Değerlendir:
  • 20 Oy - 2.95 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ay Tutulmaları
Yazar Mesaj
galaxia
Kayıtsız

 
Mesaj: #11
BURÇLARDA AY TUTULUMUNUN VERDİĞİ ÖZELLİKLER
AY TUTULMASI

Daha ziyade duygular üzerinde ve işlerin yavaşlaması yönünden etkili olur. Tutulum hangi burçta meydana gelmişse o burç ile aynı yapıdaki diğer iki burçtan olan kimseler üzerinde etkisi daha fazla olur. Bu dönemde uzun yolculuklara çıkmak olumsuz sonuçlar yaratabilir. Yeni kararlar almak için uygun değildir. Maddi konularla ilgili sorunlar ortaya çıkabilir. Hele hele aile içi huzursuzluklar, değişiklikten doğan tatsızlıklar yaşanabilir. Aşkta hayal kırıklıkları olabilir. Tam ay tutulmasında, eskilerin yok edilmesi, yeni bir enerji ile yeni bir yaşama geçme, geçmişte yaşanılanları terk etme gibi durumlar yaşanabilir. Ayrıca intiharlar artar, mide kanamaları, ameliyatların kanamalı olması mümkündür. Özellikle tutulumun olduğu burçta ve aynı derecede başka bir gezegenle kavuşum varsa veya 180 derecelik zıt açı oluşuyorsa o gezegenlerin manaları yönünde sıkıntılar meydana gelmesi kaçınılmaz gibidir

BURÇLARDA AY TUTULUMUNUN VERDİĞİ ÖZELLİKLER

KOÇ BURCUNDA

Kendi ayakları üstünde durabilmeyi, kendi fikirlerini, inançlarını cesaretle savunabilmeği öğrenir. Başkalarının ondan daha zeki ve akıllı olduklarına inanır. Sevilmeme, istenilmeme, anlaşamama yüzünden uyumsuzluk yaratmaktan korkar. Bu yüzden insanların dediklerini yapmağa çalışır. Hata yapmaktan korkar. Karar verebilmek için etrafın desteğini arar. Güçlü, iradeli, özgüveni tam olan, düşüncelerini açıkça söyleyebilen insanları kendine çeker ve onlara sırtını dayar. Kavga, gürültü, yüksek sesli ortamlardan ürker. Ancak çok haklı olduğuna inanırsa düşündüklerini söylemeğe çalışabilir. Ama kaybetmekten çok korktuğu için fazla ileri gitmez. Genellikle öfkeli davranışlarını asıl ortaya çıkması gereken yerde bastırır, onun için bu duygular olmadık, gereksiz yer ve zamanlarda ortaya çıkar. Kendinden güçsüz, savunmasız ve hak etmemiş kişilere karşı içini boşaltır. Çocuklar, yaşlılar, hizmetliler gibi. Yeni başlangıçlar yapmakta zorlanır. Çünkü bir işe girişmeden evvel onunla ilgili her şeyi bilmek ister. Biraz tevekkül sahibi olmayı, kendine güvenmeği ve cesaretli olmayı öğrenene kadar hep zorluklarla savaşmak zorundadır. Gerçekleri kendine zarar verecek şekilde saptırır, yanlış fikirleri doğru gibi algılar, korkularını başkalarına yansıtarak sebepsiz güvensizlikler yaşar. Hayatta kendi yerini ve değerini bulup, bağımsız olmayı öğrendiği zaman ise, zayıf, ezilen, özgürlük savaşları veren kişilere yardım eder.

BOĞA BURCUNDA

Maddiyat ve maneviyatın bir arada yürümeyeceğine, paranın kötülük getirebileceğine inanır. Aslında paraya karşı güçlü bir arzu ve ihtiyaç duyar. Ama paranın iyi bir şey olmadığını düşündüğü için, para sahibi olduğu zaman, bilinçaltından gelen bir dürtü ile finansal durumunu bozacak bir şeyler yapar. Maddi zenginlik yollarını kapatabilir. Böylece kendini manevi yönden iyi hisseder. Aslında bu kendini aldatmadır. Doğruyu öğrenmesi gerekir.Paranın bir araç olduğunu, yaşam için gereğini, ancak zorlama, hile, tamah yollu gelen paranın fayda getirmeyeceğini,. Paranın insana değil, insanın paraya hükmetmesi gerektiğini öğrenmelidir. Para karşılığında bir hizmet yaptığında suçluluk hisseder, verdiği hizmet karşılığında hakkı olandan daha azını talep eder. Cinsel yönden kullanılabilir veya başkalarını kullanabilir. Bedensel ihtiyaçlarını karşılamada ahlaki değerlere önem verir. Ancak karşısına ters durumlar çıkabilir.

İKİZLER BURCUNDA

Toplumla ilişki kurmanın gereğini bilir fakat korkar. Çünkü zihinsel yeteneklerine ve inançlarının sağlam olduğundan emin değildir. Sözleri yanlış anlaşılabilir. Bazen düşündüklerini söylemiş sanarak zor durumlara düşebilir. Diğer taraftan insanlarla fazla iletişime girerse onların görüş ve fikirlerinin etkisi altında kalmak endişesi vardır. Hatta bu yüzden çevreye karşı tamamen kulaklarını tıkayabilir. Gerçekte var olanları, yaşadıklarını, gördüklerini değil de olması istediği şeyleri söyler. Samimi olarak kendini ifade etmekte zorlanır. Korku yüzünden “ hayır “ demesini de pek beceremez. Aslında devamlı iyilik peşindedir. Bu yüzden insanları üzmemek için yalan söyleyebilir. Bazen sömürüldüğünü, kendinden fazlaca verdiğini düşünür ve kabuğuna çekilmek ister. Randevuya gitmez, olması gereken yerlerde bulunmaz. Sömürülen durumuna düşmemek için kendi etrafındakileri kullanmak ister. Ancak çoğu kez duygusallıkla yapılan bu davranışları tamir etmek, yeniden iyi ilişkiler kurmak için çalışmak gerekir. Bazen de zamanını tümü ile başkalarına ayırır. Kendine vakit bulamayacak kadar çok koşturmaktan strese düşebilir. Her iki şekilde de aşırıya kaçmadan, duygulara kapılmadan davranabilmeği öğrenmek zorundadır.

YENGEÇ BURCUNDA

Başkaları ile duygusal ilişkiler kurabilmeği ve duygularını dengelemeği öğrenecektir. Küçükken aile ilişkilerinde sorunlar olması mümkündür. Ait olma, güven hissetme duygularını kazanmak için bir şeyler yapmak ister. Ailesiyle olduğu zaman kendini rahatsız hisseder. Sanki onlara ait olmadığını düşünür. Bu duygularını bastırarak sorun çıkarmamaya gayret eder. Eleştirileri reddetme gibi kabul eder. Bazen de aile fertleri ile geçimsizlik yüzünden sürekli can sıkıntısı çeker. Kendine acır. Kimsenin onu sevmediğini, anlamadığını zan eder. Aslında istediği sevdiği tarafından çocuk gibi şımartılmaktır Aile bireylerinin birbirlerine olan sorumluluklarını, anlayışlı olmayı, her hangi bir konuda farklı düşünmenin çok doğal olduğunu öğrenip, duygusal ilişkileri dengelemelidir. En önemlisi kendini sevmeği ve güvenmeyi öğrenmesi acilen gereklidir. Aslında kendi içinde güvensizlik yaşadığı için başkaları ile uyum sağlamada zorlanır. İyi niyetle yaklaşan kişiden şüpheye düşer, ondan ne istediğini tam olarak bilmediği için rahatsızlık duyar. Öncelikle karşı tarafın beklentilerini karşılayacağından emin olursa duygularını açar. Meslek yaşamında başarılı olabilir, sorumluluklarını bilir ancak kendi evinde duygusal tatmine ve olgunluğa erişememiştir. Duygusal huzur için aşırı yemek yeme alışkanlığına tutulabilir.

ASLAN BURCUNDA

Kendini geliştirmeğe, özüne, egosuna önem vermez. Toplumda iyi bir yeri olmadığını düşünür. Kendini değerli kabul etmediği için yaptığı işleri de beğenmez. İlişkilerde devamlı değildir. Başkaları ile ilgilenirse onlardan sorumlu duruma düşmek zorunda kalacağından korkar. Sevmek ve sevilmekten kaçar. Sevgi ilişkisinin duygusal kısıtlama getireceğine inanır. Aynı şekilde kendini de mükemmel görmediği için başkasını kısıtlayacağını düşünür. Ciddi bir ilişkiye girmek için her yönden mükemmel olmayı bekler. Sevgiyi kabullenmeme, kaçma yüzünden stresler yaşar. İçindeki sevgiyi açabilmeyi öğrenince özgüveni de artar. Yaratıcılık gerektiren sahne, perde gibi alanlarda da sevgiyi ifade etmeği deneyebilir. Çocuklarla ilgilenmek, çiçek yetiştirmek gibi hobilerle sevmeği öğrenebilir.

BAŞAK BURCUNDA

Her söylenene inanır, herkese güvenir. Kişilerin gerçek amaç ve niyetlerini fark edemez. Fark etmeden insanlar tarafından kullanılabilir. İyi niyetli, saf, kimse hakkında kötü düşünmeyen bir yapısı vardır. Olacakları önceden hissedebilme, insanların düşündüklerini okuyabilme gibi medyumluk özelliklerine sahiptir. İnsanlara çeşitli hizmetler verebilmek, yardım edebilmek manevi rahatlık duymasını sağlar. İyi niyetli yaklaşımları yüzünden hayal kırıklıkları yaşar. Zamanla sert, eleştirici, duygusuz biri olabilir. Hiçbir şey hissetmeden maddi ve manevi değerler arasında sıkışıp kalabilir. Yaşamı amaçsız bulur. Aile iş ve sosyal yaşamında inceleyici ve dikkatli olmasını gerektiren durumlarla karşılaşır. Hayal kırıklıklarından ders alarak güçlenmeği öğrenebilir. Sağlığına, temizliğe, beslenmesine dikkat etmelidir. Çok fazla çalışarak sağlığına zarar vermemeği öğrenmelidir.

TERAZİ BURCUNDA

Adil olabilmeği, düşüncelerini paylaşabilmeği, insanlarla iyi ilişkiler kurabilmeği öğrenecektir. Sadece alan el olmamayı, almak ve vermek arsında denge kurabilmeği tecrübelerle öğrenir. İş hayatında her şeyi sadece kendisi yapmak ister. Başkalarının adı karışırsa kendi yaptıklarının kaybolacağından, adının geçmeyeceğinden endişe eder. Bu arada herkesin ona karşı adaletsiz davrandıklarını, kimsenin onun iyiliğini istemediği gibi kendini haklı gören bir düşüncesi vardır. Ayın bu tutulumu kişinin tüm enerjisini işine veya sadece eşine vermesine de neden olabilir. Bu durumda kendi için vakit ayırmayı öğrenmesi gerekir. Her işi kendi başına yapma isteği, kişinin sosyalleşmesine mani olur ve bu kişiler iş yaşamları bittiği, yaşlandıkları zaman tamamen yapayalnız kalırlar. Çünkü kimseyle ileri dönük bir yatırımları olmamıştır. Verdiği sözler konusunda da sorunlar yaratır. Ya verdiği sözleri unutur, yalan söylemiş durumuna düşer ya da sözlerine o kadar sadık kalır ki, yapamamak endişesi onu rahatsız edici boyutlara çıkabilir.

AKREP BURCUNDA

Değer sistemlerine yönelik dersler alacaktır. Kendi değer yargılarını kontrol edebilmeği, başkalarının değerlerine saygı göstermeği, öğrenir. İnsanları kullanmaya, zorlamağa yönelik olumsuz davranışlarını düzeltmek, yapılan her şeyin bir gün kendine geri döneceğini kabullenmesi gerekir. Kendi sınırlarını bilemez. Enerjisini kontrol edemez, bu enerji tahrip edicidir. Kötü olduğuna inandığı her şeyi yok edip yeniden yapmak ister. Bazen kendini dibe vurmuş gibi, bazen de zirvede gibi hisseder. İnsanları dürüstlük, ahlak ve sağlamlık yönünden test eder ve bunları kendinde yaşatmağa çalışır. İnandığı, testten geçirdiği, değerli görebileceği birini bulursa tüm enerjisi ile yönelir ve huzur bulur. Kendini bir numara yapmağa çalışmaz. Onu başarıya ulaştırır. Sadakati sonsuzdur ama aptal yerine konulduğunu anlarsa her şey biter. Ay akrep tutulumuna sahip çocuklara kesin sınırlar çizilmeli, buna uyulmalı ve sebebi anlatılarak tatmin olması sağlanmalıdır. Asla zayıf davranmamalı taviz vermemelidir. Ancak bu sayede çocuk aile, toplum, okul ve arkadaşları arasında uyumlu olabilir. Zayıflıktan, fiziki rahatsızlıktan nefret eder. Kendini maddi yönden garantiye almak yerine ilerde ona destek olacağını düşündüğü kişilere yardım etmeği tercih edebilir. İnsanların zayıflıklarından, açıklarından yararlanabilir. Büyü yapabilir. Yasal olmayan yollara kayabilir. Aslında duyarlı ve iyi niyetlidir. Kendi hata ve eksiklerini çok iyi bilir ama bunu belli etmez. Eğer biri ona içindeki bu iyiliği gösterebilirse kendini kurtarmaya çalışır.

YAY BURCUNDA

Değişik insan yaşamlarını, inanç sistemlerini, dini kuralların neden niçin ini öğrenmek ister. Okudukları ona yetmez, yerinde incelemek ister. Bunun için yabancı ülkelere seyahatler yapar. Kendi yolunu, kendi inanç sistemini kurmağa çalışır. Ne kadar çok din, felsefi görüş tanırsa kendi yönünü o kadar iyi bulabileceğine inanır. Kişiler ve yaşamları hakkında hüküm vericidir. Ön yargıları vardır. Neden ve niçinler öğrendikçe yargılarından kurtulabilir. Dar görüşlü kişilerle konuşurken kendi dar açısını fark edebilir. İkna etme kabiliyetine sahiptir. Sadece kendi yolunun doğru olduğuna inanır, başkalarının sözlerine önem vermez. İnsanları kendi düşünce tarzına uymaya kolaylıkla ikna edebilir. Ancak bunun ilerde büyük sorumluluklar getirdiğini anlar. . Doğruya giden birden fazla yol olduğunu ve herkesin buna kendi karar vermesi gerektiğini öğrenecektir. Sıkıntılı bir yönü de vardır. Kafasına uymayan yeni kimselerle tanışmak, zorlanacağı yeni şeyler denemek, kapalı ve dar alanlarda kalmaktan hoşlanmaz. Fiziksel aktiviteden hoşlanır. Beden, akıl, ruh üçlüsünü anlamağa ve bir sisteme oturtmağa çalışır. Kendi özündeki gerçeğe ulaşmak ve mutlak varlığı bulmak ister.

OĞLAK BURCUNDA

Topluma uyum sağlamayı, sorumluluk sahibi olmayı ve gerçek dünyayı fark edip faydalı olabilmeyi öğrenecektir. İçe dönüklüğünü, eve ve anneye olan bağlılığını yenerek dünyaya açılmalıdır. Değerini, ününü kaybetme, suçlanarak hapis edilme gibi ağır bedeller ödemek zorunda kalabilir. Bu tecrübeler ona verici olmayı öğretecektir. Hareketlerine çeki düzen vermek zorunda kalacaktır. Kendi başarısı için ilerlerken, önündekilerin de gücünü önemsemeli, onlara da saygı göstermelidir. Aksi takdirde onlardan gelecek çeşitli zorluklarla karşılaşabilir. Etrafındakilerden önce kendini kontrol edebilmeyi öğrenmesi gerekir. Toplumun onu da gözlediğini bilmeli, onun hakkında verilen hükümleri değerlendirerek davranışlarını düzenlemelidir. Kendi durumunu başkalarının ona karşı saygı derecesinden anlayabilir. Ay tutulumu bu konumda olan kişiler topluma veya ailesine yük olabilirler. Topluma, kurallara karşı isyan halindedirler. Hile ve ihanet gibi yollara başvurabilirler. Başkalarının başarısından rahatsız olurlar. Bunun tam terside olabilir. Ellerinden geldiğince ailelerine destek olurlar. Üretici olarak topluma katkıda bulunurlar. İyi bir ünleri vardır. Herkese karşı saygılı olmağa gayret ederler.

KOVA BURCUNDA

Sahiplenme ve kıskançlık duygularını yenmeği öğrenecekler. Hayatlarında her şey çok hızlı bir biçimde oluşur. Çünkü pek çok şey yaşamak zorundadırlar. Eski düşünce sistemlerini, alışkanlıklarını terk etmelidirler. Her şeyin nedenini merak ederler. Sadece kendisini, ailesini değil tüm insanlığı düşünmeği öğrenir. İyileştirmeden, kolaylaştırmadan yanadır. Gönül işlerinde karşı tarafa da özgürlük tanımayı öğrenmelidir. Çok fazla sıkarak neticede ayrılıklara sebep olabilir. Sevdiği kişinin kendisine sadık olması için, kendinin onun yoluna girerek sadakatini göstermesi gerektiğine inanır. Bu yüzden çeşitli hatalar yapar. Verdiği bir takım maddi imkânlar karşılığı olarak değil sırf kendi için sevilmeği öğrenecektir. Gerektiği zaman destek olabilmeli gerektiği zamanda özgürlük tanımayı bilmelidir. Hep aynı şeylere bağlı olmak, yeniliklere kapatır. Bazı şeylerden kopabilmeği öğrenmek, yeniliklere alışabilmek için çeşitli acılar yaşayabilir. Sevdiği kişiler hayatından çıkabilir, Bir şeylerini kaybedebilir. Hem kendini tanıyabilmek hem de insanlığa faydalı olabilmek için Astroloji, psikoloji, ruh bilim, tarot gibi bir dalda çalışmalar yapabilir. Öğrendiklerini etrafına yayıcıdır.

BALIK BURCUNDA

Hassas olmayı, içinden gelen sesi dinlemeği ve akıntıya uyabilmeği öğrenecektir. Tahlilci yeteneğini kullanarak gerçek ve hayali ayırabilir. Böylece ayakları sağlam yere basabilir. Genellikle problemli ortamlarda kalabilir. Sorunları kendi üstüne yüklenir. Kendi sorunu sanarak paniğe kapılabilir. Böyle zamanlarda önce sakinleşip, acaba bu gerçekten benim sorunum mu diye objektif bakmağa çalışmalıdır. Her hangi bir sorunu iyi teşhis edebilir. İçinden gelen sese uymalıdır. Rüyalarını iyi tahlil edebilirse faydalı ipuçları yakalayabilir. Bazı çalışmalarla sezgi gücünü arttırabilir. Eleştirici olmayı, yargı ve yorumu bırakırsa geleceği, olan ve olacakları görebilen biri olabilir. Orta noktayı bulmada zorlanır. Ya kendini çok kaptırır, çabuk alevlenir. Ya da ruhsuz, ilgisiz olabilir. Bir şeye ulaşmak için adım adım gidilmesi gerektiğini öğrenmelidir. Sadece gerektiğinde yardım etmeli, hiç bir şeyde aşırıya kaçmamalıdır.

sufizmveinsan
04-17-2008 07:40 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Güneş- Ay Tutulmaları uranus 214 302,172 11-02-2012 11:39 PM
Son Mesaj: SeRDaL
  Burçların Sembolizmlerine Göre Güneş Tutulmaları coolhandsome 2 6,301 02-19-2010 10:08 PM
Son Mesaj: coolhandsome
  2009 tutulmaları nurbanu10 7 9,823 12-17-2008 06:25 PM
Son Mesaj: nurbanu10

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir