Değerlendir:
  • 50 Oy - 2.78 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Güneş- Ay Tutulmaları
Yazar Mesaj
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #1
Güneş- Ay Tutulmaları
hepiniz cok kibar insanlarsınız, cok tesekkur ederim....
)) herkese iyi haftalar.... bugun önemli gun, balık, basak, yay, ikizlerin son bes gununde doganlar icin....

tutulmalarda kişisel gezegenler etkilenirler ve onların açılarına bakmak lazım . natal chartınızda... bir kişisel gezegen, 25.5 - 0.5 dereceler arasındaysa, tutulma 28 derecede oluyor.... ve bu tutulmaya 0, 30, 60, 90, 120, 150 ve 180 derecelere denk geliyorsa yani , o zaman kişi etkilenir... eger agır giden gezegenler bu derecelerde ise o zaman onların yine kişisel gezegenlere yaptığı açılarla degerlendirmek lazım....
(bizler +, - 2.5 orb alıyoruz )

tutulma anında özel çalışmalar yapmak gerekiyor, etklenen kişiler varsa kendilerine özgu meditativ bir yontem belirleyerek bilincaltlarından yardım alabilirler herhangi bir konu , stresleri, kararları hakkında.... Cunku tutulma anında bilincaltını sembolize eden Ay , bilinci (gunesi) kapatıyor ve bu anda kozmik bir enerji olusuyor, etkilenenler bu enerjiyi hissedebilir zaten..... sarkacın durdugu andır Gunes tutulması (newton bulmus) ... Simyacı da bakırdan altın elde ederken tutulmada olusan kozmik enerjiyi kullandıgı soylenir.....
hakikaten de uzayda dengede duran enerjiler , özellikle dunyanın ayın ce gunesin cekim kuvvetleri karmakarısık olurlar... ve karısıklık icinde dunya kendi dengesini tekrar kazanabilmek icin gunes tutulmasının goruldugu cografi bolgelerde bir suru olaylar olur, seller, yanardag patlamaları, depremler.... aslında butun bunlar dunyamızın kendi dengesini saglamak adına yaptıgı rahatlatıcı seylerdir....hani bizim dengemiz bozuldugunda stres anlarımızda , cıkar bir yuruyus yapar geliriz, ya da bagırır cagırırız ...bunlar hep kendimizi dengelemek adına bilincaltının yaptıgı, yaptırdıgı olaylardır...bizler zaten bir anlamda dunyayız...
coook eskiden , hatta bugun bile bazı koylerde tutulma sırasında ritueller yapılır...tenekeler baglanır iplere ve onlar suruklenerek sesler cıkartılırmıs, danslar edilir, turkuler soylenir..... butun bunlar o tutulmadan etkilenen kişilerin icinde hapsolmus enerjilerini maddeye donusturmeye yarayan etkinliklerdir....

bir insan , sayet astroloji bilgisi yoksa ve tutulma o kişinin tam ay ı ustunde oluyorsa , o zaman o kişinin tutulmayı seyretmesi kadar zararlı bir sey olamaz....kendini kaybedebilir o anda.... o yuzden haritasını bilmeyen kişilere gunes ya da ay tutulmasını seyretmesini kesinlikle önermeyin, tavsiye etmeyin....

Ay tutulmasında ise dunya (ben, beden) bilincaltını kapatıyor... bunun anlamı da cok buyuktur... insanların kendileriyle yuzlesme zamanlarıdır....gokyuzune bakarsın ve kendini gorursun adeta, dusuncede, hayallerde heryerde kendin varsındır.... rezil bir durum...))))
aslında degil tabiii bundan da cok guzel faydalanabilinir... degisim yasayabilir ve kişisel gelişimine faydası olur, tabii dogru eylem yaparsan....haritya gore yaniii...)

herkese iyi bir hafta diliyorum....

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
04-06-2007 02:15 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yaren Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 239
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #2
RE: Güneş- Ay Tutulmaları
Tutulmalarla Nasıl Başa Çıkılır

--------------------------------------------------------------------------------
Bu yazı bir tutulmaya hazırlanırken dikkate almanız gereken noktaları gösterecektir. İlk olarak iki deyimi tanımlayalım: güneş tutulması ve ay tutulması.

Güneş tutulması Ay, Güneş ile Dünya’nın arasına geldiği zaman ve Güneş’in ışığını kestiği zaman oluşur. Güneş tutulması daima yeniaydır ve yeni başlangıçları vurgulama eğilimindedir.

Ay tutulması Dünya, Ay ile Güneş’in arasına geldiği ve Güneş’in Ay’dan yansıyan ışığını kestiği zaman oluşur. Ay tutulması daima dolunaydır ve çoğu zaman bitişleri ve tamamlanma noktalarını vurgular.


Şimdi, sizi beklenmedik bir şekilde etkiledikleri zaman tutulmalarla en iyi şekilde başa çıkabilmeniz için aklınızda tutmanız gereken bazı noktaları gözden geçirelim.

1. Tutulmalar horoskoplarımızdaki dramatik “joker” kartlarıdır. Oldukça hızlı bir şekilde bir evrim ve olgunluk seviyesinden, daha yüksek başka bir seviyeye geçebilmemiz için bizi sarsarlar.

2. Tutulmalar büyük yaşamsal olayların haberlerini getirirler: bir bebeğin doğumu, evlilik, terfi ya da kariyerde yükseliş, önemli bir seyahat, hayati bir iş anlaşmasının imzalanması, bir insanın kendi işini kurması, ev satın almak ya da satmak, ülkenin öbür ucuna taşınmak, eve bir hayvan almak (ya da kaybetmek), ameliyat veya sağlıkla ilgili önemli bir gelişme, üniversiteden mezun olmak (tutulma üniversite eğitiminin başladığı tarihi de vurgulayabilir), boşanmak, kitap yayınlamak ve diğerleri. Ayrıca önemli buluşmalar ve ayrılıklar ya da birinin işini değiştirmesi, tutulmalarda sık rastlanan olaylardandır. Ne olursa olsun, evrenin sizi ilerletmeye niyetli olduğu belirginleşecek.

3. Bir tutulmayı izleyen olaylar, normal bir yeniay ya da dolunayın getireceği olaylardan daha fazla ağırlığa sahip olacaktır. Aslında bir tutulma turbo yeniay ya da dolunay gibidir – çok daha fazla güç ve enerjiyle yüklüdür. Tutulma sanki kaderinizde yazılıymış gibi görünen bir olay getirebilir. Eğer yıldız haritanızda tutulmanın etkilediği bir gezegen varsa, hayatınızda hiç beklemediğiniz yön değişiklikleri olabilir. Tutulmanın sizi etkilemesi için mutlaka burcunuzda oluşması gerekmiyor. (Daha fazla bilgi edinmek için kendi yorumunuza bakın.)

4. Eğer bir tutulma doğum gününüze denk geliyorsa, onu izleyen sene kesinlikle olaylarla dolu olacaktır. Hayat tarzınızda ya da yıldız haritanızın bir bölümüyle ilgili alanda büyük değişimler yaşayabilirsiniz.

5. Eğer bir tutulma doğum gününüze, doğum gününüzün yakınlarına ya da yükselen burcunuzun herhangi bir derecesine denk geliyorsa, sağlığınıza dikkat edin zira her zamankinden daha fazla yorgun olabilirsiniz.

6. Tutulma yakınlarında duyduğunuz haberleri ciddiye alın. Genellikle bir durumu tersine çevirme imkanı yoktur. Eğer tutulma sırasında biri hoşunuza gitmeyen bir haber getirirse, en azından gelecek dört ay içinde bu durumu değiştirme şansınızın fazla (hatta belki de hiç) olmadığının farkına varın. Bu haberleri itiraz edilemeyen kararlar olarak görün ve ilerlemeye çalışın.

7. Tutulmalar hayatınızda dokundukları alanlara, gerçeğin parlak ışıklarını tutarlar. Tutulmalar çoğu zaman aydınlatıcı olarak görev yapar ve farkında olmadığınız bir durumu ortaya çıkarırlar. Aynı zamanda önemli yaşamsal kararlarda katalizör görevi üstlenirler. Ayrıca bir tutulma sırasında yakınınızdaki bir insanın gerçek karakterini en sonunda anlayabilirsiniz.

Gökyüzünden elinize bir yapboz parçasının düştüğünü hayal edin. Bu yeni bilgi parçası bulmacanızdaki genel tabloya eklendiği zaman, anlayışınızı değiştirecek ve bir anda kafanızda bir ampul yanması gibi yeni bir kavrayış getirecektir. Kendi kendinize “İlk defa anlıyorum!” diyebilirsiniz. Şimdi durum hakkında tüm resme sahipsiniz ve sizin için ne anlama geldiğini ve bundan sonra ne yapmanız gerektiğini daha doğru ve gerçekçi olarak değerlendirebilirsiniz. Olgunluk ve tecrübe kazanacaksınız.

8. Bir tutulma sizi etkilemese bile (kendi burcunuzun yorumunda anlatacağım), yine de sadece kendi çevrenizde değil, tüm dünyada genel anlamda müthiş bir hareketlenme olduğunu fark edeceksiniz. Medya yeni haberlerle dolu olacak.

Özel hayatınızda, arkadaşlarınız ve aileniz gibi yakın çevrenizdeki insanlardan pek çok önemli hayati haber duyabilirsiniz (#2 daha önce listelediğimiz gibi). Bu zamanda başkalarına yardım etmeniz istenebilir, onun için programınızı hafif tutmaya bakın. Hayatın büyük bir ivmeyle hızlanarak ileriye doğru akıp gittiğini hissedebilirsiniz.

9. Tüm tutulmalarda bir şey biter ve yeni bir şey başlar. Bir tutulma dönemi sırasında, başladığınız yere geri dönüşü olmayan ve yepyeni bir yere giden bir köprünün üzerinde yürüyormuş hissine kapılabilirsiniz. Arkanızdaki kapı kapanır ve kilitlenir. Geriye dönemezsiniz zira tutulmadan sonra, daha önce sizin için hiçbir zaman net olmayan şeyleri bilecek ve anlayacaksınız. O bakımdan, artık gerçekten de eve dönemezsiniz.

10. Bir tutulma sırasında ultimatom vermeyin ve büyük kararlar almayın. Sabırla bekleyin ve birkaç hafta sonra havada daha az statik elektirik olduğu zaman harekete geçin. En iyisi kendiniz bir şey başlatmadan başkalarının mesajlarına tepki vermektir. Diğer bir deyişle böyle zamanlarda harekete geçmek yerine başkalarını dinlemek daha iyidir.

Diyelim ki, bir anlaşma imzalamanız gerekiyor, eğer bu anlaşma tutulma zamanı karşınıza çıktıysa sorun yok zira anlaşmayı siz başlatmadınız, başkası başlattı. Yine de diyelim ki, erkek ya da kız arkadaşınızla önemli bir konuşma yapacaksınız çünkü mutsuzsunuz. Bunu tutulmadan çok daha sonra yapın.

İlki, birinin talep ettiği şeye cevap verme eylemi (iyi), ikincisi ise tutulma zamanı sizin karar verdiğiniz bir eylem (pek iyi değil) oluyor. Eski çağlardaki astrologlar, bir tutulma zamanı harekete geçerseniz, planınız beklediğiniz şekilde yürümez diye yazmışlardır. İşte bu nedenle tutulma zamanı başkalarının fikirlerini dikkate almalı, ama o zamanda kendi kendinize yeni bir teklif ya da karar vermemelisiniz.

11. Bir tutulma sırasında kendinizi her zaman olduğunuzdan çok daha fazla duygusal hissedebilirsiniz, özellikle de bu bir ay tutulması ise (dolunay). Görüşünüz zayıf ya da bilgi parçaları eksik olabileceğinden, duyduklarınız hakkında düşünmek için mümkün olduğu kadar fazla zaman kazanın. Eğer size biri yeni bir teklif ile gelirse, üzerinde çok dikkatli düşünün. Ancak her yönüyle inceledikten sonra hoşunuza gidiyorsa devam edin.

12. Tutulmalar tarafından getirilen haberlere – çoğu zaman hiç yoktan ortaya çıkan – çok çabuk cevap vermek gerekebilir. Tüm zekanızı kullanın! Daha önce denildiği gibi, normal programınızı mümkün olduğu kadar hafif tutun, zira anında ilgilenmeniz gereken bir şey ortaya çıkabilir.

13. Bir tutulmayı “iyi” ya da “kötü” olarak yargılamakta aceleci davranmayın – tutulmalar ani olaylar getirirler ama onların gerçek anlamını anlamak haftalar sürer. Eğer bir tutulma yüzünden acı çekerseniz, evrenin sizin için daha iyi bir şey düşündüğünü aklınızdan çıkarmayın. Sabırlı ve açık olun.

14. Tutulmalar, yapabileceğinizi hiç düşünmediğiniz şeyleri yapmanıza yardımcı olurlar. Örneğin kitap yazmak, ya da albüm yapmak için bir teklif alabilirsiniz. Tutulmalar bazen size yeni bir kapıyı açarlar – daha önce girmeniz imkansız olan bir kapıyı.

15. Tutulmalar, zaman kavramımızla oynarlar. Aylar ya da yıllar geçmesi gerektiğine inandığınız olayları bir anda kapınıza getirirler. İşte size bir tutulmanın nasıl işleyeceğine dair bir örnek:

Alışık olmadığınız güzel bir arazide at biniyorsunuz. Yolun üç kilometre ilerisinde (hayatın sonraki bölümünde) yüksek bir taş duvarı (ciddi bir engel ya da büyük bir proje) atlamanız gerektiği söyleniyor. Manzara (hayat) dikkatinizi dağıtıyor ve aniden karşınızda belirene kadar bu engeli unutuyorsunuz. Atlamaya (risk almaya) hazır olduğunuzu hissetmiyorsunuz, zira o duvarı atlayıp sağ kalacağınıza inanmıyorsunuz! Bu sizin için büyük bir aşama! Ama yine de yapmak istediğiniz bir şeyi simgeliyor, o nedenle (korku ve istek gibi) çelişkili duygular içindesiniz. Belki de geçici bir panik yaşayacak ya da durmak isteyeceksiniz. Yine de atınız (içsel gücünüz) atlamak için eğitilmiş ve siz dizginleri çekmeye fırsat bulamadan, kendinizi havada uçarken buluyorsunuz. At sizin adınıza bunu yapıyor. Mükemmel bir şekilde yere iniyorsunuz. Atınız da, siz de iyisiniz – ama eliniz ayağınız titriyor.

Hepsi bir anda oldu! Engelin yaklaştığını biliyordunuz ama manzara (günlük hayat) dikkatinizi dağıttığından, o kadar çabuk geleceğini beklemiyordunuz. Buna rağmen şimdi kendinizi çok şey başarmış hissediyorsunuz – yaptığınızla gurur duyuyorsunuz ve buna da hakkınız var! Düşünecek zamanınız olsaydı, deneyecek cesareti bulamayabilirdiniz. Sevgili okuyucum, tutulmanın size getirdiği duygu işte budur.

16. Tutulmanın zamanlamasıyla ilgili bir bilgi. Tutulma tarafından size getirilen bir mesajı genelde tutulmanın oluştuğu tarihin dört gün yakınlarında alırsınız ama her zaman değil. Hatta bazen bir dolunay ay tutulmasının etkisini iki hafta öncesinde ya da altı ay sonrasında başka bir gezegen gelişmeleri tetiklediği zaman hissedebilirsiniz. (Yine de çoğunlukla haberler tutulma sırasında ya da bir ay sonrasında ve artı ya da eksi dört gün içinde ortaya çıkacaktır – bu eğer hemen bir şey olmazsa izlemeniz gereken zaman dilimidir.)

17. Tutulma yakınlarında aldığınız TÜM haber ve sinyallere dikkat edin. Çoğu zaman haberler çok belirgin ve dramatik bir şekilde ortaya çıksa bile bazen bu haberler bir dedikodunun parçası ya da gizli bir sır gibi belli belirsiz ortaya çıkabilir.

18. Güneş tutulmaları, ay tutulmalarından farklı bir şekilde çalışır ve başlangıçları vurgular. (Bir şey yine bitiyor olabilir ama dikkatiniz bu bitişten çok bir başlangıç üzerine yoğunlaşmıştır.) Değişimler aylar boyunca aşama aşama gerçekleşebilir. Yine de, bu değişimlerin haberleri ve zamanlaması çoğu zaman bir sürpriz olarak gelir. Eğer bir güneş tutulması doğum gününüze ve birkaç gün yakınlarına düşüyorsa, bunun etkilerini kesinlikle tüm sene boyunca hissedeceksiniz. Değişimler bir sonraki doğum gününüze geldiğinizde tamamlanmış olacak.

Bunu yararlı bulduğunuzu umarız! Belki de tutulmaları yaşarken bu listeye yeniden bakmak istersiniz.


alıntı...

Full Time Şerefsiz Olacağına,Part Time İnsan OL......
11-10-2007 02:46 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #3
Cvp: Güneş- Ay Tutulmaları
TUTULMALAR – GÜNEŞ VE AY TUTULMASI

Gökyüzünde herkesce tanınan 2 temel göksel obje vardır. Bunlardan biri Güneş diğeri ise Ay’dır. Hemen hepimiz bu iki gök cismini çok iyi biliriz. Hayat kaynağımız olan Güneş’i gündüzleri, Ay’ı da geceleri çok rahat bir şekilde görürüz. Ay’ın evrelerini rahatlıkla takip edebiliriz. Güneşin doğuşu, batışı veya Dolunay’lı bir gece bizlere enfes bir görsel şölen gibi gelir. Astrologlar olarak Tutulmaların etkilerini iyi biliyoruz, fakat bu tutulmaların astronomik bilgileri çoğu astroloji öğrencisi tarafından yeterince iyi bilinmiyor. Bu sebeple bu yazıda sadece Tutulma olayını astronomi bilgileri ile anlatmaya çalıştım.

Kısaca geçmişe bakacak olursak, atalarımız her şeyin değiştiği, hareket ettiği bu dünyada kendilerine değişmeyen, referans olarak alabilecekleri bir takım dayanak noktaları aramışlar. Çünkü varlıklarını sürdürebilmenin yegane şartının bulundukları yere uyum sağlamalarına bağlı olduğunu iyi biliyorlardı. Bu noktada en rahat izleyebildikleri Güneş ve Ay onlar için bir kaynak oldu. Güneş’in ve Ay’ın hareketlerine göre yaşamlarını düzenlemek isteyen toplumlar bu gök cisimlerinin hareketlerinin düzenli kayıtlarını tutarak bu hareketlere göre düzenlenmiş takvimler hazırlamışlar. Tabi bu arada bu iki gök cisminin dünya üzerindeki etkilerinin de kayıtlarını tutmuşlar


Buraya kadar her şey güzel, fakat gökyüzünde arada sırada gerçekleşen bir olay var ki, bu zaman zaman tarihin akışını değiştirecek olaylara bile sebep olmuş: Tutulmalar. Artık günümüzde ilkokulda öğrenmeye başladığımız tutulmaların eski çağlarda toplum üzerinde çok korkulan bir etkisi vardı. Yakın tarihimize kadar böyle zamanlarda kurbanlar kesilir ve dualar edilirdi. Bunlar arasında en önemlisi Güneş Tutulması zamanlarıydı. Eski çağlarda ve tarihin değişik dönemlerinde tutulmaların bilgisine sahip olan rahiplerin, kralların veya kötü niyetli kişilerin bu bilgilerini halk üzerindeki güçlerini pekiştirmek veya kendilerine çıkar sağlamak amacıyla bir fırsat gibi kullandıklarını da günümüze ulaşan kaynaklardan öğreniyoruz.

Gündüz vaktini geceye çeviren bu olay insanlar üzerinde olumsuz bir etki yaratsa da bazıları bu duruma bir açıklık getirmeye çalışmışlar. Tutulmaların sebeplerini araştıran bilim adamları bu olayın gökyüzündeki tanrıların kızgınlıkları sonucu değil, belirli bir takım koşulların oluşmasına bağlı olarak meydana geldiklerini fark ettiler. Bu olayın rastgele bir şekilde vuku bulmadığını yaptıkları gözlemler ve hesaplamalar sonucu bulan bilim adamları bir tutulmanın zamanının, yerinin ve tutulmanın süresinin önceden bilineceğini de gösterdiler. Hatta tutulmaları kendi içlerinde sınıflandırdılar. Buna göre Güneş Tutulmasını Tam, Parçalı ve Halkalı Tutulma olarak üçe ayırdılar. Tutulmalar öylesine önemli olaylardı ki eskiden Çin’de bir tutulmanın zamanını tam olarak bilemeyen astronomların cezalandırıldığı yazar. Bu tutulmaların açıklamalarına geçmeden önce gökyüzünde neler oluyor da bir tutulma meydana geliyor? Bir tutulma olayının gerçekleşmesi ne gibi şartlara bağlı? Bu sorulara bir açıklama getirmek ve tutulmanın ne olduğunu öğrenmeliyiz.

Güneş sistemimizde Dünya, Güneş ve Ay birbirlerine belirli bir açı yapmaktadırlar. Aynı hizada değildirler. Ay’ın Dünya’nın yörüngesine olan açısı 50 9' dır. Bu açı nedeniyle Dünya, Ay ve Güneş, Ay'ın Dünya’nın etrafındaki her dönüşünde tam olarak aynı doğrultuda bulunmazlar. Bu sebeple her ay bir tutulma oluşmaz. Öyle olsaydı Ay bir yıl içinde Dünya’nın etrafında 12 defa döndüğü için her Dolunay ve Yeniay’da bir tutulma olurdu. Astronomların hesaplarına göre bir yılda en az iki, en fazla da beş Güneş tutulması olabiliyor.

Gerçekte Güneş sabit kaldığı için hareketli olan Dünya ve Ay’dır. Dolayısıyla Dünya’nın yörünge düzlemiyle Ay’ın yörünge düzlemi iki yerde kesişirler, bu kesişme noktaları Ay Düğümleri noktalarını oluşturur.

Dünyadan bakılınca Güneş sanki gökyüzünde hareket ediyormuş gibi görünür. İşte Güneş’in izlediği bu yola Ekliptik denir. Bu bilgiler ışığında Ay’ın ekliptiğin altındaki hareketini tamamlayıp ekliptiğin üzerine doğru harekete başlayacağı noktada her iki yörünge birbirlerini kesiyor gibi görünür bu noktaya Kuzey Ay Düğümü denir. Ay hareketine devam eder ve artık ekliptiğin alt bölgesine doğru ilerleyeceği noktada bir kesişme daha olur ki buna da Güney Ay Düğümü diyoruz.

Dünya’nın ve Ay’ın yörüngeleri gerçekte asla birbirlerinin üzerlerinden geçmezler. Aksi olsaydı bir çarpışma kaçınılmaz olurdu. Dünya ile Ay arasında 350.000 km – 400.000 km arasında değişen bir mesafe vardır. Açı farkından dolayı bunlar farklı yerlerde hareketlerine devam ederler sadece bu açı farkının olmadığı iki nokta vardır yani Dünya’nın ve Ay’ın yörüngelerinin aynı açıda oldukları yerlerde böyle bir kesişme varmış gibi gözükür.

Buraya kadar tutulmalar hakkında öğrendiklerimiz, bir tutulmanın olabilmesi için Güneş, Dünya ve Ay’ın açısal olarak aynı hizada bulunmaları gerektiği ve aynı hizada bulundukları yerin de Ay Düğümleri Noktaları veya yakınlarında olması gerekliliğidir.

Güneş Tutulması; Ay’ın Dünya ile Güneş arasına girmesiyle ve Güneş’in önünü kapatarak Güneş ışınlarının Dünya’ya ulaşmasını engellemesi sonucu meydana gelir.

Ay Tutulması ise; Dünya’nın Ay ile Güneş’in arasına girerek Güneş ışınlarının Ay’a ulaşmasını engellemesi sonucu olur.

Tam, halkalı ve parçalı olmak üzere üç tip Güneş tutulması vardır. Bir Güneş tutulmasının tam veya halkalı oluşu Ay’ın Dünya'ya uzaklığı ile belirlenirken, parçalı oluşu Ay, gözlem yeri ve Güneş arasındaki açıyla, bir başka deyişle, her üçünün tam olarak aynı doğrultuda bulunmamasıyla ilgilidir.

Peki şimdi nasıl oluyorda Ay bu küçücük haliyle koskoca Güneş’i kapatabiliyor ve onu görmemizi engelleyebiliyor. Astronomlara göre Ay, Güneş’ten 400 kat daha küçük olmasına karşın Dünya’ya Güneş’ten yaklaşık olarak 400 kat daha yakın olduğu için biz onları hemen hemen aynı büyüklüktelermiş gibi gözlemleriz. Halbuki bu bir göz yanılmasıdır. Gerçekte Ay ve Güneş’in büyüklükleri arasında çok fark vardır.

Yine Astronomi bilgilerine göre Ay, Dünya çevresinde basıklığı az da olsa elips şeklindeki bir yörüngede hareket ettiği için Dünya'ya olan uzaklığı her an değişmektedir. Kimi zamanlarda yakınlaşmakta ve daha büyük görünmekte kimi zaman yörüngesi nedeniyle uzaklaşmakta ve daha küçük görünmektedir.

Bu sebeple eğer tutulma anında Ay Dünya'ya yeteri kadar yakınsa, Ay’ın görünen çapı Güneş'in görünen çapından büyük olur, Güneş diskinin tamamı Ay tarafından örtülür ve Tam Tutulma meydana gelir. Aksi takdirde Güneş diskinin tamamı Ay tarafından örtülemez, diskin sadece iç kısmı örtülür ve bir Halkalı Tutulma oluşur. Bazen de Ay ve Güneş'in konumları öyledir ki, Ay, Güneş diskinin ancak bir kısmını örter. Bu durumda da Parçalı Tutulma meydana gelir. Tam ve halkalı tutulmaların tam olarak gerçekleşme evresinden önceki ve sonraki dönemlerinde de parçalı tutulma evresi bulunur. Kimi zaman halkalı başlayan bir tutulma daha sonra bir Tam Güneş Tutulmasına ve sonrasında tekrar Halkalı Güneş Tutulmasına dönüşebilir.

Ay’ın yarıçapı Dünya’nınki ile karşılaştırıldığında çok küçük olduğundan, Dünya’nın tamamı Güneş Tutulması sırasında Ay’ın Güneş’i örtmesiyle yarattığı gölgesinin içine girmez. Bu nedenle bir Güneş tutulması Dünya üzerinde ancak belirli bölgelerden görülebilir. Halbuki Ay Tutulması'nda durum böyle değildir. Ay tutulması o anda gece olan yerlerin tümünden gözlenebilir. Ay tutulmalarında Dünya, Ay ile Güneş'in arasına girer ve Dünya'nın gölgesi Ay'ın tamamını perdeleyebilecek kadar büyük olur.

Yörüngeleri nedeniyle iki gök cismi daha Dünya ile Güneş arasına girmektedir. Bunlardan biri Merkür diğeri ise Venüs’tür. Bu iki gezegen dünyadan çok uzak oldukları için Güneş’in önünden geçerlerken Ay gibi Güneş’in tamamını kapatamazlar. Hatta böyle zamanlarda Güneş’in muazzam ışıkları arasında görünmez olurlar.

Tam Güneş tutulması diğer tutulma türlerine göre çok daha önemlidir. Astronomlar açısından, tam tutulmada Güneş'in tamamı Ay tarafından birkaç dakika için örtüldüğünden, bu sırada yapılacak gözlemlerden Güneş’in dış atmosfer tabakaları, özellikle de koronanın fiziği hakkında önemli bilgiler elde edilir.

Bir tam Güneş tutulması anında , hava birden soğur ve gökte yıldızlar görünmeye başlar, gök koyu mavi bir renk alır. Tam tutulma anında Güneş'in kenarına denk gelmiş bir Güneş patlaması gelişiyorsa bu patlamayı da izleme şansı olur.

Son olarak bir de tutulmalarla ilgili olarak Saros Döngüsü olarak bilinen bir konudan bahsetmek gerekiyor. Ay düğümü burçlarda yılda ortalama olarak 19 derece geriye doğru hareket eder. Güneş’in ve Ay’ın her 19 yılda bir zodyakın aynı noktasında kavuştukları hesaplanmıştır. Geriye doğru hareket eden Ay Düğümü ile Güneş ve Ay yaklaşık olarak 223 kavuşum yaptıktan sonra yani 18 yıl 10 gün sonra tekrar aynı noktada bir tutulma olduğu hesaplanmıştır. Bu durumda bu süreyi bir tutulmanın olduğu günkü tarihe eklediğimizde elde ettiğimiz tarihte de bir tutulma ile karşılaşırız. Zaman olarak aynı saatte olmaz çünkü Güneş’in ve Ay’ın yörüngelerindeki hareketleri farklılıklar gösterir. Zaten 18 yıl 10 gün sürenin yukarıda belirtmediğim yaklaşık olarak 8 saat 9 dakika 35 saniyelik bir kısmı da var ve bu yüzden tutulma zamanı değişebilir. Yine yapılan hesaplar neticesinde 54 yıl 1 ay sonra tutulmanın yaklaşık olarak yine aynı zamanda meydana geldiği bulunmuştur.

Saros döngüsü ve tutulmalar hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyenler İlhan Yayınevi tarafından basılan ‘‘SEPHARIAL’ın GÜNEŞ & AY TUTULMALARI Dünya’ya Etkileri’’ adlı kitabı okumalarını tavsiye ederim.

İlker EM



Kaynaklar: GÜNEŞ & AY TUTULMALARI Dünya’ya Etkileri
http://www.tug.tubitak.gov.tr
http://www.eclipse2006.boun.edu.tr

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
12-13-2007 01:00 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #4
Cvp: Güneş- Ay Tutulmaları
Tutulmalarda Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler


*Tutulma haritalarını değerlendirirken aşağıdaki konuları göz önüne almalıdır:

*Tutulma haritanın hangi evine düşüyor?

*Tutulma, Natal haritadaki ASC, MC veya planetlere 5˚

yakınlıkta mı oluyor?

*Tutulma, Natal haritadaki herhangi bir açı kalıbı

üzerinde bir etki yaratıyor mu?

*Tutulma, başka bir transit gezegenle irtibat kuruyor

mu?

*Tutulmanın olduğu burcun yönetici gezegeni transitte

başka bir gezegenle irtibat halinde mi? Tutulmanın

yönetici gezegeni ve bu transit gezegen Natal, Progress

veya Solar Return haritadaki herhangi bir planetle

irtibat kuruyor mu?

*Tutulma herhangi bir sabit yıldızla irtibat kuruyor mu?

*Tutulmanın serisi nedir, hangi Saros döngüsüne ait ? Bu serinin temel anlamı nedir?



(Kaynak: Eagle and the Lark, Bernadatte Brady)



Öncü burçlarda gerçekleşen tutulmalar olayları daha çabuk değiştirme eğilimindedirler. Burada 2 hafta civarında bir zamanlamadan söz edilebilir. Sabit burçlarda gerçekleşen tutulmalar, etkilerini daha ağır ama daha uzun süreli gösterirler. Değişken burçlarda gerçekleşen tutulmaların etkileri ise daha azdır. Günlük rutinlerimize yenilikler ve değişimler getirirler.

Tutulmaların gezegenlerle ilişkileri

Tutulmanın irtibat kurduğu gezegenin öncelikle doğası, sonra bulunduğu ev, sonra yönettiği evler ile ilgili konuların öne çıkacağı düşünülür.

Tutulmanın, hangi gezegenle irtibat kurduğunda hangi doğada olayları öne çıkaracağını değerlendirelim:


Güneş ile: Tutulmanın etkisini üzerinde en fazla göstereceği gök cismidir. Baba ve otoriteyi temsil eden kişiler, hayatımızda önem taşıyan güçlü kişiler, kişiliğimiz ile ilgili olaylar; kendini kişisel olarak ortaya koymak gereken durumlar, tanınma getiren durumlar, liderliğini ve başkaları üzerindeki etkisini ortaya koyma gerekliliği öncelikli olarak ortaya çıkacak etkilerdir.

Ay ile: Tutulmanın ışıklarla kurduğu irtibat önemlidir. Hayatımızda öne çıkan anne, eş gibi kadın figürleri üzerinde, sağlığımız, duygusal hayatımız, psikolojimiz, bilinç altımız, aile hayatımız, özel hayatımız, yeme içme veya genel alışkanlıklarımız, geçmişe ait öğeler, eve ve yerleşime ait durumlar üzerinde değiştirici etkiler yaratabilir.

Merkür ile: Kısa yolculuklar, yakın çevre ve kardeşler, çevremizdeki genç kişiler, eğitim ve zihinsel faaliyetler alanında ani ve hızlı gelişen durumlar söz konusu olabilir. Çabuk yön değiştirmek, şartlara adapte olmak durumunda kalabiliriz. Özellikle düşünce yapımız, davranış ve iletişim tarzımız üzerinde önemli etkiler oluşabilir.

Venüs ile: İlişkilere yaklaşım tarzımız, değer yargılarımız, bize zevk ve keyif veren konulara, yaklaşım tarzımız, eğlence, giyim kuşam tarzımızda oluşabilecek değişimler, denge, başkalarına uyum sağlama, birlikte hareket etme tarzımız, cinsellik, genç kadın figürleriyle ilişkilerde önemli değişimler söz konusudur.

Mars ile: Harekete geçme tarzımız, bizi motive eden şeyler açısından önemli değişimler, hızlı ve kararlı davranmak ve inisiyatifi ele almak gerekebilir, mücadeleye çağırılıyor olabiliriz, cesur ve atak davranmak gerekebilir veya fazla direkt ve düşüncesizce davranışlara itilebiliriz. Kaza, ameliyat, kavga, rekabet gibi şeylere açığız. Fiziksel olarak daha fazla çaba gerekiyor olabilir.

Jüpiter ile: Yüksek eğitim, dini veya ruhsal konular, dış seyahatler ile ilgili beklenmedik ve çabuk gelişen durumlar söz konusu olabilir. Genişleme ve gelişme arzusu vurgulanıyor. Fırsatlar çıkabilir. Diğer taraftan ölçülü ve dikkatli davranmak zor olabilir. Abartılı ve fazla beklentili olunabilir. Hayat görüşlerimiz genişleyebilir, özellikle ruhsal veya maddi konularda büyüme sağlayabiliriz. İdealist tavırlar sergilenebilir.

Satürn ile: Kısıtlanmalar, mesuliyetler beklenmedik zorlanmalar ile karşılaşabiliriz. Satürn ölüm ile bağdaştırıldığı için, ani ölümler veya ekonomik sıkıntılar söz konusu olabilir. Endişe getiren veya ihtiyatlı olmak gereken durumlarla karşılaşabiliriz. Her zamankinden daha fazla çalışıp, daha az şey elde edebiliriz.

Jenerasyon gezegenleriyle irtibatların yaratacağı etkiler kişisel haritalarımızdan ziyade, gruplar, partiler, büyük topluluklar ve ülkeler açısından değerlendirilmelidir.

Uranüs ile: Ani kopmalar, kazalar, değişimler söz konusudur. Toplum olarak özgürlük ve bireyselliğini sergileme ihtiyacı artar. Teknoloji, astroloji, alternatif tıp gibi Uranüsyen konular ile ilgili durumlar, tuhaf ve beklenmedik tavırlar söz konusu olabilir. Uranüs’ ün yerleştiği eve dikkat edilmelidir. Özellikle akslara yakın ise bu etkiler çok daha belirgin olacaktır.

Neptün: Hassas ve yaratıcı, ilham getiren, sanatsal, gerçeklerden uzaklaştıran, hayal alemine sürükleyen, göz yaşı ve üzüntü yaratan durumlar, hayal kırıklıkları, fedakarlık gerektiren durumlar, çözülmeler ve pasif kopuşlar söz konusu olabilir. Alkolizm, uyuşturucu alışkanlığı, yanlış ilaç kullanımı yüzünden ortaya çıkan problemler dikkat çeker.

Pluto ile: Oldukça keskin ve derin etkiler, geri dönülemez değişimler, tamamen yeniden yapılandırma gereği taşıyan, oldukça yıkıcı olabilen durumlar. Şiddet, ölüm, karanlık ilişkiler, tutkular zor zamanlar yaşatabilir. Olumlu açıdan, güç getiren, güçlü çevrelerden destek getiren, ama hırs ve ne pahasına olursa olsun başarı istenilen, adeta imkansızı başarma arzusu uyandıran etkiler taşıyabilir.



Tutulmanın gerçekleştiği akslar (Evler)



Tutulma haritamızda aşağıdaki evlerde gerçekleşiyorsa, öncelikli olarak ortaya hangi etkileri çıkarabileceğini değerlendirelim:

1/7 aksı: İlişkilere yönelik, karşılıklı olarak kişiliğin öne çıkacağı durumlar, evlilik ve ortaklıkla alakalı durumlar, sağlığımızı veya karşımızdakinin sağlığını bağlayan durumlar, fiziksel olarak etkilenmek söz konusu, bizim veya karşımızdakinin hayatında önemli başlangıçlar ve girişimler söz konusu olabilir. Karşılıklı olarak etki-tepki ve karşılıklı alış verişler var.

2/8 aksı: Parasal konulara ve paylaşımlara yönelik durumlar, kazanç veya kayıplar olası, şahsi veya paylaşılan birikimlerimiz ve yatırımlarımızla ilgili durumlar, kredi, borç alacak ilişkisi, kaynaklarda kısıtlanma veya duruma göre ani fırsatlar söz konusu olabilir, ölüm evini bağladığı için fiili olarak ölümle alakalı ve ardından miras vs gibi durumlardan maddi olarak etkilenmek.

3/9 aksı: Eğitim, öğrenme, zihinsel faaliyetler, kardeşler, yakın ve uzak akrabalar, yolculuklar, fikirler, yazmak ve yayınlamak, seminerler düzenlemek ve bilgiyi paylaşmak, hukuksal konular ile ilgili durumlar.

4/10 aksı: Aile ve iş hayatı arasındaki denge ile ilgili durumlar, yerleşimle ve kariyerle ilgili, geleceği hedefleyen hayati kararlarla ilgili durumlar, önemli iniş çıkışlar.

5/11 aksı: Eğlence tarzımız, sosyal hayatımız, yakın arkadaşlar veya geniş çevreler ile ilgili durumlar, çocuklarımız, aşklar, hayatın rahat ve pürüzsüz akmakta olan yüzü ile ilgili konular, ümit ve beklentilerimizle, başkalarından destek beklentimizle ilgili konular.

6/12 aksı: Hastalıklar, zayıflıklar, hayatın sıkıntı veren ve kontrol edilemeyen yüzü, çok çalışıp az kazandığımız, egomuzu sergileyemediğimiz, ön plana çıkamadığımız alanlar, bela ve problem getiren durumlar, kayıplar, angarya işlerle ilgili konular.



Tutulmanın Burçlar Üzerindeki Etkileri

Tutulmanın burçlar üzerindeki etkilerinin hayatın hangi alanlarında ortaya çıkabileceğini anlayabilmek açısından yükselen burçlar üzerinden değerlendirme yapmak daha doğru olur. Gökyüzünde tutulma anında gerçekleşecek Mars-Pluto karşıtlığının da hangi evlere düştüğü hesaba katmak gerekir.


KOÇ: Kendini kişisel olarak ortaya koymak gereken durumlar ve girişimler, sağlık üzerinde etkiler öne çıkabilir. İletişim, yurtdışı ve yabancılarla ilgili konularda gerginlikler olası.

BOĞA: Kontrol dışı faktörler, gizli düşmanlıklar, psikolojik zorlanmalar olabilir. Maddi konular ve yatırımlar konusunda dikkatli olmak gerekir.

İKİZLER: Sosyal organizasyonlar, arkadaşlar, yardımlaşma ve dayanışma konuları öne çıkacak. İkili ilişkiler konusunda gerginlikler yaşanabilir; anlaşmalar ve ortaklıklar alanında dikkatli olunmalı.

YENGEÇ: İş ve kariyer ile ilgili konular, gelecek hedefleriyle ilgili konular ön planda olacak. Sağlıkla ilgili konulara dikkat edilmeli, çalışma ortamında gerginlikler olabilir.

ASLAN: Uzak yolculuklar, yabancılarla ilişkiler, eğitim, yazmak ve yayınlamakla ilgili konular dikkat çekecek. Sosyal çevre ve arkadaşlar, organizasyonlar konusunda daha fazla mücadele gerekecek.

BAŞAK: Ortaklaşa gelirler, krediler ve alacaklarla ilgili konular, risk ve tehlikeye açık durumlar öne çıkacak. İş ve aile konuları iyi dengelemeleri gerekiyor. İşte daha fazla mücadele var.

TERAZİ: İkili ilişkiler, paylaşımlar, anlaşmalar, sert açılarda çekişmeler, eleştiriler öne çıkabilir. Dış ilişkiler ve seyahatler alanında gerginlikler olası.

AKREP: Sağlıkla ilgili konular, başkalarına yardım, yanında çalışanlarla ilgili konular dikkat çekecek. Ortaklaşa gelirler, alacak ve krediler alanında dikkatli olmak gerekiyor. Riskli işlerden uzak durulmalı.

YAY: Çocuklar, duygusal ilişkiler, yaratıcı ve hobisel uğraşlar, eğlenceli aktiviteler, sosyal ortamlar en dikkat çeken konular. İkili ilişkiler alanında zorlanmalar olabilir. Daha fazla gayret gerekecek. Rakiplerle mücadeleye çağıran bir döneme giriyorlar.

OĞLAK: Ev ve aile ile ilgili konular, çözülmesi, tamamlanması gereken işler ve yeni başlangıçlar dikkat çekiyor. Sağlıkla ilgili konularda dikkatli olmak gerekecek. İş ortamında huzursuz ortamlardan uzak durmalılar.

KOVA: Zihinsel konular, bilgi toplamak ve bilgi vermekle ilgili konular, yakın çevre ve kardeşlerle ilgili konular gündemde olacak. Çocuklarla ilişkiler ve duygusal ilişkilerde zorlanmalar olabilir.

BALIK: Maddi konular, kişisel kazanımlar ve yatırımlarla ilgili konular öne çıkacak. Aile ilişkilerinde gerginliklerden uzak durulmalı. Evle ilgili konularla uğraşmak gerekebilir.



Öner Döşer

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
12-14-2007 11:19 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #5
Cvp: Güneş- Ay Tutulmaları
Güneş ve Ay Tutulmaları

7 Şubat’ta Kova burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması ve 21 Şubat’ta Başak burcunda gerçekleşecek Ay tutulması depremsel hareketlere, terör, yakın bölgemizde gelişmelere, anayasal konularda, din ve inançlarla ilgili konularda, ekonomik koşullarda hızlı ve sürpriz gelişmelere işaret ediyor!

Gelecek hedeflerimizi belirleyecek önemli koşullar Ocak ayı sonlarından itibaren belirginleşmeye başlayacak. Hükümetin önemli kararlar alması gerekebilir. Yönetimi ve ileri dönük hedeflerimizi ilgilendiren konularda önemli gelişmelerin öne çıkacağını izleyeceğiz. Bu gerginlikler, uluslar arası ilişkilerimizi ve aynı zamanda ekonomimizi olumsuz etkileyebilir. Ocak ve Şubat aylarında üniversiteler, hukuksal konular, inançlar, medya, edebi kişiler, yazarlar, gazeteciler ile ilgili konularda gerginlikler olası. İç huzursuzluklar yaşayabiliriz. Bu sektörlerden kişilere yönelik saldırılar, terör olayları gerçekleştirilebilir. Güneş tutulmasının geri hareket etmekte olan Merkür’le kavuşum yapıyor olması dikkat çekici!

Öner Döşer

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
01-17-2008 04:31 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #6
RE: Güneş- Ay Tutulmaları
Bu Yılın İlk Ay Tutulması 21 Şubat’ta 13.Şubat.2008 / 20:14:17

Fotoğraf http://www.mreclipse.com/Special/image/LEDiagram1c.JPG

Ayın bakır renge dönüşeceği tam ay tutulması Türkiye’den de izlenebilecek. Tutulma 20 Şubat’ı 21 Şubat’a bağlayan gece, Türkiye saati ile 02.36’da başlayacak. 05.01’de gerçekleşecek tam tutulma yaklaşık 50 dakika sürecek.

ANKARA - Bu yıl gerçekleşecek iki ay tutulmasından ilki 21 Şubat’ta tam ay tutulması şeklinde meydana gelecek.



Ankara Üniversitesi Rasathanesi’nden edinilen göre, tam ay tutulması, dolunay aşamasındaki ayın tamamen kararması anlamına geliyor.



Türkiye’den de izlenebilecek olan bu olayı 20 Şubat’ı 21 Şubat’a bağlayan gece, Türkiye saati ile 02.36’da başlayacak. 05.01’de gerçekleşecek olan tam tutulma yaklaşık 50 dakika sürecek. Tutulma başlangıcında güney-güneybatı yönünde ufuktan yaklaşık 40 derece yükseklikte görülecek olan Ay, tam tutulma başlangıcında batı yönünde ufuktan yaklaşık 15 derece yükseklikte olacak. Tam tutulmadan saat 07.09’da çıkacak olan Ay, 06.38’de batacak, bu nedenle tutulmanın sonu Türkiye’den izlenemeyecek.



21 Şubat’ta gerçekleşecek tam Ay tutulması Kuzey ve Güney Amerika, Afrika ve Avrupa kıtalarından da izlenebilecek.



Sabaha karşı gerçekleşecek olan tam tutulma evlerden izlenebileceği gibi Ankara Üniversitesi Rasathanesi’nde uzman gözlemcilerin eşliğinde de izlenebilecek. Tam tutulma ile ilgili detaylı bilgiye http:rasathane.ankara.edu.tr adresinden ulaşılabilecek.



AY TUTULMASI

Ay, Dünya’nın çevresinde; Dünya da Ay ile birlikte Güneş çevresinde yörünge hareketleri yaparken Güneş’e dönük olan yüzleri aydınlık, öbür yüzleri de karanlık olarak görülüyor. Karanlık tarafta uzayda birer gölge konisi oluşuyor.





Ay, Dünya’nın gölge konisine girdiğinde Ay tutulması, Ay’ın gölge konisi yer üzerine düştüğünde ise Güneş tutulması meydana geliyor. Ay tutulması sadece Ay Dolunay evresindeyken Dünya’nın gölgesinin bir kısmından geçerse gerçekleşiyor. Tam Ay tutulması esnasında Ay’ın tümü Dünya’nın tam gölge bölgesinden geçiyor ve bu olay Ay’ın görünen renginin değişime uğramasıyla hemen göze çarpıyor.



2007’nin İlk Ay Tutulması


Ay tutulması dünyanın yuvarlak olduğunun gözlemsel bir tespiti olması bakımından da ilgiyle izleniyor. Çünkü Ay’ı örten dünyanın gölgesi olduğundan gölgenin biçiminden hareketle yerin şekli belirlenebiliyor.



Ay tutulmasında Ay’ın dünyaya dönük yüzü kızıl bir renge bürünüyor. Bu kızarmış ışımın incelenmesiyle yer atmosferi hakkında, atmosferin kimyasal pozisyonu ve atmosferdeki toz miktarı gibi ayrıntılı bilgi edinilebiliyor.



http://www.ntvmsnbc.com/news/434795.asp

Yazan: Ayşegül Bozkurt

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
02-14-2008 03:20 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #7
Güneş Tutulmaları ve Doğum Haritasındaki önemi
Güneş tutulmaları hakkında bir çeviri 16.Şubat.2008 / 15:36:57
Güneş Tutulmaları ve Doğum Haritasındaki önemi



Aşağıdaki Makale 1938 yılında yayınlanmış “Vehlow Kalender” den çevrilmiştir. Çalışmalarda Johannes Vehlow öğretilerine bağlı kalınmıştır.



Orijinal Metnin yazarı: Ed. Even

Çeviren: Yurdahal Topdemir

Güneş Tutulmaları ve Doğum Haritasındaki önemi



Ekliptik araştırmaları, haritalarda- kaçınmayıp- araştırılmak üzere çaba sarf edildiği zaman, en ilginç ve teşekkürü hak eden alanlardan biridir. Bugüne kadar tutulmaların çok az önemsenmiş olmasının astroloji için ne kadar büyük bir kayıp olduğunu takip eden bilgiler ortaya koyacaktır.



Tutulmaların etkileri son derece radikal olabilir, bu yüzden önemsenmelidir. Tutulma haritaları sıkıntılı haritalardır ve doğal felaketleri gösterirler. Astroloji araştırmaları günümüze dek tutulma haritalarından beklenen felaketin coğrafi enlem ve boylamlarını emin bir şekilde tespit etmenin yolunu bulamamışlardı.



Ancak şimdi uygulanmaya konulan bazı çok yeni denemelerle bu olasılık dahilinde gibi görülmektedir.



Burada doğru yolu bulmak çok da kolay değildir, çünkü kozmik özelliklerin dışında yer küresel özelliklerde etkileyici olacaktır. Çabanın boşa sarf edilmediğini gördükçe ve tatmin edici sonuçlara ulaştıkça, çalışmalardan alınan hazda artmaktadır. Bunlara daha sonraki bazı çalışmalarda değinilecek.



Size bir örnekle, güneş tutulmalarının doğum haritasında da, özellikle ölümle alakalı noktalara denk geldiğinde ne kadar tahrip edici oldukları gösterilecektir:



Burada sokakta geçirdiği kaza sonucu ölen yaşlı bir kadının haritası söz konusudur. Öncelikle ölüm sorusuna yönelik astrolojik yorum kurallarını ve yaşlı kadının doğasındaki ölüme yakın verileri görmeliyiz. Aynı zamanda bu trajik ölüme farkında olmadan sebep olan genç bir erkeğin varlığını da göz önünde bulundurmalıyız.



Olayın seyri şöyledir:



20.Haziran 1936’ da bu yaşlı kadın evinin yakınındaki bir parka doğru yürüyüşe çıkmıştı. Buraya ulaşabilmek için bir caddede karşıya geçmek zorundaydı. Yıllardır çektiği işitme problemi yüzünden yoldan geçen bir bisiklet sürücüsünün zil sesini duymaz ve aynı zamanda çevresinde tanıdık bir kimse var mı diye bakındığından dikkati de dağılmıştır. Böylece iki adım sonra talihsizlik gerçekleşebilmiştir. Bisikletin arka tekerleğinin arasına yürür ve kafası asfalta çarpar. Düşüşü o kadar kötü olmuştur ki, kafatası yarılır ve beyin kanaması geçirir.



Ancak bisiklet sürücüsü düşmez ve birkaç metre daha yol alır. Sürücü çevresine bakınıp kazayı görünce bisikletten iner ve geri dönerek ilk yardım teşebbüsünde bulunur. Bu kaza öğleden sonra saat 05:55 de gerçekleşir. Kazazedede hemen bilinç kaybı meydana gelir ve acilen götürüldüğü hastanede akşam saat 09:15’te ölene kadar bilinç kaybı sürer.



Savcı, bisiklet sürücüsü hakkında ölüme sebebiyet verme sebebiyle, soruşturma başlatır. Hukuksal süreçte davalının suçsuzluğu tam anlamıyla ispat edilir. Ardından serbest bırakılır.



Talihsiz kadının haritasında görüldüğü gibi haritanın yükseleni 27 derece 29 dakika Yay’dır. Ölüm evi olan 8. evde yengeç ve aslan burçları bulunmakta. Venüs bu evde konumlanmış ve ev yöneticisi Ay’dan kare açı almakta. Ay’da Burçlar kuşağında Koç burcunda yer alıyor. Haritanın 8.evinde ve 12. Güneş evinde bulunan Venüs, 3. Güneş ve 10.uncu harita evinin yöneticisidir ve ölümün göz önünde bir caddede oluşan bir talihsizlikle geleceğini göstermekte. Neptün 8. Güneş evinde kendi burcu olan Balık’ta bulunmakta ve Merkür’den, yani 7. evin yöneticisinden, tam bir karşıt açı almakta. Bu açı ölümden önceki süreli bilinç kaybını göstermekte.

Sekizinci Güneş evinin ve aynı zamanda Yükselen yöneticisi Jüpiter, 8. burç olan Akrep burcunun ve 4. evin tam ortasında yer alıyor. Her ikisi de haritadaki ölüm noktalarındandır. Jüpiter’in aynı zamanda Uranüs ve Satürn ile karşıt açısı var. Son olarak aynı zamanda başka bir ölüm noktası olan Nadir’de bulunmaktadır. Tüm bu veriler harita sahibi için şiddetli bir ölümü göstermektedir.



Harita sahibi ölüm anındaki yaşı 83 yıl 10 ay 15 gündü. Anahtarı 1 derece=1 yıl olan birincil ilerletim yayına göre bu 83 derece 53 dakikadır. Bu yaya uygun ilerletimler şunlardır:



Asc kavuşum Mars = 85 derece 26 dak.

Zenith*) kavuşum Güneş = 83 “ 47 “

Jüpiter kare Zenith = 82 “ 41 “

“ kare Uranüs = 84 “ 09 “

Uranüs karşıt Güneş = 85 “ 29 “

-----------------------

421 “ 32 “



421 derece 32 dakika / 5= 84 derece 18 dakika



84 derece 18 dakika = 84 yıl 3 Ay 5 Gün

+ Doğum günü = 1852 3 15

Geçerlilik tarihi = 1936 yıl 11 ay 20 gün

= 20 Kasım 1936



Birçok ilerletim ölüme yöneliktir. Fakat 19 Haziran 1936’da 27 derece İkizler’de Güneş tutulması olmuştur ve bu da talihsiz kadının haritasında Dsc üzerine düşmektedir. Bir haritanın Dsc noktası aynı zamanda bir ölüm noktasıdır. Aynı zamanda orada tehlikeli sabit yıldızlardan Kutup yıldızı ve Betelgeuse bulunmakta. Böylece bu Güneş tutulması 1936 yılına denk düşen ilerletimlerin oluşmasını sağlamıştır hatta bunu 5 ay önceden gerçekleştirmiştir.

Bu ilerletimlerin haritada ölümü gösterdiği harita yakından incelendiğinde net olarak ortaya çıkıyor. Şöyle ki:



4. Güneş evinin burcu olan Akrep’in yöneticisi olan Mars’ın Asc ile kavuşması her iki evi de yaşam sonu evi yapıyor. Başkaca açıklamaya da gerek yoktur. 8. evin ikinci burcunun yöneticisi Güneş’in de Zenith ile kavuşuyor olması, dışarıda caddede gelen ölümü gösterir.



Zenith kare Jüpiter, bu arada Jüpiter 8. Güneş evinin yöneticisidir, 4. Güneş evinin tam ortasına ve ölüm burcu Akrep’e düşmektedir. İlerletimin 9. evin ortalarına düşmesi ve Aslan’da olması, ki 9. ev hukukçuları temsil eder, bu ölümün savcılığı ilgilendireceğini gösterir.



Uranüs kare Jüpiter ilerletimi trafiğin evi 3. eve ve göz önünde olmanın evi olan 7. Güneş evine düşmekte.



Uranüs ölümle bağlantılı Nadir’den geldiği için ölüm ani ve beklenmedik oluşmakta.

Uranüs modern trafik araçlarının Göstergesidir!

Son ilerletim olan Uranüs karşıt Güneş’tir. Bu da bir önceki ilerletime benzemektedir. Güneş 9. evde bulunmakta ve 8. evinde ikinci burcunun yöneticisidir bu yüzden de ölümle bağlantılıdır. Uranüs’ü ise biraz önce açıkladık.

8. evdeki Venüs ayrıca karakteristik olarak şunu göstermektedir: Harita sahibi Berlin Belediyesinden aldığı emekli maaşı ile geçinmekteydi. Harita sahibi bu kısıtlı paranın bir kısmını doğru dürüst bir cenaze töreni düzenlenmesi şartı ile her ay kiliseye vermekteydi. Bu sayede din adamı cenazede iyi bir konuşma yapmalıydı. Ayrıca tabutunun çiçeklerle bezenmesini ve göğsüne sağ eline çiçek konmasını vasiyet etmişti. Yıllar içinde bu tutar 300 Mark’a ulaşmıştı. Bu tutar onun isteklerinin gerçekleşmesine yetecek miktardaydı. Ölüm evindeki Venüs için tipik bir durum.



Şimdi sırada genç sürücünün haritası var:



Haritada da görüldüğü gibi 18 derece 50 dakika Yengeç yükselmekte.Asc talihsiz kadının 8. evdeki , yani ölüm evindeki Venüs’ün yakınına düşmekte. Talihsiz kadının Dsc’sinde denk düşen 19 Haziran 1936’da gerçekleşen tutulma noktası bu haritada Venüs-Güneş mesafesinin “Altın Oran” bölümlemesinin kesişme noktasının karşısında bulunmaktadır. Bu da kadının haritasının Asc’dir.



Ayrıca Merkür-Ay kesişme noktasının biri 28 derece İkizlere yani kadının Dsc’sine düşmekte, diğeri ise 17 derece Koç’a yani kadının haritasında Nadir’de buluan Ay’ının üzerine gelmekte. Bu karmik temas noktaları ile her iki kaderin bağlantıları görülmektedir. Daha fazla araştırmak isteyen ve gezegenlerle 4 aksın mesafelerini (Asc. Dsc. Zenith ve Nadir) Altın Oran’a uygun olarak bölümlerse, bu iki insanın kadersel bağını kanıtlayan bir dizi örtüşmeye rastlayacaktır.



19 Haziran’daki Güneş tutulması her iki haritanın da kadersel noktalarına düştüğünden, bu trajediyi oluşturmuş ve yaşlı kadının ölümüne, genç adamında sürücü hatası ile oluşan cinayet sebebi ile soruşturulmasına neden olmuştur.



Elimize bir pergel alıp kadının haritasında 84 derecelik mesafeyle tek tek gezegenlerin ve önemli harita noktalarını ölçersek, ölümle bağlantılı ilerletimleri görürüz. Bu dereceleri genç adamın haritasında da incelediğimizde yine tehlikeli noktalar tespit ederiz.



Aynı bağlantıyı, bu olay anında yaklaşık 23,5 yaşında olan genç adamın haritasında 24 dereceyi vurgulayan verilerde de bulabiliriz. Pergelle 24 dereceyi alıp ölçmeye başlarsak bir çok veriye ulaşırız. Buradan elde edilen ilerletim derecelerini yaşlı kadının haritasına yerleştirdiğimizde, tüm bunların ölümle ilişkili olduğunu görürüz.



Son olarak, tamamlanmış çalışma olmasa da, ölümle ilişkisi olan ilerletimleri inceliyoruz:



Kadının haritası: ilerletim yayı 84 derece



Zenith + 84 derece = 1 derece Kova = kavuşum Mars

Asc + “ = 22 “ Balık = kare Merkür,Jüpiter

Ay - “ = 24 “ Başak = kare Ay

Neptün +” = 4 “ İkizler = karşıt Mars

Pluto +“ = 2 “ Aslan = karşıt Pluto





Genç adamın haritası: İlerletim yayı 24 derece



Asc + 24 derece = 13 derece Aslan = kavuşum Güneş

Asc - “ “ = 27 “ İkizler = kavuşum Dsc

Satürn - “ “ = 7 “ Boğa = kavuşum Nadir

Mars + “ “ = 27 “ Yay = kavuşum Asc

Ay + “ “ = 17 “ Akrep = karşıt Satürn kare Güneş

Ay - “ “ = 1 “ Terazi = kavuşum Mars

Güneş - “ “ = 17 “ Akrep = kare Güneş, karşıt Satürn

Venüs + “ “ = 14 “ Kova = kare Jüpiter, karşıt Güneş



Burada sadece en belirgin ilerletimler seçilmiştir ve bunlar belirgin bir şekilde iki farklı insanın haritasının ekliptik bölgelerinin ne kadar kadersel çalıştığını göstermektedir.

Bu çalışmayı fazla geniş tutmamak için tam detaylı hesaplamalardan uzak durulmuştur.



Son olarak biraz da iki insanın karmik bağını en iyi gösteren bazı genel karşılaştırma tekniklerinin üzerinden geçtik. Bu amaç için doğum haritalarını şeffaf bir materyal üzerine çizerek üst üste yerleştirilmesi tavsiye edilir.



Burada iki karşılaştırma yöntemi mümkündür. Birincisinde burçları üst üste getirebiliriz, diğerinde ise Asc ‘ leri üst üste getirebiliriz.



Birinci karşılaştırma yöntemini kontrol edersek kareler dikkat çeker. Bir haritanın Ay’ı ile diğer haritanın Ay’ına her iki kişinin de Neptün ve Venüs karesi var. Ayrıca genç adamın Asc’ si talihsiz kadının 8. evine düşer (ölüm evi).



Genellikle daha açıklayıcı olan ikinci karşılaştırma yönteminde ise her iki haritanın Asc’leri üst üste konur. Burada genç adamın Satürn’ü yaşlı kadının Zenith’i üzerine düşmekte. Aynı zamanda Uranüs’e karşıt ve Güneş’e de kare açı atmakta. Genç adamın haritasında Güneş Satürn kavuşumu var ve talihsizin Güneş’ine de kare atmakta.



Ayrıca kadının haritasındaki Mars Adamın haritasındaki Ay’a karşıt, Neptün ve Uranüs’üne de kare açı atmakta. Bunlar henüz tüm bağlar olmasa da en kadersel olanlarıdır.**)



*) Burada “matematiksel Zenith” olarak anılan astronomik Zenith değil, doğum yerindeki üst meridyeninin ekliptik ile kesiştiği üst noktadır ve diğer ev sistemlerinde MC yani “Gök Ortası” olarak alınır. Aynı şekilde burada bahsi geçen “matematiksel Nadir” de astronomik Nadir değil, genellikle IC ya da “Gök derinliği” olarak anılan ,doğum yerinden geçen alt meridyenin Ekliptik ile kesiştiği noktadır.

Ayrıca burada MC olarak işaretlenmiş nokta Medium Coeli yani Gök Ortası değil, ufukta yükselen yarım kürenin ortasıdır. IC olarak tanımlanan nokta, Immum Coeli yani Gök Derinliği değil, ufkun altında kalan yarım kürenin ortasıdır.



**) Burada bahsi geçen modern kader araştırması metotlarını Johannes Vehlow’un “Astrologie” adlı eseri kolay ve anlaşılır bir şekilde anlatmaktadır. Cilt V – VI –VII ise bilinçli, güvenilir, sorumluluk sahibi iş çıkaran, her ciddi astroloğun öğrenmesi gereken eserlerdir. O eserlerde, yorumlamayı sadece kolaylaştırmayan, aynı zamanda daha güvenilir, kesin ve netleştiren bilgileri, eski bilimsel çalışmalara dayanan bir çok yenilik ve ilklerle karşılaşacaksınız.



Not: Burada bahsi geçen haritaları aşağıdaki linkte bulunan orijinal metinde bulabilirsiniz.

Haritaların linki:

http://www.bonadea-astroloji.com/vehlow_...skopen.pdf


Yazan: Yurdahal Topdemir

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
02-17-2008 02:16 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
galaxia
Kayıtsız

 
Mesaj: #8
BURÇLARDA GÜNEŞ TUTULMASININ VERDİĞİ ÖZELLİKLER
GÜNEŞ TUTULMASI

Kişilerle birlikte, geniş kitleleri de etkilediği düşünülmektedir. Hayat Enerjisi ve canlılık kaynağı olan Güneş’in tutulması ile bu canlılığın belli bir süre azalması ve hayat enerjisinin zayıflaması söz konusu olabilir. Güneş ayrıca, otoriteyi ve kişilerdeki idrak hassasını da temsil ettiği için, bu dönemlerde yönetimin zayıflaması, durgunluk, bir takım karışıklıklar olması hatta savaşlara neden olması bile mümkündür. Tam tutulma esnasında, geçmişin tekrarı, anıların canlanması, eskide kalan şeylerin yeniden gündeme gelmesi gibi durumlar yaşanabilir. Bunların kişinin hangi hayat alanında olacağını tutulumun olduğu ev belirler. Ayrıca, bölgesel düzeyde yangın, deprem, kuraklık, kazalar, sel, kıtlık gibi felaketler olarak da yorumlanabilmektedir. Kişisel olarak; güneş hangi burçta tutulmuşsa, o burçta olan insanlar üzerinde etkisi daha fazla olur. Bu kişilerde kısa süreli idrak tutukluğu, iyi düşünememe, yanlış değerlendirme gibi durumlar görülür. Kendilerini güçsüz, zayıf ve iradesiz olarak hissederler. Oldukça duygusal davranışlara girerek hatalı kararlar alabilirler. Ayrıca 180 ve 90 derece açı yapan diğer burç mensuplarını da ikinci derecede etkiler


Doğumdan Önceki Devrede

KOÇ BURCUNDA

Çevresindekilere bağımsız olmayı, hakkını savunabilmeyi, yeni bir şeye başlarken korkuyu yenebilmeği, inandığı şeyleri cesaretle savunabilmeği, kendi ayakları üstünde durabilmeği öğretir. Genellikle bağımlı ve yapışkan tipleri kendine çeker. Kendini savunamayanların savunucusudur. Ancak bunu onların cesaretlenmesi için yapar. Eğer faydası olmuyorsa onları kendi haline bırakır. Yapılması gerekli şeyleri her tür engeli aşarak yapmağa çalışır. Bazen de bunun tam tersine her şeyi erteler, yeterli bilgiye sahip olmadığını düşünerek harekete geçememe görülür. Kendini gerçek bir lider gibi hisseder. Asla geride kalmak istemez. Olayları başlatır, cesaretle devam ettirir, inançlı ve kararlı hali ile örnek olur.

BOĞA BURCUNDA

Maddi, manevi, parasal, ahlaki değerleri çok güçlüdür. Bu şekilde iyi bir temele sahip olarak başarıya ulaşılacağına inanır. Değerler konusunda sorunları olan kişileri kendine çekerek onlara yardımcı olur. Eğer finansal konudaki fikirlerini ailesi ile paylaşmazsa sorunlar ortaya çıkar. Aileden biri ciddi parasal sıkıntıya düşer, iflas edebilir. Çevresindekileri maddi zararlara sokması veya kazançlı çıkarması da mümkündür. Farkında olmadan gelir gelecek yolları kapatabilir. Paranın tüm sorunları çözdüğüne inanır. Çok zengin olabilir ancak mutlu olmayabilir. Ahlaki olarak da iki türlü örnek olabilir. Ya eşine, dostuna bağlı, sorumluluk sahibi, iyiliksever kusursuz biri olur. Ya da hatalı davranışlar neticesi kendini veya çevresindekileri zor durumlara sokar. Kendine ve çevresindekilere saygı duymayan biri olur. Sanat yönü güçlüdür. Kıymetli ve güzel değerleri iyi seçebilir. Özellikle şekil vermede başarılıdır. Heykeltıraşlık ve mimarlık, dekorasyon işleri gibi.

İKİZLER BURCUNDA

İnsanlar arasında iletişimin önemini iyi bilir. Yazılı veya sözlü yollarla bilgi dağıtılmalı ve paylaşılmalıdır. Doğru zamanda doğru şeyi söyleme ve doğru zamanda doğru yerde olma yeteneğine sahiptir. Hareketli ve aktiftir. Herkesle her konu hakkında rahatça konuşabilir. İnsanlarla paylaştığı bilgiler onların hayatlarında faydalı olabilecek niteliktedir. Doğal bir öğretmen gibidir. İnsanların zihinsel çalışmalarını harekete geçirici özelliği vardır. Fazla ciddilikten hoşlanmaz. İyi bir öğrenme ve fikirsel iletişim için rahat ortam yaratabilir, iletişimin bozulduğu sert ortamların havasını değiştirmede başarılı olur. İnsanların duymak istediği şekilde sözlerini süsleyerek kullanabilir. Herkesin iyi ve mutlu olması için yalanı rahatlıkla kullanabilir. Bilgiye, öğrenmeğe ve öğretmeğe karşı her zaman isteklidir. Tek bir konuda uzman olmaktansa her şeyden biraz nasiplenmek ister. Çevresi çok geniştir. Yeni insanlarla tanışmak, yeni tecrübeler kazanıp bunları başkalarına öğretmek başlıca amacıdır. Sert bir etki varsa, tam bunların tersi başkalarıyla dalga geçen, küçümseyen, sadece kendini ve aklını beğenen, bildiklerini kimseyle baylaşmaya tenezzül etmeyen bir kişi de olması mümkündür.

YENGEÇ BURCUNDA

Kişilerin kendi duygularını anlamalarında ve ifade etmelerinde yol göstericidir. Başkaları ile fazla ilgili ama kendi sorunlarını fark edemeyen kişileri kendine çeker. Başkalarının duygusal sıkıntılarını giderir, rahatlamalarına, kendilerini iyi hissetmelerine yardımcı olur. Problemlerini dinler, omzuna dayanıp ağlamalarına fırsat verir. Bu arada kendi sıkıntıları da geçer. Ancak başkalarının sorunlarına çok fazla konsantre olması zamanla kendine acımaya yol açabilir. Duygusal yönden oldukça duyarlıdır. Eğer bunu birileri ile paylaşmazsa aşırı hassas ve içine kapanık olma tehlikesi vardır. Bu da kendini korumak amacı ile abartılı tepkilere yol açar. Kendine acıma, kimsenin onu sevmediğini düşünme gibi saplantıları olabilir. Kendine güveni azdır. Sahip olduğu, alıştığı şeyleri bırakması çok zordur. Bazen karşıdan bir talep olmadığı halde o kişinin sorununu çözmeğe kalkışabilir. Bu da başkaları tarafından hoş karşılanmayabilir.

ASLAN BURCUNDA

İnsanlara sevmeyi, sevgiyi kabul etmeği, sevginin sınırlayıcı olmadığını öğretir. Sevmeyi kabul etmeyen, bağlayıcı olduğunu düşünen insanları kendine çeker. Kendisine karşı soğuk ve uzak duran insanları bile sever. Herkesin bir iyi tarafı olduğunu, Allah’ın yarattığı her şeyin sevgiye değer olduğunu bilir. Bu fikri etrafındakilere de benimsetmeğe çalışır. Aşırı kıskanç ve sahiplenici de olabilir. Bazen de boş verici olur. Kendini acındırma, yalnızlık görülebilir. Bu durumda bir sevgili bulmak veya sevgiyi bir başka yola kanal ize etmek gerekir. ( Sevdiği bir işi yapmak gibi.) Resim yapmak, perde, sahne uğraşıları, çocuk yetiştirmek, yazı yazmak içteki sevgiyi ifade edebilme yollarıdır. Güneş tutulumunun bir diğer etkisi de, başkalarının yaratıcılıklarını olumsuz yönde göstererek onları küçük düşürme veya onların fikir ve eserlerini kendininmiş gibi gösterme çabasında olan bir kişilik sergilemesidir. Bunun tersine; insanlara hizmet etmeğe çalışırken kendi yaratıcılığını, bireysel değerini göremez, fikirleri, buluşları, yarattığı şeyler başkaları tarafından kullanılabilir.

BAŞAK BURCUNDA

Olayları doğru değerlendirebilme, problem çözebilme, analitik düşünebilme gücü verir. Doğal bir danışman gibidir. Aynı zamanda iyi bir çevrecidir. Daha ziyade hayal dünyasında yaşayan kişileri kendine çeker ve onlara gerçekleri, kendi davranışlarından sorumlu olmayı öğretir. İnsanların konuşmalarından ve davranışlarından yola çıkarak onların zayıf yönlerini kolayca görebilir. Bu yönlerini kuvvetlendirmelerini öğretebilir. İnsanların hayatlarını düzene koymayı görev edinmişlerdir adeta. Bu yüzden hayal kırıklığına uğrayabilir. Çalışkandır. Bir işin bütün yükünü omuzlar. Tüm detayları ile ilgilenerek en mükemmel şekilde sonuçlandırmak için çabalar. Çok soru sorar ve eleştirir. Etrafındaki insanlar onun bu çalışma sitilinden rahatsız olurlar.

TERAZİ BURCUNDA

Sosyal ilişkilerde denge, uyum, ortaklaşa çalışma ve paylaşmayı öğreticidir. Daha ziyade kendini düşünen, çocuksu, bencil kişileri kendine çeker. İnsanlara karşı önce verici davranır ama karşı taraf hep almaktan yana ise uygun bir şekilde ondan uzaklaşır. Dengeyi sağlamak için yarı yarıya paylaşmadan yanadır. Belli bir ölçüde verdikten sonra bencilce davranmaya başlar. İyi bir politikacı, savunusu güçlü bir avukat veya akıl danışılan biri olabilir. Çöpçatanlıkta da başarılı olur. Kızdığı zaman taktik kullanarak karşısındakinin adaletsizliğini ortaya çıkarır. İhtiyaçlarını farklı yönlerden sağlayabilir. Maddi imkânlar için sevmediği biri ile evlilik yapar, sevgisini evlilik dışı ilişki ile tatmin edebilir. Sevdiği için az gelirli bir işte çalışabilir ama başka yerlerde geleceğe dönük yatırımlar yapabilir. Bu tutulumun bir etkisi de insanı bencil yapmasıdır. Ne aradığını bilmez bir şekilde daldan dala atlar. Bir işe, bir kişiye bağlı kalamaz. Sözünde durmayan biri olur.

AKREP BURCUNDA

Ahlaki, parasal ve manevi sorumlulukların öğreticisidir. Her insan yaptıklarından sorumludur ve yapılan her şey bir şekilde kişiye geri döner. Ayrıca insanlar birbirlerine karşı da sorumluluk taşımalıdırlar. İnsanların zayıf veya kuvvetli yönlerini, yanlış veya doğru yolda olduklarını sezer. Duruma göre yol gösterici veya destekleyici olur. Bazen de insanların zayıf yönlerini kullanabilir. Sezgi güçleri sayesinde finansal konularda başarılı olurlar. Tıp, ruhsal alanlar, metafizik konular ilgilerini çeker. İyileştirici, rahatlatıcı özelliği vardır. Dua ve iman gücü ile tedavi edici olabilir. Cinsel yaşamın ruhsal bir bütünleşme olduğuna inanırlar. Duygusal ve cinsel tatmine ulaşması zordur. Olanla kanaat etmesini bilmez. Hep bir üstünü ister Dışa karşı belli etmese de kendi hatalarını ve eksiklerini çok iyi bilir. İyi niyetli ve duyarlıdır. Dibe battığı zaman, çamura düştüğü zaman kendi gayreti ile kurtulabilir. Kendi sınırlarını belirleyebilmesi, nerede durması gerektiğini görebilmesi için güçlü kişilere ihtiyacı vardır.

YAY BURCUNDA

Önyargısız olmayı, saygı duymayı öğretir. Her insan mutlak bilincin eseridir ve herkesin değişik yollardan da olsa ilerlediği hedef aynıdır. Felsefi görüşleri ve güçlü kişisel inançları vardır. Düşünmeden çok konuşan, sosyal statü sahibi olmak isteyen kişileri kendine çeker. Gençliğinde dini baskı altında kalabilir. Bu yüzden dinleri araştırmaya, inanç sistemlerinin ortak noktalarını bulmaya yönelebilir. Değişik görüşlerin hoş görülmesi inancındadır. Sistemde belli kuralların, hükümlerin geçerli olduğunu bilerek yapılması gerekli şeyleri yapmaya çalışır. Bedeni için yaşamaz ama manevi görevlerini aksatmamak için sağlığına dikkat eder. İnsanların kendisini takip etmelerini istemez fakat yaydığı enerji ile insanları kendine çeker. O kimseyi aramaz, insanlar onu arar. Amacı lider olmak değil, onları uyandırmak, kendi manevi özgürlüklerini kazanmalarını sağlamaktır Doğuştan gelen yetenek olarak mükemmel bir manevi yetiştirici, felsefeci, öğretmen olabilir. İnsanlara geniş perspektifler açar. Doğruları berrak bir şekilde görmelerini sağlayabilir.

OĞLAK BURCUNDA

Doğruluğun, dürüst davranmanın, iyi bir üne sahip olmanın önemini öğreticidir. Bilerek veya bilmeyerek yapılan hatalı davranışların kişiye geri döneceğine inanır. Bunu ispatlamak için tam tersini yani toplumun hoşlanmadığı davranışları yapabilir. Amacı ders vermektir. Diğer taraftan, her hareketine dikkat eder, iyice düşünerek yola çıkar. Aşırı derecede kontrollü olabilir. Yanlış anlaşılmamağa gayret eder. Ama kapalı kapılar ardında dilediği gibi yaşar. Özel yaşamını beğenmeyenleri dikkate almaz. Uğraşı verdiği konuda kendisine rakip olacak veya ona engel olup başa dönmesine sebep olacak kişilerle karşılaşmaktan hoşlanmaz. Bunun için baştan tedbir alır. Adımlarını yavaş ve güvenli atarak böyle bir riski baştan kesebilir. Kariyer yaptığı konuda veya mesleki alanda tüm anahtar bilgileri, püf noktalarını kendine saklar böylece ipleri elden kaçırmamağa çalışır. Başarıya ulaşmağa çok önem verir. Aşırı duygusal, hassas ve sorunlu kişileri kendine çeker. Onlara sorumlu olabilme, topluma uyum sağlama konularında ışık tutar. İyi bir rehber ve öğretmendir. İnsanların birlik, beraberlik, sevgi ve kardeşliğe ulaşmaları için ne yapmaları gerektiğini öğretmek ister. Olumlu gelişme göstermeyen, kendi potansiyellerini kullanmamakta ısrar eden kişilerle uzun süre vaktini harcamaz. Yanında saygıdeğer, hassas ve destek verici ve kendine güvenen birinin olmasını ister. Böylece kendini daha güçlü hisseder. Dış dünyada başarılı olmak için ev ve aile yaşamının huzurlu olmasına önem verir Sabırlı ve sebatkârdır. Başarıya ulaştığı zaman, bir şeylere sahip olduğu zaman bunu yanındakilerle paylaşır. Onlar için çeşitli fırsatlar yaratabilir.

KOVA BURCUNDA

Dostluk ve arkadaşlığı, esnek ve anlayışlı olmayı, hayatın güzelliklerinden zevk almayı öğretir. Tecrübe kazanmak, yeni idrakler elde edebilmek için her türden insanlarla yaşamanın önemini bilir. Gerektiği zaman insanlara sıkıntı vererek kendinden uzaklaştırarak, uzaklaşabilmeği, zor da olsa kopabilmeyi öğretir. İlerlemeye mani olan, yaratıcılığı kapatan şeyleri terk edebilmek bu tutulumun verdiği bir özelliktir. Tecrübelerle elde ettiklerini insanlarla paylaşır. Bunu bazen ortalığı karıştırırcasına bazen de yumuşak bir şekilde yapar. İnsanların sıkıntı çekerek elde ettiklerinin daha değerli olduğuna inanır. Geçmişe bağlanmaz, geçip gitmiş şeylerle zaman harcamaz. İçinde yaşadığı zamandan bir şeyler kazanmaya bakar. Yeniliklerden yanadır. Eski, kalıplaşmış, sınırlayıcı düşünceleri yıkıp yeni ufuklar açar. Dar görüşlü, kıskanç, sahiplenici kişileri kendine çeker. Onlara adaletli olmayı, sevmeği, sahiplenmemeği öğretir. Gerekirse zor kullanır. İnsanlara şu anki durumlarının gene kendi davranışlarının sonucu olduğunu göstermeğe çalışır.

BALIK BURCUNDA

Aşırı eleştirici, analizci, tahlilci kişileri kendine çeker. Onlara daha hassas olmayı, kendilerini karşısındakinin yerine koyabilmeyi öğretir. İnsanların kendilerini tanımaları, öz değerlerini kazanabilmelerinde mükemmel bir danışmandır. Kişilerin enerjilerini çok güçlü bir şekilde algılar. Sevinçli mi sıkıntılı mı olduklarını sezebilir. Bu gibi veya başka konularda sezgileri genellikle doğru çıkar. Zaman zaman kendilerine acıma duyguları ağır basabilir. Ruhsal bir boşluk hissettiği zaman içki, sigara, uyuşturucu gibi keyif veren maddelerden medet umabilirler. Etrafındaki kişiler eleştirici durumunda olduğundan, sorunlarını çözmek için uzman birine başvurmak zorunda kalır. Kendi başkalarına rehberdir ama kendisine rehber olarak birini çevresinde bulamaz. Çok hassas olduğundan, yapıcı olmayan bir yardım onun içine kapanmasına, yalnızlığa düşmesine yol açar. Sevgiyle yaklaşanları da reddeder. Kendini tüketircesine aşırı vericiliği, bir noktada onu aşar ve hırçın, anlayışsız, kaba biri olabilir. İyilikte, yardımda bile olsa aşırıya kaçmamalıdır. Evrensel bilince, Mutlak Ben’e ait olduklarını çok güçlü bir şekilde hissederler. Ruhsal doygunluğu hayatlarında bir kez de olsa duymuşlardır. Bu tadı tekrar bulamayınca bazı kaçış noktalarına sığınabilirler. Aşırı yemek, aşırı uyku, televizyon tiryakiliği, rahatlık veren maddeler gibi

sufizmveinsan
04-17-2008 07:35 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
galaxia
Kayıtsız

 
Mesaj: #9
RE: BURÇLARDA GÜNEŞ TUTULMASININ VERDİĞİ ÖZELLİKLER
Aşağıdaki Makale 1938 yılında yayınlanmış “Vehlow Kalender” den çevrilmiştir. Çalışmalarda Johannes Vehlow öğretilerine bağlı kalınmıştır.

Orijinal Metnin yazarı: Ed. Even
Çeviren: Yurdahal Topdemir


Güneş Tutulmaları ve Doğum Haritasındaki önemi

Ekliptik araştırmaları, haritalarda- kaçınmayıp- araştırılmak üzere çaba sarf edildiği zaman, en ilginç ve teşekkürü hak eden alanlardan biridir. Bugüne kadar tutulmaların çok az önemsenmiş olmasının astroloji için ne kadar büyük bir kayıp olduğunu takip eden bilgiler ortaya koyacaktır.

Tutulmaların etkileri son derece radikal olabilir, bu yüzden önemsenmelidir. Tutulma haritaları sıkıntılı haritalardır ve doğal felaketleri gösterirler. Astroloji araştırmaları günümüze dek tutulma haritalarından beklenen felaketin coğrafi enlem ve boylamlarını emin bir şekilde tespit etmenin yolunu bulamamışlardı.

Ancak şimdi uygulanmaya konulan bazı çok yeni denemelerle bu olasılık dahilinde gibi görülmektedir.

Burada doğru yolu bulmak çok da kolay değildir, çünkü kozmik özelliklerin dışında yer küresel özelliklerde etkileyici olacaktır. Çabanın boşa sarf edilmediğini gördükçe ve tatmin edici sonuçlara ulaştıkça, çalışmalardan alınan hazda artmaktadır. Bunlara daha sonraki bazı çalışmalarda değinilecek.

Size bir örnekle, güneş tutulmalarının doğum haritasında da, özellikle ölümle alakalı noktalara denk geldiğinde ne kadar tahrip edici oldukları gösterilecektir:

Burada sokakta geçirdiği kaza sonucu ölen yaşlı bir kadının haritası söz konusudur. Öncelikle ölüm sorusuna yönelik astrolojik yorum kurallarını ve yaşlı kadının doğasındaki ölüme yakın verileri görmeliyiz. Aynı zamanda bu trajik ölüme farkında olmadan sebep olan genç bir erkeğin varlığını da göz önünde bulundurmalıyız.

Olayın seyri şöyledir:

20.Haziran 1936’ da bu yaşlı kadın evinin yakınındaki bir parka doğru yürüyüşe çıkmıştı. Buraya ulaşabilmek için bir caddede karşıya geçmek zorundaydı. Yıllardır çektiği işitme problemi yüzünden yoldan geçen bir bisiklet sürücüsünün zil sesini duymaz ve aynı zamanda çevresinde tanıdık bir kimse var mı diye bakındığından dikkati de dağılmıştır. Böylece iki adım sonra talihsizlik gerçekleşebilmiştir. Bisikletin arka tekerleğinin arasına yürür ve kafası asfalta çarpar. Düşüşü o kadar kötü olmuştur ki, kafatası yarılır ve beyin kanaması geçirir.

Ancak bisiklet sürücüsü düşmez ve birkaç metre daha yol alır. Sürücü çevresine bakınıp kazayı görünce bisikletten iner ve geri dönerek ilk yardım teşebbüsünde bulunur. Bu kaza öğleden sonra saat 05:55 de gerçekleşir. Kazazedede hemen bilinç kaybı meydana gelir ve acilen götürüldüğü hastanede akşam saat 09:15’te ölene kadar bilinç kaybı sürer.

Savcı, bisiklet sürücüsü hakkında ölüme sebebiyet verme sebebiyle, soruşturma başlatır. Hukuksal süreçte davalının suçsuzluğu tam anlamıyla ispat edilir. Ardından serbest bırakılır.

Talihsiz kadının haritasında görüldüğü gibi haritanın yükseleni 27 derece 29 dakika Yay’dır. Ölüm evi olan 8. evde yengeç ve aslan burçları bulunmakta. Venüs bu evde konumlanmış ve ev yöneticisi Ay’dan kare açı almakta. Ay’da Burçlar kuşağında Koç burcunda yer alıyor. Haritanın 8.evinde ve 12. Güneş evinde bulunan Venüs, 3. Güneş ve 10.uncu harita evinin yöneticisidir ve ölümün göz önünde bir caddede oluşan bir talihsizlikle geleceğini göstermekte. Neptün 8. Güneş evinde kendi burcu olan Balık’ta bulunmakta ve Merkür’den, yani 7. evin yöneticisinden, tam bir karşıt açı almakta. Bu açı ölümden önceki süreli bilinç kaybını göstermekte.
Sekizinci Güneş evinin ve aynı zamanda Yükselen yöneticisi Jüpiter, 8. burç olan Akrep burcunun ve 4. evin tam ortasında yer alıyor. Her ikisi de haritadaki ölüm noktalarındandır. Jüpiter’in aynı zamanda Uranüs ve Satürn ile karşıt açısı var. Son olarak aynı zamanda başka bir ölüm noktası olan Nadir’de bulunmaktadır. Tüm bu veriler harita sahibi için şiddetli bir ölümü göstermektedir.

Harita sahibi ölüm anındaki yaşı 83 yıl 10 ay 15 gündü. Anahtarı 1 derece=1 yıl olan birincil ilerletim yayına göre bu 83 derece 53 dakikadır. Bu yaya uygun ilerletimler şunlardır:

Asc kavuşum Mars = 85 derece 26 dak.
Zenith*) kavuşum Güneş = 83 “ 47 “
Jüpiter kare Zenith = 82 “ 41 “
“ kare Uranüs = 84 “ 09 “
Uranüs karşıt Güneş = 85 “ 29 “
-----------------------
421 “ 32 “

421 derece 32 dakika / 5= 84 derece 18 dakika

84 derece 18 dakika = 84 yıl 3 Ay 5 Gün
+ Doğum günü = 1852 3 15
Geçerlilik tarihi = 1936 yıl 11 ay 20 gün
= 20 Kasım 1936

Birçok ilerletim ölüme yöneliktir. Fakat 19 Haziran 1936’da 27 derece İkizler’de Güneş tutulması olmuştur ve bu da talihsiz kadının haritasında Dsc üzerine düşmektedir. Bir haritanın Dsc noktası aynı zamanda bir ölüm noktasıdır. Aynı zamanda orada tehlikeli sabit yıldızlardan Kutup yıldızı ve Betelgeuse bulunmakta. Böylece bu Güneş tutulması 1936 yılına denk düşen ilerletimlerin oluşmasını sağlamıştır hatta bunu 5 ay önceden gerçekleştirmiştir.
Bu ilerletimlerin haritada ölümü gösterdiği harita yakından incelendiğinde net olarak ortaya çıkıyor. Şöyle ki:

4. Güneş evinin burcu olan Akrep’in yöneticisi olan Mars’ın Asc ile kavuşması her iki evi de yaşam sonu evi yapıyor. Başkaca açıklamaya da gerek yoktur. 8. evin ikinci burcunun yöneticisi Güneş’in de Zenith ile kavuşuyor olması, dışarıda caddede gelen ölümü gösterir.

Zenith kare Jüpiter, bu arada Jüpiter 8. Güneş evinin yöneticisidir, 4. Güneş evinin tam ortasına ve ölüm burcu Akrep’e düşmektedir. İlerletimin 9. evin ortalarına düşmesi ve Aslan’da olması, ki 9. ev hukukçuları temsil eder, bu ölümün savcılığı ilgilendireceğini gösterir.

Uranüs kare Jüpiter ilerletimi trafiğin evi 3. eve ve göz önünde olmanın evi olan 7. Güneş evine düşmekte.

Uranüs ölümle bağlantılı Nadir’den geldiği için ölüm ani ve beklenmedik oluşmakta.
Uranüs modern trafik araçlarının Göstergesidir!
Son ilerletim olan Uranüs karşıt Güneş’tir. Bu da bir önceki ilerletime benzemektedir. Güneş 9. evde bulunmakta ve 8. evinde ikinci burcunun yöneticisidir bu yüzden de ölümle bağlantılıdır. Uranüs’ü ise biraz önce açıkladık.
8. evdeki Venüs ayrıca karakteristik olarak şunu göstermektedir: Harita sahibi Berlin Belediyesinden aldığı emekli maaşı ile geçinmekteydi. Harita sahibi bu kısıtlı paranın bir kısmını doğru dürüst bir cenaze töreni düzenlenmesi şartı ile her ay kiliseye vermekteydi. Bu sayede din adamı cenazede iyi bir konuşma yapmalıydı. Ayrıca tabutunun çiçeklerle bezenmesini ve göğsüne sağ eline çiçek konmasını vasiyet etmişti. Yıllar içinde bu tutar 300 Mark’a ulaşmıştı. Bu tutar onun isteklerinin gerçekleşmesine yetecek miktardaydı. Ölüm evindeki Venüs için tipik bir durum.

Şimdi sırada genç sürücünün haritası var:

Haritada da görüldüğü gibi 18 derece 50 dakika Yengeç yükselmekte.Asc talihsiz kadının 8. evdeki , yani ölüm evindeki Venüs’ün yakınına düşmekte. Talihsiz kadının Dsc’sinde denk düşen 19 Haziran 1936’da gerçekleşen tutulma noktası bu haritada Venüs-Güneş mesafesinin “Altın Oran” bölümlemesinin kesişme noktasının karşısında bulunmaktadır. Bu da kadının haritasının Asc’dir.

Ayrıca Merkür-Ay kesişme noktasının biri 28 derece İkizlere yani kadının Dsc’sine düşmekte, diğeri ise 17 derece Koç’a yani kadının haritasında Nadir’de buluan Ay’ının üzerine gelmekte. Bu karmik temas noktaları ile her iki kaderin bağlantıları görülmektedir. Daha fazla araştırmak isteyen ve gezegenlerle 4 aksın mesafelerini (Asc. Dsc. Zenith ve Nadir) Altın Oran’a uygun olarak bölümlerse, bu iki insanın kadersel bağını kanıtlayan bir dizi örtüşmeye rastlayacaktır.

19 Haziran’daki Güneş tutulması her iki haritanın da kadersel noktalarına düştüğünden, bu trajediyi oluşturmuş ve yaşlı kadının ölümüne, genç adamında sürücü hatası ile oluşan cinayet sebebi ile soruşturulmasına neden olmuştur.

Elimize bir pergel alıp kadının haritasında 84 derecelik mesafeyle tek tek gezegenlerin ve önemli harita noktalarını ölçersek, ölümle bağlantılı ilerletimleri görürüz. Bu dereceleri genç adamın haritasında da incelediğimizde yine tehlikeli noktalar tespit ederiz.

Aynı bağlantıyı, bu olay anında yaklaşık 23,5 yaşında olan genç adamın haritasında 24 dereceyi vurgulayan verilerde de bulabiliriz. Pergelle 24 dereceyi alıp ölçmeye başlarsak bir çok veriye ulaşırız. Buradan elde edilen ilerletim derecelerini yaşlı kadının haritasına yerleştirdiğimizde, tüm bunların ölümle ilişkili olduğunu görürüz.

Son olarak, tamamlanmış çalışma olmasa da, ölümle ilişkisi olan ilerletimleri inceliyoruz:

Kadının haritası: ilerletim yayı 84 derece

Zenith + 84 derece = 1 derece Kova = kavuşum Mars
Asc + “ = 22 “ Balık = kare Merkür,Jüpiter
Ay - “ = 24 “ Başak = kare Ay
Neptün +” = 4 “ İkizler = karşıt Mars
Pluto +“ = 2 “ Aslan = karşıt Pluto


Genç adamın haritası: İlerletim yayı 24 derece

Asc + 24 derece = 13 derece Aslan = kavuşum Güneş
Asc - “ “ = 27 “ İkizler = kavuşum Dsc
Satürn - “ “ = 7 “ Boğa = kavuşum Nadir
Mars + “ “ = 27 “ Yay = kavuşum Asc
Ay + “ “ = 17 “ Akrep = karşıt Satürn kare Güneş
Ay - “ “ = 1 “ Terazi = kavuşum Mars
Güneş - “ “ = 17 “ Akrep = kare Güneş, karşıt Satürn
Venüs + “ “ = 14 “ Kova = kare Jüpiter, karşıt Güneş

Burada sadece en belirgin ilerletimler seçilmiştir ve bunlar belirgin bir şekilde iki farklı insanın haritasının ekliptik bölgelerinin ne kadar kadersel çalıştığını göstermektedir.
Bu çalışmayı fazla geniş tutmamak için tam detaylı hesaplamalardan uzak durulmuştur.

Son olarak biraz da iki insanın karmik bağını en iyi gösteren bazı genel karşılaştırma tekniklerinin üzerinden geçtik. Bu amaç için doğum haritalarını şeffaf bir materyal üzerine çizerek üst üste yerleştirilmesi tavsiye edilir.

Burada iki karşılaştırma yöntemi mümkündür. Birincisinde burçları üst üste getirebiliriz, diğerinde ise Asc ‘ leri üst üste getirebiliriz.

Birinci karşılaştırma yöntemini kontrol edersek kareler dikkat çeker. Bir haritanın Ay’ı ile diğer haritanın Ay’ına her iki kişinin de Neptün ve Venüs karesi var. Ayrıca genç adamın Asc’ si talihsiz kadının 8. evine düşer (ölüm evi).

Genellikle daha açıklayıcı olan ikinci karşılaştırma yönteminde ise her iki haritanın Asc’leri üst üste konur. Burada genç adamın Satürn’ü yaşlı kadının Zenith’i üzerine düşmekte. Aynı zamanda Uranüs’e karşıt ve Güneş’e de kare açı atmakta. Genç adamın haritasında Güneş Satürn kavuşumu var ve talihsizin Güneş’ine de kare atmakta.

Ayrıca kadının haritasındaki Mars Adamın haritasındaki Ay’a karşıt, Neptün ve Uranüs’üne de kare açı atmakta. Bunlar henüz tüm bağlar olmasa da en kadersel olanlarıdır.**)

*) Burada “matematiksel Zenith” olarak anılan astronomik Zenith değil, doğum yerindeki üst meridyeninin ekliptik ile kesiştiği üst noktadır ve diğer ev sistemlerinde MC yani “Gök Ortası” olarak alınır. Aynı şekilde burada bahsi geçen “matematiksel Nadir” de astronomik Nadir değil, genellikle IC ya da “Gök derinliği” olarak anılan ,doğum yerinden geçen alt meridyenin Ekliptik ile kesiştiği noktadır.
Ayrıca burada MC olarak işaretlenmiş nokta Medium Coeli yani Gök Ortası değil, ufukta yükselen yarım kürenin ortasıdır. IC olarak tanımlanan nokta, Immum Coeli yani Gök Derinliği değil, ufkun altında kalan yarım kürenin ortasıdır.

**) Burada bahsi geçen modern kader araştırması metotlarını Johannes Vehlow’un “Astrologie” adlı eseri kolay ve anlaşılır bir şekilde anlatmaktadır. Cilt V – VI –VII ise bilinçli, güvenilir, sorumluluk sahibi iş çıkaran, her ciddi astroloğun öğrenmesi gereken eserlerdir. O eserlerde, yorumlamayı sadece kolaylaştırmayan, aynı zamanda daha güvenilir, kesin ve netleştiren bilgileri, eski bilimsel çalışmalara dayanan bir çok yenilik ve ilklerle karşılaşacaksınız.
04-17-2008 11:51 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
neptunzz Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 103
Üyelik Tarihi: Dec 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #10
RE: BURÇLARDA GÜNEŞ TUTULMASININ VERDİĞİ ÖZELLİKLER
ASLAN BURCUNDA

İnsanlara sevmeyi, sevgiyi kabul etmeği, sevginin sınırlayıcı olmadığını öğretir. Sevmeyi kabul etmeyen, bağlayıcı olduğunu düşünen insanları kendine çeker. Kendisine karşı soğuk ve uzak duran insanları bile sever. Herkesin bir iyi tarafı olduğunu, Allah’ın yarattığı her şeyin sevgiye değer olduğunu bilir. Bu fikri etrafındakilere de benimsetmeğe çalışır. Aşırı kıskanç ve sahiplenici de olabilir. Bazen de boş verici olur. Kendini acındırma, yalnızlık görülebilir. Bu durumda bir sevgili bulmak veya sevgiyi bir başka yola kanal ize etmek gerekir. ( Sevdiği bir işi yapmak gibi.) Resim yapmak, perde, sahne uğraşıları, çocuk yetiştirmek, yazı yazmak içteki sevgiyi ifade edebilme yollarıdır. Güneş tutulumunun bir diğer etkisi de, başkalarının yaratıcılıklarını olumsuz yönde göstererek onları küçük düşürme veya onların fikir ve eserlerini kendininmiş gibi gösterme çabasında olan bir kişilik sergilemesidir. Bunun tersine; insanlara hizmet etmeğe çalışırken kendi yaratıcılığını, bireysel değerini göremez, fikirleri, buluşları, yarattığı şeyler başkaları tarafından kullanılabilir.

Güneş tutulması bu aslan burcunda olacak ve harıtanızda hangı evde konumlu ise o evin konusuna göre olaylar gelısebılır etkısı 1 ay önce ya da 1 ay sonrasında da göruluyor güneş tutulmasının.

1.ev aslan ise;Kişisel gelısım,aşk arayısı ve gösterıs merakı artar.

2.Ev aslan ise;parasal konularda yenı projeler gerceklestırmeye calısırken yenı arayıslar yenı kaynaklar görulebılır,ayrıca özguven tavan yada taban yapabılır sert açılar alıyorsa tutulan güneş enerjısıne göre durum degısıyor.

3.ev aslan;iletisim ve yolculuklar önem arz eder,kardes ve yakın cevre ılıskılerı artar artar.Egıtım ve ögretım gören ögrencıler ıcın degısım surecı bıtıs veya yenı egıyıme baslama olusacaktır.

4.Ev aslan;Ev,aile ve yuva konuları ile ugrasmak gerekebılır yenı bır mal varlıgı edınılebılır,Duygusal degısım ve yeni maceralar gözlenebılır.Baba yada erkek arkadaslar kişinin hayatında etkılı olur bu surecte.

5.Ev öz evinde yukarda ki alıntıda ki butun acıklamalar gerceklesır eglence hayatı,risk ve aşk maceraları vb.

6:ev;İş hayatında degıskenlıkler gözlenebılır terfı ımkanı gözlemlenebılır,daha etkın bır iş güç hayatı göruldugu gıbı sosyal hayat zengınlesır kısısel bakım ve ugraslar hobiler fazlalasır.

7.ev;yeni ve kişinin kendısınden daha kıdemlı daha tanınmıs guvenılır bır ortagı yada sevgılısı olabılır karlı bir anlasma surecı gözlemlenebılır iş ve aşk ıcın ideal durum tabi güneş açısı ne halde sert ise hersey ters akar.

8.ev;Miras,ölüm kalım,cinsellık ve nufuz etme gucu yukselır bu konular daha fazla ortaya cıkacaktır ugraslar gözle görunur cevrece bılınır kişi kendısı ile beraber tanıyanlarıda ıcıne alan bır guc yumagı olusur.

9.Ev;Mistisizm yukselırken,inanclar sorguya alınır kısının ınanc alemı tavan yapar,astrolojı ve fal,öte aleme dair dusunceler alır basını gıder hulyalar alemıne dalıs söz konusu bunun dısında uzak yolculuklarda görulebılır yurtdısı baglantılı.

10.Ev;Zirveye tırmanısın son halkası ya patron olunur yada işci,memur vb kalırız hırsla yapılan calısmalar ve işlerin mukafatını görme vaktıdır.Toplum önunde yukselen ve buyuyen bır ıtıbar karızma sahıbı olunabılecegı gıbı mazlum ve kayda degersız bırı olarakda ortaya cıkabılırız.Olay açıları takıp etmekte!

11.ev;Dostluklar ve grupların basına bır lider olma onlarla katılım gerceklestırme ve bır amaca baglılık yenı ortamlar ve umurlar gerceklestırme olayları kalabalık herturlu alem party,dogumgubu dahıl buna

12.ev;Yalnızlık dolu dolu gelır,inziva vaktı kafa dınleme ve ıstırahat zamanı daha sert acılarda kendını feda eden egılım ve karamsar ruhsal mod.
04-20-2008 02:48 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  1 Eylül 2016 Başak Güneş Tutulması gizem kara 8 13,346 08-25-2016 09:42 PM
Son Mesaj: cero
  BURÇLARDA GÜNEŞ TUTULMASININ VERDİĞİ ÖZELLİKLER yezda 21 33,197 12-03-2014 06:53 PM
Son Mesaj: kayasran
  14 Kasım Akrep Burcundaki Güneş Tutulmasının Burclara Etkileri zeynepece 3 7,471 11-08-2012 11:33 AM
Son Mesaj: Derin
  1 Temmuz 2011 Güneş Tutulması gullusutcu 18 25,991 07-01-2011 10:35 PM
Son Mesaj: Derin
  1 Haziran İkizler Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri Dinoo 89 126,165 06-07-2011 08:48 PM
Son Mesaj: ginka
  SON 50 SENELİK GÜNEŞ VE AY TUTULUMLARI galaxia 8 172,724 02-26-2011 03:20 PM
Son Mesaj: ayşe kara
  Burçların Sembolizmlerine Göre Güneş Tutulmaları coolhandsome 2 6,289 02-19-2010 10:08 PM
Son Mesaj: coolhandsome
  Güneş ve Ay Tutulmalarının Evler Üzerindeki Etkileri wigo 1 6,887 12-28-2008 10:25 PM
Son Mesaj: yezda
  2009 tutulmaları nurbanu10 7 9,782 12-17-2008 06:25 PM
Son Mesaj: nurbanu10
  Ay Tutulmaları Angel 10 15,718 04-17-2008 07:40 PM
Son Mesaj: galaxia

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir