Değerlendir:
  • 18 Oy - 2.5 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Maya takvimine göre burcunuz
Yazar Mesaj
kariyb Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 29
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #1
Maya takvimine göre burcunuz
Bildiğimiz ve alıştığımız diğer tüm sistemlerden ayrı olduğu için Maya takvimini takip etmek tamamen farklı bir yöntem ve alışkanlık gerektirir. Tıpkı Yıldız Savaşları filmindeki Yoda’nın, Luke Skywalker’a verdiği “Öğrendiğin her şeyi geri öğrenmelisin” (“you have to unlearn what you have learned”) tavsiyesindeki gibi. Gerçekten de genel anlamda zaman ve takvimlere dair bildiklerimiz Maya takvimini takip etmek açısından bize ters gelecektir. Çünkü biz burada fiziksel zamanı değil ruhsal zamanı takip ediyoruz. Bu gerçekten daha önce yapmadığınız bir şey. Maceraya hazır mısınız?

O zaman,


1) http://www.2near.com/edge/carl/mayacc11.exe linkine tıklayın ve karşınıza çıkan “Mayaonics” programını indirin. Programı kurmak için yeterli bilginiz yoksa bilgisayardan anlayan bir yakınınızdan yardım isteyebilirsiniz.


2) Mayaonicsi çalıştırdığınızda en üst tarafta benim “Gregoryen” dediğim, “normal” takvimi göreceksiniz. Sırasıyla Ay, Gün ve Yıl bilgileri yer almaktadır. En sağda ise Milattan önce mi sonra mı seçeneğini görürsünüz. A.D. milattan sonradır.


3) İlk açtığınızda gördüğünüz tarih o günün tarihidir (bilgisayar takviminiz doğru olduğu sürece). Şimdi doktora öğrencilerine hitap eden ortadaki 4 satırı atlayıp en altta “Tzolkin Day” yazan satıra gelin. Burası başlangıç seviyesinde olanlar için güvenli bölgedir. J Bu satırda yazan sayı, o günün 13’lü çarkta hangi sayının enerjisini taşıdığını açıklamaktadır. Onun hemen yanında Maya diliyle yazan ise 20 günlük çarktan hangi burcun o gün aktif olduğunu açıklar. Örneğin 8 Oc, 11 Muluc, 2 Ik gibi…




4) Buraya kadar geldiyseniz çok güzel. Şimdi o günü yöneten sayının ve burcun ne olduğunu biliyorsunuz. Burada ufak ama önemli bir bilgi: her ne kadar Mayaonicste gece yarısını geçtikten sonra günün enerjisi değişse de aslında şamanik bilgiler günün enerjisinin şafağın sökmesiyle değiştiğini söyler. Yani eğer gece yarısından sonra sabah karşı bir saatte bu hesaplamayı yaptıysanız, bir gün öncesinin enerjisine bakmalısınız. Bunu da basitçe “normal” takvimdeki tarihi bir gün öncesine alarak yapabilirsiniz. (“Day” yazan bölümün yanındaki okları kullanabilirsiniz.)
12-13-2008 08:03 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
kariyb Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 29
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
Cvp: maya takvimine göre burcunuz
5) Artık o günün enerjilerini anlamak için harekete geçebilirsiniz. Önümüzdeki günlerde nasıl enerjilerin aktive olacağına bakmak için yine Mayaonicsi kullanabilirsiniz. İstediğiniz tarihi en üstteki bölümlere girmek yolu ile o günün Maya takvimindeki karşılığına en alt bölümden bakabilirsiniz.


6) Aynı şekilde Maya burcunuz bulmak içinde doğum gününüzü bu programa girin ve en alttaki satıra bakın. Burada yazan sizin burcunuzdur. Şafakta önce kuralını hatırlayın ve şafaktan önce doğduysanız bir önceki güne bakın.


7) Şimdi deneyin ve görün bakalım kozmik enerjilerin akışıyla uyum sağlayabilecek misiniz?




Sevgiler,

Fatih Keçelioğlu

daha fazla bilgi için bknz: http://mayaburclari.blogspot.com/
12-13-2008 08:04 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #3
Maya Takvimi
Maya Takvimi

Güney Amerika’da, dördüncü binyılın sonlarına doğru bir uygarlıkta daha güçlü bir gelişimin gerçekleştiğine dair kanıtlar vardır. Bizim takvimimizle M.Ö. 12 Ağustos 3114′de Maya takvimi ortaya çıkmıştır. Mayalar, bizim bugün kullandığımız Gregorian takviminden daha doğru olan bir tarihlendirme sistemini bulmuş sıradışı insanlardır.

Dünya, güneş etrafındaki dönüşünü tam sayıda günde tamamlamaz. Çoğu okul öğrencisinin bildiği gibi yılda 365 gün vardır. Ama tam olarak değil. Doğrusunu söylemek gerekirse, her dört yılda bir, bir gün eklememizi gerektirecek şekilde tam olarak 365.25 gündür. Bu, onaltıncı yüzyılın sonlarına kadar batı Avrupa’da kullanılan orijinal Julian takviminin temelidir. Ancak yeterince doğru değildir.

Aslında bir yıl 365.25 günden onbir dakika ve birkaç saniye daha kısadır. Bu yüzden de zaman içinde takvimle mevsimler arasında bir ayırım ortaya çıkmaktadır. 1582 yılında takvimi aydönümüyle aynı konuma getirmek için Papa 13. Gregory, fazladan on günü bulunan bir takvim bastırdı. Julian takvimini yeniden düzenleyerek bir yüzyıl kapayan ve 400′e bölünemeyen yıllar sıradan yıllar olacak ve artık yıllar sayılmayacaktı. Bu Gregorian sistemine göre 1600 ve 2000 (400′e bölünebilen) yıllar artık yıllarken, 1700, 1800 ve 1900 böyle değildir. Bugün bu sistemi kullanmaktayız.

Maya sistemi karmaşıktır. Tzolkin denen 260 günlük bir temele dayanır ve belirsiz bir 365 gündür. Takvimlerini aydönümüne uydurmak için kullandıkları yöntemi anlatmak için yeterince yerimiz yok. Diğer kültürlerde olduğu gibi sistemleri güneşin hareketini temel almaktadır ama Venüs gezegeninin dairesel devrini kullanarak hesaplamalar yapmaktadırlar. Örneğin bir Baktun, 144,000 gündür. Onüç Baktun, tam bir çağ dönümüdür. Şu an içinde bulunduğumuz Baktım, 22 Aralık 2012′de tamamlanacak. 5000 yıllık bir süreçte, Maya takvimi Gregorian takviminden daha doğrudur.

M.S. 100 yıllarına kadar Maya bilinen bir uygarlık olmamasına karşın, takvimlerini M.Ö. 3114′de başlatmışlardır. Mayalar, M.S. 600 ile 800 yılları arasında Altın Çağ’larını yaşamış, sonra da şehirlerini bırakarak ortaya çıktıkları gibi gizemli bir şekilde kaybolmuşlardır. Tıpkı Mısırlılar gibi Mayalar da piramitler, dev heykeller inşa etmiş ve tam bir yazı sistemi geliştirmişlerdir.

Ne var ki, Maya takviminin başlangıç tarihinin de bizimki gibi önemli bir olaya dayandığı bellidir. M.Ö. 12 Ağustos 3114′de Mayalar için bu kadar özel ne olmuştu ki?

Bunu asla kesin olarak bilemeyeceğiz. Aztekler’i ve diğer Kızılderililer’i Hıristiyanlık dinine çevirme hevesine kapılmış olan İspanyollar, bütün yazılı bilgileri yokettiler. Yucatân Piskoposu Diego de Landa, şöyle demektedir: “Bu karakterlerle yazılmış çok sayıda kitap bulduk ama batıl inanç ve yalanlardan başka bir şey içermedikleri için hepsini yaktık.”

Neyse ki anıtların üzerine büyük karakterlerle kazıdıkları bazı yazılar kaldı ve dilimize çevrildiğinde Maya takvimi, sayı sistemleri, mitleri ve tarihleri hakkında biraz bilgi edindik.

(NTV’nin 10:09 TSİ 13 Mart 2006 Pazartesi Haberine Göre)


Maya takviminin kehanetleri…

Maya takvimini, son zamanlarda sıkça duyuyoruz. Ancak tam olarak ne anlama geldiği bilinmiyor. Mayaların takvim sistemini anlatır mısınız?
Maya takviminin temel özelliği astronomik bir takvim olmaması. Maya takvimi kozmosdan birbiri ardına gelen, evreni ve insanoğlunu etkileyen enerjileri tasvir eder. Bu enerjiler değiştikçe insan bilincinde de değişiklikler meydana gelir. Maya takvimini özel yapan ve insanların ilgisi çeken de budur. Maya takviminde her günün ayrı bir özelliği var. Ve herkes bu farklı özelliği olan günlerden birinde dünyaya geliyor. Çok kısaca, her güne bir sembol ve bir numara hakim oluyor. Doğdunuz güne hakim olan özellik tüm kaderinizi şekillendiriyor. Bu da birçok kişinin ilgi gösterdiği maya takviminin astrolojik yönünü oluşturuyor. Ayrıca bu takvimi 2500 yıl önce yaratan Maya halkı hala Guatamala ve Güney Meksika’da yaşıyor olmaları da bu takvimi özel kılıyor.

Maya takvimi 21 Aralık 2012’de sona erecek? Bu ne anlama geliyor? Nasıl bir yaşanacak?
Maya takviminde daha önce ifade ettiğim gibi her günün bir özelliği var. Bu özellikler değiştiğinde bu bir süreç yaratır. Biz de bu sürecin bir parçasıyız. İnsan bilinci de bu özel plana göre değişiyor. Maya takviminin sona ermesiyle bu plan da tamamlanmış olacak. Maya takvimine göre beş bin yıldan beri çizgisel bir zamanda yaşıyoruz; Doğumla başlayan mezarda son bulan. 5 bin yıl boyunca insanlar gelecekte ve geçmişte ne olduğuna, içinde bulundukları zamanda ne tecrübe ettiklerinden daha çok ilgi gösterdi. Tüm bu zaman bilinci değişmek üzere. İnsanlar anı yaşamaya başlayacak. Bu ilk kısmı.

Ayrıca, Şu an dünyada düalist bir bakış açısı var. Bizden ve onlardan bahsediyoruz. Bir hükmetme dünyasında yaşıyoruz. Bazıları diğerlerine hükmediyor. Ancak 5 bin yıl önce başlayan bu bölünme bilinci, düalist dünya sona erecek. Kendinizi bir bütünün parçası olarak deneyimleyeceğiniz birlikçi bir bilinç ortaya çıkacak. Maya takviminin sona ermesi hem bir bitiş hem de bir başlangıcı ifade ediyor. İnsanoğlunun bilinci 5 bin yıl olduğundan tamamen farklı olacak. Maya takviminin haber verdiği bu değişiminden geri dönüş olmayacak.

2012’den sonra olacaklarla ilgili somut örnekler vermek mümkün mü?
Hayır değil. Maya takvimiyle çok genel yorumlar yapabilirsiniz. Ancak kimse iki yıl sonra kim kiminle evlenecek, Hangi ülkeler dost hangi ülkeler düşman olacak bunu söyleyemez. Bu tarz kehanetlerde bulunmak mümkün değil.

BATININ DOĞUYA HAKİMİYETİ SONA ERECEK

Ama Maya takviminden yararlanarak bazı yorumlarda bulunmak mümkün. Doğu ve batı gerginliğine ilişkin öngörülerde bulunmuştunuz. Son zamanlarda İslam dünyası ile batı arasında yaşanan karikatür krizini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Maya takvimine göre uzun zamandır dünyaya batı yarımküre hakimdi. Batı yarımküre batıyı, beynin analitik ve teknik düşünen bölümünü temsil ediyor. Bu nedenle dünya politikasına batı hakimiyeti yaşanıyordu. Ancak adım adım, doğuyu temsil eden doğu yarım küre dolayısıyla sağ beyin güçleniyor.

Dünya doğu ile batı arasında yeni bir dengeye doğru gidiyor. Bu denge değişirken herçeşit gerilim ve çatışmanın yaşanacağı açık. Doğu ile batı arasında bu denge sağlanıncaya kadar, Maya takvinin sona ereceği 2012’ye kadar doğu ile batı arasındaki gerilim sürebilir. Ama batının dünyaya hakimiyetinin sona ereceğini söyleyebilirim.

Doğu ve batıyı iki farklı yarımküre olarak tanımlıyorsunuz. Türkiye batı ile doğu arasında köprü kuruyor. Türkiye’nin konumu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Türkiye’nin etkileyeci bir tarihi var. Türkiye’nin farklı dinler arasındaki rolü önemli. Çoğunlu müslüman bir ülke ancak tamamı müslüman olan diğer ülkelerden daha modern. Türkiye konumu ve tarihi ile doğu ile batı arasında bir denge kurulmasında özel bir rol oynayabilir.

Dünya politikası için öngörüleriniz neler? Yakın zamanda dengeler ne yönde olacak?
ABD’nin dünyaya hakimiyeti sona eriyor. Ayrıca bu yılın sonunda ABD dolarının değerinde çok büyük bir düşüş yaşanacağını tahmin ediyorum.

(burclar.org)

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
12-26-2008 02:46 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #4
RE: Maya takvimine göre burcunuz
Batı, hint, çin vb. her alanda burcumuzu biliyoruz. Güncel olarak mayalar çok fazla revaçta. Maya burcumuzu da öğrenelimgülücük Farklı bir sistemi var.

Maya Burcunu Öğren
01-02-2012 09:28 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #5
RE: Maya takvimine göre burcunuz
(01-02-2012 09:28 PM)Félicé Yazılan:  Batı, hint, çin vb. her alanda burcumuzu biliyoruz. Güncel olarak mayalar çok fazla revaçta. Maya burcumuzu da öğrenelimgülücük Farklı bir sistemi var.

Maya Burcunu Öğren

Burcum Fırtına imiş Mayalara göre

Öyleyse genel olarak hayatımı görselerdi ve beni tanısalardı şöyle yorum yaparlardı :

- fırtına öncesi sessizlik makara

01-02-2012 10:40 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
eylülmavi Çevrimdışı
Neptunyen Vip
*****
Neptunyen Vip

Mesajlar: 1,245
Üyelik Tarihi: Aug 2010

Rep Puanı: 35

Mesaj: #6
RE: Maya takvimine göre burcunuz
benim ki ölüm gülücük))

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=b...spc=1&ast=
01-02-2012 10:42 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aphrodite Çevrimdışı
Uranyen Vip
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 61
Üyelik Tarihi: Jul 2011

Rep Puanı: 3

Mesaj: #7
RE: Maya takvimine göre burcunuz
doğdunuz gün güneş doğmuş muydu derken neyi kastediyor? yaz saatini mi yoksa doğduğumuz sırada güneş olup olmadığını mı?
01-03-2012 12:05 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aslankral Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 42
Üyelik Tarihi: Feb 2010

Rep Puanı: 0

Mesaj: #8
RE: Maya takvimine göre burcunuz
doğdunuz gün güneş doğmuşmuydu derken gündüzmü gecemi doğdunuz onu demek istiyorlar.

http://g1206.hizliresim.com/y/w/8wcds.gif
01-03-2012 12:12 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aphrodite Çevrimdışı
Uranyen Vip
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 61
Üyelik Tarihi: Jul 2011

Rep Puanı: 3

Mesaj: #9
RE: Maya takvimine göre burcunuz
evet sanırım öyle. hayır yapınca kamış burcu çıkıyorum evet yapınca jaguar.
kamışta yazanlar bana daha çok uyuyor.
01-03-2012 12:14 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #10
RE: Maya takvimine göre burcunuz
benim fırtına çıktı , diğeri de baykuş gülücük
01-03-2012 12:03 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Burcunuz /Yükleselen Burcunuza Göre Saç Renginiz Alejandro 35 38,544 08-18-2016 02:12 AM
Son Mesaj: Alejandro
  Dünyanın En Zengin 1000 Kişisinin Burçlara Göre Dağılımı Lajâ 31 37,432 02-19-2012 09:06 PM
Son Mesaj: smoochy
  14 Şubat' Burçlara Göre Hediye Seçimi (: Terazi 5 8,013 02-07-2012 03:43 PM
Son Mesaj: ateskızı
  Burçlara Göre Dini Tutum qulsah 70 75,663 06-09-2011 02:01 PM
Son Mesaj: Félicé
  Burcunuza Göre Sağlikli Beslenme önerileri Angel 5 7,564 11-28-2008 10:03 PM
Son Mesaj: red lionsa
  Burçların Ortak Özelliklere Göre Gruplandırılması kariyb 4 11,415 11-01-2008 10:38 PM
Son Mesaj: morello
  DOĞUM AYINIZA GÖRE RUH HALİNİZ Angel 7 10,051 10-21-2008 02:54 PM
Son Mesaj: acmiyam

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir