Değerlendir:
  • 15 Oy - 3.13 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Risksever Yaylar
Yazar Mesaj
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #1
Risksever Yaylar
Sınırları aşmayı seven, risksever Yay’lardan çok sayıda eksantrik kişi çıkar. Bu burç insanı çok sorgulayıcıdır ve varolan sosyal kalıplar içinde sıkışıp kalmak istemez. Onlar sürekli kendi doğrularının arayışı içindedir. Bu sürekli arayış onları kimi zaman toplumun alışılmış değerlerinin ötesine atar. Amerikalı şarkıcı, The Doors grubunun kurucusu, şair ve kült figür haline gelen Jim Morrison bu açıdan burcun sınır tanımaz aşırı yönlerini çok iyi örnekliyor. Çağdaş resim sanatının orijinal figürlerinden birisi Paul Klee Yay burcundandır. Atom fiziğinde Werner Heisenberg, aktör David Carradine ve radikal yazar Abbie Hoffman kendi alanlarında sınırları zorlayan karakter özellikleri ile tanınıyorlar. Yay burcundaki Ay da duygusal ihtiyaçların, macera arayışında olduğunu anlatır. Bu burçtaki Ay sürekli hareket halinde, yerinde duramayan, sabırsız bir tutum sergiler. Yoko Ono, Sezen Aksu, Howard Hughes, Marc Almond duygusal yaşamlarında bu burcun heyecanını ve samimiyetini yansıtırlar.

Yükselen burç hayata bakış pencerimiz ve ele alışımız olduğu için, haritalarında Yay burcu yükselenler sadece kendi kültürleri, çevreleri ile sınırlı kalmak istemezler, hayatlarında mutlaka yabancıların ve yolculukların önemi vardır. Marlon Brando, Nicholas Cage, James Dean, Bob Dylan, Goldie Hawn, Ted Turner ve Elvis Presley burcun hareketli, risk almayı seven, deneyimci ve enerjik tutumunu kişiliklerinde taşırlar.

Yay deyince aklımıza inançlar ve dini konular da gelir. Bu burcun sürekli arayışı onları hayatın anlamını bulma, sorgulama konusunda çok hevesli kılar. Örneğin filozof Baruch Spinoza felsefi ve ahlaki görüşlerini panteist (doğayı yaratıcı gören) bir bakış açısıyla şekillendirmiştir. Rus soyut ressam Wasilly Kandinsky ruhsal hareketlere önem vermiş, Madame Blavatskaya’nın başlattığı çalışmalara ilgi göstermiştir.

Bu burçta Merkür, Venüs ve Mars da risk alan, inançları uğruna ilerleyen, dağınık, canlı tutumlara işaret eder. Bjork (Merkür) Jeanne D’Arc (Venüs) Nick Nolte (Mars) Yay burcunda gezegenleri olan kişilerdir. Eğer siz de Yay burcunda doğmuşsanız, ya da bu burçta en azından kişisel bir gezegeniniz varsa, burcun kabına sığmaz, iyimser, bağımsız ve deneyimci özelliklerini taşıyor demeksiniz.

Burcun yöneticisi Jüpiter, diğer adıyla Zeus, tanrıların tanrısı olarak görülür ve her yönden gelişmeyi, maddi ve manevi zenginliği, şansı ve büyük olmayı açıklar. Jüpiter’leri Yay burcunda olan kişiler çoğunlukla akademik, felsefi, düşünsel uğraşlara çekilirler ve her zaman bu alanlarda aktif olmasalar bile, güçlü bir yaşam felsefesi edinmeye çalışırlar ve bir şekilde şanslıdırlar. Silvio Berlusconi, Hillary Clinton, Al Gore, Francisco Goya, ansiklopedist Pierre Larousse, Marcello Mastroianni ve Burt Reynolds bu burcun şansa ve deneyime açık doğasını paylaşırlar.

Web: http://www.hakankirkoglu.com

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
12-21-2008 02:36 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #2
RE: Risksever Yaylar
evet güzel yazıydı ancak beni yazmayı unutmuşlar ;)

12-21-2008 04:00 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Hayatın Anlamına Dair.... ( Yaylar İçin ) Zembul 11 16,447 02-12-2013 08:00 PM
Son Mesaj: SirJohn

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir