Değerlendir:
  • 21 Oy - 2.71 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

İnanç Benim | Yay 2009
Yazar Mesaj
Zembul Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 40
Üyelik Tarihi: Sep 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #1
İnanç Benim | Yay 2009
22 Kasım 21 Aralık Yay burcu zamanı. Yay, “Çok gezen mi yoksa çok okuyan mı bilir” sorusuna her ikisi de, diye cevap verir. Çünkü o, çok okur ve çok gezer. Yılın en karanlık döneminde, 21 Aralık’a kadar uzun geceleri, yaktığı ateşle aydınlatmaya çalışır. İnsanlığı bilgeliğin ışığıyla yüceltir. Bilgeliği, kehaneti, şansın büyüsünü ve seyahati yönetir. Ne kadar iyimsersen o kadar gerçekleştirirsin mantığını güder. Yay; astrolojik sembolü, yay ve ok taşıyan, yarı insan yarı tanrı Santor, burcun yönetici gezegeni Jüpiter’in, tüm donanımlarını kullanarak, insanlığın gelişimi için çalışır. İnanç, gerçek, merhamet, mutluluk ve mucizelerin gezegeni Jüpiter, kaderin gerçekleştirilmesinde ona yardım eder. Olasılıkları büyüterek, yeni fırsatların çıkmasına ve yeni umutların yeşermesine olanak verir.

Önce kendini geliştirecek olan Yay: bu süreçte, bilgeliğe, deneyime sahip olmak için bilginin peşinde koşturacak, nerede olduğuna inanıyorsa oralara gitmek isteyecektir. Kehanetleri araştırması, gerçeği bulmak içindir. Yaşamın felsefesini yapmak, hayatın anlamını keşfetmek için, büyük maceralara atılır, uzak yerlere, bilinmeyen diyarlara yelken açar. Dinin de burcu sayılan Yay, yüksek bilgeliklere, dinleri, değişik kültür ve gelenekleri araştırarak ulaşır. Yüksek öğrenim ve ileri eğitimi planlar. Ahlaki değerleri belirlemek için çalışır. Değişken durumlarda alternatif programları ve projeleri vardır. Yüksek hedeflere odaklanır. Onlara ulaştıktan sonra, yeni hedefleri hazırdır. Büyük ve derin düşünür. Felsefi ve dini konularda en zor sorunların, en güç açılımların üstüne yürümekten çekinmez. Dinsel işlerle ilgilenip, kusursuz değerler peşinde koşturur. Bunu da araştırarak ve seyahat ederek bulmaya çalışır. Bilimsel çalışmalara öncülük ederken, gerçeğin ve bilginin saf haline ulaşmak ister. Güçlü ve derin bir din duygusu vardır. Kalben hep ileri yönelik hareket eder. İnsanlık, hak ve özgürlükler adına, otoriteye karşı gelebilir ve kavgadan çekinmez.

Ne kadar güzel ve yüce değil mi? Ama her güzelin bir kusuru vardır. Yıkılmış çamların arasında oturup ta, kendi devirdiklerinin farkına varmayan ondan başkası değildir. İstemeden ağzından çıkanları, kulağı duymaz. İnsanı serseme çevirecek kadar patavatsız olup, dobra sözlerle kırabilir. Sonrada, bu insanlar neden surat asıyor diye hayret eder. Çünkü iyi niyetli ve masumdur. Gerçekten incittiğini anladı zaman çok üzülür. Hemen telafi etmeye çalışır. Çocuksu tavırlar, zekice esprilerle güldürür. Muzip karakteri, etrafındakileri neşelendirmesine yeter.

Yalan söylemeyi beceremez, aldatma onun kitabında yazmaz. Kandırmacalar ve yapmacıklık onu dehşete düşürebilir. Duygu ve düşünceleri olduğu gibi açığa çıkarmaya, dobra dobra ortaya koymaya bayılır. Tam bir dürüstlükle aklına geleni, kalbinden geçeni söyleyiverir. İnsanların bundan rahatsızlık duymalarını anlayamaz, onun için gerçek herkesin olmalıdır. İnsanları saf bir düşünceyle eleştirebilir ama, o doğruyu bildiğini varsaydığından, eleştirilmeye dayanamaz. Şiddetle öfkeye kapıldığında, yaydan fırlayan okunu geri döndürecek bir kuvvet yoktur. Doğrudan kalbe, can alıcı noktaya nişan alır. Zekasıyla güçlendirdiği oklar tüm zırhları delebilir. Her türlü hedefinde, genellikle tam isabetlidir.

Pervasızca açık konuşan, muhalefeti seven, adil olmaya çalışan, çok konuşup, çok hareket eden Yay’ı sevmeyen yok gibidir. Ama o, kolay sevemez. Sevse bile, uzun ilişkilere girmesi, evcilleşmesi zordur. Bir kimseye, bir yere bağlanması uzun zaman alır. O, hareketsiz duramaz. Her an hareket halinde olmak ister ve bu, bazen aşırılıklara neden olur. Yeme içme düşkünlüğü obeziteyi davet eder. Spor yaparak bunu önlemeye çalışır. Ekstrem ve tehlikeli sporlar hobileri arasındadır. Saf ve çocuksu olduğu için, çocukça oyunlar oynamaktan zevk alır. Riskler onu heyecanlandırır. Tehlikelere aldırmaz. Dikkatsiz hareketleri kazaları davet eder ama o hiç umursamadan yoluna devam eder. Pek az Yay, hayvandan korkar. Genellikle hayvanları sever ve onlarla vakit geçirmekten, oynamaktan hoşlanır. Her Yay’ın içinde biraz kumarbazlık vardır. Şansına güvenir. Şansını kovalar. Dürtülerini kontrol altına alamazsa büyük kayıplar yaşar.

Yay süreci boyunca, bulmak istediğimiz kendi gerçeğimize odaklanabiliriz. Olaylara iyimser yaklaşarak, yeni umutların yeşermesine fırsat verebiliriz. Uzun ve karanlık gecelerde yabancı kültürlere, felsefeye ve dine odaklanabiliriz. Seyahatler, küçük ziyaretler, hafta sonu gezintileri yapabiliriz. Yenilen ve içilenlerde aşırılıklardan kaçınabiliriz. Bana göre, bu süreç yeni bir diyete veya rejime başlamak için uygun değil. Ciğerlerimize, kollarımıza, omuzlarımıza, kalça ve bacaklarımıza biraz daha özen gösterebiliriz. Diğer tüm renklerle ahenk sağlayan, bilgelik ve güven niteliklerini çeken, gökyüzü kadar sonsuz ve okyanus kadar derin görüntü veren, mavi renkle hayatımızı şenlendirebiliriz.

Yazar: Ümit Çilingiroğlu
Kaynak: http://indigodergisi.com/50/yay2009.htm

"Aklınız size hakikati göstermemişse, inancınız sizi koruyamaz"
HARİTAM:
http://www.astrozoom.com/sonuc.php?ISIM=...&x=76&y=17
01-04-2010 07:51 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Zembul Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 40
Üyelik Tarihi: Sep 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
Cvp: İnanç Benim | Yay 2009
Yazı geçtiğimiz Kasım ayında yazılmış, zamanı geçti belki ama yay'la ilgili tariflerini çok beğendiğim için foruma almak istedim..

"Aklınız size hakikati göstermemişse, inancınız sizi koruyamaz"
HARİTAM:
http://www.astrozoom.com/sonuc.php?ISIM=...&x=76&y=17
01-04-2010 07:53 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #3
Cvp: İnanç Benim | Yay 2009
Zembul Yazılan:Yalan söylemeyi beceremez, aldatma onun kitabında yazmaz. Kandırmacalar ve yapmacıklık onu dehşete düşürebilir. Duygu ve düşünceleri olduğu gibi açığa çıkarmaya, dobra dobra ortaya koymaya bayılır. Tam bir dürüstlükle aklına geleni, kalbinden geçeni söyleyiverir. İnsanların bundan rahatsızlık duymalarını anlayamaz, onun için gerçek herkesin olmalıdır. İnsanları saf bir düşünceyle eleştirebilir ama, o doğruyu bildiğini varsaydığından, eleştirilmeye dayanamaz. Şiddetle öfkeye kapıldığında, yaydan fırlayan okunu geri döndürecek bir kuvvet yoktur. Doğrudan kalbe, can alıcı noktaya nişan alır.

hayatımda bana laf çakan nadir insanlardan birisi yaydı.(arkadaşım )
arkadaşım olmasına rağmen,o anda kendisinden nefret etmiştim.birgün ,sevgilisinin bunu boynuzladığını gördüğümde sırf o soktuğu lafın hıncıyla ona haber vermemiştim.biraz zaman geçince kendisi öğrendi zaten .ama geçen sürede salak konumuna düştü . evill gülücük) (düşünün yani çok kırıcı konuşmuş )

kesinlikle iyi niyetli öte yandan patavatsız oluyorlar.
üstelik merkür akrepte falan kalırsa daha sert duygusal yaralamaya dönük laflar olabilir.
ateş burçlarının merkürü toprakta , su burçlarının da hava burçlarında kaldımı daha iyi oluyor.
ateş , biraz yere basarken , su burçları da objektifleşiyor.
ama bu sadece benim fikrim .


sohbetler hep dinden açılıyor yayların yanında.yaylar, bilgi dağarcğı geniş olan insanlara bir sempati duyuyorlar.
ama yay kibri kötüdür.can sıkar.aynen şu şekilde ;
daimi olarak güldüklerinden gülücük) ,
--- " ahahaha yapma ya ben bunları aştım .sen de benim gibi aşsana " gibi koptum.w
yayın gölgelerinden birisi de fildişi kulesinden ahkam kesmektir.
herşeyi biliyorum tavırları da yayın önemli gölgesidir.bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olabilir.

nette okuduğum bir yazıda yayla ilgili şöyle diyordu ,neşelidir ; zaten oğlak ve akrep gibi komşularınız varsa neşeli olmak zorundasınız... .gülücük

yüksek öğretimde çok fazla yay vardır.çünkü, 9.ev onların alanıdır.
9.ev konuları tamamen 2.2=4 alanlar değildir.işin içinde, bilgi yığınları ,kavramlar ve yıllar yılı cevaplanmayan sorular üzerine dönen konular vardır(.felsefe)
hatta 9.eve soru kazandırmak daha mühimdir desem yer misiniz ? ;)
cevaplar , ( kısmen ) bilimin soğuk analitikliğiniden uzaktır.
belli inançları edinip, tüm bilgileri onun üzerine yığmak , hayatı öyle değerlendirmek ve resmin bütünün görmek vardır.
9.ev konularının istediğiniz kadar araştırın , labaratuvar ortamına sokulmayan alanlardır.bununla paralel 9.ev konuları inanmak ya da inanmamak arasında düğümlenir.


bunlar yayın üstünlüğü olabildiği gibi zaafı da olabilir.çünkü ,bazı bilgiler karşı aks ikizler,merkür ve 3.ev mantığıyla alınır ve iletilir.
her bilginin felsefesini yapmak ve kafadaki resmin bir köşesine koymak zorlaşabilir.
özetle , "astrolojinin karşıt aksa ilerlemek" kavramı yay içinde geçerlidir.
ben yayları severim ama kıskanırım da birşeyler hep bunların önüne düşer kısmetlidirlergülücük
01-04-2010 08:10 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
telleyay Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 18
Üyelik Tarihi: Dec 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
Cvp: İnanç Benim | Yay 2009
Çoğu insanın itiraf edemeyip hissettiklerini gayet samimi olarak belirtmişsiniz.Biz yaylarla ilgili genel kanaat bu herkesi sana kötü birşey olsun diye dua ederken buluyorsunuz .Fakat o yücelerden yüce güç, kimse bilmiyor çünki o nicedirgözkýrpma

Bizi gerçekten seviyor ve koruyor .....Biz de O KİMSESİZLERİN KİMSESİNİ SEVİYORUZ...gülücük

[Resim: ertyuo.th.jpg]
01-05-2010 12:23 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #5
RE: İnanç Benim | Yay 2009
gerçekten tanrı bu yaylara torpil geçiyor.

zodyak çemberine baktığımızda , yay ,akrepten sonra gelir.
akreple , terazinin kurduğu ortaklıklar derinleşti , içimizdeki en ilkel ve yoğun tarafları ,kişiliğmizin karanlık alanlarını ve ölüm- dönüşüm gibi zorlu süreçleri tattık.

unutmayalım , ölümden sonra bir aydınlık ve umut vardır.
işte, yay, bu umudu simgeler , hayata pozitif bakar ,parolası bellidir.
"tanrıya güven ,hayat güzel "
yay ölümü (akrep) öldürmenin yolunu bulmuştur , " inanç " .
yay ortaya pek çok fikir atar , ölümden ve sıkıntılardan sonra gelen çoşkuya sahiptir..
seyyahtır , pek çok kültüre ve inanca ait bilgileri toplar ve bunların bir sentezine varır.
bütünün güzelliğini görmesini bilir.analizin somurtkan suratı yaya uzaktır.
ama bu fikirleri için çaba göstermek , genişleme prensibiyle hareket eden yaya değil,zodyakın somurtkan oğlağına düşecektir.oğlak, daralma prensibi gösteren satürnün burcudur.
çalışmak , birşeyler başarmak ve sorumluluk almakla ilgili bütün ağır işler oğlağa kaldı gülücük

çünkü birşeylerin somutlaştırmak , form vermek hep satürnle ve toprak elementiyel özdeştir.

çoşkulu şekilde hareket etmek ve yeni adımlar atmak ise ateş elementinindir.
01-05-2010 12:47 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
telleyay Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 18
Üyelik Tarihi: Dec 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #6
Cvp: RE: İnanç Benim | Yay 2009
aeon Yazılan:yay ölümü (akrep) öldürmenin yolunu bulmuştur , " inanç " .
.
Mitolojide tam hatırlamıyorum ancak birisi hatırlar, ifade edebilir ise çok mutlu olurum. Şöyle idi sanırım: Doğrulttuğumuz oku esasında biz akrebi öldürmek için doğrultmuşuz ancak daha sonra akrebi öldürmeye layık bulmamışız yanlış mı hatırlıyorum..Öldürmekten yana değilim SEVELİM...çiçek

[Resim: ertyuo.th.jpg]
01-05-2010 01:21 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #7
Cvp: RE: İnanç Benim | Yay 2009
telleyay Yazılan:
aeon Yazılan:yay ölümü (akrep) öldürmenin yolunu bulmuştur , " inanç " .
.
Mitolojide tam hatırlamıyorum ancak birisi hatırlar, ifade edebilir ise çok mutlu olurum. Şöyle idi sanırım: Doğrulttuğumuz oku esasında biz akrebi öldürmek için doğrultmuşuz ancak daha sonra akrebi öldürmeye layık bulmamışız yanlış mı hatırlıyorum..Öldürmekten yana değilim SEVELİM...çiçek

"tanrının 12.çocuğu " gibi bir yazıda vardı.

akrebi vurmaktan vazgeçip , okunu gökyüzüne fırlatıyor.
ölümü, bilgelik ve inançlarla öldürmeyi simgeliyor ;)
01-05-2010 01:32 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Zembul Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 40
Üyelik Tarihi: Sep 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #8
Cvp: İnanç Benim | Yay 2009
(01-04-2010 08:10 PM)aeon Yazılan:  hayatımda bana laf çakan nadir insanlardan birisi yaydı.(arkadaşım )
arkadaşım olmasına rağmen,o anda kendisinden nefret etmiştim.birgün ,sevgilisinin bunu boynuzladığını gördüğümde sırf o soktuğu lafın hıncıyla ona haber vermemiştim.biraz zaman geçince kendisi öğrendi zaten .ama geçen sürede salak konumuna düştü . evill gülücük) (düşünün yani çok kırıcı konuşmuş )
evet evet, bir yayın salak durumuna düşmesi çok mümkündür:-) içi temiz olduğu ve açık davrandığı için herkesi kendisi gibi zanneder, bu nedenle boynuzlanması, saf-salak durumlara düşmesi, kandırılması, dolandırılması kolaydır..

aeon Yazılan:kesinlikle iyi niyetli öte yandan patavatsız oluyorlar.
üstelik merkür akrepte falan kalırsa daha sert duygusal yaralamaya dönük laflar olabilir. ateş burçlarının merkürü toprakta , su burçlarının da hava burçlarında kaldımı daha iyi oluyor. ateş, biraz yere basarken , su burçları da objektifleşiyor. ama bu sadece benim fikrim..
"patavatsızlık" aslında göreceli bir kavram.. bütün insanlar birbirlerine her türlü oldukça açık ve direkt davranabilselerdi, patavatsızlık diye bir kavram da olmazdı ve biz yay'lar da zor durumlarda kalmazdık..

merkür'ü akrep'te bulunan bir yay olarak bu konudaki tezine de katılıyorum..

aeon Yazılan:--- " ahahaha yapma ya ben bunları aştım .sen de benim gibi aşsana " gibi koptum.w
yayın gölgelerinden birisi de fildişi kulesinden ahkam kesmektir.
herşeyi biliyorum tavırları da yayın önemli gölgesidir.bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olabilir.sürede salak konumuna düştü . evill gülücük) (düşünün yani çok kırıcı konuşmuş )
bu kısım sanırım daha çok ikizler için geçerlidir.. yay'ın amacı bütünü kavramaktır, evrensel ortak aklın peşindedir bir yay, doğanın aklının.. oysa ikizlerin merakı daha yüzeysel ve somut şeyler üzerindedir.. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma gayretini de bu nedenle daha çok ikizlere mal edesim geliyor:-) hem de bir yükselen ikizler olarak:-)

"Aklınız size hakikati göstermemişse, inancınız sizi koruyamaz"
HARİTAM:
http://www.astrozoom.com/sonuc.php?ISIM=...&x=76&y=17
01-08-2010 05:10 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Schatz Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 711
Üyelik Tarihi: May 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #9
RE: İnanç Benim | Yay 2009
Ebil müslüm tinkil tos Yayların en iyi niteği ağır dindar oluşlarının yanında....

Bir sürahi suyu merkür retrosunda altığı telefonun üzerine boşaltmakta olabiliyor....

Bu kaçıncı sakarlık....en son elimden asvalta düşürmüştüm cep telni :(

Biri düşmeyen ıslanmayan telefon yapsın yada merkür retrolarında taşınıp uzay boşluğuna gidelim yada ....

Yaylar sakar olmasın artıkgülücük)
01-08-2010 07:47 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #10
Cvp: İnanç Benim | Yay 2009
(01-08-2010 05:10 PM)Zembul Yazılan:  [
aeon Yazılan:--- " ahahaha yapma ya ben bunları aştım .sen de benim gibi aşsana " gibi koptum.w
yayın gölgelerinden birisi de fildişi kulesinden ahkam kesmektir.
herşeyi biliyorum tavırları da yayın önemli gölgesidir.bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olabilir.
bu kısım sanırım daha çok ikizler için geçerlidir.. yay'ın amacı bütünü kavramaktır, evrensel ortak aklın peşindedir bir yay, doğanın aklının.. oysa ikizlerin merakı daha yüzeysel ve somut şeyler üzerindedir.. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma gayretini de bu nedenle daha çok ikizlere mal edesim geliyor:-) hem de bir yükselen ikizler olarak:-)

gördüğüm pek çok yayda bu gölgeye rastlamışlığım vardır.(bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak , herşeyi bildiğini sanmak vs .)
sen ikizler dedikten sonra düşündüm , ikisinde de oalbilir.çünkü, zıt akslar ortak gölgeleri paylaşabiliyor.

"aştım ben bunları" lafları da yayların fix gölgesidir.gülücük inanç konusunda yayların vaaz verme olayı , işler tıkırındayken ahkam kesmek ve talkımı verip salkımı yutmak gülücük)
01-08-2010 08:14 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir