Değerlendir:
  • 11 Oy - 3.09 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Savaşın Efendisi MARS
Yazar Mesaj
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #1
Savaşın Efendisi MARS
Savaşın Efendisi MARS

Mars genellikle sahneye savaş tanrısı olarak çıkar. Bu doğru olmasına rağmen, yanıltıcı da olabilir, çünkü genellikle disiplinli savaşçı Mars'ın bitirmesi gereken savaşı Venüs çıkartır. Bir şeyi Venüs ister, onu almaya Mars gider. Mars için genellikle vahşi bir imaj çizilir, ama bu imaj iyi bir savaşçının göstergesi olamaz. O genellikle kılıç, kalkan kuşanmış, harekete geçmeye hazır küçük karanlık bir varlık olarak tasvir edilir. İyi savaşçıyı kavramak için bu sembollerin anlamını kavramamız gerekir. Küçüklük ve koyu renk, kontrollü ve pasif dinamizmin göstergesidir. Kalkan direnmek, kılıç savunmak için vardır. Savunma bir savaşçının asıl varoluş nedenidir. Astrolojide "küçük zararlı" olarak kabul edilen Mars'ın da diğer gezegenler gibi olumlu ve olumsuz yönleri vardır. Doğru karar verebilmek, inisiyatif kullanabilmek ve mücadele edebilmekle ilgilidir. Hediyesi cesarettir, ancak doğru bir neden için. Bir doğum haritasında kötü konumlanmış bir Mars çok fazla veya çok az kontrolü gösterir. Romalılar Mars'ı patronları olarak kabul etmişlerdi. İmparatorluklarının yükseliş ve düşüşü Mars'a özgü prensiplerin işleyişini çok iyi göstermektedir. Roma Mars'ın ilkelerini kollamayı bıraktığında çürüme başlamış, bunu da Mars'ın tüm olumsuz nitelikleri - saldırganlık, zorbalık, vahşet, sabırsızlık, düşüncesizlik, ben-merkezcilik, sonucu düşünmemek, kavgacılık, işbirliği yapmamak, hoşgörüsüzlük- izlemiştir. Mars’ın olumlu özellikleri aktiflik, cesaret, öncülük, bağımsızlık, kararlılık, rekabetçilik, ikna edicilik, girişimcilik ve inisiyatif kullanmaktır. Bir insanın yaşamında Mars dönemi "adam olma" dönemidir ve bu esnada Aristo’nun sözüne kulak vermek önemlidir: “Herkes kızabilir -bu kolay bir şey. Ama doğru insana, doğru derecede, doğru zamanda, doğru bir nedenle ve doğru bir biçimde kızmak; İşte bu kolay bir şey değil!”

Barışın gezegeni Venüs Türkiye’nin doğum haritasında Akrep burcundadır. Akrep Venüs’ün özelliklerini iyi gösteremediği bir burçtur. Burada Hürrem Sultan gibi entrikalara dalabilir. Akrep’in gölge yönlerinden birisi çevresindekileri kendi uzantısı sanması, onları yutması ve kendi isteklerinin herkes için meşru olduğunu düşünmesidir. Diğerlerinin kendi istek ve özelliklerine sahip ayrı bireyler olduğunu düşünemez ve kendi iradesini onlara dayatır. Bunu olumluya dönüştürebilmek için önce kendi iradesini nasıl dayattığını görmesi ve diğer insanları kontrol isteğine hakim olmayı öğrenmesi gerekir. Ancak bundan sonra bütünün çürümesine neden olan uzuvları saptayıp eleyerek iyileştirici özelliklerini seferber edebilir. Eğer bunu başaramazsa Venüs’ün Mars’ı nasıl bir savaşa sürükleyeceğini hayal etmek çok kolay.

Venüs Türkiye'nin haritasındaki Mars'ının yöneticisidir. Mars kanı, vahşeti, öfkeyi temsil eder, ancak psikolojik anlamıyla nasıl hareket ettiğimizi, hayatta kalma mücadelemizi nasıl yaptığımızı, hakkımızı nasıl aradığımızı, öfkemizle nasıl baş ettiğimizi gösterir. Türkiye'nin Mars'ı vatanı, kökleri, geçmişimizi, en derin yerlerimizi, yani yerin dibini simgeleyen 4. evde ve Terazi burcundadır. Terazi burcu Mars'ın rahat etmediği, fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde gösteremediği burçtur. Terazi burcundaki bir Mars paylaşımı, işbirliğini, dengeyi ve ölçülüğü yaratacak, "sen" veya "öteki" bilincini geliştirecek şekilde hareket etmek, hakkını ötekini de gözeterek savunmak zorundadır. Aksi takdirde iyice kötüleşir. Hakkını aradığını zannederek yıkıcı hale gelir. 4.evdeki Mars köklerini, geçmişini araştıracak, geçmişin koşullanmalarından özgürleşecek şekilde hareket etmelidir, aksi takdirde öfkeli bir milliyetçi olur, kan döker. İşte Venüs bu Mars'ın düzenleyicisidir. Yani Venüs iyi durumdaysa bu Mars'ı da iyi duruma sokabilir. Ancak Türkiye'nin Venüs'ü rahat etmediği, fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde gösteremediği Akrep burcundadır. Akrep'in arıtma, yaşama döndürme veya öldürme, yok etme özelliklerini düşündüğümüzde, ikincisine neden olabilir. Akrep'teki bu Venüs'ün düzenleyicileri Mars ve Pluto'dur (Akrep'in iki yöneticisi). Yani Mars iyi durumdaysa bu Venüs'ü de iyi duruma sokabilir. Biliyoruz ki Mars pek iyi durumda değil. Ancak bu Mars ve Venüs birbirlerinin burçlarında oldukları için karşılıklı ağırlama durumundalar, yani ikisi bir araya gelmiş, ya da Venüs kendi burcunda ve Mars kendi burcunda gibi düşünebiliriz. Yani Akrep'in arıtan, yeniden hayat veren, Terazi'nin dengeleyen, barış yaptıran yönlerini ortaya çıkartabilirler. Eğer Venüs herkesin kendine özgü bir birey olduğunu fark ederse, Mars da bu farklı bireyler arasında uyumu ve işbirliğini sağlamak üzere harekete geçebilir. 2005 yılının Ekim ayından bu yana Türkiye'nin Mars'ı Güneş Tutulmaları ile tetiklendi. Yani yukarıdaki temalar harekete geçmiş durumda.

Şimdi Mars gökyüzünde Yengeç burcunda ilerlemektedir. Türkiye’nin Yükselen burcu Yengeç’tir. 18 Ekim’de tezkere meclisten geçerken Mars da tam Türkiye’nin Yükselen’inin üzerinden geçiyordu. Buna 12 askerin öldürülmesi eşlik etti ve Mars savaşı açıkça tetiklemiş oldu. Türkiye’nin haritasında Yengeç burcunda bir de yeraltının yöneticisi olan Pluto var. Mars şimdi ona doğru ilerliyor. Pluto karanlık yönüyle güç savaşlarının, ‘ya hep ya hiç’in, kinin ve intikamın sembolüdür. Aydınlık yönüyle ise geçmişten kalan çürümüşlüklerin elenmesini, arıtılmasını ve dönüştürülmesini simgeler. Yengeç burcu geçmişin burcudur. Mars’ın şimdiki hareketi eski koşullanmaların temizlenmesi gereğini gösteriyor. Eğer bu yapılmazsa geçmişin hortlakları büyük bir korku yaratarak herkesi cehenneme sürükleyebilirler. Bu durumda en sağlıklı davranış köklerde ciddi bir arıtma operasyonu ile herkesin kazanacağı durumlar yaratmaktır. 10 Kasım günü Türkiye’nin Venüs’ünün üzerinde bir Yeniay gerçekleşecek. Yeniay yeni başlangıç demektir. Venüs son yıllarda deprem dahil Türkiye’nin yaşadığı birçok olumsuz olayda baş tetikleyici olarak görülüyordu. Günümüzde biz her ne kadar Venüs’ü uğurlu bir gezegen kabul ediyorsak da eskiden Venüs’ün gökyüzündeki hareketleri aynı zamanda savaşı simgeliyordu. Yeniay esnasında Mars tam Pluto’nun üzerinde olacak. Mars da tetikleyici bir unsurdur. Olayları tetikler. Bu iki tetiklenme eğer enerjileri olumluya çevrilemezse, oldukça karanlık günlere işaret etmektedir.

15 Kasım günü Mars Pluto’nun üzerinden gerilemeye başlayacak. O günler Mars enerjisi çok güçleneceği için kritik günler. Bir gezegenin geri hareketi o gezegenin enerjisinin yeryüzünden geri çekileceğini gösterir. Bu durumda savaş enerjisi geri çekilecek, ancak o zamana kadar savaş çıkmış olursa, bu geri hareket büyük sorunlarla karşı karşıya kalınacağının işareti olacak. Mars Ocak 2008’in sonuna kadar, 75 gün geri gidecek. Sonra ileri hareketinde Nisan ayında tekrar Pluto’nun üzerinden geçecek. Bu süre zarfında her türlü savaş kararının gözden geçirilmesi, yeniden düşünülmesi ve hatta bunların iptal edilmesi gerekir. Önümüzdeki yıllarda astrolojik açıdan Türkiye’yi oldukça zorlayacak hareketler yaşanacak. Şimdiden kan kaybetmiş durumda, eğer kendini iyileştiremezse, ilerideki bu hareketlere dayanması çok zor görünüyor. Yarını bugünkü hareketlerimiz yarattığına göre mutlaka birliği sağlayacak şekilde hareket edilmesi gerekiyor. Mars’ın geri hareketinin başlayacağı gün Venüs Türkiye’nin Mars’ının üzerine gelecek. Burada savaştan ziyade barışın temsilcisi olması dileğiyle...

Barış İlhan

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
11-18-2007 12:13 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #2
Cvp: RE: Savaşın Efendisi MARS
Yıldırım Yazılan:yani geri marsı olanlar , transit marsın geri hareketinde normalde olduklarından daha aktif ya da gerilimli olabilirler ve bunu dışarıya daha net yansıtabilirler..

Bu cümle sanki benim için söylenmiş:( ben dışarıya çok yansıtıyorum gerçekten, mars güneşime sert açı yapıyor, birde satürn marsıma zıt bakıyormuş:(

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
11-18-2007 03:09 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #3
Cvp: RE: Savaşın Efendisi MARS
artemis Yazılan:Ben yine kötü etkileniyorum Marstan :( Ay yengec sagolsun
Natalında Mars Oğlak olan biri nasıl etkilenir? transit mars ters açıda... mars oğlak 6. evde?

mars oğlak 6.evdeyse stres durumları sözkonusu olabilir. ve strese bağlı huzursuzluk.. bir iş yerinde çalışılıyorsa iş kazalarına dikkat diyebiliriz.

11-18-2007 06:43 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
eylülmavi Çevrimdışı
Neptunyen Vip
*****
Neptunyen Vip

Mesajlar: 1,245
Üyelik Tarihi: Aug 2010

Rep Puanı: 35

Mesaj: #4
RE: Savaşın Efendisi MARS
(10-21-2010 02:41 AM)ayca571981 Yazılan:  bende şu sıralar inanılmaz gerginim. herşeye kızıyorum hemen tepki gösteriyorum benimde saolsun marsım koçsaskin.w

n-satürnün ve t-satürnün kavuşmuşlar, marsına zıt bakıyorlar.. burdan olabilir gülücük

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=b...spc=1&ast=
10-21-2010 10:11 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #5
RE: Savaşın Efendisi MARS
(11-12-2010 12:05 PM)tılsım Yazılan:  Doğum haritasında "stationary (D)" Mars ne anlama gelir, bilen var mı?

Durağan Mars anlamına gelir.

Gezegenler ileri yada geri harekete başlamadan önce kısa süreliğine Durağan konumda kalırlar. Bu durağan konumda doğum gerçekleşmişse , o gezegen doğum haritasında Durağan kabul edilir. ( yani ileri yada geri gitmiyor )

11-12-2010 12:30 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #6
RE: Savaşın Efendisi MARS
(11-12-2010 12:42 PM)tılsım Yazılan:  
(11-12-2010 12:30 PM)Yıldırım Yazılan:  
(11-12-2010 12:05 PM)tılsım Yazılan:  Doğum haritasında "stationary (D)" Mars ne anlama gelir, bilen var mı?

Durağan Mars anlamına gelir.

Gezegenler ileri yada geri harekete başlamadan önce kısa süreliğine Durağan konumda kalırlar. Bu durağan konumda doğum gerçekleşmişse , o gezegen doğum haritasında Durağan kabul edilir. ( yani ileri yada geri gitmiyor )

Teşekkür ederim Yıldırım bey cevabınız için, ancak ben yanlış ve eksik sormuşum. Aslında teknik olarak ne anlama geldiğini biliyordum, örneğin ® varsa gezegen retroya geçmeden önce durağan, (D) varsa o zaman da direk harekete geçmeden önceki durağan hali şeklinde tanımlandığını biliyorum. Benim asıl sormak istediğim bu durağan gezegenin kişilik üzerine etkisi.

Mars enerjisinin daha kontrollü kullanılacağını söyleyebiliriz.
Harekete geçmeden önce hesap yapan , plan yapan , kontrol eden , öfkelenmeden önce sabretmeyi öğrenen , enerjiyi savurmayıp içinde biriktiren özelliklerden söz edebiliriz.

Durağan Mars toprak ve su burçlarındaysa , satürnle bağlantı yapmışsa kişinin ağırbaşlı bir tabiatı olabilir.

Durağan Mars ateş ve hava burçlarındaysa yada mesela güneş,jüpiter,uranüs gibi gezegenlerle açı yapıyorsa enerjinin ve hareketin dış dünyaya yönlendirilmesi daha kolay olur.

11-12-2010 12:54 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Messa Çevrimdışı
Mars Vip
*****
Mars Vip
lt=
Mesajlar: 780
Üyelik Tarihi: Jun 2010

Rep Puanı: 25

Mesaj: #7
Savaşın Tanrısı - Mars
Eski Yunanlılar Ares'i çok uzun boylu kıllı bir hayvan şeklindeki savaş tanrısı olarak betimlerler. Olimpos'un Kralı Zeus tanrılar arasında en hor görüleninin Ares olduğunu ilan etti. Atinalılar savaş tanrısına hakaret edip, onu aşağılamaya çalıştılar. Olimpiya ve Titanlar arasında korkak ve beceriksiz savaş tanrısının daha dövüş başlamadan yenildiği aşağılayıcı bir savaş efsanesi icat ettiler.
Medeni toplumlar başka toprakları ele geçirme gibi rüyaları barındırmıyorlardı. Bunun yerine kendilerini zihin uğraşlarına adayan Yunanlılar Yaşam Ağacını kültürlerinden çıkardılar. Savaş tanrısını lekeleyip, ağacın içinde kara bir delik kazıdılar. Doğa boşlukları sevmediği için kırmızının eksikliği dışarıdan saldırıları çekti. Persler, Makedonyalılar ve bir çok başkalarının akınları Atinalıları akademiyi terk edip savaşa gitmeye zorladı. Bölünmekten nefret ediyorlardı. Ve savaşa duydukları nefreti savaş tanrısına yansıtıyorlardı. Ona iftira atıp kıllı diye çağırıyorlardı.
Daha sonra medeni, bilgili ve korunmasız devletin başına çok kötü bir şey daha geldi. Romalılar topraklarına paldır küldür girip yerle bir etti. Bunu da Yunanlıların kendilerine ait savaş tanrısı Ares'i Mars adıyla tekrardan göreve çağırıp kullanarak başardılar. Romalılar kendilerine Mars'ın oğulları lakabını taktılar. Artık sakar, hantal ve beceriksiz savaş tanrısı oranın en seçkin tanrılarına dönüşmüştü. Romalılar Mars'a devasal tapınaklarici inşa ederek takdirlerini gösterdiler ve ordularının bayraklarını Mars'ın kırmızı rengiyle süslediler. Mars'ın, onların ulusunun kurcusu olan Romulus'un babası olduğu yeni efsaneler yarattılar. Bu ilahi makyaj sonucunda, Romalılar dünyanın nüfusunun dörtte birinden büyük bir kısmını fethettiler.
Ama Ağaç denge talep eder. Sadece engelleyici sütuna kendini adamış her yaratılan, her insan veya toplum sonunda kendini parçalara ayıracaktır. En iyi asker her zaman Kudret'in keskin silahlarını kuşanmadan, Merhametin sularında yıkanır. Günümüzde Mars'ın memurları olan polis teşkilatlarının sloganı " Korumak ve hizmet etmektir", " saldırmak ve hizmet etmek" değildir. Polis sirenleri genellikle bir tarafı kırmızı diğer tarafta Merhamet'in mavi rengini kullanır. Bu ağacın Kudret'in savaşçı doğasıyla baş edebilmemiz için ilk önce şefkati tanıttığının bir hatırlatmasıdır.

Romalılar dengelerini kaybettiler. Onlarda kkendi Ağaçlarının Merhamet bölümünde büyük bir kara delik oluşturdular. Tarihçiler Mars gibi savaşçı bir tanrıyı yok sayan Hıristiyanlığın hızla yayılmasının, Roma imparatorluğunun çöküşünü hızlandırdığını iddia ederler. İmparatorluğun halkı kırmızıyı seven Mars askerlerinin onu çarmıha germesine izin veren bir kurban tanrıya tapmaya başladılar. Ama Hz. İsa'nın merhametli "öbür yanağını çevir" lafı vahşi kabilelerin üzerinde etkisiz kaldı. Hz. İsa'nın ölümünden dört yüz yıl sonra Romalı lejyonerler giderek küçüldüler çünkü askerler ailelerinin şefkatinde evde kalmayı tercih etmeye başlamışlardı. Ve çok az dirençle karşılaşan barbarlar zamanla tüm imparatorluğu istila ettiler.

***

Bazı Astrologlar cüretkar ve saldırgan Mars enerjisinin, ABD'nin karekterini yönlendirdiğini iddia ederler. Kabala ve mistizmi birleştirmiş olan Mason Kurucu Babalar yeni uluslarının doğuşunu 4 temmuz 1776 tarihinde bir Bağımsızlık Deklarasyonu imzalayarak yapmayı seçmişlerdi. Ülkelerinin doğum sertifikasında bu kadar uykuda bir saat ve bu belirgin tarihi, Savaş ve Korunma gezegeni olan Mars'ı astrolojik haritalarında yükselen burçuna oturtmak için yazmışlardır. Kurucuları, gezegenin en çok gözdağı veren ulusuna karşı zafer kazanabilmek için, askeri kuvvet, motivasyon, ve cesarete ihtiyaç duyulacaklarını farz ettiler ve Ulus'un talihini savaş tanrısı ile bir düzleme koyarak uluslarının bu özelliklere sahip olmasını sağladılar.

O anda Mars ikizler bucundaydı. Ve Abd'nin dışarıya doğru açılan yapısı bundan çok fayda sağlamıştır. Sosyal, zeki, iş hayatında beceriklilik ve aynı zamanda yalan ve dolandırıcılkta ustalık(Watergate) özelliklerinin hepsi İkizler burcundan gelir. Bu da neden demokrasi, Blue Jean, ve Mtv gibi fikir, ürün ve Abd kültürünün tüm dünyayı ele geçirdiğini izah eder. Ülkenin en iyi şehrinin sembolleri haline gelmiş Empire State binaları bile astrolojik yapısını yansıtır. Bu binalar Roma İmparatorluğunu yani Mars'ın oğullarını anımsatır. Ve 11 Eylül 2001 salı (Mars gezegenin günü salıdır) tarihinde terörist bir saldırı ile yıkılan Dünya Ticaret Merkezinin ikizi binaları, İkizler burcundaki ikizleri ve onların ticaret ile iletişim konusundaki gizemli doğal yeteneklerini sembolize eder.

Gahl Sassons & Steve Weinstein (Bir dilek tut)
03-10-2011 10:18 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Daily Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 538
Üyelik Tarihi: Oct 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #8
RE: Savaşın Efendisi MARS
onlar düzen ( art niyetli plan) kurarlar.. bilmezler ki Allah'da düzen kurmaktadır.. ayet.
abd, mason kurucular, yükselende mars planını okuyunca dayanamadım gülücük

Okyanusta ölmez de insan, gider bir kaşık ''sevda'' da boğulur...
Cemal Süreya...

Sadece susayanlar suyu aramaz. Su da susuzları arar durur.
RUMİ



http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?clang...y=13&go=Go
03-10-2011 10:37 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Mars 8.evde ilerizekali 18 38,099 08-28-2019 03:58 PM
Son Mesaj: ilerizekali
  Mars Evlerde vivienleigh 87 136,106 05-24-2018 02:37 AM
Son Mesaj: Feslegen
  Mars;Kendimizi Savunma Biçimimiz ve Cinselliğimiz Serena 53 67,519 04-15-2018 06:37 PM
Son Mesaj: shinigami
  Mars Boğa burcunda astrosohbet 17 27,321 11-12-2017 02:55 PM
Son Mesaj: Merau
  Mars İkizler burcunda astrosohbet 24 37,396 09-20-2017 12:14 PM
Son Mesaj: Gulsen
  Mars Terazi burcunda astrosohbet 10 20,218 04-04-2017 09:19 PM
Son Mesaj: Libra
  Mars Akrep burcunda astrosohbet 23 34,020 03-25-2017 10:52 PM
Son Mesaj: Ahmeedd
  Mars Oğlak burcunda astrosohbet 8 14,286 08-27-2016 01:23 AM
Son Mesaj: Alejandro
  Mars Koç burcunda astrosohbet 5 12,200 08-11-2016 02:12 AM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Mars Yay burcunda astrosohbet 3 10,304 10-03-2014 02:17 PM
Son Mesaj: Warrior

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir