Değerlendir:
  • 12 Oy - 3.25 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Astrolojide Evler
Yazar Mesaj
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
Astrolojide Evler
1.ev

Kişilik ve dış görünüş özellikleri; ego; eğilim ve belirlenen hedefler; bu hedeflerin belirlenmesini sağlayan yaklaşımlar; yine bu hedeflere ilerlenirken gösterilecek güç, kararlılık ve azim; yeni başlangıçlar gibi konulara işaret eder. Diğer taraftan, Yükselen, yani kişinin dışarıya vurduğu yönlerini tanımlayan burç da bu evde yer alır. Bu yüzden, Astroloji'de insanları birbirinden ayırmasıyla bilinen birçok özelliğin yorumlanmasında kullanılır. Altıncı ev ile birlikte değerlendirilerek genel sağlık durumu, vücudun rahatsızlıklara karşı direnci ve potansiyel sağlık sorunları hakkında yorumlar yapılmasını mümkün kılar.

Kişinin vücut özellikleri ile bağlantılıdır. Kişinin dışa karşı tutumunu açıklarken bu evden faydalanırız. Başka insanlara yaklaşım tarzını ifade ederken önemlidir. Bu ev içinde bulunan gezegenler ve aldıkları açılar ile doğum haritasında 1. eve denk gelen burç bir kişinin kim olduğunu anlamada çok önemli enstrümanlardır. Birinci ev aynı zamanda güç sembolü Mars'a aittir ve bireyselliği ve ataklığı ile öne çıkan Koç burcu tarafından yönetilir. Eylemi temsil eder ve Ateş elementi ile ilişkilidir.

2.ev


İkinci ev, maddi malvarlığı, kazanç ve kayıplar, alacaklar ve borçlar gibi konularda yorum yapılmasını sağlar. Kişinin güvenlik duygusunu ne şekilde sağladığı ve nasıl devam ettirdiği, kendine ne kadar güvendiği ve hayatındaki büyüme süreci gibi konuları da içerir. Esasen "benim" sözcüğü ile ifade edilebilir. Yani sahip olunanlardan bahsederken 2. evi kullanırız. Güvence sağlayan değerler ikinci ev ile ilişkilidir. Dünyasal bir yaşamın değişmezlerinden olan parayla ve esasen çalışarak kazanılan para ile ilişkilidir.

İkinci ev fayda getiren gezegenlerden biri olan, sevgi, aşk ve maddiyatı simgeleyen Venüs'e aittir ve güven duygusu ve mücadelesi ile bilinen Boğa burcu tarafından yönetilir. Amaç noktaları olarak kabul edilen İkincil Evler'den biridir. İstikrarı temsil eder ve Toprak elementi ile ilişkilidir. Karşısında bulunan 8. ev daha çok elde edilecek manevi değerler ile alakalı iken, 2.ev elle tutulan değerler ile ilgilenir.

3.ev

Üçüncü ev, iletişimi önemli bir etmen olarak içinde barındıran konular, fırsatları ve dalgalanmalarıyla eğitim hayatı, kısa seyahatler, ulaştırma ve nakliye, kardeşler, komşular, komşuluk ilişkileri, zihinsel algılama ile çözümleme, günlük hayata dahil olan kavramlar vb. hakkında fikir sahibi olunmasını sağlar. Kişinin genel olarak haberleşmeleri ile ilgili olan 3. ev, bilgiyi toplamak ve paylaşmak ile bağlantılıdır. Kişi anladığı ve bildiği şeyleri dışarıya akıtır. Bu süreci nasıl gerçekleştirmektedir veya bunu başarabilmekte midir, bu 3. evin konusudur.

Üçüncü ev, mantık ve iletişim gezegeni olan Merkür'e aittir ve çok yönlü olmasıyla tanınan İkizler burcu tarafından yönetilir. Değişim ve uyum sürecini temsil eder ve Hava elementi ile ilişkilidir. Hava iletişim elementidir. Önyargı olmaksızın, saf bir bilişin ve saf bir bilgi aktarımının sorgulanması için 3. eve ihtiyaç vardır.

4.ev

Dördüncü ev, bir evin yapısal olarak kendisi ve ev hayatı ile ilgili olaylar, olgular, kişiler ve değişiklikler konusunda yorumlar yapılmasını sağlar. Sığınak niteliğine sahip olan yer ve kavramları belirler. Koruma, hayalgücü ve döngülerle ilgilidir. Kişinin zihinsel yaşamındaki döngülerin ifadesi için çok önemlidir. Belirsizlik içeren bazı nitelikleri nedeni ile zaman zaman tam olarak kavranamaz ve ağırlıklı olarak yaşadığımız mekanların aktivasyonları ile eşleştirilir. Oysa içerdiği anlam kişinin yaşadığı evin yanında kişinin bedeni içindeki ruhsal yapısının serüveni ile de ilgilidir. Bu, kişinin yaşamında bir evre niteliğindedir. Neyin önemsendiğine bağlı olarak incelenmesi gereklidir.

Dördüncü ev, duyguları ve dişi ilkeyi temsil eden Ay'a aittir ve kırılgan olan, dolambaçlı yolları tercih eden Yengeç burcu tarafından yönetilir. Başlangıç noktaları olarak kabul edilen Köşe Evler'den biridir. Eylemi temsil eder ve Su elementi ile ilişkilidir.


not:yazı eklenmiş mi eklenmemiş mi acaba ? kalanlarını boşa eklemeyim gülücük
06-10-2011 11:17 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
RE: Astrolojide Evler
5.ev

Beşinci ev, hayatın zevkleri, yüzeysel aşk ve cinsel ilişkiler, tatiller ve boş zaman faaliyetleri, eğlence, kumar, çocuklar, yaratıcılık, yeni fikir ve görüşler gibi konularda yorum yapılmasını sağlar. Kişinin yaratıcı tarafı ile kendini ifade etme süreci bu ev ile ilgilidir. Aynı zamanda kişinin kendine yabancı kişi ve olaylar ile irtibat kurma sürecindeki başarıları da bize gösterir. Hayattan alacağımız keyifler ve keyif alış şeklimiz hakkında konuşmak istersek 5. ev bize faydalı olur.

Zevk aldığımız değerler, partiler, eğlenceli toplantılar, alkol vs. gibi konular bu ev ile ilgilidir. Kişinin ne kadar aşırıya kaçabileceği bu evin ağırladığı gezegenler, burçlar ve açılar sayesinde kolayca tespit edilebilir. Beşinci ev, yaşam ilkesi olan Güneş'e aittir ve gücü ve liderliğiyle bilinen Aslan burcu tarafından yönetilir. İstikrarı temsil eder ve Ateş elementi ile ilişkilidir.

6.ev

Altıncı ev, işler ve görevler, çalışma yöntemleri ve tercihler, çalışanlar ve astlar, hizmet etmek ve yararlı olmak gibi konular hakkında yorum yapılmasını sağlar. Evcil hayvanlar ile de ilişkilidir. 1. ev ile birlikte değerlendirilerek genel sağlık durumu, vücudun rahatsızlıklara karşı direnci ve potansiyel sağlık sorunları hakkında yorumlar yapılmasını mümkün kılar. Sağlık kontrolleri ve sağlığın korunması için alınacak önlemler ve girişilecek faaliyetleri de kapsar.

Hayatta yüklenilecek sorumluluklar, gösterilecek beceriler ve özveri bu ev ile anlaşılabilir bir hal alır. Kişi kime ne kadar faydalı olacaktır, yaşamsal görevindeki tema nedir ve bunu nasıl değerlendirecektir, tüm bunlar 6. ev ile öngörülebilir. Altıncı ev, zihinsel faaliyet gezegeni Merkür'e aittir ve hizmet etmeyi tercih eden Başak burcu tarafından yönetilir. Değişim ve uyum sürecini temsil eder ve Toprak elementi ile ilişkilidir.

7.ev

Yedinci ev, genel ilişkiler, evlilik ve eş ile ilgili konular, iş ortaklıkları ve anlaşmalar, sözleşmeler, hizmet alınan uzmanlar, dış görünüş, güzellik ve estetik konularında yorum yapılmasını sağlar. Diğer taraftan, açık düşmanlıklar, çatışmalar ve savaş da bu evin konuları arasındadır. Kişinin sorumluluk, hatta taahhüt altına girdiği konular ile ilgili ipuçlarını buradan alırız.

Bu evin tam karşısında bulunan 1. ev benliğin geçireceği değişimlerde sınır tanımaz, ancak kişi 7. ev ile sınırlanacağı değerler ile ilgili konuları öğrenir. Sınırları ile yüzleşir. Ayrıca, Alçalan, yani kişinin ilişki kurup bağlanmak istediği insanın niteliklerine işaret eden burç da bu evde yer alır. Yedinci ev, yarar getiren gezegenlerden biri olan, estetiğin simgesi Venüs'e aittir ve adalet anlayışıyla bilinen Terazi burcu tarafından yönetilir. Eylemi temsil eder ve Hava elementi ile ilişkilidir.

8.ev

Sekizinci ev, doğma, ölme, tekrar doğma, başlangıç ve son ile ilgilidir. Derin aşk ve cinsel ilişkiler, kişisel dönüşüm, kurumsal finans, vergi, miras veya piyango gibi çalışma karşılığı olmayan gelirler, okült bilimler, psişiklik, spiritüellik ve mistisizm gibi konuları da kapsar. Kişi bu ev ile araştıracağı, ilgi duyacağı konular hakkında bilgi sahibi olur. Karşısındaki 2. ev elle tutulur, tamamen dünyevi değerler ile uğraşırken, 8. ev özellikle ruhsal olarak kazanılacak değerler ile ilgilenir. Her ne kadar mahkemelerden veya kredilerden gelecek maddi kazançları, yani çalışmadan kazanılacak maddiyatı temsil etse de, içsel olarak yapılacak yolculuk yine bu ev ile ilgilidir. Kişinin üzeri kapalı kalmış hangi konuda yolculuğu olacaktır?

Sekizinci ev, asal olarak, zarar getiren gezegenlerden biri olan, güç ve çatışma sembolü Mars'a, ikincil olarak da sonun sembolü Plüton'a aittir ve gizemliliğiyle bilinen Akrep burcu tarafından yönetilir. İstikrarı temsil eder ve Su elementi ile ilişkilidir.
06-10-2011 11:31 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #3
RE: Astrolojide Evler
9.ev

Dokuzuncu ev, uzun seyahatler, yabancı ülkeler ve kültürler, yabancılarla iletişim ve ticaret, meslek, ödüllendirilme, kariyer hayatında ve sosyal çevrede ilerleme ve gelişme, özgürleşme, din ve hukuk gibi konularla ilgilidir. Deneyimleri genişleten ve bakış açısını geliştiren herşey bu ev ile yorumlanır. Bilgi birikimi ve zihinsel faaliyetlerle de alakalıdır. Kişinin araştırmak ve öğrenmek için nereye kadar gidebileceği ile doğrudan bağlantılıdır. Kişi ya mekanını terk ederek bu yolu dener ya da zihninde bir yolculuğa çıkar. Bu nedenle bu ev metafizik değerler ile de alakalıdır.

Dokuzuncu ev benefik, yani fayda getiren gezegenlerden biri olan, şansın sembolü Jüpiter'e aittir ve bilgiye duyduğu açlık ile tanınan Yay burcu tarafından yönetilir. Değişim ve uyum sürecini temsil eder ve Ateş elementi ile ilişkilidir.

10.ev

10. ev, hedefler, hayatta belirlenen yön, sosyal statü, kariyer, otorite pozisyonları ve memurlar ile ilişkilidir. Ancak en önemli tema kişinin sosyal yaşamda yeteneklerini, yaşamsal hedeflerini, başarılarını sergilediği yer ile ilgilidir. Buna en alışıldık anlamda meslek olarak bakabiliriz. Ancak daha da ötesinde kişinin ne kadar bilineceği, tanınacağı ile de alakalıdır.

Statü olarak seçtiği değerler ve toplum içinde kendini nasıl ifade ettiği, neyin ve ne kadar tepesinde olacağı 10. ev ile ilgilidir. Birey hayatta bir rol üstlenir, o rölü toplum içinde nereye kadar taşıyacaktır? Onuncu ev, zarar getiren gezegenlerden biri olan, disiplin simgesi Satürn'e aittir ve güvenilirliğiyle bilinen Oğlak burcu tarafından yönetilir. Eylemi temsil eder ve Toprak elementi ile ilişkilidir.

11.ev

Onbirinci ev, gruplar, kulüpler ve birlikler, hayır işleri, toplum yararına olan atılımlar, düzeltilmesi gereken toplumsal aksaklıklar ve dilekler ile alakalıdır. Diğer taraftan, platonik ve çözülen ilişkileri de kapsar. Gelecekte gerçekleşmesi gereken planlar için emek harcamak, gereken değeri vermek üzere sosyalleşmek, dernek kurmak veya benzeri bir şekilde kişileri bir araya getirerek görevlerini hatırlatmak 11. ev ile ilgilidir. Toplumsal değişimlerden bahsedersek bu tam 11. evin işi olur.

Birey artık toplumun bir parçası olduğunu yadsıyamayacağı bir konudan sorumludur. Hedefleri gerçekleştirmek için kurduğu ilişkiler, iletişimler büyük önem taşır. Bu önemi ne kadar gerçek kılabilecektir, 11. ev işte bu konuda büyük bir açılım sağlar. Onbirinci ev, değişimi simgeleyen Uranüs'e aittir ve farklı olan her şeye çekilmesiyle bilinen Kova burcu tarafından yönetilir. İstikrarı temsil eder ve Hava elementi ile ilişkilidir.

12.ev

Onikinci ev, inziva, geri çekilme, fedakarlık, mistisizm ve okült, içgüdü ve sezgi, hastane, hapishane, ıslahevi, gizli yürütülen işler ve düşmanlıklar, bilinçaltı, hayaller ve rüyalar, kişinin kendine sağladığı yarar ve verdiği zarar ile alakalıdır. Çocuklukta yaşanan problemleri ve o dönemlerde geçirilen travmaları da kapsar. Aslında sıkıntıların evidir. Kişi bu evin öngördükleri ile alakalı olarak kendi gerçekliğine ve yolculuğuna karşıt bir içsel ses ile mücadele eder. Ruhsal olarak geçireceği değişimler, şüphe duyduğu konular tam 12. evin konularıdır.

Gizli ilişkiler, yalnızlık, gizli düşmanlardan bahsederken 12. ev özenle incelenir. Onikinci ev, bilinçaltını temsil eden Neptün'e aittir ve yumuşak başlılığıyla bilinen Balık tarafından yönetilir. Geçiş noktaları olarak kabul edilen Üçüncül Evler'den biridir. Değişim ve uyum sürecini temsil eder ve Su elementi ile ilişkilidir.

http://www.astrologyanalyst.com

oğuzhan ceylan
06-10-2011 11:39 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Astrolojide Ev Sistemleri salmakis 64 80,792 11-19-2018 06:34 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Astrolojide Kuşatma Libra 0 4,072 07-05-2018 10:46 PM
Son Mesaj: Libra
  EVLER aeon 13 17,004 09-09-2012 11:30 AM
Son Mesaj: Arkadaş
  Gezegenlerin Güçlü Oldukları Evler NinMeSarRa_ 14 28,153 01-22-2010 01:37 AM
Son Mesaj: ginka

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir