Değerlendir:
  • 14 Oy - 3 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ay Düğümü Eksenleri
Yazar Mesaj
Serena Çevrimdışı
Firebender
**
Kayıtlı

Mesajlar: 862
Üyelik Tarihi: Sep 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #11
RE: Ay Düğümü Eksenleri
Kuzey Ay Düğümü Başak Burcunda - Güney Ay Düğümü Balık Burcunda

Başak ve Balık Ay Düğümleri ekseni madde ve ruhla ilgilidir. Burada ruhun amacı; ayırt etmekle bütünleşmeyi öğrenmektir. Her iki burçta hizmet etmekle ilgilidir ve iyileştirip şifa verirken mükemmellik ve gelişim sağlarlar. Başak fiziksel alanda çalışırken Balık ruhsal alanda çalışır. Ruh dünyaya geldiğinde fiziksel boyutla ruhsal boyutu dengelemeye çalışır. Burada kişi, ruhsal konuları madde boyutuna, madde boyutunu ruhsal boyuta nasıl taşıyacağını keşfetmek ister.

Balık; ruhun mükemmeliyeti ve şifası için uğraşır. Buda evrensel bilinçle bütünlenildiği zaman gerçekleşir. Balık, hepimizin bir olduğu gerçek ruhsal gerçeklikle ilgilidir. Sınırlamaları ve olumsuz duyguları çözülmek ve acının dönüştürülmesiyle ilgilidir. Fakat ruhsal alana çok fazla yoğunlaşmak fiziksel dünyadan uzaklaşmaya sebep olabilir. Bununla birlikte Balık da ego tuzağına düşebilir ve kurban rolüne bürünebilir. Acıyı bırakmaktansa başkalarını kendi bulunduğu çukura çekebilir ve kendi acılarının başkalarının ruhsal gelişimine yardımcı olacağını düşünebilir.

Güney Ay Düğümü Balık\'ın sahip olduğu enerji; merhamet, iyileştirebilme kapasitesi, duyguları dönüştürebilme ve acıyı dindirebilmektir. Herkesin birbiriyle bağlantı içinde olduğu ve herkesin bir olduğu anlayışına sahiptir. Buradaki tuzak ise kişinin ruhsal alana sığınıp gerçeklerden kaçması ve alması gereken derslerden uzaklaşıp sorumluklarını üstlenmemesidir. Kişinin fiziksel bir beden içinde yaşadığının farkında olması gerekir. Sahip olduğu derin ruhsallığı yaşarken bunu günlük hayatının bir parçası olarak kullanabilmek hem kendine hem de diğer kişilere fayda sağlayacaktır. Kişinin ruhsal boyuta fazlaca dalması ve kurban rolüne bürünmesi zaman içinde onu ruhsallıktan da kaçmaya sevk edebilir.

Güney Ay Düğümü Balık\'ın negatif kullanımında; kişi birisini ya da dünyayı kurtarmak ister fakat bu arada kendini kurban ya da şehit olarak bulur. Şefkat vermek ister fakat başkasının acısına bulaşır. Kendini kurban edebilen bir yapısı vardır. \"Her şeyi senin için yaptım.\" ya da \"Sana yaptığım bunca şeyden sonra\" der. Çocukları için her şeyi yapıp sonrada kendi tatmin olmayan hayallerini çocuklarını manipüle ederek yaşayan bir kişi olabilir.

Kuzey Ay Düğümü Başak\'ın öğrettiği şey ise; ruhsal konuları maddi boyuta taşıyabilmektir. Bu şekilde kişi, Güney Ay Düğümü Balık\'ın sahip olduğu değerleri kullanarak fiziksel boyutu nasıl mükemmel yapabileceğini, pratik anlamda nasıl iyileştireceğini bilir. Kuzey Ay Düğümü Başak\'ın öğrettiği en önemli derslerden bir tanesi ince detayları görebilme yeteneğidir. Balık farkında olmadan başkaların acısını alma eğilimindedir. Kişi Kuzey Ay Düğümü Başak\'ı kullanarak ayırt etmeyi öğrendiği zaman kendi şahsi sıkıntılarıyla başkalarının üzerine aldığı sıkıntılarını da ayırt edebilecektir. Böylece kurban durumundan da kurtulmuş olacaktır. Kişi farkındalığa Kuzey Ay Düğümü Başak\'ı olumlu olarak kullanarak ulaşabilir.

Bu konum aynı zamanda kişinin karmasının sağlıkla ya da işle ilgili konuları kapsayabileceğini de gösterir. Kişide psikomatik durumlar görülebilir. Vücudun kötüye kullanımı ya da hiç kullanılmaması kişinin geçmiş karmalarının bu hayatına aktarılmasıdır. Kuzey Ay Düğümü Başak\'ın dersi; zihin-vücut-duygular-ruh ve hastalıkların birbiriyle etkileşim halinde olduğu ve bunların uyumsuzluklarından hastalıkların kaynaklandığını anlamakla ilgilidir. Kişi pek çok karmasını vücudu sayesinde temizler. Yüzeye çıkan geçmiş yaşam deneyimleri; işkence, öfke, dinsel karmaşa, duygusal hayal kırıklıkları ve kişinin sorumluluk duygusundan kurtulması için pek çok temizlik yapması gerekir. Bunların bir nedeni de haritanın içindeki Balık doğasını izlememekten ve kendi içsel sesini dinlememekten kaynaklanır.

Geçmiş yaşamlarda kişinin başkalarına bağımlı olması, bu hayatında kişiyi ilerlemekten geri çeker. Başkalarını üzmemek için çabalaması, gerçekte ne istediğini söyleyememesine neden olur. Bir taraftan da bu yönü kişiye acı vermektedir çünkü hayatındaki bazı fırsatları engellemektedir. Bu hayatta hedeflerini seçmesi gerekmektedir. Böylece fiziksel dünyada başarıya ulaşabilir. Geçmiş yaşamında kişi aşırı merhameti nedeniyle pek çok kişi tarafından kandırılmıştır. Bu hayatında ise hala başka insanların acısı yüzünden sıkıntı çeker. Dış etmenlerin gücünü çekip almasına izin verir. Kişi bunu yeterince yaşadıktan sonra bir şey fark eder ve yumuşak kalbinin aslında zayıf yönü olduğunu anlar. Daha sonra Kuzey Ay Düğümü Başak\'a giderek ayırt etmeyi öğrenir ve neyin kendisi için faydalı neyin ise sadece bir fantezi olduğunu netleştirmeye başlar. Bu kişinin hayatında öğrenmesi gereken en büyük derslerden bir tanede \'hayır\' demeyi öğrenmektir.

Bu eksen sağlık ve şifa ile ilgili konularda çok yardımcı olur. Bu konuma sahip kişi bu eksenini kullanarak geçmişten getirdiği deneyimlerini bu hayatta ulaşmak istediği noktaya taşıyarak ruhunu geliştirmiş olur. Başak hizmet etmekten hoşlanır. Burada kişi Güney Ay Düğümü Balık\'ın kutsal sevgisini ve sıcaklığını alıp bunu Kuzey Ay Düğümü Başak sayesinde ifade ederek hizmet eder.

Güney Ay Düğümü Balık\'ın olumlu kullanımında kişi zaman içinde bu hayatında ve geçmiş hayatında kendisini üzmüş olan kişileri affeder. Bu hayatında öz disiplinini sağlar. Böylece kişi, ne zaman suyu akışına bırakması gerektiğini ve ne zaman kapatması gerektiğini öğrenir.

Güney Ay Düğümü Balık\'ın Natal haritada bulunduğu ev; kişinin geçmiş yaşamında hangi alanda evrensel anlayışa ulaştığını gösterir. Kuzey Ay Düğümü Başak\'ın Natal haritada bulunduğu ev ise; kişinin bu hayatında oluşan berraklaşmanın getirdiği anlayışın, hayatının hangi alanında maddesel olarak kullanabileceğini gösterir.


Gülersen, herkes seninle güler. Ağlarsan, tek başına ağlarsın.
05-02-2010 11:36 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Serena Çevrimdışı
Firebender
**
Kayıtlı

Mesajlar: 862
Üyelik Tarihi: Sep 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #12
RE: Ay Düğümü Eksenleri
Kuzey Ay Düğümü Balık Burcunda - Güney Ay Düğümü Başak Burcunda

Başak ve Balık Ay Düğümleri ekseni madde ve ruhla ilgilidir. Burada ruhun amacı; madde boyutundaki alışkanlıklardan kurtulup ruhsal boyutta kendini bırakmayı öğrenmektir.

Başak fiziksel evreni, analiz ederek ve ayırt ederek, uyum yeteneğiyle mükemmelleştirmek ister. Başak her türlü kalite kontrolünde başarılıdır, analitik kapasiteye sahiptir, detaylara dikkat eder ve yüksek servis kapasitesi sayesinde insanlığa hizmet eder. Mükemmelliği sürekli arıyor olması, hem kendini hem dünyayı mükemmelleştirme isteğini de beraberinde getirir. Başak\'ın aşırı mükemmeliyetçiliği, kendini ve başkalarını aşırı derecede eleştirmesine neden olur. Detaylara karşı saplantılı şekilde dikkat etmesi, bakış açısının gelişmesini önleyen bir unsur haline gelebilir. Başak\'ın kendini hizmet etmeye adaması ise güçlü kimlik duygusuyla dengelenmesi gereken bir başka yönüdür. Aksi takdirde yaptığı şey anlamsız bir fedakarlık ve mecburiyet haline gelecektir.

Balık-Başak ekseni bilinçli alanda en zor Ay Düğümü pozisyonudur. Ruh burada pek çok geçmiş yaşamı boyu sahip olduğu sert yönünü fark eder. Kişi burada karmasının farkındadır fakat yine de bırakmakta çok zorlanır. Geçmişte kişi her şeyin mükemmel olduğunu düşündüğü bilinç düzeyinde yaşamıştır. Şimdi ise gerçeğin sandığından daha geniş olan ve sezgileriyle algılayabildiği boyutuyla yüzleşmektedir. Kişi öyle koşullarla karşılaşır ki onu fiziksel alandan vazgeçmeye iter. Yine de bir süre akıntıya karşı yüzmek isteyebilir. Her şeyi sistematik olarak düzenleme isteği çok yoğun olursa bu bazı sağlık sorunlarının oluşmasına neden olabilir. Geçmiş yaşamlarında kişi anlayışını gerçeklik üzerine kurmuştur fakat bu hayatında ruhunun gitmek istediği nokta daha yüksek bir otoriteyi dinlemektir. Kendini kozmik bilincin derin sularına batırması gerekmektedir fakat bundan kaçarak Güney Ay Düğümü Başak\'a gitmek için karaya çıkarsa ruhu onu yine derin sulara çağıracaktır. Buna karşı koymak ise kişide fiziksel hastalıklara neden olabilir.

Bu eksende geçmiş yaşamlardan kalan cinsel sorunlar olabilir. Bu cinsel deneyimlerden uzak kalmış olmaktan kaynaklanacağı gibi, duygusal incinmelerden korktuğu için kendini fiziksel yakınlaşmalardan uzak tutmak şeklinde de görülebilir. Bazı kişiler aşırı tutucu davranırken bazıları fiziksel olarak yakınlık içine girerler, fakat aynı zamanda duygusal olarak soğuk davranabilirler.

Bu kişinin gözleri çok keskindir ve her zaman detaylara bakar. Hiçbir zaman bariz olan şeylerle ilgilenmez. Yaptığı şeyde detayların içine fazlaca girmek, kişide perspektif kaybına neden olabilir.

Güney Ay Düğümü Başak\'ın sahip olduğu enerji; keskin ve analitik bir zihin, ayırt etmek, fark gözetmemek, izole olabilmek, hizmetin değerini bilmek ve topluma değerli bir şey verebilme kabiliyetidir. Maddi ve fiziksel alanı çok iyi anlayabilir. Buradaki olumsuz kullanım, kişinin sadece fiziksel dünyaya bağlı kalmasıdır. Burada kişi detaylara karşı aşırı takıntılı, eleştirici ve mantıklı olur. Buradaki \'hizmet\' tamamen fiziksel alanda kalır ve kişiye ve evrene ruhsal ve manevi anlamda hiçbir katkısı olmaz.

Kuzey Ay Düğümü Balık\'ın kişiye öğretmek istediği ise; Dünya\'nın birbiriyle nasıl bir bağlantı içinde olduğu ve her şeyin birbirinden ne kadar farklı olduğudur. Başak\'ın ayırt ettiği yerde Balık bütünler ve tamamlar. Kuzey Ay Düğümü Balık kişinin fiziksel alana olan aşırı eğimini dengelediği zaman yüksek ruhsal bilincin kapıları açılacaktır. Balık şefkat ve bağışlamayı öğretecektir. Böylece Başak\'ın kritik edici yanı yumuşar. Kuzey Ay Düğümü Balık\'ın kişiye anlattığı, hizmet ederken her zaman daha yüksek bir ruhsal amaç olduğudur. Fiziksel alanda başardığımız her şey ruhsal alandaki çalışmalarımızın sadece bir parçasıdır.

Mükemmeliyetçi Güney Ay Düğümü Başak\'ın analitik, eleştirici ve yargılayıcı davranışları yüzünden kişi, Kuzey Ay Düğümü Balık\'ın mistik ve vizyon sahibi yönüne ulaşmaktan alıkonulur. Kişi burada kolektif ihtiyaçları karşılarken Balık\'ın fedakarlığıyla kendi kişisel ihtiyaçlarını bir kenara bırakabilir. Bu ruhun gitmek istediği noktadır. Fakat kriz zamanlarında kişi alışık olduğu enerjiye geri dönerek dinlenmek, mola vermek isteyecektir. Bu durumda bir süreliğine Güney Ay Düğümü Başak\'ın pratik ve mantıklı yönünü kullanarak hayatındaki pürüzleri çözüp sonra tekrar ruhunu beslediği Kuzey Ay Düğümü Balık\'a ilerler. Güney Ay Düğümü her zaman kaçılması gereken bir nokta değildir. Gerektiğinde kişinin kendini dinlenmeye çekebileceği ve alışık olduğu bir ortamdır. Kişi burada güç toplayıp sonra tekrar Kuzey Ay Düğümüne giderse bu ekseni dengelemiş ve sahip olduğu enerjiyi olumlu olarak kullanarak ruhunu da besleyebilmiş olur.

Kuzey Ay Düğümü Balık\'ın öğrenmesi gereken İnanç\'tır. Fiziksel boyuttan uzaklaşıp detaylar içinde boğulmaktan kurtulunca kişi Evrensel Bilinç\'e ulaşır. Her şeyin bir olduğu gerçeğini fark eder. Bunu yapmadan önce de öncelikle kendinin dünyanın geri kalanından ayrı olmadığını görmesi gerekmektedir. Kişi, hayatında daha şefkatli olmasını gerektirecek deneyimler yaşar. Sembolik anlamda kişi evrenin bütün acılarını deneyimler ve güçlenerek kimseyi yargılamayacağı Evrensel Sevgiye ulaşır. Kişi en büyük gelişimini hayatın ruhsal alanında çalışmakla sağlar. Gelişimin sınırları ise kişinin elindedir. Kendini serbest bıraktığı sürece gelişimi devam edecektir. Güney Ay Düğümü Başak\'ın geçmişten getirdiği sınırlamalar kişinin ilerlerken her şeyden şüphe duymasına ve mantığını devreye sokmasına neden olabilir. Eğer kişi orta yolda durursa yolculuğuna yeni baştan başlayacaktır. Her seferinde de sonsuzluğa bir adım daha yaklaşmış olacaktır ve kendisini geri çeken zincirlerin bir tanesini daha koparacaktır. En sonunda ise kişi yeniden doğacak ve saf Ruh\'a ulaşacaktır.

Güney Ay Düğümü Başak\'ın Natal haritada bulunduğu ev; kişiyi bu hayatında hala geri çeken ve sınırlayan konuların hangi alanda olduğunu, fikirlerin ve düşüncelerin nerelerle bağlantılı olduğunu gösterir. Kuzey Ay Düğümü Balık\'ın Natal haritada bulunduğu ev ise; kişinin ruhsal alanda hangi yolu izlediğini ve hangi kanalla Tanrı\'nın Denizinde yüzeceğini gösterir.

kaynak; http://www.astrozenith.com


Gülersen, herkes seninle güler. Ağlarsan, tek başına ağlarsın.
05-02-2010 11:37 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Daily Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 538
Üyelik Tarihi: Oct 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #13
RE: Ay Düğümü Eksenleri
çok teşekkürler.. harika bilgiler.

Okyanusta ölmez de insan, gider bir kaşık ''sevda'' da boğulur...
Cemal Süreya...

Sadece susayanlar suyu aramaz. Su da susuzları arar durur.
RUMİ



http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?clang...y=13&go=Go
05-03-2010 11:19 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Serena Çevrimdışı
Firebender
**
Kayıtlı

Mesajlar: 862
Üyelik Tarihi: Sep 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #14
RE: Ay Düğümü Eksenleri
rica ederim -çiçek


Gülersen, herkes seninle güler. Ağlarsan, tek başına ağlarsın.
05-03-2010 02:18 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Daily Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 538
Üyelik Tarihi: Oct 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #15
RE: Ay Düğümü Eksenleri
Kuzey Ay Düğümü Akrep\\\'in Natal haritada bulunduğu ev ise; bu hayattaki yeniden doğuşunun hangi alanda gerçekleşeceğini gösterir.

şimdi benim güney düğüm 2. ev ile kuzey düğüm 8. ev arasında.. yani? biri bana açıklayabilir mi?

Okyanusta ölmez de insan, gider bir kaşık ''sevda'' da boğulur...
Cemal Süreya...

Sadece susayanlar suyu aramaz. Su da susuzları arar durur.
RUMİ



http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?clang...y=13&go=Go
05-03-2010 06:37 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mimoza Çevrimdışı
Leo Vip
*****
Leo Vip
lt=
Mesajlar: 203
Üyelik Tarihi: May 2009

Rep Puanı: 5

Mesaj: #16
RE: Ay Düğümü Eksenleri
sevgili serena yazılar için tşkler -aþk

benimde k.a.d akrepte g.a.d boğada ve 4 le 10. ev aksındalar.yorum yapabilecek var mı?

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?;lang...1319875399
05-03-2010 06:53 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Serena Çevrimdışı
Firebender
**
Kayıtlı

Mesajlar: 862
Üyelik Tarihi: Sep 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #17
RE: Ay Düğümü Eksenleri
\'Daily\' pid=\'81630\' dateline=\'1272897421\ Yazılan:Kuzey Ay Düğümü Akrep\\\'in Natal haritada bulunduğu ev ise; bu hayattaki yeniden doğuşunun hangi alanda gerçekleşeceğini gösterir.

şimdi benim güney düğüm 2. ev ile kuzey düğüm 8. ev arasında.. yani? biri bana açıklayabilir mi?

sevgili daily, öğrenmen gereken dersler madde ve maddeden vazgeçiş temaları doğrultusunda olabilir.
2. ev dünyada oluşturdugumuz maddi olanakları anlatırken 8. ev bunun zıt kutbu olarak çürümeyi ve maddenin ölümünü temsil eder.
sana şunu söyler: \'\' tek gücün maddeden ibaret oldugunu sanıyorsun ama baki zannettigin madde imparatorluğu bir gün çürüyüp, ölecek \'\'

getirdigin karmalar, para, madde ve güç üzerine olabilir. zamanında maddi imparatorluğunu kurmuş, parasal olanaklardan faydalanmış, mülkler edinmiş , bunları akrep ölçütleriyle güç unsuru olarak ele almış bir ruh olabilirsin. bu konular uğruna acı çekmiş, dönüşümler ve dersler yaşamış olabilirsin. bu hayatında ise, madde ötesine (8.ev) geçmek, akrebin karmaşık, güç ve kontrol odaklı tavırlarını bırakarak güven telkin eden boğa süreçlerini, hayatın manevi taraflarını deneyimlemek olabilir asıl amacın.. gülücük


Gülersen, herkes seninle güler. Ağlarsan, tek başına ağlarsın.
05-03-2010 07:00 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Daily Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 538
Üyelik Tarihi: Oct 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #18
RE: Ay Düğümü Eksenleri
çok teşekkür ediyorum çiçek

Okyanusta ölmez de insan, gider bir kaşık ''sevda'' da boğulur...
Cemal Süreya...

Sadece susayanlar suyu aramaz. Su da susuzları arar durur.
RUMİ



http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?clang...y=13&go=Go
05-03-2010 07:03 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ayşe kara Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 427
Üyelik Tarihi: Nov 2010

Rep Puanı: 3

Mesaj: #19
RE: Ay Düğümü Eksenleri
(05-02-2010 11:33 PM)Serena Yazılan:  Kuzey Ay Düğümü Oğlak Burcunda - Güney Ay Düğümü Yengeç Burcunda

Yengeç ve Oğlak Ay Düğümleri ekseni sorumluluklarla ilgilidir. Burada ruhun amacı; çocukluktan çıkıp olgunluğa erişmektir. Geçmiş yaşamlarında kişi dünyaya pembe gözlüklerle bakmış, sorumluluklarından kaçmış, başkasının kanatları altına sığınmıştır. Bu yaşamında ise kendi sorumluluklarını almayı ve disiplin kurabilmeyi öğrenecektir.

Yengeç duygusal ve ruhsal bağlantı kurma ihtiyacı gösterir. Evrensel bilinçten ayrılmadan önce hissedilen güven ve huzuru bir kere daha deneyimler. Daha üst bir seviyede Yengeç, bütünün bir parçası olduğu için başkalarına bakınca ve gözetince kendine de bakmış ve gözetmiş olur. Fakat Yengeç her zaman bu seviyede çalışmayabilir. Çoğu zaman başkalarıyla olan bağlantısını unutup ego yanılsamasına düşebilir. Bu olunca da Yengeç kendi kişisel duygularına ve güvenlik ihtiyacına takıntılı bir şekilde bağlanır. Buda bağımlı bir davranış sergilemesine neden olur. Başkalarına sadece almak için verir ve bunu sonlandırmaktan korkar, çünkü vermeyi bırakırsa karşısındakinden de alamayacağını düşünür.

Güney Ay Düğümü Yengeç\'in sahip olduğu şefkat, sevecenlik, sempati, birlikte olduğu kişilere duygusal destek ve bakım kabiliyeti; güçlü bir aile kurabilme kapasitesi verecektir. Geniş bir duygusal hassasiyet ve tecrübeye sahiptir. Duygularını özgürce ve olduğu gibi ifade edebilir. Buradaki olumsuz kullanım; kişinin duygusal anlamda fazlaca bağımlı olmasıdır. Her zaman başkalarının dikkatine ve desteğine ihtiyaç duyabilir. Ya da tam tersi kişi sürekli etrafındaki kişilere isteseler de istemeseler de destek olur ve korumak ister. Kuzey Ay Düğümü Oğlak burada kişinin kendine güveni sağlayıp kişisel sorumluluğunu almasını isteyecektir. Bu eksende ruh; kendi hayatının sorumluğunu alıp kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılayabilecek duruma gelmek istemektedir. Böylece kişi kendini geri çeken bağlardan kurtulur. Başkalarının enerjilerine bağlı kalmak zorunda kalmadan kendi ayaklarının üzerinde durabilir. Kuzey Ay Düğümüne gitmek; başkaları kişiye ihtiyaç duyduğunda onlara, kendilerine güvenlerini öğreterek kendi kendilerine yardımcı ve destek olabilmelerini sağlayacaktır.

Kuzey Ay Düğümü Oğlak\'ın karmik dersi; aşırı duygusallığı kontrol edebilmek, öz disiplin sağlayabilmek ve dış dünyada otoriter bir konumda olabilmektir. Kuzey Ay Düğümü Oğlak kariyeri sayesinde başarıya ulaşmak ister. Oğlak kendi içinde öz güven ve özerk bir kişilik sağlamak ister. Buradan Güney Ay Düğümü Yengeç\'le bir bağ kurulur ve bu bağlamda disiplinli akış sağlanır. Bu geçişlerde Yengeç günah keçisi rolü oynayabilir. Acı çeken ya da ayağı kaymış kişi durumuna gelebilir. Buda kişinin gelişim sürecinin bir parçasıdır. Daha derin anlamda Yengeç-Oğlak kadın-erkek enerjisinin birleşimini sembolize eder. Her ikisini de dengeli bir şekilde kullanabilmek, gelişim için en uygun ortamı sağlayacaktır.

Güney Ay Düğümü Yengeç kişinin içindeki çocuğun hala bakıma ve dikkate alınmaya ihtiyacı olduğunu, geçmiş yaşamlarından kalma yüklerin bu hayatında çözümlenmeyi beklediğini, kişinin önce Güney Ay Düğümü Yengeç\'i besledikten sonra içsel temizliğini yapmasını ve sonra Kuzey Ay Düğümü Oğlak\'a giderek içindeki çocuğun bakımını ve sorumluluğunu kendisinin alması gerektiğini söyler.

Güney Ay Düğümü Yengeç\'in bırakamadığı alışkanlıkları, başkalarına bağımlılığı, hayatın ağır yükünden kaçan çocuksu davranışları vardır. Bu davranışları devam ettirmek kişinin ruhsal gelişimini engeller ve geçmiş hayatları boyu devam ettirdiği kısır döngü içine hapseder. Burada kişi ailesinin dikkatini çekmek istemektedir. Karşılaştığı bütün sorunlarda ailesinin kanatları altına sığınmak isteyecektir. Bu davranışı kişi devam ettirirse aile; eş, patron, sevgili, arkadaş ya da kişinin hayatında dayanmak istediği başka yakın biri olacaktır. Bu insanlar kişinin hayatında kendi yarattığı karmaşalarda ona yardımcı olacak, koruyacak ve gözeteceklerdir. Hatta kişi, bu insanlardan birinden sevgi ve bağlılık kazanacağı izlenimini edinirse kendi kendini hasta bile edebilir. Kişi bu döngüden kurtulmakta zorlanır ve bir türlü kendi ayakları üstünde durmak için sorumluluk altına girmek istemez. Bu konuma sahip kişiler enerjilerinin çoğunu genellikle daha genç kişilere harcayacaklardır. Başkalarının dertlerini dinlemekten hoşlanırlar fakat problemleri çözmekte fazla başarılı değildirler. Her şeyi içlerinde tutarlar. Problemlerin ağırlığı arttıkça durum daha kötü bir hal alabilir. Bu kişiler için bırakmak çok güçtür. Ruh bu konumda geçmişin psikolojik yüklerini biriktiren bir çöp kutusu gibidir. Geçmişte ne yapmış olması gerektiğini düşünüp durabilir ve geçmişi düşünerek potansiyel hayali gelecekler kurar. Duygusal problemlerini anlatarak insanların sabrını zorlayabilir ve mantıklı çözümler sunulduğunda da bunu çoğunlukla ret ederler. Çünkü genellikle istediği dikkati üzerine toplamak, ilgi çekmek ve duygusal olarak gözetilmektir. Bu sebeple hayatında yanlış giden konuların neden ve niçin olduğuyla ilgilenmez. Ayrılıklar kişi için çok zordur. İlişkilerini mümkün olduğunca devam ettirmek ister.

Kuzey Ay Düğümü Oğlak\'ın öğrenmesi gereken en büyük dersi; kişisel yaşamdan daha büyük bir ideal oluşturmaktır. Gerçek sorumluluğu eline alması gerekir. Zaman zaman kişisel sorunlar kişiyi çok yıpratabilir ve oluşturulan bu ideali korumakta zorluk çekebilir. Böylelikle kişi daha metodik ve planlı olur ve geçmiş yaşamların onu geri çeken yüklerinden kendini korur. Kişinin Kuzey Ay Düğümüne ulaşması zorlu olacaktır çünkü kişinin çocuksu ve sorumsuzca davranma isteği o kadar güçlüdür ki mümkün olduğu kadar sorumluktan kaçmak ve başkalarının arkasına sığınmak ister. Genellikle bu kişiler kendi gerçek yaşlarını kabul etmezler. Kabul etseler bile bunu gerektirdiği şekilde yaşamak istemeyeceklerdir. Burada olabilecek en kötü şey kişinin etrafında bu ihtiyacını karşılayacak kişilerin bulunmasıdır.

Kadınların haritasında Kuzey Ay Düğümünün Oğlak Burcunda olması, kişinin baba figürünü aşırı derecedeki arayışını gösterir. Erkeklerin haritasında ise Kuzey Ay Düğümünün Oğlak Burcunda olması, kişinin baba figürünü üstlenmek isteyişini gösterir.

Güney Ay Düğümü Yengeç\'in Natal haritada bulunduğu ev; kişinin olgunlaşmamış yapısının geçmiş yaşamlarında hangi alandan kaynaklandığını gösterir. Kuzey Ay Düğümü Oğlak\'ın Natal haritada bulunduğu ev ise; kişinin bu hayatında hangi alanda sorumluluk sahibi bir yetişkin olacağını, onurlu, saygılı ve geleneksel kuralları oluşturacağını gösterir.

benim bundan anladığım ruh geçmiş yaşamdan aileye bağlılık,güvenlik,uzun süre birine bağlılık,yaslanmak özellikleriyle doğmuş.bu hayattada güvenli ortamlar onun ilerlemesini engeller der gibi.yani girişken ol,bağımlılıktan kurtul,tek başına hayatta kalmayı öğren.bunun için şartlar beni çok zorlasa ve bunu yapabilecek olsamda ailem güvenli yuva çok önemli ya.zaten kuzey düğüm oğlak yöneticisi yengeçte 5. evde.bu çocukta yaparım kariyerde şansı verir umarımgülücük

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=6...=&rs=0&ast=
01-01-2011 07:55 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Ay Düğümü Transitleri Venüs 29 125,378 03-14-2019 04:38 PM
Son Mesaj: yagmurimu
  Kuzey Ay Düğümü Yay Burcunda astrosohbet 11 19,901 10-02-2018 09:45 PM
Son Mesaj: Feslegen
  Kuzey Ay Düğümü açıları Yakamoz 62 229,493 07-03-2018 09:52 PM
Son Mesaj: Libra
  Kuzey Ay Düğümü Oğlak Burcunda astrosohbet 5 14,979 04-24-2018 05:18 AM
Son Mesaj: Feslegen
  Kuzey Ay Düğümü Boğa burcunda astrosohbet 12 16,864 05-18-2014 05:52 PM
Son Mesaj: kalorifer
  Kuzey Ay Düğümü Yengeç Burcunda astrosohbet 7 14,043 05-02-2012 05:11 PM
Son Mesaj: Yakamoz
  Kuzey Ay Düğümü Kova Burcunda astrosohbet 7 13,078 05-01-2012 09:53 PM
Son Mesaj: Mahinur
  Kuzey Ay Düğümü Balık Burcunda astrosohbet 3 10,078 05-01-2012 05:12 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Kuzey Ay Düğümü Akrep Burcunda astrosohbet 4 9,654 05-01-2012 04:53 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Kuzey Ay Düğümü Terazi Burcunda astrosohbet 4 8,448 05-01-2012 04:44 PM
Son Mesaj: astrosohbet

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir