Değerlendir:
  • 30 Oy - 2.8 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Merkür
Yazar Mesaj
bluex Çevrimdışı
Süper Moderatör
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 33
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #1
Merkür
MERKÜR (Mercury)

Güneşe uzaklığı: 46 - 58 - 69 Mio km
Yörüngesel dışmerkezlilik: 0.206
Yörüngesel eğiklik: 7 0
Eksensel eğiklik: 2 0
Çap: 4870 km
Kurtulma hızı: 4.2 km/sn
Kütle: 0.055 (Yer = 1)
Hacim: 0.056 (Yer = 1)
Yoğunluk: 5.44 (su =1)
En yüksek kadir: -1.9
Dolanım süresi: 88 gün
Eksensel dönme: 58.6 gün
Kavuşum dönemi: 116 gün

Uyduları: Yok

Gözlem koşulları: Güneşe en yakın gezegendir. Çıplak gözle görülebilmesi ancak güneş ufkun hemen altındayken mümkün olabilir. Merkür'ün kavuşum dönemi 116 gündür bu sürenin yarısında Güneşin önünden gider, yani batısındadır,diğer yarısında ise Güneşin arkasından gider yani doğusundadır.

Merkür Mart ve Nisan aylarında akşam yıldızı olarak, Eylül ve Ekin aylarında ise sabah yıldızı olarak en iyi şekilde görülebilir.

Küçük teleskopla yoğun, beyaz bir cisim olarak görülür ve dönemleri ayırt edilebilinir.

[Resim: xx1qn1kt7.gif]
07-02-2007 05:26 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #2
Cvp: Merkür
Merkür

Yönettiği: ikizler ve başak

Zarar gördüğü: yay ve balık

Güçlü olduğu: başak

Düşük olduğu:Balık

Zodyakın çevresini 87 günde döner. Her burçta ortalama 7 gün kalır.

Arketipi: Tüccar, denizci, izci.

Gölgesi: Sahtekar yalancı

Prensipleri:Merkür zekayı ve entelektüel zekayı, birleştirme ve bağlama yeteneğini, konuşmayı iletişim düşünceyi, taktiği, bilgiyi, zihinsel esnekliği, yönlenme yeteneğini, analitik ve mantıklı düşünmeyi, karar ve hüküm verme tarzını temsil eder. Merkür aynı zamanda bilinç ile bilinçaltı arasında bir arabulucudur, zira onun düşünce gücü, rüyalar gibi bilinçaltı imgelerin fark edilmesine ve anlaşılmasına yardım eder.Bunların yanı sıra Merkür konuşma yeteneğini, merakı, bilgiye açlığı, öğrenmek konusunda ataklığı hırsı ve yeteneğide temsil eder.


Güçlü yönleri: Zeki, uyanık insan. Düşünce ve fikirleri hızlı ve net bir şekilde anlar. Belli bir düşünceyi baştan sona izleme kapasitesi çok gelişmiştir; fikirleri birleştirme, analiz etme ve ayrıştırma konusunda zekidir.Gözlem yapma ve kavrama yeteneği geniştir. Kendini koşullara uydurma ve yönlendirmede mükemmel kapasiteye sahiptir. Büyük bir merakla veri toplar. Bilgi peşinde koşar, takdir edilmekten zevk alır. Dil ve ifade yeteneği kıvrak, hazırcevap, güzel konuşma becerisi güçlüdür. İyi bir satıcı, pazarlıkçıdır. Gerçeklerin iç yüzünü kavramasını kolaylaştıran metodik şüpheciliğe sahiptir. Düşünceleri dikkatlice gözden geçirir, tatar ve doğruluklarını ve faydalarını inceler.


Problemli Alanları: Hilekarlığa ve düzenbazlığa yatkın insan. İlgi duyduğu her şeyde yüzeysel ve maymun iştahlıdır. Kurnaz, blöfçüdür. Hesapçı, rüşvet yemeye yatkın, üç kağıtçı, arsız, yalancı ve oyunbazdır. Tablonun bütününün görmekte başarısızdır. Manevi değerleri takdir etme ihtiyacı duymaz, kutsal değerlere saygısızlık eder, iş yaşamında son derece soğukkanlıdır.


Amacı: Bilgi ve haber toplamak, duyurmak ve dağıtmak. Yeni vizyonlar ve yeni yolar aramak. Düşünce, fikir ve zihinsel kuramlar arasında ince bağlantılar kurmak, farklılıkları belirlemek ve eleştirel değerlendirmeler yapmak, değişik görüş açılarının mantığını,ve faydalarını incelemek. Ama aynı zamanda, blöf yapmak, aldatmak, hileyle kafa karıştırmak

Merkür prensibinin Temsilcileri: Öğretmenler, öğrenciler, üniversite öğrencileri, şairler, satıcılar, analizciler, doktorlar, eleştirmenler, bilim adamları, araştırmacılar, gazeteciler, dil bilimciler, hatipler, çevirmenler, avukatlar; ama aynı zamanda sahtekarlar, kalpazanlar, hilekarlar, aldatanlar, hırsızlar, yalancılar ve dolabdırıcılar.



Fiziksel Bağlantıları: Solunum sistemi, sinir sistemi, konuşma merkezi


Mitolojik Bağlantıları: Hermes(yunan) / Merkür(roma) – tanrıların kanatlı habercisi, gükyüzü ile yeryüzü arasında haber taşıyan. Yolların ve yolculukların, iş adamları ve zanaatkarların, çobanların, hırsızların, yol kesicilerin tanrısı. Konuşma tanrısı ve yeraltına giden ruhların rehberi.

Kaynak: Astrolojinin anahtar sözcükleri

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
08-22-2007 06:36 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #3
MERKÜR'ÜN SEMBOLÜ
MERKÜR'ÜN SEMBOLÜ

Merkür glifinde daire, yarım daire ve haç olmak üzere üç temel sembol görürüz. Yarım daire (insan ruhu ya da aklı) tam dairenin (kutsal ruh) ve haçın (madde) üstünde dengede durur. Merkür’ün mitolojik unsurlarından biri olan ve bir değnek etrafındaki iki yılanla sembolize edilen Caduceus (Hermes’in asası) hayatın esrarlı yönlerini sembolize etmektedir. Bu esrarlı yönleri anlamak da akıl ve sağduyu gerektirmektedir. Merkür doğum haritalarında özellikle ‘’düşünen adamı’’ simgeler. Birbirine zıt ruh ve madde aklın becerisi ile birlikte insan ruhundan maddeye doğru biçimlenir.

Dairenin üstünde yarım daire, haçın üstünde daire olması ruhun ve aklın bedenin üstünde ama bir ağaç gibi bütünleşik olduğunu bize anlatmaktadır. Kutsal ruhun (daire) merkezde oluşu duygusal değişimin (yarım daire) ve maddenin (haç) denge noktası olduğunu gösterir.

Bu sembolde insanın kendi psikolojisinde ilerlemesinde etkili elemanın en üstte duran akıl (yarım daire) olduğu vurgulanmaktadır. Şunu söyleyebiliriz ki madde (haç) Merkür sembolünde daha alt bir pozisyonda bulunmaktadır. Yine de mantıklı bir durumda ele alırsak Merkür'ün ilerlemesi ’ruh ve akıl’ın ‘madde’ ile birlikte çalıştırılmasıyla oluşur. Gerçekten de fiziki yapı iletişimde ve deneyimi iletmede çok önemli bir role sahiptir, tıpkı tellerin ve diğer araçların televizyon ve radyo gibi iletişim araçlarının görüntü aktarmadaki önemi gibi...



MERKÜR ve BAĞLANTILARI

MESLEKLER: Yazar, yayıncı, iiletişimci, reklamcı, kitap satıcısı, kağıt üreticisi, gazeteci, sekreter, kırtasiyeci, muhasebeci, eğitimci-öğretmen, yorumcu, röportajcı, filolog, hatip, spiker, eleştirmen, dj, avukat, postacı, temsilci, aracı, mal dağıtıcısı, tüccar, nörolog, matematikçi, mimar, heykeltıraş, hokkabaz, sihirbaz, bakkal.

BİTKİLER: Anason, açelya, melisa, böğürtlen, karaman kimyonu, havuç, kereviz, mercan, nergis, dereotu, hindiba, eğreltiotu, tavşan ayağı, fındık ağacı, leylak, meyan kökü, mayıs elması, muhabbet otu, muşmula, mersin, yulaf, yonca, ceviz ağacı. İlaçlarıyla engelleri kaldıran tüm bitkiler.

RENKLER: Menekşe, arduvaz, gök mavisi, pembe, güvercin grisi, uçuk gri, ekose renkler, mor, açık kahverengi, uçuk sarı, kırmızı, yeşil, turuncu, limo sarısı, beyaz, sarı.

METALLER, MİNERALLER: Cıva ve tüm akışkanlar.

DEĞERLİ TAŞLAR: Topaz, agate, ateştaşı, akuamarin, akik taşı, mermer, lal taşı.

HAYVANLAR: Karınca, arı, tilki, tazı, tavşan, maymun, papağan, sincap, gelincik, sırtlan, örümcek, bülbül, kırlangıç, karga ve hızlı hareket eden sürüngenler.

TATLAR: Hafif buruk ve soğuk.

BİÇİMLER: (Sepharial'a göre) kısa keskin çizgiler, ince kıvrımlar.

HAFTANIN GÜNÜ: Çarşamba. İngilizcesi Wednesday, Almancası Mittwoch, İtalyancası Mercoledi, Fransızcası Mercredi, Anglo–Sakson dilinde Wodneesdaeg (Woden).

Hazırlayanlar: Barış İlhan,

Zekai Kardaş

Kaynaklar:

Jeff Mayo, The Planets and Human Behavior

Warren Kenton, Astrology

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
10-31-2007 08:34 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #4
Cvp: Merkür
Merkür’ün bulunduğu burcun karakteristikleri, iletişim kurma yeteneğinizi ve düşünme işlevinizi etkiler. Mental kapasiteniz ve fonksiyonlarınız hakkında önemli ipuçları sağlar.Merkür, tüm yaratıcı güçlerinizin yönlendirildiği düşünme işlevini yönetir. Merkür’ün bulunduğu burç, karar verme sürecinizi etkileyen, psikolojik koşullanmalarla ilgili olması sebebiyle önem taşır. Aynı zamanda verilen kararın fikirler ve düşünceler olarak aktarılmasından da sorumludur.Bunun yanında, Merkür’ün bulunduğu burç, hangi bilgilere ve verilere önem verdiğinizi, hangilerini gözardı edip, önemsiz olarak nitelendirdiğiniz konusunda da ipuçları verir.

İletişimsel kabiliyetinizi, aklınızın ve vücudunuzun zihinsel ve sinirsel koordinasyonunu Merkür’ün bulunduğu burç, ev ve Merkür’e açı yapan gezegenler etkiler. Merkür’ün bulunduğu burç, ev ve yönettiği evler kadar, yaptığı açılar da düşünce ve muhakeme sisteminizin özelliklerini, kapasitesini gösterir. Mental ilgilerinizin yoğunlaştığı alanlar ve düşünce prosesisiniz Merkür’ün açılarıyla belirlenir.

Kaynak : Niobe.

11-10-2008 12:41 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #5
Cvp: Merkür
Zekanızı nasıl kullandığınız hakkında önemli ipuçları verir. Entelektüel faaliyetler, organizasyon ve konuşma biçimimizde bile etkinliğini gösterecektir,Merkürü güçlü olan kişiler yabancı dil konusunda da yetenekli olabilirler.
Başak burcunda güçlü fakat balık burcunda güçsüz konumdadır. Kova burcunda yükselir.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
11-10-2008 01:25 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Schatz Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 711
Üyelik Tarihi: May 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #6
RE: Merkür
Merkürü işlememizin üstünden epeyce zaman geçti fakat;
Birşeyi merak ediyorum.Bir bağlantıyı!Merkürü güçlü olan insanların uyku sürelerin daha uzun olduğunu okumuştum.Aynı şekilde balık burclarınında uzun uyuma durumu söz konusu.Bazı insanlar 2-3 saatle yetinebilirken.Bu tip etki almış insanlar daha uzun sürede vücutlarını dinlendirebildiklerinden dolayımı böyle bişey denmiş.Yada bu gerçek mi?
Ben kendimce şunu düşündüm.Merkür zihinsel faliyet ve sinirler beyin çalışması ,Keza balık oda hayal kuruyor bedeni size eşlik ederken beyni başka dünyada başka bir yaşamda oluyor.Fiziksel enerji gerektiren beyinsel aktiviteler bunlar bu yüzden bu etki var sayılmış.Yoksa bilmediğimiz başka bir etkiden dolayımı uzun süre uyuma eğilimi var.(Normal insanlar için düşünelim;ilaç almayan,kilo sorunu olmayan,ve miskin tiplerin dışındakiler)Bunlar potansiyel uykuculargülücük
Fikriniz nedir?
05-19-2009 05:00 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #7
Cvp: Merkür
Buralarda bi yerlerde mars balığın uykuya meyil verdiğini okumuştum sanki. Bende de mars balık ve pek bi severim uykuyu gülücük
05-19-2009 10:51 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Late-goodbye Dışarıda
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 36
Üyelik Tarihi: Dec 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #8
RE: Merkür
1.Evde 8 derece akrepte.Aynı zamanda Yine 1.evde bulunan güneş ve venüsle kavuşum halinde.

''Kaliteli Parfümler,Küçük şişelerde bulunur.''
Doğum Haritası

Doğum Haritası
05-19-2009 11:15 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Tuğçe Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 723
Üyelik Tarihi: Dec 2008

Rep Puanı: 30

Mesaj: #9
Cvp: RE: Merkür
Late-goodbye Yazılan:1.Evde 8 derece akrepte.Aynı zamanda Yine 1.evde bulunan güneş ve venüsle kavuşum halinde.

merkür akrepte;olayları iyi analiz etme,ayrıntılara dikkat etme..merkür yine 1.evde konumu iyi güneşle kavuşumu sana gevezelikgülücük ve venüsle kavuşumu sana iletişimini venüs gibi yani daha nazik daha estetik kuruyor olabileceğin yorumunu yaptırdı bana
05-19-2009 11:57 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #10
Cvp: Merkür
lilyum Yazılan:Buralarda bi yerlerde mars balığın uykuya meyil verdiğini okumuştum sanki. Bende de mars balık ve pek bi severim uykuyu gülücük

mars enerjiyle alakalı gezegen olduğu için balıkta pek kendisini ifade edemez,uyuşukluk verirgülücük

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
05-19-2009 12:44 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Geri giden merkür ve yalan? dubletoprak 29 67,996 11-15-2020 12:52 AM
Son Mesaj: Feslegen
  Merkür Boğa Burcunda astrosohbet 21 34,484 06-28-2020 07:57 PM
Son Mesaj: Merau
  Merkür Aslan Burcunda astrosohbet 8 15,449 04-19-2020 02:43 AM
Son Mesaj: Feslegen
  MERKÜR GERİLERKEN DOĞANLAR vivienleigh 18 40,834 06-23-2018 01:52 AM
Son Mesaj: Ahmeedd
  Merkür Balık Burcunda astrosohbet 44 60,988 05-06-2018 09:08 PM
Son Mesaj: Libra
  Merkür İkizler Burcunda astrosohbet 1 4,688 03-27-2018 09:57 PM
Son Mesaj: idrilhawke
  Merkür Retrosunda Yapabilecekleriniz Serena 37 48,504 03-20-2018 11:10 AM
Son Mesaj: say24
  Merkür Yay Burcunda astrosohbet 19 28,467 11-06-2017 05:49 PM
Son Mesaj: zeynepelif
  Merkür-Geri Giden Merkür ve Özellikleri Dinoo 64 74,685 07-28-2017 06:34 PM
Son Mesaj: Alejandro
  Merkür 1.Evde-Tüm Haritalarda pinknilden 0 4,820 06-30-2017 08:40 PM
Son Mesaj: pinknilden

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir