Değerlendir:
  • 19 Oy - 2.42 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kova Burcu ve Özellikleri
Yazar Mesaj
ay_se Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 226
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #1
Kova Burcu ve Özellikleri
Elementi : Hava

Özelligi : Çilginlik, deha
Yönetici Gezegeni : Satürn ve Uranüs
Metali : Kursun
Ugurlu Günü : Pazar
Ugurlu Sayisi : 4 ve 8
Ugurlu Taslari : Amatis, yesim
Ugurlu Renkleri : Koyu mavi, gece mavisi
Ugurlu Çiçekleri : Hercai meneksesi, kir çiçekleri
Ugurlu Kokulari : Sümbül, yasemin, violet
Ugurlu Müzik : Pop müzik
En Belirli Özelligi : Isbirligi
En Büyük Ideali : Ilerlemeyi saglayacak imkanlar
En Büyük Hatasi : Baskalarini begenmemek
En Büyük Arzusu : Yoksullara yardim
En Büyük Yetenegi : Organizasyon


Kova, değişim ve devrimlerin gezegeni Uranüs”ün etkisi altındadır. Bu durum Kovaların arkadaş canlısı,uyumlu,ama ne yapacağı belli olmayan insanlar olarak tanınmasına sebep olur. Değişik açılardan bakılırsa Kovanın zıtlıklarla dolu bir kişiliği vardır. Onu sıradan insanlar gibi tepki vermesini beklemeyin, ayrıca değişimi yenilik ve macerayı sever.

Kovanın dengeli bir kişiliği olmasına rağmen burcunun değişik etkileriyle dengesi çabuk bozulur. Aşırılığa kaçan davranışlara eğilimlidir. Dünyanın mevcut durumu onun hoşuna gitmiyorsa, onu değiştirip kendi ideallerine uydurmak zorundadır.

Dünyada iz bırakmayı başarabilmiş dahi Kovalar vardır. Örnek olarak köleliği kaldıran Abraham Lincoln gösterilebilir. Kovanın ideali baskıya karşı savaşmaktır. İnsanlara daha hoş bir dünyanın kapılarını açan, yeni besteler yapmış olan Wolfgang Amadeus Mozart, bunlardan biridir.

Bazı Kovalar enerjilerini uzay yolculuğu veya zaman içinde yolculuğu olası kılmak için harcamışlardır. Örnek olarak, Jules Verne ya da H. G. Vells gibi ünlü bilim kurgu yazarlarını verebiliriz. Atlantik’i geçen ilk kişi Charles Lintbergh de Kova burcundandır.

Hava guruplarından olan bütün burçlar gibi Kovada abartılı duygulardan korkar. Aklın yardımıyla kontrol edilemeyen durumlardan mümkün olduğunca kaçar. Kendi zekası, Kova için tehlike anlarında hiç düşünmeden kullanılacak bir çıkış kapısıdır.

Temelde iyi, anlayışlı, yardımsever ve hoşgörülü olan Kova, taraf tutmaktan kaçınır. Bu yüzden sık sık gevşeklikle suçlanır. Kova bir şeyi görmek istemezse, görmez...

Kovanın insanlığın nasıl olması gerektiği konusunda muazzam fikirleri vardır. İdealleri gerçekten çok büyüktür. Ütopyalar ve serseri fikirlerle ilgilenmeye eğilimlidir. Bir firmanın mali işler sorumlusu veya bir işin finans görevlisi olmak isteyen Kovalardan sakının. Ya bir dahi ya da bir deliyle karşı karşıyasınız. Her koşulda dikkatli olmalı ve bir karar vermeden önce daha iyi bilgiler edinmelisiniz.

Kova için maddi değerlerin hiç bir anlamı yoktur. En büyük zayıflığı, savunduğu ideallerini kendisinde uygulayamamasıdır. İnsanları kurtarma isteğinde çok ciddidir, ama bu büyük işle ilgili günlük görevlerini bile unutur.

Bunun için Kova, sosyal duyarlılığına rağmen egoisttir. Ama bireysel değil kollektif değerler için savaşır. Bu noktada diğer insanlardan tamamen ayrılır.

Eğer ideallerini gerçekleştirmeyi başaramazsa içine kapanır. Duvarları egoizmden oluşan bir kale kurar. Kendini hoş olmayan sürprizlerden korumak için bu metodu kullanır. Birçok Kovanın kelime hazinesinde içtenlikle söylenen bir “sen” eksiktir.

Kova burcunda doğanlar, dostluğun egemen olduğu bir dünya özlemi içindedirler. Aşkın arkasında büyük tehlikeler olduğuna inanırlar: Kırık kalpler, öldürülmüş rakipler gibi. Böyle bir aşk, bir dramla biter ve bu Kovayı korkutur.

Aşksız bir dünyada daha az karmaşanın olacağını düşünen Kovaların sayısı az değildir. Bir çokları mantık ile duyguları arasında gidip gelirler.

Bir Kovanın, hayatında aşka çok yer ayırması nadir görülür. Aşk, bu burç için esas ideallerinden sonra gelir. Özgürlük kavgası, mesleki görevler; bunların hepsi onlar için aşktan önce gelir. Kova, Eros’a nadiren kurban olur. Kurban edildikten sonra tekrar ezilenlerin haklarının ve büyük ideallerinin hayalini kurabileceği kendi dünyasına çekilir.

Kova, günlük sorunları aşabilme ihtiyacı içindedir. Başka insanlarla ilişki kurarken kendini sevilmeye değer, hoşgörülü, biraz serseri gösterir. Eşinin özgürlüğüne saygı duyar. Kıskançlığını dizginleyebildiği sürece bu böyle sürer.

Dostları bu davranışını aldırmazlık olarak görürler, ama aslında öyle değildir. Kova, duygularını açığa vurması söz konusu olduğunda çok çekingendir. Ayrılık acısını gözyaşlarıyla belli etmesi ondan beklenemez.

feryadıma şahit gökteki tüm yıldızlar.
06-14-2007 08:01 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #2
Cvp: kova burcu ve özellikleri
Pek çok kişi gökkuşağına bayılır. Çocuklar dilek diler, ressamlar resmini yapar, hayalperestler peşinden koşar, ama Kova herkesten ilerdedir. O gökkuşağının üstünde yaşar. O gökkuşağını didik didik edip her bir parçasını, her bir rengini ayrı ayrı inceler ve gene de ona inanır. Böyle bir şeyin aslının ne olduğunu öğrendikten sonra ona inanmak pek kolay değildir. Adresi parlak mavi posta koduyla 'yarın' diye yazılmış olsa bile, kova aslında bir realisttir.

Kova burcundan Lewis Carroll'un eseri Harikalar Diyan'nın esrarı içindeki şaşkın Alice gibi, Uranüslülerin hiç beklenmeyen davranışlarına her zaman için hazır olmak zorundasınız. Yapı olarak genelde halim selim olan Kovalar gene de halka mal olmuş fikirlere karşı çıkmaktan zevk alırlar ve fırsat buldukça tutarsız davranışlarıyla, örf ve âdetlere daha bağlı insanlarda şok yaratmaktan gizli bir haz duyarlar. Bu normalde yumuşak konuşan nazik yaratıklar hiç beklenmeyen zamanlarda en şaşırtıcı sözler ve hareketlerle sizi elektrik çapmışa çevirebilirler. Tipik bir Uranüslü yan Albert Schwitzer, yarı Miki Maus' tur. Ayaklarına sandallar, çizmeler, bağlı ayakkabılar ya da mokasenler giyebilirler ama bunları uygun yerlere giyip giymediklerine pek aldırmazlar. O aklına estiği zaman çıplak ayakla çıkagelir ve siz O'na gülerken O da size güler. Kovalar, uyumlu olmayı reddettiklerini göstermek için, ekseriya bilerek ve isteyerek acaip şeyler yaparlar.

Bu hava burcunda doğan insanları sık sık arkadaş sözcüğünü kullanmalarından tanıyabilirsiniz. Kova burcu Franklin Roosevelt ocak başı sohbetlerine hep "Arkadaşlarım..."diye başlardı. Bir gönül ilişkisi sona ererken tipik Kova, "arkadaş kalamaz mıyız?" diye soracaktır. Kova ne yorgundur, ne de saf; ne heveslidir, ne de bıkkın. Sürekli denemeleri O'nun bir sonraki bilinmeyeni inceleme merakını uyandırabilir ve bu bir sonraki bilinmeyen de siz olabilirsiniz. Ya aklı sizden bir milyon mil uzaktaymış gibi görünen, ya da görünmeyen bir mikroskop altında sizi didik didik inceleyen kişi herhalde bir Kova'dır. Bütün bu hareketli, gurur okşayıcı meraktan sonra, O'nun sizinle olduğu kadar, köşedeki polisin, barmenin, kominin, gece kulübündeki şarkıcının ve o komik evde oturanların özel hayatlarıyla da aynı derin merakla ilgilendiğini anlayınca bozulabilirsiniz. Politika O'nu büyüler, spor aklını başından alır ve çocuklar büyük merakını uyandırır. Ama, atlar, otomobiller, yaşlı insanlar, tıptaki yeni buluşlar, yazarlar astronotlar, alkolikler, piyanolar ve dualar da öyle. Tabii, beyzboldan ve merhum Louis Armstrong'dan söz etmeğe hiç gerek yok. Bu kalabalığa katılmaya ve gururunuzu çöp sepetine atmağa razı olun, yoksa O'nun soğuk ve yalnız size ait olmayan yaklaşımı hiç kuşkusuz gururunuzu incitecektir.

Kova'nın gözlerindeki o acaip, uzak bakışa dikkat edin. Sanki sizin anlayamadığınız bir çeşit sihirli, esrarengiz bilgiler gizli. Kova gözleri, rüya ülkelerinde dolaşıyormuş gibi bir ifadeyle, tipik bir anlaşılmazlıkla doludur ve çoğunlukla (her zaman değil) mavi, yeşil ya da gri olurlar. Saçlar ekseriya düz ve yumuşak, san, kumral veya açık kahverengidir. Yüz beyaz ve boy genelde ortanın üstündedir. (Bununla birlikte, tabii ki soya çekim her burcun görünüşünü değiştirebilir.) Dikkat ederseniz, profilde göze çarpan bir asalet vardır. Uranüs yüzleri kalemle çizilmiş gibidir, altın paralar üstündeki Roma imparatorlarını hatırlatır. Gerçek Kovalar bir sorun üstünde düşünürken veya bir soru sorunca çoğunlukla başlarını eğerler. Baş hemen öne düşer ya da yana yatar ve sizin tepkinizi bekler. Tuhaftır ki, Uranüs'ün iki cinsliliğine bağlı olarak, erkeklerde geniş kalçalar gibi kadın özellikleri, kadınlarda da geniş omuzlar gibi erkek özellikleri görülür.

Özgürlüğü seven Uranüslüler son derece komik, aksi, özgün kendini beğenmiş ve bağımsız olabilirler. Ama, politik nazik, sevimli ve çekingen de olabilirler. Kova hemen çaresiz bir şekilde kalabalığın güvenliğini arar ve arkadaşlığa sığınır. Sonra da yalnızlığın karanlık, kasvetli büyüsüne düşecek ve kesin olarak yalnız kalmak isteyecektir. Ne var ki, ister kalabalığa karışsın, isterse yalnızlığa çekilsin, herkesinkinden derin ve hızlı olan keskin sezgisini muhafaza edecektir. Uranüs Kova'yı doğal olarak asi yapar. O, içgüdüsel olarak eski örf ve adetlerin yanlış olduğunu ve dünyanın, insanlığın şiddet yoluyla ve ihtilalci bir değişikliğe ihtiyacı olduğunu hisseder. (Buna karşın, eğer politikacıysa, zamanı gelmeden görüşlerini açıklamayacak ve stratejisini bozmayacak kadar akıllıdır.)

Buraya kadar, Kovaların her zaman durumları, arkadaşları ve yabancıları incelediklerini söyledik. En ufak bir incelik göstermeden, doğrudan özel duygularınızın kalbini nişan alan sorular sormaya başlaması rahatsız edici olabilir. Bilmecenin o kadar karışık almadığını anlayınca da sıkılmağa, Hattâ sinirlenmeğe başlar. Tam, dünyanın en önemli kişisi olduğunuza sizi inandırmışken, Kova'nın bu mikroskobik inceleme oyunundan sıkılıp başka bir ilginç kişiye dönüvermesin-den daha küçültücü bir şey olamaz. Acı verir,

Arkadaşlığa düşkünlüklerine karşın, yakın dostlarının sayısı fazla değildir, ilişkilerinde kaliteden çok fazlalık ararlar ve devamlı bir ilişkiye belli bir süreden daha fazla bağlı kaldıkları pek görülmez, ilerdeki köşe başında keşfedilecek o kadar çok şey vardır ki, tamamiyle bir iki arkadaşlığa bağlı kalamazlar. Kişiye önem vermeyen böyle bir insana duygusal bir yaklaşımda bulunmanın pek yaran yoktur. Ama O'nun kalbine hitap etmişseniz (bu salt duygusallıkla aynı şey değildir) bisikletinden inerek, dönüp ne kaçırdığını anlamaya gelecektir.

Uranüslüyü garip bir yalnızlık çevreler ve çoğunlukla insanlar tarafından yanlış anlaşılır. Çünkü insanlık henüz Kova Ütopyasını anlayacak düzeye erişmemiştir. Kova Burcu insanı gelecekte yaşadığı ve kısa sürelerle şimdiki zamana döndüğü için, dünyevi yaratıklara düpedüz kaçıkmış gibi görünebilir. Kova bunu hisseder, bu da onun başkalarından ayrı kalma duygusunu büsbütün derinleştirir. Ama başkalarının kendisine ayak uyduramaması, O'nun düşüncesine göre, geriye dönüş yapması için bir sebep olamaz. Böylece, biz zavallı ölümlüler orada ne aradığına şaşıp kalırken Ö, kendi yalnızlık bulutlan arasında dolaşır durur. Astroloji bize "Kova'nın düşünce düzeyine dünyanın elli yıl sonra erişeceğini" öğretir. Bu doğru olabilir, ancak Uranüslüyle biz diğer insanların bugün aramızda varolan anlaşmazlığı kesinlikle azaltmaz. Bu burç dahiler burcu olarak bilinir ve öyledir de.. Çünkü ünlülerin yüzde yetmişi ya Kova burcundan, ya da yükselen burcu Kova olanlardır, öte yandan akıl hastanelerine kapatılanların ya da sürekli bir psikiatrist tedavisine girenlerin çok büyük bir yüzdesi de gene Kova burcundan olanlardır. Dahilikle delilik arasında ince bir çizgi vardır, derler ya; Kova arkadaşlarınız da bazen hangi tarafta olduklarım merak etmenize neden olurlar. Bu karışıklık büyük ölçüde insanlığın kehanet sahiplerini küçümseme eğilimine bağlıdır. Bilinen sözler vardır; "Fulton'a ve buharlı gemisine güldüler," "Edison'un geri zekalı olduğuna sandılar," "Louis Pasteur'ü akıl hastanesine kapatmak istediler," gibi. Bunlar, sezgileri daha yüksek düşünce seviyesine ayarlanmış olanlara karşı materyalist dünyanın takındığı tavrı gösteren örneklerdir. Kovalar soğukluğun, pratikliğin ve eksantrik dengesizliğin garip bir karışımıdır. Akıl hastalarına karşı iç güdüsel bir yakınlık duydukları görülür. Hemen hemen her Kova'nın akıl hastalarını sakin bir şekilde konuşarak büyük ölçüde yatıştırdığı tuhaf bir gerçektir, isterik insanları ve korku içindeki çocukları sakinleştirmekte şaşılacak bir ustalık sahibidirler. Kendi yüzeysel görünümünün altında güçlükle gizleyebildiği çok bozuk sinir sistemi böylesine derin bir anlayışa neden olmaktadır.

Kova'nın çevreye bakış açısı o kadar geniştir ki, doğum haritasında başka gezegenlerden ciddi etkiler almadıkça, ön yargılı olanına pek rastlamazsınız. Böyle birine rastladığınız zaman kendisine ön yargılı olduğunu söyleyince derinden sarsılacaktır. Kardeşlik içgüdüsü o kadar güçlüdür ki, kırk yılda bir hoşgörüsüz davrandığı zaman, sadece bunun farkında olmamakla kalmaz, bu sözcükten de nefret eder. Genelde herkes O'nun kız ya da erkek kardeşidir. Sembolik kovasıyla zengin ve fakir çevrelerde dolaşarak kovasına bilgi sulan doldurup boşaltır, arada sırada kış uykusuna dalanlar müstesna. Ancak bunların da gizlenme devreleri uzun sürmez. Onu özleme fırsatım bulamadan, Kova tekrar dönüp toplum içkideki turlarını sürdürür. Yalnızlığa çekildiği zaman ö'riu rahatsız etmeye kalkışmayın sakın. Yalnız kalmak istediği zaman, yalnız kalmak istiyordur. Toplumdan bütün bütün çekilmez; aniden herkesin bilmediği bir telefon numarası almak gibi bir hevese kapılsa bile... Adresi değişmemiştir; kendisi de.., insanlardan asla uzun süre kopamaz. Siz O'nu aramazsanız çok geçmeden o gene her zamanki tetikte ve meraklı haliyle şehirde dolaşmağa başlayacaktır.

Kova'nın düşüncesini içtenlikle söylemesini bekleyebilirsiniz, ancak, sizin nasıl düşünmeniz ve kendi hayatının nasıl yaşamanız gerektiğini dikte etmeğe kalkışmaz. Buna karşılık, O'nun nasıl düşünmesi ve yaşaması gerektiğini söylemenize izin vermeye de yanaşmaz. Koç, Aslan ve ikizlerin aksine, fikirlerini başkalarına zorla kabul ettirmek hevesinde değildir. Kova felsefesine göre, herkesin kendi işi gücü, kendine has özlemleri vardır. Herkes kendi müziğine göre dans eder ve kişiliğe saygı gösterilmesi gerekir, ilginçtir ki, dünya Kova çağına doğru hareket ettiğine göre, yeni dönemin habercileri çiçek çocukları ve hipiler oluyor. Abartılı bir deyimle, bunlar düpedüz Kova ideallerini aksettirmektedir : Eşitlik -- kardeşlik — herkese sevgi — yaşa ve bırak yaşasın — gerçeği ara — deneyim — düşünmeye çekilmek.

Kova'nın bir amaç uğruna ateşli bir savaş verdiğini pek göremezsiniz. Kendi prensiplerince yaşar ve bununla yetinirler. Bırakın Koç, Akrep, Aslan ve Yay burcundakiler kılıçlarını çeksinler ve ezilmişleri kurtarmak için şanla şerefle savaşsınlar. Uranüslüler ihtilâlin sebebini araştırmak, insanların dertlerini dinlemek, karşılıklı anlayışı paylaşmakla, başka hiçbir şey yapamayacak kadar meşguldürler. Kova şiddetle değişime inanır ama şiddeti başkalarına bırakır, ö, ne manen ne de fizikçe korkaktır. Sadece savaşa göre ayarlanmamışım Farkında olmadan bir savaşa yakalanınca ya körü körüne kargaşaya katılır, ya da çatışmayı bitirmek için şartlara razı olur. Tepkisi önceden kestirilemez, ama kesin olan bir tek şey vardır. Ertesi gün de düşüncesi değişmeden eskisi gibi kalacaktır. Tartışma yeteneği olan herkes onunla en iyisini yapabilir, çünkü bir zekâ çatışmasında O'nun dikkati kolayca kestirme yola yönelir. Kova en iyi şapkası yanındayken savaşır. Şapkasını başına giydiği gibi gider. Bununla birlikte bir şeye kesin inanınca, gerçeğe saygı duyan kafası, çirkin çatışmalardan hoşlanmasa da, inancından bir santim bile sapmaz. Dünyanın bütün bağırıp çağırmaları ve manevi baskılan O'nu bağımsız fikirleriyle kendi yoluna gitmekten alıkoyamaz, çevresinde çepeçevre donanma fişekleri patlasa bile,, iki Kova Başkan» Abraham Lincoln ve Franklin Roosevelî bu prensibi kusursuz bir şekilde gözler önüne seren örneklerdir. Her ikisinde de fikirler aynı derecede orjinal ve çarpıcı şekilde herkesinkinden ayrıdır. Kişisel teorilerde saldırgan zorlamalar yoktur, ama gene de işbirliğinden yoksun kalınmasına ve zorlu muhalefete rağmen, zamanlarında çok köklü reformlar yapılmıştır,

Uranüslülerin sık sık düşmanca eleştirilere hedef olmalarının bir başka nedeni de, süprizlerle dolu olmalarıdır. Sizi batıya doğru yöneltip, sonra birden bire dönerek, hiçbir uyanda bulunmadan, doğuya doğru yürür giderler. Kova'nın, ne yapacağını size bildirmemek konusunda inatçı bir tutumu vardır. Bir arkadaşımın Şubat doğumlu babası, eşinin fırının çekmemesinden yakınmalarına haftalarca aldırmamıştı. Gazetesine kapanmış ve kadının çaresizlik içindeki şikâyetlerine kulaklarım tıkamıştı. Sonra birgün aniden bir kamyon yanaştı, hamallar yepyeni bir fırını kamyondan indirip, eşinin şaşkın bakışları altında mutfaktaki yerine yerleştirdiler. Oysa eşi O'ndan böyle bir davranış beklemeyi öğrenmiş olmalıydı.

Kova'nın insanlara güvenmesi kendiliğinden olmaz. Önce kafanızdan geçenleri ve hattâ mümkünse, sizin ruhunuzu öğrenmesi gerekir. Her sözünüzü, her hareketinizi inceleyen dikkati altında huzursuz olmak işten bile değildir. Bütün bunların bu dikkatli kafada ilerde kullanılmak üzere dosyalandığını hissedersiniz. Öyledir de. Zaman zaman hayal sisleri içine dalmış gitmiş gibi görünürse de buna inanmayın. Belki size kaç tane kirpiğiniz olduğunu söyleyebilir. Uranüslünün sizi yüzünüze bakarak değerlendireceğini asla beklemeyin. Doğal nezaketi Uranüs ışığını tepeden tırnağa üstünüzde parlatmasına hiçbir zaman engel olmaz. O yüzün ardında ne olduğunu bilmek ister ve bunu öğrenmek için bazı son derece sıkıntı verici sorular sorar. Ne var ki bir kez sizi kabul ettikten sonra size sadık kalacağını, en habis dedikodularla bile dostluğunun sarsılmayacağını bilmek sizi biraz rahatlatır. Gerçek dostu iseniz düşmanlarınızın kötü fısıltılarına inanmayacak, bununla birlikte kuşkusuz sırf merakından bunlara kulak verecektir. Şundan da emin olun ki, son analizini yaparak hakkınızdaki kararını kendisi verecektir.

Uranüs hastalıkları genelde dolaşım sistemine bağlıdır. Kovalar kışın soğuktan tir tir titrer, yazın da rutubetten yakınır dururlar. Duygulan olumsuz kanallara yönelmişse, damar genişlemesine ve yaşlılıklarında damar sertliklerine yatkındırlar. Bacaklarının, özellikle incik kemiklerinin ve bileklerinin kazaya uğraması olasılığı vardır. Bilek kemikleri çoğunlukla zayıftır ve dolaşım bozukluğuna bağlı olarak bacaklarda ağrılar olabilir. Sık sık boğaz ağrıları, bazen pek önemli olmayan kalp çarpıntıları olur. Tabii eğer doğum haritasında ciddi hastalıklar yoksa... Uranüslülerin bol temiz havaya, uykuya ve egzersize ihtiyaçları vardır, ama ne yazık ki bunların şifasından pek yararlanamazlar. Fazla temiz hava alamazlar, çünkü pencereleri kapatıp battaniyelere bürünürler ve gene de donuyorum diye şikayet ederler. Çok sık olarak, Uranüslülerin zihni faaliyetlerine asabi gerginliklerin eşlik etmesi, onları yeterince uyumaktan alıkoyar. Uyudukları zaman da aça-ip rüyalarla rahatsız olurlar. Egzersize gelince, Kova eğer komşu çocuklarıyla çelik çomak oynayarak küçük yaşlarda spor sevgisini geliştirmemişse, parmaklığın etrafında koşmanın dışında, O'nu çabuk hareket ettirmek oldukça zordur. Kafası sürekli çalışır, ama vücudu zorla itilmek ister. Olağanüstü bir durum olmazsa, çocuklukta Kova'nın sağlığı mükemmeldir. Uranüs yakınmalarının nedenini teşhis etmek imkânsızdır. Asıl dert yaşı ilerledikçe artan inatçılıkla başlar. Bu insanlar hipnoza son derece yatkındırlar. Çoğu bunu bilinçli olarak hisseder ve ne aşk ne de para için kendilerine hipnoz yapılmasına izin verirler. Oysa bu bir hatâdır. Çünkü iyi hipnoz yapan bir doktorun telkinleri onları sayısız korkularından başarıyla kurtarabilir. Bunlar elektrik tedavisine de son derece iyi cevap verirler ve bu da aynı derecede yararlı olur.

Kovalar dünyanın en iyi hafızasına sahip değillerdir, ama pek fazla hafızaya da ihtiyaçları yoktur, çünkü bir çeşit görünmez antenle öğrenmek istedikleri şeyleri sanki havadan kaparlar. Hiç bir zaman ihtiyaç duymayacakları bilgilerle ne diye akıllarını karıştırsınlar, nasıl olsa osmozlarıyla istedikleri her şeye erişip elde edebildikten sonra? Bunların alışverişten eve listedeki en önemli şeyleri alarak dönmeleri olasıdır. Çünkü, kendilerine göre pek de önemli olmayan şeyleri hatırlamak zahmetine katlanamazlar. Tipik bir kova efsanevi dalgın profesörün timsalidir. Öğleyin City Squire motelinin önünde karısıyla buluşmayı kararlaştıran birini tanıyorum. Ancak oraya erken gelmiş ve eski bir arkadaşına rastlamıştı. .(Kovalar her zaman eski arkadaşlarına rastlarlar, ister Afrika'da isterse Aleutian adalarında olsun, mutlaka tanıdıkları birini bulacaklardır.) Eşi gülerek yaklaşırken, Uranüslü arkadaşıyla derin bir sohbete dalmıştı... Eşi iyice yaklaşınca ona boş boş bakmış, nezaketle şapkasını çıkartıp selâm verdikten sonra dönüp arkadaşının koluna girmiş ve derin sohbetini sürdürerek caddeden aşağı yürüyüp gitmişti. Öfke ve düş kırıklığı içindeki kadıncağız yalnız ve unutulmuş bir halde o köşe başında kalakalmıştı.

Uranüsün konsantrasyon gücü korkunç olabilir. Aynı zamanda, çevrelerinde dönen işleri ve isterlerse, bunların arkasındakileri bir radar ekranı gibi kapma yetenekleri vardır. Hararetli bir tartışmaya kendilerini kaptırmışken, eğer radarlarını ona göre ayarlamayı akıllarına koymuşlarsa, odanın öbür yanında neler olup bittiğini hiç kaçırmadan tartışmayı sürdürebilirler. Bazen Kova'nın söylediğiniz bir şeye hiç dikkat etmediğine yeminler edebilirsiniz. Bir de bakarsınız ki, ertesi gün o söylediğiniz şeyi size teyp gibi aynen tekrarlıyor. Eşini caddenin üstünde tek başına bırakıp giden o dostum gibi bazen dalgınlığa kapılsa bile, Uranüslünün unutkan görünürken tepeden tırnağa bilgi edinme yeteneğini sakın küçümsemeyin.

Kova erkek ve kadının düşündükleri şeyler daima yarın için bir ipucudur. Uranüsün bilinmeyene kendini kaptırma ve mistik sırlan hiç uğraşmadan algılama konusundaki korkunç yeteneği O'na garip ve yüksek derecede bir ruhsal kehanet sezgisi sağlar. Daha telefonu çalmadan açan ve dahası, tek kelime konuşmadan hattın öbür ucunda kim olduğunu bilen birini tanıyorum. Abraham Lincoln kendi ölümü hakkında şaşırtıcı ayrıntılarla bazı şeyleri sezmişti. Hemen hemen her Kova'nın sizin içinizdeki özlemleri anlamasını sağlayan eşsiz bir hassasiyeti vardır. Hiç konuşmadan, sizin bile farkında olmadığınız ruhunuzun derinliklerindeki bir ihtiyacınızı anlar. Kova, bu sihirli anteni kullanarak görünmeyen bir elektrik akımıyla kendi düşüncelerini de karşısındakine geçirebilir. Telefonda konuşurken uzun bir sessizlik olunca, siz O'nun uyuduğunu sanırken, O bir takım titreşimler göndermekte ve almakta olabilir. Bazı Kovaların telgraf çekmek için telgraf makinesine ihtiyaçları yoktur.

Kovalar idealist olmakla iyi puan alırlar; ama, gerçek idealizm kusursuz sadakati ve iyimserliği içerdiği için, belki de bu iyi puanlar biraz fazladır. Uranüslü, kaybedilmiş davalarla uzun süre kendini aldatmayacak kadar akıllıdır. O, arzulanan şeylerin çoğunun, çok yakından incelediği ve halâ çok sevdiği gök kuşağı gibi hayal ürünü olduğunu bilir. Gelenek, görenek ve otorite O'nu hiç etkilemez. Bunlara kibarca saygı gösterirse de, bunlar O'nun aldatıcı, çarpık ve mantık dışı durumları açığa çıkarma yolundaki önüne geçilmez hevesine engel olmaz.

.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
07-23-2007 06:35 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yaren Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 239
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #3
RE: kova burcu ve özellikleri
Kova Burcunun Özellikleri

(ocak 20 - şubat 18 / Aquarius)


İdareci gezegeni: Satürn, Uranüs

Elemanı: Hava

Karakteri: Sabit

Cinsiyeti: Erkek

Uğurlu günü: Cumartesi

Uğurlu sayısı: 8

Uğurlu rengi: Açık Mavi

Uğurlu taşı: Ametist,Yeşim

İdare Ettiği Organ:Diz altı bacak, pankreas

Olumlu Özellikleri:Orjinallik ve bilgi açlığı

Olumsuz Özellikleri:Her zaman özel olmak ihtiyacı

Anlaştığı burçlar: İkizler, Terazi,

Anlaşamadığı burçlar: Boğa, Başak,

Zıt burcu: Aslan (Zıtlaşarak anlaşır)

Kova burcu tipleri iki farklı gezegenin etkisinde bulunurlar. Satürn ve Uranüs. Bu nedenle iki hatta üç tip Kova’ya rastlamak mümkündür.

Satürn tipleri Uranüs tiplerinden çok daha farklı bir görünüm ve davranış sergilerler.

Bazı durumlarda hem Uranüs, hem de Satürn etkisinin birlikte bulunduğu tipler vardır. Şayet Satürn ve Uranüs’ün olumlu özelliklerini kendilerinde toplamışlarsa, bu çok iyi bir durumdur ve bu tipler genellikle bilim insanı olurlar.

İster Satürn, ister Uranüs etkisinde doğmuş olsun bir Kova’nın en belirgin özelliği özgür, barışçı, birleştirici ve ekip çalışmalarında yüksek bir anlayış sergilemesidir.

Uranüs’ün çocukları alışılmışın dışında zekâlarıyla hemen göze çarpan bir kişiliğe sahiptirler. Dış görünümlerinden davranışlarına kadar son derece farklı ve özeldirler.

Neredeyse bir kedi kadar meraklı ve yüksek bir dikkate sahip oldukları için hemen her şeyi öğrenmeye çalışırlar. Ve öğrenirler de… Örneğin, bulundukları ortam içinde aynı zamanda birden fazla konuyu farklı kişiler aralarında konuşurken hemen hepsine birden hakim olabilirler. Yeter ki, ilgilerini çeken bir aday olsun.

Merak, dikkat ve hızlı çalışan zihinleri hemen hiçbir şeyi atlamaz. Zekâsına ve bilgisine güvenir. Bazen bu konuda aşırıya kaçıp işi kendini beğenmeye kadar vardırabilir.

Kova’lar hemen her konuya merak duyabilirler. İnsan davranışlarından hayvanların hareketlerine kadar neden niçinleri merak ederler.

Uranüs’ün etkisinde olanlar yenilikçi ve değişikliklerden hoşlanırken Satürn’ün etkisinde olanlar geçmişe bağlılık gösteren bir tutum içindedirler.

Ancak ister Uranüs, ister Satürn etkisinde olsunlar hemen hepsinde ortak olan özellik doğa ve insan sevgilerinin son derece gelişmiş olmasıdır. Tutkulu bir aşk yerine bütün evreni kucaklayan bir sevgiyle doludurlar.

Bütün tiplerinde görülen diğer bir özellik ise, hedeflerine ulaşabilmeleri için her şeyi göze alabilecek bir yapıya sahip olmalarıdır. Bir Kova’nın ulaşmak istediği bir amaç varsa (her zaman vardır) ve isterse bu amaç herkese ulaşılmaz görünsün, o yılmadan sonuna kadar uğraşır ve sonunda mutlaka ulaşır.

Zodyağın hiçbir burcu Kovalar gibi hedeflerinin peşinden ne olursa olsun koşmaz. Hatta, çılgınca görünen hedefleri bile olabilir ve bunlara da ulaşmayı başarırlar.

Fakat, hedefine ulaştıktan sonra ne yapacağı hiç kimse tarafından bilinemez. Çünkü, bir Kova için önemli olan hedefe varmaktır. Vardıktan sonra peşinde koştuğu şey önemini tamamen yitirebilir ve başka hedeflerin peşinden koşmaya hazır hale gelebilir.

Bu durumu hiçbir zaman “maymun iştahlı”lıkla değerlendirmeyin. Çünkü, hedefe ulaşmak, bir Kova için sadece bir araçtır. Amacı ise, daima yeni bir şeyler öğrenmek. Hedefe ulaştığı anda öğreneceği her şeyi öğrenmiş olur ve artık anlamı kalmaz.

GELECEKTE YAŞAYAN KOVALAR

Bir Kova için öğrenilen, doğa yasaları veya bir motorun işleyiş mekanizması olabileceği gibi “insan” da olabilir. Ve bir Kova için etrafında gördüğü her şey öğrenilecek şeylerdir. Özellikle de ulaşılmaz görünen, kimsenin aklına gelmeyen, hayal edilmeyen ne varsa, bir Kova bunu görür, merak eder, inceler ve öğrenir.

Tabii bunun sonucunda etrafında bulunan herkesten daha ileride bir düşünceye sahip olur. Açıkçası Kovalar bulundukları zamanın daima ilerisinde yaşarlar. Yani “gelecekte…”

Bir Kova için yeni bir şey yoktur. O çok daha önceden mutlaka düşünmüş ve üzerinde inceleme yapmıştır. Tabii bu durum şaşırtıcıdır. Fakat, bir Kova ile birlikteyseniz şaşırmaya hazırlıklı olmanız gerekir.

Çünkü, o etrafındaki insanları şaşırtmak için yapmaz. Fakat ne yapacağı da hiçbir zaman belli olmaz. Onun varlığı zaten şaşkınlık uyandırıcı bir şeydir. Tabii bütün bu tarifleri Uranüs’ün yönettiği Kovalar için söylüyorum.

Satürn’ün yönettiği Kovalar ise, çok daha farklı bir tavır içinde bulunurlar. Mesela Uranüs’ün etkisindeki bir Kova gibi insanı hayretler içinde bırakmaz. Onlar çok daha kararlı, dingin ve düzenlidir. Başkalarına acayip gelecek davranışlarda bulunmaz ve tuhaf kılık kıyafetleriyle dikkat çekmezler.

Fakat, sonuç olarak onlar da bir Kova’dır ve güçlü sezgileriyle baktıkları anda kavrarlar. Kavrayamadıkları zaman öylesine fütursuz ve direk sorular sorarlar ki, içini dışına çıkartıp ne olduğunu anlamaları sadece birkaç dakikalarını alır. Tabii anladıkları anda da sıkılırlar.

Ancak, Satürn’ün yönettiği Kovalar sıkıntılarını belli etmeyecek, ağırbaşlı ve sükunetle izlemeye devam edecektir. Uranüs etkisinde bulunanlardan farklı olarak tutucu bir tarafları vardır.

Geleneklere ve inandıkları fikre bağlı bir tavır içinde davranırlar. Hoş gerçi bir Uranüs’ün yönettiği Kova da, fikirlerinin etrafında dönüp durabilir ve bu yüzden zihni kitlenebilir.

İster Satürn etkisinde olsun, ister Uranüs etkisinde, bir Kova bulunduğu zamanın ötesinde yaşar ve bulunduğu yere küçük, kısa inişler yapar. İşte o anda yakalamayı başarırsanız etrafına bakınırken onu çok garip bulabilirsiniz. Ve o da sizin ona anlaşılmaz nazarlarla baktığınızı sezinleyecek ve çevresindekileri daha da tuhaf bulup anlayamayacaktır.

İşte o dakikada hemen kaçmak isteyebilir. Kendi dünyasına çekilip araştırmalarına dalmak için dayanılmaz bir istek duyacak ve yalnızlığı tercih edecektir.

Bir Kova’nın kendi dünyasına çekilmesi, bir Yengeç gibi değildir. Aklın sınırlarını zorlayan konulara balıklama dalsa bile o bir gerçekçidir. Bir Yengeç gibi hayallerden oluşturduğu dünyayı gerçekmiş gibi yaşamaz. Bulutların üstünde dolaşsa bile bulut olduğunu bilir. Kararlı, inatçı ve dediğim dedik bir tavır içinde bulunsa bile bir Kova asla önyargılı değildir. (Doğum haritasında başka bir etki yoksa.) İncelemeden peşin hüküm vermez. Hem de kim ne derse desin. Bizzat kendisi araştırır ve bir hükme varır. İşte bundan sonra artık düşüncesi hiçbir şekilde değişmez. Şartlar ne ortam farklı davranmasına neden olabilir ve o da sıkıldığı için farklı davranabilir.

Fakat, kafasındaki düşünce gene aynı kalacak ve bir sonraki gün düşündüğünü uygulamaya devam edecektir. Çünkü bir Kova hemen karar vermez ve keskin zekâsının süzgecinden geçirmeden tek bir adım bile atmaz.

Dünyayı ve her şeyi değiştirmeye çalışan Kova’lar kafalarının içinde oluşmakta olan fikri pekiştirecek bilgilerle donanmışlarsa ve hele bir de bu bir kişiyle ilgiliyse, hiçbir güç o fikri kafasından söküp atamaz. Evrensel sevgiyle dolu Kovalar’ın tek tek insanları aynı güçle sevdikleri pek söylenemez. Herkes kardeşi olabilir, fakat genelde insanların değişmesi gerektiğine inanır.

Full Time Şerefsiz Olacağına,Part Time İnsan OL......
08-09-2007 12:12 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #4
Cvp: kova burcu ve özellikleri
Kova Burcu ( Aguarius ) 21 Ocak_19 Şubat

Yöneticisi: Satürn ve Uranüs
Güçlü: Yok
Zararlı: Güneş
Düşük: Pluto
Elementi: hava
Niteliği: Sabit
Karakteristiği: Sıcak ve nemli
Cinsiyeti: Erkek
Huyu: Sıcakkanlı( iyimser )
Sembolü: Dalga çizgileri sonsuzlukta yok olan sürekli bir hareketi simgeler.
Fiziksel Bağlantıları: Dizaltı bacak, pankreas.
Arketipi: Bilge abdal
Motivasyonu: Orijinallik ve bilgi açlığı
Yaşamdaki işi: Eskileri alt ederek dünyaya yenilikler getirmek.
Modelleri: Büyük hümanistler,filozoflar, reformcular ve rasyonalistler.
Mevsimsel Bağlantıları: Serin, berrak, durgun kış mevsimi ve karnaval zamanı.
Gölgesi: Lunatik, deli,yalnız, eksantrik.
Açlığı: Ütopya veya stoacı bir sükunet.
Kusuru: Her zaman öznel olmak ihtiyacı.
Yönlendiren Prensibi: ( Hiç bir şeyi bilmediğimi ) biliyorum.
Mitolojik Bağlantıları: Ganymede, tanrıların kupa taşıyıcısı.


Temel Düşüncesi

Kova burcu, yenilerini getirmek için eski değerleri yıkar. İşveren ile işçi cinsler, ırklar, değişik kültürler, vb. arasında eşitlik sağlamak için sınıf ayrımlarını siler. Ütopya gerçekleştirmek, bireyin özgürlüğü ve kemikleşmiş yapıları yıkmak ile ilgilidir. Ortaçağda, bu ilke gerçeği söyleme yetkisine sahip olan tek insan yani saray soytarısı, tarafından dile getirilirdi. Kova burcunu yöneten Uranüs planetinin keşfedilmesinden kısa bir süre sonra gerçekleşen Fransız Devriminden bu yana, onun ilkeleri yani özgürlük, eşitlik, kardeşlik herkesin diline yerleşmiştir. Kova’nın olağanüstü soyutlama yeteneği vardır, her ieyi yukarıda tarafsız bir noktadan görme eğilimindedir ve hayal gücü ile yaratıcılığı çok gelişmiştir.


Davranışları

Güçlü Yönleri: Düşünceli insan. Bağımsızlığı amaçlar. Tüm sınırlamalardan ve yasaklardan kurtulmak ister.Kendi benliğini daima kitlelerden ayrı tutar ve kişisel özelliklerini vurgular. Dikkatli değerlendirmelerden sonra, bilinçli bir şekilde zekice ve azimle çalışır.

Problemli Alanı: İçine kapanık birey. Ego zayıflığı ve üstesinden gelemediği aşağılık duygusu onu tehlikeli telafi yollarına sürükleyebilir. Ne yapacağı belli olmayan, biraz deli birisidir. Kararlı olmakta, bütünleşmekte, bağlanmakta veya tabi olmakta zorlanır.


Düşünceleri

Güçlü Yönleri: Perspektif sahibi gözlemci. Olayları açık nesnel bir şekilde görmekten, durumları iyice değerlendirmekten, uzun vadeli planlar yapmaktan ve kuşbakışı dahice fikirler geliştirmekten hoşlanır. Orijinal, zeki, hayal gücü kuvvetli, çabuk kavrayan tuhaf ve objektiftir. Rasyonel ve uzaklara dalan bir kafası vardır.

Problemli Alanı: Koltuk filozofu. Dünyanın ağırlığından kopuk, entelektüel kavramlarda kaybolmuştur. Tüm dünyayı kafasında taşır. Ama bu fikirleri eyleme geçirmek veya yapılabilirliğini değerlendirmek için çaba göstermez.



Duyguları

Güçlü Yönleri: Arkadaş. Tarafsız, sempatik ve hoşsohbet. Hissetmekte zorlanır. Duygularını dostça, soğukkanlı ve mesafeli bir tavırla saklar. Bağlanmak istemez, yalnızlığı tercih eder. Çeşitlilik sevgisi yüzünden kalıcı ilişkiler kurmaktan kaçınır.

Problemli Alanı: Soyutlanmış Birey. Özel haklara sahip olduğuna inanan, olağandışı ve yanlış anlaşılan insan. Ne pahasına olursa olsun aykırı tavırlar sergiler. Kendini kaybedebileceği derin duygulardan korkar. Yalnız ve soyutlanmış olmasının nedeni,mesafeli, kontrollü, ve soğuk davranmasıdır.


Tipik Uğraşı Alanları

Yaratıcılığa ve hareket özgürlüğüne olanak sağlayan işler: reklamcılık ve halkla ilişkiler. Son teknolojinin yeni gelişmelerin ve buluşların uygulandığı alanlar. Ön görüşlülüğün gerektiği fütüristlik ve astroloji gibi meslekler. Açıklaması güç olan yolları veya yeni yöntemleri benimseyen bilim adamları ( alternatif tıp ve homeopati gibi )

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
10-29-2007 09:07 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #5
RE: kova burcu ve özellikleri
http://www.boyutpedia.com/default.aspx?I...Collection

Kim bu kovalar? Tıklayın...

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
12-01-2007 04:07 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gizem kara Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 328
Üyelik Tarihi: Apr 2008

Rep Puanı: 3

Mesaj: #6
RE: Kova Burcu ve Özellikleri
meraba ben yeni katıldım aranıza astrolojiye merakım çocuklutan beri var ama yüzeyseldi son iki senedir fazlaca araştırmaya okumaya çalışıyorum ve gittikcede merakla öğrenmeyeanlamaya başladım. iki ay önce sitenize rastladım ve okumadığım konu mesaj kalmadı neyse,bana bilmediklerimde ve anlamadıklarımda yardımcı olursanız seinirim
04-25-2008 08:11 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
SoL@RÎ$ Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 197
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 2

Mesaj: #7
Cvp: Kova Burcu ve Özellikleri
Kova Burcuna Göre Diyet&Fitness
Hava elementine ait olan Kova burcu insanlarının metabolizması oldukça hızlıdır.Düşünceleri, idealleri ve beyni çok ön planda olan Kova, kendi fiziksel şikayetlerinde bile çok şaşırır.Bedensel olarak en zayıf noktası bilekleri olan Kova burcu insanının, bu bölgeyi güçlendirmek için jimnastik, kayak ve yürüyüş yapması uygundur.Diğer zayıf bir alan da dolaşım ve kardiyak sistemlerdir.Dolayısıyla kan dolaşımını düzenleyici, areobik egzersizleri ve masaj Kova için idealdir.Diğer yandan vücut ısısını korumak da dolaşım sisteminin etkinliği açısından öneme sahiptir.Teknolojiye yatkınlığı ve merakı olan Kova, bu tür aletlerle yapabileceği sporları tercih eder.En azından evde video kasetlerle, televizyonun karşısında yapabileceği egzersizler Kova için çok daha keyif vericidir.Ancak değişikliğe olan merakı farklı deneyimler ihtiyacını da doğurur.Yapmayı sevdiği şeylere öylesine konsantre olur ki, yemek yemeği unutarak, öğün atlayabilir.Bu düzensiz beslenme şekli ve atıştırma alışkanlığı yüzünden Kova’nın da kilo alması olasılığı vardır.Çağa ayak uydurmayı seven Kova, yeni beslenme metotlarını, egzersiz biçimlerini uygulamakta da öncüdür.Sosyal bir burç olduğu için insanlarla birarada olmak Kova’yı mutlu eder.Enteresan ve herkesin seçmediği spor dalları, özellikle de ekip çalışması, takım ruhu gerektiriyorsa, Kova’nın gündemine girer.Beslenmesinde genellikle kalsiyum ve şeker eksikliği görülen Kova, zaman zaman hipoglisemiden şikayet eder.Bu şikayet ileriki yaşlarda şeker hastalığının ve dolayısıyla da kilonun habercisi olabilir.Zayıflama rejimlerinde ve günlük hayatın düzensiz beslenme şeklini desteklemek için, Kova’nın muhakkak vitamin alması gereklidir.Eser elementler, bira mayası ve fruktoz desteği aldığı zaman çok daha kolay kilo verebilir.Zayıflamak için en ideal diyet şekli düşük kalori tüketimine dayanan rejimlerdir.Ayrıca rejim esnasında psikolojik destek alabileceği bir uzmanla görüşmesi ya da aynı amacı paylaşan bir grubun içinde olmak şansını arttırır.

alıntı

<3<3<3<3 Değişmeyen Tek Şey "" Degişimin"" Kendisidir <3<3<3<3


ємѕαℓѕiz ∂üşℓєя ask
12-01-2008 08:49 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #8
Cvp: Kova Burcu ve Özellikleri
Kova burcu insanı iddialı, bağımsız, yapıcı, orijinal ve yaratıcıdır. Ayrıca insancıl, arkadaş canlısı, iradeli, ileri görüşlü, devrimci ruhlu ve ülkücü bir karaktere sahip olur. Hava grubu özellikleri olarak entelektüellik, zihin canlılığı, düşünce alışverişi ve canlı insan ilişkileri göze çarpar. Değişmez grubun özelliklerinden amacına ulaşmakta kararlı tutumu ile kendini gösterir. Yönetici gezegeni Uranüs beklenilmeyenin ve değişimin, buluşların ve bilimin gezegenidir. Uranüs ani değişimler ve fırsatlar getirir. Sanat ve bilimde olsun insan yeteneklerini ateşleyerek yaratıcılığı meydana çıkartır. Alışılmışın dışında davranan, yenilikler üreten, özgün düşünceler çıkartan, renkli ve çarpıcı insanların haritalarında Uranüs çok güçlü bir konumdadır. Kova burcu kişileri insanlık sevgileriyle tanımlanır. Dünyanın geleceği ve daha iyi bir yer durumuna getirilmesi ile ilgilenirler. Burcun ikinci yöneticisi Satürn kararlılık, sabır ve irade göstergesidir. Bu iki gezegen birlikte etkileyerek Kova insanına eşsiz özellikler kazandırır. Burca “dahiler burcu” denmesinin nedeni bu etkilerin sonucudur.

Kova burcu insanı bağımsızlığına çok düşkündür. Bu konuda aşırı olması yaşam temaslarında bazen sert karışıklıklara neden olur. Bu nedenle Kova’ların en fazla bu yönlerini düzeltmeleri gerekir. Kova kişisi için işi ve mesleği de önem taşır. Bu burcun insanları sevdikleri işlerde ve alanlarda daha başarılı olurlar. Çoğunlukla para kazanmak asıl amaç değildir. Maddeye çok fazla önem vermezler. Para konusunda kayıtsız oldukları gibi ellerindeki parayı da kolayca harcayabilirler. Bu insanlar zamana uymasını bilen, modern ve kafaları yeniliklerle dolu kişilerdir. Bazen yenilik yarışında aşırılığa kaçtıkları görülebilir. Onlar insanlığı seven tipler olduklarından dünyaya dost gözlerle bakarlar. Herkesi ayrı ayrı analiz etmeye meyilli olurlar. Çok ünlü birisi ile kimsenin aldırmadığı birine aynı ilgiyi gösterebilirler. Kişilik sahibi olmaya önem verirler. Konuşmaları çok etkili ve yetenekli olduğundan başkalarını kolayca etkilemeleri mümkündür. Haritada çok sert etkiler yoksa hile, yalan ve dolan onlara göre değildir. Önce dürüstlüğe prim verirler. Yalnız ender olarak bu burçtan istediği kimseleri kolaylıkla kandıran tipler de çıkabilir. Onlar da akıllıdır fakat aklını kötü yolda kullanırlar. Bu durum haritada ki sert etkilere bağlı olarak gelişir.

Nazik, bilgili, görgülü ve öteki insanlara saygı göstermesini bilen insanlar olduklarından toplumda itibar görürler ve inanırlar. Züppelik, kibir ve başkalarını aşağı görenlerden nefret ederler. Böyle sevilen ve aranılan insanların bazen yalnızlık istedikleri de görülür. Çok hareketli bir yaşamları olduğu halde Kova’lar yuvalarına da düşkün olurlar. Yuva, onlara huzur veren, dinlendiren ve rahat ettiren yerdir. Evlerinde her şey düzenli, temiz ve yerli yerindedir. Kovalar idealist burçlar grubuna girerler ve özellikle seks ile bağlantıları yoktur. Kova’nın dış görünüşü dostçadır ve hümanist bir dostluk, aşk ve paranın yerini almıştır. Bu nedenle evlilikte kafa dostluğuna önem verirler. Kova burcu vücudun kan dolaşımını ve ayak bileklerini yönetir. Hastalandıklarında hastalığın niteliğini kafası sayesinde iyi kavradığından, hem akıllı hem de uysal bir hasta olurlar. Genellikle yaşlanıncaya kadar kendilerine iyi bakarlar ve sağlıklı yaşarlar.

(astromistik.com)

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
12-22-2008 03:15 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #9
Cvp: Kova Burcu ve Özellikleri
Bireyliğin geliştirilmesi - Kova'nın hedefi budur.

Kova toplumun kendisiyle ilgili beklenti ve planlarını kendi gerçek bireyliğinden ayırmak, kendi hayatını yaşama hakkını savunmak için hiç bir desteğe ihtiyaç duymadan dünyanın önünde durmak ister.

Kova'nın kaynağı dehası ve inatçılığıdır. Deha yeniyi öğretilmeyen yollarla düşünebilme yeteneğidir. Ve Kova bu yetenekle donatılmıştır. Farklı düşünür. Ana akım dışındaki düşünce alanları onu mıknatıs gibi çeker. En ölümcül düşmanı kabile içgüdüsüdür. Kova pederşahi hiyerarşilere karşı içgüdüsel bir güvensizlikle doğar.

Tek stratejisi taviz vermeden kişisel özgürlüğünü ve bireyliğini korumaktır. Kova kimse onunla aynı fikirde olmasa bile, seçimlerinin doğru olduğundan emindir. Kendisine doğru uzanmış suçlayıcı parmaklara inatçılığı ile karşı durur.

Aynı inatçılığı onun gölgesidir. Kendi hayatını biçimlendirmek konusunda direneceğine, geleneksel rolü izler. Ve mevcut özgürlük duygularını daha güvenli görünen arenalarda sergiler. Dahi yok olur. Diğer gölgesi olan sembolik isyan başlar. Bireyliğini ve olağandışı deneyimler yaşama hakkını savunacağına, bu enerjiyi anlamsız tuhaf davranışları savunarak harcar. Bireyliği gelişmeyince bu eksantrikliklerin arkasına gittikçe daha çok saklanır. Suni öz güvenine karşın, mesafeli, hatta belki soğuk gözlerin altında boşluk ve kayıp bir insan bulunur.

Öğrenmesi gereken; gerçek gereksinmelerini ve dünyadaki gerçek amacını belirlemek, kabul edilme arzusu ve sosyalleşme uğruna bireyliğinden taviz vermeden kendini ifade etmektir.

Ayşem Aksoy

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
01-01-2009 05:42 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #10
Cvp: Kova Burcu ve Özellikleri
Doğum Günlerine göre Kovalar:

Burçlar kuşağında koşturan Güneş, her gün 1° ilerler. Her burç yaklaşık otuz gün sürer. Otuz günlük parçaları, on günlük devreler halinde incelediğinizde, kişiliğinizin ana temalarını anlayabilirsiniz. Kova’nın ilk on gününde doğduysanız, Kova’nın özelliklerini yoğun taşıyacaksınız. Eğer doğum tarihiniz ikinci on güne rastlıyorsa, Hava grubunda sıralamada Kova’dan sonra gelen burç İkizler’in özelliklerini de yansıtacaksınız. Son on gün içinde doğduysanız Hava’nın üçüncü burcu Terazi’nin karakteristik davranışlarını sergileyeceksiniz.

1. DEKANAT

(21 Ocak - 30 Ocak)
Tam bir Kova. Uranüs hâkimiyeti baskın. Bu dekanatta doğanlar mümkün olduğunca çok tecrübe edinebilmek için ellerinden geleni yaparlar. Toplumu değiştirmek, iyileştirmek için çaba harcarlar. Doğayı ve insanı anlamaya çalışırlar. Genellikle sevecen, dost canlısı, adalet ve vicdan duyguları çok gelişmiş insanlardır.

2. DEKANAT

(31 Ocak - 8 şubat)
Kova’nın özellikleri, İkizler’in hareketliliği ile daha da enerjikleşir. Uranüs kadar Merkür de hâkimiyetini egemenleştirir.Bu dönemde doğanlar çok yoğun entelektüelfaaliyetler içinde olurlar. Basın-yayın, televizyon, reklamcılık gibi alanlarda çok başarılı olabilirler. Akademik kariyer de bu kişiler için çok uygundur.

3. DEKANAT

(9 şubat - 18 şubat)
Kova, Terazi’nin entelektüelliği ile sosyalleşmeye başlar. Venüs, Uranüs’le birlikte Kovalar’ın karizmasını yükseltir. Biraz soğuk görünüşlü olabilirler; aslında en az diğer Kovalar kadar sevecen ve dost canlısıdır. Kendilerini, insanlık için çok önemli olduğuna inandıkları bir konuya adayabilirler. Sanata karşı ilgi ve yetenekleri vardır.
Yazar olabilirler.


.boyutpedia.com
01-05-2009 09:50 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Kova Burcu Vurgusu ve Ünlüleri astrosohbet 10 27,314 04-18-2020 05:17 PM
Son Mesaj: Merau
  Kova Erkeği qulsah 38 52,256 02-20-2015 11:06 PM
Son Mesaj: Екетарина
  Kova Burcu ve Kova'nın Bilinmeyen Yüzü Yakamoz 0 4,454 02-06-2015 02:41 AM
Son Mesaj: Yakamoz
  Gücün Karanlık Tarafı : Kova raisisset 8 13,085 08-02-2012 08:11 PM
Son Mesaj: SeRDaL
  Kova Kadını yaren 24 31,311 07-16-2012 12:55 PM
Son Mesaj: ekinoks
  Kova Burcunun 10 Temel Özelliği Jackal 0 5,359 05-05-2012 11:25 PM
Son Mesaj: Jackal
  Kova Burcunda Güneş Tutulması Angel 1 5,116 02-15-2012 07:02 AM
Son Mesaj: Mavisahram
  Kova'lar ve Edebiyat Derin 2 4,261 02-20-2011 02:57 PM
Son Mesaj: aeon
  Kova Burcu ve Psikopataloji Derin 8 11,706 01-24-2011 03:11 PM
Son Mesaj: Félicé
  Su Taşıyıcısı Kova Derin 2 5,026 11-24-2010 08:39 PM
Son Mesaj: Derin

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir