Değerlendir:
  • 33 Oy - 2.48 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Mundane Astroloji
Yazar Mesaj
Mahinur Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 900
Üyelik Tarihi: Jan 2011

Rep Puanı: 50

Mesaj: #51
RE: Mundane Astroloji
Peki tamam eksiktir..
07-20-2012 10:38 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
turxanaliquliyev Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 2
Üyelik Tarihi: May 2020

Rep Puanı: 0

Mesaj: #52
RE: Mundane Astroloji
Merhabalar. Bireysel analizden sonra dikkatimi çeken, önemli olduğunu düşündüğüm bir konudur. Mundane ile alakalı "Alan Leo - Mundane Astrology" kitabını okuyorum. Çok eski kitap olduğu için konuları aynı zamanda güncel yazılarla da karşılaştırıp harmanlamaya çalışıyorum. Şimdilik "Evler" konusunu işledim, paylaşmak istiyorum.

1.ev – Ülke ve insanlarına, kitlelere, ulusun görünümüne, bir birim olarak tutumuna, ülkenin bir bütün olarak gücüne ve canlılığına, ulusal özellik ve alışkanlıklara karşılık gelir. Bu evdeki burç ve gezegenler görünümü, imajı ve özellikleri temsil eder. Aynı zamanda endişeleri iç işleri, genel koşulları, vergi mükelleflerinin sağlık ve refahını, fikirlerini, kamu bilincini ve kitlelerin psikolojisini içerir. İlk eve veya yöneticisine açı yapan, ilk eve yerleşen malefikler, ulusal kimlik için aksiliklere işaret eder.
2.ev – Ekonomi, ulusal zenginlik ve refah, ulusun satın alma gücü, likit varlıklar, ulusal harcamalar, gelirler ve kâr elde etme yeteneğine karşılık gelir. Bu ev bankaları ve finansal kurumları, para piyasalarını, yatırımları, hisse senetlerini, tahvilleri ve para ile ilgili tüm faaliyetleri temsil eder. Müzeler ve galeriler de bu evin konusudur. İkinci eve veya yöneticisine açı yapan, ikinci eve yerleşen malefikler, finansal kaynaklar konusunda itibar kaybı ve aksilikler olduğunu gösterir.
3.ev – Her türlü ulaşım ve iletişim yöntemine karşılık gelir. Karayolları, köprüler, demiryolları, otomobiller ve otobüsler, trafik, toplu taşıma ve kara, deniz veya hava yoluyla toplu taşıma araçlarını yönetir. Gazeteler, süreli yayınlar, dergiler, radyo, televizyon, posta, Postane, telefonlar, İnternet gibi haber veya bilgi iletimiyle ilgili tüm iletişim departmanlarını, hükümetin kamuoyu ile iletişimini de yönetir. Reklam, medya, edebiyat, okullar (Çocukların eğitimleri ve okulları 5.evin kapsama alanındadır), Eğitim Kurulu, konuşma ve dil bu evin yönetimindedir. Bu ev aynı zamanda komşu ülkelerle olan ilişkileri de temsil etmektedir ve kazalar veya fırtınalar nedeniyle oluşan yerel kayıplarla ilgilidir. Üçüncü eve veya yöneticisine açı yapan, üçüncü eve yerleşen malefikler, iletişim araçlarına ilişkin kazaları gösterir.
4.ev – Nüfusun yaşam koşullarına, konut, emlak, tarım, mahsul ve ürünlere karşılık gelir. Bu ev Vatanı, Bayrağı ve vatanseverliği temsil ediyor. İnsanların çıkarları ile ilgilidir. Madenciliği, madenleri, mineralleri, kömür ocaklarını, taş ocaklarını yönetir. Arazi ve hava koşullarına yansır; depremler, toprak kaymaları, orman yangınları, seller, madencilik felaketleri, savaş zamanı soykırımları. Muhalefeti ve yönetici dışındaki güçleri de temsil eder. Dördüncü eve veya yöneticisine açı yapan, dördüncü eve yerleşen malefikler, ülkenin doğal felaketlerini, konut sorunlarını ve mali aksaklıklarını göstermektedir. IC noktasına yakın gezegenler doğalarına göre etki edebilirler. İyicil gezegenler 10.eve muhalefet ederek hükümeti rahatsız eder.
5.ev – Çocuklara ve ilgi alanlarına, eğlence parklarına, filmlere, tiyatroya, sanata, eğlence yerlerine, spor ve boş zamanlara karşılık gelir. Kumar, piyango, şans oyunları, spekülatif çıkarları, entelektüelleri, duygusal istikrarı, toplumsal uyumu yönetir ve Borsa spekülasyonu ile ekonomiyle de bağlantılıdır. Bu ev, keyfi, eğlenceyi, sosyal işlevleri, yüksek toplumu (sosyete) ve halkın mutluluğunu veya üzüntüsünü temsil eder. Doğum oranının yanı sıra devlet okulu sistemini de yönetir (3.ev ile birlikte). Büyükelçileri ve hükümet temsilcilerini yönetir. Beşinci eve veya yöneticisine açı yapan, beşinci eve yerleşen malefikler, ülke için duygusal rahatsızlığı ve ülkenin finansal piyasalarına yönelik gerilemeleri gösterir.
6.ev – Ordu, Deniz Kuvvetleri, Polis ve Kamu Hizmetlerine üye olanlar gibi ücret karşılığında çalışan işçi sınıflarına ve gönüllülere karşılık gelir. İstihdam, işsizlik ve ücret koşullarını yönetir. Sendikaları, işçi örgütlerini, ordunun tüm kollarını ve ulusal savunma konularını yönetir. Kızıl Haç ve Kurtuluş Ordusu gibi kriz zamanlarında yaşanan örgütleri yönetir. Bu ev aynı zamanda halk sağlığı, sağlık hizmetleri ve sağlık çalışanlarını temsil etmektedir; hemşirelik, diş hekimliği, pratisyenler ve şifacılar. Sağlıkla bağlantısı sayesinde, bu ev yiyecek ve içeceği de yönetir. Altıncı eve veya yöneticisine açı yapan, altıncı eve yerleşen malefikler, çok sayıda ölüm, borç ve çatışmadan kaynaklanan aksaklıkları içeren ölümlü kazaları gösterir.
7.ev – Dış ilişkiler, uluslararası anlaşmazlıklar, savaş ve barış, anlaşmalar, ittifaklar, ateşkes ve açık düşmanlara karşılık gelir. Aynı zamanda ulusal anlaşmazlıklar ve kamu uyumuna müdahale eden ya da bunlara katkıda bulunan herhangi bir şeyle de ilgilidir. Başkalarıyla olan ilişkileri, iş ilişkilerini, birleşmeleri ve sözleşmeleri yönetir. Bu ev halkın evlilik / boşanma ile evlilik / boşanma oranlarına karşı tutumunu temsil etmektedir. Kadınları veya ulustaki kadınların durumunu yönetir (Beşinci Ev ayrıca “kadınları ve çocukları” etkileyen koşulları da yönetir). Yedinci eve veya yöneticisine açı yapan, yedinci eve yerleşen malefikler, insanların yaşam standartlarının aksiliklerini ve ülkenin uluslararası konumu için zorlukları göstermektedir.
8.ev – Ölüm oranları, cenaze törenleri, morg, adli tıp, ölümcül kazalar, salgınlar, ölen insanların türleri ve yaşamsal istatistiklere karşılık gelir. Yabancı hisse senetleri ve tahviller, Borsa, vergiler, ulusal borç, faiz oranları, kolay kazanımlar, altın ve değerli taşlar, miras ve sermaye kazancı vergilerini yönetir. Sigorta şirketlerini, tazminat taleplerinin ödenmesini, emekli maaşlarını ve ödenen Sosyal Güvenlik yardımlarını yönetir. Bu ev, kamu gelirini ve yatırımlardan ve dondurulmuş varlıklardan kazanma gücünü temsil etmektedir. Bu ev aynı zamanda diğer uluslarla mali ilişkileri, yabancı ülkelerden alınan borçları, rakiplerin ve savaş zamanında düşmanların mali durumunu temsil ediyor. Sekizinci eve veya yöneticisine açı yapan, sekizinci eve yerleşen malefikler, ülke için toprak bütünlüğü ve kaynakları da dahil olmak üzere önemli gerilemelere işaret etmektedir.
9.ev – Yolcular ya da ticaret için uzun mesafeli seyahatlere karşılık gelir; hava yolculuğu, nakliye, deniz trafiği, yabancı ithalat ve ihracat, yabancı topraklar, açık denizler ve kıyı çevresindeki hava koşulları. Yabancıları, değişim öğrencilerini, göçü ve uzun mesafeli iletişimi yönetir. Din ve hukuk meslekleri, dini işler ve din, kilise, adalet, avukatlar ve hukuk mahkemelerini yönetir. Üniversiteler, akademiler, yüksek öğrenim, bilim, yayıncılık, kitaplar, yayınlar ve yazma, yayıncılık ve profesörler, gazeteciler ve medyayı kontrol edenler gibi profesyonel alanlarda aktif eğitimli sınıfları temsil eder. Basının halka karşı tutumunu yansıtır. Dokuzuncu eve veya yöneticisine açı yapan, dokuzuncu eve yerleşen malefikler, ülkenin serveti için yolsuzluk uygulamalarının ve aksiliklerin görülme sıklığını getirir.
10.ev – Cumhurbaşkanı ya da başbakan, baş yönetici, hükümet ve hükümetin başını temsil eden kişiye karşılık gelir. Bu ev liderliğe hükmeder ve ülkenin diğer uluslar arasındaki statüsünü, onurunu ve yurtdışında tanınmasını, ulusun dünyadaki etkisini ve dünya görüşünü yansıtır. İktidardaki partiyi yönetir. Bu ev aynı zamanda ünlü veya seçkin kişileri temsil eder. Bu evdeki en uygun gezegenler Güneş veya Jüpiter'dir. Onuncu eve veya yöneticisine açı yapan, onuncu eve yerleşen malefikler, ülkenin itibarını bozar ve uluslararası konumu için aksilikler gösterir.
11.ev – Ülkenin dostları ve müttefiklerine, hükümetin yasama organlarına karşılık gelir. Bu ev, yasama, Senato, Temsilciler Meclisi ve yerel yönetimler gibi hükümet kurumlarını yönetmektedir. Başkan Vekili, mevzuat ve politika, dernekler, topluluk grupları ve Borsaya hükmeder. Onbirinci Ev, ülkenin amaçlarını, arzularını, hedeflerini ve projelerini temsil eder. Ulusal bir şekilde, Hazineyi yönetir. On birinci eve veya yöneticisine açı yapan, on birinci eve yerleşen malefikler, ülkenin ekonomi ve uluslararası ilişkilerinde aksilikler olduğunu göstermektedir.
12.ev – Kamu refahına karşı çalışan kargaşalara veya koşullara karşılık gelir. Bu evde ıslah kurumları, gözaltı yerleri ve hapishaneler, hastaneler, emeklilik evleri ve yardım kuruluşları yönetiliyor. Gizli olan şeyleri yönetir; gizli gruplar, gizli hükümet kurumları, casuslar ve gizli düşmanlar. Suç ve suçluları, terör faaliyetlerini, rehin durumlarını, yasaların emrettiği istemsiz hizmetleri temsil eder. İnsanların zorla kontrol edilmesine veya suçlanmasına, örgütlere, köleliğe, gizli saldırganlığa veya sürgün koşullarına hükmeder. On ikinci eve veya yöneticisine açı yapan, on ikinci eve yerleşen malefikler, ülke için kayıpları göstermektedir.

*Haritanın en etkili evleri; köşe evleri, daha sonra 9, 11, 8, 12 ve diğerleri.
06-04-2020 11:58 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir