Değerlendir:
  • 26 Oy - 3.08 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Terazi Burcu ve Özellikleri
Yazar Mesaj
ay_se Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 226
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #1
Terazi Burcu ve Özellikleri
Elementi : Hava

Özelligi : Dogrucu

Yönetici Gezegeni : Venüs

Metali : Bakir

Ugurlu Günü : Cuma

Ugurlu Sayisi : 6

Ugurlu Tasi : Opal

Ugurlu Renkleri : Açik pembe, mavi, turkuaz

Ugurlu Çiçekleri : Unutma beni, pembe krizantem

Ugurlu Kokulari : Gardenya, yasemin, orkide

Ugurlu Müzik : Romantik parçalar

En Belirli Özelligi : Saygi

En Büyük Ideali : Mükemmel dostluk

En Büyük Hatasi : Kendini begenme

En Büyük Arzusu : Degerinin bilinmesi

En Büyük Yetenegi : Ticaret ve alisveris





Terazi'ler kaba olmaktan nefret ederler. Onlar son derece zekidir ve ayni zamanda inanilmaz derecede saf ve kolay aldatilir insanlardir. Konusmaktan kulaklarinizi sagir ederler, ancak kendileri de çok iyi dinleyicilerdir.

Nadiren telas ve acele ederler. Terazi'nin amaci denge saglamaktir. O dengeli olmasinin yani sira kimi zaman, sinir bozucu, kavgaci, inatçi, huzursuz, üzüntülü, saskin bir insan olabilir.

Kadinlar hemen hemen hiç degismez sekilde güzel, erkekler de genellikle yakisiklidir. Yüzünde yumusak, beyaz bulut gibi bir tebessüm olmayan Terazi'ye asla rastlayamazsiniz.

Bu insanlar uyum ararlar; ancak buna ragmen pekçogu gereginden fazla yiyerek, içerek ve ask yaparak bütün dengeyi altüst ederler ve böylece uyum konusu da bir yana atilmis olur.

Taskin bir duygusallikla aglayabilir, sonra birden bire alayci biri olurlar, sonra da bahardaki ilk ardiç kusu kadar parlak ve neseli biri olup çikarlar. Bu asla Terazi'nin çift karakterli oldugunu göstermez. Terazi'lerin duygularinda derin bir zenginlik vardir.

Ruh sagliklarini iç güdüleriyle, ruhsal ve fiziksel sagliklarini iyi korurlar.

Terazi'nin karakteri esit ölçülerde iyilik, kibarlik, kötü bir kavgacilik, boyun egmeyen bir inatçilik, filozofça bir mantik ve kararsizliktan olmustur.

Tüm sürekli, mantikli tartismalar boyunca Terazi hep adil kalmaya çalisacaktir. Bütün tartismalar sirasinda olumlu bir insani bile çileden çikarabilir. Bu davranis Terazi'nin kendisini de bir kararsizliga sürükleyebilir. O'nun bütün taraflari görme, sinirleri yatistirma ve öfkeli insanlari sakinlestirme yetenegi kendisini iyi arabulucu yapabilir.

Karar verirken aceleye getirilmekten ve itilmekten de hiç hoslanmazlar. Onlar is konusunda son derece dürüsttürler ve hiç dikkatsiz davranmazlar. Sanatin etkisinde kalmayan Terazi'ye çok az rastlanir. Onun parlak zekasi ve sevgiyle dolu kalbi arasinda kusursuz bir uyum vardir.

feryadıma şahit gökteki tüm yıldızlar.
06-14-2007 07:58 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yaren Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 239
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #2
RE: terazi burcu ve özellikleri
Terazi Burcunun özellikleri

(eylül 23 - ekim 23 / Libra)

İdareci Gezegeni: Venüs

Elemanı: Hava

Karakter: Öncü

Cinsiyeti: Erkek

Uğurlu Gün: Cuma

Uğurlu Sayı: 7

Uğurlu Rengi: Camgöbeği

Uğurlu Taşı: Jasper, Akvamaren

İdare Ettiği Organ: Böbrekler, Mesane ve cilt

Olumlu Özellikleri: Kültürlü, uyumlu, çekici, sevgi dolu, candan, zarif, iyi niyetli, güzelliğe düşkünlük, platonik duygular, siyasi konulardan hoşlanma, tarafsız kalmak, ortaklık anlayışı.

Olumsuz Özellikleri: Hayati konularda kararsızlık, dengesizlik, katı tavırlanış, aşırı ciddi ve sert davranışlar

Anlaştığı Burçları: İkizler, Kova, Aslan, Yay

Anlaşamadığı Burçlar: Yengeç, Oğlak

Zıt Burcu: Koç (Zıtlaşarak anlaşır)

Teraziler, içsel dengeyi yakalayabildikleri zaman (Öyle olduklarını iddia ederler) enerjilerini yapıcı bir biçimde kullanmayı başarabilirler. Böylece çevrelerinde bulunan herkesi de etkileyebilir ve uyumlu olmaya yöneltici bir biçimde yönlendirebilirler.

Terazilerin gökyüzünden yeryüzünü seyretmeye dayanamadıkları bir gerçektir. Ancak, zaman zaman yeryüzüne inip toprağın derinliklerini araştırmaları önerilir. Toprağın çok derinlerine dalmasa bile yeryüzünde dolaşması ve gerekli incelemeleri yapması şarttır. Böylece bilgilerini ve görüşlerini geliştirebilir, uyum ve dengeyi yakalayabilirler.

Bir Terazi kendi içinde uyum ve dengeyi yakalamayı başardığı anda çevrelerine de bu uyumu bulaştırır ve büyük bir sükunet ortamı yaratabilirler. Üstelik, aynı zamanda sahip oldukları bilgiyi de başarıyla aktarabilirler.

Terazi'lerde doğal olarak öğretme yeteneği mevcuttur. Aynı zamanda sezgileri de hayli güçlüdür. Terazi Burcu tipleri, burçlarının sembolü olan ``Terazi'' gibi zaman zaman bir tarafı ağır basar. Ağırlığı oluşturan bazın duygu bazen bir fikir olabilir. Tabii böyle bir durumda dengeleri hemen bozulur.

Bir Terazi'nin dengesi bozulduğu zaman, kendilerine olduğu kadar çevrelerine de zarar verebilirler. Böyle durumlarda uçarı, daldan dala konan bir davranış biçimi sergilemeye, tam burçlarının elemanı olan ``Hava''nın güçlü etkisini göstermeye başlarlar. Tabii bunun sonucunda hedefledikleri amaçlarının hiçbirine ulaşamazlar.

Terazi'nin bu hali, yeryüzüne inip toprağa ayak basıncaya kadar devam eder. Kendilerini dinleyip tartmayı başaracak olurlarsa, yeniden iç dengelerine kavuşmayı başarırlar. Teraziler, iç dengelerini yakaladıkları zaman, ölçülü bir tempoyla hareket ederek sahip oldukları enerji akımlarını istedikleri gibi düzenlemeyi başarabilirler. Terazi Burcu mensupları, çok yönlü ve güçlü yeteneklerini, hareketlilik ve kendilerini değiştirebilme özelliklerini keşfedebilirler. Şayet, sahip oldukları bu yeteneklerin farkına varabilerlerse, doğru biçimde kullanmayı da başarabilirler. Böylece, duygusal yaralarını sarabilir, sevgi dolu sevecen insanlar olabilirler.

Dengeleri bozulduğu zaman, sinir hastalıklarına yakalanabilir, aşırı gergin, öfkeli, paranoid bir tablo sergileyebilirler. Böyle durumlarda sığır kuyruğu çiçeğinin yapraklarından hazırlanan çayı içmeleri tavsiye edilir.

Full Time Şerefsiz Olacağına,Part Time İnsan OL......
08-09-2007 12:19 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #3
terazi burcu ve özellikleri
Terazi Burcu ( Libra) 23 Eylül_22 Ekim

Yöneticisi: Venüs
Güçlü: Satürn
Zararlı: Mars
Düşük: Güneş
Elementi: Hava
Niteliği: Öncü
Karateristiği: Sıcak ve canlı
Cinsiyeti: Erkek
Huyu: Sıcakkanlı(iyimser)
Sembolü: Terazi işareti yada ufukta akşam güneşi sembolü. Her ikiside sonbahar ekinoksunda (21 Eylül) dengeyi ve barışı simgelerler.
Fiziksel Bağlantıları: böbrekler,pelvis, mesane
Arketipi: Sanatçı, bilge hakim.
Motivasyonu: Güzellik sevgisi
Yaşamdaki işi: Dünyaya güzellikler getirmek.
Modelleri: Büyük sanatçılar, estetikçiler ve kusursuz biçimlerini bulmuş insanlar.
Mevsimsel Bağlantıları: Sonbahar ekinoksu, doğanın dengeye kavuştuğu mevsim.
Gölgesi: Edebi kararsız,snop(züppe)Açlığı: Güzellik ve uyum.
Kusuru: İçi boş güzellik, estetik yüzeysellik.
Yönlendiren prensibi: Tartarım. Veya; dengelerim.
Mitolojik Bağlantıları: Cupid ve Psyche. Paris’in Kararı.


Temel düşüncesi:

Terazi uyum burcudur.Ana düşüncesi uyum yaratmak, onu sürdürmek ve zevkine varmaktır. Bu uyum duygusu mimari, sanat ve tasarım alanlarına yansıdığı gibi, sosyal davranışlar, özellikle arkadaşlık, evlilik ve ortaklık gibi yakın kişisel ilişkilerde de geçerlidir. Bu özellik Teraziyi sanatçıların estetikçilerin, arabulucuların ve barışçıların burcu yapar. Terazi burcu insanı yaşamı sıkıcı zorunlulukların ötesine, daha zarif bir boyuta taşıyarak, güzellik,uyum ve zevkler vasıtasıyla hayata neşe katar. Terazi insanı, başka insanlarla iyi ilişkiler kurmasına rağmen, kimsenin tekeline girmek istemez. Aksine, özgürlük duygusuna aşıktır. Uyuma en az zarar verecek türden (yani kimseyi incitmeyecek veya haksızlığa uğratmayacak konularda bile) bir karar vermek durumunda kalırsa, diğer burçların insanlarından çok daha fazla düşünür. Terazi burcunun karar vermekteki zayıflığı meşhurdur.



Davranışları

Güçlü Yönleri: Dengeleyen insan. Yaratıcı ve dürtü uyandıran bir işlevi vardır. Kimseyle olumsuz bir sürtüşmeye girmemeye özen gösteren incelikli bir tarza sahiptir. Nazik ve düşünceli, girişimci, hoşgörülü ve sosyaldir.

Problemli Alanı: Mızmız insan. Karar vermekte, Karar vermekte büyük güçlük çeker, bir çatışmaya girmekten çekinir, dolayısıyla çevresindeki dünyaya ve insanların sempatisine bağımlı yaşar. Sahte bir üstünlük taslayan davranışları vardır. Aklı havalarda ve hayalperesttir.


Düşünceleri

Güçlü Yönleri: Entelektüel insan. Biçimlerden ve uyumdan etkilenen grafik bir düşünme tarzı vardır. Enerjilerin dengelenmesi konusunda zeki bir stratejisttir. Düşüncelerini ifade etme stili çok güzeldir. Yeniliklere açıktır. İletişimsen hoşlanır.

Problemli Aslanı: Kaypak insan. Kararsız, alıngan, yüzeyseldir. Hoş olmayan duygularını bastırır. Bazen içten pazarlıklı ve kurnaz olur.


Duyguları

Güçlü Yönleri: Barış yapıcı. İlişki kurmaktan hoşlanır, özveride bulunmaya isteklidir, dengeleyicidir. Daima diğer insana yöneliktir, ama kendi özgürlüğünden ve iç bağımsızlığından da vazgeçmek istemez.

Problemli Alanı: Taahhütte bulunmayan insan. Hayatın iniş çıkışlarından korktuğu için, hazin bir şekilde kendini hiç bir şeye adamadan, tasasız bir ortamda yaşama saplantısı vardır. Açgözlülük ölçüsünde başkalarından sempati bekler. Değişken ve kaprislidir. Duygularını bastırır. Çatışmaktan patolojik derecede çekindiği için, her an uzlaşmaya hazırdır.


Tipik Uğraşı Alanları

Dünyaya güzellik getiren tüm uğraşla: özellikle müzik, dans, oyunculuk,moda, fotoğrafçılık, reklamcılık, iç tasarım, çiçek ve renk düzenlemeleri, lüks objeler, kozmetik gibi sanat içeren alanlar. Gelişmiş bir zevk ve sosyallik gerektiren meslekler: temsilcilik, hukuk müşavirliği, diplomasi, eğlence dünyası ve aracılık. Hukuk dünyasının her yönü, barış kurmak,uzlaşmak ve haklı davalar yürütmek bu burçta temsil edilir.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
10-29-2007 08:31 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #4
RE: Terazi Burcu ve Özellikleri
Terazi burcunun, dengeli insanları temsil etmediğine kim inanır? Aynı zamanda bunun terside doğrudur. İki kefesi olan teraziyi göz önüne getirdiğimizde bu burçta doğanların yapısını tam olarak anlayabiliriz. Tıpkı bir hukukçunun bağlı gözlerle iki terazi kefesini dengeye getirmeye çalışması gibi, Terazi insanı da sezgisel olarak adalet için çabalar. Bir çelişkiden kurtulup diğerine düşmesi, terazi prensibini temsil eder: Denge, ancak kefelerin salınması durduğunda oluşur. Astroloji, onların karmaşa ve çelişki dolu yapılarını, Zodyak’ta terazi pozisyonuyla anlatır. Bu, yedinci burçtur ve rivayete göre insanlığın iki ayrı cinse doğru değişimin vücut bulmasına ithaf edilmiştir. Bu dengeli insanın iyi huylu, cazibeli, sempatik, nazik, hoşgörülü, akıllı, çalışkan, sabırlı ideal portresi çok çabuk kavgacı, asık suratlı, inatçı, tembel, boşboğaz, ve sabırsız olan tersine dönüşebilir. Bu değişim için, yanlış bir kelime, yanlış bir insanın varlığı yeter.Terazi insanları içlerinde derin bir çelişki yaşarlar. Çevrelerinden çok şey beklerler, hatta sadece yakın çevrelerinden de değil. Terazi insanı bundan dolayı acı çeker. Tıbbi olarak söylenirse bunlar mide ağrılarıdır ve her seferinde, adaletsizliği herkesi hayrete düşürür. Uyum için çabası nerede kaldı!Yine de Terazinin tartışmaya ihtiyacı vardır, kasten sebepsiz kavgalar çıkarır. Konu hiç fark etmez. Köy yaşamının tüm avantajları övülse de bunlara karşı gelecektir. Genellemeler ona çok terstir. Bu onu kavgaya davet etmektir.Kişisel tartışmalardan çekinir. Sinir sistemi bunun için çok zayıftır. Sanatsal kavgalarda tarafsız kalmaya çalışır. Bu tartışmayı gerekli kararlılıkla sürdüremez ve sonuçta uzlaşma sağlamaya çalışır. Belirgin olarak zıt bakış açılarını uzlaştırma, ortasını bulma ve barışı sağlama yeteneği ona tekrar hainlik, yüzeysellik ve ilkesizlik getirir. Bu, sadece herkes tarafından sevilmek için, dizginleyemediği arzusundan kaynaklanır. Bu sevgi olduğu sürece düşünce ayrılıklarından kaçınmaya hazırdır.Bir yandan gerçekler ve adalet için çabası, diğer yandan bunların başkaları tarafından tasvip edilebilir olması, onun karar vermesini zorlaştırır. Bütün olasılıkları dikkate alır ve bunları ölçüp biçer, ta ki karar vermesi için olaylar onu zorlayıncaya kadar. Hayret verici bir çabayla, kararlı olmadığını inkar edecektir. Çabuk karar verme konusunda da direngendir. Bir kararın tüm sonuçlarını önceden düşünmek için kendine zaman ayırmayan uçarı insanlardan nefret eder.Uyum için çabaları, sanata ve tüm güzelliklere yakınlığını gösterir. Sonuçta Terazi, tüm güzelliklerin gezegeni olan Venüs tarafından yönetilmektedir. Terazi insanı tüm ortamlarda çağdaş bir zevke sahiptir. Gösterişli bir şekilde giyinir ve ekzantrik olmasını gerektirmeyecek doğal bir zarafetle hareket eder. Gözlerindeki gülüş hiç donmaz. Güzel ve rahat evini zevkli bir şekilde döşeyeceği, değerli tablolara, klasik antika parçalara ve moda aksesuarlarına sahip olmak için çabalar. Nelerin birbirine uyduğu konusunda iyi bir zevki vardır. Evine manevi bir gözle bakar. Planlar ve sınırlar onun için dehşet verici bir şeydir, tıpkı saf fonksiyonellik gibi.Terazi çevresini seve seve kitaplarla doldurur. Ancak okuyacağı için değil. Okuması için basit bir cep kitabı yeterlidir. Arada bir, iddialı bir edebi eseri de okuyabilir, ama en çok aşk romanları okur ve renkli dergileri karıştırır.Terazi insanları hayalci midir? Tekrar açık bir evet ve aynı zamanda hayır. Çoğu zamanlarını hayal dünyasında geçirmeyi sevdikleri için inisiyatif kullanmaktan nefret ettikleri doğrudur. Bir hata yapabilirler! Güçlü bir rüzgar yüzlerine çarptığında hemen güvenilir bir limana koşarlar. Sonra da uzun sükunet anlarını kendilerinden esirgemezler ve kendilerine gerekli yakıtı depolamaya çalışırlar. Çevresindeki olumsuz olayları hemen fark ederler, bunların sonuçlarına uzun süre katlanmayı reddeder, ta ki tutkuları büyüyünceye kadar. Sonra aniden büyük bir enerjiyle patlar ve bu, kendilerini de şaşırtır. Kendi isteğiyle problemleri çözer ve sükunet anında uyumaya bıraktıkları ev, iş, arkadaşlık gibi tüm konuları tekrar ele alırlar. Ve yine bir öyle, bir böyle huyuyla çevresinden taleplerde bulunur.Terazi iyi bir ev sahibidir. İyi yemek yapmak onun işidir. İlgi alanı, günlük yaşamın küçük olaylarından, politik konulara kadar uzanır. İnsanları bir araya getirmek ona zevk verir. Birkaç dakika içinde samimi bir atmosfer yaratmayı başarır. Dinleyecektir, ama yine de sohbet ettiği kişiyle hemen derin arkadaşlık kurmayacaktır. “Arkadaşlar” onun için önemlidir, özellikle de yalnız kalmamayı garantilemek için. Arkadaşlıklarında kişiliğini korumayı başardığından, çevresini ihtiyacına göre değiştirmek ona zor gelmez. Aşk ilişkileri daha farklıdır. Onlara kendini tümüyle gösterir

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
10-28-2008 03:26 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #5
Cvp: Terazi Burcu ve Özellikleri
Çok iyi: Kova, İkizler
İyi: Akrep, Yay, Aslan, Başak, Terazi
Kötü: Koç, Oğlak, Yengeç
Ne iyi ne kötü: Balık, Boğa

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
10-28-2008 03:30 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
SoL@RÎ$ Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 197
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 2

Mesaj: #6
Cvp: Terazi Burcu ve Özellikleri
Terazi Burcuna Göre Diyet&Fitness
Zevk ve konfor gezegeni Venüs’ün hakimiyetindeki Terazi’nin metabolizması yavaştır.Vücuduna ve fiziksel görünümüne önem veren Terazi, ilerleyen yaşlarında, güzel yemeklere karşı düşkünlüğünün de etkisiyle, yavaş yavaş kilo alır.Tatlılar, çikolata ve nadir bulunan likörler, şaraplar Terazi’nin beslenme alışkanlıklarının en zayıf noktasıdır.Çok uzun müddet bunlardan kendini mahrum etmek, Terazi’nin bir süre sonra çileden çıkmasına ve normalden fazla tüketim yapmasına neden olacaktır.Dolayısıyla günlük beslenmeye tatlının ya da kaliteli bir bardak şarap ya da likörün eklenmesi, Terazi’nin dengesi açısından önemlidir.Sosyal hayata çok düşkün olan Terazi, hem alkol tüketimi hem de uyku düzeni konusunda problem yaşar.Uykusuzluk metabolizmanın yavaşlamasına, vücudun kendini korumaya almasına sebep olduğu için kilo almakta etkendir.Terazi’nin insan ilişkilerindeki başarısı, spor faaliyetlerinde de kendini gösterir.Özellikle iki kişilik sporlar, tenis, squash, dans, satranç Terazi için idealdir.Sırtın alt kısmına özellikle dikkat etmesi gereken Terazi, günlük su tüketimini de böbrekleri çalıştırmak ve yeterliliğini sağlamak için, kontrol altına almalıdır.Hassas olan böbreklerin iyi çalışmaması vücutta ödeme neden olacaktır.Özellikle sabah uyandığında gözlerde, ellerde ve ayaklarda şişlik görülebilir.Hiç bir yan etkisi olmayan eser elementlerle yapılan, Oligoterapi olarak da bilinen tedavilerle verilen destek Terazi’nin metabolizma dengesinin sağlanmasında çok etkili olacaktır.Eser elementler genellikle belli yiyeceklerde bulunabildiği gibi, kapsüller olarak da kullanılabilmektedir.Beslenmede özellikle meyveye yer vermek Terazi’nin şişmanlamasını engeller.Şeker ihtiyacını meyvelerden fruktoz alarak tatmin eden Terazi, daha dengeli bir beslenme yapabilir.Ayrıca zengin yiyeceklere karşı düşkünlüğü nedeniyle, Teraziler genellikle kolestrol problemi yaşar.Elma kürü yapmak bu dengenin sağlamasında ciddi rol oynar.Kilo vermek için yapılan diyetlerde muhakkak damak zevkine hitap edecek en az bir yemeğin bulunması, Terazi’nin devam edebilmesi için çok önemli bir şarttır.


Alıntı

<3<3<3<3 Değişmeyen Tek Şey "" Degişimin"" Kendisidir <3<3<3<3


ємѕαℓѕiz ∂üşℓєя ask
12-01-2008 08:43 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #7
Cvp: Terazi Burcu ve Özellikleri
Terazi insanı sanatkar, büyüleyici, uyumlu, geçimli, duygusal, diplomatik, parlak ve toplumculuğa meyilli birisidir. Hava karakteristikleri olarak entelektüel, canlı bir zihne sahip, düşünce alışverişine ve insan ilişkilerine meyilli olur. Öncü grubun özelliği olarak da içinde bulunduğu koşullara göre hareket etme yeteneğine sahiptir. Yönetici gezegeni Venüs astrolojide aşk ve güzellik tanrıçası olarak bilinir, aynı zamanda zevkleri, sosyal amaçları, sanatı, süs ve ziyneti yönetir. Gezegen etkileri kişide kendine düşkünlüğü ve lüks merakını oluşturur. Terazi insanını özetleyecek kelime cazibedir. On iki burcun en hoş, çekici ve dengeli olanı Terazi’dir. Yönetici gezegeni güzellik, sevgi ve sanat temsilcisi olan Venüs olduğundan, hava grubundan Terazi’de hislerin ve düşüncelerin öne çıkmasını sağlar. Boğa insanı da sevgiye meyilli fakat tutucudur. Terazi ise, daha havai ve flörtçü karakter gösterir. Konuşurken etkili olabilen, kelimelerini tatlı ve uyumlu kullanan insandır. Bu nedenle tartışmaların galibi Terazi olur. Burcun sembolü iki kefesi olan bir terazidir. Bu dengeyi ve adaleti temsil eder. Hava grubundan birinin yaşam boyu bu dengeyi koruması ender sayılabilir. Hele sert bir gezegen etkisi varsa terazinin kefelerinden birisi çökecektir.

Terazi burcu evliliği ve ortaklığı temsil ettiğinden, bu insan evliliğe de önem verecektir. Bu kişilikte vicdanın sesi çok önemlidir. Haksızlık karşısında hemen harekete geçmek ister. Düşünerek başka birine kötülük yapacak birisi değildir. Hatalarından ders alan ve başkalarının işine gerekmedikçe karışmayan karakter gösterir. Terazi kişileri rahat ve uyumlu bir yaşam istemektedir. Kavga, gürültü, patırtı ve tartışmalar yerine, dostları ile birlikte olacağı sakin bir yaşam özlemektedir. Venüs’ün etkisi sonucunda güzelliklere hayran olan Terazi insanı, güzel kokuları, müziği, lüks eşyaları, cazibeli giysileri ve konforu da arayacaktır. Terazi kişisi dostluğa büyük önem verdiğinden çevresinde beğendiği ve önem verdiği rafine insanların bulunmasını ister. Değer verdiği insanın yaralamasını ise korkunç bir düşmanlık olarak görür. Duygusal tarafı da güçlü olduğundan aşk yaşamı heyecanlıdır. Sevdiği kimseyi kendisine bağlamasını başaran yaklaşımlar gösterir. Venüs’ün verdiği gizemli etkiler aşkta başarılı olmasını sağlayacaktır. Sevdiği sürece sadık ve sevecen bir aşık olan Terazi’ler, en ufak bir hata karşısında aşkını kolayca unutabilir. Havai karakteri yüzünden başka bir dala konmayı kolayca başaracaktır.

Terazi burcu bir denge göstergesidir fakat, doğumda etkili olan sert gezegenler nedeniyle çok zıt ve itici tipler de çıkabilir. Kendine düşkün, zevk ve lüks için yaşayan bu tipler kader nereye sürüklerse oraya giderler. Terazi kişisi asla maddi birisi değildir ama, yaşamda arzuladığı güzel şeyleri elde etmek için paranın gücüne inanır. Rahat, huzurlu, konforlu ve uyumlu bir hayat sürmesi için para şarttır ve parayı kazanmasını da başaracak güce ve yeteneklere sahiptir. Terazi’ler yapılı fakat güçlü kuvvetli olmayan insanlardır. Sağlıklı görünüşlerinin aksine kolayca hastalanırlar. Soğuk algınlığından bulaşıcı hastalıklara kadar hepsine yakalanabilirler. Hasta olduklarında sessizce durmaz, alaka ve özen isterler. Hastalığını herkesin bilmesini isterler ve kötü bir hasta sayılırlar. Bu kişiler vücutlarını zorlayacak durumlardan kaçınmalı, kendilerini zorlamamalı ve aşırı yorgunluktan kaçınmalıdırlar.

(astromistik.com)

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
12-22-2008 03:09 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #8
Cvp: Terazi Burcu ve Özellikleri
Uyum - Terazi'nin hedefi budur.

Her sağlıklı Terazi davranışının altında -bilinçli veya bilinçsiz- sakinleşmek amacı yatar. Gerilimi atmak, ortayı bulmak, sinirleri yatıştırmak için Terazi adım adım hedefe doğru harekete geçer.

Terazi'nin kaynağı paradoks ve ikileme karşı yüksek toleransıdır. Tüm bütünlerin birbirini tamamlayan yarımlardan oluştuğunun bilincinde olmasıdır. Terazi her konunun iki yönünü de tartar. Karşıt felsefeler, karşıt seçenekler - hepsini kabul eder. Ortayı arar ve dengeyi orada bulur.

İlişkiler bu burcun kendisini geliştirdiği alanlardır. Bu alandaki stratejisi kibarlıktır. Kibarlık bir başkasını nasıl etkilediğimizin algısıyla kısmen hareketlerimizi ayarlama kabiliyetidir veTerazi bu hünerle doludur. Kaynaklarının ve stratejilerinin çarpıtılmasıyla Terazi'nin gölge yönü ortaya çıkar. Akıl uçsuz bucaksızdır, iki olasılığı barındırabilir. Ancak hayat daha dar kapsamlıdır. Terazi, günlük hayatta yol ayrımına geldiginde seçim yapmak zorunda kalır. İkileme olan hoşgörüsü renksizliğe ve kararsızlığa dönüşebilir. Nezaket sığ yüzeyselliğe ve gerçek çatışmalarla açıkça yüzleşmemeye doğru çözülebilir. Terazi ilişkide sahte bir tatlılık, sabır ve uysallık maskesi altında kendi bireyliğini tamamen bastırma pahasına, mutlu bir uyum görüntüsü yaratabilir. Kendi gereksinimlerinin izini kaybedecek kadar bir başkasının bakış açısını anlayıp benimseyebilir.

Öğrenmesi gereken; kendi özünden ödün vermeden kişisel özelliklerinden ödün vermektir.

Ayşem Aksoy

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
01-01-2009 05:36 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #9
Cvp: Terazi Burcu ve Özellikleri
Doğum Günlerine göre Teraziler:

Burçlar kuşağında koşturan Güneş her gün 1° ilerler. Her burç yaklaşık otuz gün sürer. Otuz günlük parçaları, on günlük devreler halinde incelediğinizde, kişiliğinizin ana temalarını anlayabilirsiniz. Terazi’nin ilk on gününde doğduysanız, Terazi’nin özelliklerini yoğun taşıyacaksınız. Eğer doğum tarihiniz ikinci on güne rastlıyorsa, Hava grubunda, sıralamada Terazi’den sonra gelen burç Kova’nın özelliklerini de yansıtacaksınız. Son on gün içinde doğduysanız Hava’nın üçüncü burcu İkizler’in karakteristik davranışlarını sergileyeceksiniz.

1. DEKANAT

(24 Eylül - 3 Ekim)
Tam bir Terazi. Venüs hâkimiyeti baskın. Venüs’ün sembolize ettiği her konu, baskın ve ön plandadır. Güzellikler, denge ve asalet, hayatın tümüne dağılır.

2. DEKANAT

(4 Ekim - 13 Ekim)
Terazi özellikleri, Kova’nın parlak zekâsı ile parlamaya başlar. Venüs kadar Uranüs de hâkimiyetini egemenleştirir.Bu kişiler kendilerini daha çok araştırmaya ve zamanın ötesindeki konulara adarlar. Bilimsel araştırmalarda organizasyon kabiliyetleri ile öne çıkarlar. Medyatik tiplerdir.

3. DEKANAT

(14 Ekim - 23 Ekim)
Terazi’nin belirgin özelliği olan denge ayarı, İkizler’in meraklılığı ile bozulabilir. Merkür, Venüs’e düşünsellik kazandırır.Bu insanlar biraz meraklı ve şüpheci olurlar. İlgilendikleri alanda araştırma yapmak için saatlerini harcayabilirler. Dış güzellikler ve şekilsellik yerine konunun içeriği ön planda gelir.


.boyutpedia.com
01-05-2009 09:46 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #10
Cvp: Terazi Burcu ve Özellikleri
TERAZİ

Gezegen : Venüs
Grup: Hava
Uğurlu Renk : Pembe, turkuaz
Uğurlu Sayı: 6
Uğurlu Taş: Opal
Uğurlu Gün : Cuma

Terazi Burcu Kadını :

Terazi burcu kadını cazibeli, güzel, estetik, yaşam dolu ve uyumlu yapısıyla dikkat çeker Hoşsohbettir ve insanlarla fikir alışverişinde bulunmaktan keyif alır. İyi huyludur ve güzellikten çok keyif alır.

Güzellik anlayışı çok gelişkin olan terazi burcu kadınının kendine has bir tarzı vardır. Modayı takip etmekten ziyade kendine yakışanı kullanmayı tercih eder. Maddi değerlere fazlasıyla önem verir, çünkü ona göre bir çok güzelliğe ulaşmak için maddi güç bir araçtır.

Rahatlıktan ve keyif yapmaktan hoşlanan terazi kadını, zora gelmeyi sevmez. her şeyin hazır bir şekilde ona sunulmasından çok büyük haz duyar. Ağır işlerle uğraşmak yerine işlerin estetik boyutuyla ilgilenmek onu daha çok mutlu eder.

Terazi burcu kadını neşeli, hassas ve duygusaldır. Olayları kendi duygularına göre yorumlar. Önemli olan kendisinin ne hissettiğidir. Bu nedenle doğru bildiğini uygulamaktan çekinmez. Özgürlüğüne düşkün olan terazi kadını kısıtlanmaktan hoşlanmaz.

Terazi burcu kadını erkekler tarafından kolayca fark edilir, çünkü karşı konulmaz bir cazibesi vardır. Eğer terazi kadını karşı tarafın kendini sevdiğine inanırsa, fazlasıyla sadık ve şehvetli bir partner olacaktır.Onun için evlilikte aşk gereklidir ve sevip sevilmediği bir ilişkiyi asla devam ettirmez.Sorumsuzluktan hoşlanmayan terazi kadını sürekli ilgi bekler.

Terazi burcu kadını evlilikte kusursuz bir eştir ve çocuklarına düşkün olacaktır. Mutluluğu paylaşmayı seven terazi kadını aile bireylerine bu sevgisini en uygun şekilde yaymayı ve onları bu sevgi çemberinin içinde mutlu etmeyi bilecektir.

Terazi Burcu Erkeği :

Terazi burcu erkeği kararsız, duygusal, romantik, iyimser ve yumuşak huylu yapısıyla dikkat çeker. Toplum içinde sevilen ve aranan bir dosttur. Karşılıklı güvene önem verir. Dürüsttür ve herkesin öyle olmasını ister.

Terazi burcu erkeği meraklı ve öğrenmeye açık bir kişilik sergiler. İyi bir konuşmacıdır ve çevresindeki insanları bu yolla kolaylıkla etkiler. Sakinlik ve huzur onun için çok önemlidir ve ani duygusal çıkışlar onu yorar. Bakımlı olmayı sever ve temizliğe fazlasıyla önem verir. Çevresindeki kişilerin de öyle olmasını ister.

Dostlarıyla karşılıklı fikir alışverişinde bulunmaktan hoşlanır. Uzun ve derin sohbetler yapmaktan keyif alır. Hassastır ve duygusal yönü daima ağır basar.

Terazi burcu erkeği ikili ilişkilerde karşı cinste özellikle zerafet, akıl, mantık ve güzellik arar. Sert mizaçlı kadınlar ona hitap etmez. Terazi burcu erkeği aşık olduğu zaman ateşli ve sadık bir partner olacaktır. Sadakat onun için çok önemlidir.

Terazi burcu erkeğinin ilişkileri uzun ömürlü olur. Evlendiği zaman saygılı, sadık ,ince ruhlu ve düşünceli bir eş olacaktır. Çocukları sever ve iyi bir baba olmak için tüm çabasını sarfedecektir.

makaleler.com

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
01-09-2009 03:59 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Terazi Burcu Vurgusu ve Ünlüleri astrosohbet 19 39,071 01-16-2018 12:48 PM
Son Mesaj: esmerkuzen
  Terazi Burcu ve Terazilerin Bilinmeyen Yüzü Yakamoz 0 4,944 02-06-2015 02:19 AM
Son Mesaj: Yakamoz
  Terazi Kadını yaren 19 26,295 02-05-2013 11:44 PM
Son Mesaj: ekinoks
  Terazi Burcunun 10 Temel Özelliği Jackal 1 5,698 10-17-2012 10:22 PM
Son Mesaj: Arkadaş
  Terazi Burcu Erkeği qulsah 4 9,201 07-14-2012 11:16 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Terazi Burcu & Vedud astrosohbet 39 52,465 04-07-2012 05:20 PM
Son Mesaj: Félicé
  Terazi Burcu ve İlişkiler ( Evlilik , Aşk ) astrosohbet 7 10,796 11-15-2011 01:20 AM
Son Mesaj: Mahinur
  Terazi'den Dersler Yargıç 4 6,859 02-08-2011 02:34 AM
Son Mesaj: Yargıç
  Diger Burclara Göre Terazi Mavisahram 3 6,748 10-09-2010 12:46 PM
Son Mesaj: Nâr
  Gücün Karanlık Tarafı : Terazi raisisset 1 4,462 09-28-2010 11:44 AM
Son Mesaj: gullusutcu

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir