Değerlendir:
  • 28 Oy - 2.82 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Horary Vakaları
Yazar Mesaj
Tuğçe Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 723
Üyelik Tarihi: Dec 2008

Rep Puanı: 30

Mesaj: #1
Horary Vakaları
Evlilik ile ilgili sorular çok çeşitli ve çok önemlidir. Bu konu ile ilgili genellikle karşılaşılan sorular şunlardır:

Bu kişi ile evlenebilecek miyim,ne zaman?
Evleneceğim kişi nasıl biri? Beni seviyor mu?Fakir mi? Zengin mi ?
Evliliğimizi engelleyecek bir olay veya kişi var mı?
Evlendiğim kişiyle uyuşabilecek ve mutlu olacak mıyım?
Eşimin sevgilisi var mı?
Evliliğimiz nereye gidiyor?
Eşimden ayrılacak mıyım?

Sorular çoğaltılabilir, Bu sorulara verilecek cevaplar çok önemlidir ve astrologun sorumluluğu büyüktür. Çünkü, sorgucu hayatını bu cevaba göre yönlendirebilir ve düzenleyebilir.

Horary astrolojisi tekniğinde, soru saatinde kurulan haritanın ilk etapta radikal (geçerli) olup olmadığı, ikinci etapta sorulan soru ile ilgili evler ve belirleyiciler tespit edilir ve daha sonra analize geçilir.

Aşağıdaki vakalar 7. ev konularıyla ilgilidir.



Vaka 1

Benimle evlenecek mi?

Tarih 16 Temmuz 2002. Tanıdığım biri, astrolojinin işlediğine son derece inanan bir bayanı, danışma amacı ile bana göndermişti. Bayan; türbanlı,dindar,alımlı, uzun boylu ve oldukça güzeldi.

Bayan biraz sohbetten sonra,kısaca danışma sebebi ile ilgili hayat hikayesini anlattı.Evli ve 2 çocuğu varmış.Zengin bir kocası olmasına rağmen,evlilikleri iyi gitmiyormuş. Hastalığı nedeni ile gittiği Doktora ilk görüşte aşık olmuş, aralarında, söylediğine göre masum bir ilişki başlamış. Adamın da evliliğinde sorunlar varmış, görüşmelerinde sık sık evliliğinden dert yanıyormuş. Kadın Doktorun da kendisine karşı eğilimi olduğunu hissediyormuş. Kadın, kocasından ayrılmak için yasal işlemleri başlatmış.
Aşık olduğu kişinin kendisi ile evlenip evlenmeyeceğini merak ettiği için bana müracaat etmiş.

Soru: Acaba benimle evlenecek mi?

Tarih: 16 Temmuz 2002 saat 18:16 Bursa. Regiomontanus ev sistemi kullanıldı.

Soru saatine göre çıkarılan Horary haritasında:

ASC de Yay burcu yükseliyor. Yöneticisi Jüpiter ile, soru saati yöneticisi Merkür nötr doğada olduğundan (ayrıca, oriental olduğundan sıcak bir doğa almıştır) uyumlu kabul edilir. (Not: Soru anı haritalarında yükselen burç ve yöneticisi ile saat yöneticisinin birbirleriyle doğa olarak uyumu soruyu geçerli kılar.)

Satürn 7.evde. Ancak soru ile ilgili evde olduğu için radikaliteyi bozmuyor.

Ay Via Combusta’ da (yanan yol: 15 derece Terazi-15 derece Akrep arası). Bu durum, soru ile ilgili şiddet, bela, zarar, skandal, korku, yetersizlik, hastalık tutuklanma, ölüm gibi zararlı etkileri akla getiriyor.

Evlilik ile ilgili sorular 7.ev konusudur. Evlilik üzerine bir soru sorulduğunda; esas olarak, ASC, ASC yöneticisi ve Ay, sorgucunun, 7.ev ve yöneticisi, sorulan sorunun ve partnerin belirleyicisidir. Ayrıca; soruyu bir erkek sormuşsa Güneş, kadın sormuşsa Venüs sorgucunun belirleyicilerine eklenir. Ay’ın en son ayrıldığı planeti, sorgucunun, açıya gidiyor olduğu ilk planeti de partnerin belirleyicisi olarak kullanan astrologlar da vardır.

Buna göre: ASC deki Yay burcunun yöneticisi Jüpiter sorgucunun esas belirleyicisidir, ikinci olarak Ay, üçüncü olarak da Venüs.

Evliliği ve evlenilmek istenilen kişiyi 7.evdeki İkizler burcunun yöneticisi Merkür, ikinci olarak da Güneş belirliyor.

Analizde; öncelikle ASC yöneticisinin veya Ay’ın 7.ev yöneticisi ile arasındaki açı incelenir. Ayrıca Güneş ile Venüs arasındaki ilişkiye bakılır (Gerektiğinde, Ay’ın açıdan ayrıldığı planet ile açıya gideceği planet arasındaki ilişkiye ve ilgili evlerdeki planetlere bazı detaylar için baş vurulur)

ASC yöneticisi veya Ay, 7.evin yöneticisine açıya gidiyorsa veya ASC yöneticisi veya Ay 7.evde ise; evlenme isteği ve talebi sorgucudan gelmektedir ve bu açı üçgen veya almışlık ise evlilik birliği olacaktır.

Yine 7.evin yöneticisi ASC de ise veya 7.evin yöneticisi,ASC yöneticisine açı yapıyorsa ve bu açı altmışlık veya üçgen ise evlilik sorunun sorulmasından kısa bir süre sonra ve kolaylıkla gerçekleşecektir.

Belirleyiciler arasında kare veya karşıt açı evlilik birliği için olumsuz göstergelerdir.
Ancak açı kare veya karşıt ise,ama belirleyiciler arasında güçlü bir resepsiyon var ise,evlilik, bazı sorunları aşarak ve uzun zaman sonra gerçekleşecektir.

Bu görünümlerden hiç biri yoksa, ışığı taşıyan (translation of light) veya ışığı toplayan (collection of light) yapan bir gezegen olup olmadığına bakılır. Eğer böyle bir gezegen var ise bu gezegenin yöneticisi olduğu ev ile ilgili bir şahsın veya olayın yardımı ile aralarında bağlantı kurularak evlilik gerçekleşir.

Bizim vakamızda: sorgucunun esas belirleyicisi, ASC yöneticisi Jüpiter’in yüceldiği burçta , ama zararlı 8.evde yerleşmiş ve yanık durumda. Dispozitörü (içinde bulunduğu burcun yöneticisi) ve sorgucunun ikinci belirleyicisi Ay 10.evde güçlü gibi düşünülebilir ancak, Via Combusta’ da (yanan yol) ve peregrin durumda (hiçbir asalete sahip değil). Belirleyicinin ve dispozitörunun bu durumları, sorgucunun eylemlerinin zayıf olacağını, Jüpiter’in yanık olması da, sorgucunun bu konunun gizli kalmasını istediğine ya da astrologtan bir şeyler sakladığına işaret eder.

Partnerin belirleyicisi Merkür Yengeç burcunda. Terim ve dekan (term ve face) yöneticiliğinden asalet alıyor ve 7.evde yerleşmiş. Dispozitörü yine Ay. Köşe evdeki yerleşimi nedeniyle Jüpiter’den daha güçlü, ancak o da yanık ve gizliliği istiyor. Ama daha bir baskın pozisyonda.William Lilly`e göre; 7.evdeki burcun yöneticisi 7.evde ise, partner evlilik düşünmüyor serbest bir aşk ve ilişki düşünüyordur. Aklında ünlü ve zengin birisi vardır.

İki esas belirleyici Jüpiter ve Merkür arasında bir açı yok ve olmayacak. Çükü aynı burçta hareket eden ve Jüpiter’e yaklaşan Merkür önce Güneş ile birleşecek ve kavuşum engellenecek (frustration). Belirleyici arasında resepsiyon, translation veya collection of light yok. Belirleyiciler arasında bir açı yoksa ve olmayacak ise ve aralarında bağlantı sağlayacak translation of light veya collection of light yoksa, tasarlanan iş (burada evlilik) olmayacaktır.

Güneş burada önemli bir planet; hem Jüpiter’i hem Merkür’ü yakıyor ve hem de Merkür ile Jüpiter’in (iki esas belirleyici) birleşmesine engel oluyor. Güneş peregrin durumda ve hiçbir evi idare etmiyor. Aslan burcu 8.evde arada kalmış (intercept) durumda, yani hiçbir ev girişini kesmiyor. Ama Güneş’in ve Aslan burcunun 8.evde olduğu düşünülürse bu engellemenin 8.ev konuları ile ilgili olacağı düşünülebilir. Partnerin parasal durumunun sorgucunun alıştığı hayatı verebilecek yeterlikte olmadığına işaret edebilir. Zaten sorgucunun 2.evinde geri harekette Neptün var. Bu da sorgucunun maddi konulardaki hayal kırıklığına işaret eder. 8.ev modern görüşe göre cinsel tutkular evidir. Partnerler arasında bu anlamda bir anlaşmazlığı da hatıra getirebilir.

Sorgucunun ikinci belirleyicisi Ay iki birim sonra Merkür’e kare açı yapacak. Bu da olumsuz bir açı.

Evrensel belirleyiciler Güneş ve Venüs üçlü -dekan gibi zayıf bir resepsiyon yapıyor.Venüs üçlüsünde ama düşüş durumunda. Güneş ise peregrin. Güneş ve Venüs arasında da açısal bir bağlantı yok. Ama bu zayıf resepsiyon, yine de aralarında bir ilişkiyi düşündürür. Kadın her ne kadar dindar ve ahlaklı görünüyorsa da, Venüs`ün asaletinin düşük olması ve zevk evi olan 5.evi yönetmesi nedeni ile bazı zevklere düşkün gibi.Yine, evlenilmek istenen kişinin, yukarıda söylediğimiz gibi serbest bir aşk istiyor olması ve kadının da buna eğilimli olması, serbest bir ilişkinin iki taraftan da kabul görebileceğini düşündürür.

Yine evlilik müessesini engelleyen ve evlilik olduğunda da bazı anlaşmazlıkların olacağını gösteren Satürn 7. Evde yerleşmiş durumda.

Ay, son açısını Uranüs’le yapacak. Uranüs`un ayrılığı göstermesi ve geri harekette oluşu, peregrin durumdaki Ay’ın Uranüs’e üçgen açı yapacak olması ayrılığın ani ve kolayca olacağını gösterir.

Bütün bu göstergeler sonucunda kişiye uygun bir lisanla evliliğin olmayacağını anlattım. Tabii ki hoşuna gitmedi.

Olayı takip ettim.Kadın hala eski kocası ile evliliği devam ediyor ve sevdiği adam ile ilişkisini kesmiş.



Vaka 2

Bu evlilik nereye gidiyor?

Tıp fakültesinden sınıf arkadaşımın (Y.T.) oğlu bir evlilik yapmış. Ancak eşi ile geçinemiyormuş. Aile sıkıntılı ve üzüntülü,bu evliliğin nereye gideceği ve sonucunun ne olacağını merak ediyorlar.

Soru: Bu evlilik nereye gidiyor ve sonucu ne olacak?
Tarih: 26 Jul (Temmuz) 2003 saat: 13.05 İstanbul. Placidus ev sistemi kullanıldı.

Soru saati yöneticisi Merkür. ASC yöneticisi Venüs. Merkür nötr doğadadır, ilişkide olduğu Jüpiter’in sıcak ve nemli bir doğasını alır ve aynı doğadaki Venüs ile uyumlu olduğu kabul edilir.

ASC de 26.44 derece Terazi burcu var. Bu durumda ASC yanan yolda: bu durum soru ile ilgili konularda, şiddet, bela, zarar ziyan, hastalık, ölüm gibi üzüntülü ve zarar getirici olaylara işaret eder. Gerçekten de, evlilikteki uyuşmazlık aileler arasına da sıçramış ve bu anlaşmazlık devam ederse, sorgucu hoş olmayan durumların olacağından endişe duyuyormuş.

Ay 29 derece 11 dakika Ikizler’de, boşlukta (void of course) ve burcun son derecesinde, olayın seyri konusunda sorgucunun yapacağı bir şey yok ve bize olayın seyri konusunda da bir fikir vermiyor.Ama yeni gireceği burç Yengeç olacağından (Ay’ın asalet kazandığı burç) sorgucunun rahatlaması beklenir.

Şimdi soru ile ilgili ve belirleyicileri tespit edelim:

Sorgucu çocuğu hakkında bir soru sorduğu için ,sorgucunun çocuğunu orijinal haritanın 5.ev belirleyecektir. Bu evin girişinde Balık burcu var. Bu burcun yöneticisi Jüpiter sorgucunun oğlunu belirliyor.

Soru evlilikle ilgili olduğundan, 5.evden (çocuklar evi) itibaren 7. eve (evlilik evi) gideceğiz. Bu orijinal haritanın 11.evi oluyor. Bu ev girişini Başak burcu kesiyor ve yöneticisi Merkür de eşi simgeliyor.

Jüpiter asalet bakımından oldukça zayıf,sadece teriminden asalet alıyor,olayları istediği gibi yönlendirme gücünde değil. Eş göstergesi olan Merkür ise Peregrin durumda (Bonatus, eğer Peregrin bir gezegen bir kişiyi belirliyorsa, o kişi güvenilmez, kötü niyetli, içten pazarlıklı biridir der).

İki belirleyicinin de dispozitörü aynı.Yani Güneş. Güneş, asalet yönünden kendi burcunda olduğu ve bu burcun üçlüsünü de idare ettiği için güçlüdür. Olayın çabuk sonuçlanmasını sağlayacaktır. Orijinal haritanın 10.evinde olduğundan,bunu karar mercii olarak düşünebiliriz.

İki belirleyici Aslan burcunda ve hakkında soru sorulan kişiyi belirleyen Jüpiter 23 derece 05 dakikada, eşi belirleyen Merkür ise 23 derece 29 dakikadadır ve Jüpiter’den ayrılmaktadır. Aralarındaki tam (perfect) açı bozulmuştur (William Lilly Ayrılık konusunda iki gösterge birbirleri ile kavuşumdan veya uyumlu açıdan 6 dakika ayrıldıklarında, bir ayrılıktan bahis edilir, başka faktörler araya girmezse platik açı (burç bazında açı) hitamında ayrılık sonuçlanır demektedir.) Bu durumda iki gösterge moiety (yarı çap) toplamı kadar derece birbirlerinden ayrıldıklarında ayrılma işlemi tamamlanacağını söylemektedir). Jüpiter 23 derece 05 dakika Aslan burcunda, Merkür aynı burcun 23 derece 29 dakikasındadır. Ayrılık başlamıştır. Merkür’ün yarı çap toleransı 3,5 derece, Jüpiter’inki ise 4,5 derecedir. İki belirleyicinin yaklaşık 9 birim sonra, yani 9 hafta sonra aralarındaki bağlantı kalmayacak ve ayrılacaklardır..

Ben sorgucuya iki veya iki buçuk ay içinde kesin olarak ayrılacaklarını söyledim. Nitekim taraflar birbirlerinden yaklaşık iki ay sonra, tek celsede, mahkeme kararı sonucu ayrılmışlardır. Ayrılığı isteyen, sorgucunun kanaatinin aksine eş olmuştur.

Dr. Mesut Kırgız
09-07-2010 01:55 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
eylülmavi Çevrimdışı
Neptunyen Vip
*****
Neptunyen Vip

Mesajlar: 1,245
Üyelik Tarihi: Aug 2010

Rep Puanı: 35

Mesaj: #2
RE: Horary Vakaları
tuğçe, sende yapabiliyor musun bu analizi? iki harita göndersem, şansımızı bi denesek olmaz mı gülücük çiçek

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=b...spc=1&ast=
09-07-2010 03:06 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Tuğçe Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 723
Üyelik Tarihi: Dec 2008

Rep Puanı: 30

Mesaj: #3
RE: Horary Vakaları
(09-07-2010 03:06 PM)eylülmavi Yazılan:  tuğçe, sende yapabiliyor musun bu analizi? iki harita göndersem, şansımızı bi denesek olmaz mı gülücük çiçek

henüz yapamıyorum ama çok da zor değil gibi ilerleyen zmnlarda neden olmasın ama şimdi maalesef..bir de horry sinastri gibi değil kafanda aniden bir soru olusması lazm boşanacakmıyım gibi ama o an olusması lazm önceden düşünmeden 6 eylül 14:58 bosanacakmıyım? gibi..
09-07-2010 03:50 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Venüs
Kayıtsız

 
Mesaj: #4
RE: Horary Vakaları
Horary astrolojiyi doğru dürüst anlatan bir türkçe yazılımlı kitap yok, bir ara saatler astrolojisi ve Yücel Sügenin şimdi adını hatırlayamadığım bir kitabı vardı onlarıda almak nasip olmadı bir türlü, aslında William Lilly gibi bu konuda isim yapmış kişilerin kitapları neden çeviri yapılarak sunulmuyor anlayamıyorum, bana kalırsa bizim astrologların gözünü para hırsı bürüdüğünden, paylaşımdan korkuyorlar..
09-07-2010 07:19 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
eylülmavi Çevrimdışı
Neptunyen Vip
*****
Neptunyen Vip

Mesajlar: 1,245
Üyelik Tarihi: Aug 2010

Rep Puanı: 35

Mesaj: #5
RE: Horary Vakaları
(09-07-2010 03:50 PM)Tuğçe Yazılan:  
(09-07-2010 03:06 PM)eylülmavi Yazılan:  tuğçe, sende yapabiliyor musun bu analizi? iki harita göndersem, şansımızı bi denesek olmaz mı gülücük çiçek

henüz yapamıyorum ama çok da zor değil gibi ilerleyen zmnlarda neden olmasın ama şimdi maalesef..bir de horry sinastri gibi değil kafanda aniden bir soru olusması lazm boşanacakmıyım gibi ama o an olusması lazm önceden düşünmeden 6 eylül 14:58 bosanacakmıyım? gibi..

teşekürler tuğçe.. ama ben boşanma değil evlenebilecek miyiz diyecektim verygoodask

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=b...spc=1&ast=
09-07-2010 07:32 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Tuğçe Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 723
Üyelik Tarihi: Dec 2008

Rep Puanı: 30

Mesaj: #6
RE: Horary Vakaları
(09-07-2010 07:19 PM)Yonca Yazılan:  Horary astrolojiyi doğru dürüst anlatan bir türkçe yazılımlı kitap yok, bir ara saatler astrolojisi ve Yücel Sügenin şimdi adını hatırlayamadığım bir kitabı vardı onlarıda almak nasip olmadı bir türlü, aslında William Lilly gibi bu konuda isim yapmış kişilerin kitapları neden çeviri yapılarak sunulmuyor anlayamıyorum, bana kalırsa bizim astrologların gözünü para hırsı bürüdüğünden, paylaşımdan korkuyorlar..

hem öyle hemde sanki çok fazla satışı olmaz gibi kaç kişi vardır ki ülkdede o kitabı alıcak :S bizim astrologlarla ilgili dediğin kısma katılıyorum hiç ayrıntılı bir kitap yok varsa yoksa burç yorumu
09-07-2010 07:35 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Venüs
Kayıtsız

 
Mesaj: #7
RE: Horary Vakaları
Evet satışının olmayacağı korkusu var bence de ancak talepler doğrultusunda rakamı da arttırabilirler, yaa ayrıca ingilizcesi kuvvetli bir arkadaş bize bu kitapları çevirse diyorum, sonuçta web sitelerinde bu kitaplar e-book olarak yayınlanıyor, üstelik buraya ben bile linkleyebilirim ama bir hayırsever forumdaşımız çıksada çeviri yapacam dese zevkle yardımcı oluruz ona değil mi Tuğçecim..gözkýrpma
09-07-2010 07:40 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Tuğçe Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 723
Üyelik Tarihi: Dec 2008

Rep Puanı: 30

Mesaj: #8
RE: Horary Vakaları
(09-07-2010 07:40 PM)Yonca Yazılan:  Evet satışının olmayacağı korkusu var bence de ancak talepler doğrultusunda rakamı da arttırabilirler, yaa ayrıca ingilizcesi kuvvetli bir arkadaş bize bu kitapları çevirse diyorum, sonuçta web sitelerinde bu kitaplar e-book olarak yayınlanıyor, üstelik buraya ben bile linkleyebilirim ama bir hayırsever forumdaşımız çıksada çeviri yapacam dese zevkle yardımcı oluruz ona değil mi Tuğçecim..gözkýrpma

güzel olur venüs cidden inşallh ben yaparım ceviri ilerleyen zamanlarda..çünkü bazı çeviriler baya ileri seviye gerektiriyo bakalım sene ortasına doğru ceviri yapmaya baslarım kısmetse gülücük
09-07-2010 08:32 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Venüs
Kayıtsız

 
Mesaj: #9
RE: Horary Vakaları
ooo başka yerde aramaya gerek yok yani, çok sevinirim canım, bende ingilizcemi ilerletme kararı aldım zaten, yoksa türkçe yetersiz kalıyor astrolojiyi donanımlı bir şekilde öğrenmek anlamında. Çevirilerini sabırsızlıkla bekleyeceğim Tuğçe.çiçek
09-07-2010 08:42 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Tuğçe Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 723
Üyelik Tarihi: Dec 2008

Rep Puanı: 30

Mesaj: #10
RE: Horary Vakaları
(09-07-2010 08:42 PM)Yonca Yazılan:  ooo başka yerde aramaya gerek yok yani, çok sevinirim canım, bende ingilizcemi ilerletme kararı aldım zaten, yoksa türkçe yetersiz kalıyor astrolojiyi donanımlı bir şekilde öğrenmek anlamında. Çevirilerini sabırsızlıkla bekleyeceğim Tuğçe.çiçek
baya hırslıyım venüs en kısa zmnda inşallahask
09-07-2010 09:23 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Horary(soru) astrolojisi salmakis 291 491,579 10-11-2019 08:32 PM
Son Mesaj: Biblo
  Horary Çalışmaları JoMaJa 349 584,425 10-11-2019 08:29 PM
Son Mesaj: Biblo
  Horary Sohbet SESAME 74 108,984 09-24-2016 02:41 AM
Son Mesaj: Melek_06
  horary haritamı yorumladım yardımcı olabilir misiniz? lacrimosa 0 7,013 01-25-2013 08:00 PM
Son Mesaj: lacrimosa
  HORARY/saatler astrolojisine örnek /dr mesut kırgız vivienleigh 4 17,571 03-09-2011 10:15 PM
Son Mesaj: Daily

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir