Değerlendir:
  • 18 Oy - 2.83 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

akrep ve oğlak'ın gölgesinde bir yay, yükselen ikizler..
Yazar Mesaj
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #6
Cvp: akrep ve oğlak'ın gölgesinde bir yay, yükselen ikizler..
Zembul Yazılan:ikizler gibi yüzeysel bir yükselene sahip olmama rağmen çok duygusal ve derinlikli bir yapıdayım.. bu duygusallık ikizler yükselenin son derecesinde olmamdan kaynaklı bir yengeç etkisi mi yoksa akrep'te yer alan merkür, venüs, mars ve juno'dan mı geliyor, bunu anlamaya çalışıyorum..
Asc = yaşamı görme şekliniz ve yaşamın (kişilerin) sizi nasıl gördüğü (sosyal maske).

Asc -noktası- yöneticisinin Merkür Akrep'i olması, yol'u su elementine çıkan önemli bi'işaretçi, evet. Üstelik devamındaki 20 derecelik kesişimin yol'u da Ay = Yengeç = su elementi enerjisine çıkıyor. Ayrıca, Asc - Ay karşıtlığı var ki; Asc'deki Yengeç dominantlığı söz konusu olduğundan, kendi içinde bi'çifte vurgu çıkacaktır karşımıza. Hassasiyet, bilinçaltı'na yatkınlık, anaçlık temaları...

Ki Plüto karesiyle; güçlü hafızaya (şiddetli / yoğun hatıralar), almış olduğu güç'ten (Plüto) dolayı ifadesindeki zor duygulara gösterge olabilir. Plüto'nun bağlantı yapmış olduğu gezegeni (özellikle kişiselleri) yüzeyden derinlere çekmesinden hareketle; gömülmüş / madalyonun öteki yüzündeki duygular ya da derin duygusallık olarak da tanımlayabiliriz. Bence bu kombinasyon da, ''su'' elementine has özellikler minvalinde incelenmeye tabi tutulabilir. Üç önemli kişisel gezegenin de ''su'' vurgusu unutulmadan tabii ki.

+

Plüto - Ic yakınlığı ya da yerleşimi, sekizinci ev'in hem modern (Satürn) hem de klasik yöneticisinin bi'başka su evindeki konumlanışı haritanızdaki su elementi belirginliğinin altını çizebilecek faktörlerden.

Zembul Yazılan:okuduğum kaynaklarda eğer bir burçta 3 veya daha fazla gezegen birikimi varsa ve bu gezegenlerin bir tanesi bulunduğu burcun yönetici gezegeni ise kişi o burcu ikinci yükselen burcu olarak taşır deniyor, bu doğru mu? yani benim ikinci yükselenim akrep mi yengeç mi?

Mars-Ay-Venüs Terazi stelyumunu (kümeleşme) düşünelim. Bu kişinin ilişkiler, ortaklıklar, para, aşk ihtiyacı yaşamındaki kayda değer unsurlardan birkaçı olabilecektir. Neden? Çünkü Venüs Terazi'de güçlü çalışır + Mars (hareket, cesaret) ve Ay (anne imgesi, derinlikli ihtiyaçlar, hafıza, duygular) gibi önemli bağlantılar, Venüsyen titreşimlerle Terazi toprağında boy verecektir. Söz konusu vurgu, o kişinin ikinci yükselen burcu demek midir? Hayır. Fakat saf olarak ele alınabildiğinde (Satürn, Uranüs, Neptün, Plüto gibi kollektif güçlerin enerjisinden muaf), kişinin yaşamında (yerleşim aldığı ev'e de bağlı olarak) etkin rol üstlenebilecektir.

H. Kırkoğlu'nun ''yetkinlikler modeli'' yöntemini bi'deneme çekimi ;) olarak alalım dilerseniz.

Alıntı:Güneş, ay ve yükselen burca 3 puan veriyoruz. Çünkü onlar daha ön planda. Sonra Merkür'e, Venüs'e Jüpiter'e, Mars'a ve Satürn'ün bulunduğu burçlara birer puan veriyoruz.

Ateş: 3
Su: (Asc olarak alındığında) 3+1+1+1=6
Hava: 1
Toprak: 3+1=4

Nitelik olarak baktığımızda öncü (Asc, Jüpiter) ve sabit (Mars, Venüs, Merkür) dağılımından bahsedilebilir.

Geliştirmeniz gereken potansiyelleriniz arasında; Satürn yerleşiminden dolayı İkizler (iletişim, merak) Şiron yerleşiminden dolayı ise Koç (liderlik etme, hevesli ve dolaysız yaklaşım, girişkenlik) sayılabilir.

12-09-2009 02:38 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Cvp: akrep ve oğlak'ın gölgesinde bir yay, yükselen ikizler.. - Luli - 12-09-2009 02:38 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Yükselen İkizler yaren 59 107,875 02-14-2018 09:39 AM
Son Mesaj: say24
  yükselen ikizler fotoğraflar aeon 11 17,979 08-11-2012 07:15 PM
Son Mesaj: ekinoks

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir