Değerlendir:
  • 18 Oy - 2.83 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

akrep ve oğlak'ın gölgesinde bir yay, yükselen ikizler..
Yazar Mesaj
Zembul Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 40
Üyelik Tarihi: Sep 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #7
Cvp: akrep ve oğlak'ın gölgesinde bir yay, yükselen ikizler..
merhaba aprilios,
yorumun için çok teşekkür ederim, analizlerinden çok yararlandım, bakış açımın gelişmesinde ciddi bir katkı oldu.

Aprilios Yazılan:H. Kırkoğlu'nun ''yetkinlikler modeli'' yöntemini bi'deneme çekimi ;) olarak alalım dilerseniz.
Güneş, ay ve yükselen burca 3 puan veriyoruz. Çünkü onlar daha ön planda. Sonra Merkür'e, Venüs'e Jüpiter'e, Mars'a ve Satürn'ün bulunduğu burçlara birer puan veriyoruz.

bu yöntemi bilmiyordum, öğrenmiş oldum. benim de daha önce bir makaleden öğrendiğim şöyle bir yöntem var; Toplamı 36 eden bir puanlama sistemi üzerinden güneş, ay ve yükselen burca 6'şar puan veriyoruz. merkür, venüs ve mars'a 3'er puan; jüpiter, satürn ve mc'nin bulunduğu burçlara 2'şer puan; son olarak uranüs, neptün ve pluto'ya ise birer puan veriyoruz. bu yönteme göre hesap yaptığımızda şöyle bir tablo çıkıyor:

ateş: 6+1 = 7 (güneş, neptün)
su: 3+3+3+2 = 11 (merkür, venüs, mars, mc)
hava: 6+2+1+1: 10 (asc, satürn, uranüs, pluto)
toprak: 6+2 = 8 (ay, jüpiter)

toplam puan: 36 (%100)

hajo banzhaf'ın meşhur dört element testinde ise sonuçlarım ateş:12, su:10, hava:9 ve toprak:5 çıktı.. natal ve progress'deki tüm oğlak-satün etkilerine rağmen toprak elementinde eksikliğim olduğunu hissediyorum zaten, ay burcum oğlak'ın da beni tam olarak anlatmadığını düşünüyorum.. toprak zayıf noktam.. bir şeye çabuk başlayıp sonucunu göremeden sıkılıyorum, dolabım yarım bıraktığım kitaplarla dolu, otoritelerle sürekli çatışma halindeyim, hiyerarşiyi-disiplini sevmiyorum, işlerimi yarım bırakıyorum.. galiba satürn yeterince ders vermiyor bana:-)

öte yandan yükselen'i yengeç olarak aldığımızda, senin yaptığın tasnifde su elementi aşırı yüksek çıkıyor, üzerimdeki güçlü hava etkisi de eklenince sanırım ikizleri baz almamız gerekiyor, yoksa satürn'ün ikizlerde bulunması tek başına bu kadar güçlü hava etkisi verebilir mi ki?

Aprilios Yazılan:Nitelik olarak baktığımızda öncü (Asc, Jüpiter) ve sabit (Mars, Venüs, Merkür) dağılımından bahsedilebilir.

nitelik konusunda, değişken enerjinin payını da unutmamak lazım.. ben kendimi öncü-sabit'ten daha çok değişken-öncü kombinasyonu olarak hissediyorum.. güneş yay ve asc noktası ikizler; her ikisinin de değişken olması yüzünden, yerinde duramayan, huzursuz, sürekli hareket ihtiyacı duyan, oturma halindeyken sürekli olarak durduk yere dizlerini sallayan, hiperaktif bir yapıdayım.. sabit nitelik ise haritamda belirgin olmakla birlikte, üzerimde o kadar etkin değil; rutinlerden ve birbirinin aynısı herşeyden çabuk sıkılan biri olarak sadece iç dünyamda, duygularımda değişimlere çabuk ayak uyduramıyorum, onun dışında herşeye çabuk adapte olan biriyim.

ayrıca fiziksel görüntü olarak da uzun-ince boyumla ve kilo alamayan yapımla yengeç'ten çok yükselen ikizler'e benziyorum ama belirttiğin gibi yengeç ve su etkisi de üzerimde çok belirgin..

böyle bir yükselen kombinasyonunda bulunmak bana çok zor geliyor.. nefret ediyorum tek bir yükselen'imin olmamasından ve içimde sürekli birbiriyle didişen-çatışan, birbiriyle uyumsuz olan farklı farklı kişiliklerin bulunmasından..

tüm bunlar tek bir kişilik sergilememi engelliyor.. bunları organize edip uyumlu bir kimlik yaratma noktasında astrolojiden nasıl istifade edebilirim. (ay-yükselen zıt açısı, pluto-yükselen kare açısı, uranüs-yükselen üçgen (120) açısını da hesaba katarak)

ve nihai olarak, yükselen burcum olarak hangisini baz almalıyım?

"Aklınız size hakikati göstermemişse, inancınız sizi koruyamaz"
HARİTAM:
http://www.astrozoom.com/sonuc.php?ISIM=...&x=76&y=17
12-11-2009 01:13 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Cvp: akrep ve oğlak'ın gölgesinde bir yay, yükselen ikizler.. - Zembul - 12-11-2009 01:13 AM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Yükselen İkizler yaren 59 107,818 02-14-2018 09:39 AM
Son Mesaj: say24
  yükselen ikizler fotoğraflar aeon 11 17,978 08-11-2012 07:15 PM
Son Mesaj: ekinoks

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: