Değerlendir:
  • 14 Oy - 2.79 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kuzey Ay Düğümü Kova Burcunda
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #4
RE: Kuzey Ay Düğümü Kova Burcunda
GEREKSİNİMLER

Egoyu Dengelemek

Kova Kuzey Düğümü insanı hedeflerini başarıyla gerçekleştir­mek için gerekli özgüveni kazanabilmek için aşırı ego engelinden kurtulmalıdır. O egosunu öylesine geliştirmiştir ki, bu enkarnasyonda içsel dengeyi yeniden kazanmak için egoyu hemen hemen aç bırakmalıdır. Duyduğu prestij açlığı, onun gelirinin ötesinde yaşamasına, üstünlük taslayan bir tutum benimsemesine ve her zaman "daha çoğunu, daha çoğunu, daha çoğunu" istemesine ne­den olan dipsiz bir kuyu olabilir. Başkalarına egolarını güçlendi­rip geliştirme izni verilmiştir, ama bu insana bu izin verilmemiş­tir. Onun övülme arzusu çok kolayca egosunu besleyip güçlendirebilir ve buna felaketi davet eden kibirli bir tutum eşlik edebi­lir. Bu yüzden, o dengeli ve incelikli bir biçimde karşılık vermeyi öğrenene dek, evren başarıyı ondan esirgeyebilir.
Yaşam ona epey şans verir. O doğuştan güvenli, enerjik ve riskler almaya gönüllü olduğundan, girişimci ruhu haklı olarak onu muzaffer olacağı bir pozisyona sokar. Ve sonra yaşam onun her başarıyı nasıl ele aldığına bakar: Eğer o kurumlanırsa, ya­şam onun ganimetlerinin bazılarını elinden alır. Ancak, eğer o küçük zaferleri incelikle ele alırsa, gurur ve kibirden kaçındığı ve şükran dolu bir alçakgönüllülükle kabul etmeyi sürdürdüğü sürece, yaşam ona aradığı şeyleri bol bol getirir. Kova Kuzey Düğümü insanının psişesinde kendi kendisini öven ve egoyu şişiren bir mekanizma vardır sonra güç onun ya­şamından çıkar gider ve o kendisine yenilgiyi çeker. Onun bu mekanizmanın aktive olduğunu fark ettiği her seferinde yapaca­ğı en iyi şey kendisini hemen ondan kurtarmaktır. O ne kadar muhteşem olduğunu düşünmeyi bırakmalı ve bilinçli olarak ken­disine şunu hatırlatmalıdır: "Pekâlâ, kazanacak mıyım, yoksa kaybedecek miyim, bilmiyorum, ama belki başkalarının olumlu bir deneyim kazanmalarına yardım edebilirim." Bu onun dengeli bir perspektif oluşturmasını sağlayacaktır.
Aşırı gelişmiş ego sorunundan kaçınmak için bir başka yak­laşım, egoyu başka insanlara ya da insancıl davalara yararlı ol­mak için kullanmaktır. Bu insan geçmiş yaşamlarda kraliyet ai­lelerinin bir üyesiydi; şimdi, o kendi yansımasını güçlendirmek yerine, "insanlara" yararlı olmaya odaklanarak kazanacaktır.

MUHTEŞEMLİK HAYALLERİ

Kova Kuzey Düğümü insanı canlı bir hayal gücüne sahiptir ve çoğunlukla, kendisini muhteşemlik hayalleriyle eğlendirir. Örne­ğin, eğer o profesyonel yaşamında sıkılmışsa, çok satan bir kitap yazacağını ve tüm talk Show’lara katılacağını hayal edebilir. Ha­yalinin gerçekçi olmaması önemli değildir; o hoş gelir ve kendine göre doyum verir. Ne yazık ki, bu gibi hayaller "körelticidir," on­lar bu insana belli düzeyde bir doyum verip, onun yaratıcı ey­lemde bulunmasını engellerler.
İroni şu ki, bu insan hayallerini gerçekleştirmek için gerek­sindiği tüm yaratıcı güce sahiptir ama onun güdüsü sonucu be­lirler. Yukarıdaki örnekte, eğer kitabı yazma güdüsü ün ve şan kazanmak ise başarı ondan kaçacaktır, çünkü bu enkarnasyonda, o ne zaman egoyu beslemeye çalışsa egonun onu yenilgiye uğratması programlanmıştır. Ancak, eğer güdüsü diğer insanla­ra yardım etmekse, onun erişebileceği yüksekliklerin bir sınırı yoktur! O, doğasının insancıl yanını geliştirmelidir.
Hayal kurmakla ilgili bir başka sorun, onun realiteyi geleceğe itmesidir; bu, Kova Kuzey Düğümü insanını şimdiki za­manla başa çıkmakta çok daha etkisiz kılar. Örneğin, eğer o çok satan kitapların yazarı olma hayaline odaklanırsa, yerel bir dergiye makaleler yazma fırsatını kaçırabilir. O, hayallerini gerçek­leştirmeye götürecek sıçrama taşlarını kaçırır.
Aynı eğilim onun ilişkilerini de bozar. Eğer o birisine ro­mantik olarak çekilmişse, hayal kurmaya başlar ve o kişiyi fan­tezisinin gelecekteki ideal eşi yapar. O kadar çok gelecekte yaşa­maya başlar ki, partneriyle o ideal kişi olarak ilişki kurmaya baş­lar ve şimdi zamanla istediği şeyi oluşturabilecek olan adımları atmaz. Bu yüzden, onun yapması gereken şey hayal kurmayı bı­rakmak ve şimdi burada ortaya çıkan fırsatlara karşılık vermek­tir. Şimdiki koşullanmalarına bir hayal bağlı olmadığında, o başarmak için ne yapması gerektiğini daima bilir. Bereket versin ki, bu in­san epey iradeye ve zihinsel disipline sahiptir, çünkü zihninin onun şimdi ve burada eyleme geçmesini engelleyen hayal boyutu­na ve kişisel büyüklük, muhteşemlik hülyalarına dalmasını önle­mek için her ikisi de çok gereklidir.
Başarıyı garanti etmek için, Kova Kuzey Düğümü insanı da­ima niyetinin farkında olmalıdır. O kendini büyütme güdüsünün üstün gelmesine izin verdiğinde, bu onun başarıya ulaşmak için gereksindiği enerjiyi hemen tüketir. Örneğin, eğer o bir meditasyon grubu oluşturarak insanlara yardım etmek istiyorsa, diğer­kâm güdülerine odaklanmış kalmalıdır. Bu şekilde, o fikri ger­çekleştirmek için gerekli olan enerjiye, berrak görüşe ve sevince sahip olacaktır. İlerlerken, hayallerini gerçekleştirme yolunu görecektir ve yolu kolaylaştırmak için kapılar sihirli bir biçimde açılacaktır.
Ancak, bazen o kişisel kazancı ya da kaybı düşünmesine izin verir: "Hey, belki de bir guru olurum ve insanlar benim ta­kipçim olurlar," ya da "Eğer meditasyon yaptığımı öğrenirlerse iş arkadaşlarım ne düşünürler acaba?" Her iki durumda da, o ki­şisel kazancı ya da kaybı düşünmesine izin verir vermez, başarı için gerekli tüm enerji dağılmaya başlar ve o hiçbir şey yapamaz. Ayrıca, kendisini egoya kaptırması onun görüşünü o dere­cede engeller ki, insanların aslında ondan ne istediklerini, neye ihtiyaç duyduklarını gözden kaçırabilir. Bu onun başarısını sı­nırlar. Ama onun bilinçli güdüsü yüzde yüz diğerkâm olduğun­da, o dünyada belli bir zamanda belli bir durumda gereken belli bir yardıma uyumlanacaktır. Bu insan mevcut bir gereksinimi gerçekten gördüğünde ve ona egosal olmayan bir biçimde karşılık verdiğinde, başarıyı ve ünü elde eder.

Alçakgönüllülük

Kova Kuzey Düğümü insanı dikkatleri üzerinde toplama ve övül­me ihtiyacından kurtulup daha alçakgönüllü bir yolu seçtiğinde daha iyi durumda olur. O içgüdüsel olarak itibar, övgü ve ün arar; ama onu elde ettiğinde, bu onun egosunu şişirir ve o incelik ve eşitlik duygusunu yitirir. Bu insan alçakgönüllülük tutumu­nu benimsediğinde, yaşamı sihirli bir hale gelir ve her şey onun yararına işler. O en nihayet doğal yetenekleri için net ve pratik çıkış yollarını görür. Ama eğer kibirli bir pozisyonu sürdürürse, yetenekleri o kadar kolayca ifade bulmayabilir.
Örneğin, benim bu düğümsel pozisyonda bulunan ve birçok Yeni Çağ fikrini içeren bir kitap yazmış olan bir müşterim vardı. Bu hanım hemen kibirle şişindi ve kitabını hangi büyük yayıne­vine vereceğini düşünmeye başladı. O, bu alanda henüz tanın­madığı için, daha küçük bir yayınevine de başvurabileceğini dü­şünmedi. Büyük yayınevleri onu geri çevirdiler, o da daha küçük bir başlangıç yapmaya burun kıvırdı ve sonunda projeyi terk et­ti. Böylece, eğer o daha alçakgönüllülükle başlamaya gönüllü ol­saydı fikirlerinden yararlanacak olan insanlar dahil, herkes kay­betti.
Evren başkalarını Kova Kuzey Düğümü insanının fikirle­rini gerçekleştirmesine yardımcı olmaya gönderdiğinde de kibir bir sorun olabilir. Çoğunlukla, bu insan işin onurunu ya da para­yı paylaşmak istemez ve kontrolü elinde tutmak ister. O, eğer başkalarıyla çalışırsa, istediğinin birazından vazgeçmek zorunda kalacağından korkar. Böylece, "onun yolu" ve "onun fikirleri" di­ğerlerinden daha üstün olur; o başka insanlara gerçekten yar­dım edecek olan çözümlerle bu enkarnasyonda geliştirmesi ge­reken insancıl tutumla daha az ilgilenir olur.
Bunun bir örneği, kocası Kova Kuzey Düğümlü bir terapist olan bir müşterimdir. Bu adam bir dergide ergenlik çağındaki gençlere yönelik bir öğüt sütunu yazıyordu ve karısına bir kıza yazmakta olduğu bir yanıtı gösterdi. Karısı (müşterim) onun yaklaşımına karşı çıktı ve söz konusu durumda onun fikri ger­çekten çok daha iyiydi. Kocası bir şeyi gözden kaçırıyordu ve adam da bunu hissetmişti, ama kendi fikrinde diretti ve ondan sonra okurlarına verdiği hiçbir yanıtı karısına göstermedi. Eğer o bu kimin fikri olursa olsun yardım etme hedefini öne koyacak kadar alçakgönüllü olsaydı, objektif davranır ve karısının görü­şüne açık olurdu.
Kova Kuzey Düğümü insanının kendi vizyonu vardır, o bu vizyonun tam olarak nasıl gerçekleşmesini istediğini bilir. O bu­nu kendi bildiği gibi yapmak ister. Ancak, eğer iki kişi paylaşılan diğerkâmca bir ideal ya da vizyonla bir araya gelirse, bu onlardan herhangi birinin o vizyonun nasıl gerçekleştirileceğiyle ilgili fikrinden daha önemli hale gelecektir. Bu insan başkalarıyla bir­likte çalışacak kadar alçakgönüllü olduğunda aslında vuku bulan budur.

KİŞİSEL Olmayan BİR Perspektif

DİĞERKÂMLIK

Bu enkarnasyonda, Kova Kuzey Düğümü insanı bir seçim yap­malıdır: Kişisel, ego merkezli yaşam ya da kendini insanlığa kişisel olmayan bir şekilde adamak. O kişisel yaşama odaklanmayı seçtiğinde, kaybeder; kendisini insancıl davalara kişisel olmayan bir biçimde adamayı seçtiğinde, kazanır ve onun her zaman öz­lemini çektiği kişisel yaşam buna sihirli bir biçimde eklenir!
Takdir edilme ihtiyacını karşılamak için o kişisel egonun sınırlamalarını aşmalı ve bir bütün olarak insanlığa katkıda bu­lunmalı, destekleyebileceği insancıl bir hizmet ya da dava bul­malıdır. Yaşamını egodan daha büyük bir şeye adamak ona so­nuçları kişisel olarak almadan kendisini adamasını sağlayacak bir amaç saflığı verir. Aslında, diğerkâmlık onun muazzam özgü­ven kapasitesini geliştirmesine yardımcı olur.
Aksi takdirde, onun kendi güdülerine güvenmediği zaman­lar vardır. Özellikle gençliğinde, bu insan gerçekten saf diğer­kâmlıkla iş gören birilerinin olup olmadığını merak edebilir. Ama eğer onun bilinçli niyeti yardım etmekse, konsantrasyonu insanların gereksinimlerini karşılamak için neyin işe yarayacağı ko­nusunda otomatik olarak tetikte olacaktır.
Kova Kuzey Düğümü insanı öylesine cömert bir yapıya sa­hiptir ki, başkaları onun armağanlarım kabul etmediklerinde ya da alkışla karşılık vermediklerinde, yıkılabilir. O bu sorunu, baş­kalarının ne istedikleri ve neye ihtiyaç duydukları ve kendisinin istediği karşılığı almasını engelleyen ne yaptığıyla ilgili bilgi edi­nerek önleyebilir. Bu insan, geribildirimi yapıcı bir biçimde din­lemekte zorlanabilir, ama o daha geniş tabloyu görmeyi öğreni­yor.
Örneğin, eğer o çocuk öyküleri yazarsa, önce hangi yayıncı­ların bu tür öyküyle ilgilendiklerini öğrenir. Eğer öyküsü kabul edilmezse, o yayıncının ne istediğini öğrenmeli ve sonra eserini buna uyacak biçimde değiştirmeli, ya da yayıncının gereksinim­lerini daha iyi karşılayan başka bir öykü yazmalıdır.
Ayrıca, o fikirlerinin onurunu sahiplenemeyeceğini de fark ediyor, çünkü hiçbirisi gerçekten "onun" değildir! Yeni Çağ, ye­nilikçi fikirler havada dalgalanmaktadır ve Kova Kuzey Düğü­mü insanının doğal yeteneği, "antenlerinin" onları alacak doğru frekansa uyumlanmış olmasıdır. Bunu fark etmesi onun hem başarı hem de başarısızlık korkusunu yok edebilir, çünkü fikirle­rinin kişisel olarak onunla hiçbir ilgisi yoktur. Onun işi fikirleri "toplamak" ve başkalarına iletmektir.
Bu insan, insanları özgürleştirmeye yardımcı olan bilgiye erişebilir. Bu yüzden, onun niyeti başkalarını güçlendirmek ol­duğunda, bu güdü öylesine berraktır ki, gerekli fikirler ona sez­gisel olarak, ya da başka insanlardan "geliverir." Onun belli bir durumda hangi bilginin gerçekten yardımcı olduğunu bilebilmesinin tek yolu, diğer insanların verdikleri karşılıklara dikkat et­mesidir. Yararlı olan fikirler iyi karşılanacaktır. Eğer Kova Ku­zey Düğümü insanının sunduğu bilgi diğerleri tarafından kabul edilmezse, bu onun bir sonraki fikre geçmesi ve onun yararlı olup olmadığını görmesi gerektiği anlamına gelir. Diğerleri gereksin­dikleri bilgiyi bu insandan çekip alacaklardır bu kesinlikle kişi­sel olmayan bir şeydir.
Örneğin, eğer Kova Kuzey Düğümü insanı felsefe üzerine bir kitap yazar ve yaymalar onu geri çevirirlerse, belki de o fel­sefe insanların mesajı duymak için gereksindikleri araç değildir. Ancak, eğer o aynı mesajı bir romanda sunarsa, belki bu çok iyi karşılanacaktır. Bu insan, hangi biçimin doğru olduğunu başka­larının tepkilerine bakarak anlayabilir.
Eğer bu insan başkalarına yardımcı olmak için çaba harca­dığında olumlu bir şeyin ona geri döneceğine inanırsa, o başkala­rının onun hangi yeteneklerine olumlu bir biçimde karşılık ver­diklerini keşfedene dek bunu denemeyi sürdürecek sonsuz bir enerjiye sahiptir. Yaşam bir bumerang gibidir: O yaratıcı enerji­sini başkalarına yardım etmek için kullandığında, gereksindiği her şey ona yardım etmek için geri gelir. Diğerkâmlıkta bu insan için büyük bir güç vardır. İşin içine egosunu karıştırmaz ve so­nuçlara kişisel olarak yatırım yapmazsa, o işe yaratıcı bir biçim­de katılmak onun için kolaydır. Kendini kazanmak bunun doğal bir yan ürünü olacaktır. Evren onu doldurmayı sürdürür, çünkü o yaratıcı enerjisinin yararlarını başkalarına geçirmektedir.

Objektif Olmak

Kova Kuzey Düğümü insanının perspektif kazanmak için kişisel olmayan geribildirime ihtiyacı vardır, çünkü o kendisiyle o ka­dar özdeşleşmiştir ki, kendisini berrak biçimde göremez. Güvendiği birisinin görüş ve tavsiyeleri ona yardımcı olabilir o işbirliği yapabilmek ve arzuladığı şeyi elde edebilmek için daha büyük tabloyu görmek ister! Örneğin, romantik bir ilişkide o, genellik­le, olup bitenlerden mutlu bir biçimde habersizdir. Sonra, büyük tabloda yer alan ve görmemiş olduğu etkenlerden ötürü, o inci­nir. Duygusal acıdan kaçınmak için, onun kişisel yaşamıyla ilgili objektif bir rehberlik sistemine ihtiyacı vardır.
Bu insan egoyu azaltmalı ve Akış ile uyum içine girmelidir. Ezoterik Bilimler (Astroloji, Numeroloji, Tarot, Elyazısı Analizi, vb.) yeniden strateji tasarlamak için gerekli objektifliği sağlaya­bilir. Bu kaynaklar Kova Kuzey Düğümü insanının doğru göz­lem gücünü artırır ve durumlara otomatik olarak egosal tepki gösterme eğilimini azaltır. / Ching bunun için mükemmel bir araçtır; / Ching, onu neyin rahatsız ettiği konusunda "iç bilgi" verir ve gerçekte olup bitene uyumlanacak kadar güçlendirir.
Astroloji objektifliği geliştirmek için de mükemmel bir araç­tır: Astroloji onun kendisini ve başkalarını tarafsız biçimde gör­mesini sağlar, onu diğer kişide o kişide bulunmayan şeyleri uyan­dırmaya çalışmanın düş kırıklığından kurtarır ve gerçek benli­ğiyle ilgili saklı bilgiyi sunar. Astroloji onun kendisini ve başka­larını sevgiyle kabul etmesine ve başkalarının bireyselliğine de­ğer vermesine yardımcı olur.
Kova Kuzey Düğümü insanı bu bilimlerde çok yeteneklidir ve bu alanlardan birine profesyonel olarak kolayca girebilir. O, astroloji haritasını ya da Tarot'u antenlerini kendisini ve başka­larını özgürleştirmeye yardımcı olabilecek yenilikçi bilgiye yönel­teceği objektif bir "fırlatma rampası" olan herhangi bir kehanet aracını "okuma" yeteneğine sahiptir.
Başka bir kaynakta onun dostlarıdır. O harika bir dostluk karma'sına sahiptir. Dostlarından gelen dürüst geribildirim bu insanın egonun onun mutluluğunu nerede engellediğini anlama­sına yardımcı olabilir. Bilgi kazanmak onun özgürlük anahtarıdır, bilgi ona ego ifadesinin yıkıcı kalıplarından nasıl kaçınacağı­nı gösterir. Bu yolla, o kaderi üzerinde bir ölçüde kontrol sağlar. O geri çekilip, durumlara diğer kişinin perspektifinden (di­ğer kişinin ne istediğine ve neyi gereksindiğine) baktığında, o za­man her bir durumda kendisi dahil herkes için yararlı olacak seçimler yapabilir. Ama sonuçta, çok tutkulu bir biçimde aradığı özgürlüğü ve sevgiyi tam olarak kazanması için, o yalnızca baş­kalarına değil, kendisine de objektif biçimde bakmalıdır. Ken­disini dişlerini fırçalarken, sokakta yürürken, başkalarıyla etkileşimde bulunurken vs. izlemelidir. O kendisini eylem içinde göz­lemlemeye, yargılamadan izlemeye başladığında, korkmadan ger­çekten kendisi olmasını sağlayacak perspektifi kazanır.

AKIŞA UYUMLANMAK

Kova Kuzey Düğümü insanı, eğer o sıradaki bir projede ilerleme kaydedemiyorsa, evrenin onu farklı bir yöne göndermeye çalış­tığını fark etmeyi öğreniyor. O, kendi bakış açısından verdiği ka­rarları zorla kabul ettirmeye çalışmak yerine, doğal olayların akışının ona zaman ve enerjisini neye harcayacağını göstermesi­ne izin vermelidir. Eğer bir şey onun istediği gibi oluşmazsa, bel­ki de sonucun onun henüz farkında olmadığı bir şey olması mu­kadder kılınmıştır.
O kendisini, "İstediğim şeyi elde edemiyorum; bu hayal et­tiğim gibi sonuçlanmıyor"un olumsuz ve saplantılı enerjisinden, yaratıcı enerjisini yapıcı bir biçimde ifade edebileceği bir yöne yönelterek kurtarabilir. O evrenin kapılarını nerede açmış olduğu­nu fark etmeli ve o kapılardan girmeye gönüllü olmalıdır!
Bu kadar çok kişisel çaba harcamak yerine, o gevşemeli ve Akışa açık kalmalıdır o zaman arkasında gerçek güçle birlikte ilerleyecektir. Örneğin, Yeni Çağı getirmek Kova Kuzey Düğü­mü insanının işi olmasına karşın, eğer o Melekler'in kendisine yardım etmelerine izin vermezse, kişisel çabasına aşırı bağlı hale gelecek ve bu hedefe erişmek için gereksindiği güce sahip olama­yacaktır. Eğer o Akış içinde kalırsa, azami sonuçları elde etmek için asgari bir çaba harcadığını görecektir.

BEKLENTİLERİ BIRAKMAK

Bu insan bazen basit bir yanlış anlamayla istemeden kendi mut­luluğunu bozar. Geçmiş yaşamlarda, başkaları ona onun istedik­lerini verdiler ve o mutluydu. Ama bu yaşamda, başkaları ona is­tediği şeyi verdiklerinde, o olacağını sandığı kadar mutlu olmaz. Çünkü onun mutlu olmak için neye ihtiyacı olduğu konusunda belli bir fikre çok bağlı olması, çekebileceği bolluğu sınırlar. Bu enkarnasyonda onun işi yalnızca açık ve kabul edici olmak, yaşa­mın ona ne getirdiğini görmektir; o bunun onu gerçekten mutlu edeceğini keşfedecektir.
Kova Kuzey Düğümü insanı, ona mutluluk getireceğini dü­şündüğü şeyle ilgili beklentileri bırakmayı ve yaşamın onun mut­lu olmasını istediğine inanmayı öğreniyor. O zaman o, yol üze­rinde ona sevinç veren bir sonraki şeyi kabul edebilir. O bir şey için savaştığında, onu kapmaya çalışmanın yoğunluğu o şeyi da­ha da çok itip uzaklaştırdığından, genellikle onu elde edemez. Bu enkarnasyonda o sevgiyi kabul etmeyi öğreniyor. Eğer kendi ira­desiyle zorlar ve onu elde ederse, genellikle ondan mutluluk duy­maz. O, eğer yaşam bunu ona getirirse, o zaman bunun onun için doğru olduğunu ve onun keyfini çıkarabileceğini öğreniyor. Onun en büyük hoşnutluğu Akış'ın bolluğunu huşu ve şükranla yaşamaktan gelir.
Onun beklentilerinin çoğu bir durumu hayalinde çoktan canlandırmış ve herkese uygun rollerini vermiş olmasından kay­naklanır bu yüzden, o bu insanlarla gerçekten birlikte olduğun­da, bilinçaltı olarak, onları kendi hayalindeki rolleri oynamaya zorlar. Bu iki soruna yol açar. Birincisi, diğer kişi senaryoya uy­mayı kabul etmediğinde, Kova Kuzey Düğümü insanı şaşırır ve öfkelenir; onun beklentileri düş kırıklığına uğramıştır, ikincisi, o "senaryo"ya odaklandığında şimdiki zamanda olup bitenleri göremez, bu yüzden durumu yararına olacak şekilde değiştirme ye­teneğini kullanamaz.
Bu insan, herkese rolünü ve onlardan beklenen davranışı hatırlatmaya çalıştığında, kendi gerçek rolünü oynamayı unuttuğunu öğreniyor. O kenara çekilmeli ve başkalarını objektif bi­çimde gözlemlemelidir. Zamanla, diğer kişinin niteliklerini anla­yacaktır. Ve düş kırıklığına uğramayacaktır, çünkü o diğer kişiyi hiçbir beklenti olmadan gözlemlemektedir. O zaman, diğer kişi­nin davranışının onu nasıl etkilediğini anlayabilir. İnsanları de­ğiştirmeye çalışmak yerine, o kiminle zaman geçirmekten hoş­landığına karar verebilir.
Bu yaklaşımın bir başka avantajı da şudur: Diğer kişinin kendisi olmasına izin vermesi, Kova Kuzey Düğümü insanının da kendisi olmasına izin verir. Bu durumda o, hedefini aklında tutarak, tepkilerini durumun gelişimine uygun biçimlerde spontane olarak ifade edebilir.

Kazan/Kazan Durumları Yaratmak

Kova Kuzey Düğümü insanı elde edemediği bir şeyi başkalarının elde etmelerine öfkelendiğinde, çevresindekileri ondan soğutan ve kendi pozisyonunu yıpratan aşırı dramatik bir tepki göstere­bilir. Bu onun dikkatsizce bir tutumundan, bir felaketle sonuçla­nan ciddi bir yanlış anlamaya kadar varan bir şey olabilir. O, ço­ğunlukla, başkalarının iradelerine çok çabuk karşı koyar. Bir başkası isteğini öne sürdüğünde, o otomatik olarak o isteğe dire­nir. Bu bir refleks gibidir. Diğer kişinin eylemi ya da yorumu bil­geliğe dayansa bile, bu insanın tepkisi yine kendi istediği şeyi el­de etmeye çalışmak olacaktır, bu da diğer kişinin istediği şeyin tam tersi olacaktır. Bu başkalarının ona olan ilgilerini yitirmele­rine neden olabilir.
Bu insan, ilgili kişileri dikkate almadan, inatçı bir biçimde hedeflerine ulaşmaya çalıştığında, o insanları kendinden soğu­tup uzaklaştırır. O çok hızlı hareket etme eğilimindedir; hedefi görür ve hemen oraya ulaşmak ister. Bu hem diğerleri hem de kendisi için işbirlikçi partnerlik sürecini engeller ve hiç kimse kazanmaz. Çoğunlukla bu süreç bir dizi yanlış başlangıçlar ve karışıklıkla doludur bunun tüm nedeni Kova Kuzey Düğümü insanının mantıklı ve başarılı yolun kendini göstermesini beklememiş olmasıdır. O kenara çekilmeyi ve durumu izlemeyi öğre­niyor: İşin içine her zaman o kadar yoğun bir biçimde karışmak yerine, olup biteni gözlemlemeyi öğreniyor. O zaman, o başkala­rının istekleri tarafından daha az tehdit edildiğini ve sonradan pişman olacağı biçimlerde tepki göstermediğini görecektir.
Bu insan o kadar inatçı ve istediği şey konusunda o denli kararlı olabilir ki, bazen bir şeyin ilgili diğer kişiler için adil olup olmadığına hiç aldırmaz. O kendi önemi konusunda biraz "şişindiğinde," bu onun başkalarıyla ilişkilerinde dikkatsiz davranma­sına yol açabilir. Başkaları onun başarıya erişmesine yardım et­miş olmalarına karşın, o ödüllerin aslan payını alması gerektiği­ni düşünebilir ve adil olanı dikkate almayı unutabilir. Başkaları onun aldırmazlığını fark ettiklerinde, onun iyi niyetini ve liderli­ği ona teslim etmelerinin doğru olup olmayacağını sorgulayabi­lirler. Onlar bu insanın istediklerini elde etmek için ne kadar ile­ri gideceği konusunda endişelenirler. O, başkalarının da nasıl kazanacaklarını görmelerine izin vermelidir, o zaman bu insan­lar onun plânlarını daha çok destekleyeceklerdir.
Kova Kuzey Düğümü insanı çok önemli bir dersi öğreniyor: Yaşam herkesin kazançlı çıktığı bir "kazan/kazan durumu" ol­malıdır! Başkaları, kendi gereksinimleri karşılanmadıkça oyna­mak istemeyeceklerdir. Eğer bu insan başkaları için neyin adil olduğunu dikkate alırsa, bu onun istediği şeyi elde etme konu­sunda rahatlamasına ve herkesin en yüksek hayrına olacak du­rumlar yaratmasına yardımcı olacaktır. O zaman diğerleri onun coşkulu katılımını iyi karşılayacaklardır. Ayrıca, o çevresindeki insanların güdüleri hakkında daha berrak bir perspektif kazana­caktır. O, düşman olarak gördüğü birinin aslında onu gerçekten desteklemek isteyen birisi olduğunu öğrenebilir. Bilinçli olarak insancıl bir tutum geliştirdiğinde ve büyük tablonun farkında kaldığında, onun doğal cömertliği ortaya çıkar ve enerjisi herkesi güçlendiren bir grup bağı oluşturur.

05-01-2012 12:08 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
RE: Kuzey Ay Düğümü Kova Burcunda - astrosohbet - 05-01-2012 12:08 AM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Ay Düğümü Transitleri Venüs 29 126,162 03-14-2019 04:38 PM
Son Mesaj: yagmurimu
  Kuzey Ay Düğümü Yay Burcunda astrosohbet 11 20,183 10-02-2018 09:45 PM
Son Mesaj: Feslegen
  Kuzey Ay Düğümü açıları Yakamoz 62 231,565 07-03-2018 09:52 PM
Son Mesaj: Libra
  Kuzey Ay Düğümü Oğlak Burcunda astrosohbet 5 15,118 04-24-2018 05:18 AM
Son Mesaj: Feslegen
  Kuzey Ay Düğümü Boğa burcunda astrosohbet 12 17,102 05-18-2014 05:52 PM
Son Mesaj: kalorifer
  Kuzey Ay Düğümü Yengeç Burcunda astrosohbet 7 14,218 05-02-2012 05:11 PM
Son Mesaj: Yakamoz
  Kuzey Ay Düğümü Balık Burcunda astrosohbet 3 10,188 05-01-2012 05:12 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Kuzey Ay Düğümü Akrep Burcunda astrosohbet 4 9,768 05-01-2012 04:53 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Kuzey Ay Düğümü Terazi Burcunda astrosohbet 4 8,574 05-01-2012 04:44 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Kuzey Ay Düğümü Aslan Burcunda astrosohbet 4 17,672 05-01-2012 04:40 PM
Son Mesaj: astrosohbet

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir