Değerlendir:
  • 32 Oy - 3.09 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Horary Sohbet
Yazar Mesaj
SESAME Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 63
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #1
Horary Sohbet
SESAME Yazılan:HORARY (SORU) ASTROLOJİ NEDİR ?

Herhangi bir şeyin başlangıcı, o konunun nasıl gelişeceği ve sonuçlanacağı konusunda her zaman belirgin ipuçları verir. Bu, bizim doğum haritalarımızın bizim karakterimizi ve hayatımız süresince yaşayacaklarımızı haber verebilmesi özelliğinide kısaca açıklamış olur. Doğum haritalarımızda hayatımıza atılan tohumları görür ve nasıl yeşereceklerini izleriz.

Dikkatlice hazırlanmış bir Horary(Saat) haritasındaki gezegenlerin yerleşim ve etkileşimleride bir insanın değil ama bir ‘sorunun doğumunu’ simgeler. Evrenin düzen ve enerjisi, soruyu soran kişinin zihin ve öğrenme arzusu üzerinde öylesine mükemmel bir etki bırakır ki, gezegenlerin sıralanışları da bunu şaşırtıcı bir şekilde ispatlar.

Soru en çok endişelendiğimiz yada cevabı bilebilmek için yanıp tutuştuğumuz anlarda dudaklarımızdan döküldüğü haliyle artık dünyaya gelmiştir. İşte böyle anlarda sorulan sorulara Horary haritaları doğru yanıt verebilecektir. Horary, yalnızca hislere ve hayallere dayanan, o anda hiçbir gerçek verisi olmayan soruları yanıtlayamaz. ‘Eski eşim bana dönecek mi?-Eğer kişinin eski eşi bir başkasıyla evliyse yada daha önce aralarında hiçbir barış önerisi olmadıysa eski eşin geri dönmesinin çok çok küçük bir ihtimale dayandığı soruyu soran tarafından bilinir.Soru gerçek değildir. ‘Nerede şu anahtarlar?’ sorusunda ise şaşırtıcı bir şekilde size kayıp anahtarların yerini gösteren bir haritayla karşı karşıya kalırsınız.

Horary (Saat) astrolojisi bir problem çözme tekniğidir. Samimi olan her soruya yanıt verebilir. İlk bakıldığında kolay gibi görünsede enterasan bir şekilde karmaşık hale gelebilir. Takip edilmesi gereken belli kuralları vardır, yorumu etkin sonuca ulaştıracak yeteneğe ihtiyaç duyar. Ve sizi içindeki gerçek sonuca ulaştırır.

Ancak her zaman hatırlanması gereken bir şey vardır; alınan sonuçlar kuvvetli birer tahmindir, Özgür İrade her an fikir değiştirebilir.

by SESAME

Karanlığın en çok arttığı anda, gökteki yıldızları görebilirsiniz.
09-19-2008 06:04 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
SESAME Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 63
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
RE: Horary Sohbet
SESAME Yazılan:Harita İnceleme için Uygun mu? yani Radikal mi?

William Lily, öncelikle Kralların Astrolojisi olarak adlandırılan Horary Astrolojisinin ‘Babası olarak tanınır. Bir Horary haritasının geçerliliği konusunda Lily’nin dikkate aldığı konular, zaman içinde diğer astrologlar tarfından benimsenmiş veya geliştirilmiş veya tamamen geçersiz bulunmuştur. Günümüz astrologlarına göre, Kralların gazabından çekinen zamanın astrologları, kötü haber verip boyunlarının vurdurulmasından korktuklarında geçerlilik maddelerden birini mazeret gösterip haritayı yorumlamaktan kaçınabiliyordu. Bu yüzden haritanın geçerliliği ile ilgili öne sürülen pek çok koşul aslında çokta etkili bir gösterge olmayabiliyor. Bu konuda ele alacağımız haritanın geçerliliğine dair tanımlamaların tamamının bir haritada bulunması ‘mükemmel geçerli’ anlamında olacak bizim için..

1- Soru haritası yükseleni Asc yöneticisi ile Soru saati yöneticisi nitelik’ olarak uyumlu mu?

Sorunun sorulduğu saatteki ‘Saat yöneticisi mars olsun ve ‘Horary haritanın Asc ‘si Akrepte diyelim. Akrep’in yöneticisi Mars ve Saatin yöneticisi Mars .. Uyumlu..
Saatin yöneticisi Mars olsun ve Horary haritanın Asc ‘si Aslan’da.
Mars nitelik olarak sıcak ve kurudur, Güneş nitelik olarak sıcak ve kurudur.. Uyumlu..
Soru haritası Asc ile soruyu soran kişinin Asc uyumlarınada bakılır.
Soruyu Ay gününde/saatinde sordum diyelim, benim doğum haritamda yükselenim Yengeç’tir. ..Uyumlu..
Soru haritası Asc’ye kavuşum yapan Soruyu soran kişinin natal gezegenlerine bakılır. Eğer böyle bir yerleşim varsa geçerlilik göstergesi olarak kabul edilir.
Soru haritasının Güneş’i ile Soruyu soran kişinin Güneş’i aynı burçta ise bu yerleşimde geçerlilik göstergelerinden birisidir.

2-Burcun ilk 0-3 derecesindeki ASC :

Bu haritalar, sorunun vaktinden çok önce sorulduğunu gösterdiğinden incelemeye alınmazlar. Ancak soruyu soran henüz çok küçük ise veya soruyu soranın fiziksel görünüşü Soru haritası Asc özelliklerini yansıtıyor ve haritanın geçerliliğini engelleyebilecek başka bir madde yoksa incelemeye alınabilir.

3-Burcun son 27-30 derecesindeki ASC :

Bu haritalarda soruyu sormanın artık bir anlam ifade etmediğini gösterir. Sorunun konusu zaten artık son aşamasındadır. Soruyla ilgili koşullar değişmiş soru bir bakıma yürürlükten kalkmıştır. Ancak soruyu soran yeterince yaşlıysa, veya olayın olduğu o anda’ soru sorulmuşsa harita incelenebilir.

4- Ay nerede ?

Ay, Horary haritalarda soruyu soranı ve sorunun gidişatını temsil ettiğinden en önemli gezegendir. Bu sebeple ‘boşlukta’ olmaması çok önemlidir. Ay boşlukta iken hiçbir açı yapmadığından soruyla ilgili doğru bir sonuçta alınamaz. Ay’ın boşlukta olduğu bir aralıkta sorulan sorunun 2 anlamı vardır:

* Endişelenecek bir şey yok, her şey yolunda.
** Sorunun soruluş amacına yönelik iyi yada kötü herhangi bir gelişme olmayacak.

5- Ay Yanan Yolda mı?

Terazi 15 derece ile Akrep 15 derece arasındaki kısma Horary’de Yanan Yol adı verilir. Bu aralıkta bulunan gezegen güçsüz ve etkisizdir. Herhangi bir şey yapacak gücü yoktur. Her şey havadadır. İstisnası olmaksızın bu haritalardan doğru sonuç alınamaz.

6- Saturn 7. evdeyse :

Harita’nın geçerliliği bir şekilde zarar görmüştür. Astrolog nedenini tam olarak çözemezse ki bu çok zordur bu haritalar geçerli sayılmazlar. Ancak Eğer Saturn temsilci gezegenlerden birisi ise bu kural geçerli değildir…..


7- Asc yöneticisi Yanık’ mı?

Güneş kendisine çok yaklaşan gezegenleri Yakar’. Eğer Asc yöneticisi Güneş’e 8 derece 17 dakikadan daha yakınsa Yanık demektir.

8- Hem Evet’ hem Hayır’ yönünde eşit deliller varsa haritayı yorumlamak risk taşıyacağından yorumlamamayı tercih edebilirsiniz.

bY SESAME

Karanlığın en çok arttığı anda, gökteki yıldızları görebilirsiniz.
09-19-2008 06:05 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
SESAME Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 63
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
Cvp: Horary Sohbet
SESAME Yazılan:BİR HORARY SORUSU NASIL OLMALI?

**Birden fazla soruyu, farklı soruları aynı anda sormayın. Horary 1 tek soruya cevap vermek üzere çalışabilir.Ancak bağlantılı sorular sorabilirsiniz: ‘O evi alabilecek miyim? Alabileceksem Ne zaman?’ gibi..Sorularınızı sorarken tembel davranmayın, sormak istediğinizi tam ifadenizi kullanarak sorun.

**Aldığınız cevabı beğenmediğiniz için aynı soruyu tekrar tekrar sormayın. Aynı soru iki kez doğmaz gülücük
Aynı niyeti taşıdığınız müddetçe aynı soruyu başka kelimeler kullanarak sormanızda bir fark yaratmayacaktır.

**Eski soruları sormayın. Eğer o soru şu anda ortaya çıkmadıysa, horary için anlam taşıyan AN’ geçmiş demektir.

**Önemsiz,deneme amaçlı, rutin sorular sormayın.( Yarın ne giymeliyim? gibi)

**Genel hayat olayları ile ilgili doğum haritaları en doğru bilgileri verir. Hiç çocuğum olacak mı? Evlenebilecekmiyim? Hiç aşık olacakmıyım? Zengin olacakmıyım? gibi sorular yerine; Ahmet ile evlenmelimiyim? Ayşe bana aşık mı? Hamilemiyim?(evli bir kadın mesela)
Karnımdaki bebeğim sağlıklı mı? gibi delili bulunan soruları sormaya gayret edin. Daha gerçekçi sonuçlar elde edeceksiniz.

**Sorduğunuz soru ile ilgili gerekli ön bilgileri sır gibi saklamayın. Horary medyumluk'tan ziyade bir tekniğin uygulamasıdır. Ev seçiminin doğru yapılabilmesi, doğru indikatörlerin seçilebilmesi, etrafta dolanan diğer enerjilerin tanımlanmasında ve doğru sonuca ulaşılmasında vereceğiniz ön bilgiler yol gösterecektir.

**Sağlık, hukuk veya yatırım alanlarında profesyonel manada tavsiye almak için soru sormayın.Horary bu konularda size manevi olarak rehberlik edebilir.

**EVET veya HAYIR olarak yanıtlanabilecek sorular sorun. Eğer incelemenin sonunda Evet cevabı alırsanız bu büyük ihtimalle olumlu sonuç, hayır cevabı alırsanız büyük ihtimalle olumsuz sonuç demektir. Ve hatta bazı evet ve hayırlar diğerlerine göre daha güçlüdürler.

**‘Olmalı mı? soruları ‘olacak mı? sorularından farklıdır. Olmalı mı? Şeklinde sorduğunuz sorularda yorum yapacak kişiden, yaşamakta olduğunuz hayata paralel kalmasını istersiniz, yaşamakta olduğunuz hayatla bağlantılı cevaplar arıyorsunuz demektir. Örneğin; ‘Turizm alanında çalışmaya devam etmelimiyim?’ Bu sorunuza Evet cevabı almanız demek bu alanda başarılı olacağınız anlamında olmayabilir ama, BİR SEBEPTEN o alanda devam etmelisiniz anlamına gelebilir..belki eşinizi orada tanıyacaksınız, yada başka ÖZEL tecrübeler yaşamanız gerek..Olmalı mı? Sorularının farkı budur.

**Horary haritasından alınan Evet veya hayır cevabı sonsuza dek geçerli demek değildir. Hayatta hiçbirşey sonsuza dek değildir, kazık çakmaz değil mi? Astrolojinin pek çok alanında olduğu gibi bu alanda belli bir teknik üzerine kurulmuştur. Buna göre Horary haritalarının ömrü 3 ay ile 1 yıl arasındadır. Sonuçta alacağınız cevap şu anda nerede olmanız gerektiği ve yakın gelecekte nerede olmanız gerekeceği konusunda sizi uyaran bir işarettir.Bu yüzden ÖMÜR BOYU GEÇERLİ olacak bir cevap beklemek pek gerçekçi olmayacaktır, artı Özgür İrade her türlü denklemin içinde mevcuttur.Bunu hafife almayın gülücük

by SESAME

Karanlığın en çok arttığı anda, gökteki yıldızları görebilirsiniz.
09-19-2008 06:06 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
SESAME Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 63
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
RE: Horary Sohbet
SESAME Yazılan:HORARY'DE EVLERİN ANLAMLARI (Anakonular)
1. ev . her soruda soruyu soranın kendisi
2. ev . soruyu soranın gelir ve varlıkları, kayıp eşyalar
3. ev . komşular, kardeşler, iletişim, anlaşmalar ve belgeler
4. ev . baba, mülkiyetler – satılık, kiralık, binaların durumu ve SORUNUN NETİCESİ (end of the matter )
5. ev . evlatlar, doğurganlık, romantik ilşikiler, babanın maddi varlıkları
6. ev . hastalıklar, hastalık sebepleri, tedavi edilip edilemeyeceği, müşteriniz
7. ev . astrolog’un kendisi, ikili ilşkilerde partneriniz, eşiniz, hırsızlık ile ilgili sorularda hırsız ve çalınan eşyanın bulunup bulunmayacağı, seyahat sorularıda varış yeri, taşınma ve yer değiştirme sorularında hedeflenen istikamet.
8. ev .başkalarının parası, zararlar, ölüm ,gayb
9. ev . din, din adamı, erdem, yüksek öğrenim, avukatlar, yasalar, uzak mesafeler, seyahat
10.ev .anne, başarı, kariyer, mahkemeler, mahkeme kararları,hükümet,polis,partnerin maddi varlığı
11.ev . arkadaşlar, annenin varlıkları, mesleki çaba ile elde edilecek kazançlar,organizasyonlar,umutlar
12.ev . gizli düşmanlar, tutukluluk, kendi kendini sabote etme, büyük hayvanlar, büyü



SESAME Yazılan:'O AN' önemli.. o anı yansıtan haritaları görünce daha çok şaşıracaksın gülücük) ama gerçekten o sorunun cevabı için yanıp tutuşuyor olman gerek..

bir keresinde elbisemi kaybettim ..elbise kaybolurmu diyeceksin..kayboldu gardrobumdaki..ara ara ara yok..1 2 gün sonra tekrar ara ara..yok sinirlendim ''nerdesin yaaa!!..dedim.. işte o anda bir şey oldu...ve ben aradığım elbisemi..buldum!! işte o an çok önemli, samimi ve doğru olan an.. gülücük

ben sorularınızı bekliyorum, bu arada sadece bir öğrenci olduğumu unutmayın gülücük

l o v e ; gülücük

Karanlığın en çok arttığı anda, gökteki yıldızları görebilirsiniz.
09-19-2008 06:07 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
JoMaJa Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 397
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 8

Mesaj: #5
Cvp: Horary Sohbet
Alıntı:6- Saturn 7. evdeyse :

Harita’nın geçerliliği bir şekilde zarar görmüştür. Astrolog nedenini tam olarak çözemezse ki bu çok zordur bu haritalar geçerli sayılmazlar. Ancak Eğer Saturn temsilci gezegenlerden birisi ise bu kural geçerli değildir…..

7. ev astrolog(ya da haritayı inceleyen-sorunun sorulduğu kişi diyelim) göstergesidir.Bu yüzden 7. evde bulunan saturn astroloğun o soruya yanıt vermesinin uygun olmadığının göstergelerinden biridir.

Alıntı:7- Asc yöneticisi Yanık’ mı?

Güneş kendisine çok yaklaşan gezegenleri Yakar’. Eğer Asc yöneticisi Güneş’e 8 derece 17 dakikadan daha yakınsa Yanık demektir.

Bu radikalliği bozuyor mu?Ben genel olarak bunun yanıta olumsuz gösterge olarak yansıdığını sanıyordum.Ki yanık olma durumu en olumsuz durumlardan birisi olarak ele alınıyordu.

Yazıların çok açıklayıcı ve akıcı SESAME.Gerisini merakla ve ilgiyle bekliyorum.

teşekkürlerçiçek
09-20-2008 12:21 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
SESAME Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 63
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #6
RE: Horary Sohbet
çok teşekkür ederim jomaja, paylaşımlarını görmekten ayrıca mutluluk duyacağım..

bazı astrologlar bunun radikaliteyi bozduğunda ısrar ediyor. Soruyu soran zayıf durumda bu yüzden soru baştan olumsuz sonuca işaret ediyor görüşünü savunuyorlar..
bazı astrologlar ise her sorunun her an incelenebilir olduğunu savunuyor, ve hiç bir radikalite incelemesine gerek duymadan her haritayı inceliyor..

ben william lilly takipçisiyim, 1. grup yani gülücük ya sen?

l o v e;

Karanlığın en çok arttığı anda, gökteki yıldızları görebilirsiniz.
09-20-2008 12:38 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
redroseee Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 211
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #7
Cvp: Horary Sohbet
sesame benım ask hayatıma bı baksana ıcınden boyle geldı kısı vermeden sagdece bu dusunce :(

YILDIZ HARITAM
09-20-2008 01:08 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
SESAME Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 63
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #8
RE: Horary Sohbet
tamam, inceliyim... şehir ankara mıydı ?

(yaa, şehir alanlarını üyelere şart koşalım adminim? unutuyorum ben gülücük) )

Karanlığın en çok arttığı anda, gökteki yıldızları görebilirsiniz.
09-20-2008 01:10 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
JoMaJa Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 397
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 8

Mesaj: #9
Cvp: Horary Sohbet
Alıntı:çok teşekkür ederim jomaja, paylaşımlarını görmekten ayrıca mutluluk duyacağım..

bazı astrologlar bunun radikaliteyi bozduğunda ısrar ediyor. Soruyu soran zayıf durumda bu yüzden soru baştan olumsuz sonuca işaret ediyor görüşünü savunuyorlar..
bazı astrologlar ise her sorunun her an incelenebilir olduğunu savunuyor, ve hiç bir radikalite incelemesine gerek duymadan her haritayı inceliyor..

ben william lilly takipçisiyim, 1. grup yani gülücük ya sen?

l o v e;


Açıkçası bir akıma dahil olacak kadar Horary ye dalmadım hiçbir zaman SESAMEgülücük).Ama okuduğum birçok kişi de çoğu zaman W. Lilly i referans alıyor.Onun bu konuda bir idol olma durumu var yani.:)Ki ben de William Lilly nin okuduğum yazılarında(Christian Astrology yi birgün tam olarak okuyacağıma dair derin bir inancım vargülücük)) hem işin mantığını hem de pratikliği/kullanışlılığı görüyorum......

Mesela ben her sorunun incelenebilir olduğunu düşünmüyorum(sanırım yeni-modern akım daha çok böyle düşünüyor).Radikallik kriterlerinde daha tutucuyum .Heralde Kral astroloğu falan olsaydım ona cevap vermem buna cevap vermem derken iki günde kelleden olurdum.dil çýkarma

Ben şimdilik seni takip edeyim SESAMEgülücük
09-20-2008 01:54 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
SESAME Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 63
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #10
RE: Horary Sohbet
sağol jomaja, bir an calcifer isimli bir arkadaşımız vardı diğer forumda, onunla çok güzel incelemeler yapmaya başlamıştık, o olabilirmisin diye düşündüm ama???? kendisini çok aradık ama ulaşamamıştık :(

görüşmek üzere,

Karanlığın en çok arttığı anda, gökteki yıldızları görebilirsiniz.
09-20-2008 02:06 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Horary(soru) astrolojisi salmakis 291 493,023 10-11-2019 08:32 PM
Son Mesaj: Biblo
  Horary Çalışmaları JoMaJa 349 585,939 10-11-2019 08:29 PM
Son Mesaj: Biblo
  horary haritamı yorumladım yardımcı olabilir misiniz? lacrimosa 0 7,020 01-25-2013 08:00 PM
Son Mesaj: lacrimosa
  HORARY/saatler astrolojisine örnek /dr mesut kırgız vivienleigh 4 17,602 03-09-2011 10:15 PM
Son Mesaj: Daily
  Horary Vakaları Tuğçe 11 22,915 02-23-2011 04:29 PM
Son Mesaj: lacrimosa

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir