Değerlendir:
  • 50 Oy - 2.78 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Güneş- Ay Tutulmaları
Yazar Mesaj
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #21
RE: Güneş- Ay Tutulmaları
Tutulmalar değişiklikler getirir.Güneş tutulmaları,baişlangıçları ve dış dünyada olan olayları gösterir.Meydan okuma,yeni başlangçlar,belki sorunlu olan ilşkilerin bimesi,planlar yapmak,değişim,bazı şeyleri farketmemeizi sağlar,gizli kalmış şeylerin açığa çıkmasını sağlar.
Yeni bir şeyler alma,yeni işe başlama ,çocuk sahibi olma,spora başlama isteği görülür.Bu dönemde meditasyon,yoga gibi rahatlama teknikleri yapılabilir.Tutulamalrın neden olduğu değişiklikler bazen yıkıcı bazen de yeni ve yapıcı olabilir.Etkileri daha çok tutulmadan sonra görülür.Karar alırken iyice düşünmek gerkir ani kararlar vermemek gerekir ayrıca sağ duyulu olunmalı.Etkisini 3 gün ile 30 gün arasında gösterir .

1. ve 7.evdeki etkileri;tutulmalar ;

1. veya 7.ev de ise,kişinin ilişkilerinde,bireysel görüşlerinde,davranışlarında etklerini gösterir.1.evde,kişisel gelişme ve büyüme dönemidir.
7.evdeki tutulma,bizim kendimizdeki değişiklikler ve değişiklikleri diğer bireylere nasıl gösterdiğimizdir.7.evdeki tutulma,kişisel değişimi gösterir ve değiştirir.Ama değişim için krizlere ihtiyaç vardır.Diğer insanları kendimize nasıl çektiğimizi gösterir.Sürpriz ,ani ve yeni kişilerle tanışılabilir.Bu kişi hayran olunan biri de olabilir.

2.evdeki tutulma;Biizm mallarımız,yeteneklerimiz,para durumumuz etkilenir.Biizm,gayret olmadan,başkalarının yardımı olmadan kurtulamayacağımıza inandığımız şeylerdir.Parayla olan ilişkilerimizi tekrar değerlendirmek ve keşfetmek için uygun zaman olabilir.

8.evdeki tutulma;Bizim sorumluluklarımızdan haberdar eder tekrar.Bunlar fiziki ve duygusal sorumluluklarımız.Çoğunlukla, bize ve bizim ortaklarımıza ait neyin ait olduğunu keşfetme zamanı olduğunun göstergesidir.Ayrıca ameliyat için kararlarda alınabilir.Eskide kalmış bir arkadaş yeniden ortaya çıkayabilir ve tekrar görüşmek için zorlayabilir.

3. ve 9.ev deki tutulmalar:

Tutulma 3.evde ise;Aşina olduğumuz yerler , şeyler ve kişisel alanları belirtir.İletişim,kişisel ve manevi uygulamalarımız anlatır.Bizde olan ve haberdar olduğumuz şeyleri tekrar değerlendirmek için bizi zorlar,Kendimizle ve diğerleriyle ilgili olan haberleri nasıl ilettiğimizle,nasıl algıladığımızla ilgilidir.

Tutulma 9.evde ise;Yabancı ülkeler,yeni fikirler ve felsefeler ayrıca dini düzenlemelerle ilgiidir.Yaşamımızın büyük amaçlarını düşünmemize sebep olur . Büyümeyi ve genişletmeyi isteriz çevremizi,ailemizi vb.Ani yolculuklara çıkılabiir

4. ve 10. evdeki Tutulmalar:

Tutulma 4.evde ise;Evimiz,ailemiz,atalarımız ,genlerimiz ,dugusal ve manevi bağlantılarımızla ilgilidir.Çoğunlukla,aile krizi yaşanabilir.Aile yaşamındaki ihtiyaçlarla dış yaşamdaki ihtiyaçları dengelemk zorunda hisseder.
Tutulma 10.evde ise,Kariyerle ilgili konumu koruma çabası.İş değişimi olabilir iş ortağı ile anlaşamama görülebilir.İş değişikliği olmazsa iş konusunda önemli çevreler tarafından adın duyulması olabiir.

5. ve 11.evdeki Tutulmalar;

Tutulma 5.evde ise,Yaratıcılık,çocuklar,kumar oynama,ilşkilerdeki değişiklikleri ve aşk maceralarını temsil eder ayrıca yaratıcı dürtüleri canlandırır.

Tutulma 11.evde ise, arkadaşlarımız ve arkadaş çevremizdeki ilişkilerimiz,paylaşılan yaratıcılık ve değişiklikleri gösterir.

6. ve 12.evdeki Tutulmalar;

Tutulma 6.evde ise;Sağlık,fiziksel ve manevi konular ön planda olacaktır.Beslenmede,günlük rutin işlerdeki değişikliği gösterir.Hastalıklardan kaçınmak,fiziksel ihtiyaçlardan farkında olmak için önemli bir zamandır.Ayrıca yapmaya ihityaç duyulan şeylerin hepsini içerir.Çalışma hayatı,günlük işler ön plandadır.

Tutulma 12.evde ise, Sırlar,dinsellik,bilinçaltı,bilinmeyenler daha çok ön planda olur.Gizli kalmış şeyler ırtaya çıkabilir,düşmanlar ortaya çıkayabilir.Bilinçaltındakilerin farkına varılabilir
01-29-2009 12:19 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #22
Cvp: Güneş- Ay Tutulmaları
Sevgili Pamuk,Huzursuzluk,sinirlilik,fiziki ve duygul saldırganlık gibi psikolojik sorunlar yaşayabilirsin ve psikolojik danışmanlık alarak bu dönemi daha rahat atlatabilirsin.Daha kıskanç,baskıcı olabilirsin,daha önce senin bile farkında olmadığın özelliklerin ortaya çıkabilir,sırlar,gizlilikler ön planda olabilir,ortak kullanılan paraların, malların idare biçimini değiştirmek isteyebilirsin,parasal konularda cesaretin kırılabilir, beklenmeyen harcamalar çıkabilir,kredi yada borç almak için uygun zaman olmayabilir.

Sağlık konusunda ateşli hastalıklar,küçük kazalar,belki ameliyat durumu olabilir ve sağlık, aile, finansal,ortak mallar,miras konusunda endişeli olabilirsin.Sorumluluklarının daha çok bilincinde olabilirsin.Sevgilinle ya da eşinle aranda yanlış anlaşılmalar , tartışmalar, alınganlık,soğukluk, yapmaktan zevk aldığın,hoşlandığın etkinliklerden ve kişilerden sıkılma,geçici ilişkilere ve aşk maceralarına ilgi duyma görülebilir.Geçmişte yaşanılan tartışmalar ,mal- mülkle ilgili konuşmalar ve içinde sır olarak tutuğun ya da zamanı değil diye düşündüğün bazı konularla ilgili tartışma yaşanabilir ve bazı gerçekleri ortaya çıkarma isteği görülebilr.
06-14-2009 01:46 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #23
RE: Güneş- Ay Tutulmaları
Selam herkese,
gectiğimiz Pazar günü Yasemin Boranın bir konferansına katılmıştım...aldığım notları derleyerek sizlerle paylaşmak istedim...

Temmuz 2009 tutulmaların ayı ve cok enteresan konumlar olusuyor gokyuzunde...
7 Temmuz da 15 derece güneş yengec deyken ay tutulması (oğlak da)olacak, ancak ondan önce 3-5 temmuz arasında transit merkur plutoyu tetikliyor... Kararlarınızı değiştirmeye yönelik çalışmalar yapabilirsiniz. Ust düzeyde güçlü, karizmatik kişiler aracılığıyla ev ve zirve (kariyer, iş...) konularında değişimler yaşayabilirsiniz. Var olan, sahip oldugunuz fikirleriniz, görüşleriniz bir takım olaylarla değişebilir ve bunlar cok normaldir...şok olmamak lazım...
Yengec, oglak, terazi ve koc un ilk günlerinde doganlar, ya da yukselenleri buralarda olanlar ya da ay ları bu derecelerde olanlar etki altında kalacaklardır. İddialı hırslı olabilirsiniz, ya da fikirlerinizi değiştiren güçlü plutonik kişilerle de karşılaşabilirsiniz. Fazla hırs yapmamak, kavga etmemek lazım. Ama boga ve balık burclarında ilk derecelerde doganların güçlü yansımaları oldugu icin onlar biraz daha güçlü hissederler kendilerini, kavga edebillirler mesela...gülücük)
Ay tutulması sırasında 6-7-8 temmuz günlerinde cok büyük ve cok önemsedigin bir sey varsa ertlemenizi tavsiye ederim (yengec, oglak, koc ve terazi burclarının ilk 10 gunünde doganlar icin...). Yepyeni bir seye baslamayın ama mevcut durumunuza devam edebilirsiniz...
Tutulma 12.23 de öğlen gercekleşecek. 12.00 den itibaren meditasyon yapabilirsiniz... namaz kılabilir, veya bir çiçekle bile bütünleşmeniz size cok sey katar... Muhim olan kendinizi kozmik enerjiyle butunlestirebilmektir...
Tanrıyla butunleştiğinizde, evrenle ve kozmik enerjiyle de butunleşirsiniz, bir olursunuz, işte o zaman seni etkileyecek bir şey yok demektir... merkezdesin demektir.
Oğlak burcunun sembolize ettigi butun konularla ilgili değişim ve dönüşüm anlamına geliyor bu ay tutulması, çünkü tr. Pluton da oglak ta bulunuyor... Jupiter ve Neptun beraberligi de bir yandan hayallerin korkulara karısması, insanların psikolojisinin bozulmasına neden olurken, diğer yandan da yaratıcı fikirlerin gelişmesine, sanat potansiyelinin artmasına da sebeb olur... bu potansiyeli nasıl kullanacağınız cok önemli. Evrensel felsefelerin değişme zamanındayız... sistemlerin çöktüğü, bittiği, tükendigi bu dönemde yepyeni sistemlere ihtiyac vardır ve evrenin senkron goruntusu ve gerceği bunu da hazırlıyor aslında... neptun ve jupiterin beraberlikleri bu donem icinde yaratıcı fikirlerin oluşmasına nasıl yardım edecek , hep beraber gorecegiz...Sistemlerin çökmesi, insanları içlerine yöneltir ve bilinçaltını harekete gecirir, ve kişinin ustunde baskılar varsa, kişinin bu baskılardan bazı farkında olmadığı yetenekleri de uyanabilir...bazıları da bunun farkına varmayarak, yere yapışıverir... Düşünceyi özgür bırakma boyle zamanlarda cok önemli.
Turkiyenin haritasına göre ise 7 temmuz civarında halkın potansiyellerinin uyanacağı olaylar olabilir... Tutulmadan hemen sonra 10 temmuzda Ay; neptun - jupiter konjuktionunu tetikleyecek... kritik gunler...

22 temmuzda ise cok enteresan bir gunes tutulması izleyeceğiz... Tam geçişte... sabah erken 05.36 da gunes dogarken ve aslan burcuna gecerken bir tutulma olacak....

Bu , bütün dünya için çok önemli bir tutulma olacaktır...Etkilenecek kişilerin şuur düzeyinde çok büyük bir değişim ve dönüşüm olabilir... önemli kişilerin ölümleri, çok sıcak, kuraklık, kaos, besin, su ve yiyecek maddelerinin çok önem kazanacağı bir döneme girecegiz... faizlerin düşmesi, paranın öneminin azaldığının işaretidir. bankaların sistemlerinde değişimler de olabilir... ufalmalar, küçülmeler... insanlar cok büyük yanılgılar yaşayabilir, hatalar yapabilir, ama bunlar bizlere inanılmaz fırsatlar da yaratabilir... Korkmamak lazım... enerjimizi dağıtmadan (neptun dagıtmak icin fırsat kollar, korkular, endişeler, kıskançlıklar...gülücük)) ) tek bi rnoktaya odaklanmak lazım ve kendi konumumuzu iyi değerlendirmek gerekiyor... biz nerdeyiz... Burada Yasemin Boran a % 100 katılıyorum... düşüncenin gücü burda ortaya cıkıyor cünkü. Kaybetmeyeceğim, dersen kaybedersin, kazanacağım , dersen de kaybedersin, halbuki bunları düşünmeye gerek yok... just do it... sadece gereken neyse onu yap, yani direkt eyleme geçme zamanıdır, cunku bu zamanlardaki gökyüzü konumunda,neptun ve jupiter beraberligi bir suru seyleri, detayları aşırı büyütmenize neden olur ve sizi hareketsiz bırakır... Halbuki "Yapmak", düşünmenin bittiği noktadır.

Sonra agustos ayı basında tekrar bir ay tutulması olacak ... Bu tutulmalar arasında evlenme,bosanma, nisanlanma, işten ayrılma, yeni bir işe karar verme ... gibi seylerden uzak durunuz... cunku iç ve dış birbirine girecek ve normal karar verme potansiyeliniz azalacaktır. Bunlar tabii ki bu tutulmalardan etkilenen kişilere özeldir.
Hani iki bayram arasında evlenme, düğün yapılmaz filan denir... aslında bu islamdan da önceki , kadim bir bilgidir... astrolojiye dayanır. tutulmalarla ilgisi var... gunesle ayın izdivacı, kamerle şemsin izdivacı... bayram olarak nitelenirmiş...

sevgili dostlar, özel sebeblerden dolayı cok yogunum, vakit buldukca tekrar yazarim, ögrendiklerimi sizlerle paylaşırım... şimdilik hoşçakalın, sevgiyle kalın....

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
06-30-2009 07:20 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #24
Cvp: Güneş- Ay Tutulmaları
bugün Ay tutulması gerçekleşti ( 15 derece Oğlak burcunda )

gün içinde TV'de bir profesörün tutulmalarla deprem kavramı arasındaki bağlantı olup olmadığına dair fikirlerini izledim.
özetle bağlantı olmadığını söylüyordu..
hatta program akışında tutulma olmuş-bitmişti ve '' bakın tutulma oldu bişey olmadı '' gibi bir cümle kullandı ki buna katılamayacağım.
tutulmalarla depremlerin direkt bağlantılı olup olmadığını bilmiyorum ancak oldukça önemli bir fenomen olduklarını düşünüyorum.

özellikle tutulmadan hemen sonra sanki bişey olacakmış gibi beklenti içinde olmanın yanlış olduğunu belirtmeliyim.

SEPHERİAL ismiyle tanınmış geçtiğimiz yüzyılın astrologlarından birinin yazmış olduğu '' Güneş & AY tutulmaları '' kitabını okumanızı önerebilirim , incecik bir kitaptır.
tutulma etkilerinin en az 5-6 ay daha sürebildiği yazmaktadır o kitapta.
yani 15 derece Oğlak noktasında 5-6 ay sürecek bir enerji girdapı oluştuğunu hayal edin..
transit gezegenlerin bu noktaya yapacağı bağlantılar iyi birer tetikleyici olabilirler.
mesela eylül ve ekim aylarında , transit mars bu tutulma noktalarıyla güçlü açılar yapacak.. bugün olmayan şeyler eylül ve ekimde tetiklenebilir yada bugün tohumları atılan bazı şeyler eylül-ekim döneminde zirveye ulaşabilir gibi bir düşünce daha mantıklıdır diye belirteyim.

07-07-2009 08:23 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ariess Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 306
Üyelik Tarihi: Nov 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #25
Cvp: Güneş- Ay Tutulmaları
bırkac ay ıcınde yaşanabıleceklerle ılgılı bır tahmınım yok ama ben aksam saatlerıne kadar normal hatta neşelı bır surec yasadım.:D ama geceye dogru özel hayatımla ılgılı sıkıntılı saatler gecırdım . :(
koç burcuyum , yukselenım başak , 5.evım oglak . Ve erkek arkadasımında 7.evı oglak oyuzden etkılendıgımızı dusunuyorum.
Tutulma zamanlarında ani kararlar almanın dogru olmadıgını duşundugum ıcın tepkısız kalmayı tercıh edıyorum . hiç halim yok
Bana ne getırır benden ne götürür bilmiyorum , fakat astrolojının bende bu açıdan buyuk bır farkındalık gelıstırdıgını soyleyebılırım , normal şartlarda cok fazla tepkı verecegım seylere bıraz daha sakin yaklaşmamı sağlıyor. Sevıyorum astrolojıyi ve forumumuzu.çiçek hepımıze guzel seyler yasatmasını dılıyorum . belkı yasadıklarınıza veya yasayacaklarınıza yardımcı olur dıye paylasmak ıstedım öptüm

http://img62.imageshack.us/img62/7818/haritam.jpg
07-08-2009 02:18 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #26
Cvp: Güneş- Ay Tutulmaları
Tutulmalar Yengeç-Oğlak


Tutulmalar Temmuz ayı itibarıyla Yengeç ve Oğlak Burcu aksına geçti. Önümüzdeki 18 Ay boyunca en başta bu iki burç olmak üzere hepimiz için finansal ve duygusal güvenliğimizi sağlama almak mevzuları ön planda olacak. Ayrıca ebevynler, aile ve vatanseverlik mevzuları da gündemde kalacak. Ağutos ayında, Kova-Aslan aksında geçtiğimiz 19 ay boyunca süregelen tutulmaların sonuncusu olacak. Böylece ilişkilerde ben ve biz dengesi sağlamayı gündeme getiren yaklaşık 19 aylık bir dönem bitmis olacak. Diğer yandan bu döneme ego çatışmalarını çözmek demek de yanlış olmaz. Şimdi bizden beklenen, önemsenme ve biricik olma çatışmalarında farkındalık elde etmiş bir şekilde kendimizi olduğumuz gibi ifade edebilme özgürlüğünü gösterebilmemiz ve kendi hedeflerimize yönelebilme kararlılığıyla ilerleyebilmemiz olabilir. Önümüzdeki yaklaşık 2 yıllık dönem için bu konular herkes açısından oldukça önemli olacak; ilişkilerde taahhüt konusu, kişisel hedeflerde içsel talepleri karşılamaya yönelik dış dünyada atılacak küçük ama gerçekçi adımlar yavaş ama yapıcı ilerlemeler sağlayabilir.



Oğlak Burcu’na henüz bu yıl yerleşen Pluto’yu dikkate aldığımızda bu aksdaki tutulmaların önemi artıyor. Çünkü genel aile yapısında, güvenliğimiz için aşina olduğumuz sistemde, genel kabul gören statü kavramında ve finansal hedeflerimizde önümüzdeki 24 yıl boyunca köklü değişiklikler olacağını öngörüyoruz. Aynı aksda önümüzdeki 24 ay (yaklaşık Temmuz 2011’e kadar olan dönem) boyunca olan tutulmalar başlangıç olarak ilk olaysal sinyallerin gelmesi açısından oldukça önemli. Ayrıca 9 yıl sonra gene aynı aks gündemde olacak. Demekki bizim için bu aksda şimdi başlayan tutulmalar, önümüzdeki 9 yıllık dönemde hayatımızın hangi yöne doğru yol almasına duygusal güvenliğimiz ve tatminkar bir hayat inşa edebilmemiz için ihtiyacımız olduğunu gösterebilir. Değişimler kendi ihtiyaçlarımız ve hedeflerimizin dengesi doğrultusunda adımlar atmamızı gündeme getirebilir. Bunu yaparken sadece dışsal hedeflere yönelik olamayacağımız aşikar. Duygusal ihtiyaçlarımızı da göz önüne alıp bütünlük sağlamamız ama gerçekçi olmamız gerekiyor. Bu aksda tutulmaların henüz başındayken ve zamanın sembolü Satürn’den olumlu etkiler alırken şimdi bu yaz aylarında gerçekçi ve pratik adımlar atabiliriz. Bu açıdan dış dünyadan kendi hedeflerinize yönelik çağrılara özel olarak dikkat etmenizi tavsiye ederim. Hangi yöne gideceğinizi bu çağrılara kulak vererek ve deneme adımları atarak belirleyebilirsiniz. Eğer her şey mükemmel olsun diye bir ısrarınız yoksa kat ettiğiniz yol, hayatınızı değiştirebilme otoritesini kullanmanız için önemli bir mesafe olacaktır.



Bu dönemde ayrıca duygusal güvenlik için taahhüt konusunun da ne kadar önemli olduğunu bir şekilde deneyimleyebiliriz. Taahhüt konusu çoğu insan için kafa karıştırıcı olabilmekte. Bu sözcüğü aslında ilk önce kişinin kendisi olmaya taahhütte bulunması anlamında kullanıyorum. Bunu yapabilmek için kendi ihtiyaçlarınızla barışık olmanız gerek. Empati, önce kendi içinizde daha sonra diğerlerine yönelik olabilecek bir yetenek. Tutulmalar özellikle ilişkilerde ve aile içinde bu gibi mevzuları ve otorite konusunu gündemde tutacaktır. Otoriteyle taahhüt birbirini destekleyen kavramlardır. Eğer kendi hayatınızın otoritesiyseniz taahhütte bulunabilirsiniz. Ya değilse hep başkalarına sorup bir otorite ararsınız. Böylece sizin yerinize başkaları otorite olur. Ancak hayatın doğal akışı bunu kabul etmeyeceği için işlerin ters gitmesi yada en azından sizi tatmin etmeyeceği aşıkardır. Bazen de otorite olmak lazım diye yapılan seçimler vardır. İç dünyanın serzenişleri pahasına yapılan seçimler. Kendiniz olmaktan çıktığınızı bile bile yaptığınız seçimler. Gene ororiteyi başkasına havale ettiğiniz bütünlüğünüzü bozan seçimler. İşte bu yaklaşık 24 ay hep baştan alarak kendiniz için seçim yapmayı denemenizi sağlayacak olaysal gelişmeler deneyimleyebilirsiniz. Bazen bu süreç düşündüğünüzden çok daha zor olabilir. Büyümek, her zaman tercih yapmayı beraberinde getirir; hayattan tatmin olmak bu tercihlerin içinizdeki sese verdiği cevaba bağlıdır. Tutulmaların aksında olan Pluto, şimdi bu cevapların ve soruların değişmesi gerektiğini arayışın daha derin olması gerektiğini sembolize ediyor. Değişen cevaplara uygun adımları atabilmek ise sizin kararlılığınıza ve önceliklerinize bağlı. Özellikle Temmuz ayında yaşayacağınız tutulmalar esnasında bu adımları atabilmek nispeten daha kolay olacak. Belki de sırf bu yüzden şimdi denemeye değer...





Yazan Meltem Ersoy 10 Temmuz 2009

astrolojivebiz.com
07-10-2009 10:43 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #27
Tutulmanın Eşiğindeyiz
On gün sonra gerçekleşecek Güneş tutulması şimdiden etkinleşiyor.

İnsanlığın eski çağlarında tutulmalara korku ve dehşetle bakıldı ve tutulmaların çoğunlukla olumsuz olaylara işaret ettiğine inanıldı. Belki de değişimden yana olmamanın, herşeyin olduğu gibi kalmasının istenmesinin böyle bir korku ve endişeli bekleyiş getirdiğini söyleyebiliriz. Tutulmalar Güneş ve Ay’ın, astrolojik açıdan “Işıklar” adını verdiğimiz iki gücün, Dünya ile astronomik açıdan özel bir ilişkiye girmesi ile oluşur ve bu durum ancak her yıl iki dönemde olabilir. Şimdi de, 22 Temmuz’da Yengeç burcunun son derecesinde gerçekleşecek yeniay, tam Güneş tutulmasına yol açacak. Bu tutulmanın gölgesi ülkemize düşmemekte. Gölgenin en koyu biçimde olacağı çizgi Hindistan üzerinden başlayarak, Bangladeş, Çin üzerinden geçerek Japonya’nın altından, Pasifik Okyanusu’na doğru ilerleyecek.

Astrolojik açıdan tutulmalar zamanda atılmış kalın düğümler gibidir. Tutulma zamanlarında ortaya çıkan olayların kontrol edemez, önüne geçilmez bir doğası olduğunu görürüz. Bu zamanlar hem bir şeylerin aniden bittiği, sonlandığı ve doğal olarak, yeni koşulların ortaya çıktığı dönemlerdir. Güneş tutulmasının Yengeç burcunda gerçekleşmesi bizi güvenimiz açısından hassas kılan, hem ailevi hem de milli konuların, bu konulardaki duyarlılıkların dikkat çekici şekilde gündeme gelebileceğini göstermekte. Ülkemizin haritasında yükselen burcun Yengeç olması toplumu, toplumun güven ve huzur duygusunu yakından etkileyebilecek temaların oldukça zorlayıcı olabileceğini anlatıyor. Kişisel planda, yine bu dönemde çok fazla güvendiğimiz, duygusal açıdan önemsediğimiz konularda, yaralanmalar, güven kayıpları olmasını bekleyebiliriz. Böyle bir zamanda objektif olmaya çalışmak zor olsa da, akışta kalabilmeye bakmalıyız. Ailevi konular, geçmişe, geleneklere, tarihe ilişkin konularda bitişler ve yeni başlangıçlar yaşayabiliriz.

Güneş tutulmasının hemen ardından, ay düğümlerinin de Yengeç (güney), Oğlak (kuzey) burçlarına geçecek olması, önümüzdeki aylarda, hangi alanlarda aşırı duyarlı hale geliyor ve fazla çocuksu bir tavır izliyorsak, aslında gelişmek, olgunlaşmak yönünde kendimizi engelliyor olabileceğimizi söyleyebiliriz. Bu dönemde, ne derece yaralayıcı olsa da gerçeklerden uzaklaşmamak, sabırlı ve cesur bir tutum içinde kalmak gerekiyor. Öyle olaylarla karşılaşabiliriz ki, bu gelişmeler duygusal hayatımız üzerinde önemli gedikler açabilir ancak, alacağımız duygusal yaraların bir yandan da geliştirici ve öğretici yönleri de olacaktır. Bu zaman diliminde, 2011 Şubat’ına kadar, duygusal alanda bir çöp kutusuna dönüşmemek için, kararlı ve yapıcı bir tutumla hassasiyetlerimizi gözden geçirmeli, sadece geçmişe bağlı kalmamalı, kendi iç dünyamıza kaçmamaya özen göstermeliyiz. Ne zaman, kendi duygusal ihtiyaçlarımızla daha doğru bir iletişim kurarsak, o oranda daha güçlü bir ilerleme, kendini geliştirme ve olgunlaşma sürecine girebileceğiz.



Hakan Kırkoğlu.

07-12-2009 06:06 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #28
Cvp: Güneş- Ay Tutulmaları
Güneş ışınlarının Dünyaya ulaşmasının AY tarafından perdelenmesi ve Dünyanın bir kaç dakikalığına karanlıkta kalması olayına Güneş Tutulması diyoruz..
bu fenomende AY , Güneş ile Dünyanın '' arasına girmektedir ''
Güneş ile Dünya arasındaki İLİŞKİ , birkaç dakikalığına KESİNTİYE uğramaktadır..

peki Güneş ile Dünya arasındaki ilişkinin içeriği neleri kapsar ?

kısa bir yanıt verecek olursak , Güneş ile Dünya arasındaki ilişkinin HAYATLA direkt bağlantılı konuları kapsayacağını söyleyebiliriz.

Güneş tutulmaları , tam tutulma - halkalı tutulma - parçalı tutulma şeklinde 3 çeşit oluyor.

Tam tutulma : tutulma derecesi , Ay düğümlerine 5 derece yakın ise ve de AY'ın görünür çapı , Güneşten büyük ise buna tam tutulma denir.

Halkalı tutulma : tutulma derecesi , Aydüğümlerine yine yakın ise ancak AY'ın çapı Güneşten küçük ise buna halkalı tutulma diyoruz.

Parçalı tutulma : tutulma derecesi , Ay düğümlerinden 5 dereceden fazla uzakta olduğunda buna parçalı tutulma diyoruz.

not ; Sepherial'in Güneş & AY tutulmaları kitapçığından faydalandığımı belirteyim..

---------------------------------------------------------------------------

11 Ağustos 1999 Tam Güneş tutulmasının 6 gün sonrası olan 20.yüzyılın büyük felaketlerinden biri '' 17 Ağustos Depremi '' meydana gelmişti..

17 Ağustos tarihini özel kılan bir fenomen daha vardı..

gökyüzünde tam 8 gezegen 2 adet Büyük Kare ( eskilere göre lanetli haç , batıdaki ismine göre Grand Cross ) görünüyordu..

öyleki neredeyse gökyüzündeki tüm potansiyel enerjiler birbiriyle sürtüşüyordu..

böylesi double Büyük Kare fenomeni 16 ağustos 2017 tarihinde görülecek , çok nâdir olduğunu vurgulayalım.

-------------------------------------------------------------------

07-13-2009 11:44 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #29
Cvp: Güneş- Ay Tutulmaları
1999 Güneş tutulması ve Double Büyük Kare fenomeninin sizlere ne tür etkileri olduğunu hatırlayan ve paylaşmak isteyen varsa , dinlemek isterim , öncelikle bunu söyleyim.

o tarihte tutulma derecesini Aslan burcunun 18.derecesinde görüyoruz..

mesela sevgili Mavinin Güneşinin ve 4.evinin başlangıç noktasında olmuş..

yada mesela akasya'nın mars-satürn karesini tetiklemiş..

yada mesela ayse'nin doğum saati net ise tam olarak ASC noktası ve Merkürü üzerinde gerçekleşmiş..

yada mesela aries'in Ay-Mars bağlantısını tetiklemiş..

vs...

-------------------------------------------------------------------

şimdiki tutulmanın yaklaşık 6 dakika kadar sürecek olması , astrolojik etkilerinin kabaca 5-6 yıl sürebleceğine işaret etmekte.

öyleyse vurgulamamız gereken konu , temmuz ayında güneş tutulması oldu diye bir tür ŞOK beklememek..

belkide birkaç yıl sürecek gelişmelerin tohumlarının atılması sözkonusu olacaktır bu olasılığı unutmamak gerekiyor ve '' tutulmadı oldu ama bende bişey olmadı '' gibi yüzeysel bir yaklaşımdan uzak durmak gerekiyor bence.

ayrıca tutulmanın yine 6 dakika kadar sürecek olması Güneş ile Dünya arasındaki tırnak içinde '' Hayatî '' ilişkisinde 6 dakikalık kesintiye işaret etmekte ve önem arzetmekte çünkü son 10 yıla ait Tam tutulmaları şöyle bir tarama yaptığımızda 4 dakika kadar sürdüklerini , 6 dakikalık tutulmaların nâdir görüldüklerini belirtelim.

( eylül 2006 ve şubat 2009'da ki halkalı tutulmalar 7 dakika kadar sürmüş ama biz tam tutulmaları konuşuyoruz )

07-14-2009 12:17 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #30
Cvp: RE: Güneş- Ay Tutulmaları
ariess Yazılan:2017 de riskli ozaman , dogal afetler acısından ??

bence riskli kısmı doğru evet ama doğal afetle sınırlamamak lazım etkileri.

böyle zamanların sancılı olmasına bakarak çokta paniğe kapılmaması gerektiğini düşünüyorum.

çünkü en büyük sancılardan , yeni bebekler doğar gözkýrpma

07-14-2009 12:32 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  1 Eylül 2016 Başak Güneş Tutulması gizem kara 8 13,352 08-25-2016 09:42 PM
Son Mesaj: cero
  BURÇLARDA GÜNEŞ TUTULMASININ VERDİĞİ ÖZELLİKLER yezda 21 33,211 12-03-2014 06:53 PM
Son Mesaj: kayasran
  14 Kasım Akrep Burcundaki Güneş Tutulmasının Burclara Etkileri zeynepece 3 7,476 11-08-2012 11:33 AM
Son Mesaj: Derin
  1 Temmuz 2011 Güneş Tutulması gullusutcu 18 26,048 07-01-2011 10:35 PM
Son Mesaj: Derin
  1 Haziran İkizler Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri Dinoo 89 126,203 06-07-2011 08:48 PM
Son Mesaj: ginka
  SON 50 SENELİK GÜNEŞ VE AY TUTULUMLARI galaxia 8 172,831 02-26-2011 03:20 PM
Son Mesaj: ayşe kara
  Burçların Sembolizmlerine Göre Güneş Tutulmaları coolhandsome 2 6,291 02-19-2010 10:08 PM
Son Mesaj: coolhandsome
  Güneş ve Ay Tutulmalarının Evler Üzerindeki Etkileri wigo 1 6,888 12-28-2008 10:25 PM
Son Mesaj: yezda
  2009 tutulmaları nurbanu10 7 9,794 12-17-2008 06:25 PM
Son Mesaj: nurbanu10
  Ay Tutulmaları Angel 10 15,725 04-17-2008 07:40 PM
Son Mesaj: galaxia

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir