Değerlendir:
  • 18 Oy - 2.5 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

20-26 Şubat 2012 Haftası Gökyüzü Gündemi
Yazar Mesaj
Mahinur Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 900
Üyelik Tarihi: Jan 2011

Rep Puanı: 50

Mesaj: #1
20-26 Şubat 2012 Haftası Gökyüzü Gündemi
Bu hafta oluşacak bir YeniAy var ve haftalık yorumlarda üzerinde hayli durulmuş.Bulduklarımı paylaşıyorum.

Bu hafta Balık burcunun senelik yeniayı oluşuyor. Bu yeniayda hayal gezegeni Neptün ile şans ve bolluk gezegeni Jüpiter aktif olacak. Neptün’ün sisi gözlerimizi kamaştırırken, Jüpiter de iyimserlik verecek. İmkansızı başaran dönüşüm gezegeni Pluto da yakınlarda olduğundan çok zor koşulları lehimize çevirmemize yardımcı olacak. Büyük düşünebilir ve büyük hayaller kurabilir ancak gerçek dünyadan uzaklaşabiliriz. Balık burcundaki Neptün insani yönümüzü, idealleri ve maneviyatı ön plana çıkaracak. Kafamız karışık olabilir ancak önsezilerimiz doğru yolu gösterecek. Aklın bittiği yerlerde kalbimizi devreye sokarsak en iyi kararları verebileceğiz. Yeniay yeni girişimlerimizi tam iki hafta destekleyecek. Bitirme değil, yeni bir şeylere başlama; sonuçlanma değil ilk adımları atma dönemindeyiz. 21-22 Şubat doğumlu Balıklar sadece bu dönemde değil, tüm bir sene boyunca hayatlarında önemli başlangıçlar yapabilirler.


Kaynak:Astrolojist




Bu hafta Balık burcundaki gezegen kavuşumları dikkat çekiyor. Hafta başında Güneş-Neptün kavuşumu ve Çarşamba gününün ilk saatlerinde meydana gelen yeniay Balık etkilerini iyice görünür hale getirecek. Bu süreçte sezgiler, rüyalar, fedakarlık, yardımseverlik, özveri ve empati ön planda olacak.
Bu hafta bazı fırsatlarla karşılaşabilir ve arzu ettiğimiz girişimler için adımlar atabiliriz. Fakat şartları ve fırsatları iyi kullanmak zorundayız. Çünkü Balığın değişken özelliği ve Neptün’ün dağıtıcı etkisi elde edilen şartların, kalıcılığını korumasını güçleştirebilir. Ele geçen fırsatlar kolayca elimizden kayabilir. Bu yüzden dikkatli ve temkinli davranmalı özellikle abartılardan, gerçekmiş gibi görünen aldatıcı durumlardan ve büyük beklentilerden kaçınmalıyız. Çok fazla sorgulayıcı bir tavır içine girmek veya aşırı iyimserlik de fırsatların kaçmasına ve yanılgılara neden olacaktır.
Hafta başında yeni girişimler konusunda zorlanmalar yaşanabilir, Çarşamba ve Perşembe günleri ise maddi konularda, ilişkilerde aldatıcı durumlar, hayal kırıklıkları ortaya çıkabilir. Sağlık konusunda ise dikkatli olunması gerekebilir.
Cuma ve Cumartesi günleri ise parasal konularda sürpriz gelişmeler etkileyici olabilir.
Duyguları değiştiren olaylar, özgürlük arayışını arttırırken, sürpriz aşklar başlayabilir veya ilişkiler sürpriz bir şekilde sonlanabilir. Pazar günü ilişkiler, para, aşk konularında zorlayıcı etkiler söz konusu. Hızlı başlangıçlar yapılmak istense de kuralların ve otorite konumundaki kişilerin baskısı hissedilecek. Akşamüstü Boğa burcuna geçen ay, maddi konuları ve güven arayışını gündeme getiriyor. Jüpiter’ le olan kavuşum olumlu beklentiler içine girerek, olayları olumlu yönde etkilemeyi mümkün kılabilir.
Kaynak:Ümran Ensari



19 Şubat’ta Güneş Balık burcuna geçti ve geçer geçmez Neptün ile kavuşum etkisine girdi. Neredeyse 10 gün süreyle bu etkinin altında kalacağız her birimiz. Biraz ayaklarımız yerden kesilecek, biraz maneviyatımız artacak, biraz aldanmaya hazır olacağız. Hatta bazen bilerek ve isteyerek bile aldanacağız. Ruh tecrübelerini çakır keyif bir halde elde etmek isteyecek belki de…

Güneş- Neptün-Balık üçlüsü yaratıcılığı ve hayal dünyasını tam anlamıyla güçlendirirken, analitik zekâyı da bir o kadar sis bulutlarının arasına gizliyor. İlham perileri –Musalar- en güzel dizeleri döktürmek, en hassas besteleri yaratmak, en karmaşık tabloları yapmak, sınırların olmadığı yaratıcılık havuzundan çıkan farklı keşifler, buluşlar için iş başında olacaklar.

Güneş Balık burcuna geçtiğinde Ourobos ‘un kuyruğuna ve aynı zamanda başına ulaşmış oluruz. Güneş, baştan sona burçlar kuşağındaki turunu tamamlamıştır. Bir Güneş dönemi sonlanmakta, dağılmakta ve bir yandan da yeni döngü yani Yeniden Doğum başlamakta.
Su elementinin son burcu olan Balık içinde tüm burçların enerjisini taşır ve bir yıldır aldığı etkileri (Koç burcundan – Balık burcuna kadar) değerlendirme fırsatı sunar. Bir ay boyunca düşüneceğiz, son bir yıldır hangi değerleri kendimize ekledik, hangi değerlerimizi kaybettik, hangi ilişkiler yeni döneme ait, hangilerini geride bırakmak gerekiyor, hesaplaşmalıyız. Kısacası Ourobos Yılanı nasıl kendi yeni döngüsüne başlayabilmek için kuyruğunu ısırmak, canını yakmak zorundaysa, biz de canımız yansa bile bu hesaplaşmayı yapmak zorundayız. Yine de Balık-Neptün’ün narkoz etkisi bu hesaplaşma esnasında daha az acı hissetmemize sebep olacaktır.

Yeni bir yıllık döneme (20 Mart 2012 Güneş’in Koç burcuna geçişi) temiz başlayabilmek için son bir yılın muhasebesini yapmak çok önemli. Bir yıllık döngünün gözden geçirilmesi özellikle bireysel gelişim adına önemlidir, çünkü kişisel gezegenlerimizden Venüs ve Merkür’de Güneş gibi yaklaşık bir yıllık bir döngüye sahiptirler. Bu yüzden hesaplaşmalarımız özellikle ego, cesaret, özgüven, aşk, zevk, bilgi, öğrenme, susabilme/konuşabilme, sükunet ve bilgi aktarma konuları ile alakalı olacaktır. Bir yıldır bu konularda nasıl bir gelişme sağladığınıza bakın. Çünkü yeni dönem bir spiralin yukarıya doğru hareket etmesi gibi bir üst boyutta gerçekleşecektir ve hesaplaşmazsanız bir üst tura alttan da derslerinizi taşımış olursunuz. Yeni döngüye ekstra yük ile girersiniz.

22 Şubat saat 00.35’te Balık burcunda gerçekleşecek olan Yeni Ay’da özellikle yukarıda yazdığım hesaplaşmada evrenin size yardım etmesini dileyin. Ancak diledikten sonra hazır olun; çünkü bir ay boyunca bu hesaplaşma adına üst üste birçok durumla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bazı şeyler hayatınızdan giderken, bazı yarım olayları da hızla tamamlamanız gerekebilir.
Tüm bu hesaplaşmanın hayrınıza hizmet ettiğini unutmayın. Hesaplaşmaya hazırsanız, zorlanabilirsiniz belki, bu son bir yılınıza bağlı. Bu zorlanmayı ayağınıza batan bir kıymığa benzetebilirsiniz. Kıymıkla yürümek ayağınıza bastıkça acı verir, kıymığı çıkarırken hissedeceğimiz acı daha kuvvetlidir, fakat acısı bereberinde tedaviyi getirir. Bir dha siz yol alırken acı veren kıymık yok olur.

Eğer son bir yıl süresince ruhsal alışverişnizde hak ve vicdan terazinizi doğru kullandıysanız, bu dönem yılanın ısırdığı kuyruğa değil, yılanın değiştirdiği deriye benzer. Yeni döngüye girmek hafiflemeyi beraberinde getirir.
Kıymıkları temizleme zamanıgülücük
Kaynak:Yurda Hal
02-21-2012 01:03 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #2
RE: 20-26 Şubat 2012 Haftası Gökyüzü Gündemi
Şubat'ın şu son günleriyle Mart'ın ilk bir kaç günü boyunca gökyüzünde Venüs-Satürn zıtlaşmasını göreceğiz.

Mevcut ilişkilerin yada ilişki olasılıklarının ciddiyetle sorgulanacağı bir dönem. Somut adımlar görülebilir ( başlangıçlar & bitişler )

Ciddi konularla meşgul olmaya çekilebiliriz. Ciddi şeylerle meşgul olmak hoşumuza gidebilir.
Yada bazı ciddi konular keyfimizi kaçırabilir.

02-26-2012 02:44 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  10-17 Temmuz Haftası Haftalık Burç Yorumları pinknilden 7 17,751 07-11-2017 02:19 PM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Gökyüzü Gündemi astrosohbet 114 187,912 06-12-2014 12:51 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  2013 Şubat ayına astrolojik bakış (Nuran Tuncel) Kerim1S 4 8,076 02-06-2013 01:12 PM
Son Mesaj: Kerim1S
  ~ 2012 ~ Arkadaş 24 27,610 12-12-2012 10:56 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  13-14 Kasım 2012 güneş tutulması zeppi 18 25,725 11-19-2012 01:19 PM
Son Mesaj: lacrimosa
  2012 Ekim ayı özellikleri ve soru kutusu (Nuran Tuncel) Kerim1S 0 3,413 10-07-2012 01:24 AM
Son Mesaj: Kerim1S
  Şubat Ayı Burç Analizleri Dinoo 11 12,662 02-01-2011 02:46 AM
Son Mesaj: Dinoo

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir