Değerlendir:
  • 12 Oy - 3.67 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kuzey Ay Düğümü Akrep Burcunda
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #4
RE: Kuzey Ay Düğümü Akrep Burcunda
GEREKSİNİMLER

BAĞLILIĞI BIRAKMAK

Akrep Kuzey Düğümü insanı maddi gereksinimlere odaklandığı sürece, onun gereksinimleri bitmez tükenmez gibi görünür. İro­ni şu ki, o onu sahip olmaya iten içsel mekanizmayı beslemeye son verdiğinde, sahip olduğu şeyleri bırakmaya ve kendisini çok daha iyi hissetmeye başlar. Yaşamına yeni bir enerji girer. Aradı­ğı huzur ve doyum yeni ve beklenmedik bir biçimde gelir: Ruh­sal bir biçimde. Bu enkarnasyonda, o, içindeki boşluğu maddi şeylerle doldurmaya çalışmayı bırakıp, bunun yerine, ruhsal ge­reksinimlerinin doyumuna götürecek yolları izlemeye program­lanmıştır. Ruhsal yanını kabul ve tasdik etmesi ona bir özdeğer duygusu verecektir. Onun bir günlük tutarak, psikoterapi göre­rek içgörü kazanma yönünde attığı her adım, ya da riskler alma ve dönüştürücü deneyimler geçirme yoluyla kendine hâkim ol­mayı öğrenmesi, karşılığında hemen ödüller getirecektir.

Para Sorunları

Bu insan, çoğunlukla, parayı kaygılarının en öndeki sırasına koymuş gibi görünür. Onun parayla ilgili bir kriz duygusu ve daima daha çok biriktirme arzusu vardır. Parayla ilgili bir man­tıksızlık da olabilir, o parayı çok sıkı tutabilir ya da çok serbestçe harcayabilir. Çoğunlukla, o sürekli olarak mücadele ettiğini,"sırf geçinebilmek için" çok çalıştığını düşünür.
Onun ciddi bir "para karma'sı" ve para hakkında doğru ol­mayan bir sürü fikri vardır; başkalarının ona para konusunda akıl vermelerine izin verirse, bu konuda çok daha az stres yaşa­yabilir. Ama o inatçıdır ve işleri kendi bildiği gibi zor yoldan yapmak ister. Ve bunu yaptığı her seferinde, kaybeder. Örneğin, birisi ona şöyle diyebilir: "Yapman gereken tek şey şu elektrikli sobadan kurtulmaktır, o zaman aylık elektrik faturan elli dolar azalacaktır." Akrep Kuzey Düğümü insanı şöyle diyecektir: "Ha­yır, olmaz! Bu elektrikli sobayı atamam, çünkü kızım onu üni­versitedeyken kullandı, vs. vs." Böyle bağlılıklar onu yoksul tu­tar. Refaha ve rahata erişmek için, o bağlılıkları bırakmalıdır.
Birikimin sırrı uygun dağıtımdır. Eğer varlıklı olmak isti­yorsa, bu insan paranın istifçisi olmak yerine, paranın yöneticisi olmayı öğrenmelidir. O, para sahibi olmanın anahtarının onu elinde tutmak olduğunu düşünür, oysa aslında bunun tersi doğrudur. Para elden ele dolaşmayı sever ve onu hareket halinde tu­tacak insanlara çekilir. Eğer o paranın kendisi aracılığıyla baş­kalarına akmasına izin vermezse, yalnızca belli bir miktar ona geri gelebilir, çünkü o açık bir kanal değildir.
O, parayı sevgiyle bıraktıkça onu başkalarının zenginliğini artırmak için memnuniyetle kullandıkça ona daha çok paranın geleceğini öğrenmeye başlıyor. Bu uygun bir davranış olduğu gi­bi, parayla ilgili bir tutumdur da. Paranın ona kolayca çekilmesi için, o para sürecinin her iki yanını da almayı ve vermeyi sevmelidir. Ancak bu insan, çoğunlukla, herhangi bir şeyi en çok da parayı bırakmakta zorlanır!
Akrep Kuzey Düğümü insanının parayı sevgiyle bırakma alışkanlığını geliştirmek için yapabileceği birçok şey vardır. Fa­turalarını öderken, o bu işlemi sevebilir (nasıl olsa o parayı öde­mek zorundadır; hiç olmazsa bunu severek yapabilir!). Kira ya da ipotek çekini yazarken, bilinçli olarak, o kişiye ya da bankaya sevgilerini ve refah dileklerini gönderebilir. Eğer, masraflarını is­temeden yapmak yerine, şükrederek yaparsa ("Çok şükür, fatura­larımı ödeyebilecek kadar param var"), ona masraflarını karşıla­yacak daha çok para gelir ve böylece o yaşamına gelen iyi parasal karma enerjisini güçlendirir.
Onun para mıknatısı olma kapasitesini artırmasının bir baş­ka anahtarı da, halen yaşamındaki parasal bolluktan ötürü evre­ne bilinçli olarak şükretmesidir. Bu az bir miktar olsa bile, mese­le, daha çoğunu arzulamak yerine ki bu, enerji düzeyinde, yete­rince paraya sahip olmamanın korku ve endişesine dönüşür ola­nı takdir etmek ve onun için şükran duymaktır. Onun sahip oldu­ğu şey için şükretmesi endişeyi yok eder, böylece o artık paranın ve maddi şeylerin akışının önünü kesmez. Eğer paranın ondan sevgiyle akmasına izin verirse, daha çoğu daima orada olacaktır.

BİRİKTİRME VE SAHİPLİK

Bu insan geçmiş yaşamlarında biriktirmeye o kadar alışmıştır ki, çözümlerin daha çok biriktirmeyle ilgili olduğunu düşünür. O, eğer sorununu tanımlayabilirse onu sahipleneceğini düşünür. O kendisini tüm işlevsel ve işlevsel olmayan yanlarını tanır, bu yüzden bilinecek başka bir şey olmadığını düşünür.
Bir sorununu bir arkadaşıyla paylaştığında, arkadaşı soru­nu ortadan kaldırabilecek bir çözüm önerse bile, o oradan ayrıl­dığında çözümden çok sorunu alır. O çözümler istemez. Biriktir­me duygusunu ister ve bu da sorunlu kalıplarına tutunmak an­lamına gelir. O, biriktirme ve sahiplik süreciyle peş peşe sınırla­maları kabul etmekte olduğunu ve bu yüzden çok geçmeden yaşamının sıkıcı ve durgun hale geldiğini anlamaz. Akrep Kuzey Düğümü insanı için, kazanç sınırlayıcı fikirleri bırakmaya eşittir. Bu enkarnasyonda o başkalarının görüşlerine ve öğütlerine değer vermeyi ve başkalarından gelen çözümlerin kendi kendisi­ne koyduğu sınırlamaları kaldırmasına şükranla izin vermeyi öğreniyor. O zaman o özgürleşir ve yaşamın canlılığının tadını çıkarmaya başlar.
Biriktirme teması bu insan için geçmiş yaşamlarda başlıca odaktı ve bu tema bu enkarnasyonda her düzeyde devam et­mektedir. Bu yaşamda o her şeyi yararlılık ya da ihtiyaç noktası­nın çok ötesinde saklama eğilimindedir. O, çok fazla malın bir yük olduğunu, bunların onun devingenliğini ve değişim canlılığı­nı yavaşlattığını öğreniyor. Çok malı olmak yirmi kilo fazlası ol­mak gibidir bu yorucudur!
Kutsal Kitapta, yenisini koymak için testideki eski şarabın dökülmesi gerektiği söylenir. Eğer Akrep Kuzey Düğümü insanı yaşamında yeni faaliyet istiyorsa, fazlalıktan kurtulmalıdır. Ör­neğin, onun dolabında on beş yıldır giymediği hatta belki deği­şik bedenlerde giysileri vardır, ama o "bunlara gelecekte ihtiya­cı olabileceğini" düşünür. Onun yapabileceği en iyi şey, giysilerini gözden geçirip, giymediği giysileri bir hayır kurumuna gönder­mektir. Amaç, hayata daha çok güvenmektir: Eğer onun bir ihti­yacı varsa, evren bunu karşılayacaktır. Onun kendisini yoksun­luktan korumak için nesnelere tutunması gerekmez.
O bunun yaşamına nasıl enerji ve canlılık kattığını gördü­ğünde şaşıracaktır. O bir şeyi vermeye ya da bırakmaya karar verdiğinde, geriye dönüp bakmamalıdır. Bu insan öyle güçlü bir biriktirme karma'sına sahiptir ki, eğer bitirmiş olduğu bir ilişki­ye dönüp bakarsa, ya da bırakmaya karar vermiş olduğu bir malı düşünürse, kaybeder. O zaman o şeyi tekrar eve getirecektir.
Akrep Kuzey Düğümü insanı tüm düzeylerde sahipliğe bağ­lılığı bıraktığında yaşamını çok daha kolaylaştırır. O başkaları­nın fikirlerini almaya bile gönülsüzdür, çünkü maddi şeylerin olduğu gibi, fikirlerin de tam sahibi olmak ister. "Bu onun fikriydi" demek istemez, çünkü o fikrin sahipliğini ve onurunu ister. Ayrıca, yapılan anlaşmaya katılmak da ister eğer o tamamen "onun fikri" olmazsa, anlaşmanın dışında bırakılacağından korkar. Aslında, o bir proje için güç kaynağı olduğu sürece, diğerleri onu dışlamak istemeyeceklerdir, çünkü onlar bu insana bel bağlarlar.

YENİDEN CANLANDIRMAK

Yaşamını yeniden canlandırmak, para kazanmak ve bir güç duy­gusu kazanmak için, Akrep Kuzey Düğümü insanının başkala­rının yardımına ihtiyacı vardır. Bu şöyle söyleyecek alçakgönül­lülüğü gerektirir: "Bak, sende benim ihtiyaç duyduğum bir ener­ji var. Seninle etkileşimi sürdürmek için ne yapmam gerekiyor?" Fiziksel dünyada bu tür bir enerjiyi tanımlamak ve hissetmek onun için yeni olduğundan, onun gereksindiği enerjinin pratik düzeyde ona geri gelmesini neyin sağlayacağını öğrenmek için deneme yapması gerekir. O buna aşina değildir, çünkü gereksinimlerini başkalarının karşılamasına alışık değildir. Ama onun gereksindiği enerji ancak diğer insanlardan gelebilir bu insanlar ancak o onlara tam ihtiyaç duydukları şeyi verdiğinde ona bu enerjiyi vereceklerdir. Akrep Kuzey Düğümü insanı başkalarının ona söylediklerine kulak vermeli ve onları tam olarak bu yönler­den desteklemelidir. Eğer o herhangi bir biçimde saplanıp kaldı­ğını hissederse, ona zaman, enerji ya da para yatırımı yapmaya gönüllü birisiyle bir birlik oluşturabilir ve birden onun yaşamı­nın o alanı canlılıkla dolup taşar.

ÖZDİSİPLİNİ

Akrep Kuzey Düğümü insanı özdisiplinine sahip olduğunu düşü­nebilir, ama aslında bu onun bu enkarnasyonda geliştirmesi ge­reken bir karakter özelliğidir. Bu insan aşırıya kaçma eğilimin­dedir ve çoğunlukla yaşamında sağlıklı sınırlar oluşturmaz. Aslında, o kendi içinde disipline sahip olmadığından, dışarıdan da­yatılan disiplini kabul etmekten başka seçeneği yoktur. Bazen o aşırı çalışmayı özdisipliniyle karıştırır, ama zorlayıcı biçimde çok çalışması aslında aşırılığın bir işaretidir. Özdisiplini kişinin ön­ceden saptanmış bir hedefe doğru dengeli bir biçimde ve özfarkındalıkla ilerlemesini içerir bir plânı tasarlama ve uygulama ye­teneğini içerir.
Bu insan kendisini disipline sokmaya karar verdiğinde, bu disiplini kazanmaya çalışır. Gönülsüz çabalarla onu uzun bir sü­re erteler ve sonra birden yapar o kendisine başka seçenekler tanımaz. Onun için yolundan sapmak kolaydır; bunu yaptığında, çoğunlukla aşırılığa geri kayar ve daha sonra kendisini çok kötü hisseder. Eninde sonunda, özdisiplinini sürdürdüğünde kendisi­ne daha çok saygı duyduğunu öğrenir.
Bu insan için, özdisiplini kendisini en yüksek hayrına ola­cak biçimde yönetmek anlamına da gelir. O başkalarına karşı na­sıl davranması gerekiyorsa, kendisine de öyle davranmaya başla­malıdır: Daha sevecen, daha duyarlı ve daha az zorlayıcı. Belli aralıklarla kendisine şunu sormalıdır: "Bu durumda, ne bana bir güç, özgürlük ve canlılık duygusu verecektir?" Bir görevden di­ğerine gitmek yerine, o dinlenme ve güçlenme ihtiyacını fark et­meli ve sonra ona enerji veren ve canlandıran şeyleri yapmalıdır. Amaç, onun görevlerini ve yaşamını kolaylaştıran biçimlerde ken­disini yeniden yönlendirmek için ister insanlar, ister doğa ol­sun kendi dışındaki kuvvetlere açık olmasıdır.
Sözde engeller aslında onun inatçı ve güçten düşürücü tek amaçlılığını kırmasına yardımcı olabilir. Örneğin, eğer bu yağ­murlu bir günse ve o sundurmayı onaramıyorsa, belki bu evre­nin ona yavaşlaması ve dinlenmesi gerektiğini söyleme biçimi­dir. Diğer kişiler ona "karşı koyar" göründüklerinde, evren ona şöyle diyor olabilir: "Aşırı derecede çalışıyorsun. İşte sana soluk aldıracak bir dış müdahale!" Eğer o buna böyle bakarsa, aşırı odaklanmış enerjisini gevşetecek ve başkalarının görüş ve tavsi­yelerini kabul edecektir.
Bazen Akrep Kuzey Düğümü insanı başkalarının öğüdünü işitir ve bunun yapması "gereken" bir şey olduğunu bilir, ama onun en yüksek hayrına olan şeyi yapmaya karşı içsel bir direni­şi vardır. O hemen doyuma ulaşma gereksinimine odaklandığında, bu gereksinimler büyür ve onun duyguları tümüyle kontrol­den çıkar. Bunu önlemenin anahtarı, onun sadece gerçekten is­tediği şeye zihnen odaklanmış kalmasıdır. Bu ona hemen doyu­ma ulaşmak isteme tuzağından kurtulacak gücü verecektir ve o hedeflerine ulaşacak özdisiplinine kendiliğinden sahip olacaktır. Akrep Kuzey Düğümü insanının bir değişim yapması için, çoğunlukla, ona dışarıdan baskı yapılmalıdır. O bir kriz yaşadı­ğında, bu onu eyleme geçmeye teşvik eder. Ama ciddi bir krizi (bir sağlık sorunu, iflas, vb.) beklemektense, değişimi daha önce kabul etmesi onun yararına olur. O bir krizi "plânlayarak" (evi­ni hazırlayıp satışa sunmak için kendisine üç aylık bir süre tanı­mak, yeni bir beslenme plânı tasarlamak için kendisine bir ay vermek, vb.), esenliğini tehdit eden bir durumla karşılaşmak zo­runda kalmadan, gereksindiği enerjiye erişir. Ama hangi yolla olursa olsun, o saplandığı rutinden kurtulmak için geçici bir sıkı çalışma ve rahatsızlık dönemi geçirmek durumundadır ve bu konuda kararlılık ve azim göstermelidir. Ve onun kendi bildiği gi­bi zor yoldan yapması yerine, başkalarının ona yardım etmeleri­ne izin vermesi de buna yardımcı olur.

Değerler

Akrep Kuzey Düğümü insanı, tüm değer sistemini yeniden oluş­turmalıdır, çünkü eski sistemi onu yavaş yavaş yıpratmaktadır. Evrenin onun bunu bırakmasına yardımcı olma yollarından biri, onu, değiştirmesi gereken belli şeylere aykırı inançları ve değer­leri olan insanlarla temasa geçirmektir. Eğer onun trafik ışığı ye­şile döndükten sonra hareket etmek için üç saniye beklemesi ge­rektiğine inanmayı bırakması gerekiyorsa, bu inanış onu sınırla­dığından, o şuna inanan birini kendisine çekecektir: "Zaman çok önemlidir; trafik ışığı yeşile döndüğünde, bu evrenin bizi hemen harekete geçmeye sevk etme biçimidir."
Yeni değer ya da inanç sunulur sunulmaz, Akrep Kuzey Düğümü insanının karşıt değeri yüzeye çıkacaktır. Hemen o anda ve orada, o kendisini gergin hissetmeye başlar: Ne yapması ge­rekmektedir? Hangi yolu izlemelidir? Eğer o "kulak verir" ve ye­ni değerin aslında daha yararlı ve doğru olduğunu hissederse, hemen eski değeri bırakmak, yeni değeri benimsemeli, ona göre davranmalı ve geriye dönüp bakmamalıdır. O böyle değişir. Bu, dürüstlük, cesaret, özdisiplini ve eylem gerektirir. O, değişimi seç­tiğinde, kazanır; eski davranış biçimini seçtiğinde, kaybeder.
Bu insan, onun için iyi sonuç verecek değerlere daha açık olmayı öğreniyor o geçmiş yaşamlardan kalma değer sistemleri konusunda çok katı olabilir. Onun bağlı olduğu prensipler ço­ğunlukla doğrudur, ama o prensiplerin nasıl tezahür etmeleri gerektiğine, biçime saplanırsa, işin özünü yitirip, davranışa bağlı kalır. Örneğin, o güzelliğe değer verebilir (ruhsal bir nitelik) ve sonra çevresindeki her şeyin "kusursuz bir düzen" içinde olma­sına bağlanabilir. Evlilikte sadakat ve bağlılığa değer verebilir ve sonra belli bir bağlılık biçimine bağlanır. O başkalarının biçimle ilgili fikirlerini dikkate almama eğilimindedir, oysa bu, onun kendi fikirleriyle birleştiğinde, aradığı değerin daha yüksek bir deneyimini sağlayabilir.
Örneğin, o "Evde kusursuz düzen güzelliğe eşittir" kavra­mı konusunda zorlayıcı olmak yerine, eşine şöyle diyebilir: "Ben güzelliğe yüksek bir değer veririm. Evimize nasıl daha çok güzel­lik getirebileceğimiz konusunda herhangi bir fikrin var mı?" Bu, Akrep Kuzey Düğümü insanının düşünmüş olduğunun ötesinde genişlemiş bir güzellik fikrine ulaştırabilir. O, bu enkarnasyonda, onun beslenme kaynağının değerden ya da görevden değil, diğer insanlarla sinerjik (birbirini güçlendirici) bir biçimde bir­leşmekten geleceğini hatırlamalıdır.
Akrep Kuzey Düğümü insanı gereksinimlerini aşırıya kaç­madan karşılamayı da öğreniyor. Örneğin, eğer o güzelliğe ve düzene değer veriyorsa, bunları yaratmaya enerji harcamak onu canlandırır ama belli bir noktaya kadar. Sonra azalan verim yasası gelir: O bu noktayı geçme eğilimi gösterir ve yaratmış olduğu şeyin esiri olduğunu hisseder. Ya da, her şeyin güzel ve dü­zenli olabilmesi için başkalarının onun çabalarını (onun yolunu) sürdürmelerini bekleyebilir. Ve bu onu, diğer insanların pahası­na, göreve yatırım yapar halde tutar.
Öte yandan, eğer bu insan desteklemek istediği bir kişiyi aynı enerjiyle beslerse, diğer kişi de eninde sonunda onu enerjiy­le beslemeye başlayacaktır bu da bu insanı o kişiyi daha çok enerjiyle besleyecek şekilde güçlendirecektir. Akrep Kuzey Dü­ğümü insanı başka bir kişiyi bu temel enerjiyle nasıl besleyeceği­ni bilmediğini düşünür, ama aslında bu basittir. Diğer insanlar kendi gereksinimlerini bilirler, bu yüzden bu insanın yapması gereken tüm şey başkalarına neye ihtiyaç duyduklarını soracak kadar alçakgönüllü olmak, onların söyleyeceklerini dinlemek ve bunu onlara vermektir.

PARTNERLİK

BİRLEŞME VE ONAYLAMA

Bu insan eski kalıpları bırakmayı öğreniyor. Bunu yapmak için, onun bir ilişki kurup birbirlerini güçlendirecekleri bir partnere ya da partnerlere ihtiyacı vardır. Çoğunlukla bu insan grup du­rumlarında iyidir, ama bire bir bağlantılardan korkar, çünkü kendi kendisine şöyle sormamıştır: "Diğer kişinin neye gereksini­mi var? Onu ne destekleyecektir? Ne güçlendirecektir?" O ken­disine odaklanmayı bırakıp, diğer kişinin gereksinimlerine kulak verdiğinde, bu bir uyum duygusu oluşturur.
Bunu yapmak için, o beğenilmeyeceği ya da insanların ona kızacakları korkusunu yenmelidir. Aslında, başkaları sadece Ak­rep Kuzey Düğümü insanı karşılıklı güçlendirme konusundaki doğal yeteneklerini kullanmadığında böyle tepki gösterirler. Eğer onun güdüsü alacağı tepki ne olursa olsun diğer kişiyi desteklemekse, o incinmeyecektir. Diğer kişi için neyin iyi sonuç vere­ceğini içtenlikle araştırma sürecinde, bu insan açılır ve o zaman gereksindiği karşılıklı ve canlandırıcı enerjiyle bağ kurar. Akrep Kuzey Düğümü insanı iyi, alçakgönüllü, çok dürüst bir birey olabilir, ama gerçek alçakgönüllülük başkalarının gö­rüşlerine açık olmayı içerir ve duruma hükmetmeye çalışmaz. Bu insan bırakılması gereken bir kibre ve inatçılığa geçmiş enkarnasyonlardan kalma bir ego kabuğuna sahiptir. O, sonuçları aşı­rı derecede kontrol etmeye çalışmayı ve ona baskı yapan katı geçmiş yaşam değerlerini bırakmayı öğreniyor.
Akrep Kuzey Düğümü insanı başkalarının onaylamasına ihtiyaç duyar, çünkü onun açılmasını ve değişmesini sağlayan şey budur. Onun değerini fark eden ve ona değer veren insanla­rın enerjisi onun için besleyicidir ve doğru yolda olup olmadığı­nın doğru bir göstergesidir. Bu kadar çok çalışmasının bir nede­ni de budur o, katı bir çalışma ahlakına uyarsa, başkalarının onu fark edeceklerini ve ona değer vereceklerim düşünür. Böyle­ce, bir hedefe erişmek için muazzam bir çaba ve zaman harcar, yine de başkaları ona aradığı olumlu geribildirimi vermezler. Sorun, onun onay kazanma yöntemidir. Eğer o bunu diğer kişiyi hoşnutsuz etmemek için pasif kalarak elde etmeye çalışırsa, için için kaynamaya başlar ve bu her iki kişi için de güçlendirici de­ğildir. Görevin kendisi ona enerjiyi geri vermez ve eğer o bu gö­revi kendi bildiği gibi, başkalarının gereksinimlerini ve katkıları­nı dahil etmeden yaparsa, aradığı onayı elde edemeyecektir. Çö­züm şunu sormayı içerir: "Bu kişinin neye gereksinimi vardır? Bu durumda onun için önemli olan nedir?" Eğer o diğer kişiyi hesaba katarsa, kendi katkısını yaptığında takdir edilecektir.
Bu enkarnasyonda, Akrep Kuzey Düğümü insanı "haklı" olmak ya da kendi iş yapma biçiminin en iyisi olduğunu kanıtla­mak zorunda değildir. O bunu zaten yapmıştır. Daha yüksek bir değer, başkalarıyla her iki kişinin tek başına başarabileceğinden daha büyük bir başarı oluşturmak için birleşmeyi öğrenmeyi içe­rir. Bu, başkalarının fikirlerine açık olmayı ve onların ruhunu gerçekten desteklemeyi gerektirir. Akrep Kuzey Düğümü insanı kendi değerlerini diğer kişiye yüklememeye, ama o kişinin değerlerini güçlendirmesine ve yükseltmesine yardımcı olmak için elinden geleni yapmaya dikkat etmelidir. Bu, bu insanın bütünlenmek için gereksindiği sinerjiyi yaratacaktır.

ÖZDEĞERİ

Akrep Kuzey Düğümü insanı sağlam bir özdeğeri duygusuna sa­hip olduğunu düşünür ve bazı bakımlardan sahiptir de ama ba­zen kendi değerini abartır ve bazen de kendisini küçümser. O her şeyi kendi başına yapmaya alışkın olduğundan, çok bağımsız görünür. O kendisini herhangi bir durumdan çekip çıkarma ko­nusunda kendisine güvenebileceğini bilir ve bu bakımdan kendin­den emindir. Yeteneklerinin, becerilerinin, çok çalışmaya gönül­lü olduğunun farkındadır ve becerikliliğine değer verir.
Sorun, onun kendisine sadece kendi perspektifinden değer vermesi ve başkaları için değerini küçümsemesidir. Onun para sorunlarıyla karşılaşabilmesinin bir nedeni budur. O istemeden kendisini sınırlar, çünkü diğer kişinin standartlarına göre, o çoğunlukla, farkında olduğundan çok daha değerlidir. Bu yüzden, onun diğer kişinin onda neye değer verdiğini öğrenmesi ve son­ra o nitelikleri güçlendirmesi gerekir.
Altta, Akrep Kuzey Düğümü insanı derin bir değersizlik duygusuna sahiptir. Ancak, bu duygu sadece bu insan kendisini (yetenek, güzellik, para, beceriklilik, popülerlik, vb. bakımından) başkalarıyla kıyaslamaya başladığında yüzeye çıkar. Her ne za­man o kendisini başkalarıyla kıyaslasa, kendisini yetersiz hisse­der. Ancak, o başkalarının sahip oldukları becerilere ve yetenek­lere odaklandığında, onların kendi yeteneklerini fark etmelerini sağlayarak bu yetenekleri geliştirdiğinde, birden kendi değerinin farkına varır. Başkalarının hayallerini pratik biçimlerde gerçekleştirmelerine yardım etme sürecinde, bu insan parlar. O, diğer kişiyi başarılı kılmakta bir rol oynamış olduğunu bilir ve eğer di­ğer kişinin değerleri onunkilere benziyorsa, o zaman onun önemli saydığı şey de gerçekleşir.
Ama o, insanları ikinci dereceye düşürecek kadar göreve odaklanmamaya dikkat etmelidir. O yansıttığı mesajın bu olduğunu bile fark etmeyebilir. Onun özdeğeri büyük ölçüde, kim ol­duğuna değil, ne yaptığına dayanır; bu yüzden, kendisini iyi hisse­debilmek için, sürekli olarak yeteneklerini kanıtlaması gerektiği­ni düşünür. Bu enkarnasyonda o özdeğeri tanımını biraz değişti­riyor özdeğerinin bir kişi olarak kim olduğuyla, sahip olduğu niteliklerle ve diğer insanlarla nasıl ilişki kurduğuyla ilgili olduğu­nu öğreniyor.

YARATICI DEĞİŞİM DÖNÜŞÜM

Bu enkarnasyonda, Akrep Kuzey Düğümü insanı kader tarafın­dan büyük değişimlere yöneltilmiştir. Sadece tam bir değişim dönüşümle o içine kolayca düştüğü rutinlerden kurtulabilir ve ar­zuladığı canlılık duygusunu yeniden kazanabilir. Onun için, dönüşüm diğer insanlarla ilgilidir: Başkalarının önemli saydıkları şeylerle temasa geçmek ve heyecan uyandıran yeni yönleri izle­mek.
Bu insanın, onu rahat rutinlerinden çıkaracak son derece yaratıcı enerjiye ihtiyacı vardır. Kriz durumları onu ağır ve bu­naltıcı hale gelmiş sağlam ve emin adımlarla yürümeyi bırak­maya olumlu bir biçimde teşvik eder. O, zoru başarabileceğini gösterdiğinde ve bilinmeyene uzanmayı gerektiren riskler aldı­ğında, değişir, gelişir ve yaşamında heyecan kazanır. Eğer o ya­şamdan zevk almak istiyorsa, bu tip bir yaratıcı uyarımı ve "uçta yaşamayı" düzenli olarak ifade etmelidir.
Akrep Kuzey Düğümü insanı bir zamanlar usta inşaatçıydı. Ancak, bu enkarnasyonda, o yeni yapılar inşa etmek için önce zemini temizlemelidir. O bir gökdelenin üzerine bir başka gök­delen inşa edemez. Onu sıkıp bunaltan her şeyi bırakmasının za­manı gelmiştir: Geçmişi, aşırı miktarda malı ve bugün yararlı­lığını yitirmiş olan her şeyi.
Ama bu insan geçmişi unutacağı korkusuyla bunları bırak­maya çekinir. Ve gerçek şu ki, o geçmişi unutacaktır. Bu iyidir; bu, değişim dönüşümün bir parçasıdır. Yanlış anlamalar dönüştü­rüldüklerinde, yok olurlar tıpkı tırtılın kelebeğe dönüşmesi gibi. Kelebeğin tırtıllık günlerine dönüp bakmasına ne gerek vardır? O uçup gitmeli ve yeni bulduğu güzelliğin ve özgürlüğün tadını çıkarmalıdır! Aynı şekilde, bu insan da dönüşmüş olduğu halden daha çok zevk almak için geçmişi bırakmalıdır.

Riskler Almak

Akrep Kuzey Düğümü insanının risk alırken ayırt etmesi önem­lidir. Bir umursamazlık duygusu getiren uygunsuz riskler almak ile bir gelişim duygusu getiren uygun riskler almak arasında bir fark vardır. Eğer bu insan kuşku duyuyorsa, onun yapacağı en iyi şey başkalarından durumu değerlendirmelerini istemektir.
Örneğin, bu düğümsel pozisyonda bulunan ve bir ev satın almak isteyen bir müşterim vardı. Bu hanım bulduğu evlerden birine adeta aşık oldu. Evle ilgili her şey doğru görünüyordu, ama bir düzeyde onun içi rahat değildi. Bu yüzden, kayınpederine fik­rini sordu ve adam evin arkasındaki korudan ötürü evden hoş­lanmadığını söyledi. Müşterimin iki küçük çocuğu olduğu ve ev­de epey zaman geçirdiği için, bu durum kayınpederini tedirgin etmişti. Böylece müşterim bu eve tek başına gitti ve evin ener­jisinin ona nasıl bir his verdiğine baktı ve mutlu bir his duyma­dı. Sonra çevredeki okulları araştırdı ve öğretim programı hak­kında onu rahatsız eden şeyler duydu. Soruşturma yaptıkça, al­dığı geribildirim onda bir canlılık duygusundan çok, bir korku uyandırdı. Ancak, biriktirme arzusu güçlü olduğundan, o evle il­gili olarak bir mühendislik raporu hazırlattı. Rapor, evin yapısal sorunları olduğunu gösteriyordu. Böylece, müşterim sonunda baş­kalarının görüşlerinin onun kararını vermesine yardımcı olma­sına izin verdi ve sahiplik arzusuna karşın, bu riski almadı. Bu, bu insanın çok gelişmiş "rahatlık" duygusunu dışarıdan gelen bilgiyle nasıl yapıcı bir biçimde birleştirebileceğinin mükemmel bir örneğidir.
Ama psişik bir düzeyde rahatlık ile fiziksel bir düzeyde ra­hatlık arasında bir fark vardır. Bu insan fiziksel olarak rahat ola­na (yani, kolay ve önceden tahmin edilebilir olana) dayanan seçimler yaptığında, bu genellikle değişim yaratacak ve onu mutlu edecek yol değildir. O kendi dışındaki bir kişiye ya da projeye bağlandığında ve psişik olarak kendisini mutlu ve enerjik hisset­tiğinde, bu onun güvenebileceği bir işarettir. Bunun peşine düş­tüğünde, mutluluk onu bekler.

RUHSALLIK

Bu enkarnasyonda, Akrep Kuzey Düğümü insanının karşılan­ması gereken güçlü ruhsal gereksinimleri vardır: O, derin dü­şünmek, yaratıcılık ve yenilenme için sessiz ve gevşetici bir za­mana muhtaçtır. Geçmiş enkarnasyonların ağır çalışmasından ötürü o kadar yorgundur ki, bu yaşamda onun dinlenmeye ih­tiyacı vardır. Sorun, onun dinlenmeye alışık olmamasıdır! Maddi dünyasını düzenli tutmanın sorumluluğuna o denli alışkındır ki, onun zihni hâlâ yaşamı sürdürebilmekle meşguldür.
Bu insan, bu yaşamda ruhsal ve psikolojik gereksinimleri­nin fiziksel gereksinimleri kadar önemli olduğunu anlamalıdır. Aslında, ruhsal gereksinimleri daha önemlidir. O maddesel âle­mi zaten iyice öğrenmiş, bu konuda ustalık kazanmıştır; şimdi ruhsal âlemi keşfetmesinin, kişisel değişim dönüşümü destekle­yen deneyimlere katılmasının zamanıdır: Psikoloji, bilinç genişleten seminerler, ya da kendi kendine yardım dersleri. O, onu maddesel âlemin esaretinden kurtaracak uğraşlara katılmalıdır.
O özdeğeri duygusunu maddesel sonuçlara dayandırdığı sü­rece, esenlik duygusunu dış dünyanın sürdürmesine bel bağlar. Değişimi önlemek olanaksız olduğundan çünkü değişim, tüm maddesel varoluşun temelini oluşturan tek mutlaktır bu onda derin bir güçsüzlük duygusu yaratır. Akrep Kuzey Düğümü in­sanı için başlıca ders değişimi benimsemektir, çünkü maddesel bir şeye tutunmaya çalışmak boşunadır: Maddesel olan her şey doğar, olgunlaşır, dağdır ve ölür.
Ama ruh asla ölmez ve bu insan yaşamın ruhsal yanına uyumlanmayı öğreniyor. "Her şeyin benim bildiğim gibi gitmesi­ni istiyorum," demek yerine, o şöyle demenin ruhsal gücünü keşfediyor: "Her şeyin tam olarak olduğu gibi olmasını istiyorum." Ve o zaman o kazanır ne yapması gerektiğini görür ve yaşamı sihirli bir hale gelir! O kendisini evrensel enerjiye bağlamayı ve yaşamın doğal gelişimine güvenmeyi öğreniyor.
Akrep Kuzey Düğümü insanı, "Bir kapı kapandığında, bir başka kapının açıldığını" öğreniyor. O her şeyin yaşamından on­lara tüketici bir biçimde duygusal olarak bağlanmadan geçme­sine izin verdiğinde, daha önce hiç deneyimlemediği bir bağım­sızlık, kuvvet ve özgürlük kazanır. Yükü son derece hafifler ve değişen maddi koşulların "içine çekilmeden" yaşamı deneyimleyebilir. O, ruha uyumlandığında ve evrensel plânla uyumlu olan riskler aldığında, "doğru yol"dadır.
Maddesel âlemde onun gereksinimleri sonsuzdur ve o asla kendisini eksiksiz, tamam hissedecek kadar yeterince şey biriktiremez ya da yeterince şey yapamaz. Bu insana aradığı doyum hissini verecek olan tek şey ruhsal âlemdir. Bunun için, o daha fazla maddi bağlılık oluşturmayı bırakmak ve ruhsal farkındalığını artıracak bağlılıklar oluşturmaya başlamaktır. Eğer o ruh­sal meseleleri başka insanlarla birlikte takip edebilirse, diğerleri­nin katılımı ona değişmek için gereksindiği enerjiyi verecektir.

04-30-2012 11:48 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
RE: Kuzey Ay Düğümü Akrep Burcunda - astrosohbet - 04-30-2012 11:48 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Ay Düğümü Transitleri Venüs 29 125,952 03-14-2019 04:38 PM
Son Mesaj: yagmurimu
  Kuzey Ay Düğümü Yay Burcunda astrosohbet 11 20,138 10-02-2018 09:45 PM
Son Mesaj: Feslegen
  Kuzey Ay Düğümü açıları Yakamoz 62 230,928 07-03-2018 09:52 PM
Son Mesaj: Libra
  Kuzey Ay Düğümü Oğlak Burcunda astrosohbet 5 15,106 04-24-2018 05:18 AM
Son Mesaj: Feslegen
  Kuzey Ay Düğümü Boğa burcunda astrosohbet 12 17,047 05-18-2014 05:52 PM
Son Mesaj: kalorifer
  Kuzey Ay Düğümü Yengeç Burcunda astrosohbet 7 14,196 05-02-2012 05:11 PM
Son Mesaj: Yakamoz
  Kuzey Ay Düğümü Kova Burcunda astrosohbet 7 13,208 05-01-2012 09:53 PM
Son Mesaj: Mahinur
  Kuzey Ay Düğümü Balık Burcunda astrosohbet 3 10,175 05-01-2012 05:12 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Kuzey Ay Düğümü Terazi Burcunda astrosohbet 4 8,558 05-01-2012 04:44 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Kuzey Ay Düğümü Aslan Burcunda astrosohbet 4 17,643 05-01-2012 04:40 PM
Son Mesaj: astrosohbet

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir