Balıklara...;Bununla birlikte, bazen Neptün, aynı anda iki yöne de dönebilen, gerçeği çarpıtan, normal balıklardan ayrı yaratıkların da doğmasına neden olabilen yanıltıcı bir gezegendir. Bu yüzden Balıklar çoğunlukla gerçek duygularım saklamak zorunda kalırlar,

Bu şaşırtıcı, yapmacıklı cins balığı yakalamağa çalışırsanız, aktör karakterinim n onaya çıktığını görürsünüz. O evet veya hayır diye kesin bir cevap vermekten nefret eder. Cevabı her zaman "belki"Air. En son hangi oyunu gördüğü ya da hangi kitabı okuduğu gibi basit bir soruya bile, hiçbir nedeni yokken kaçamaklı cevap verebilir.
Gözyaşları dökebilir, sonra bir başka görünmez düğmeye basarak güneş açabilir. Bunların ikisi de gerçek değildir. Hepsi Balıkça bir hiledir ve kendileri bile aradaki farkı anlamakta güçlük çekerler. Bu çeşit Balıkların iç dünyaları Neptün'ün büyük okyanusları kadar anlaşılmazdır. Başkaları için yaratılan fedakâr Balık ise yaşayan her yaratık için bitmez tükenmez sıcak bir sevgiyle doludur. Kendine acıyarak ve kendini severek içe dönmediği zamanlar gerçek bir azizden farkı yoktur. Bütün komşularının sıkıntılarını alacak kadar büyük yürekleri olan bir sürü tipik Balık ev kadım ve her hafta yüzlerce acıklı öyküyü sempatiyle dinleyen bir sürü sabırlı barmen vardır.

Aşağıdaki denizin sessiz sularıyla, yukarıdaki geniş yıldızlarla beneklenmiş sis arasında bir yerlerde bulunan ve ancak gerektikçe dünyaya zoraki bir şekilde dokunup geçen Balık, sözcüklerle anlatılmayacak kadar derin olan gerçeği bir başına anlamağa çalışarak yaşar hayatını. O'nun dostluğunu kazanmak isteyenler, O'nu sevenler aklinin ve duygularının başkalarına benzemeyen yanlarını kavramak için hayal güçlerini kullanmak zorundadırlar. Diğer iki su burcu -- Akrep ve Yengeç ~ yan toprak yan suyu sembolize eden yaratıklardır, hem suda hem de karada yaşayabilirler ve esnektirler -- ama Balık havayı teneffüs edemez. Bazen çamurlu olsa da, her zaman hareketli olan serin yeşil sularda yaşamak zorundadır.

Balık demirle, cıvayla, altınla ya da kurşunla değil, tarif edilemez sun'i madenlerin titreşimleriyle temsil edilir — gene, gerçek olmayanın, hayal ürününün bir yankısı. O, eflâtun ametistin ve berrak zümrütün üç boyutu içinde kendi aksini görür. Doğal çiçeği nilüfer ve lotus'tur. Çiçekleri pembe ve beyaz, narin yapraklıdır; saplan ve yapraklan ise sağlam liflerden yapılmış olup serttir ve kökleri tarafından parçalanmadıkça bozulmaz, dayanıklıdır, ister Balığın o büyük, hareketli okulunda sadece bir başka çarpıcı zerrecik olarak kaybolup unutulmak üzere aşağılara doğru yüzsün; isterse hızlı akıntıyı fethedip, berrak sularda vakar ve sükûnete kavuşmak üzere yukarlara doğru savaşarak yüzsün, pek az kişi Balığı izleyebilir ve O'nun akvamarin yapısının derinliğine inebilir, ö, umduğundan daha güçlü ve bildiğinden daha zekîdir. Ancak Neptün bu sim kendisi keşfedinceye kadar Balık'tan gizler.


kaynak:internet

Full Time Şerefsiz Olacağına,Part Time İnsan OL......
11-04-2008 03:10 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yaren Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 239
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #5
Cvp: Balık Burcu ve Özellikleri
UYUM ANALIZI


Balık ve Koç

Koç sevgiliniz lider olmak isteyecektir bu da sizin için problem değildir. Siz onun cesur ve güvenli tutumunu beğenirsiniz. Koç insanı sizin hassasiyetinizi ve hayal gücünüzü beğenmektedir.
Astrolojik olarak klasik anlamda uyumlu değilsiniz. Bu Balık burcunun su, Koç burcunun ise ateş elementi taşımasından kaynaklanıyor. Kural olarak su ateşi söndürür. Koç burcunun kendine dönük, aceleci, dikkatsiz ve cüretkar olduğunu fark edeceksiniz. Koç hayatın derin anlamını düşünmek ya da düşünerek hareket etmek için yaratılmamıştır, bu da sizi sinirlendirebilir.
Siz Koç insanının planlı hareket etmesini, o ise sizin endişelenmemenizi isteyecektir. Sizden daha gerçekçi olduğu için de sizi gerçeklerle yüzleştirecektir. Koç'un düşüncesiz konuşmaları, duygularınızı incitecektir. Koç burcunun sizin duygularınızı anlamaya ve diplomasiye zamanı yoktur bu da hassas Balık için sorun olacaktır.

Yeni duygular ve deneyler maceracı Koç'u cezbeder. Siz hayal gücünüz ve oyunculuğunuzla onu büyüleyebilirsiniz.

Bütün bu zorlukları aşabilirseniz beraberliğiniz mutlu olacaktır. Onun yeni fikirlerini ve hevesli oluşunu beğenirsiniz, O da sizin ilgili, sempatik oluşunuza bayılacaktır.

Balık ve Boğa


eğer bir Boğa burcuna aşık oldunuz ise çok şanslısınız. Boğa insanı duyarlı, pratik, yatakta ise harikadır. Sizin ilgili, sıcak oluşunuza ve hayallerinize hayrandır. Yardımseverliğinizden çok etkilenir.
Aranızda ki küçük sorun ise Boğa burcunun maddeci olması sizin ise hiç öyle olmamanızdır. Toprak elementi Boğa emeklerinin karşılığını almak ve tutmak ister. Balık burcu içinse en büyük zevk başkalarına yardım etmek ve yaratıcı olmaktır. Bu yüzden Boğa burcunun zengin olma, değerli şeyler biriktirme zevkini anlayamazsınız. Onun bu dürtüsü sayesinde gelecek için birikiminiz olacaktır. Balık ise bu tip konularla hiç ilgilenmez.

Balık burcu için seks bu dünyayı aşan manevi bir olaydır. Boğa burcu içinse bol bol yatakta vakit geçirmektir. Boğa çok tenseldir ve sizin gibi spiritüel bir olay yaşamaz. Sizin yaklaşımınız farklı olduğu için kafanız karışacaktır. Gene de Boğa burcunun sizi içten sevdiğine, gönül eğlendirmediğine inandığınız sürece ilişkiniz iyi gidecektir. Duygusuz seks sizin derin duygularınıza zarar verse de Boğa'nın yavaş hareketleri ve tüm duyularını kullanması sizi uyuşturacaktır. Onun sizi sahiplenmesi hoşunuza bile gidecektir. Elde etmek ve elinde tutmak Boğa'nın özelliğidir.
Boğa burcunun sadakatini, sağlam, güvenilir, sözünden dönmeyen özelliklerini her şeyin üzerinde tutabilirsiniz.

Balık ve İkizler

Siz su elementisiniz, İkizler ise hava. Bu ikisinin karışımı canlı bir ilişki yaracaktır ama önce aşkınızı bitirmeyecek bazı konuları halletmeniz gerekiyor. Bu çift Astrolojik olarak klasik anlamda uyumlu sayılmaz.

İkizler burcunun canlı sohbetlere, harekete ve değişikliğe ihtiyacı vardır. Evde oturmayı sevmediğinden arkadaşları ile sinemaya, tiyatroya, yeni sergilere ya da internet kafelere gitmeye bayılır. Evde olduğu zamanlarda ise binlerce dergi ve kitaplarından birini okuyordur. Balık burcu olarak onun bu hareketliliği ve kalabalık arkadaşları sizi yorar. İkizler, hafta sonu evde oturma sebebinizi anlıyorsa (mesela yeni senaryonuz, seramikleriniz, resimleriniz üzerinde çalışmak istiyorsunuz) sizin onu yalnız bırakmanıza bozulmayacak ve her şey yolunda gidecektir.

Bir sorun olduğu zaman, İkizler onu analiz ederek, Balık ise sezgilerini kullanarak çözmeye çalışır. Her şey göründüğü kadar basit değildir, ona görüntünün altında yatan gerçekleri ispatlamaya kalkışmayın zamanla kendisi şahit olacaktır.

Bu, sizi canlandıracak bir ilişki olacaktır. İkizler size hiçbir zaman görmediğiniz bir dünya getirecektir. İkinizde değişken burç olduğunuz için değişiklere kolay adapte olabilirsiniz.

Bu beraberlik heyecan, yaratıcılık, yeni fikirler, yeni arkadaşlar ve gezilecek yerlerle dolu olacaktır. Denemeye değer!


Balık ve Yengeç


Bu ilişki cennetten çıkma bir beraberlik olacaktır. İkinizde su elementi olduğunuz için derin duygulara sahipsiniz. Birbirinizin duygularına hassasiyet gösterir, incitmemek için özen gösterirsiniz.

Yengeç burcunun aile ve yuva özlemi, Balık burcu için rahatlatıcı ve tatmin edici bir özelliktir. Yengeç, sizin yaratma ve kendini ifade etme ihtiyacınızdan etkilenecektir. Romantizm, duygu yoğunluğu ve sevginin sihirli bir karışımını yaşayacaksınız

Yengeç ve Balık karmaşık dünyaya karşılık kendi güven dolu cennetlerini yaratacaklardır. Stres ikinizi de çok yıpratır, baş başa su kenarında geçireceğiniz zamanlar yenilenmenizi sağlayacak. Göl ya da deniz kenarında yaptığınız tatiller ilişkinizi tazeleyecek, günlük hayatın dertlerinden uzaklaştıracaktır.

Yengeç insanı parasını akıllı kullanır ve zor günler için yatırım yapar. Balık burcu hiç oralarda değildir. Bütün burçlar içerisinde en hesaplı alışveriş yapmasını beceren burç Yengeç'tir. Sizin finansal geleceğiniz için yararlıdır.

Yengeç, Balık'tan daha karamsardır. Özellikle onu neden kırdığınızı anlayamadığınız zamanlar küs dolaşması, moralinizi bozabilir. Unutmayın ki Yengeç insanı geç tepki gösterir. Haftalarca önce olmuş bir olaya bu gün bozulabilir. Bu sizin kafanızı karıştıracaktır. En iyisi morali bozulmuş Yengeç burcunu konuşturarak problemi anlamak ve çözmektir. Onun kabuğunu nazikçe açmalısınız, bu kolay olmayacaktır. Sezgisi güçlü Balık burcu zaten sevgilisinin çektiği acıyı hissetmektedir. Onun için siz ne zaman üstüne gitmeniz, ne zaman yalnız bırakmanız gerektiğini iyi hissederseniz. Birbirinizi içtenlikle dinler, omuzunuzda ağlamasına izin verir ve ona yararlı öğütler verirsiniz. Bu da aranızdaki bağı çok güçlendirecektir.

Birbirinizin ne hissettiğini bilirsiniz. Bu sezgisel bağ sayesinde aranızdaki seks muhteşem olacaktır.

İkinizde su elementisiniz. Su temizler, arındırır, saflaştırır, yeniler ve duyguları heyecanlandırır. Bu beraberlik romanlardaki aşklar gibi olacaktır.


Balık ve Aslan


Aslan ve Balık burçları çok yaratıcıdırlar. Bu ilişkinin gücünü göz ardı etmemek gerekir. Siz Aslan burcunun cömertliğini ve gücünü beğenirsiniz, o da sizin hayal gücünüzü ve hassasiyetinizi. Bu iki burç birlikte, özellikle sanat ve edebiyata büyük katkıda bulunabilirler. Aslan, Balık insanına cesur olmayı öğretirken, Balık ise Aslan'a kurnaz olmayı öğretecektir.

Aslan insanın hayran olunmaya ve ilgi görmeye çok ihtiyacı vardır. Balık değişken nitelik taşıdığı için esnektir, kolay adapte olur. Aslan ise sabit nitelik taşır, inatçı ve kibirlidir. Balık, Aslan'dan daha vericidir ama Aslan da cömert ve sadıktır. Aslan insanı sizi hediyelere boğacak ve şık yemeklere götürecektir. Onunla hayat kesinlikle eğlenceli olacaktır.

Aslan burcu harcamayı sevdiği, Balık burcuda maddeye önem vermediği için para biriktirmeleri söz konusu değildir. Bu konuya dikkat edilmesi gerekiyor.

Aslan burcu da Balık burcunun yaratıcı, romantik ve seksi olmasını beğenir.

Astrolojide ateş elementi Aslan ile su elementi Balığın beraberliği klasik anlamda uyumlu sayılmaz. Aslan'ın diktatör tutumu ve Balığın buna izin vermesi sorun yaratacaktır. Balık insanının istekleri çoğu zaman göz ardı edilecektir. kendi istediklerinizi yaptırmak için diretin ve eşit bir çift olmaya çalışın. Aslan burcu ile birlikte iken biraz çaba göstermeye hazırlanın.


Balık ve Başak


Başak ile Balık arasında altı ay fark, yani aralarında 180º zıt açı vardır. Bu konumdaki zıt burçlar ya birbirlerini tamamlayarak harika bir çift olurlar ya da hiç geçinemezler. Balık ve Başak için "ya hep ya hiç" olacaktır.

Başak burcu, Balık burcunun ihtiyacı olan alt yapıyı hazırlar ve hayatını düzene sokmasına yardımcı olur. Balık insanının hayal gücüne hayranlık duyar ve onun yanında olmaktan zevk alır. Bu ilişki sol beyin (Başak) ile sağ beyinin (Balık) bir araya gelişidir.

Başak burcu, dakikliği, konuşma kabiliyeti ve ince zevki ile tanınır. Balık burcu ise hayal gücü, sezgileri, beden dilini ve mimikleri okuması ile tanınır. Farklılıkları ile birbirlerinin eksikliklerini tamamlasalar da, problemler olacaktır.

Başak idealisttir ve kusursuzluk peşindedir. Dünyayı çok net görür ve herkesin göz önünden kaçan kusurları fark eder. Bu yüzden eleştirici olarak tanınır. Balık ise baktığı şeylerde sadece güzellikleri görür ve Başak burcunun eleştirileri ile incinebilir. Onun umursamaz tavırları ise Başak burcunu çıldırtabilir. Başak insanının pratikliği ve fazla gerçekçi oluşu ise Balığı çıldırtabilir. Gene de bu kadar olmasa bile biraz gerçekçilik Balık burcuna gereklidir. Balık insanının etki altında kalması ise Başağı endişelendirir.

Başak burcu güçlü ve üretkendir. Bitirmesi gereken işlerden dolayı da sürekli endişe içindedir. Bu seks hayatlarına gölge düşürebilir ama Balık onu cezbetmeyi ve işinden uzaklaştırmayı iyi becerecektir. Başak bir kez havaya girdikten sonra tüm ateşli yönleri ortaya çıkacaktır. Başak insanı hiç bir şeyi yarı gönüllü yapmaz, iletişim kabiliyeti ile seks çok iyi olacaktır.

Bu ilişki ta rüya gibi ya da kabus gibi olacaktır. Ya sadece bir kaç ay sürer ya da hayat boyu. Kısa bir süre içinde hangi gurupta olduğunuzu bulacaksınız. Birbirinizin ihtiyaçlarına hassasiyet gösterirseniz aşkınız sürebilir.



Full Time Şerefsiz Olacağına,Part Time İnsan OL......
11-04-2008 03:13 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #6
Cvp: Balık Burcu ve Özellikleri
Balık Takım Yıldızı (Astronomi)

Balık takımyıldızının ilk dekanındaki yıldız grubu Band olarak bilinir. İkinci dekan, güçlü bir ifade ile oturarak, bir elinde bir krallık asası tutan, diğer eliyle de Band'ı yakalamış olan Cepheus'tur. Cepheus'un sağ omuzundaki yıldız Al Deramin, kuşağındaki Al Phirk, sol dizindeki ise Shepherd yani Çoban Yıldızı yeralır.

Kuzeyde son dekanatta ise kırılmış zincirleriyle, güzel Andromeda bulunur.


Mitoloji

Balık burcu, aşk ve güzellik tanrıçası, köpüklerden doğan Afrodit ile Eros'un karanlık dev, Typhon'dan korkup, kendilerini Fırat'ın sularına atarak birer balık haline gelmesi efsanesi ile özdeşleştirilir.

Daha sonra Zeus'un kızı, erdemin sembolü, Athena tarafından gökte birbirine bağlı, ancak ters yönlere gitmekte direnen iki yıldız haline getirilir.

Babil Astrolojisi'nde Balık burcu, Kun ya da "Kuyruklar" olarak bilinir. Babil mitolojisinde ise birbirine bağlı balık tanrıçalar Anunitum ve Simash ile özdeşleştirilir.


Sembol

Balık burcu birinin başı kuzeye, diğerinin başı ise güneye yani Güneş'in yoluna paralel bakan iki balık tarafından sembolize edilir.

Yeni Ahit'te balıkla ilgili pek çok sembol bulunur. Pasif Balık özellikleri İsa'nın öğretisinde öz olarak evrensel sevgi, kendini geri plana alma ve hizmet olarak vurgulanır.


Yaşam

İlk Su grubu burç Yengeç, kişiliğin yaratılmasına karşı bireyin verdiği karşılıklar ve reaksiyonlarken, ikinci Su burcu olan Akrep, bir ruhun doğumuna fırsat verebilmek için egonun ölümüne izin verir.

Zodyak'ın son burcu ve Su grubu burçların da sonuncusu olan Balık'da ise her şey bambaşka bir şekilde yaşanır.

Zıt burcu olan Başak'da büyük bir detaycılık ve analiz etme özelliği görülürken Balık da her şeyin bir bütün halinde algılanması, subjektif bir düzeyde yaşanması, ve bir çözülme söz konusudur.

Balıkla birlikte zodyakta bir siklusun kapanması söz konusuyken, aynı zamanda insan hayatına ait bir dönemin de son bulması yaşanır. Burada artık, o ana kadar kazanılanlar kazanılmış, yerine getirilebildiği ölçüde görevler tamamlanmış ve hayat yaşanmış ve kazanılmış yeni bir karma ile geri dönüş yaşanacaktır.

Birey bu aşamada artık yaşlanmıştır. Fiziksel vücutla beraber, ruhun da maddeden çözülmesi zamanı gelmiştir. Dolayısıyla, Balık aşamasında bir teslimiyet, dünyevi olaylar ve arzulardan el etek çekmeye hazırlık, kendini inzivaya çekme mümkündür. Bu evrenin büyük rahminden gelen her şeyin geri verilmesini ve oraya dönüşü sembolize eder.

Burada hissedilen duygular bireylere, şeylere olmaktan çok evrene, kozmoza ve mutlak zekaya duyulan sevgidir.

Her şeyin bir bütünlük içinde görülmesi, hissedilmesi ve yaşanması söz konusudur.

Karakteristik Özellikleri

Zodyak'ın son burcu olan Balık, insanoğlunun evrendeki macerasının ve kişisel gelişiminin de son basamağıdır. Buradaki amaç, bu aşamaya kadar öğrenilen ve özümsenen her şeyin kullanıma sokularak, insan türünün bireysel ve toplumsal mükemmelliğe ulaşmasını sağlamaktır. Bu mükemmellik arzusu bireysel seviyeden çok daha geniş bir platformda, insan türü için arzulanmaktadır. Bütün Balıklarda bu geniş kapsamlı amaç görülmese de, en azından kişisel seviyede bulunur. İmajinasyonu ve idealizasyonu çok yüksek olan Balık, kendi motifleriyle uyumlu olmayan insanlarla ilişkilerde ve durumlarda zorlanır. Bu, gerçeği görememesinden değil, sadece kabul edememesinden kaynaklanır. Gerçek dünyadan uzaklarda bir idealler sistemi içinde yaşamayı tercih ettiği için filozofik disiplinlere ve dine karşı da yatkınlığı yüksektir.

Değişken burçların hepsi gibi, sonuncusu olan Balık da değişime kolay uyum sağlar. Fakat tüm Değişken burçlardan daha fazla, kendi ihtiyaçlarını, kendi gerçeğini, gelişimindeki adımları görmezden gelmesi, hatta yok sayması söz konusudur. Bu mekanizma, Balık'ın en büyük dezavantajıdır. Diğer taraftan da bu esneklik kişisel bir gücün, insanları etkileyebilme ve kendini sevdirme yeteneğinin kaynağını oluşturur. Sembolü olan, iki ayrı yöne giden balık gibi, Balık burcu da güçlü olmak, hayatının sorumluluğunu almak ya da kendini evrenin, hayatın akışına bırakmak gibi birbirinden farklı uçlardaki seçimler arasında gider gelir.

Duygusal reaksiyonlar Balık için karakterinin en belirgin çıkış noktasıdır. Balık ancak duygusal anlamdaki irdelemesini tamamladıktan sonra, fiziksel eyleme geçip, işin pratik tarafıyla ilgilenir ve mental boyutta da analiz etmeye başlar. Çekingen bir yapı sergilemesine rağmen, Balık kurallarla oynamaktan korkmaz. Sezgisel doğasının da katkılarıyla genellikle ulaştığı sonuç doğrudur. Duygularıyla hareket etmeye eğilimli olan Balık için mantık süzgecini kullanmak oldukça zordur. Dolayısıyla her hangi bir şeye karşı bağımlılık geliştirmek konusundaki kontrol mekaniması da zayıftır. Duygusal dengenin korunabilmesi için, Balık'ın yalnız kalabilmesi, kendine tazeleyebilmek ve yenileyebilmek için zaman ayırması ya da alternatif tekniklerin kullanması temel gereksinimidir. Özellikle su kenarı bir ortamda bulunmak, suda olmak ya da en azından su sesini duymak bu bağlamda, pozitif etkiler getirir.

Çağımızda ruhsallık ve hassasiyetle özdeşleştirilen Neptün tarafından yönetildiği düşünülen Balık, eski çağlarda bilgelik ve anlayış gezegeni Jüpiter tarafından yönetilmekteydi. Birbirine benzeyen kalitelerden sorumlu olan bu iki gezegenin de Balık kişiliği üzerinde etkileri vardır. Balık, idealistik, hassas ve kendini feda etmeyi seven bir karaktere sahiptir. Utangaçlık, çekingenlik, egoyu öne çıkaramama tipik Balık özellikleri arasındadır. Neptün ile olan bağlantısı Balık'ın hayatı boyunca karmaşık bir gelişim süreci izleyebileceğinin de göstergesidir. Balıkların pek çoğu organize olamayan, dağınık, konsantrasyon bozukluğu yaşayan ve yavaş hareket etmeye eğilimli bir yapıdadır. Kişisel alışkanlıkları genellikle çevrelerine verdikleri duygusal reaksiyonla endekslidir. Sınırsız hayal dünyası, imajinasyon yeteneği, başarılı yazar, hikayeci ya da patolojik seviyede yalancı olmasına neden olur. Soyut olanı kavrayabilme yeteneği, Balık'ın teorik konularda ve dini alanda da ciddi başarılar elde etmesinin temel nedenidir.

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
11-22-2008 03:26 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #7
Cvp: Balık Burcu ve Özellikleri
Balık - Kariyer

Duygusal ve kendi dünyasında yaşamayı seven Balık, aslında çalışmaktan hoşlanmaz.Ancak oldukça yardımsever, kolay idare edilebilen yapısı, iş ortamında sevilmesinde önemli rol oynar.Sezgileri çok kuvvetli olduğu için, farkında olmadan kolayca öğrenir ve bu yeteneğinin rehberliğinde, yapılması gerekenleri otomatik olarak yapar.Özellikle yaratıcılık, imajinasyon gerektiren konular Balık'ın başarılı olabileceği mesleki alanlardandır.Su elementinden olan Balık burcu insanları, diğer burçlara göre daha yoğun bir duygusallığa sahiptir.İnce düşünmeyi seven, insana değer veren yapısı ile Balık karşısından da aynı şeyi beklediği için, profesyonel yaşamda oldukça zorlanır.İdealize ettiği şeye ulaşmak için elinden geleni yapan Balık zor durumlarda, başarısızlık karşısında, hayatın gerçeğinden çözülerek kendini tamamen kapatabilir.Artistik yanı oldukça kuvvetli olan Balık'ın yaratıcılığını kullanabileceği, kendini özgür hissedebileceği işler yapması, farkedilir başarılar elde etmesinde büyük rol oynar.İnsan ilişkisine dayanan alanlarda da performansı oldukça yükselir.Profesyonel yaşamda da kullanmaktan çekinmediği empati mekanizması, suistimal edilmesine neden olabilir.Balık'ın ofisi, genellikle koyu renklerden ve kadife gibi ağır kumaşlardan oluşur.Denizi ve aşkı anımsatan her objeyi, Balık'ın ofisinde bulmak mümkündür.Rahat ve sıcak bir ortam yaratan Balık'ın en büyük dezavantajı, bu mekanda hayallare dalmasıdır.Yaradılışa karşı büyük bir hayranlık duyan, sevgi dolu Balık, veterinerlik konusunda mucizevi şekilde yeteneklidir.Bunun dışında dans ve müzik Balık'ın meslek olarak yapabileceği alanların başında gelir.İnsana karşı toleranslı ve anlayışlı olduğu için psikolojik danışmanlık, psikologluk, psikiyatrlık da Balık için biçilmiş kaftandır.Ayrıca maddi çıkar gözetmeksizin bakımevlerinde, hastanelerde yaptığı hizmetler en büyük tatmini sağlar.

Balık - Para

Zodyak'ın anti-maddeci olarak tanınan Balık burcu, belki de paranın varlığından bile habersiz olabilir.Hayatın gerçeklerinden ve gerekliliklerinden kolayca uzaklaşan Balık, hayatı devam ettirmek için paranın gücüne ihtyaç duyduğunu farkettiğinde şaşkınlık içinde kalır.Balık'ın maddeyle olan ilişkisini düzene sokabilmesi için ebeveynlerinin erken yaşlardan itibaren ciddi eğitim vermesi gereklidir.İleriki yaşlarda da Balık, yatırımlarında profesyonel yardıma ihtiyaç duyar.Ruhsallığı ve maddeleşememeyi sembolize eden Neptün tarafından yönetilen Balık, diğer insanların ihtiyaçlarına karşı duygusal ve hassas bir davranış biçimi geliştirmiştir.Empati mekanizması o derece gelişkindir ki, gerçekten kendi hayatını devam ettirebilmek için sahip olduğu son kaynağı bile, tamamen karşısındaki insana verebilir.Böylece Balık, insanlar için ruhsal enerji kaynağı olduğu gibi, maddi enerji kaynağı haline de gelir.Dolayısıyla sınırlarını tayin edebilmek, kendine dur demeyi bilebilmek için Balık'ın kontrol mekanizmaları üzerinde çalışması gereklidir.Balık aslında sevdiği işi yaparsa, hakkını verdiği için oldukça büyük paralar kazanabilir.Sanattan iyi anlayan ve sezgileri kuvvetli olan Balık, Aslan ve Terazi gibi, sanata yapacağı yatırımlardan da prim sağlar.

Balık - Aşk

Balık ilk bakışta büyüleyicidir.Genellikle çok kibar ve yumuşacık bir tarzı vardır Balık insanının.Aslında, bir romantizm ve rüya aleminde yaşar.Hassas, gizemli özelliklerinin yanında, psişik yetenekleri de yaşamında önemli rol oynar.Kolayca sevmeye ve aşık olmaya yatkın bir yapısı vardır.Balık doğru insanı buluncaya kadar, pek çok aşk ilişkisi yaşayabilir.Sürekli bir ilişki için, duygusal ihtiyaçlarına karşılık bulması ve kendini güvenlikte hissetmesi gereklidir.Her türlü insana ve ortama kolayca adapte olabilen Balık insanları, gerçekten çok çekicidirler.Bir Balık insanının gönlünü kazanmak için, dış görünüşüne iltifat etmek, ya da yaptığı bir şeyleri takdir etmek doğru bir başlangıç olur.Eğer Balık'a yeterince düşünceli, nazik, sevgi gösterebilen tavırlarla yaklaşılırsa, karşılığında inanılmaz bir sevgi ve sadakat verecektir.Eğer Balık ilişkide eleştirel yaklaşımlar ve sadakatsizlik görürse, tolerans gösteremeyip, incinip, yıkılan özelliktedir.Balık insanı sevdiği için her şeyi yapabilecek ve göze alabilecek kapasitededir.Bir kere sevdiği zaman, tüm vaktini, enerjisini ve kaynaklarını bu insan uğruna harcayabilir.Balık sanata ve karşılıklı iletişim kurmaya bayılır.Mistisizm, doğaüstü, deniz ve güzel sanatlar ilgisini çeken konular arasındadır.Bu hassas burcun üyeleri, reddedilmeyi ya da tamamıyla gözardı edilmeyi hiç sevmezler.Oldukça iyi bir dinleyici olan Balık insanları, aynı zamanda başkalarına empati duymakta da ustadırlar.Balık aradığı sevecen, sadık ve şefkatli eşi bulduğu zaman, başka hiç bir şey O'nu aşkından döndüremez.Seçtiği ve sevdiği eşinin yaptığı her şeyi, verdiği her kararı karşı çıkmaksızın kabul eder.Oldukça romantik ve duygusal bir aşık olan Balık insanı, sevdiğinin ihtiyaçların cevap verebilmek adına her şeyi yapabilir.

Balık - Seks

Duygularıyla yaşayan Balık için cinsellik de duygusallığın başka bir boyutudur.İçgüdüleri ve sezgileri oldukça ön planda olduğu için, kendi cazibesini çok iyi bilir ve kendisini kimin isteyebileceğini, ya da kim tarafından reddedilebileceğini çok iyi tahmin eder.Aslında elde etmek istediği derin bir duygusal paylaşımdır.Cinselliği ve bedensel cazibesini bunu elde etmek için kullanmaya eğilimlidir.Gizemli görünüşüyle karşı cinsin her zaman ilgi odağı haline gelmekte tam bir ustadır.Kaos ve karmaşa gezegeni Neptün tarafından yönetilen Balık insanı, bazen hangi duygular içinde olduğunun ayrımına varamaz.Salt cinsel dürtüyle hareket etse bile, bunun derin bir duygusallık olduğu konusunda ısrar edebilir.Kendini anlamaya, tanımaya başladığı zaman ise, cinselliğini daha rahat kabul edip, yaşayabilecektir.Zengin hayal dünyası, estetik duyarlılığı ve gelişkin duyuları Balık'ı bir fantezi üretme makinası haline getirebilir.Özellikle duygusal paylaşımda bulunduğu bir partneri varsa, bu fantezilerin başrolünü o üstlenir.Balık'ın empati mekanizması ve insanlara karşı duyarlılığı çok gelişmiştir.Dolayısıyla kendi istekli olmadığı zamanlarda bile, partnerine hayır demeyi bilmez.Kendi istek ve arzularını bir kenara bırakmayı, meziyet kabul ettiği için, cinsellik tek tarafın hegamonyasında olan bir faaliyet halini alabilir.Ayak fetişizmi en sık Balık burcu insanlarında rastlanır.

Balık - Sağlık

Zodyak'taki en son burç, Su elementindeki, Değişken nitelikteki Balık'tır.Sevecenlik, şefkat ve vericilik Balıkların en temel karakteristikleridir.Balık burcu en son burç olması nedeniyle, pek çok özelliği bünyesinde bulundurur.Balık'ın bedensel olarak en hassas olduğu alanlar ayakları ve ayak parmaklarıdır.Vücutta, lenfatik sistem, tüm uç noktalar (mesela, parmak uçları, burun ucu, kulak uçları gibi), Balık burcunun yönetimindedir.Ayakların deformasyonu ile ortaya çıkan hastalıklar, parmaklardaki şişler (bunionlar), gut, bazı guddelerin yumuşaması, akciğer ve kemik problemleri, Balık için daha büyük ihtimaldir.Her türlü ilaç ve kimyevi madde kullanımından kaynaklanan zehirlenmeler, sinirsel ve duygusal stressin sonucu olarak alkole ya da diğer maddelere kolayca bağımlılık geliştirmek Balık burcu insanlarında sık rastlanır.Balık'ın kendini yenileme ve mücadele etme sistemi zayıf olabileceği için, hijyen, beslenme ve diğer sağlık kurallarına, diğer burçlara oranla daha fazla dikkat etmesi önemlidir.Aşırı sıvı tüketimine eğilimi özellikle kadınlarda ödemlerin meydana gelmesine neden olabilir.Duygusal hassasiyeti ve diğer insanların yaşadıklarına duyarlılığı Balık'ın sinir sisteminin kolayca yıpranmasına, peşi sıra psikosomatik hastalıkların görünmesine yol açabilir.Balık her türlü doğal yiyeceği rahatlıkla diyetine dahil edebileceği gibi, deniz ürünlerine özel bir yer vermesi de fayda sağlayacaktır.Mümkün olduğunca sentetik gıdalardan ve katkı maddelerinden uzak durmak sağlığın korunması açısından önem taşır.Ametist, opal, fildişi, mercan gibi yarı değerli taşlardan yapılmış mücevherler ve evdeki süs eşyaları Balık'a huzur ve sağlık getirir.Orkide, leylak, nilüfer, hercai menekşe, gelincik Balık'ın uğurlu bitkileri arasındadır.Mavinin tüm tonlarından imal edilmiş, hafif giyecekler Balık'a son derece yakışır.Ayaklarına maksimum dikkat göstererek, mutlaka tabii maddelerden üretilmiş, ayaklarını deforme etmeyecek ayakkabılar seçmesi de Balık açısından önemlidir.Her türlü deniz sporu, yelkencilik, yüzme, sutopu çok rahatlıkla başarı sağlayabileceği dallardır.Ancak meditasyon, vizülasyon ya da yoga gibi alternatif teknikler de Balık'a ruhsal dinginliğini kazandıracaktır.

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
11-22-2008 03:37 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
SoL@RÎ$ Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 197
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 2

Mesaj: #8
Cvp: Balık Burcu ve Özellikleri
Balık Burcuna Göre Diyet&Fitness
Gerçeklerden uzaklaşmaya eğilimli, kendi dünyasında hareketsiz kalmayı tercih eden Balık’ın metabolizması da oldukça yavaştır.Güzelliklere çok düşkün ve gelişkin bir estetik duyarlılığa sahip olan Balık, modern dünyanın incelik, zayıflık gereksinimini bile gözardı edebilir.Ruhlar dünyasıyla o kadar iç içedir ki, zaman zaman bir bedenin olduğunu bile unutması mümkündür.Balık’ın problemi, genellikle şişmanlıktan çok zayıflık olarak kendini gösterir ve ‘beslenmeme’ alışkanlığından kaynağını alır.Eğer kendini formdayken hayal eder ve de beğenirse, belki o şekle girmek için biraz çaba sarfedebilir.Egzersiz, diğer pek çok şey gibi Balık için hayati bir gereksinim değildir.Eğer Balık egzersiz yapmaya, hareket etmeye karar verirse, bunun arkasında muhakkak duygusal bir neden vardır.Kimi Balıklar ise, duygusal sorunlarını, depresif hallerini yemek yiyerek gidermeye çalışır.Duygusal boşluğu, duyularından aldığı tatla geçiştirmeye çalışan Balık kilo aldığını da oldukça geç farkeder.Dans etmek Balık için oldukça uygun bir fiziksel faaliyettir.Müzik gibi evrensel bir dille uyum sağlayarak hareket etmek, tatmin edicidir.Bunun dışında her türlü su faaliyeti, yelkencilik, yüzme, dalma, sörf de Balık’ın severek yaptığı, kendini evrenle birleşmiş hissettiği sporlardır.Empati mekanizması çok gelişkin olan Balık, kendini yenileyebilmek için yalnızlığa ihtiyaç hisseder.Yoga gibi meditatif teknikler hem bedensel, hem de fiziksel olarak rahatlamasına yardımcı olacaktır.Yengeç gibi, Balık da ödeme yatkındır.Dolayısıyla yeterli seviyede sıvı tüketimi ve alınan tuzun kontrolü Balık için önemlidir.Hidroterapi yani, su kürleri, kaplıcalar Balık burcunun en iyi destekleyici ve tedavi edici alternatif yöntemidir.Kaynak ve termal sularında alınan banyolar kilo problemlerinin de azalmasına yardımcı olacaktır.Balık’ın belli bir diyeti devam ettirebilecek iradesi ve konsantrasyon gücü yoktur.Hele bir de hayalkırıklığına uğrarsa, ikinci bir kez diyet yapması söz konusu bile olmaz.Bu çerçevede duyguları çok önde olan Balık’ın kendini duygusal olarak hep heyecanlı tutması, mesela sürekli aşık olması bedensel formunu korumasına yardımcı olacaktır.Masaj ve aromatik yağları kullanmak da Balık için mükemmel görüntüyü sağlamakta etkili yöntemlerdir.

alıntı

<3<3<3<3 Değişmeyen Tek Şey "" Degişimin"" Kendisidir <3<3<3<3


ємѕαℓѕiz ∂üşℓєя ask
12-01-2008 08:50 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #9
Cvp: Balık Burcu ve Özellikleri
Balık burcu insanları alıcı, sezgili, duygusal, mistik, duyarlı, uyumlu, kolay etkilenen, iyi kalpli, merhametli, anlayışlı ve çok değişken olurlar. Su grubundan olmaları duygusallık ve sezgi gücünü yoğunlaştırmıştır. Ayrıca değişken grubun karakteristik özelliği olan geçmişle ilgilenmek ve deneyimlere dayanarak sorunları çözmek meyli vardır. Yönetici gezegeni Neptün hayal ve hülya, büyü ve çekicilik, gizem ve sır, aldanma ve kanma gezegenidir. Gezegen kişinin rüya hayatını ve mistik kalitesini temsil eder. Neptün’ün gücü gizli, ruhsal, ilham biçiminde ve dünyevi olmayan tarzda etkiler. Harita da gezegen güçlü ve seçkin olduğunda kişi mistizmle yoğrulur, psişik hayaller veya gündüz rüyaları ile etkilenir. Neptün olumsuz etkilendiğinde insan hayal ile gerçeği kolaylıkla ayırt edemez. Yaşam sorunlarını unutmak için alkol ve uyuşturucu maddelere sığınır, ileri vakalarda suç işleme meyli ortaya çıkar. Biyolojik olarak gezegen epifizi, vücuttaki lekeleri, uyku ve uyuşma halini, bilinç altını, omuriliği, mimikleri ve rüyaları yönetir. Balık mistizm ve rüyalar burcudur. Balık’lar sezgilere ve duygulara güvenirler. Gizliliği severler ve kolayca alt üst olabilirler. Burcun sembolü olan iki balık şekli bunların çift karakterli olduklarını gösterir. Su grubunun duygusallığı ile zaman zaman bocalayan bir tabiat ortaya çıkar. İkinci yönetici gezegen Jüpiter cömertlik, neşe, bolluk ve bereket gezegenidir.

Esas güçlü olan yönetici Neptün, bazen Venüs gibi çalışır. Kişiyi hassas, yumuşak, merhametli, güzelliklere düşkün ve şefkatli bir karakter verir. Haritasında Neptün ile Jüpiter arasında olumlu bir etkileşim olan insanlar çok başarılı olurlar. Balık mizacı başkalarına yardım etmeye bayılır. Bunu mütevazı ve kendini gizleyerek yapar. Yükselme hırsı olumlu ve güçlüdür. Yine de amacın peşinden koşma sürekliliği yoktur. Balık’ların hayatlarında güzellik ve güzel şeyler çok önemli rol oynar. Güzellik aşkları tabiattaki her şeye yöneltilir. Bunlara sahip olmak için para kazanmak gerekir. Uyum, huzur ve rahata düşkün olduklarından yumuşak başlı sayılırlar. Venüs’ün üstün halini simgeleyen Neptün onları çok hisli yapmaktadır. En gerekli ihtiyaçları aşktır. Aşık olunca tüm yaşamları değişir ve farklı ruh hali kazanırlar. Aşkta hem çok mutlu olmak, hem de acı çekip gözyaşı dökmek Balık’lara özgüdür. Ayrıca, derin bir aşktan sonra başka birinin çekimine kapılmak da onların tarzıdır. Balık’lar merhametini, sevgisini ve şefkatini çabuk ve kolayca ortaya dökebilir.

Neptün sayesinde adete gündüz rüyaları gören insanlardır. Yaşamda başarılı olabilmek için kuşkusuz hayalin yeri büyüktük ama, gerçekleri gözden uzak tutmamak da gereklidir. Bu insanlar aldatan hayallerden kaçınmalı, kafasını kullanmayı ve cesaret kazanmayı denemelidir. Çok güçlü olan hafızası sayesinde geçmiş deneyimlerden aldığı dersleri anımsayarak sorunları ele alacaktır. Aşırı iyimserliğe veya karamsarlığa kapıldığı anlarda bulunduğu ortamdan uzaklaşmayı denemelidir. Balık’lar zevkli insanlardır ve konforlu evlerde yaşamak isterler. Çocuklarına gereken disiplini vermekte yumuşak davranırlar. Kadercidirler ve dünyevi şeylere iltifat etmezler. Sezgi gücü onlar için çok önemlidir. Evlilik onlar için ayak uydurmakta zorlandıkları bir konudur. Ama iyi bir aşık olurlar. Balık burcu ayakları ve sinir sistemini yönetir. Ayaklarını üşütmeleri, soğuk algınlığı ve sinirsel gerilimler başlıca hastalıklarıdır. Hasta olduklarında huysuz ve gergin davranırlar. Orta yaştan sonra kilo alma problemleri olabilir.

(astromistik.com)

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
12-22-2008 03:16 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #10
Cvp: Balık Burcu ve Özellikleri
Kendini aşmak, farkındalık - Balık'ın hedefi budur.

Balık yaşamın dramaları karşısında kendini aşma, esinlenme ve sükunet deneyimleme yönümüzü temsil eder. Balık burcu ruhsal deneyimler yaşamak, fizikötesi dünyalara ulaşmak veya bir hapishane gibi gördüğü bedeninin sınırlarından kurtulmak için büyük istek duyar.

Empati, duygudaşlık ve şefkat Balık'ın kaynaklarıdır. Balık'ta kişilik esnektir. Değişken koşullara göre eğilir, bükülür ve akar. Başka insanları anlamak, onlara şefkat duymak ona doğal gelir. Bu dünyanın değerlerine önem vermez. Balık, dinleyen ve yargılamadan düşünen büyük spiritüel danışmanların burcudur. Balık'ın amacına erişmek için yaşamımızın adımız, rütbemiz ve seri numaralarımızdan fazlasını içermesi gerekir. Balık üstün anlamda dünyayı gözlemlemek yerine, dünyayı gözlemleyen aklı gözlemler.

Balık'ın stratejisi dünyayı bırakmaktır. Yöntemi, objektif evrene inancı yıkmak üzerinde yoğunlaşmıştır. Balık, yaratmak için bu kesinlikten kurtulmalıdır. Balık "büyük kaçışın" burcudur. Dünyadan kaçışın değil, daha ziyade güçlendirdiğimiz egolarımızın zulmünden kaçışın. Rekabetten uzak durmak, yardıma hazır olmak, şefkat, merhamet - eğer Balık bu davranışları geliştirebilirse, dünyasal varlıklarının iniş çıkışlarını, kaygılarını olgunlukla, ağırbaşlılıkla izleyebilirse çok canlı ve uyarıcı bir hayat onun gelişimsel hedefini destekler. Sadece olayların ve nesnelerin zihinden bağımsız olduğu düşüncesinden kaçınması gerekir.

Balık objektif dünyadan subjektif dünyaya kaçtığında gölgesiyle karşılaşır. Zihni hayaller, etkilenmeler seliyle ve ürkütücü duygu dalgalarıyla dolar. Kendini aşma dürtüsünü ve bunu nasıl yapacağını şaşırır. Benliğinin derinliğinden gelen bu patlamalar yaratıcılığa yönlendirilmezse gücünü tüketir. Gerçeklerden kaçar. Bu kaçış bir ilham içermez. Sadece uyuşma ve hissizleşme içerir. Her zorlukta geri döner. Zevklerinin içinde kendini kaybeder. Ve kötü kaderinin kurbanı olduğu duygusu ile kendi zamanının geleceği günü bekler.

Öğrenmesi gereken; net bir kimlik duygusu geliştirmek, hayal dünyasında kaybolmadan, esinlerini objektif dünyada evrensel yaratıcılığa dönüştürmektir.

Ayşem Aksoy

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
01-01-2009 05:44 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Balık burcu burnu Nin.Me.Sar.Ra 11 25,741 11-26-2018 10:59 PM
Son Mesaj: say24
  Balık Burcu Vurgusu ve Ünlüleri astrosohbet 8 13,500 03-15-2017 02:08 AM
Son Mesaj: vilma
  Balık burcu ses rengi Nin.Me.Sar.Ra 7 13,828 05-21-2016 02:17 AM
Son Mesaj: Alejandro
  Gücün karanlık tarafı : Balık raisisset 37 45,306 10-26-2015 09:59 PM
Son Mesaj: HELK
  Diger Burclara Göre Balik Mavisahram 15 20,610 05-17-2015 03:19 PM
Son Mesaj: bnbtl
  Balık Burcu ve Balık'ın Bilinmeyen Yüzü Yakamoz 0 4,462 02-06-2015 02:49 AM
Son Mesaj: Yakamoz
  Balık Kadını yaren 33 44,041 11-10-2012 07:03 PM
Son Mesaj: zeppi
  BALIK BURCU OLMASAYDI? yaren 42 49,494 07-03-2012 03:40 PM
Son Mesaj: Luthien Tinuviel
  Balık Burcunun 10 Temel Özelliği Jackal 0 3,740 05-05-2012 11:27 PM
Son Mesaj: Jackal
  Balık’ın Üç Tipi Luli 1 8,470 04-15-2012 09:37 PM
Son Mesaj: Mahinur

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir