Değerlendir:
  • 36 Oy - 3.22 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ceres
Yazar Mesaj
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #1
Ceres
Ceres

Yörüngesi Mars’la Jüpiter arasında olan Ceres bir Toprak Tanrıçasıdır. Tarımsal döngünün yönetimi ve hasat zamanı Ceres’e aittir.

Ceres’in hikayesi Mitolojide Eleusis sırlarıyla beraber anlatılır. Bu güne kadar bu sırlar tam anlamıyla anlaşılabilir bir açıklığa kavuşmamıştır. Ancak eski araştırmacı ve yazarlardan aldığımız ip uçları bu deneyimlerin çok zorlayıcı deneyimler olduğunu bize ıspatlıyor. Sanki o kadar zor günlerdi ki herkes bir sır olarak kalmasına karar verdi.

Bu gün elimizdeki sınırlı ip uçlarıyla derlediğimiz hikaye Demeter’in(Ceres) kızı Kore ile başlıyor. Eleusis yakınlarında Kore çiçek toplarken bir anda yeraltı açılıyor ve siyah atlı bir araba (chariot; eski savaş arabası olarak da bilinir) yeraltından fırlıyor, tabi ki fırlayan Hades’in ta kendisidir. Yeraltı Tanrısı Pluto (Hades) Kore’yi yakaladığı gibi ölüler diyarına götürür. Dokuz gün Demeter acı içinde kızını arar. Onuncu gün Eleusis'e gelir ve burada biraz dinlenmek ister. Yaşlı bir kadın kılığına bürünmüş otururken, kuyudan su almaya gelen Kral Celeus’un kızları Demeter’e rastlarlar. Demeter onlara hayatta mahrum kalınan şeylerden dolayı çekilen acılarla ilgili bir hikaye anlatıverir. Bunun üzerine Kral’ın kızları bu yaşlı ve görmüş geçirmiş kadıncağızın küçük erkek kardeşlerine çok iyi bir bakıcı olabileceğine karar verirler. Sularını geri götürürlerken Demeter’i de Kral Celeus ve Kraliçe Metaneira’nın sarayına götürürler. Kraliçe Demeter’e yiyecek ve şarap ikram ettiği halde O sadece suyla yetinir.

Böylece Demeter küçük Demophoon’un bakıcısı olur. Her gece Kral ile Kraliçe uyurlarken Demophoon’u şöminedeki ateşin üzerine yerleştirir. Böylece O’na ölümsüzlük hediyesi vermeye çalışmaktadır. Fakat bir gece Kraliçe Metaneira uyanır ve Demeter’in yapmaya çalıştığı şeyden korkar. Gerçek kimliği ortaya çıkan Demeter yarım kalan büyüsü nedeniyle öfkelenir ve hiç bir zaman Demophoon’u ölümsüzleştiremez.

Eleusia Kralının oğlu Triptolemus babasının ineklerini otlatırken, Kore’nin başına gelenleri görmüştür. Olup biteni Demeter’e anlatır. Bunu öğrenen Toprak Ana (Ceres-Demeter) ölüler diyarına alınan kızı için yas tutmaya başlar. Kral Celeus’tan kendisi için bir tapınak yapmasını ister. Eleusis’deki bu tapınağa kapanır ve tabiatın hasat vermesini yasaklar. Tüm ağaçların yaprakları sararır ve düşer. Toprak soğuktan donar ve dünya ilk kışına gömülür.

Kış uzadıkça insanlık açlıktan ölümün eşiğine gelir. Sonunda ölümlülerin duaları Zeus’u harekete geçirir. Tanrıların habercisi Hermes’i (Merkür) Kore’nin serbest bırakılması için Hades’i ikna etmeye göderir. Hades Kore’yi bırakmaya bir şartla razı olur. Üzüntü içinde olan Kore geldiğinden beri yemek yemeyi red etmektedir ve henüz ölülerin yiyeceğinden tatmamışır. Hades Kore’nin yemek yemesini şart koşar. Bunu duyan yeraltı bahçıvanlarından biri Kore’nin yedi tane Nar yediğini söyler. Bu durumda anlaşma sağlanır ve Kore’nin yılın üç ayı Hades’le beraber yeraltında geçirmesine kalan dokuz ayıda annesi Demeter’le (Ceres) beraber yeryüzünde geçirmesine karar verilir. Kore’nin yer altında geçireceği zaman süreci dünyada soğuk kışın hüküm sürmesine, diğer zamanlarda ise Akdeniz baharının ve yazının canlılık vermesine sebep olacaktır. Her koşulda Kore karanlıkların lorduna Kraliçelik edecek ve bundan böyle Persephone (korkulması gereken kadın) olarak anılacaktır.

Persephone annesine kavuşunca Demeter neşelenir ve toprakdan hasat almanın sırrını Triptolemus’a öğretir. Triptolemus mitolojide Eleusia sırlarını bulan kişi olarak geçmektedir. Aslında Eleusia Persephone'la değil Demeter’le özdeşleşmektedir. Ancak Demeter’in hayatında kayıp kızını bulmak çok fazla yer tuttuğu için Persephone’un kaçırılma olayı genişçe anlatılmaktadır.

Bazı anlatılara göre Persephone, Poseidon’un (Neptün) Demeter’e at kılığında tecavüz etmesi sonucu doğmuştur ve asıl adı “Mistress” dir. Bazıları ise bu çocuğa korkutucu anlamına gelen Brimos derler. Tecavüze uğramanın öfkesi Brimos adında karanlık bir çocuğa sebep olmuştur. Başka anlatılarda ise bazen bu çocuğun adı Dionysus olarak geçer. Dionysus şarap ve neşe dolu sarhoşluğun Tanrısı olarak anlatılmaktadır. O’nun sarhoşluğu deliliğe yol açabiliyordu. Bu noktada Başak (Demeter-Ceres) arketipinin tam zıttı Balık arketipiyle ilişkiye geçiliyor.

Ceres (Demeter) çocuğunu kaybedip sonra onu geri kazanan bir anne modelini bize anlatıyor. Gerçekten de çocuğumuz büyüyüp evden gittiğinde O’nu bir anlamda kaybederiz. Bu ayrılığın acısını içimizde hissederiz. Haritada Ceres’in konumu annelik modelinize dair bilgi verebilir, hatta Yengeç burcunda Ceres’in yüceldiğini söylemek yanlış olmaz. Bu arketip bir anlamda Toprak Ana figürünü çağrıştırıyor. Çocuğuna sevgi şevkatle yaklaşan, O’nu kollayan, okuması için ilk kitabını veren, ayakkabılarını bağlamayı öğreten, hayatta gidebileceği yolu inşa edebilmesi için O’na örnek olan ve cesaret veren bir anne. İşte Ceres haritada bunları yönetecektir. Ceres’i kuvvetli bir konumda olan kişi kendisini Toprak Ana gibi hissedebilir. Bir erkeğin haritasınd aise Ceres, o erkeğin annelik rolünü benimseme kapasitesini gösterebilir. Belki de Ay ile yakın ilişkide olan Ceres o kişinin çocuğuyla arasında Kore ve Demeter misali bir bağımlılık potansiyeline işaret edebilir. Persephone (Kore) annesi Demeter (Ceres) için her şey demekti. Çocuğundan ayrılan anne fiziksel olarak da hiç bir işlev göremez hale geldi. Kendi yaşamsal fonksiyonunu kaybetmişti.

Ceres’in haritadaki yeri yeme alışkanlıklarımızla ilgili önemli ip uçları verir. Çünkü Ceres ekinlerin Tanrıçasıdır. Eğer haritamızda zor konumdaysa yeme alışkanlıkları bozukluklarına işaret edebilir.

Emma Belle Donath’a göre Ceres insanlara beraber yaşamayı başarabilsinler diye disiplinli olmayı öğreten bir arketiptir. Ayrıca Ceres’in iyileştirme ve şifa veren anlamını da taşıdığını ileri sürmektedir. Toprak Ana vücudun bakımını temsil eder, sadece çocuklar için değil herkes için şifa veren bir tabiatı vardır. İyileştirici olmanız için bir noktada duygularınızla olan bağı kesmeniz gerekebilir. Çünkü kalıcı acıyı yok etmek için başlangıçta tedavi amacıyla acı vermeniz gerekebilir. Yaraları sarmak, dikmek veya iğne yapmak gibi.

Ceres’i Başak Burcuyla ilişkilendirebiliriz. Böylece bu arketipi anlamak kolaylaşır.




Hazırlayan: Meltem Ersoy

Kaynaklar :

"Mythic Astrology" Ariel Guttman ve Kenneth Johnson

"Asteroids in The Birth Chart" Emma Belle Donath

08-30-2008 04:51 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #2
RE: Cvp: Ceres
artemis Yazılan:Ceres'im aslan burcunda ve 10. evde.
Venüs ve şans noktam ile kavuşumdalar. Sanırım bu kariyerim için bir ipucu bana...
Sizin de işaret ettiğiniz gibi, Ceres'in 10. Evde olması, kariyeriniz ile bağlantı durumunu gerçekleştirebilir.

Ceres'in Aslan burcunda olması ise; güven inşa ederek, yaratıcı yönünü kendini ifadede kullanmakla şekillenir.

08-30-2008 08:02 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #3
RE: Ceres
DEMETER (Ceres) ve PERSEPHONE (Prosperina-Kore)
Homeros destanlarındaki güzel saçlı, güzel örgülü kraliçe. Toprak ve bereket tanrıçası. Hesiodos'a göre Kronos ile Rheia'nın kızı, yani ikinci kuşak tanrılar soyundandır. Ekinleri ve özellikle buğdayı simgeler. Zeus ile birleşmesinden Persephone doğmuştur.
Demeter'in yatağına girdi Zeus
Canlıları doyuran, tarlalar tanrıçasının.
Ak kollu Persephone'yi doğurdu Demeter,
yer altı tanrısı Aidoneus
kaçırdı onu anasının koynundan
ve bilge Zeus bıraktı kızını ona.(Hesiodos, Theogonie, 911 vd.)
Demeter ekinleri ve özellikle buğdayı simgeler. En çok tapınım gördüğü yerler İtalya, Girit ve Trakya'dır. Onun tek efsanesi mevsimlerle ilgilidir. Bu efsane Yunan dünyasının daha çok buğday üreten bölgelerinde gelişmiş ve tutulmuştur. Hem efsanede, hem de tapınımında kızı Persephone ile birlikte anılır, bunlara "iki tanrıça" denir. Efsaneye göre Persephone bir gün oyun arkadaşlarıyla birlikte çayırda çiçek toplarken toprak yarılmış ve Hades arabasıyla çıkarak kızı yeraltı ülkesine kaçırmış ve orada ona nar yedirmiştir.İnanışa göre ölüler ülkesinde bir şey yiyen Hades'ten geri çıkamaz. Çok üzülen Demeter kızını aramak için yollara düşmüş ancak hiç bir yerde bulamamıştır. Bunun üzerine yaşama küserek ıssız bir köşeye çekilmiştir. Demeter'in küsmesiyle toprağın bereketi uçup gitmiş, kıtlık başgöstermiştir. Tanrı Zeus duruma müdahale ederek sorunu çözümlemiştir.Bundan sonra Persephone kışı kocası Hades'in, bahar ve yazı Demeter'in yanında geçirmeye başlamış ve toprağa yeniden bereket gelmiştir.
Demeter'in çeşitli sevgilileri ve bu ilişkilerinden pek çok çocuğu olmuştur.Bunların içinde en ünlüsü, ölümlü bir erkek İasion'dan olan oğlu Plutos (Servet ve zenginlik tanrısı)'tur.
Zeus'la Demeter'in kızı olan Persephone, Kore yani genç kız olarak ta anılmaktadır. Önceleri bereket ve toprağı simgelerken Hades tarafından kaçırılmasından sonra ölüler ülkesinin tanrıçası olmuştur.


alıntı.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
09-04-2008 09:35 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #4
RE: Ceres
Asteroid Kuşağının devi, astrolojinin henüz tam olarak bilinmeyeni

Yaklaşık 960 km’lik cüssesiyle asteroid kuşağının en iri gökcismi olan Ceres’in kütlesi, Asteroid kuşağının tamamının neredeyse üçte biri kadardır.

Keşfedilen ilk Asteroid olan CERES 1 Ocak 1801’de Sicilya’da Giuseppe Piazzi tarafından keşfedildi ve ona Çiftçiliğin Roma Tanrıçası ve aynı zamanda Sicilya’nın tanrıçası kabul edilen CERES’in adı verildi. Ceres aynı zamanda evliliğin ve ölümün tanrıçası olarak bilinir ve kendisi Saturn ile Ops’un kızıdır
(Yunan mitolojisinde Ceres Demeter olarak biliniz ve Chronos ile Rhea’ın kızı) .Ceres bitkileri büyüten ve ölüler ülkesine hükmeden tanrıçadır. Ceres (Demeter) kızı Prosepina (Persephone)’yı kaybedince çok üzülür ve toprağa verdiği tüm armağanları çekip alır. Günlerce kızını arayan Ceres dokuz günlük yolculuktan sonra Güneş’in yanında kızının yeraltında ölü gölgeler arasında olduğunu öğrenir. Öfkesinden ve üzüntüsünden her yerde kuraklık vardır. Zeus’un ve Rhea’ın onu ikna etmesiyle öfkesinden vazgeçer ve kızını sadece yılın 4 ayı ölüler ülkesinde Hades’in yanında kalmasına razı gelir. Kendisine “iyi Tanrıça” diyen ve onu seven insanları ne hale düşürdüğünü görünce yaptıklarından utandı ve köyleri, kasabaları ve tarlaları meyvelere, bolluğa ve berekete boğdu. Ceres’in Kızının yeraltından çıkıp annesine kavuşmak için toprağa ayak basmasıyla birlikte, her sene ilkbahar gelir ve doğa canlanır. Ceres özellikle Plebeyen’ler tarafından çok sevilmiştir ve halkın ona karşı sorumluluklarını yerine getirmesi kanunen zorunluluk taşımıştır. İ.Ö. 250 yıllarında Ceres kültü özellikle Yunan rahibeleri tarafından uygulandı. Bu kült zaman içinde kızı Persephone’yi arayan Demeter’le (Roma mitolojisinde Proserpina olarak anılır) özdeşleşmiştir.

Ekin anlamına gelen cerealia ( aynı zamanda Ceres bayramı adına gelir) ve Eski bir Roma birası olan Cervisia isimlerini Ceres’ten almıştır.

Mars ile Jüpiter arasında yer alan Asteroid kuşağında bulunan CERES’in Güneş etrafındaki dönüşü yaklaşık 1682 gün’dür. Karbon bakımından zengin olan yüzeyinin Albedo’su (aklık derecesi) 0,057’dir. Karşıtlık durumunda ise 8,0 mag. Parlaklığa ulaşır.

Ceres ile ilgili astronomik veriler ilginçtir. Ceres’in bir asteroid değil de gelişimini tamamlayamamış bir gezegen olduğu söylenir. İçinde bulunduğu asteroid kuşağındaki tüm asteroid parçalarının gezegen olabilmek için birleşemediğini ve bunda Mars ya da Jüpiter’in etkisi olabileceğini söylüyorlar. Ayrıca radar gözlemleri sayesinde neredeyse tam bir küre şeklinde olduğu tespit edilmiştir. Tüm üst yüzeyi tozumsu bir madde ile kaplı görünmekte. Belirgin şekiller ya da izole olmuş üstyüzey işaretleri ancak 2001 yılından sonra Hubble Space teleskobu ile yapılan incelemeler sonucu bulunmuştur. Üzerinde 250 kilometrelik, henüz ne olduğu ve neyin neden olduğu tespit edilememiş bir leke görülmüştür. Bu leke’ye Ceres’i keşfedenin anısına “Piazzi” ismi verilmiştir. Hubble’ın detaylı bilgileriyle 930 km olarak bilinen çapının aslında 960 km olduğu öğrenilir. Daha sonra yerküre bağlantılı Keck Rasathanesi de Hubble’ın hassasiyetini yakaladı ve bir Optik ilavesi ile 50km/piksel değerinde çözünürlük elde edildi. Bu sayede Ceres üzerinde koyu renkte iki büyük leke keşfedildi ve bunların büyük bir ihtimalle çarpışmadan oluşan kraterler olduğu sanılıyor. Bunlardan büyük olanının merkezi daha açık renktedir. Ancak Keck rasathanesi araştırmalarında “Piazzi”’nin görüntülerine rastlanamadı.
Ceres, Vesta ve Pallas’ın çekim kuvvetinden yola çıkarak Ceres’in kütlesi 8,7x 1020 kg olark tespit edildi. Böylece Ceres’in asteroid kuşağındaki kendisinden sonra en büyük gök cismi olan Vesta ve Pallas’tan dört kat daha ağır olduğu anlaşılmıştıt. Yani Ceres’in kütlesi tüm asteroid kuşağının kütlesinin %30 kadardır.
Ceres’in yoğunluğu ise 1,98g/cm3’tür. Ceres bulunduktan sonra 1803’te Cer elementi bulunmuştur ve ve Ceres’in adını alımştır.

Ceres astrolojik olarak birçok başka asteroid ile kıyaslandığında ( aynı kuşakta bulunan Vesta ya da Pallas) gerçek anlamda mercek altında tutuluyor ve inceleniyor. Ancak şimdiye kadar astrologların genel olarak horoskopta nasıl bir etki gösterdiği konusunda tam bir fikir birliği sağladığı söylenemez. Şimdilik astrologların tek söyleyebildiği Ceres’in haritada arka planda, gizli tuttuğumuz yanımızı sergilediğidir. Dişi bir güçtür ve acı çektiğinde çevresine zarar verir. 6. ev ve Başak burcunun yönetici gezegeni olmaya aday ve bu anlamda Chiron’a rakiptir.

Ancak bir gök cisminin astrolojideki yerini tam anlamıyla alması çok uzun zaman alıyor. Bugün klasik astrolojik 7 gök cisminin etkilerini (Güneş, Ay, Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürn) iyi bilmemizin yegane sebebi, çağlardır araştırılıyor olmasıdır. Bu araştırmalar sayesinde biriken istatistiksel bilgiler bizlere yorumlamada ışık tutar.

Yeni gök cisimleri ise astrolojik olarak araştırma safhasındadır ve astrolojide tam olarak yerini almaları zaman alacaktır.

Yurdahal Topdemir

Yardımcı Kaynaklar:
- Wikipedia
- - http://www.astroforum.de
- 100 soruda mitologya-Behçet Necatiigil
- Mitologya – Edith Hamilton
- Resim 1640-60 arası Fransız ressam Montpellier tarafından
yapılmıştır. Resimde Bacchus ve Ceres Nympha ve
Satyr’lerle görülüyor.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
09-11-2008 01:54 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #5
RE: Ceres
ceresin boğa burcunu , şironunda başak burcunu yönetmesi ihtimalini düşünmeye başladım diyebilirim. burçlar kuşağının en inatçı , dayanıklı , yapmacık olmayan , pek zarif sayamayacağımız burcu olan boğayı nârin gezegen venüsün yönettiği bilgisine şüpheyle yaklaştığımı söyleyim , demedi demeyin ;)

09-11-2008 07:25 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #6
Cvp: RE: Ceres
sultan Yazılan:Sevgili Nihan'ın ceres'ini 6.evde(başak evi) ve jüpitere yakın, takıntılı burç akrep burcunda görüyoruz. Başaklılığı şüpheli bir astreoid başak evinde, yine takıntı burcunda ve yine çoğaltan, genişleten bir gezegenle kavuşum halinde. Nihan titiz olmasın da kim olsun.. gülücük)

Sultan, titizlik ve takıntı konusundaki halime, yaptığın yorum için teşekkür ederim.Ben ceres'in daha çok besleyicilik kelimesine eşdeğer olduğunu düşünüyorum.
Eğer ev sistemleri doğruysa,6.ev sahiden başağın evi olduğu için,
orada bulunan jüpiterin herşeyi abartma ilkesi çalışabilir doğrusu.
(Ev sistemlerinin hangisi çalışıyor bilemiyorum)
06-08-2009 02:12 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #7
Cvp: Ceres
Gizem Yazılan:Arkadaşlar benimde ceres kişisel gezegenlerimden olan güneş ile kavuşum halinde(koç burcunda) ve 6.evde görüşlerinizi öğrenebilri miyim?.. Bu kavuşum neler yapar güneşime..,,,

Temizlik konusunda ise kimsenin yaptığı işi beğenmiyorum ya kendim yaparım ya kendim..Temizlik konularında baya dikkat ettiğim konular var ellerimi sık yıkarım öyle bir takıntı havlu konusunda hasassım dağınıklığı hiç sevmem etrafın dağınık olması beni rahtısız ediyor..v.s.

ceres üzerine çok donanımlı sayılmayız. bazı kaynaklarda Yengeç burcuna benzeyen '' beslemek '' özelliğine dikkat çekiliyordu.

gizem senin temizlik hassaslığını cerese mi bağlamalıyız tartışılır çünkü Şironun ile Marsın arasında güçlü bir Zıt açı var bunu gözden kaçırmayalım.

06-14-2009 08:56 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #8
Cvp: Ceres
(03-03-2010 05:06 AM)ıhlamur Yazılan:  
(02-28-2010 03:05 PM)Félicé Yazılan:  
(02-28-2010 03:03 PM)Félicé Yazılan:  
(02-28-2010 02:57 AM)ıhlamur Yazılan:  
(02-26-2010 08:20 PM)Félicé Yazılan:  
(02-26-2010 05:21 AM)ıhlamur Yazılan:  ceres temel anlamı içersinde kadının bunalımlarını da simgeliyor. çünkü kızı persephone'nin yeraltı tanrısı hades tarafından kaçırılmasıyla besleyen cömert ceres, yokeden ceres olmuştu. kederi ve büyük üzüntüsü nedeniyle küstü ve görevlerini yapamadı. kıtlık başgösterdi. bu neredeyse tüm insanlığın sonu oluyordu.
bir anne çocuğunu sadece sevmiyor aynı zamanda onu koruyor ve kolluyor. bakımı için mücadele ederken, onu kaybetmemek için de tam tersi yokedici olabiliyor.
ceres annedir, çocuktur, ailenin yaşlı kadınlarıdır. ay çevrimleridir. kadınların ay halleri ve menapoz dönemlerini simgeler. ceres yiyeceklerle ilgimizdir. damak zevkimizdir. tarım kaynaklarıdır.
ay'ın duygusal güvenlik ihtiyacının yaşama dönüştürülmesini ve manevi güvenin yer bulma duygusunu simgeler. ve zaten bu yönüyle de ayın bir üst oktavı olarak kabul edilir.


Ihlamur, özellikle koyu renkle belirttiğim yer beni ifade ediyor. Kendi annem, kendi anneliğim ve hatta tüm kadınların anneliği ile ilgili saplantısal bir yaklaşım tarzım, yoğun takıntılarım var. Benim güneş, ay, ceres t- karem hakkında ne söyleyebilirsin?

Felice, haritana baktığımda ceresi görememekle birlikte, elbette dolunayın cerese direkt bir etkisi olduğu ortada. ceres özelliklerinin sende güçlenmesi normal. asteroidlerde zaten kare ve karşıt etkiler birinci önemde incelenir. akrep burcunda mı ceres? ve chiron da devrede sanki boğada çünkü. tam bir haç mı oluşturuyorlar? yoksa ceres de mi boğa burcunda?
aslında ceresle ilgili forumdaki diğer temel başlıklardan birinde ceresinin derecesini ve bu konumunu belirtirsen beraber değerlendirebiliriz. konu olarak bu başlıkla karışmamış olur böylece. ayın bir üst oktavı olarak kabul edilen ceres için böyle güçlü bir dolunay etkisinin incelenmeye değer olduğunu düşünüyorum.

Ceres 20* akrepte..Bu durumda astroidlerle oluşan haç, tam bir haç sayılabilirmi? Ben ceres başlığına da ekliyorum bu yazıyı, değerlendirebilirsen memnuniyetle takip edebilirim?

evet tabi. tam bir haç olduğu için tam bir haç sayılır.
bu arada sanırım bende bir sorun var şu an açılmadı harita. neyse önemli değil. bu haç olayını temel alırsak sadece ilk başta şunu diyebiliriz ki sizin ceresiniz dolunay etkisini direkt alıyor. bu etkiye chiron da dahil oluyor. sizin muhakkak kendi ay-güneş-chiron Tkarenizle ilgili bir fikriniz vardır. bu enerjiyi topyekun ceresin karşıladığını düşünelim şimdi de. bu açıdan bakarsanız ceresinizin ne kadar kritik bir konumda olduğunu bir kez daha görebilirsiniz. sizin çocukluğunuz, sizin ailenizde gözlemlediğiniz doğrular veya yanlışlar sizde baskın bir duyguyu biriktiriyor. ceres akrep burcunda ve 6. evde chiron boğa burcunda ve 12. evde... bulundukları ev ve burçlar sağlıkla ilgili konulara dikkat çekiyor. siz kendi anne ve babanızın ve kendi çocuklarınızın sağlık sorunlarıyla bir hemşire hassasiyetiyle ilgileniyorsunuz. aynı zamanda kendi sağlık terapilerinizi uyguluyorsunuz. ceres akrep burcunda. yukarda belirttiğiniz saplantısal bir yaklaşım tarzı ve yoğun takıntılar tamamiyle ceresin akrep burcundaki özelliklerini ifade ediyor. sizin için çok kritik bir konumda çok kritik bir ceresiniz var diyebiliriz. yaşam ve ölüm, ezoterik bilgiler, mistik rüyalar, okultizm gibi konular da bu büyük haçın ceres tarafıyla karşımıza çıkıyor. farklı deneyimler yaşamanıza sebep olabilir.

not: Felice "hekate" ve "diana" asteroidlerinin senin haritandaki konumuna bakabilir misn bi acaba? senin haritan bende açılmadığı için şu an doğum tarihine bakamıyorum. ama haritandaki konumlarını da merak ettim şimdi çok. iletebilirsen sevinirim.

Vallahi, koyu renkle belirttiğim, yorumların tam anlamı ile doğru-alkış. Çok sağolgülücük
Diana 0* akrep, hekate, 22* yayda. Bunları niye merak ettiğini merak edebilirmiyim?
03-03-2010 02:19 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #9
Cvp: Ceres
(03-03-2010 08:37 AM)ıhlamur Yazılan:  merhaba sevgili Aprilios
balık burcunda 11. evde bulunan ceres ile şefkat duygunuz çok gelişmiş durumda. aynı zamanda sizin şefkat duygunuz evrensel öğeleri de içeriyor. kimsesiz çocuklar, yaşlılar, dünyanın ekolojik dengesini koruma, insan hakları, hayvan hakları gibi evrensel konularda bir hayli duyarlısınız. bu tür konularda aktif çalışmalarınız olabilir. insani ilgi veya toplumsal desteğe ihtiyaç duyulan her alanda yardımda bulunabilirsiniz.
Şefkat duygumun ne kadar gelişkin olduğuna dair herhangi bi´argümanım yok fakat; bahsettiğiniz konulara ilişkin kısmen duyarlı bi´bakış açısına sahip olduğum söylenebilir. ´´Neden kısmen?´´ derseniz, şimdiye dek bu konularla ilintili aktif bi´çalışmada bulunmuş olmayışımı gösterebilirim. Ki; Ceres yerleşimi ile oda arkadaşı olan Kad da, on birinci ev temasındaki konu başlıklarına dair aktif olmam gerekliliğinin altını çizen...

(03-03-2010 08:37 AM)ıhlamur Yazılan:  anne-çocuk ilişkisinde ise sevgi ve takdir konusundaki bazı problemlere işaret ediyor olabilir.
Sahip olduğum anne açısından şanslı hissetmişimdir her zaman. İletişimsel bazda klasik ´´anne/çocuk´´ ilişkisini pek yaşadığım söylenebilemez. En yakın arkadaşım gibidir, kendisiyle hemen hemen her konuda konuşabilirim... Yalnız kişilik olarak müşkülpesent kategorisinde değerlendirilebilir. Sevgi değil de, takdir konusunda kendisiyle yaşadığım ufak tefek sorunlar olur, evet. Mesela, arkadaşları, çocuklarının herhangi bi´özelliğini, osunu, busunu... uzun uzadıya övebilir. Bizimkisi ise hep susmayı tercih eder. ´´Neden?´´ diye sorduğumda, ´´Ben niye etrafa çocuklarımı (kardeşim de dahil) öveyim canım, illa ki takdir göreceklerse, asıl başkaları takdir etsin... Zaten kuzguna yavrusu şahin görünürmüş.´´ der. Şironyen Güneş İkizler´idir. Mütevazılığı insanı bayım bayım bayıltır makara

Bi´soru:
Asteroidlerde kare ve karşıt ilişkinin, önem sıralamasında zirveye yerleşmesinin sebebi nedir ,,,

03-04-2010 09:44 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Schatz Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 711
Üyelik Tarihi: May 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #10
Cvp: RE: Ceres
(03-07-2010 07:11 PM)Sniper Yazılan:  hmm Ceres'le ilgili haritamda dikkatimi ceken sey Saturn'le kavusumda olmasi..benim kadar istahsiz zorla yemek yiyen insan azdir herhalde..ayrica ne ilginc annem beni 3 aylikken sutten kesmis inek sutuyle buyumusum:D gerci inekler herkesin sut annesi:D aslinda bunun 3 aylikken su cicegi'ne yakalanmamlada ilgisi olabilir..beslenmesine hic dikkat etmiyen tam bi abur-cubur'cuyumgülücük aslinda Jupiterlede ucgeni var ama sanirim Saturn abinin yaninda pek sesi cikmamis..belkide abur-cubur kismini Jupiter ucgenine bagliyabiliriz..ben bunlarin hepsini Ay'a bagliyodum..gerci Ayimda bunlari anlatmaya yetiyo gibi..Annemle ilgili Pluto fazlasiyla dogru seyler soyluyo ayriyetten Saturn etkisinede gerek yoktudil çýkarma


bide Almira'nin haritasina bakmak istedim (sakincasi yoksagülücük) bikeresinde insanin sagligi icinse tas'da yenilir gibisinde bisey yazmisti yanlis hatirlamiyosam..bu cumlenin arkasinda Ceres olabilirmi ki diye bakiim dedim ama ikna edici bisey bulamadim..Ceres Boga'da ve Jupiter-Venus kavusumuyla ucgen acisi var..duble duble zevke duskunlukgülücük sanirim tatli duskunlugunun arkasinda bu var..kimbilir belkide saglikla ilgili olan Siron'nun Gunesine zit bakmasida gosterilebilir...


Boga burcu ve Ceres arasinda bag olduguna inaniyorum..mitolojik hikayesi ve astrologlarin onunla ilgili yazdiklari yanlis degilse bana aralarinda benzerlikler var gibi geliyo...
Bakabilirsin tatlım imzamda ekli haritam ....

ama ceres varmı bilmiyorum ...
03-07-2010 07:34 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  ceres burçlarda smoochy 4 15,499 07-13-2018 03:54 PM
Son Mesaj: Feslegen
  Ceres açıları Yakamoz 1 64,177 02-21-2017 06:18 AM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Ceres Evlerde Angel 13 35,188 02-21-2017 06:10 AM
Son Mesaj: BayanKararsız

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir