Değerlendir:
  • 9 Oy - 2.33 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2012 Ekim ayı özellikleri ve soru kutusu (Nuran Tuncel)
Yazar Mesaj
Kerim1S Çevrimdışı
Yürüyen Neptün
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 117
Üyelik Tarihi: Feb 2012

Rep Puanı: 11

Mesaj: #1
2012 Ekim ayı özellikleri ve soru kutusu (Nuran Tuncel)
EKİM 2012
Astrolog Nuran Tuncel
[Resim: c2.png][Resim: nurantuncel.jpg] [Resim: image001.gif]


Ekim ayındaki en önemli değişim, Terazi Burcundaki bitmez bilmez uzun kalışını nihayetlendirip nihayet Akrep burcundan vize alan SATÜRN ‘den gelmektedir.
Geçecek, geçiyor, az kaldı derken 6 Ekim itibari ile Satürn hocamız artık AKREP burcunda kendinden bahsettirecek. Şimdiden söyleyebiliriz ki bundan böyle 2015 Eylül ortalarına kadar görev yeri burası..
SATÜRN; genellikle sıkıntı veren, problem yaratan, imtihan eden, zorlayan bir faktör olarak düşünülür. Halbuki O, sadece var olanı ortaya çıkarır ve halledilmesi için elinden geleni yapar. Yüklerden kurtarır, dersler vererek farkına vardırır, eksikleri, hataları göstererek yardım eder. Saklanılmaya çalışılan, var olduğu halde kabullenilmeyerek örtmeğe çalışılan, yüzleşmekten korkulan, kaybetmekten çekinilen ne var ise onlarla yüzleştirir. Böylece kişinin gelişmesine mani olan şeyleri temizleyerek önünü açar. Olgunlaştırır, sağlamlaştırır, deneyimli ve güvenli hale getirir.
Dolayısıyla korkulacak değil aslında faydalanılacak bir etkidir. Dürüstçe kendimizi tanımamıza, eksiklerimizi, hatalarımızı görüp harekete geçmemize, hazmederek rahatlamamıza yardım eder. Tabii bunları aşmak, kabullenmek ve emek vererek neticesine gelmek kolay olmayacaktır. Geçilecek yollar epey engebeli, taşlı tozlu, dikenli ve çıkmazlıdır. Bunlara göğüs gerenin mükafatı ise selamettir.
Toprak yapılı bir yıldız olduğu için, su yapısındaki Akrep Satürn için fazla rahatsız olacağı bir yer değildir. Özelliklerini daha kolay ve derinlikli olarak kullanabilir. Ayrıca enteresan olan bir durum da; adeta kendi burcunu bir süredir Pluton’a emanet ettiği için, kendisinin de Pluton’un burcu olan Akrep’de yer almış olmasıdır. Böylece karşılıklı alışveriş içinde olarak, birbirlerini desteklemeleri ve güçlendirmeleri de söz konusudur. Bunun hem Akrep burçları için hem de Oğlak burçları için pozitif olduğu kadar negatif etkileri de olur ki, bu biraz da kişilerin olaylara bakış açısına, olumlu veya olumsuz yaklaşımlara bağlı bir durumdur.
Ancak genel etkisi itibariyle bencil, katı davranış ve acımasızlık değil de doğruluk, hakikatleri ortaya koyma, tutkulu, kararlı dikkatli ve analizci olarak önemli kalıcı bir şeyleri temsil eder.
Satürn’e geri dönersek; bu dönemde, dünyaya dönük ve maddeci değerler daha ön planda olur. Tutkular, istekler, başarma, yükselme çabaları artar. Başarıya ulaşmak için bazı ince değerler bir yana atılabilir.
Araştırmalar, karışık ve derin konular, bilim dallarında daha ciddi çalışmalar, toprak altı, maden, petrol, jeolojik alanlar önemli olur. Siyasi, idari, politik ve yönetimle ilgili hususlarda önemli ilerlemeler olabilir. Düzen ve hükümlerin değişmesi, yeni baştan yapılandırılarak farklı işleyişlerin ortaya çıkması da mümkündür. Kapatılmaya çalışılan, üstü örtülerek gizlenen, muamma haline dönmüş konuların da açığa çıkması ve dürüstçe ele alınması zamanıdır.
Finansiyel konularda, para, borsa, ticaret, emlak, sigorta, vergi gibi işler ile aşk, seks ve duyguların ifadesi ile ilgili durumlarda ise kapalılık, baskı, sıkıntı verir. Böylece engellemelerin ve kısıtlamaların üstünden gelebilmeyi öğreterek ayakta durabilen ve hemen pes etmeyen bir neslin oluşmasına hizmet eder.

* Ekim Ayının ilk haftasında epey sert olabilecek etkiler var. Zorlayıcı, sıkıcı durumlar olacaktır. Ancak bu yıkıcı ve zarar verici neticeler yanı sıra bazı güçlü çıkışlara da yol açabilir. Bir olay patlak verebilir ama pek çok konu açılabilir ve bazıları hayırlara vesile de olabilir.
* Akrebe geçen Satürn ilk nazarda Neptün ile bakışıyor. Ayın son haftasına kadar bu etki olumlu şekilde devam edecek. Neptün’ün parlak sezgi, hayal ve etkileme yeteneğini kontrollü ve anlamlı şekilde biçimlendirmeğe yardım edebilecek olan Satürn, yeteneklerin kullanılmasında faydalı olur. Önseziler, içgüdüler iyi bir kıvamda kullanılarak, kişinin kendini koruyarak giriştiği bir işte etkili olmasına olanak verebilir. 24 – 25 Ekim günleri Güneş de tüm enerjisini katarak size destek olmaya hevesli…
Balık burcunun ilk haftasında doğmuş olanlar bu durumları daha iyi değerlendirebilirler. Bir de Yengeç burcunun ilk haftasında doğmuş olanların bundan iyi faydalanmaları ve özgüvenle hareket edebilmeleri yönünden tavsiye edebilirim. Planlı çalışarak inandığınız bir konuda veya hayal ettiğiniz bir şeyde daha rahat ilerleme kaydedebilirsiniz.
* 9- 10 – 11 Ekim, Güneş ve Jüpiter arasındaki tatlı açı özellikle hava burçları için faydalıdır. Jüpiter’in rotara girdiğini de düşünürsek, içsel çalışmalara ağırlık verilmesi, kendini anlamaya odaklanmak, ihtiyaçlarını fark etmek ve pozitif yaklaşımlarla yol alınabilecek günler sayılır.
* 16 Ekim riskli bir gün. Kıvama gelmiş bir durumun tetiklenmesi söz konusu olabilir.
* 15 – 20 Ekim arasında Pluton ile Uranüs pozisyonuna katılmak isteyen Mars, iyi niyetli bir girişimci gibi ancak niyeti nasıl anlaşılır tam karar veremiyorum. Bazı durumları canlandırıp ortaya çıkışlarını hızlandırmaya, hereketlendirmeğe neden olabilir. Her halükarda voltajı yüksek günler gibi görülüyor. Dikkatli olmakta fayda var sanırım.
Bu ay içinde Satürn peşinden diğer yıldızlardan da değişimler var. Hareketli bir ay…
* 4 Ekim de Venüs Başak Burcuna geçiyor…
* 6 Ekim de Merkür Akrep burcuna geçiyor.
* 8 Ekim de Mars Yay Burcuna geçiyor.
* 23 Ekim de Güneş Akrep Burcuna geçiyor.
Ve ayın son günlerinde Merkür ile Venüs birer burç değişimi daha yapıyorlar… Merkür birkaç aydır epey hızlı, burçları üçer üçer tüketiyor ama Kasım ayında yavaşlayacak. DİKKAT!
* Yeni Ay 15 Ekimde Terazi burcunda, DolunAy gecesi ise 29 Ekim Pazartesi Boğa burcunda yer alıyor….
SORU KUTUSU


Lale Ay


SORU: ŞİRON denen yapı balık koordinatlarına geldiğinde yaydığı tesirle doğan bebeklerde beynin bu pozitif enerjiyi üreten devresini % 90 açar... 1 ocak 1961 - 31 aralık 1968 arası doğanlar....
daha öncede 1910-1918 arası doğanlarda balıktaydı . buna göre bu aralıkta doğanların şanslı olduğunu çıkarabilirmiyiz.



CEVAP: Şiron yıldızı Balık burcunda iken doğan bebeklerde, beyindeki pozitif enerji devresi açılır şeklinde bir hüküm vermek ve bu kişilerin şanslı olacakları şeklinde kabullenmek tamamen yanlış değil ancak pek doğru olmaz, kanımca..Zira; Şiron, genel özelliği itibariyle bilgi veren, yetenekleri kullanmaya yardım eden, gizli değerleri ortaya çıkarabilen, inanç güçlendiren ve iyileştirici, öğretici ve zenginleştirici etkileri olduğu düşünülen bir göktaşıdır. İman noktası ve yüksek frekans algısını devreye sokması da söz konusu olabilmektedir.Ancak; Şiron sadece Balık burcunun öz yıldızı olmadığı gibi hiçbir burca da özel değildir. Sadece bulunduğu burç ve evlere göre yukarıdaki özelliklerin ortaya çıkmasında rol öynar. Başarılı olmanın, kendini tanımanın ve geliştirebilmenin yollarına işaret edebilir.Balık burcunda olması iman ve maneviyat yollu kapasite yönünden daha olumlu değerlendirilebilir. Ve kişinin bu yoldan daha rahat ilerleyebileceği düşünülebilir. Ancak, sorudaki anlam itibariyle, yüksek enerji devresini açması için sadece Şiron’un Balıkta olması yeterli değildir. Yaptığı açılar, kişinin burçlarının neler olduğu da önemlidir. Uygun yıldızlarla özel bir açı zamanının yakalanmış olması gerekir.Şanslı olanlar olabilir muhakkak ama bu sadece Balıkları kapsamaz. Uygun açıları yakalayabilen başka burçlar daha da şanslı olabilir.Ben böyle düşünüyorum. Sevgilerimle... Teşekkür ederim.

Yıldız Haritam
Kozmik tesirlerin beynindeki etkilerini farketmemişsen, kendinin farkında değilsin..

Kozmik ışınların, genetiğin ve biokimyanın tahakkümündeyken, hangi özgür iradeden sözedebiliyorsun?..

[Resim: 30vjq.jpg]
10-07-2012 01:24 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  2013 Şubat ayına astrolojik bakış (Nuran Tuncel) Kerim1S 4 8,107 02-06-2013 01:12 PM
Son Mesaj: Kerim1S
  ~ 2012 ~ Arkadaş 24 27,786 12-12-2012 10:56 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  13-14 Kasım 2012 güneş tutulması zeppi 18 25,821 11-19-2012 01:19 PM
Son Mesaj: lacrimosa
  20-26 Şubat 2012 Haftası Gökyüzü Gündemi Mahinur 1 5,155 02-26-2012 02:44 PM
Son Mesaj: astrosohbet

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir