Değerlendir:
  • 21 Oy - 2.71 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

İnanç Benim | Yay 2009
Yazar Mesaj
Schatz Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 711
Üyelik Tarihi: May 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #21
RE: İnanç Benim | Yay 2009
Uslüplarınızı seveyim gülücük)

Cuma fetvası gibi olmuş hepsi hehee
01-09-2010 08:45 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Garavu Çevrimdışı
Parola61
********
Webmaster
lt=
Mesajlar: 286
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 169

Mesaj: #22
RE: İnanç Benim | Yay 2009
keşke yaradanı hiç unutmayıpta hep bu üslupta konuşabilsek ama bu hayatın en önemli unsurununa karşı sürekli bir unutkanlık uyuşukluk içindeyiz..
01-09-2010 09:00 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gullusutcu Çevrimdışı
Saturna Vip
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 27

Mesaj: #23
RE: İnanç Benim | Yay 2009
Yay Burcu – Yüce Cevapların Peşinde
18 11 10
WRITTEN BY YURDAHAL4 YORUM

Geçen Sene (2009)Aktüel dergisine Yay burcunu kısaca anlatan bir yazı hazırlamıştım. Yay burcuna girmeye yaklaşırken, bu eski yazımı sizlerle paylaşmak istedim:
Yay Burcu
22 Kasım’da Güneş Yay burcuna geçiyor, ben de bu sayıdaki yazımda biraz Yay burcuna değinmek istedim. Burçlar kuşağındaki ateş burçlarının sonuncusu olan Yay burcu, ateş burçlarının en olgun olanıdır. Onun enerjisi ne Koç burcunun ateşli coşkusuna, ne de Aslan burcunun asaletine benzer. Yay’daki ateş enerjisi, inanca, insanüstü yüceliğe karşı duyulan aşka benzetilebilir. Bir çok eski inanç sisteminde uygulanan ritüellerde ateşin önemi büyüktü. O dönemlerde yaşayanlar için, ritüellerde gökyüzüne doğru yükselen ateş aydınlatıcı ve yol gösterici olarak algılanırdı. İşte Yaydaki ateş enerjisi de ritüel ateşleri gibi yüce olana, bilge olana ulaşmak ister.
Doğum anında Yay burcundan güçlü etki alan kişilerin bakışı yukarıya dönüktür. Onlar özlerinde daha ruhsal, daha yüce olana ulaşmak çabasında olan iyimser insanlardır. Aynı zamanda özlerini besleyen gücü de yine bu yüce kaynaktan alırlar.
Yay burcunun sembolündeki, ucu göğe yönelmiş ok, onların beklentilerinin yönünü gösterir ve bu yüzden günlük hayatında yaşayacağı zorluklara da ruhsal olarak hazırdır. Onun dünya üzerindeki en önemli görevi bu yazımda bahsettiğim yüce duygulara ulaşmaktır. Eğer bir Yay insanı bu duygulardan yoksun büyütüldüyse, gündelik hayattaki sıradan olaylara fazlasıyla önem vermek zorunda kalacak ve özünün ihtiyacı olandan yoksun yaşama riskiyle karşı karşıya olacaktır. Böylesine yoksunlukta olan Yay burcu insanı ruhsal yanını beslemeyi öğrenmezse, kendisini olduğundan farklı bir maske kullanmaya başlar. Bu maskesinin dekoru ise pahalı bir takım elbise ya da büyük bir araba olabilir. Kısacası manevi yönden yoksun kaldığı yanını maddesel bir takım özelliklerle kapatmaya çalışabilir.
Yay burcu insanı hayatının ikinci yarısından itibaren manevi anlamda yüce olanı anlamaya çalışmalıdır. “Ben kimim?” sorusuna vereceği cevabı hayatının ilk yarısında mesleği, kariyeri ve toplum içindeki duruşu olsa da; ikinci yarıda bu soruya vereceği daha yüce cevapların peşine düşmelidir.
Sevgiler
Yurda Hal

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...;ast=&lang
11-18-2010 07:52 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir