Değerlendir:
  • 13 Oy - 2.62 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

GÜneş tutulması ve kaçınılmaz son!!!
Yazar Mesaj
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #1
GÜneş tutulması ve kaçınılmaz son!!!
Aşağıdaki Makale 1938 yılında yayınlanmış “Vehlow Kalender” den çevrilmiştir. Çalışmalarda Johannes Vehlow öğretilerine bağlı kalınmıştır.



Orijinal Metnin yazarı: Ed. Even

Çeviren: Yurdahal Topdemir





Güneş Tutulmaları ve Doğum Haritasındaki Önemi


Ekliptik araştırmaları, haritalarda- kaçınmayıp- araştırılmak üzere çaba sarf edildiği zaman, en ilginç ve teşekkürü hak eden alanlardan biridir. Bugüne kadar tutulmaların çok az önemsenmiş olmasının astroloji için ne kadar büyük bir kayıp olduğunu takip eden bilgiler ortaya koyacaktır.



Tutulmaların etkileri son derece radikal olabilir, bu yüzden önemsenmelidir. Tutulma haritaları sıkıntılı haritalardır ve doğal felaketleri gösterirler. Astroloji araştırmaları günümüze dek tutulma haritalarından beklenen felaketin coğrafi enlem ve boylamlarını emin bir şekilde tespit etmenin yolunu bulamamışlardı.



Ancak şimdi uygulanmaya konulan bazı çok yeni denemelerle bu olasılık dahilinde gibi görülmektedir.



Burada doğru yolu bulmak çok da kolay değildir, çünkü kozmik özelliklerin dışında yer küresel özelliklerde etkileyici olacaktır. Çabanın boşa sarf edilmediğini gördükçe ve tatmin edici sonuçlara ulaştıkça, çalışmalardan alınan hazda artmaktadır. Bunlara daha sonraki bazı çalışmalarda değinilecek.



Size bir örnekle, güneş tutulmalarının doğum haritasında da, özellikle ölümle alakalı noktalara denk geldiğinde, ne kadar tahrip edici oldukları gösterilecektir:



Burada sokakta geçirdiği kaza sonucu ölen yaşlı bir kadının haritası söz konusudur. Öncelikle ölüm sorusuna yönelik astrolojik yorum kurallarını ve yaşlı kadının doğasındaki ölüme yakın verileri görmeliyiz. Aynı zamanda bu trajik ölüme farkında olmadan sebep olan genç bir erkeğin varlığını da göz önünde bulundurmalıyız.



Olayın seyri şöyledir:



20.Haziran 1936’ da bu yaşlı kadın evinin yakınındaki bir parka doğru yürüyüşe çıkmıştı. Buraya ulaşabilmek için bir caddede karşıya geçmek zorundaydı. Yıllardır çektiği işitme problemi yüzünden yoldan geçen bir bisiklet sürücüsünün zil sesini duymaz ve aynı zamanda çevresinde tanıdık bir kimse var mı diye bakındığından dikkati de dağılmıştır. Böylece iki adım sonra talihsizlik gerçekleşebilmiştir. Bisikletin arka tekerleğinin arasına yürür ve kafası asfalta çarpar. Düşüşü o kadar kötü olmuştur ki, kafatası yarılır ve beyin kanaması geçirir.



Ancak bisiklet sürücüsü düşmez ve birkaç metre daha yol alır. Sürücü çevresine bakınıp kazayı görünce bisikletten iner ve geri dönerek ilk yardım teşebbüsünde bulunur. Bu kaza öğleden sonra saat 05:55 de gerçekleşir. Kazazedede hemen bilinç kaybı meydana gelir ve acilen götürüldüğü hastanede akşam saat 09:15’te ölene kadar bilinç kaybı sürer.



Savcı, bisiklet sürücüsü hakkında ölüme sebebiyet verme sebebiyle, soruşturma başlatır. Hukuksal süreçte davalının suçsuzluğu tam anlamıyla ispat edilir. Ardından serbest bırakılır.



Talihsiz kadının haritasında görüldüğü gibi haritanın yükseleni 27 derece 29 dakika Yay’dır. Ölüm evi olan 8. evde yengeç ve aslan burçları bulunmakta. Venüs bu evde konumlanmış ve ev yöneticisi Ay’dan kare açı almakta. Ay’da Burçlar kuşağında Koç burcunda yer alıyor. Haritanın 8.evinde ve 12. Güneş evinde bulunan Venüs, 3. Güneş ve 10.uncu harita evinin yöneticisidir ve ölümün göz önünde bir caddede oluşan bir talihsizlikle geleceğini göstermekte. Neptün 8. Güneş evinde kendi burcu olan Balık’ta bulunmakta ve Merkür’den, yani 7. evin yöneticisinden, tam bir karşıt açı almakta. Bu açı ölümden önceki süreli bilinç kaybını göstermekte.

Sekizinci Güneş evinin ve aynı zamanda Yükselen yöneticisi Jüpiter, 8. burç olan Akrep burcunun ve 4. evin tam ortasında yer alıyor. Her ikisi de haritadaki ölüm noktalarındandır. Jüpiter’in aynı zamanda Uranüs ve Satürn ile karşıt açısı var. Son olarak aynı zamanda başka bir ölüm noktası olan Nadir’de bulunmaktadır. Tüm bu veriler harita sahibi için şiddetli bir ölümü göstermektedir.



Harita sahibi ölüm anındaki yaşı 83 yıl 10 ay 15 gündü. Anahtarı 1 derece=1 yıl olan birincil ilerletim yayına göre bu 83 derece 53 dakikadır. Bu yaya uygun ilerletimler şunlardır:



Asc kavuşum Mars = 85 derece 26 dak.

Zenith*) kavuşum Güneş = 83 “ 47 “

Jüpiter kare Zenith = 82 “ 41 “

“ kare Uranüs = 84 “ 09 “

Uranüs karşıt Güneş = 85 “ 29 “

-----------------------

421 “ 32 “



421 derece 32 dakika / 5= 84 derece 18 dakika



84 derece 18 dakika = 84 yıl 3 Ay 5 Gün

+ Doğum günü = 1852 3 15

Geçerlilik tarihi = 1936 yıl 11 ay 20 gün

= 20 Kasım 1936



Birçok ilerletim ölüme yöneliktir. Fakat 19 Haziran 1936’da 27 derece İkizler’de Güneş tutulması olmuştur ve bu da talihsiz kadının haritasında Dsc üzerine düşmektedir. Bir haritanın Dsc noktası aynı zamanda bir ölüm noktasıdır. Aynı zamanda orada tehlikeli sabit yıldızlardan Kutup yıldızı ve Betelgeuse bulunmakta. Böylece bu Güneş tutulması 1936 yılına denk düşen ilerletimlerin oluşmasını sağlamıştır hatta bunu 5 ay önceden gerçekleştirmiştir.

Bu ilerletimlerin haritada ölümü gösterdiği harita yakından incelendiğinde net olarak ortaya çıkıyor. Şöyle ki:



4. Güneş evinin burcu olan Akrep’in yöneticisi olan Mars’ın Asc ile kavuşması her iki evi de yaşam sonu evi yapıyor. Başkaca açıklamaya da gerek yoktur. 8. evin ikinci burcunun yöneticisi Güneş’in de Zenith ile kavuşuyor olması, dışarıda caddede gelen ölümü gösterir.



Zenith kare Jüpiter, bu arada Jüpiter 8. Güneş evinin yöneticisidir, 4. Güneş evinin tam ortasına ve ölüm burcu Akrep’e düşmektedir. İlerletimin 9. evin ortalarına düşmesi ve Aslan’da olması, ki 9. ev hukukçuları temsil eder, bu ölümün savcılığı ilgilendireceğini gösterir.



Uranüs kare Jüpiter ilerletimi trafiğin evi 3. eve ve göz önünde olmanın evi olan 7. Güneş evine düşmekte.



Uranüs ölümle bağlantılı Nadir’den geldiği için ölüm ani ve beklenmedik oluşmakta.

Uranüs modern trafik araçlarının Göstergesidir!

Son ilerletim olan Uranüs karşıt Güneş’tir. Bu da bir önceki ilerletime benzemektedir. Güneş 9. evde bulunmakta ve 8. evinde ikinci burcunun yöneticisidir bu yüzden de ölümle bağlantılıdır. Uranüs’ü ise biraz önce açıkladık.

8. evdeki Venüs ayrıca karakteristik olarak şunu göstermektedir: Harita sahibi Berlin Belediyesinden aldığı emekli maaşı ile geçinmekteydi. Harita sahibi bu kısıtlı paranın bir kısmını doğru dürüst bir cenaze töreni düzenlenmesi şartı ile her ay kiliseye vermekteydi. Bu sayede din adamı cenazede iyi bir konuşma yapmalıydı. Ayrıca tabutunun çiçeklerle bezenmesini ve göğsüne sağ eline çiçek konmasını vasiyet etmişti. Yıllar içinde bu tutar 300 Mark’a ulaşmıştı. Bu tutar onun isteklerinin gerçekleşmesine yetecek miktardaydı. Ölüm evindeki Venüs için tipik bir durum.



Şimdi sırada genç sürücünün haritası var:



Haritada da görüldüğü gibi 18 derece 50 dakika Yengeç yükselmekte.Asc talihsiz kadının 8. evdeki , yani ölüm evindeki Venüs’ün yakınına düşmekte. Talihsiz kadının Dsc’sinde denk düşen 19 Haziran 1936’da gerçekleşen tutulma noktası bu haritada Venüs-Güneş mesafesinin “Altın Oran” bölümlemesinin kesişme noktasının karşısında bulunmaktadır. Bu da kadının haritasının Asc’dir.



Ayrıca Merkür-Ay kesişme noktasının biri 28 derece İkizlere yani kadının Dsc’sine düşmekte, diğeri ise 17 derece Koç’a yani kadının haritasında Nadir’de buluan Ay’ının üzerine gelmekte. Bu karmik temas noktaları ile her iki kaderin bağlantıları görülmektedir. Daha fazla araştırmak isteyen ve gezegenlerle 4 aksın mesafelerini (Asc. Dsc. Zenith ve Nadir) Altın Oran’a uygun olarak bölümlerse, bu iki insanın kadersel bağını kanıtlayan bir dizi örtüşmeye rastlayacaktır.



19 Haziran’daki Güneş tutulması her iki haritanın da kadersel noktalarına düştüğünden, bu trajediyi oluşturmuş ve yaşlı kadının ölümüne, genç adamında sürücü hatası ile oluşan cinayet sebebi ile soruşturulmasına neden olmuştur.



Elimize bir pergel alıp kadının haritasında 84 derecelik mesafeyle tek tek gezegenlerin ve önemli harita noktalarını ölçersek, ölümle bağlantılı ilerletimleri görürüz. Bu dereceleri genç adamın haritasında da incelediğimizde yine tehlikeli noktalar tespit ederiz.



Aynı bağlantıyı, bu olay anında yaklaşık 23,5 yaşında olan genç adamın haritasında 24 dereceyi vurgulayan verilerde de bulabiliriz. Pergelle 24 dereceyi alıp ölçmeye başlarsak bir çok veriye ulaşırız. Buradan elde edilen ilerletim derecelerini yaşlı kadının haritasına yerleştirdiğimizde, tüm bunların ölümle ilişkili olduğunu görürüz.



Son olarak, tamamlanmış çalışma olmasa da, ölümle ilişkisi olan ilerletimleri inceliyoruz:



Kadının haritası: ilerletim yayı 84 derece



Zenith + 84 derece = 1 derece Kova = kavuşum Mars

Asc + “ = 22 “ Balık = kare Merkür,Jüpiter

Ay - “ = 24 “ Başak = kare Ay

Neptün +” = 4 “ İkizler = karşıt Mars

Pluto +“ = 2 “ Aslan = karşıt Pluto





Genç adamın haritası: İlerletim yayı 24 derece



Asc + 24 derece = 13 derece Aslan = kavuşum Güneş

Asc - “ “ = 27 “ İkizler = kavuşum Dsc

Satürn - “ “ = 7 “ Boğa = kavuşum Nadir

Mars + “ “ = 27 “ Yay = kavuşum Asc

Ay + “ “ = 17 “ Akrep = karşıt Satürn kare Güneş

Ay - “ “ = 1 “ Terazi = kavuşum Mars

Güneş - “ “ = 17 “ Akrep = kare Güneş, karşıt Satürn

Venüs + “ “ = 14 “ Kova = kare Jüpiter, karşıt Güneş



Burada sadece en belirgin ilerletimler seçilmiştir ve bunlar belirgin bir şekilde iki farklı insanın haritasının ekliptik bölgelerinin ne kadar kadersel çalıştığını göstermektedir.

Bu çalışmayı fazla geniş tutmamak için tam detaylı hesaplamalardan uzak durulmuştur.



Son olarak biraz da iki insanın karmik bağını en iyi gösteren bazı genel karşılaştırma tekniklerinin üzerinden geçtik. Bu amaç için doğum haritalarını şeffaf bir materyal üzerine çizerek üst üste yerleştirilmesi tavsiye edilir.



Burada iki karşılaştırma yöntemi mümkündür. Birincisinde burçları üst üste getirebiliriz, diğerinde ise Asc ‘ leri üst üste getirebiliriz.



Birinci karşılaştırma yöntemini kontrol edersek kareler dikkat çeker. Bir haritanın Ay’ı ile diğer haritanın Ay’ına her iki kişinin de Neptün ve Venüs karesi var. Ayrıca genç adamın Asc’ si talihsiz kadının 8. evine düşer (ölüm evi).



Genellikle daha açıklayıcı olan ikinci karşılaştırma yönteminde ise her iki haritanın Asc’leri üst üste konur. Burada genç adamın Satürn’ü yaşlı kadının Zenith’i üzerine düşmekte. Aynı zamanda Uranüs’e karşıt ve Güneş’e de kare açı atmakta. Genç adamın haritasında Güneş Satürn kavuşumu var ve talihsizin Güneş’ine de kare atmakta.



Ayrıca kadının haritasındaki Mars Adamın haritasındaki Ay’a karşıt, Neptün ve Uranüs’üne de kare açı atmakta. Bunlar henüz tüm bağlar olmasa da en kadersel olanlarıdır.**)



*) Burada “matematiksel Zenith” olarak anılan astronomik Zenith değil, doğum yerindeki üst meridyeninin ekliptik ile kesiştiği üst noktadır ve diğer ev sistemlerinde MC yani “Gök Ortası” olarak alınır. Aynı şekilde burada bahsi geçen “matematiksel Nadir” de astronomik Nadir değil, genellikle IC ya da “Gök derinliği” olarak anılan ,doğum yerinden geçen alt meridyenin Ekliptik ile kesiştiği noktadır.

Ayrıca burada MC olarak işaretlenmiş nokta Medium Coeli yani Gök Ortası değil, ufukta yükselen yarım kürenin ortasıdır. IC olarak tanımlanan nokta, Immum Coeli yani Gök Derinliği değil, ufkun altında kalan yarım kürenin ortasıdır.



**) Burada bahsi geçen modern kader araştırması metotlarını Johannes Vehlow’un “Astrologie” adlı eseri kolay ve anlaşılır bir şekilde anlatmaktadır. Cilt V – VI –VII ise bilinçli, güvenilir, sorumluluk sahibi iş çıkaran, her ciddi astroloğun öğrenmesi gereken eserlerdir. O eserlerde, yorumlamayı sadece kolaylaştırmayan, aynı zamanda daha güvenilir, kesin ve netleştiren bilgileri, eski bilimsel çalışmalara dayanan bir çok yenilik ve ilklerle karşılaşacaksınız.





Not: Burada bahsi geçen haritaları aşağıdaki linkte bulunan orijinal metinde bulabilirsiniz.



Haritaların linki:

http://www.bonadea-astroloji.com/vehlow_...skopen.pdf

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
03-16-2008 03:22 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Garavu Çevrimdışı
Parola61
********
Webmaster
lt=
Mesajlar: 286
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 169

Mesaj: #2
RE: GÜneş tutulması ve kaçınılmaz son!!!
4. Güneş evinin burcu olan Akrep’in yöneticisi olan Mars’ın Asc ile kavuşması her iki evi de yaşam sonu evi yapıyor. Başkaca açıklamaya da gerek yoktur. 8. evin ikinci burcunun yöneticisi Güneş’in de Zenith ile kavuşuyor olması, dışarıda caddede gelen ölümü gösterir.

hımmm hakikaten bu kadar derinliklere inilebiliyormu..
03-17-2008 01:12 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #3
RE: GÜneş tutulması ve kaçınılmaz son!!!
Yazıyı okurken bende çok etkilendim,bir insanın ölümünü astroloji bukadar iyi analizleyerek bulabiliyormu diye!!!

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
03-17-2008 01:19 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  1 Eylül 2016 Başak Güneş Tutulması gizem kara 8 13,383 08-25-2016 09:42 PM
Son Mesaj: cero
  BURÇLARDA GÜNEŞ TUTULMASININ VERDİĞİ ÖZELLİKLER yezda 21 33,290 12-03-2014 06:53 PM
Son Mesaj: kayasran
  25 Nisan Ay Tutulması SirJohn 10 17,221 02-14-2013 09:17 PM
Son Mesaj: sevgi123
  14 Kasım Akrep Burcundaki Güneş Tutulmasının Burclara Etkileri zeynepece 3 7,487 11-08-2012 11:33 AM
Son Mesaj: Derin
  Güneş- Ay Tutulmaları uranus 214 301,901 11-02-2012 11:39 PM
Son Mesaj: SeRDaL
  17 Agustos kova burcunda Ay Tutulması yezda 14 21,111 05-31-2012 02:02 PM
Son Mesaj: Kerim1S
  1 Temmuz 2011 Güneş Tutulması gullusutcu 18 26,081 07-01-2011 10:35 PM
Son Mesaj: Derin
  15 Haziran Yay Burcunda TAM Ay Tutulması Dinoo 19 24,629 06-25-2011 09:39 PM
Son Mesaj: gullusutcu
  1 Haziran İkizler Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri Dinoo 89 126,370 06-07-2011 08:48 PM
Son Mesaj: ginka
  21 ARALIK TAM AY TUTULMASI ELF 25 34,292 03-15-2011 02:03 PM
Son Mesaj: picachu

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir