Değerlendir:
  • 23 Oy - 3 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Astrolojide Ev Sistemleri
Yazar Mesaj
salmakis Çevrimdışı
Scorpio Vip
*****
Scorpio Vip

Mesajlar: 172
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 10

Mesaj: #1
Astrolojide Ev Sistemleri
ASTROLOJİ’DE EV SİSTEMLERİ

Bilindiği gibi astrolojide en yaygın olarak kullanılan ev sistemi Placidean sistemdir. Ancak bu sistemin dışında bazı astrologlarca kullanılan bazı önemli ev sistemleri de vardır.

Şimdi bu sistemleri ve kurucularını inceleyelim :

PLACİDEAN EV SİSTEMİ :
Placidus: Placidus de Titus, M.S.1603-1668 yılları arasında yaşamıştır. İtalyan astrolog ve spiritüalist.
Horoskop tekniklerinin babası olarak anılır. Kendine has ve halen dünyada en yaygınolarak kullanılan Placidean sistemin kurucusudur. Ayrıca Sekonder Directionlar üzerine de oturmuş bir çalışması vardır.
Placidean ev sistemi çoğu defa yanlış olarak zamana dayalı bir sistem olarakanlaşılmıştır. Bu sistem Campanus evler sistemine karşılık olarak anlatılmıştır. Bu sınıflandırılmanın nedeni, ev ve ev sınırlarını hesaplamak amacı ile kullanılan formülün icabıdır. Modern astrologlar arasındaki görüş ayrılıklarına göre bu ev sistemi evlerin kendilerini sınırlandırmaz gibi bir olay ortaya çıkartmıştır. Placidean sistemde eşit başlanarak ekvatorun ev çemberleri aracılığıyla Ekliptik üzerine projeksiyonlar yapılır. Bundan sonra sınırsal (Cuspsal) Deklinasyon değerlerinde ikiye bir, ya da bire iki oranlarında düzenleme uygulanır. MC ve ASC sırasıyla onuncu ve birinci evlerin sınırları olarak kabul edilir.

EŞİT EVLER :
M.Ö. Petoris zamanında ortaya çıkmış bir sistemdir. Zamanı tam olarak bilinemiyor. Bu sistemde ekliptiğin kutuplarından geçen ve Yükselen'den başlayarak Ekliptik boyunca otuz derecelik basamaklar ile işaretlenen ve gerçek gibi görünen, ancak tamamen yanlış olarak ileri sürülen bir sistemdir. Bazı İngiliz ekollerinde halen kullanılmaktadır. Eşit ev sisteminde MC onuncu evin başlangıç noktası değildir. Buna rağmen ASC (Yükselen) birinci evin başlangıç noktası sayılır.

REGİOMONTANUS :
Johannes Müller. Alman matematikçi ve astronom. 1436-1476 yıllarında yaşamıştır. Fransa'nın Königsberg şehrinde doğdu ve İtalya'nın Roma şehrinde öldü. 1471'de Nürnberge şehrinde Alman astrolojisiyle tanıştı. 1475 yılında M.Ö dördüncü yüz yıldan kalma birçok astrolojik konuya reformlar getirdi. Özellikle trigonometrik hesaplarla astronomik ve astrolojik hesaplamaları adamakıllı geliştirdi. Ptolemy’in yöntemlerine bir sürü yenilikler getirerek bu stili sağlamlaştırdı. Çıkarttığı Ephemerislerle de süregelen Manilus takvimini yeniledi. Bugün bile bulduğu ev sistemi Dünyanın pek çok yerinde geçerli sayılmaktadır.
Regiomantanus birçok astroloğun ifadesine göre gerçek bir ev sistemidir. Bu yöntemde ufkun üzerinde bulunan kuzey ve güney noktalarından geçen ev çemberleri kullanılır. Başta da ifade ettiğimiz gibi “Johannes Müller “ den sonra adlandırılmıştır.
Bu yöntemde MC ve ASC sırasıyla onuncu ve birinci evlerin sınırlarındadır. Göksel ekvator (Cellestical Equator ) boyunca devam eden yayların MC ile ASC ve ev çemberleri bölünme noktalarından geçer. Ev çemberlerinin ekliptiği yerler,ev sınırları olarak işaretlenir. Regiomontanus evleri matematiksel olarak Placidean sistemin daha basit bir varyasyonudur. Placidean sistem ile bulunandan çok az farklı bir ev sistemini ortaya koyar. Ancak Placidean sistemde belirleme konusu yarı-yay oranları tamamen aynıdır.

CAMPANUS :
Giovanni Campani. 1223-1296 yılları arasında yaşamış İtalyan matematikçi ve astrolog.
Halen de geçerli olan bir ev sistemi kurmuştur. Birçok astroloji kitabı yazan Campanus’un özellikle çevirdiği Euklid’in “Elementleri” bir Arap versiyonudur.
Bu sistem gerçek bir ev sistemidir. Ev çemberleri (Lunes) ufkun kuzey ve güney noktalarından geçmektedir. Evlerin her biri otuzar derece olmak üzere birbirine eşittir. Bunlar ufkun kuzey ve güney noktalarından geçmekte olan gerçek ev çemberleri tarafından ortaya çıkarılmıştır. Temel ilk nokta (Prime Vertical) boyunca Zenit’ten başlayarak ve doğuya doğru ufkun doğu noktasına yaklaşarak giden otuz derecelik basamaklar halinde yol alan bir dizi noktadan oluşurlar. Ev cuspları sözü edilen ev çemberlerinin Ekliptiği kestiği noktalarda yer almışlardır. Temiz bir geometrik esasa sahip olduğundan Campanus sistemi pek çok profesyonel astrolog tarafından halen kullanılmaktadır.

ALCABİTİUS:
M.S.967 de Saragossa’da ölen ve geçmiş devirlerde çok okunan Arap Astrolojisi yazarlarındandır. Önemli bir kitabı olan “Yıldızların Anlamı Sanatı “ adlı eserinde Horoskop yorumlamalarına ve direksiyonlara çok geniş yer vermiştir.

MORİNUS:
Morin de Villeriranche. 1583-1656 yılları arasında yaşadı. Fransız matematikçi ve astrolog.
26 ciltlik “Astrologi Gallica“ adlı olağanüstü kitaplar yazmıştır. Ptolemy’i 17.yüzyılda tanıyıp inceleyen bu kişinin astrolojide yaptığı çalışmalar asla küçümsenemeyecek kadar büyük çalışmalardır. Görüşleri ve oluşturduğu ev sistemi günümüzde dahi geçerlidir.
Morinus sistemindeki yöntem şudur: Ekliptiğin kutuplarından geçen Göksel Ekvator (Cellestial Equator) boyunca ilerleyen ve göksel ekvator ile üst meridyenin kesiştiği noktadan başlayan otuzar derecelik aralıklar ile evler oluşturulur. Ev sınırları bu sözü edilen Ekliptik kutuplarından geçen büyük ev çemberlerinin ekliptik ile ortaya çıkartılır. Evlerin içleri aynı büyüklükte değildir. MC onuncu evin cuspu değildir. ASC birinci evin cuspu değildir. Birinci ev için geçerli olan ev çemberi ufkun doğu noktasından geçmektedir.

KOCH :
Walter Koch’un sistemi. 1971’de oluşturduğu ev sisteminin İngilizce çevirisiyle gündeme geldi. Bu yöntem aynı zamanda “Doğum Yeri Ev Sistemi” olarak da adlandırılır. Sistemin öncülüğüne ve orjinalliğine dair bazı iddialar bulunmaktaysa da Alcabitus sisteminin basit bir modifikasyonundan ibaret olduğu ifade edilmektedir. Ufuğun üzerindeki ev sınırlarını belirlemek için yükselmekte olan derecenin yarı gündüzsel (semi diurnal) yayı eşit paylara bölen bir yöntemdir. Bundan sonra ufuğa paralel durumda bulunan küçüklük çemberleri ve yükseklik çemberleri temel baz olarak ele alınmıştır. Büyük çemberlerden küçük çemberlerin bölünme noktalarının saptanmasıyla ortaya çıkan bir ev sistemidir. Son olarak da ev sınırları bu yükseklik çemberinin ekliptik ile yaptıkları kesişim noktalarından ortaya çıkartılar. Ufuk çizgisinin altındaki ev sınırları için yarı gecesel (semi nocturnal) yay kullanılır. MC ve ASC sırasıyla onuncu ve on birinci evlerin sınırları aynı olarak belirlenir.

PORPHYRY :
İsmini Porphyry üçüncü yüzyıldan almıştır. Bu sistemde kullanılan ev çemberleri ekliptiğin kutuplarından ve sınırlarından geçer. MC ve ASC sırasıyla onuncu ve birinci evlerin sınırlarına eşittir. Bunların arasında yer alan ev sınırları ise MC ve ASC arasındaki ve MC ve ASC ile IC arasındaki ekliptik yaylarının eşit bir şekilde bölünmesi ile elde edilir. Pophhyry sistemi eşit ev sisteminin bir başka varyasyonudur ve horoskopun çeyreklerini de eşit bir anlayış ile bölmeyi hedefler.

SOLAR :
Solar Evler (gerçek bir ev sistemi olmaktan uzaktır) bir horoskopta Güneş'in pozisyonu ASC olarak alınır. Geri kalan tüm ev sınırlarını bu noktadan ileriye doğru otuzar derecelik aralıklar izlemek suretiyle belirlenir. Ortaya çıkan tabloya Solar Tablo adı verilir. Bu ev bölme yöntemi, doğum zamanının bilinmediği durumlarda sıkça kullanılır.

TOPOSENTRİK :
Toposentrik ev sistemi, Placidus sisteminin sahip olduğu kompleks yapının bir varyasyonudur. Yüksek enlemlerde hesaplanan ev sınırlarını düzeltmek amacıyla Placidus sistemine bazı eklemeler ve düzeltmeler yapmıştır. ’Placidus algoim’i düzeltmiştir.

GÜNEŞ :
Güneş Evleri (gerçek bir ev sistemi olmamakla beraber) bir horoskopta Güneş'in bulunduğu pozisyonu, dördüncü evin sınırı olarak kabul eder. Diğer ev sınırlarını bu noktadan otuzar derecelerle gitmek suretiyle belirler.

AY :
Ay Evleri (gerçek bir ev sistemi değildir). Bir horoskopta Ay’ın bulunduğu pozisyonu onuncu evin sınırı olarak kabul eder. Bu noktadan itibaren otuzar derecelerle ilerleyerek, diğer ev sınırlarını belirlemiş olur.

YEREL UZAY :
Yerel Uzay, Ekliptik ev sistemlerine bir alternatif yaratmaktadır. Bu sistem içinde, ufuk üzerindeki Azimuth’un eşit bölümleri ev işlemini görür.

MERİDYEN ( ZARİEL ) :
Meridyen ev sistemi Avustralyalı astrolog Zariel (David Cope) tarafından 1900 lerdeki yıllarda ileri atılmıştır. Hiçbir zaman fazla dikkat toplamamakla beraber 1950 lerin sonlarına doğru, Amerikalı astrologlar Bruce Lloyd ve Gart Allen tarafından incelenmiştir. Bu sistem aynı zamanda Eksensel (Axial) Rotasyon Sistemi olarak da adından söz ettirir. Ancak bu terim bazı yanlış anlaşılmalara neden olabilir. Çünkü hiçbir rotasyon söz konusu değildir. Bu adı almasının nedeni evlerini kurmak amacıyla kuzey ve güney gök kutuplarını kullanmasından kaynaklanmıştır. MC onuncu evin sınırı olarak kabul edilir. Ancak ASC birinci evin sınırında eşit olmamakla beraber doğu noktasına ya da ekvatoral yükselene eşdeğer taşır. Onuncu evin sınırının doğru yükselişi (Right Ascension Sideral) zamana eşittir. Onu izleyen her cusp’ın doğru yükselişleri iki saatlik (Otuz derece) aralar ile gerçekleşir. Bundan sonra ise ASC sonuç tablosuna yerleştirilir. Meridyen Ev Sistemi en çok Uranian astrologlar arasında popülerdir.

Gufran Erkılıç

http://i1105.hizliresim.com/2011/5/4/3215.gif
04-27-2007 05:32 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
salmakis Çevrimdışı
Scorpio Vip
*****
Scorpio Vip

Mesajlar: 172
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 10

Mesaj: #2
Cvp: Hangi Ev Sistemini kullanmalıyız?
Hangi ev sisteminin kullanılacağına karar vermek astrologlar için pek çok zaman can sıkıcı ve kafa karıştırıcı bir sorun olmuştur.

Bazı ev sistemleri bin yıllık iken; bazıları belki de ancak otuz yıllıktır. Bu çeşitlilik, astrologlar arasındaki en önemli görüş ayrılıklarından biridir. Tüm sistemler astronomik açıdan geçerlidir; fakat her birinin temel noktaları farklıdır ve bu nedenle, evlerin denk düştükleri dereceler de farklılık göstermektedir.

Eşit ev sistemi en eski ev sistemlerinden biridir. Eşit ev sistemine getirilen en büyük eleştiri, MC nin pozisyonu hakkındadır; bu sistem kullanıldığında MC, her zaman için 10. evin girişine denk düşmez; 9., 10. ya da 11. evde bulunabilir. Eşit ev sistemi İngilterede en sık kullanılan ev sistemi olsa da, İngiltere dışında sınırlı sayıda insan tarafından kullanılmaktadır.

Campanus, ev sisteminde, astrolojik açıdan dört köşe noktanın 1., 4., 7. ve 10. evlerin girişleri olarak belirlenmeleri gerektiği, hem de matematiksel açıdan eşit alanlardan oluşan evler belirlenmesi gerektiğini ortaya konmuştur. Bu nedenle bölümleme, dört temel noktanın astronomik eşdeğerleriyle ilişkilendirilmiştir. Ardından bu düzlemlerin doğum yerinin coğrafi konumu ve boylamıyla bağlantılarını kurmuştur; bu nedenle bu ev sistemi ebatları en oransız görünen ev girişlerini verir. 66 derece kuzey Kutup dairesinin yukarısında doğan bir kişi için bazı evlerin matematiksel olarak belirlenmesi imkansızdır.

Regiomantus ev sistemi, Campanus sistemini geliştirmek amacıyla tasarlanmıştır. Bu sistem ekvator ve ufuk çizgisini, küreyi bölen iki düzlem olarak kullanır ve ekvator ekliptiğe en fazla 23.5 derece eğim yaptığı için, ev girişleri çok daha düzenlidir. Regiomontanus sistemi Placidus ev sisteminin matemetiksel olarak biraz basit olanıdır. Yüksek enlem bölgelerinde, Campanus sisteminden nispeten daha az hata verir. Porphry ev sistemi de yüksek enlem derecelerinde büyük hatalar verir.

Placidus ev sisteminde, ASC nin MC haline gelmesi için geçen süreyi eşit parçalara bölen bir sistem geliştirmiştir. ASC tarafından gösterilen, hayata yönelik genel bakış açısının, bir kişi büyüdükçe ve geliştikçe, zamanla ilerlediği söylenebilir. Bu söylem, dünya çapında çoğu insan açısından geçerli gözükmektedir ve günümüzde Placidus sisteminin bu kadar popüler olmasının nedenlerinden biridir. Ama, Placidus ev sistemi, harita çok kuzey ya da çok güney boylamlara ait olduğunda işe yaramaz; çünkü MC o gün Güneş'in gökyüzünde ulaştığı en yüksek noktayla bağlantılıdır.

Alchabitius ev sisteminde, MC ve ASC, sırasıyla 10. ve 1. evin girişleridir. Geri kalan girişler, Yükselenin yarı-gündüzsel ve yarı-gecesel yaylarının üçer eşit parçaya bölünmesiyle belirlenirler. Evler, bu girişlerden ve Ufkun Kuzey ve Güney noktasından geçen gerçek ev dairelerinin yarattığı hilal şeklindeki kesişmelerle oluşturulurlar. Bu, üç eşit parçaya bölme ekliptik boyunca gerçekleştiği için, diğer quadrant sistemlerinden farklıdır. Placidus sisteminin aksine, kutup bölgelerinde işe yarar.

Koch yönteminde de bir zaman düzlemi kavramı kullanılmaktadır; fakat bu sefer zaman MC'den ASC'ye doğru geçmektedir ve ufuk çizgisiyle daha yakından bağlantılıdır. Bu nedenle en önemli nokta MC olarak görülür; yerel coğrafi çevre de bir o kadar önemlidir. Burada MC benlik, kişinin kim olduğu ve ne olmak isteyeceği ile ilişkilendirilmiştir.Ev sistemleri içinde doğum yerinin koordinatlarına en çok önem veren sistem Koch sistemidir; bu nedenle "doğum yeri metodu" olarak da bilinir. Ama Koch yüksek enlem derecelerinde büyük hatalar verir.

Astrolog Robert Zoller, ara evlerin mesafesinin çok daraldığı, özellikle kuzey ülkelerinde doğmuş kişilerin haritalarında Whole Sign ev sistemi (bir burç eşittir bir ev) kullanmayı tavsiye etmektedir.
ÖNER DÖŞER

http://i1105.hizliresim.com/2011/5/4/3215.gif
05-24-2007 10:31 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 178
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
Cvp: Astrolojide Ev Sistemleri
eşit ev sistemi benim haritama uymadı ben bunu çok düşündüm..Placidus ev sistemi kişiliğime ve yaşadıklarıma daha uygun..
05-26-2007 01:27 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
memati Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 45
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
Tüm Burç Ev Sistemi
arkadaşlar hakan kırkoğunun bir makalesi var http://www.hakankirkoglu.com/c/kahince.asp?id=41 adresinde tüm burç ev sistemi ile placidus u karşılaştırmış ve tüm burç ev sisteminin biraz daha iyi olduğunu söylüyor bu konuda düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim zira bu makaleyi okuduktan sonra kafam karıştı hangi ev sistemi daha iyi ve neden?

Sen yıldız ol,ben yumruk, Fatsa'da buluşalım...
02-06-2008 04:59 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #5
RE: tüm burç ev sistemi
selam memati ; astrosohbetin ilk açıldığı zamanlarda bizde bir kaç arkadaş ( vivi , salmakis , yezda ) bu konuyu kendimizce değerlendirmiştik. ve ben ev sistemleri konusunda kararsız kalmıştım aynen senin gibi ;)

diyorum ki ; kendinizi ev sistemlerine göre irdeleyebilirsiniz ve placidusu , Koch'u , eşit ev sistemini ya da tüm burç ev sistemini sınayabilir , hangisi daha uygun geliyorsa onu kullanabilirsiniz.

ben şimdilik placidusla birlikte equal eşit ev sistemini kullanıyorum. http://www.astro.com adresinde ev sistemlerine göre çeşit çeşit haritalarınızı çıkartabilirsiniz.

02-07-2008 04:42 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
memati Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 45
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #6
RE: Tüm Burç Ev Sistemi
çok sağol üstad... benim gördüğüm transit analizlerinde koch sanki biraz daha iyi bir de galiba hangi ev sisteminin seçileceği haritası yorumlanacak kişiye göre değişiyor mesela benim haritamda placidus daha iyiyken kasparovun veya hitlerin haritasında tüm burç daha iyi işliyor neyse üstad ta oralardan bile bize yardımcı olduğun için teşekkürler... ne diyelim gel tezkere gelgülücük)

Sen yıldız ol,ben yumruk, Fatsa'da buluşalım...
02-08-2008 03:03 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #7
RE: Tüm Burç Ev Sistemi
benim ilk önce tüm burc ev sistemini arastirmam lazim, su an bilmiyorum ama size sunu soyleyebilirim, ben placidius u biliyorum ve son derece memnunum...aslinda bence hepsi ayni kapiya cikar...astroloji cesitleri de öyle...klasik, bati, vedik, hint...sonucta hedef hep aynıdır.Ve ben sahsen "bir tanesini en iyi bilmek" tarafindanim...hangisini sececeginiz ise size kalmis...Yıldırımın dedigi gibi, hangisi size uygunsa onu secin ama tam ögrenin....
genel araba tamircisi olmaktansa, sadece BMW üstadi olmak bence cok daha kıymetlidir...
sevgiyle kalin...gülücük)

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
02-10-2008 01:13 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #8
RE: Tüm Burç Ev Sistemi
uranus Yazılan:benim ilk önce tüm burc ev sistemini arastirmam lazim, su an bilmiyorum ama size sunu soyleyebilirim, ben placidius u biliyorum ve son derece memnunum...aslinda bence hepsi ayni kapiya cikar...astroloji cesitleri de öyle...klasik, bati, vedik, hint...sonucta hedef hep aynıdır.Ve ben sahsen "bir tanesini en iyi bilmek" tarafindanim...hangisini sececeginiz ise size kalmis...Yıldırımın dedigi gibi, hangisi size uygunsa onu secin ama tam ögrenin....
genel araba tamircisi olmaktansa, sadece BMW üstadi olmak bence cok daha kıymetlidir...
sevgiyle kalin...gülücük)

Sevgili uranüs size çok katılıyorum, daha önce banada söylemiştiniz; biriyle ilgilenip onda usta olabilmeyi başarmak çok iyi olsa gerek, bende öğrenme konusunda araştırdıkça ve sizinde yardımlarınızla tek hedef için gidip iyisini yapmaya çalışacağım.

memati sende iyi analiz yapan bir arkadaşımızsın ben çok çok yeniyim sizlere göre senin düşüncen nedir bu konuda, sen bize sormuşsun soruyu amagülücük) senin fikrini merak ediyorumgülücük

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
02-10-2008 06:12 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
memati Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 45
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #9
RE: Tüm Burç Ev Sistemi
uranüs üstadımıza çok teşekkürler..beyhan hangi ev siteminin kullanılacağı galiba haritadan haritaya fark gösteriyor örneğin tüm burç(whole sign) da mars benim birinci evime gelirken placidusta 12. evime geliyor ve benim için mars 12. ev daha uyumlu http://www.astrolojiokulu.com/yazi-detay...kaleID=135 daki yazısında öner döşer öyle yapmış bence placidustan biz şaşmayalımgülücük

Sen yıldız ol,ben yumruk, Fatsa'da buluşalım...
02-10-2008 06:48 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #10
RE: Tüm Burç Ev Sistemi
Öner Döşerin bu yazısını okumuştum daha önce eklediğin yazılar içinde sağol memati. Yıldırım kullandığı iki ev sistemine göre analiz yapmıştı doğal olarak evlerin yerleri değiştiği için yorumlarda değişik oluyor. Teşekkür ederim memati, senin dediğin gibi placidustan şaşmayalımgülücük Daha derin araştırmalarımız olursa paylaşalım.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
02-10-2008 02:43 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Astrolojide Kuşatma Libra 0 4,073 07-05-2018 10:46 PM
Son Mesaj: Libra
  Astrolojide Evler aeon 2 6,227 06-10-2011 11:39 PM
Son Mesaj: aeon

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir