Değerlendir:
  • 21 Oy - 2.76 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Yıldızlar ve Evlilik
Yazar Mesaj
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #1
Yıldızlar ve Evlilik
Daha önce iki kişinin evlilikteki uyumunun hangi durumlarda gerçekleşebileceğini yazmıştım. Bu hafta ise yıldız haritasında evlilikle ilgili yapilabilecek yorumlar üzerinde durmak istiyorum.

Bir yıldız haritası 12 evden oluşur. Bu evlerden her biri değişik hayat alanlarını temsil eder. Örneğin yükselen burç aynı zamanda 1. evdir. Kişilik ve fiziksel görünüş bu evden anlaşılır. Parasal konular 2. , meslek 10. , sağlık ise 6. evden incelenir.

Evliliği ve karşı cinsle olan ilişkileri belirleyen ev ise 7. evdir. Bu evle ilgili yapılacak analiz bize evlenilecek kişinin karakteri, evliliğinin nasıl olacağı, geç ya da erken mi evlenileceği gibi konularda bilgi verir. Kesin sonuca varabilmek için bütün etkiler sırayla incelenir ve çok güçlü ya da tekrar eden etkiler dikkate alınarak son karar verilir. İlk bakılması gereken, evlilik evinde hangi planetlerin yer aldığıdır. Bu evde yer almış güçlü bir Venüs kişiye mutlu bir aşk evliliği verirken, Jupiter şanslı bir evlilik verebilir. Ancak yıldız haritasında 7. evde yer alan Satürn evliliği hayatın daha geç zamanlarında, genellikle 35 yaşından sonra gerçekleştirecektir. Satürn aynı zamanda kişiye kendisinden oldukça yaşlı birisiyle evlenmesine yolaçabilir.

Mutlu bir evlilik için 7. evin yöneticisi gezegenin hangi evde yer aldığı da çok önemlidir. Kötücül kabul edilen evlerde, yani 6. , 8. ya da 12. evlerde yer alan 7. evin yöneticisi evlilikte ve karşı cinsle olan ilişkilerde sorunlara neden olabilir. Örneğin 12. , yani yurt dışı evinde yer alan 7. evin yöneticisi, yabancı biriyle evlilik haberi verirken, yükselen burca yerleştiğinde bizim eşimizi değil de, eşimizin bizi gelip bulacağını işaret edebilir.

Yıldız haritamızda bulunan gezegenler hayatımızla ilgili bir çok konuyu temsil eder. Buna göre evlilikle ilgili konularda kadınlar için eşi Jupiter, erkekler için ise eşi Venüs temsil eder. Venüs genel evliliğin de temsilcisidir. Yani bir kişinin evliliği ile ilgili bilgi almak istersek, bu planetlerin durumuna da mutlaka bakılmalıdır.

Haritası incelenen kişinin ne zaman evleneceği ise hayat devrelerine ve transitlerine bakarak anlaşılabilir. 7. evin yöneticisinin ya da 7. evde bulunan gezegenlerden birinin hayat devresi başladığında kişinin evlenme ihtimali yükselir. Transitlerde ise, 7. evin üzerinden ya da Ay'a göre 7. evden geçecek Venüs, Jupiter ya da geçtiği evi canlandıran Güneş, evlilikle ilgili olumlu etkiler verebilir.

Gülben Ergen’in hint astrolojisine göre çıkarılmış yıldız haritasında 7. yani evlilik evine bakacak olursak, öncelikle 7. evin yöneticisi Güneş’in yine 7. evde Mars’la beraber yer aldığını görüyoruz. Bu durum olumlu gözüküyor. Mars her ne kadar evliliğe gerginlik taşısa da, kişiye enerjik bir eş verir. Güneş ise kariyer temsilcisi olduğu için, bu durum sanatçının kariyer sahibi, güçlü kişilik sahibi biriyle evlendiğinin göstergesi. Yukarda bahsettiğimiz kadınlar için eşin temsilcisi olan Jupiter ise başarı ve kazanç evine yerleşmiş. Bu durum hem evliliğin mutlaka gerçekleşeceğini gösterir, hem de kişiye başarılı ve kazanç sahibi bir eş verir. ( Gülben Ergen : 25.08.1972 , 18:52 , İstanbul )

Metin Özenbaş

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
07-01-2008 12:05 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #2
RE: Yıldızlar ve Evlilik
[attachment=421]


GülBen Ergenin Modern Yıldız Haritası.

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
07-01-2008 12:11 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
sim. Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 67
Üyelik Tarihi: Jul 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
RE: Yıldızlar ve Evlilik
yezda Yazılan:7. evin yöneticisinin ya da 7. evde bulunan gezegenlerden birinin hayat devresi başladığında kişinin evlenme ihtimali yükselir.

Bunu açıklayabilir misiniz Hayat devresi derken..?

http://www.astrozoom.com/sonuc.php?ISIM=...&x=67&y=14
07-07-2008 01:33 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Evlilik Zamanları yezda 1 5,452 03-10-2012 04:18 AM
Son Mesaj: smoochy
  Evlilik haritasinin incelikleri yezda 7 10,651 07-10-2009 01:53 AM
Son Mesaj: ELF
  Hint Astrolojisinde Evlilik Öncesi Uyum Analizi qulsah 0 15,709 10-22-2008 12:32 PM
Son Mesaj: qulsah

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir