Değerlendir:
  • 20 Oy - 2.4 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Evlilik Zamanları
Yazar Mesaj
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #1
Evlilik Zamanları
Yeni bir işe başlamadan önce en uygun başlama anı belirlendiğinde, o işle ilgili başarının daha kolay geldiğini biliyoruz. Aynı şekilde eğer evlilik günü ve saati doğru zamanda gerçekleşirse, evlilikte mutluluk ve evliliğin uzun sürmesi sağlanabilir.

Dikkat edilmesi gereken unsurların başında haftanın günü gelir. Haftanın en uygun günleri olumlu gezegenler tarafından yönetilen Perşembe ve Cuma günleridir. Perşembe gününü Jupiter, Cuma gününü ise Venüs yönetir. Günümüzde evliliklerin genellikle hafta sonları olduğunu biliyoruz, özellikle de Cumartesi akşamları. Cumartesi gününü yöneten Saturn pek mutluluk getiren gezegen olmamakla birlikte, insana kalıcı olaylar getirir. Cumartesi yapılan evlilikler uzun sürme etkisi alırlar. Salı günleri Mars günü oldugu için evlilik yapılması pek tavsiye edilmez.

İkinci aşamada uygun evlilik günü için doğru nakşatranın, yani Ay’ın o gün bulunduğu takım yıldızının doğru seçilmesi gerekir. Evlilik için uygun takım yıldızları Uttarapalguni, Uttaraşada, Uttarabadrapad, Rohini, Mrigaşira, Revati , Anuradha, Moola, Svati, Magha ve Hasta’dır. İlk bakışta anlamı olmayan bir çok kelime bir araya gelmiş gibi gözükse de, bu konuya eğilmek isteyen kişiler zamanla bu kelimelere kolaylıkla aşina olacaktır. Özellikle Ay’ın yüceldiği nakşatra olan Rohini takım yıldızları içinde çok olumlu kabul edilir.

Daha önce de yazmış olduğum Ay fazları evlilikle ilgili en önemli kıstaslardan biridir. Ay fazları 30 tanedir. Bunlardan 15’i büyüyen Ay, diğer 15’i ise küçülen Ay’dır. Doğru evlilik zamanı seçilirken küçülen Ay’dan kaçınmak gerekir. Ay dolunaya yaklaştıkça güçlenir. Dolunayda başlanan işler büyük destek alırlar. Küçülen ve büyüyen her 15 Ay fazının 4. , 9. ve 14. günleri herhangi bir işe başlanması tavsiye edilmez. Evlilik için en uygun tithiler büyüyen Ay’ın 2., 3., 5., 7., 10., 11. ve 13. fazlarıdır.

Bütün yukarda belirtilen şartlar sağlandıktan sonra evlenme anına uygun yıldız haritası aranır. Bu haritada olumlu gezegenler köşe (1. 4. 7. ve 10. ) ya da üçgen ( 1, 5. ve 9. ) evlerde yer almalıdır. Olumsuz kabul edilen gezegenler ise olumsuz evlerde yer alırlarsa olumsuz etkilerini tamamen gösteremezler. Evlenme anının yıldız haritası özel yogalarla ya da yücelmiş gezegenlerin varlığıyla güçlendirilmelidir.

Bunların yanında evlenilecek gün tara, karana ve yoga gibi detaylı ek unsurlarla da incelenmelidir. Bu yazıda bunun detaylarına girmiyorum. Yukardaki şartların çoğu uygun olduğunda bile kişiye özel bazı özel şartların yerine gelmesi gerekir. Anlaşıldığı gibi çok karmaşık ve kapsamlı inceleme sonucu en uygun evlilik anı belirlenebilir. Muhurta hint astrolojisinin içinde tek başına çok derin bir konudur. Bütün gerekli şartları bir araya getirmek neredeyse imkansızdır . Bu yüzden en iyi evlenme zamanı için optimal çözüm aranmalıdır.

Tabi bu günler için uygun yükselen burcun da seçilmesi gerekmektedir.

Metin Özenbaş

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
06-30-2008 11:58 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
smoochy Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 272
Üyelik Tarihi: Jan 2012

Rep Puanı: 30

Mesaj: #2
RE: Evlilik Zamanları
forumda paylaştığım yabancı kitaplardan birinden çeviri yapıyorum (hangisinden not aldığımı unuttuğum için belirtemedim) :

venüs aşk gezegeni olduğundan, venüs'ün retro'da olması halinde evlilik tarihinizi bir kaç hafta ileri erteleyin.

merkür'ün retro'da olmadığı bir günü tercih edin, çünkü merkür'ü retroda olması yanlış anlaşılmalara ve iletişimde problemlere neden olabilir, merkür retro'dayken imza atmak iyi bir fikir değil. evlilikte yasal bir sözleşmedir.

ay'ın konumuna dikkat edin. güneşle kavuşumda olan yeni ay yeni başlangıça işaret eder. evlilik için en güzel ay konumu yeni ay'ın sizin ya da partnerinizin 7.evinizin üzerinde olmasıdır ve ya ay terazi burcundayken.
eğer yeni ay'da olması imkansızsa, büyüyen ay vaktinde evlenin yani yeni ve dolunay arasında.

güneş ve ay arasındaki açılara bakın, 60lık ve 120lik açı harmoni yaratır, kare ve 180lik açı ise zıtlaşma ve gerilime neden olabilir.

ay-venüs-jüpiter arasında 60lık ve 120lik açılar olması iyi olacaktır.
03-10-2012 04:18 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Evlilik haritasinin incelikleri yezda 7 10,622 07-10-2009 01:53 AM
Son Mesaj: ELF
  Hint Astrolojisinde Evlilik Öncesi Uyum Analizi qulsah 0 15,700 10-22-2008 12:32 PM
Son Mesaj: qulsah
  Yıldızlar ve Evlilik yezda 2 6,240 07-07-2008 01:33 PM
Son Mesaj: sim.

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir